Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Φτωχοί» στην λίστα των πλουσίων!

Θέση στην λίστα των «χρυσών αθλητών» που παρουσίασε το περιοδικό του τηλεοπτικού δικτύου ESPN έχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες που… δεν τους πιάνει το μάτι.  Ειδικά κάποιοι που παίζουν σε μικρομεσαίες ομάδες στην Ελλάδα, όπως ο Κατόνγκο της Ξάνθης. 

Ο πιο ακριβοπληρωμενος Ελληνας αθλητης είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, στην ίδια λίστα φιγουράρουν κι άλλοι αθλητές, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, οι οποίοι πέρασαν από τα γήπεδα της χώρας μας. 

Σε αυτούς που παραμένουν στην Ελλάδα είναι και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο 23χρονος μέσος, που το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή της Μοζαμβίκης.

Στην Ελλάδα παραμένει και ο Κρις Κατόνγκο, ο 29χρονος χαφ της Ξάνθης, ο οποίος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής της Ζάμπια, ενώ ο Ντανιέλ Κουζέν, ο 34χρονος επιθετικός, είναι ο καλύτερα πληρωμένος αθλητής της Γκαμπόν.

Γνωστοί στο ελληνικό κοινό είναι επίσης ο Ανγκολέζος ποδοσφαιριστής Μανούτσο, που είχε αγωνιστεί το 2008 στον Παναθηναϊκό, δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και εισπράτει σήμερα 596.000 ευρώ από την τουρκική Μανισασπορ.

Στη λίστα φιγουράρει και ο Κύπριος ποδοσφαιριστής Κώστας Χαραλαμπίδης, που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2004 - 2006, και τώρα πληρώνεται από τον ΑΠΟΕΛ με  1.07 εκ ευρώ το χρόνο.

Να αναφέρουμε και τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, που ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ, αγωνίζεται στους Ντάλας Μάβερικς και έχει απολαβές 10.7 εκ. ευρώ το χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: