Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ανεβάζει τους τόνους ο Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους πριν από τo clasico για το Champions League και δήλωσε ότι ο Γκουαρδιόλα είναι ο μοναδικός προπονητής που κριτικάρει τις σωστές αποφάσεις των διαιτητών.
Απολαυστικός ο Πορτογάλος μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Μέχρι στιγμής υπήρχαν δύο γκρουπ προπονητών. Ένα πολύ μικρό που είχε αποφασίσει να μη σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών και ένα άλλο μεγαλύτερο, στο οποίο ανήκω και εγώ, που κριτικάρει τους διαιτητές όταν κάνουν σοβαρά λάθη. Άνθρωποι σαν εμένα πολλές φορές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, όμως δεν διστάζουν να δώσουν συγχαρητήρια σε έναν συνάδελφό τους που κάνει πολύ καλή δουλειά. Τώρα, υπάρχει και ένα τρίτο γκρουπ προπονητών, που αποτελείται μόνο από τον Γκουαρδιόλα, οι οποίοι κριτικάρουν τις σωστές αποφάσεις ενός διαιτητή. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ κάτι παρόμοιο, να κριτικάρει κάποιος τον διαιτητή πριν καν γίνει το παιχνίδι. Στην πρώτη του σεζόν έζησε με το σκάνδαλο του Στάνφορντ Μπριτζ και ήταν ευτυχισμένος. Τότε η ομάδα μου είχε μείνει και πάλι με δέκα παίκτες. Φέτος, αντιμετώπισε την Άρσεναλ και όλοι είδαν τι συνέβη, ενώ τώρα άσκησε κριτική σε έναν βοηθό για μία πολύ δύσκολη και σωστή απόφασή του», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πορτογάλου.
Για τη δήλωση του Γκουαρδιόλα ότι θα προτιμούσε να είναι διαιτητής κάποιος συμπατριώτης του, ο Μουρίνιο σχολίασε ότι δεν είναι φίλος με κανένας διαιτητή:

«Ελπίζω οι παίκτες να βοηθήσουν τον Σταρκ και να κάνει καλό παιχνίδι. Δεν είμαι φίλος με τους διαιτητές. Τους ασκώ κριτική όταν κάνουν λάθη απέναντι στην ομάδα μου. Έχασα έναν ημιτελικό του Champions League από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Αν όμως τα πάει καλά θα το πω. Ο μοναδικός διαιτητής με τον οποίο μπορώ να πω ότι είμαι φίλος είναι Μαρκ Χάσλεϊ, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Δε θέλω τυχόν λάθη να ευνοήσουν την ομάδα μου και ελπίζω και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες μετά το παιχνίδι», τόνισε.
Για το γεγονός ότι πολλοί παίκτες του κινδενεύουν να χάσουν τον επαναληπτικό λόγω καρτών:

«Όλοι γνωρίζουμε πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Δε θα αναλύσω τους λόγους που κάποιων οι κάρτες διαγράφονται και οι δικές μας όχι».
Για το αν κάποια από τις δύο ομάδες θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου:
«Δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάσταση που θα βρίσκονται. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική και κάθε ομάδα έχει τη δική της ιστορία. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν κάτι το εκπληκτικό, όμως δεν πρέπει να επηρεαστούμε».
Όταν ρωτήθηκε ποιο σκορ προτιμά, σχολίασε ότι σε παιχνίδια ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες τα πάντα είναι ανοιχτά:
«Δεν υπάρχει αποτέλεσμα ασφαλείας. Απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Κερδίσαμε την Τότεναμ με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στον επαναληπτικό. Η φυσιολογική εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό, όμως πολλές φορές συμβαίνουν κάποια αναπάντεχα πράγματα. Για εμάς ήταν το 5-0 του πρώτου γύρου. Αν είμαστε καλύτεροι και δεν κερδίσουμε, δε θα το αντέξω. Αν, όμως, είναι καλύτεροι και έρθουμε ισοπαλία, θα είναι ευχαριστημένος», ανέφερε.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχρισε φαβορί για την πρόκριση τη Ρεάλ, κάτι με το οποίο δε συμφωνεί ο Μουρίνιο:

«Αν πιστεύει ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, τότε ρωτήστε εκείνον. Εγώ έχω τη δική μου άποψη για το ποιος είναι το φαβορί και κατά τη γνώμη μου δεν είναι κανένας. Ίσως αύριο μετά το τέλος του αγώνα να μπορούμε να πούμε ποιος έχει το προβάδισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το αν η ομάδα του είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία της «βασίλισσας»:

«Ίσως. Είμαι γεννημένος το 1963 και άρχισα να καταλαβαίνω το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70».

Τέλος, όταν ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι αποχωρεί από μία ομάδα μόλις κατακτήσει το Champions League, η απάντηση του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν:

«Εδώ δεν το έχω κερδίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: