Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

«Ε όχι και κόκκινη...!»

http://admin.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/69b43252efd953c781bd429cd71f8d01_L.jpg?1260548398?1260548398?1260548398

Είναι από τις φάσεις που προκαλεί... πόνο ακόμα και στον θεατή, πόσο μάλλον στον παίκτη που δέχεται τέτοιο κτύπημα. Ο γκολκίπερ της Κλουζ με κίνηση «Κουνγκ Φου» έστειλε στο... έδαφος τον αντίπαλο και το απίστευτο είναι πως... διαμαρτυρήθηκε για την αποβολή του!

Όρθια με Ράμος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/24936eb61771a9e61f916bd7125c94a7_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Με δύο γκολ του Ράμος, εκ των οποίων το δεύτερο μπήκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Χέρτα Βερολίνου κατάφερε να πάρει την εντός έδρας: ισοπαλία 2-2 από την πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Συγκλονιστική ήταν η αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα στο Βερολίνο, ανέμεσα στην ουραγό Χέρτα και την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, οι παίκτες της οποίας πίστεψαν στο 90' ότι θα έπαιρναν τη νίκη, όταν ο Κάπλαν έκανε το 1-2. Όμως στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε η Χέρτα, που έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάκαρ στο 78'. Δράστης ο Ράμος, ο οποίος έχει ανοίξει και το σκορ στο 8'.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 16ης αγωνιστικής:

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 2-2 (8', 92' Ράμος - 76' Κρος, 90' Κάπλαν)

Το πρόγραμμα:

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 12/12

Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 12/12

Χοφενχάιμ-Αϊντραχτ Φρ. 12/12

Φράιμπουργκ-Κολωνία 12/12

Μπόχουμ-Μπάγερν Μονάχου 12/12

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 12/12

Μάιντς-Στουτγκάρδη 13/12

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 13/12

Η βαθμολογία (σε 15 ματς)

Λεβερκούζεν 32 -16αγ.

Βέρντερ Βρέμης 28

Σάλκε 28

Μπάγερν Μονάχου 27

Αμβούργο 25

Χοφενχάιμ 24

Ντόρτμουντ 24

Μάιντς 23

Βόλφσμπουργκ 23

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 22

Γκλάντμπαχ 18

Ανόβερο 17

Φράιμπουργκ 17

Κολωνία 14

Μπόχουμ 13

Στουτγκάρδη 12

Νυρεμβέργη 12
Χέρτα Βερολίνου 6 -16 αγ.

Έσβησε άδοξα η καριέρα του Αστον


Ο Ντιν Αστον της Γουέστ Χαμ Ο Ντιν Αστον αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 26 ετών! Ο διεθνής Αγγλος φορ της Γουεστ Χαμ, παρά τις πολλές επεμβάσεις που υποβλήθηκε δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που του είχε προκαλέσει σε μία προπόνηση της Εθνικής Αγγλίας το 2006 (!) ο Σον Ράιτ Φίλιπς...

Ο Αστον ήταν από τους πλέον ελπιδοφόρους επιθετικούς στην Αγγλία. Μάλιστα είχε αρκετές συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες. Τον Αύγουστο του 2006 κλήθηκε από τον Στιβ ΜακΛάρεν για το φιλικό αγώνα της Αγγλίας απέναντι στην Ελλάδα. Στην προπόνηση που προηγήθηκε του αγώνα τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο, από τον Σον Ράιτ Φίλιπς με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη τη σεζόν!

Αφού επανήλθε στη δράση κλήθηκε εκ νέου στα "λιοντάρια" αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Τελικά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2008. Ωστόσο ένας νέος τραυματισμός τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, σήμανε το τέλος της καριέρας του.

Η διοίκηση των "σφυριών" με ανακοίνωσή της, στάθηκε στο πλευρό του πρώην πλέον ποδοσφαιριστή:

"Είναι μία δύσκολη μέρα για τον σύλλογο. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον Dean. Τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε και του ευχόμαστε τα καλύτερα από εδώ και πέρα στη ζωή του. Επίσης ευχαριστούμε τους οπαδούς, για την κατανόηση στο σοβαρό αυτό ζήτημα".

Σε 46 συμμετοχές, ο ’στον πέτυχε 15 γκολ με τα «σφυριά», ενώ στην αρχή της καριέρας του αγωνίστηκε σε Κρου και Νόριτς.

Ανοίγει και πάλι ο "φάκελος ντέρμπι"

Ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά, διέταξε την διενέργεια προανάκρισης και μάλιστα με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντως για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Μάλιστα θα ασκηθεί ποινική δίωξη για μία σειρά από παραβάσεις που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση.

Ο κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος θα ασκήσει δίωξη αν επιβεβαιωθούν τα εξής:

1) Επικίνδυνη σωματική βλάβη

2) Παράνομη οπλοφορία

3) Παράνομη οπλοχρησία

4) Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος

5) Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που τελέστηκε με φωτιά

6) Ρίψη προς τον αγωνιστικό χώρο και εναντίον άλλου, αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη

7) Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες

8) Χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες

9) Κατοχή βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων

10) Χρήση βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων

Η παραγγελία του αντιεισαγγελέα έγινε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ζητά από τον διοικητή του Τ.Α. Πειραιά τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου:

α) να εκτελεστεί η με αριθμ. Πρωτ. 14182/3-12-09 παραγγελία προς την υπηρεσία,

β) να επισυναφθούν σε φορέα εγγραφής (DVD) η μαγνητοσκόπηση του αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ της 29-11-09 στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" που πραγματοποιήθηκε από την ΕΡΤ και τυχόν άλλου καναλιού τηλεόρασης.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πλέον το άνοιγμα του φακέλου, κυρίως για τον τραυματισμό του Τζόρβα, αφού όπως αποδείχθηκε, όντως τα τραύματα στην πλάτη του ήταν από αεροβόλο όπλο και μάλιστα πρόσφατα.

ΛΑΡΙΣΑ: Θύματα της νέας γρίπης Σερεμέτ και Ιγκλέσιας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άσχημα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκαν οι Ματίας Ιγκλέσιας και Ντίνο Σερεμέτ, αφού βρέθηκε και στους δύο υποκείμενο του ιού Η1Ν1. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Λάρισας παρουσίασαν τα συμπτώματα της νέας γρίπης την περασμένη Τρίτη, ενώ θα παραμείνουν κλινήρεις και αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις την επόμενη Τετάρτη.

Super League: Τρεις αγωνιστικές στον Εστογιανόφ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό και χρηματική ποινή 160 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Φαμπιάν Εστογιανόφ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα.

Ο Ουρουγουανός άσος του Πανιωνίου είχε κληθεί σε απολογία καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, γρονθοκόπησε τον Κάρλος Αραούχο.

Έτσι πλέον θα χάσει τόσο το παιχνίδι της Κυριακής με την Λάρισα όσο και τις αναμετρήσεις των "κυανέρυθρων" με την Καβάλα εντός έδρας και τον ΠΑΟΚ εκτός. Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις για την 13 αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Αρης : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά ποδοσφαιριστών των διαγωνιζόμενων ομάδων : επιβάλλει χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ηρακλής : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για την συμπεριφορά ποδοσφαιριστών των διαγωνιζόμενων ομάδων : επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague επέβαλε στον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Πανιώνιος ESTOYANOFF FAB. την πειθαρχική ποινή τριών (3) αγωνιστικών ημερών και την χρηματική ποινή των εκατόν εξήντα (160,00) ευρώ( άρθρο10 παρ. 1 α γ του Π.Κ. της ΕΠΟ) διοτι στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ ΑΕΚ « Μετά τη λήξη του αγώνα χτύπησες με γροθιά στο μάτι τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας ARAUJO CAR. προξενώντας σ’ αυτόν τραύματα στο μάτι».

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 12η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

* Η εκδίκαση της υπόθεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

Άρης: Προς διαζύγιο με Αμπρέου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κι αν ο αποκλεισμός του Σεμπάστιαν Αμπρέου από την αποστολή του αυριανού παιχνιδιού του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε να κάνει με τις στομαχικές διαταραχές που αισθάνθηκε εντούτοις όλα δείχνουν πως τις επόμενες μέρες θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός μπορεί να είχε έρθει το καλοκαίρι στον Άρη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έλευση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ τον φέρνει στην πόρτα της εξόδου. Το γιατί; Έχει να κάνει με το ότι ο "Loco" δεν ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού. Ο πρώτος με την σειρά του έχει το μυαλό του την στιγμή αυτή και στο Μουντιάλ του καλοκαιριού στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Επί του παρόντος από πλευράς της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης αυτό που σημειώνεται είναι ότι ο Αμπρέου ανήκει στο δυναμικό της ομάδας και ότι η συγκέντρωση όλων βρίσκεται αποκλειστικά στραμμένης το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Αστέρα Τρίπολης. Από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι πως ο "Loco" θα βρίσκεται στο δυναμικό του Άρη μέχρι και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (20/12) επίσης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και από την επομένη στην διακοπή που θα ακολουθήσει θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι με επικρατέστερο σενάριο την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Κονσεϊσάο : «Σαν αδέρφια με τον Βρύζα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο μίλησε στον SPORT 103FM για τον Κριστιάνο, τον Βιερίνια αλλά και τη νέα του θέση. Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου, Κριστιάνο: “Είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύς καλός στην τακτική , έχει πολύ καλή τεχνική και θα βοηθήσει στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Υπήρχε ενδιαφέρον τόσο από τη Σπόρτινγκ όσο και από την Μπράγκα, αλλά εμείς κινηθήκαμε μεθοδικά κι αθόρυβα και τα καταφέραμε. Άλλωστε το σημαντικότερο είναι να κάνουμε έργα και όχι λόγια.
Για την ανανέωση του συμβολαίου του Βιερίνια : «Σημαντική κίνηση γιατί με αυτόν τον τρόπο αυξήσαμε τη ρήτρα αν και σε κάθε περίπτωση δεν είναι προς πώληση. Του άξιζε αυτή η ανανέωση με βάση την απόδοση και τις φετινές εμφανίσεις του. Είναι ένας πάρα πολύ καλός που μπορεί να αγωνιστεί στο εξωτερικό αλλά προς στιγμήν είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.
Για τα νέα του καθήκοντα και τη σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος σχολίασε : «Μου αρέσει αυτή η θέση και τα νέα μου καθήκοντα. Με τον Ζήση Βρύζα είμαστε σαν αδέρφια. Συνεργαζόμαστε πολλές ώρες καθημερινά, έχουμε την ίδια φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης και έτσι είναι εύκολο να δουλεύουμε για το καλό της ομάδας».

ΗΡΑΚΛΗΣ - Την "πλήρωσε" ο Ντιέ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σερζ Ντιέ είναι τελικά αυτός που κρίθηκε υπαίτιος για το επεισόδιο με τον Νικολάε Ντίκα και έμεινε εκτός αποστολής του Ηρακλή, για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ιβοριανός μέσος δεν υπολογίζεται, όπως και οι τραυματίες Λέκι και Πιλότο που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους.

H αποστολή: Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Ιωαννίδης, Περπερίδης, Μάρτος, Τουμά, Επστάιν, Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Βουτσιάς, Κονέ, Γιάντσης, Βέλλιος, Μπόσνιακ, Ντίκα και Γιάκομπ.

Η Ζενίτ ανακοίνωσε τον Σπαλέτι

Ο… προαναγγελθείς «γάμος» μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και του Λουτσιάνο Σπαλέτι επισημοποιήθηκε σήμερα, με την ανακοίνωση από την πλευρά του ρωσικού συλλόγου της συμφωνίας με τον Ιταλό τεχνικό. Ο 50χρονος πρώην προπονητής της Ρόμα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους κυπελλούχους UEFA του 2008, με στόχο να τους επαναφέρει στην κορυφή του ρωσικού πρωαθλήματος, αλλά και σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Ο Σπαλέτι απομακρύνθηκε μετά από δύο μόλις αγωνιστικές τη φετινή περίοδο από τον πάγκο της Ρόμα, την οποία οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στην κατάκτηση δύο κυπέλλων Ιταλίας, αλλά και στην κατάληψη της δεύτερη θέσης στο καμπιονάτο για τρεις σερί χρονιές (2006-2008).

Κάλβο: «Ο κ. Κούπερ με κάνει να αισθάνομαι χρήσιμος»

Κάλβο: «Ο κ. Κούπερ με κάνει να αισθάνομαι χρήσιμος»

Το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 13ης αγωνιστικής παρέλαβε σήμερα ο Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής παρέλαβε το βραβείο του από τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Άρη, Γιώργο Ζήνδρο, ο οποίος λίγο μετά την βράβευση τόνισε: «Να έχει και άλλες τέτοιες βραβεύσεις. Είναι μεγάλο ταλέντο και έχει να δώσει πολλά. Πιστεύω ότι είναι από τους κορυφαίους παίκτες του Άρη».

Ο Τόνι Κάλβο από την δική του πλευρά τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό του Άρη που με έχει στηρίξει πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το βραβείο αυτό είναι μία επιβράβευση της δουλειάς μου και της προσπάθειας που κάνω για να βελτιώνομα και να είμαι καλύτερος».

Για το γεγονός πως φέτος είναι ενδεχομένως πιο ομαδικός, ο Ισπανός παίκτης του Άρη ανέφερε: «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ο νέος προπονητής μου ανέθεσε ένα ρόλο που με κάνει να νιώθω πιο σημαντικός και χρήσιμος. Νιώθω ότι υπάρχουν πολλά σημεία κυρίως στον αμυντικό ρόλο που ο προπονητής με έχει βελτιώσει. Ελπίζω να μείνει για αρκετά χρόνια ώστε τόσο εγώ, όσο και άλλα παιδιά να πάρουν τέτοια βραβεία».

Για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, ο Τόνι Κάλβο σημείωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε με δύο νίκες την χρονιά. Ο Άρης όποτε παίζει εντός έδρας είναι υποχρεωμένος να κερδίζει. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε με δύο νίκες, πόσο μάλλον αν κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό που είναι μία μεγάλη ομάδα. Το ποδόσφαιρο έχει θετικά και αρνητικά σερί όπως αυτό που είχαμε εμείς πριν την Λιβαδειά. Δική μας δουλειά είναι να σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το γεγονός ότι… φλερτάρει τελευταία με κάποιο γκολ, είπε: «Έχω μεγάλη όρεξη να σκοράρω και προσπαθώ με οποιονδήποτε τρόπο., Θεωρώ ότι δεν με θέλει η μπάλα όμως αν έρθει το πρώτο γκολ θα έρθουν και τα υπόλοιπα».

Ο Τόνι Κάλβο δεν θέλησε να πει αν νιώθει καλύτερα όταν παίζει δεξιά ή αριστερά. Επισήμανε απλώς ότι: «νιώθω καλά όταν παίζω. Με τον τρόπο που με έχει χρησιμοποιήσει ο καινούριος προπονητής νιώθω πολύ ευχαριστημένος». Πηγη Μετροσπορ

Θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί του


O Ντάνιελ Τσέζαρεκ έχει πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του Με πρωινή προπόνηση ολοκλήρωσε την Παρασκευή ο Αστέρας Τρίπλης την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Αρη το Σαββάτο. Ο Βαγγέλης Βλάχος συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Ζεάν Κάρλος και Λαδάκη, ενώ άφησε εκτός τους Καρντόσο, Λαμπρόπουλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για το θετικό αποτέλεσμα, θέλοντας να διευρύνει το αήττητο σερί του στους πέντε αγώνες. Η ομάδα της Αρκαδίας έχει τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με Πανθρακικό, Ξάνθη, Παναθηναϊκό και μία νίκη κόντρα στα Γιάννινα, ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν από τον Ηρακλή την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου.

Στην αποστολή που θα αναχωρήσει την Παρασκευή το μεσημέρι για τη Θεσσαλονίκη έχουν συμπεριληφθεί οι: Αναστασόπουλος, Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Εστέβες, Μπαστία, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Έντερ, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαδάκης και Ρόκας.

Ποδοσφαιρικό γήπεδο επιπλέει στη θάλασσα!

Όταν η ανθρώπινη φαντασία οργιάζει το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Αποχαιρετά τη Λάρισα ο Stelios!

http://admin.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a83f01a4d8e3c6ebdef6c2ee85908def_L.jpg?1260524259?1260524259?1260524259

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος από τη Λάρισα μέσα στις επόμενες ώρες. Το κλίμα έχει βαρύνει για τον Έλληνα άσο για τη στάση που κράτησε μετά τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιαννακόπουλος μετά την αναμέτρηση με τον δικέφαλο του Βορρά, είχε πάει κόντρα με την υπόλοιπη ομάδα στο θέμα της αποβολής του Κάσας. Ο πρώην άσος της Μπόλτον, είχε δηλώσει ότι «δεν σχολιάζω τη συγκεκριμένη φάση» και ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης λίγο νωρίτερα είχε πει πως η ομάδα του αδικήθηκε.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των οργανωμένων οπαδών της Λάρισας που είχαν θέσει βέτο ότι θα τον αποδοκιμάσουν αν τον έβλεπαν ξανά να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας τους. Πάντως, το συγκεκριμένο θέμα στάθηκε αφορμή στην απόφαση της διοίκησης της Λάρισας να διακόψει τη συνεργασία της με τον 35χρονο άσο, αφού ούτως ή άλλως δεν είχε προσφέρει να αναμενόμενα στον θεσσαλικό σύλλογο.

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιπέδου... Champions League

Χωρίς Μέσι κόντρα στην Εσπανιόλ


O Μέσι ξεκλείδωσε την Ντιναμό Μια εβδομάδα εκτός δράσης θα μείνει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος τραυματίστηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ντιναμό Κιέβου για το τσάμπιονς λιγκ, μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου των Ουκρανών, Λεάντρο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ των Καταλανών (2-1), αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και θα απουσιάσει από το ντέρμπι της Βαρκελώνης κόντρα στην Εσπανιόλ

Συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους οι Σέλτικς



Ρέι Αλεν και Κέβιν Γκαρνέτ Την ένατη διαδοχική τους νίκη πέτυχαν οι Πέλτικς που επικράτησαν των Ουίζαρμτς στην Ουάσινγκτον με 104-102. Ο Ρέι Αλεν με τους 18 πόντους που πέτυχε έγινε ο 32ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 20.000 πόντων. Στο καλάθι κρίθηκε και η αναμέτρησης των Πίστονς με τους Νάγκετς, όπου βρήκε νικητές τους πρώτους με 101-99. Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας οι Τζαζ επιβλήθηκαν των Μάτζικ με 120-11.


Ντιτρόιτ-Ντένβερ 101-99

Ντιτρόιτ: Μαξίελ 8, Γιερέμπκο 12, Ουάλας 7, Ατκινς 9, Στάκεϊ 25, Μπράουν 3, Βιλανουέβα 27, Σάμερς 3, Ντέι 7.
Ντένβερ: Γκράχαμ 4, Αντονι 40, Νένε 8, Μπίλαπς 21, Αφλάλο 3, Αντερσεν 9, Σμιθ 14.

Ουάσινγκτον-Βοστόνη 102-104

Ουάσινγκτον: Τζέιμσον 16, Μπάλτερ 10, Χέιγουντ 17, Αρίνας 25, Γιανγκ 4, Μπόουκινς 2, Στίβενσον 5, Φόι 6, Μπλάτσε 17.
Βοστόνη: Γκαρνέτ 17, Πιρς 12, Πέρκινς 16, Αλεν 18, Ρόντο 21, Ουάλας 4, Χάους 4, Ουίλιαμς 4, Τ. Αλεν 8.

Γιούτα-Ορλάντο 120-111

Γιούτα: Μπούζερ 20, Μπρούερ 10, Οκούρ 14, Ουίλιαμς 32, Μάθιους 8, Μίλσαπ 14, Μάιλς 22.
Ορλάντο: Λιούις 10, Πιετρίς, Χάουαρντ 18, Ουίλιαμς 2, Κάρτερ 34, Τζόνσον 4, Μπαρνς 17, Ρέντικ 10, Αντερσον 16.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 18-4
Τορόντο 10-14
Νέα Υόρκη 7-15
Φιλαδέλφεια 5-17
Νιου Τζέρσεϊ 2-20

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 15-7
Μιλγουόκι 10-11
Ντιτρόιτ 10-12
Σικάγο 7-13
Ιντιάνα 6-13

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 17-5
Ατλάντα 15-6
Μαϊάμι 11-9
Σάρλοτ 9-11
Ουάσινγκτον 7-13

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 16-7
Πόρτλαντ 14-9
Γιούτα 13-9
Οκλαχόμα 11-9
Μινεσότα 3-19

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
ΛΑ Λέικερς 17-3
Φοίνιξ 15-7
Σακραμέντο 9-12
ΛΑ Κλίπερς 9-12
Γκόλντεν Στέιτ 7-14

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 15-7
Χιούστον 12-9
Σαν Αντόνιο 10-9
Νέα Ορλεάνη 10-11
Μέμφις 9-12

Ηλιάδης: Και πιστεύουμε και μπορούμε...


Ο Ηλιάδης είναι και με τη βοήλα παίκτης του Ηρακλή "Η νίκη του Ηρακλή στα Γιάννενα ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή για εμάς προκειμένου να εμφανίσουμε τον καλό μας πρόσωπο στα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Μπορούμε και πιστεύω πως θα κατορθώσουμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Νιώθουμε πλέον όλοι οι παίκτες χρήσιμοι και ικανοί να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει αρκετά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Στις αγωνιστικές που απομένουν μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Χρειαζόμαστε δίπλα μας τους φιλάθλους μας καθώς θέλουμε να τους δείξουμε πως πραγματικά αξίζουμε ως ομάδα κάτι πολύ καλύτερο και θα τα καταφέρουμε".

Ο 23χρονος μέσος του Ηρακλή μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την αλλαγή στο κλίμα της ομάδας έπειτα από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη στα Γιάννενα την περασμένη Κυριακή. Αναφέρεται στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης επιτυχίας αλλά και στην ψυχολογική ανάσα που πήρε η ομάδα ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί. Ο Στέλιος Ηλιάδης νιώθει πως η έλευση του Σάββα Κωφίδη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αγωνιστική ανάκαμψη ενώ ο ίδιος εκτιμάει πως μένει ακόμη αρκετός χρόνος έτσι ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρει τον καλό της εαυτό και σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

- Στέλιο, τι είναι αυτό που πρέπει να κρατήσει περισσότερο ο Ηρακλής μετά την εκτός έδρας νίκη της περασμένης αγωνιστικής;

"Πήγαμε στα Γιάννενα αποφασισμένοι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμά καθώς όλοι εμείς οι παίκτες του Ηρακλή αλλά και ο προπονητής μας πιστεύουμε πως η ομάδα μας έχει πραγματικά πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από όσα δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Όντως κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και πήραμε μια σπουδαία νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Χρειαζόμασταν πάρα πολύ αυτούς τους τρεις βαθμούς. Επίσης σημαντικό είναι πως η ομάδα πήρε μια μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό μας. Το θέλαμε πολύ σε αυτή τη χρονική στιγμή και μέσα από τέτοιους αγώνες να βρούμε τον καλό εαυτό μας".

- Κατά πόσο πιστεύεις πως είναι σε θέση η ομάδα σου να κερδίσει τον ερχόμενο αγώνα;

"Νομίζω πως είμαστε πολύ καλά. Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Σάββας Κωφίδης στον πάγκο του Ηρακλή η ομάδα απέκτησε τον αέρα και την αυτοπεποίθηση που δεν είχε μέχρι και από λίγο χρονικό διάστημα. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στον ψυχολογικό τομέα από όλους μας με τη χρήσιμη συμβολή του προπονητή. Όλοι οι παίκτες αισθανόμαστε χρήσιμοι στην ομάδα και όλοι μας νιώθουμε πως ανά πάσα στιγμή μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορεί ο καθένας έτσι ώστε να δείξουμε πραγματικά πως ο Ηρακλής είναι μια καλή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες και αξιώσεις. Τώρα πλέον είμαστε σε θέση να πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τόσο δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτό που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Θα γίνει αυτό που πρέπει αυτές τις ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ξέρουμε πως απέναντί μας είναι μια ομάδα που έχει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου. Εξάλλου κι ο Ηρακλής έχει το δικό του κίνητρο και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Εγώ προσωπικά ΘΕΛΩ να δείξω την αξία μου και να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου μιας και οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει από τη στιγμή που με εμπιστεύονται και εγώ νιώθω ένα ικανό στέλεχος της ομάδας".

- Μπορεί η ομάδα σου να καλύψει το χαμένο έδαφος στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

"Μα φυσικά και μπορεί.. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Ηρακλής διαθέτει καλό υλικό και την κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει κι άλλες αλλαγές στην πορεία κι αυτό το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας καθώς οι ομάδες που είναι στην 4η θέση, ο Πανιώνιος και ο Εργοτέλης έχουν 21 πόντους. Μόλις έξι πάνω από εμάς, κάτι που μπορεί να καλυφθεί στις επόμενες 17 αγωνιστικές ως το φινάλε της κανονικής περιόδου. Εχουν ξεχωρίσει μόνον οι δύο πρώτες ομάδες από τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα και με σταθερά καλή απόδοση να φτάσουμε σε μια θέση που εκτιμώ πως πραγματικά μας αξίζει".

- Ο κόσμος της ομάδας, έπειτα από μια δύσκολη περσινή σεζόν, δείχνει στεναχωρημένος. Πόσο εφικτό είναι να κερδίσετε άμεσα και τη δικιά του εμπιστοσύνη;

"Ξέρω πως οι φίλαθλοί μας έχουν απαιτήσεις κι αυτό είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής. Καταλαβαίνουμε όλοι μας πως πρέπει να τον ζεστάνουμε με τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, όπως αυτό της περασμένης Κυριακής. Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά μας διότι τον χρειαζόμαστε. Η επιτυχία μιας ομάδας εξαρτάται από την αρμονική και ιδανική συνύπαρξη τεσσάρων πραγμάτων.. Παίκτες, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κόσμος στον Ηρακλή πρέπει να είναι ΕΝΑ για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει διεκδικώντας υψηλούς στόχους. Τον θέλουμε στο γήπεδο αυτή τη χρονική στιγμή γιατί νομίζω πως τώρα είμαστε σε μια καλή κατάσταση να του προσφέρουμε μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας οι φίλαθλοί μας κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Πιστεύω πως σύντομα θα δείξουμε το πραγματικό μας καλό πρόσωπο".

Ξέσπασε ο Μπάγεβιτς!


Απογοητευμένος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.... Καυστικός ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλώντας στον Novasport FM για τις μετεγγραφικές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του το καλοκαίρι, ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την τωρινή, ως τη δυσκολότερη περίοδο που έχει ζήσει στην Ένωση.

Αναλυτικά:
Για τις επαφές του: "Εγώ μιλώ μόνο με τον Βασίλη Δημητριάδη, με κανέναν άλλο. Ο Βασίλης μιλά με τον κύριο Θανόπουλο για αυτά τα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε. Όχι, δεν έχω επαφή με κανέναν. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Δεν μας χρειάζεται να βγαίνουμε να λέμε τι έγινε λάθος και πώς έγινε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, ούτε να κλαίμε ούτε να κατηγορούμε. Κάναμε αυτές τις μεταγραφές που μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν οι παίκτες μπορούν να μας βοηθήσουν"

Για τις μετεγγραφικές επιλογές: "Ήταν τρίτες επιλογές δικές του, όχι πάντως δικές μου. Δικές μου επιλογές ήταν μόνο δύο. Να μην πω τώρα� Αφήστε, εκνευρίζομαι. Αν είπε αυτά τα πράγματα ο κύριος Θανόπουλος, θα του πω εγώ".

Για τις ευθύνες που του αναλογούν: "Οι ευθύνες ανήκουν πρώτα στον προπονητή και μετά σε όλους τους άλλους. Δεν ξεφεύγω ποτέ από τις ευθύνες μου, ούτε ψάχνω δικαιολογίες. Ό,τι μπορεί να έχω περάσει όλη την εβδομάδα είναι δικά μου και των παικτών. Ευθύνες πρέπει να αναλάβουν και οι άλλοι. Το πρόβλημα δεν αρχίζει από μένα και δεν θέλω να το αποδώσουν στους παίκτες και σε μένα".

Για τις αλλαγές στα διοικητικά: "Αν αναλάβει την ομάδα ο κύριος Κοζώνης, υπάρχουν σχέδια, υπάρχει πρόγραμμα, αλλά περιμένουμε. Εγώ περιμένω να τελειώσει το θέμα για να είναι η ΑΕΚ εκεί που πρέπει. Δεν ξέρω αν θα πάρει την ΑΕΚ ο κύριος Κοζώνης ή κάποιος άλλος. Όλα όσα συμβαίνουν είναι σε βάρος μας. Όχι σε βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά της ΑΕΚ και το πληρώνουμε όλοι. Υγεία να έχουμε όλοι και ελπίζω όλα τα άλλα να μπουν σε μια τάξη που θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι".

Για την 3η θητεία του στο πάγκο της ΑΕΚ: "Είναι η πιο δύσκολη στιγμή, γιατί δεν είχα ποτέ τόσα μαζεμένα προβλήματα όπως τώρα. Προβλήματα που δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Κάποτε δεν είχαμε λεφτά, αλλά δεν πέρασε από το μυαλό κανενός να κάνει κάτι. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε πολλούς ξένους. Εγώ είμαι μαζί τους, δεν τους κατηγορώ. Είναι μια κατάσταση που αφήνει σημάδια στην ομάδα και την απόδοσή της. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα κρίνει την κατάσταση. Δεν μπορώ να συζητώ για αυτό το θέμα, δεν έχω ασχοληθεί με αυτά που συζητιούνται και γνωρίζω αυτά που πρέπει να γνωρίζω σαν προπονητής. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου σαν προπονητής σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και δεν το λέω σαν δικαιολογία. Ακούμε πολλά και διάφορα, πιστεύω να βρεθεί λύση σύντομα. Πώς θα αρχίσει και πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία δεν το ξέρει κανένας".

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση του προπoνητή: "Τι να κάνουμε; Η διοίκηση και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνοι σε αυτά τα θέματα".

Για το στόχο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή: "Έχουμε στόχο να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα και να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε".

Πρώτος στόχος ο Γιοβάνοβιτς


Ο Γιοβάνοβιτς σε προσπάθεια του κόντρα στον Ολυμπιακό Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου που ανοίγει σε λίγες μέρες. Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς αποτελεί το νούμερο ένα στόχο των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι αναμένεται να έχουν νέα επαφήμε τη διοίκηση της Σταντάρ Λιέγης τις επόμενες ημέρες. Από την στιγμή που οι Βέλγι απέτυχαν να περάσουν στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχουν λόγο να κρατήσουν τον Σέρβο στο ρόστερ τους μέχρι το τέλος της σεζόν και να τον χάσουν το καλοκαίρι δίχως να βάλουν στο ταμείο τους ένα ευρώ.

Ο Γιοβάνοβιτς που φρόντισε να κρατήσει ανοικτές τις πόρτες στον Ολυμπιακό, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε 20 μέρες, αλλά αυτό θα γίνει εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν καταφέρουν να τα βρουν με τη Σταντάρ Λιέγης για μεταγραφή την περίοδο του Ιανουαρίου. Στον Ολυμπιακό εκτιμούν με ένα ποσό περίπου στα δύο εκατομμύρια ευρώ θα μπορέσουν να ντύσουν στα "ερυθρόλευκα" τον Σέρβο άσο από την 1/1/2010.

Εκτός από τον Γιοβάνοβιτς στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται και ένας παλιός γνωστός, ο Λούα Λούα. Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν σταματήσει να κοιτάζουν και τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος της Τότεναμ. Ο Μεξικανός είναι πελάτης του Ζάχαβι, με τον οποίο ο Ολυμπιακός διατηρεί άψογες σχέσεις και ο οποίος αν αποκτηθεί να γίνει με τη μορφή δανεισμού.

Εγκώμια για Κριστιάνο

http://admin.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eaf07230ca778ee3103e36c3a9b27c55_L.jpg?1260512462?1260512462?1260512462

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα, μίλησε σε αθλητική εφημερίδα ο πρώην συμπαίκτης του στην Πάκος Φερέιρα Ζορζίνιο.

Ο Ζορζίνιο μίλησε στην «SportDay», όπου «έπλεξε» το εγκώμιο του πρώην συμπαίκτη του Κριστιάνο. Αξίζει να σημειωθεί πέρυσι ότι ο Ζορζίνιο αγωνίστηκε με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.
Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Πάκος Φερέιρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ λέγοντας τα εξής:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ τυχερός μια και αποκτά έναν υπέροχο ποδοσφαιριστή. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι το καλοκαίρι είχε βρεθεί μια ανάσα από την Πόρτο, αλλά η μεταγραφή χάλασε στο παραπέντε. Στην Πάκος παίζαμε στην ίδια πλευρά, οπότε συνεργαζόμασταν συχνά και τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι ένας πολύ γρήγορος αριστεροπόδαρος επιθετικός με εκπληκτική αίσθηση του γκολ».

Συνεχίζοντας ο Ζορζίνιο αναφέρθηκε στο δυνατό σημείο του Κριστιάνο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μία ...σύγκριση με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια:

«Το δυνατότερο σημείο του πιστεύω ότι είναι η πολύ γρήγορη ντρίμπλα που διαθέτει. Το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο, αφού ντριμπλάρει πάνω στην κίνηση. Εχω παίξει κόντρα στον Βιεϊρίνια και μπορώ να πω ότι έχουν κάποια κοινά στοιχεία, αλλά ο Κριστιάνο είναι πιο πλήρης και πιο "επιθετικός" από τον Βιεϊρίνια. Τον αισθάνεται πολύ περισσότερο η αντίπαλη άμυνα».

Ο 31χρονος αριστερός μπακ τόνισε επίσης την πεποίθηση του, ότι ο Κριστιάνο θα ...αφήσει «εποχή» στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Οταν παίζει αριστερά μπορεί να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του. Βέβαια μπορεί να παίξει και πίσω από τους επιθετικούς, αλλά εκεί απειλεί περισσότερο με το δυνατό του σουτ. Γνωρίζω το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και πιστεύω ότι ο Κριστιάνο μπορεί να παίξει και να αφήσει το σημάδι του πολύ εύκολα στην Ελλάδα».

Goal και χρήμα

Καλησπέρα στην μεγάλη παρέα των αθλητικών ψιθύρων.Στα χτεσινά το μοναδικό σημείο που δώσαμε την ΛΙΛ στον άσο αλλά και στο over μας δικαίωσε με το επιβλητικό 4-0.Μικρό κουπόνι και σήμερα με λίγα σημεία.Πάμε ομως γρήγορα γρήγορα να δούμε με ποιους αγώνες θα ασχοληθούμε.Πρώτος αγώνας που αξίζει να σταθούμε ειναι το ΧΕΡΤΑ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ.Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ στραβοπάτησε την προηγούμενη αγωνιστική και δύσκολα θα κάνει δεύτερη συνεχή γκέλα.Η ΧΕΡΤΑ βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας του Γερμανικού πρωταθλήματος και δεν δείχνει ικανή να σταματήσει την πρωτοπόρο ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ.Προβάδισμα λοιπόν στο διπλό.Επόμενος μας σταθμός στην πορτογαλία.Πάμε στην παλιά ομάδα του ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΟΡΑΕΣ πλεον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ,την ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ που αντιμετωπίζει την ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ.Αρκετές απουσίες για την γηπεδούχο που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία και δεν εκμεταλεύεται την έδρα της.Η ΝΑΣΙΟΝΑΛ βρίσκεται στην τέταρτη θέση πολύ πιο φορμαρισμένη.Θα ρισκάρουμε στο διπλό που στον ΟΠΑΠ είναι στο 2,50.Αυτή είναι μια καλή 2αδα για σήμερα όμως όπως είπαμε χαλαρό ποντάρισμα γιατί έρχεται σαββατοκύριακο με γεμάτο κουπόνι και περισσότερα σημεία για να ασχοληθούμε.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ρέμος προχωρά στην πώληση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ο Ρέμος προχωρά στην πώληση της ΠΑΕ Ηρακλής

Μάλλον αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αλλαγή στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το έχει πάρει απόφαση και προσπαθεί να βρει την λύση για την επόμενη μέρα χωρίς αυτόν στην ΠΑΕ. Θέλει να το πράξει άμεσα και επιδιώκει να εξαντλήσει όλα τα «χαρτιά» που έχει στην διάθεση του. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν ο Αντώνης Ρέμος το έχει πάρει απόφαση και προσπαθεί με κάθε τρόπο να απεμπλακεί οριστικά από την ΠΑΕ Ηρακλής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και όσα είχε μεταφέρει στον Γιώργο Γαλανό και τους συνεργάτες του, έχει στα χέρια του δυο περιπτώσεις. Αυτή του Κώστα Χαραλαμπίδη που ασχολείται με εμπόριο άρτου και ενός επιχειρηματία από το εξωτερικό που μπορεί να διασφαλίσει όπως είχε τόνισε το μέλλον του Ηρακλή. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστό αυτό το ενδιαφέρον προέρχεται από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Ισπανία κατά κύριο λόγο και την Νότιο Αμερική. Οι επαφές δείχνουν αν είναι σε προχωρημένο στάδιο και απομένουν απλά ορισμένες λεπτομέρειες ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και αν αναλάβει την ομάδα.

Οι όροι του Ρέμου

Στους όρους που έχει θέσει ο Αντώνης Ρέμος είναι να εξασφαλιστεί με εγγυητικές που αφορούν την ρύθμιση του χρέους προς την εφορία και το ποσό αυτό αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό άλλωστε είχε διαμηνύσει και στον Γιώργο Γαλανό στην συνάντηση τους στην Αθήνα. Σε πρώτη φάση θα παραχωρήσει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ και αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι το τέλος της περιόδου θα παραχωρήσει και τις μετοχές. Επίσης μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι και η παραμονή του προπονητικού τημ αλλά και του Ηλία Πουρσανίδη προκειμένου όπως ισχυρίζεται να μην διαταραχθεί η ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτό το ζήτημα δεν φαίνεται να υπάρχει αντίρρηση από τον υποψήφιο επενδύτη και έτσι φαίνεται να υπάρχει μια εξέλιξη που θα καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Αυτό , αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα ανακοινωθεί πριν από τα Χριστούγεννα και θα αλλάξει έτσι η κατάσταση στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακοινωθεί στην γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 31 του μηνός όπου θα υπάρξει και ένας απολογισμός για την τρέχουσα σεζόν.

Εμπλοκή Ρομπέρτο Αζιζ;

Κατά μια άλλη εκδοχή στο θέμα φαίνεται να εμπλέκεται και ο Αζιζ Ρομπέρτο που είναι ο αδελφός του Ροναλντινιο και έχει αναμιχθεί στην υπόθεση. Άλλωστε έστειλε τους δυο βραζιλιάνους που δοκιμάζονται στην ομάδα και παλιότερα ήθελε να αναλάβει το μάνατζμεντ της ομάδας του Άρη. Μάλιστα εκείνη η περίπτωση είχε προχωρήσει σημαντικά αλλά χάλασε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με όσα φημολογούνται ο αδελφός του Ροναλντίνιο είτε θα συνεργαστεί με τον υποψήφιο επενδύτη και σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση τότε θα συνεργαστεί άμεσα με τον Αντώνη Ρέμο. Γενικά φαίνεται ότι ο Ρομπέρτο Αζζιζ είναι κοντά στον Αντώνη Ρέμο και ίσως έχει θέση στον μελλοντικό Ηρακλή. Πηγη Μετροσπορ

Η τακτική Κούπερ διώχνει Αμπρέου

Η τακτική Κούπερ διώχνει Αμπρέου

Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου ήρθε στην ομάδα του Άρη το καλοκαίρι, εν μέσω ενθουσιασμού από τον κόσμο των «κιτρίνων». Ωστόσο,στη φιλοσοφία του νέου τεχνικού του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο «Λόκο» δεν ταιριάζει, με τον Αργεντίνο να μην τον υπολογίζει. Η τακτική που θέλει να ακολουθήσει στο αγωνιστικό ο Κούπερ, δεν αφήνει χώρο για τον Ουρουγουανό φορ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της κίτρινης ΠΑΕ βρίσκονται σε αναζήτηση για νέα ομάδα, για να παραχωρηθεί ο Αμπρέου. Πηγη Μετροσπορ

Η κόρη του Τεν Κάτε ανακαλεί

Η Έλεν Τεν Κάτε, κόρη του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, είχε ανεβάσει τις προάλλες ως στάτους στη σελίδα της στο Facebook το υβριστικό «F*** Panathinaikos».Ωστόσο, έσπευσε να το αλλάξει (μετά το... πέσιμο των οπαδών του «τριφυλλιού») και να ζητήσει συγνώμη.

«Ι still love Panathinaikos. I was only angry (please understand)», αναφέρει τώρα στη σελίδα της η όμορφη Έλεν που σημαίνει: «Λατρεύω τον Παναθηναϊκό. Ήμουν ακόμη θυμωμένη. Παρακαλώ κατανόηση…».

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010 - 15ος στη λίστα των αμοιβών ο Ότο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η πορτογαλική ιστοσελίδα «Futebol Finance» διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις αποδοχές των προπονητών των 32 φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ βρέθηκε στην 15η θέση με αποδοχές 750.000 ευρώ το χρόνο. Στην κορυφή της σχετικής λίστας ο Φάμπιο Καπέλο, που αμείβεται από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με το ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ.

Θέση/Προπονητής/Χώρα/Ετ. αποδοχές

1./Καπέλο/Αγγλία/8.800.000

2./Λίπι/Iταλία/3.000.000

3./Λεβ/Γερμανία/2.500.000

4./Φαν Μάαρβικ/Ολλανδία/1.800.000

5./Χίτσφελντ/Ελβετία/1.750.000

6./Ντελ Μπόσκε/Ισπανία/1.500.000

7./Κεϊρόζ/Πορτογαλία/1.350.000

8./Φέρμπεκ/Aυστραλία/1.200.000

9./Παρέιρα/Νότιος Αφρική/1.200.000

10./Αγκίρε/Μεξικό/1.200.000

11./Ντούνγκα/Βραζιλία/800.000

12./Μαραντόνα/Αργεντινή/800.000

13./Οκάντα/Ιαπωνία/800.000

14./Χέρμπερ/Νέα Ζηλανδία/800.000

15./Ρεχάγκελ/Ελλάδα/750.000

16./Λε Γκουέν/Καμερούν/650.000

17./Μπιέλσα/Χιλή/575.000

18./Ντομενέκ/Γαλλία/560.000

19./Χαλίλχοτζιτς/Ακτή Ελεφαντοστού/505.000

20./Μόο/Νότιος Κορέα/405.000

21./Ολσεν/Δανία/390.000

22./Ράγεβατς/Γκάνα/365.000

23./Αντιτς/Σερβία/305.000

24./Μπράντλεϊ/ΗΠΑ/275.000

25./Κεκ/Σλοβενία/245.000

26./Μαρτίνο/Παραγουάη/245.000

27./Σααντάνε/Αλγερία/245.000

28./Ρουέδα/Ονδούρα/240.000

29./Βάις/Σλοβακία/215.000

30./Ταμπάρεζ/Ουρουγουάη/205.000

31./Χουν/Βόρειος Κορέα/170.000

32./Αμόντου/Νιγηρία/125.000

Ν.ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ - Τα πάντα όλα και στο σεξ!!!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάθε φορά που ο Νίκος Αλέφαντος λέει τη γνώμη του, κυρίως για το ποδόσφαιρο, γίνεται χαμός. Ο γνωστός για «ερυθρόλευκα» αισθήματα του τεχνικός αυτή τη φορά έκανε ένα πέρασμα από την τηλεοπτική εκπομπή της Βάσιας Λόη στο «Alter». Και έδωσε και πάλι… ρέστα. «Στο σέξ έχω ρεκόρ 1 ώρα 20 λεπτά», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Αλέφαντου.

Ενδιαφέρον για Ταϊντέρ ο ΟΦΗ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κίνηση για την απόκτηση του Ναμπίλ Ταϊντέρ φαίνεται πως έχει κάνει ο ΟΦΗ. Ο Γάλλος μέσος της Ξάνθης δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Ματζουράκη και οι Κρητικοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για τον αν τον θέλουν δανεικό η με μεταγραφή.

Παράλληλα ο Νίκος Γκουλής εξετάζει και την περίπτωση του Χιλιανού Βιγιαλόμπος, ο οποίος είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι την ομάδα της Κρήτης. «Ψηλά» στη μεταγραφική λίστα βρίσκεται ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, για τον οποίο έχει έρθει σε επαφή ο Νίκος Μαχλάς με τον Ζήση Βρύζα.

Στον ΟΦΗ αναμένεται να επιστρέψει ο Μπάμπης Χαραλαμπάκης, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ενώ με τους Κρητικούς θα υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών και ο 27χρονος μεσοαμυντικός του Θρασύβουλου, Μιχάλης Τζωρμπατζάκης.

SKODA Ξάνθη: Πρόταση σε Μιτρέσκι!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόταση στην Κότμπους για την απόκτηση του Ιγκόρ Μιτρέσκι με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού, φέρεται να έχει κάνει η Ξάνθη σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο των Σκοπίων. Ο παίκτης είναι 31 ετών, διεθνής με την ΠΓΔΜ και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Μακεντόνσκι Σπορ» φιλοξενεί και δηλώσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος επιβεβαιώνει την πρόταση από την ακριτική ομάδα. Ο Μιτρέσκι δείχνει να μην απορρίπτει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά τόνισε ότι ο μάνατζερ του φέρνει και νέες προτάσεις, οπότε δεν βιάζεται να αποφασίσει για το μέλλον του.

Το συμβόλαιο του Μιτρέσκι με την Κότμπους λήγει σε έξι μήνες, αλλά δεν πρόκειται να ανανεωθεί, καθώς η ομάδα θέλει να κάνει ανανέωση και να στραφεί σε Γερμανούς ποδοσφαιριστές. Το βιογραφικό του είναι αρκετά «βαρύ», αφού για περίπου τέσσερα χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Σπαρτάκ Μόσχας. Στη συνέχεια πέρασε από Ουκρανία και Ισραήλ, ενώ από το 2006 βρίσκεται στο γερμανικό σύλλογο, έχοντας περάσει ένα διάστημα ως δανεικός στη βελγική Γκέρμιναλ.

Βιεϊρίνια: «Υπέγραψα για τον Σέρτζιο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ εξήγησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που αποκάλυψε πως: «Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι για εμένα ένα είδωλο και σίγουρα μέτρησε η παρουσία του».

«Δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι όλη η δομή της ομάδας που με έκανε να υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο. Ναι, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι για εμένα ένα είδωλο και σίγουρα μέτρησε η παρουσία του. Ομως όλοι όσοι βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, από τον πρόεδρο μέχρι και τον προπονητή, με έχουν πείσει πως δίπλα τους θα εξελιχθώ. Είμαι ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ, γι' αυτό δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ που ανανέωσε ως το 2013.

«Αναγνωρίζω πως ο κόσμος περιμένει πολλά από εμένα, άρα κι εγώ πρέπει να τα δίνω όλα στις προπονήσεις. Η ομάδα πρέπει να εκπληρώσει τους στόχους της και όλοι μας πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τόνισε ο Βιεϊρίνια και πρόσθεσε: «Όταν σε εκτιμούν θέλεις να το ανταποδώσεις. Είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω την καλή δουλειά και να εκμεταλλευτώ τη σοβαρότητα της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα μου».

Παράλληλα, μίλησε και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Κριστιάνο Μοράις Ντε Ολιβέιρα, λέγοντας: «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον είχα αντιμετωπίσει ως αντίπαλο. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, με στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας. Είναι αρκετά γρήγορος, με σωστές επινοήσεις και ικανός να κάνει πολλές δουλειές».

Την "έπεσαν" σε Αμπάρκιολη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θύμα ληστείας στο μαγαζί του που διατηρεί στην Θεσαλλονίκη έπεσε ο Απόστολος Αμπάρκιολης το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο διαιτητής της Σούπερλιγκα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από την ΚΕΔ, επειδή στον αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρα Τρίπολης δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Βύντρα από τον Ζεάν Κάρλος.

Δύο άγνωστοι άρχισαν να χτυπάνε τον ρέφερι μπροστά στους υπαλλήλους και τους πελάτες να παίρνουν την ταμειακή μηχανή και να τρέπονται σε φυγή.

Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι φώναξε αμέσως την αστυνομία ωστόσο, δεν θέλησε να συνδέσει την ληστεία με την καριέρα του ως διαιτητής και την απόδοση του στον αγώνα των "πρασίνων".

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές και άλλα παρόμοια περιστατικά συνέβησαν στην συμπρωτεύουσα.

Η επίθεση στον Αμπάρκιολη δεν είναι η πρώτη την φετινή σεζόν. Άγνωστοι είχαν κάψει την μοτοσικλέτα του βοηθού Αντώνη Καρατζίκα την ώρα που έπαιζε σε ματς της ΕΠΣ Αθηνών. Ο Καρατζίκας είχε ακυρώσει το γκολ του Ολυμπιακού στο 0-0 με την Καβάλα στο Καραϊσκάκη.

Φωτο Ημέρας

"Σάρωσε" ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ!

Ειπε...............

Είμαι περήφανος γιατί είμαι μέλος μίας ομάδας που νοιάζεται για τους συνανθρώπους μας"

Τζιμπρίλ Σισέ

(...ο άσος του Παναθηναϊκού στο περιθώριο φιλανθρωπικής εκδήλωσης).

Ψιθυροι......................

  • "Αν είναι να σκοράρεις έτσι, τότε να κάνεις πιο συχνά παιδιά!", ήταν η ατάκα του Ζίκο στον ευτυχισμένο χαζομπαμπά και σκόρερ του Ολυμπιακού, Λεονάρντο, στην προπόνηση της Πέμπτης (10/12)
  • Παραλίγο να πέσει θύμα ληστείας ο διαιτητής Απόστολος Αμπάρκιολης που είχε σφυρίξει στον αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης. Ο θεσσαλονικιός ρέφερι διατηρεί μαγαζί με ρούχα στο κέντρο της πόλης και την Πέμπτη (10/12) δύο άνδρες προσπάθησαν να τον ληστέψουν, όμως ο ίδιος έβαλε τις φωνές και οι ληστές τράπηκαν σε φυγή...
  • Ενίσχυση και από την ποδοσφαιρική ομάδα είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα, καθώς στο ΣΕΦ έδωσαν το "παρών" οι Ραούλ Μπράβο, Ντουντού και Οσκαρ

Αθλητικός Τύπος 11/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Το όνειρο του Καπέλο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/16aad6d88c5d844938eb684bffc9a872_L.jpg?1260514580?1260514580?1260514580

Έναν τελικό ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία προσεύχεται ο Φάμπιο Καπέλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «λιονταριών» είναι σίγουρος ότι η ομάδα του μπορεί να φτάσει ψηλά.

«Θα ήθελα πολύ έναν τελικό μεταξύ της Αγγλίας και της Ιταλίας. Για την Ιταλία, για μένα και για όλους μας», τόνισε αρχικά ο Καπέλο, ο οποίος πάντως, πρόσθεσε στη συνέχεια ότι αυτό δεν θα ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για αυτόν.

«Η πιο παράξενη στιγμή θα ήταν κατά την διάρκεια των εθνικών ύμνων. Όμως εργάζομαι με διαφορετική μπλούζα και τώρα ξέρω ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για την Αγγλία. Η ομάδα μου είναι ισχυρή. Οι οπαδοί μας είναι περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει», πρόσθεσε ο έμπειρος τεχνικός.

«Υπάρχει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Μπορούμε να προσπεράσουμε το εμπόδιο των καλύτερων ομάδων στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Καπέλο.