Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τσέλσι για Μάτα!!

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να κινηθεί για την απόκτηση του Χουάν Μάτα από τη Βαλένθια, καταθέτοντας πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ στο τέλος της σεζόν.
Τα προβλήματα στη δημιουργία για τους Λονδρέζους είναι εμφανής και ήδη αναζητείται ο παίκτης με την τελική πάσα που θα βοηθήσει τους μπλε να επιστρέψουν στην κορυφή τη νέα περίοδο. Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον μέσο της Βαλένθια και είναι έτοιμος να προσφέρει στις «νυχτερίδες» 30 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του το προσεχές καλοκαίρι. Άλλωστε, η εξαιρετική σεζόν του Σίλβα στην Αγγλία και την Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει περάσει απαρατήρητη από κανέναν. Ο Μάτα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα πριν από λίγες εβδομάδες, όμως είναι σίγουρο ότι αν η Τσέλσι προσφέρει τόσα χρήματα, δύσκολα η διοίκηση της Βαλένθια θα πει όχι.

«Αν ο Παστόρε το ζητήσει, θα φύγει»

Τα ποσά που ζητούσε Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι για την πώληση του Παστόρε καθιστούσαν απαγορευτική την πώλησή του, όμως ο πρόεδρος της Παλέρμο δηλώνει πλέον ότι ο Αργεντίνος μπορεί και να αποχωρήσει από την σικελική ομάδα.
Μέχρι και πριν λίγο καιρό, ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι ουσιαστικά έκλεινε τις πόρτες σε όλες τις ομάδες που ήθελαν τον Παστόρε, ωστόσο ο πρόεδρος της Παλέρμο πλέον εμφανίζεται περισσότερο διαλλακτικός, λέγοντας πως αν ο παίκτης το ζητήσει, τότε θα φύγει.

«Εχω δεχτεί προσφορές από την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, αλλά η πρόθεση της Παλέρμο είναι να κρατήσει τον Παστόρε για αρκετά χρόνια ακόμα. Αν όμως ο παίκτης έρθει και μου πει ότι θέλει να φύγει, τότε θα του επιτρέψω να αποχωρήσει. Η πολιτική μας είναι να αφήνουμε αυτούς που θέλουν να φύγουν. Δεν θα πουλήσουμε τον Παστόρε, τον Ίλιτσιτς ή τον Ερνάντες αν οι προσφορές δεν είναι ικανοποιητικές», κατέληξε ο πρόεδρος της Παλέρμο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ανακοίνωση-απάντηση…!

Ανακοίνωση απάντηση στα όσα είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής, εξέδωσε σήμερα ο Ιωνικός που αναφέρει τα εξής:
«Επειδή τα στοιχεία είναι ψευδή και δημιουργούνται εντυπώσεις ότι από τον Μάιο του 2009, όπως ο ισχυρίζεται ο κ. Σαλευρής, δεν υπήρχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έχουμε να δηλώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Τα προβλήματα για τον Ιωνικό αναφορικά με τα παιχνίδια που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ξεκινάνε μετά τον Ιανουάριο του 2011 (στο ματς με τα Τρίκαλα). Να θυμίσουμε ότι στην ΠΑΕ Ιωνικός επιβλήθηκε τιμωρία δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 35.000 ευρώ. Τα δελτία μας εκδόθηκαν κανονικά με την σύμφωνή γνώμη της ΕΠΟ και αν υπάρχουν πλαστογραφημένα χαρτιά, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Εισαγγελέα. Όλα τα παραστατικά σφραγίσματος εισιτήριων από την ΕΠΑΕ και την Εφορία, υπάρχουν στη διάθεσή σας και δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που αρνηθήκατε να τα πάρετε από την αρμόδια επιτροπή της Ένωσης.
Η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για την έκδοση των δελτίων και την ανάκληση αυτών. Εμείς στείλαμε ότι μας ζητήθηκε, δηλαδή τα δελτία. Ας τελειώνουμε λοιπόν με τις εντυπώσεις, γιατί δυσφήμηση είναι πολλά πλην αυτού. Η ΕΠΟ και οι επιτροπές πρέπει να είναι προσεκτικές, γιατί ο Ιωνικός δεν είναι πρόβατο για σφαγή του Πάσχα. Γι αυτό για τη λέξη «πλαστά» θα απολογηθεί στις αρμόδιες αρχές η Καλλιθέα και ο κ. Σαλευρής.
Υπάρχει ο αριθμός παραστατικού 4072, σειρά Α στο ΙΚΑ με ημερομηνία έκδοσης 18/2/2011 και υπάρχουν και στην εφορία στο τμήμα Κ.Π.Β.Σ τα αποδεικτικά θεώρησης με αριθμό φακέλου 3785 μέχρι και το παιχνίδι του Παναιτωλικού. Επειδή το θέμα είναι λεπτό και πολυδιάστατο, ας αφήσουμε τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Για το μόνο που διαφωνούμε από την στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για όλες τις ομάδες, όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, είναι γιατί δεν εξετάστηκαν όλες μαζί και τιμωρούνται μέχρι στιγμής δύο ομάδες. Αυτό δεν είναι αθέμιτο και δυσφημιστικό;
Ο κ. Πιλάβιος έχει ήθος και όρεξη, έχει όμως και αντίληψη. Η δόλια συμπεριφορά ανήκει σε άλλους και όχι σε εμάς και επειδή υπάρχουν οι καταγγελίες της Λάρισας, ας αναλογιστούμε τι γίνεται… Εμείς θα αγωνιστούμε με τους παίκτες που απομείνανε μέχρι να βγει η τελεσίδικη απόφαση. Πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε αγωνιστικά και δικαστικά».

Γιαννακόπουλος: «Στόχος μας να βοηθήσουμε την κοινωνία»

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στην Έδεσσα, ο ΠΣΑΠ διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ επίλεκτων ποδοσφαιριστών του Συνδέσμου και ομάδα επιλέκτων της Έδεσσας. Ο λόγος που διοργανώνεται είναι προκειμένου να βοηθηθούν ευπαθείς οικογένειες της περιοχής, με τον Δήμο να είναι ο υποστηρικτής.
Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στο “Αθλητικό Metropolis” και είπε:
«Παίζουμε για τις ευπαθείς οικογένειες της περιοχής. Για να βοηθηθεί ο κόσμος που αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό θα γίνει για τα επόμενα 2 χρόνια ανά την Ελλάδα, όπου ομάδα επιλέκτων του Συνδέσμου μας, με ποδοσφαιριστές όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Σαργκάνης, ο Ατματζίδης, ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και άλλοι θα δίνουν τέτοιου είδους αγώνες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την κοινωνία».
«Αυτό γίνεται μαζί με τον Δήμο. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση όπως ενημερώνομαι και αυτό είναι το ευχάριστο», συνέχισε για να προσθέσει πηγαίνοντας την κουβέντα στον Σάκη Τσιώλη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Πανηλειακό:
«Όπου πήγε και δούλεψε ο φίλος μου ο Σάκης πέτυχε. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Είναι ψαγμένος και συνεχώς μαθαίνει πράγματα. Όπου πήρε παρήγε έργο. Είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής αυτή τη στιγμή, με διαφορά».

Μανώλογλου: «Χρειάζεται και ψυχολογική στήριξη»

Για την πετυχημένη επέμβαση χιαστών στην οποία επιβλήθηκε σήμερα ο Νίκος Αραμπατζής, μίλησε στο “Αθλητικό Metropolis” ο γιατρός του Ηρακλή, Κώστας Μανώλογλου.
«Όλα πήγαν κατ’ ευχή. Θέλω να σημειώσω, για να ξέρει και ο κόσμος, ότι η επέμβαση δεν έγινε στο χειρουργημένο του πόδι, αλλά στο δεξί. Ήταν μία ρήξη στον πρόσθιο χιαστό η οποία αποκαταστάθηκε», τόνισε στο ξεκίνημα, για να προσθέσει:
«Θα θέσουμε αργότερα τους στόχους. Πρέπει να κοιτάξουμε και το ψυχολογικό κομμάτι του παίκτη. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Μπορεί να καταλάβει ότι είναι μια προσπάθεια που θα διαρκέσει για 5 με 6 μήνες από τώρα», ενώ αναφέρθηκε και στον Κατσικά:
«Ο Κατσικάς είναι στο στάδιο που αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς. Μπαίνει σε πιο δυναμικές ασκήσεις και σιγά σιγά θα μπει και στο γυμναστήριο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Μπίρδας: «Ικανοποητικό το αποτέλεσμα»

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εκπροσώπησαν τον «δικέφαλο» στην χθεσινή εκδίκαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση που είχε κατατεθεί για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Λάμπρος Μπίρδας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis.
«Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Στόχος ήταν η εφαρμογή της νομιμότητας. Να μην υπάρχει τιμωρία με υποτροπή. Το αρχικό πρόστιμο ήταν πολύ μεγάλη, αλλά καταφέραμε και το μειώσαμε», σημείωσε αρχικά για να προσθέσει:
«Η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δεν έγινε δεκτή από το διατακτικό. Ο μόνος λόγος ήταν να τιμωρηθούμε με υποτροπή. Εάν γινόταν δεκτή ο ΠΑΟΚ κινδύνευε με 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών».
«Από νομικής πλευράς, επειδή είμαστε τιμωρημένοι σε όλο τον πειθαρχικό κώδικα θα πρέπει να είναι όχι μόνο προσεχτικοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους επόμενους αγώνα, αλλά να έχουν… τα μάτια του 14. Εάν γίνει κάτι θα είμαστε σε πολύ δύσκολη νομικά θέση», κατέληξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τη συνέχεια.

Τζεβελέκης: «Mαγαζί-γωνία ο Άρης»

Μετά από αρκετό καιρό, χθες, στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου, εμφανίστηκε ο Θανάσης Τζεβελέκης, ο οποίος και παρακολούθησε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ του Άρη επί της ΑΕΚ.
Σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis», ξεκαθαρίζοντας: «Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που πήγα στο γήπεδο. Ο Άρης και αυτό το γήπεδο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Είμαι ανελλιπώς δίπλα της, ωστόσο λόγω άλλων υποχρεώσεων, προσωπικών, δεν μπορώ να είμαι συνέχεια παρών. Η σχέση μου όμως με την ομάδα και τον κόσμο της είναι στενή. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον μπασκετικό Άρη».
Για το αν υπάρχουν άνθρωποι να ασχοληθούν και να βοηθήσουν την ΚΑΕ, είπε: «Ο Άρης είναι μαγαζί γωνία. Αν υπάρχουν επενδυτές για το ελληνικό μπάσκετ η μόνη ομάδα που μπορούν να ασχοληθούν είναι ο Άρης. Εμείς σαν μέτοχοι που είμαστε οφείλουμε ώστε το μαγαζί να είναι πάντα καλά. Ο Γιάννης (σ.σ. Δαμιανίδης) σηκώνει μεγάλο βάρος. Είναι δίπλα του και άνθρωποι της Σάρισα. Άλλο όμως είναι να βοηθάς και άλλο να βάζεις την υπογραφή σου».
Για την ομάδα και τον στόχο της: «Είμαι βέβαιος ότι ο Άρης θα είναι η 3η ομάδα του πρωταθλήματος. Θα παίξει εκεί που πρέπει να παίξει. Εκτός από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα. Η εικόνα του γηπέδου δεν μου άρεσε. Πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η σχέση, αλλά αυτό αφορά την διοίκηση».
Για τον Λευτέρη Σούμποτιτς: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι επιτυχημένη η κίνηση, σε σχέση πάντα με τον προηγούμενο προπονητή. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό».
Για την επόμενη μέρα στον Άρη ο κ. Τζεβελέκης εξέφρασε ξανά την άποψή του για διοίκηση ενιαίου Άρη: «Ισχύουν αυτά που είχα πει και στην ΓΣ της Λέσχης, μπροστά σε 3500 κόσμου. Είχα μιλήσει για ενιαίο Άρη και συνεχίζω να το πιστεύω. Εκεί πρέπει να πάει ο Άρης στο τέλος αυτής της διαδρομής. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα. Μία διοίκηση σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ».

Ζαϊρί: «Αν με θέλουν, ας μου το πουν»!!

Στο γεγονός ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τον Ολυμπιακό για ανανέωση του συμβολαίου του, αναφέρθηκε ο Ζαουάντ Ζαϊρί, μιλώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «France Football». 

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός είπε για το πρωτάθλημα που μόλις κατέκτησε: «Όταν παίζεις σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, σε χώρες σαν τη Γαλλία περνάει απαρατήρητο. Ωστόσο, στην Ελλάδα γίνεται πανικός! Από τη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό άρχισα να απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο αλλά και τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις εξέδρες των γηπέδων. Ειδικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Με αυτήν την ομάδα κατάφερα να αγωνιστώ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος να κατακτήσω το πρωτάθλημα».

Σχετικά με το μέλλον του στον Πειραιά: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου με την ομάδα και ακόμα δεν έχω συζητήσει με κανέναν. Αν θέλουν να συνεχίσουμε μαζί θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει στην Γαλλία: «Ναι, αν βρω πρόταση που να με ικανοποιεί, γιατί να μην επιστρέψω; Το μόνο βέβαιο είναι ότι είμαι μόνο 29. Έχω ακόμα πολλά να δώσω ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο».   
 

Περήφανος παρά τον αποκλεισμό ο Μοράτι!!

Περήφανος για την ομάδα του δήλωσε ο Μάσιμο Μοράτι, μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Ιντερ από τη Σάλκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ιδιοκτήτης των "νερατζούρι" με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ευχαρίστησε τους παίκτες για τις χαρές που έχουν προσφέρει στον κόσμο:

«Σήμερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, όλους τους παίκτες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και φυσικά αυτούς που βρίσκονται μαζί μας αυτή την περίοδο και οι οποίοι προσέφεραν τόσες χαρές στους οπαδούς μας και φυσικά σε μένα προσωπικά. Είμαστε και θα συνεχίσουμε, περήφανοι για τα επιτεύγματά τους».

Ο Μοράτι κατέληξε:

«Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα βρει τη δύναμη να σηκωθεί και γνωρίζοντας την ποιότητα των παικτών μας, θεωρώ πως θα κάνουν αυτό που πρέπει για να φτάσουμε στους στόχους που έχουμε στις εγχώριες διοργανώσεις. Επίσης είμαι βέβαιος και με τη συμπαράσταση του κόσμου, του προπονητή και των παικτών θα προσφέρουμε περισσότερες χαρές».
 

Καβάλα: Τέλος εποχής και για τον Σιόντη!!

Άλλη μια απομάκρυνση υπήρξε σήμερα στην Καβάλα. Σειρά είχε ο Στέφανος Σιόντης, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας και βοήθησε τα μέγιστα την Καβάλα στις περισσότερες αγωνιστικές παρουσίες της. «Φεύγω από την ομάδα σαν φίλος. 

Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας σταματάω την συνεργασία με την ομάδα. Εζησα πολύ καλές στιγμές και θα μου μείνουν χαραγμένες στην καρδιά μου. Ευχαριστώ τον κ. Ψωμιάδη για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλο το τελευταίο διάστημα» ανέφερε ο Στέφανος Σιόντης αμέσως μετά τη λύση του συμβολαίου του με τους "Αργοναύτες". 

Ετσι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από την ΠΑΕ αγγίζει τους επτά, όμως, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Ψωμιάδη, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

    Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε και σήμερα η προετοιμασία της ομάδας, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να ρίχνει το βάρος της προπόνησης στην τεχνική και στην φυσική κατάσταση. Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου κατόπιν ο Ελληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στο Περιστέρι.

Τους «καίνε» πλέι-οφ και τεχνικός διευθυντής!!

Οι περικοπές συμβολαίων που ακούγεται ότι θα γίνουν, τα ξενύχτια και η γενικότερη εικόνα αδιαφορίας που εκπέμπει η ομάδα, η διοικητική και οικονομική αβεβαιότητα, δημιουργούν ένα περίεργο κλίμα στον Παναθηναϊκό. Υπό άλλες συνθήκες στα εφετινά πλέι-οφ, οι πράσινοι θα ήταν το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που θα υπάρχει, αλλά και της κατάστασης των υπόλοιπων βασικών διεκδικητών της προνομιούχου θέσης. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν αποπνέουν υγεία και δυναμική, άρα μόνο αν αυτοκτονήσει θα μείνει εκτός προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ το ΔΥΝΑΤΟ και ΥΓΙΕΣ τριφύλλι.

Εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Βλέπετε εσείς να επικρατεί καλό κλίμα στην Παιανία, να έχουν όρεξη στους αγώνες οι παίκτες, να γουστάρουν που αγωνίζονται τον τελευταίο καιρό; Εμείς όχι. Ακούνε και όλα αυτά για τις (αναγκαστικές) πωλήσεις, τις περικοπές στα μεγάλα συμβόλαια και αρχίζουν να ανησυχούν.

Σίγουρα θέλουν να βγει η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η ψυχολογία τους δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο και αυτό προβληματίζει τους διοικούντες, οι οποίοι καίγονται να διεκδικήσει ο σύλλογος την είσοδο του στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει μία ελπίδα να αποφευχθεί το οικονομικό κραχ, αυτή λέγεται «τα λεφτά των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ». Εκεί όντως θα υπάρχει μεγάλη ανάσα. Αλλά αν η ομάδα παρουσιάσει στα πλέι-οφ αυτή την εικόνα, φοβούνται στην διοίκηση ότι δεν θα προλάβει το τρένο και θα δώσει μάχες για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το θέμα του τεχνικού διευθυντή

Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί πολύ τον Γόντικα, πέραν φυσικά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, είναι και αυτό του τεχνικού διευθυντή. Οι συζητήσεις με τους υποψήφιους έχουν φτάσει σε ένα σημείο, όπου πλέον δεν χρειάζεται άλλο...κάστινγκ, αλλά απόφαση από τη διοικούσα επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιο πιθανός να διαδεχθεί τον Κάρλος Φρέιτας, δεν είναι κανένα από τα ονόματα που έχουν γραφτεί, αλλά ένα όνομα έκπληξη.

Ο Βέλιτς είναι καλή περίπτωση, όμως δεν τον θέλουν αρκετά μέλη του Δ.Σ. Ο Ζήκος έχει γνώσεις και διασυνδέσεις, απλά δεν τον θέλουν οι σκληροπυρηνικοί Παναθηναϊκοί. Για τον Βρύζα ισχύει το ίδιο, με τη διαφορά ότι δεν του εγγυάται κανείς καλό συμβόλαιο, έτσι ώστε να αφήσει την Εθνική. Τι μένει λοιπόν; Κάποιος που να μη θέλει πολλά χρήματα και να έχει όρεξη και στήριξη από όλους. Δηλαδή κάποιος κοινής αποδοχής. Σε λίγο καιρό θα μάθουμε τα αποτελέσματα των επαφών του Γόντικα.    

«Κράξιμο» Φέρντιναρντ σε Μίλνερ!!

Ιδιαίτερα καυστικός κατά του Τζέιμς Μίλνερ παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Ρίο Φέρντιναρντ. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός, θέλοντας να υπερτονίσει την αγάπη και το σεβασμό που δείχνουν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ στο σύλλογο, έφερε ως (αρνητικό) παράδειγμα την αντίδραση του συμπατριώτη του της Σίτυ, όταν βγήκε αλλαγή στο μάτς με τη Λίβερπουλ.

«Εδώ δεν βλέπεις παίκτες να κουνούν τα κεφάλια τους ειρωνικά και να κάθονται στον πάγκο διαμαρτυρόμενοι επειδή όλοι θέλουν να είναι στην ομάδα. Υπάρχει σεβασμός προς το σύλλογο, τον προπονητή και αυτούς που είναι ανώτεροι από σένα. Είναι άγραφος κανόνας να μη διαμαρτύρεσαι στην αλλαγή», δήλωσε ο αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων».

Αποστολή «Σβούρα» στο εξωτερικό!!

Στο εξωτερικό βρίσκεται προκειμένου να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές του για την ενίσχυση της ομάδας, ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ βρίσκεται εκτός Ελλάδας προκειμένου να έχει συναντήσεις με παίκτες και με μάνατζερ, μια και έχει συγκεντρώσει πολλές προτάσεις και αποφάσισε να ταξιδέψει σε συγκεκριμένες χώρες για να συναντηθεί για μεταγραφικές υποθέσεις του ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο «Σβούρας» είχε ταξιδέψει στην Αυστρία για να ασχοληθεί με το αθλητικό κέντρο, μία υπόθεση που πλέον βρίσκεται σε δεύτερη προτεραιότητα, μια και προηγούνται τα μεταγραφικά...

Πωλητήριο... 28εκ. ευρώ στον Α. Γιάνγκ!!

Το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος για τον Άσλεϊ Γιάνγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

το συμβόλαιο του Άγγλου διεθνή λήγει το επόμενο καλοκαίρι και η Άστον Βίλα προτιμά να τον πουλήσει τώρα, παρά να τον... χάσει ως ελεύθερο το 2012.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ φέρονται να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη, κάτι που ευνοεί τους «Χωριάτες».

Ο ίδιος ο Γιάνγκ από την πλευρά του φέρεται να επιθυμεί να φύγει από την ομάδα μετά από μία απογοητευτική σεζόν και αφού έχει την ευκαιρία να αυξήσει τις εβδομαδιαίες απολαβές του που ανέρχονται στις 73.000 ευρώ την εβδομάδα.

Δαλακούρας: «Κανένα ενδιαφέρον, καμία μεσολάβηση»

Ένα ακόμα σενάριο, το οποίο μάλιστα έδειχνε ισχυρό, για το διοικητικό μέλλον της ΑΕΚ, «κάηκε» πριν από λίγο. Ο Γιώργος Δαλακούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra fm, διέψευσε κατηγορηματικά και το δικό του ενδιαφέρον για εμπλοκή στα διοικητικά της Ένωσης, αλλά και το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει εκπροσωπώντας ομάδα ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών.

«Αυτή η φημολογία πως ασχολούμαι για να πάρω την ΑΕΚ, είναι δυσάρεστη διότι αποπροσανατολίζει ανθρώπους που θέλουν να ενδιαφερθούν πραγματικά. Διότι εγώ και η οικογένεια μου, δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις.

Δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτή την φημολογία. Δεν έχω κάνει καμία μεσολάβηση. Σας βεβαιώ υπεύθυνα. Και σήμερα είδα τον κύριο Μελισσανίδη σε μια εκδήλωση εφοπλιστική και είπαμε πως τώρα είμαστε δυο που πρέπει να διαψεύδουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή όσων ανασύρουν από τον χώρο της φαντασίας αυτή την ιστορία. Και εύχομαι να βρεθεί λύση, διότι είμαι οπαδός της ομάδας. Νομίζω πως είμαι σαφής. Και νομίζω πως ο κύριος Μελισσανίδης είναι σαφής.

Τον κύριο Παππά τον ξέρω χρόνια και διατηρώ σχέσεις συναδελφικές. Οι προθέσεις του κυρίου Παππά για την ΑΕΚ, είναι εκείνες που έχει πει και δημοσίως».

Europa League Pre Game!!!

Τα τέσσερα εισιτήρια για τους ημιτελικούς του Europa League, σφραγίζονται σήμερα. Στο πρώτο χρονικά ματς στις 20:00, η Σπαρτάκ Μόσχας υποδέχεται την Πόρτο, με το 5-1 τους πρώτου ματς να μην αφήνει πολλά περιθώρια στους Μοσχοβίτες. Στις βραδινές αναμετρήσεις, Τβέντε και Αϊντχόφεν φιλοξενούν τις Βιγιαρεάλ και Μπενφίκα και θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για πρόκριση. Αντίθετα, όλα ανοιχτά είναι στο ματς της Μπράγκα με την Ντιναμό Κιέβου μετά το 1-1 στην Ουκρανία. Παρακολουθείστε την εξέλιξη των αναμετρήσεων από το ThePlayer.

Το ματς των 20.00


ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΟΡΤΟ   0-2   (1-5)  (ΗΜΙΧΡΟΝΟ)(28΄Χουλκ, 45+2΄Κριστιάν Ροντρίγκεζ)


Οι συνθέσεις:

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Ντίκαν, Σεσούκοφ, Γουέλιτον, Άλεξ, Μακέεφ, Σουτσί, Ντζούμπια, Ράφαελ Καριόκα, Γιακόβλεφ, ΜακΓκίντι, Κομπάροφ

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Αλβάρο Περέιρα, Γκουαρίν, Ζοάο Μουτίνιο, Φαλκάο, Κριστιάν Ροντρίγκεζ, Χουλκ, Φούτσιλε, Ρολάντο, Φερνάντο, Οταμέντι



Τα ματς των 22.00

ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ   (1-4)

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ   (1-1)

ΤΒΕΝΤΕ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ   (1-5)
 


Αγγλικές «σειρήνες» για Παπίς Σισέ!!!

Το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων της Ευρώπης για τον πρώτο σκόρερ (20 τέρματα σε 27 συμμετοχές)  της εφετινής Μπουντεσλίγκα,  αποκάλυψε η ομάδα του, Φράιμπουρκ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φέρεται να είναι στο στόχαστρο των Άρσεναλ και Φούλαμ, μεταξύ άλλων.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του γερμανικού συλλόγου, Ντίρκ Ντάφνερ, παραδέχθηκε στο «Κicker» ότι κάποιες ομάδες έχουν «χτυπήσει την πόρτα» της Φράιμπουργκ για το Σισέ.

«Τον τελευταίο καιρό αρκετές ομάδες έχουν κάνει διερευνητικές επαφές μαζί μας για τον παίκτη», δήλωσε ο Ντάφνερ, χωρίς όμως να κατονομάσει τους συλλόγους αυτούς. Ωστόσο, τα αγγλικά μέσα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των δυο συλλόγων του Λονδίνου.

Αμφίβολος με Λεβερκούζεν ο Σβαϊνστάιγκερ!!!

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στο ντέρμπι με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν την Κυριακή, καθώς ο άσος της Μπάγερν μονάχου υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο.

Ο 26χρονος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης και θα δώσει... αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το ματς που μπορεί να κρίνει πολλά για την έξοδο στο Champions League.

Οι «Βαυαροί» θα παραταχθούν υπό τις οδηγίες του Άντριες Γιόνκερ που αντικαθιστά τον... απολυμένο Λουίς φαν Χάαλ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η απουσία του Σβαϊνστάιγκερ, αν τελικά δεν προλάβει την αναμέτρηση, έρχεται να προστεθεί σε αυτές των τιμωρημένων Άριεν Ρόμπεν και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ.

«Κουνάει μαντίλι» ο Φερτόνγκεν!!

Τις φήμες αποχώρησής του από τον «Αίαντα» το προσεχές καλοκαίρι, επιβεβαίωσε ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας, Γιάν Φερτόνγκεν.

Ο 23άχρονος, ο οποίος πρόσφατα έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Άρσεναλ, δήλωσε στα μέσα της πατρίδας του ότι, για να βελτιωθεί, θα πρέπει να φύγει από την Ολλανδία σύντομα.

«Παίζοντας στην Ολλανδία έγινα αυτός που είμαι τώρα, αλλά είναι σίγουρο πώς αν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια είμαι ακόμα εδώ, δεν θα φτάσω στην κορυφή», δήλωσε ο Φερτόνγκεν και συνέχισε : «Το ζήτημα έχει δυο όψεις. Από τη μία θέλω να φθάσω ψηλά, αλλά από την άλλη θα απεχθανόμουν να αφήσω τον Άγιαξ, χωρίς να βοηθήσω να γίνουμε πρωταθλητές».

Μπέος: «Η ποινική δίωξη ολοκληρώνει το σχεδιασμό στοχοποίησής μου»

Την ημέρα που η Σούπερ Λίγκα όρισε εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. της ΕΠΟ τον Αχιλλέα Μπέο, η ελληνική δικαιοσύνη άσκησε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου ποινική δίωξη. 

Ο γνωστός παράγοντας τοποθετήθηκε με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Βόλου, όπου τονίζει τα εξής:

    «Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Πρόκειται για ποινική δίωξη «σκοπιμότητας» που ολοκληρώνει το σχεδιασμό στοχοποίησής μου, από αυτούς που έσπευσαν με τη διαρροή και δημοσιοποίηση προϊόντων υποκλοπής και πλαστογραφίας, να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη. Το τεκμήριο αθωότητας, στην Ελλάδα του «φαίνεσθαι», προφανώς δεν ισχύει. 

Εγώ οφείλω, όπως και θα πράξω, να αποδείξω την αθωότητά μου. Από τη μεριά τους, η ελληνική έννομη τάξη και τα θεσμοθετημένα όργανα της οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν ανέχονται η παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, να νομιμοποιεί την ποινική δίωξη ενός ανθρώπου».

 

Αθλητική Κληρονομιά στην Ιστορία της Ανθρωπότητας ο Μέσι!

Υποψήφιος για να περάσει κι επίσημα στην... αθλητική ιστορία είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος προτάθηκε για να συμπεριληφθεί στη λίστα των αθλητών που θα θεωρηθούν Αθλητική Κληρονομιά στην Ιστορία της Ανθρωπότητας!

Στη Νότιο Αμερική αναζητούν τους 10 κορυφαίους αθλητές σε Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό δημιουργώντας αυτή την... ιδιόμορφη κατηγορία και ο Μέσι μαζί με τους Αλφρέντο ντι Στέφανο, Μάριο Κέμπες, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και Ντάνιελ Αλμπέρτο Πασαρέλα είναι 5 από τους υποψήφιους για να περάσουν στο αθλητικό πάνθεον.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν άλλα 5 ονόματα.

Οι υποψήφιοι μπορεί να μην είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και μπορεί να έχουν πεθάνει, αλλά θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

«Να έχουν να επιδείξουν αξιόλογη ποδοσφαιρική πορεία και fair play. Να έχουν ενώσει οπαδούς αντίπαλων ομάδων. Να έχουν επιδείξει ήθος και αλληλεγγύη. Να βάζουν το καλό της ομάδας πάνω από την προσωπική τους διάκριση».

Μετά τον Κωστούλα ακολουθεί και ο Κιντάνα!

Μετά τον Θανάση Κωστούλα, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από την Ξάνθη, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Ντιέγκο Κιντάνα. Ο Αργεντινός μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία του με την ακριτική ομάδα.

Η Ξάνθη, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και κάποιες μέρες θα έχει τη νέα σεζόν στον πάγκο της τον Μαρίνο Ουζουνίδη και όπως φαίνεται ο Κιντάνα δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του. Έτσι το παιχνίδι με τον Άρη, ενδεχομένως να είναι το τελευταίο του με την φανέλα των Ακριτών.

«Στέλνει» στη Ρόμα τον Αντσελότι ο Γκαλιάνι !

Τη μεγάλη αγάπη του Κάρλο Αντσελότι για τη Ρόμα, αποκάλυψε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. Πλέον, μετά τις δηλώσεις του Λίπι για το πόσο θέλει να πάει στη Τσέλσι, ο Ιταλός κόουτς των «μπλε» φαντάζει ως ο κατάλληλος αντικαταστάτης του Βιτσέντσο Μοντέλα.

«Αγαπάει πάρα πολύ τη Ρόμα ο Αντσελότι. Είναι η πρώτη ομάδα που προπόνησε σε υψηλό επίπεδο και είναι πολύ δεμένος με την πόλη. Έχει την ομάδα στην καρδιά του, αλλά δεν θέλω να μπλέκομαι στις δουλειές των άλλων», δήλωσε ο Ιταλός παράγοντας.

Η θέση του Αντσελότι στην Τσέλσι είναι πολύ επισφαλής, μετά και τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λίγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν είναι διόλου απίθανος ο επαναπατρισμός του.

Ρέμος : «Δεν είμαι γκέι»

Με συνέντευξη του στο περιοδικό «ELLE» αναφέρθηκε στις επιλογές που έκανε στην ζωή του, την ενασχόληση του με τον Ηρακλή, αλλά θέλησε να δώσει και μια απάντηση για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις

«Έχω δεχτεί χιλιάδες απειλές για τη ζωή μου. Δεν έχω απαντήσει. Κάποιοι το έχουν εκλάβει ως αδυναμία. Είναι δύναμη να σε χτυπάνε και να μην απαντάς. Οτιδήποτε έκανα εκτός τραγουδιού με έκανε να πονέσω. Το μόνο που κάνω καλά είναι να τραγουδάω και αυτό που θα κάνω από εδώ και πέρα είναι το τραγούδι. Το τραγούδι είναι το μόνο που δεν με έχει πληγώσει στη ζωή μου. Εγώ το έχω προδώσει, αυτό ποτέ».

Η δήλωσε όμως προκάλεσε συζητήσεις από το πρωί είναι η ακόλουθη: «Τη σεξουαλικότητά μου δεν τη διαφήμισα ποτέ. Με το ζόρι γκέι δεν γίνεται κανένας, όσο κι αν το θέλουν κάποιοι που γράφουν ανώνυμα πίσω από ένα κομπιούτερ. Μαζεύω μέσα μου τόσα πολλά. Ελπίζω να μην εκραγεί η βόμβα κάποια στιγμή. Πολύ με έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση ψυχολογικά. Δεν βλέπετε ότι άσπρισαν τα μαλλιά μου μέσα σε ενάμιση χρόνο; Έχω πληρώσει μεγάλο ψυχολογικό αντίτιμο για την υπομονή που κάνω».

Αθανασιάδης: «Τα οφέλη του Άρη περίπου 1 εκ. ευρώ»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης τοποθετήθηκε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» για την συγκινητική αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε από την ομάδα, για τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν, για τον Σάκη Τσιώλη, αλλά και για τον… τελικό του Άρη, την Κυριακή, στην Ξάνθη.
«Στα πέντε χρόνια παρουσίας του στον Άρη η προσφορά του Σέρχιο Κόκε ήταν μεγάλη. Συνέβαλε σημαντικά στην αναμόρφωση του Άρη. Τα συναισθήματα του ποδοσφαιριστή για την αποχώρησή του εκφράστηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο, με τα δάκρυά του», είπε στο ξεκίνημα για την συγκινητική στιγμή στην χθεσινή τοποθέτηση του Ισπανού και συνέχισε αναφερόμενος στα οικονομικά οφέλη του Άρη:
«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν δική μας πρωτοβουλία να φύγει ο Κόκε. Το ζήτημα τέθηκε τελείως ξαφνικά. Μας εξέφρασε τους λόγους του και όταν ετέθη το ερώτημα η αντίδρασή μας ήταν ακαριαία και είδαμε και τα δικά μας συμφέροντα. Επετεύχθη η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές. Υπάρχουν και έμμεσα και άμεσα οφέλη. Δεν χρίζει όμως ανάλυση δημοσίως τώρα το ποια είναι αυτά. Η αλήθεια είναι όμως ότι προέκυψε σημαντικό όφελος για την ΠΑΕ Άρης, που ανέρχεται περίπου στο 1 εκ. ευρώ. Πλέον πρέπει να καλυφθεί το κενό του Κόκε, γιατί η αξία του είναι μεγάλη και δεδομένη. Πρέπει να αναζητήσουμε έναν παίκτη που θα μπορέσει να προσφέρει τα ανάλογα στην ομάδα».
Όσο για το ποια ήταν η πρώτα αντίδραση, απάντησε: «Με τον τρόπο που ετέθη το θέμα δεν μπορούσαμε να πούμε ναι. Και αναφέρομαι στην έγγραφη άδεια μιας τρίμηνης αποχώρησης του ποδοσφαιριστή. Έτσι πήγαμε αμέσως στη λύση της αποδέσμευσης του συμβολαίου του», ενώ για το μέλλον του πρόσθεσε: «Στη ζωή των παικτών πάντα υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Μια αλλαγή μετά από τόσα χρόνια τους αναζωογονεί. Πάει να ζήσει σε ένα άλλο περιβάλλον. Σε μια χώρα που δεν πλήττεται όσο η δική μας. Η πίεσης είναι επίσης λιγότερη, αναφορικά με το πρωτάθλημα».
Για το γεγονός ότι η ΠΑΕ Άρης κάλεσε όλους τους φορείς του συλλόγου να συμμετάσχουν στην απόφαση που πάρθηκε, είπε: «Είναι δεδομένο ότι έπρεπε να είναι σύσσωμο όλο το ΔΣ, όπως και οι φορείς του συλλόγου να είναι ενημερωμένοι για όλα, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία».
Για τον τελικό της Κυριακής στην Ξάνθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας: «Σαν Άρης κοιτάμε αποκλειστικά και μόνο το δικό μας παιχνίδι. Το πώς θα κερδίσουμε την Κυριακή. Το άλλο παιχνίδι θέλουμε φυσικά να έχει ευτυχή κατάληξη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι όλα θα πάνε καλά πρώτα στο δικό μας παιχνίδι και μετά στο άλλο παιχνίδι που ενδιαφέρει τον Άρη βαθμολογικά», ενώ για το αν αισθάνονται στην ΠΑΕ Άρης δικαιωμένοι για την επιλογή Τσιώλη, απάντησε: «Είδαμε το έργο του στις προηγούμενες ομάδες του και ήμασταν απόλυτοι όσο αφορά την επιλογή μας. Όταν σε ένα χρονικό σημείο η πορεία δεν είναι καλή, λογικό είναι να γίνουν ενέργειες ώστε να ταρακουνηθούν τα νερά και να έρθουν καλύτερες ημέρες».
Για το μπάτζετ των μεταγραφών και το αν είναι συγκεκριμένο, τόνισε: «Ανεξαρτήτως όλων των άλλων είναι προφανές ότι πρέπει να κινηθούμε βάση της αξιολόγησης του υπάρχοντος ρόστερ, θα γίνουν και οι εισηγήσεις του προπονητή, θα κοιτάξουμε φυσικά και το οικονομικό κομμάτι. Δεν μπορούμε όμως από τώρα να ξέρουμε ποια θα είναι τα έσοδα. Όλα αυτά καθορίζουν τις κινήσεις μας», ενώ για τις εκλογές πρόσθεσε: «Είναι πρόωρο να μιλάμε για τις εκλογές. Διανύουμε μία σημαντική εβδομάδα».
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης ευχαρίστησε τον κόσμο του Άρη για την συσπείρωση, την κατανόηση και φυσικά την απίστευτη στήριξή του καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

«Ο Κόκε σε... νεκροταφείο ελεφάντων» λένε στη Μάλαγα!

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει η απόφαση του Σέρχιο Κόκε να πάρει μεταγραφή στην Χιούστον Ντίναμο. Αρκετά μέσα σε όλη την Ευρώπη αναφέρουν τη μετακίνηση του «πρώην Μαρσεγιέζου», όπως τον αποκαλούν χαρκατηριστικά.
Από τις αναφορές που ξεχωρίζει είναι αυτή της «Malaga Hoy», εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του της Μάλαγα, όπου γίνεται μια καταγραφή της μέχρι τώρα καριέρας του, υπογραμμίζοντας αρκετά δεικτικά ότι: 
«Ο Κόκε πηγαίνει στην Αμερικάνικη Λίγκα, η οποία παραδοσιακά θεωρείται ως... νεκροταφείο ελεφάντων. Στην ομάδα της Νέας Υόρκης παίζουν αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, ο Τιερί Ανρί και ο Ραφαέλ Μαρκέζ, οι οποίοι ακολούθησαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ των Λος Άντζελες Γκάλαξι. Όμως, η Λίγκα επιχειρεί να επεκταθεί και να προσελκύσει καλούς παίκτες πριν ωριμάσουν, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της».

Η εφημερίδα της Μάλαγα αφού σημειώνει ακόμη: «Ο Κόκε ολοκλήρωσε τις ημέρες του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν το απόλυτο είδωλο, σε μια πόλη με την οποία η κόρη του είχε ισχυρούς δεσμούς. Ο αδελφός του Χοσέ Κοντρέρας, μάνατζερ FIFA, είναι αυτός που χειρίστηκε το θέμα  κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, ο Άρης αποδέχθηκε τη μεταγραφή του παίκτη» και καταλήγει: 

«Το Χιούστον, έδρα της NASA, θα είναι το νέο σπίτι του Κόκε, στο πέμπτο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί. Μια πλούσια οικονομικά Τεξανή πόλη, με πολλές παρουσίες Λατίνων και μια ενδιαφέρουσα αγορά. Η Ντίναμο, περίεργο ψευδώνυμο, μπορεί να πει σήμερα ότι "Χιούστον, έχουμε Κόκε", μιλώντας για το παιδί από το Καράνκε»...

Χειρουργήθηκε ο Αραμπατζής!!

Σε επιτυχή επέμβαση αποκατάστασης προσθίου χιαστού δεξιού γόνατος υπεβλήθη, σήμερα, 14/04, ο Νίκος Αραμπατζής. Δεν άλλαξε τίποτα στο θέμα των τραυματιών ενόψει ΑΕΚ.
Ο έμπειρος αμυντικός του Ηρακλή χειρουργήθηκε σήμερα (14/4) ο γιατρός της ομάδας, Κώστας Μανώλογλου, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, από το οποίο ο ποδοσφαιριστής θα λάβει εξιτήριο αύριο, καθώς σήμερα θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους. Ο Νίκος Αραμπατζής, για λίγες μέρες θα αναρρώσει στο σπίτι του και στη συνέχεια θα ακολουθήσει την πορεία αποκατάστασης, την οποία ακολουθεί τον τελευταίο καιρό ο (ομοιοπαθής, ως προς τον τραυματισμό) συμπαίκτης του, Γιώργος Κατσικάς.

Χωρίς επιστροφές
Στα της προετοιμασίας για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κάτι ως προς τα δεδομένα των ετοιμοπόλεμων ποδοσφαιριστών για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, από τους εκτός προγράμματος ποδοσφαιριστές, επέστρεψε σε πλήρεις ρυθμούς ο Ντάνι ο οποίος, ωστόσο, ο Πορτογάλος μέσος είναι τιμωρημένος για το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής.

Οι ‘κυανόλευκοι’ θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους αύριο, Πέμπτη 15/04, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα, με προπόνηση στις 11:00.

Πικέ: «Παντού νίκες με Ρεάλ»

Για τα προσεχή ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τον στόχο του treble μίλησε με τοποθέτησή του στα ισπανικά ΜΜΕ ο Ζεράρ Πικέ.
Ο Ισπανός στόπερ στων «μπλαουγκράνα» μίλησε στη Sport και τόνισε χαρακτηριστικά:
«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τόσο πολύ για την πιθανότητα κατάκτησης ενός τρεμπλ. Στο πρωτάθλημα είμαστε οκτώ βαθμούς μπροστά, οπότε τα πράγματα εκεί είναι κάπως πιο σίγουρα, μένει να δούμε τι θα γίνει στο Κύπελλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε να δώσουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θέλουμε όσο τίποτα άλλο να κατακτήσουμε το τρεμπλ, αλλά επείγει συγκέντρωση πριν από οτιδήποτε. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και το σκορ δεν μας απασχολεί».

«Φαβορί η Ντιναμό»!!

Ο Γιούρι Σεμίν θεωρεί πως η ομάδα του είναι φαβορί μετά το 1-1 στην Ουκρανία με την Μπράγκα. Ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου τόνισε πως όλοι είναι έτοιμοι για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο τεχνικός της Ντιναμό γνωρίζει πολύ καλά την πορτογαλική ομάδα και πιστεύει πως αρκετο΄θ φίλαθλοι του συλλόγου θα βρίσκονται στις κερκίδες: «Εμείς πιστεύουμε ότι φαβορί παραμένει η Ντιναμό. Ξέρετε όλοι σας πως είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτόν τον αγώνα. Ολοι είναι έτοιμοι. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο και μας γνωρίζει εξίσου καλά. Το παιχνίδι θα κριθεί ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα που παίζει ένα συγκεκριμένο στιλ και δεν πιστεύω πως θα αλλάξει σήμερα. Είναι απόλυτα πειθαρχημένη και ανταγωνιστική. Γνωρίζουμε ότι στην Πορτογαλία το ουκρανικό στοιχείο είναι δυνατό και πιστεύουμε πως θα έρθουν να μας στηρίξουν αρκετοί οπαδοί μας. Ηδη πήραμε μια γεύση από την υποδοχή που μας επεφύλαξαν στο αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο», όπως ανέφερε.

«Υπερπροσπάθεια για τον τίτλο»

Για τη σημαντική νίκη επί του Λεβαδειακού, τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας και το στόχο της κατάκτησης του τίτλου, μίλησε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Στεφάν Ντεμόλ:

«Μετά από μια μεγάλη νίκη είναι πολύ ωραία να ζεις την επόμενη εβδομάδα. Ξεκινήσαμε με πρόγραμμα αποθεραπείας και μετά είχαμε ωραίο δείπνο όλοι μαζί. Παρόλο που το κλίμα ήταν καλό, τώρα έγινε καλύτερο. Τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε παραπάνω πίεση και στρες καθώς πηγαίναμε προς το τέλος της σαιζόν. Μετά απ' αυτή τη νίκη επέστρεψε η εμπιστοσύνη στους παίκτες. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζαμε τους πρώτους μήνες επέστρεψε στην ομάδα μας. Αλλά αυτή η νίκη κατά του Λεβαδειακού είναι πολύ καλή μόνο αν συνοδευτεί με νίκη επί του Θρασύβουλου. Είμαι χαρούμενος διότι γράφτηκε κατά κόρον ότι οι παίκτες προσπαθούν να τελειώσουν τη σεζόν πρωταθλητές».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο τόνισε: «Θυμάμαι το παιχνίδι του α' γύρου στη Φυλή, ήταν δύσκολο παιχνίδι με νίκη στα τελευταία λεπτά με γκολ, του Σιαλμά σε ασίστ του Βαγγελή. Άκουσα και πληροφορήθηκα τι συμβαίνει στην ομάδα του Θρασύβουλου με αποχή από τις προπονήσεις αλλά εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί οι παίκτες του Θρασύβουλου έχουν κίνητρο για να πάρουν καλό αποτέλεσμα».

Για τα προβλήματα στην ομάδα ανέφερε: «Οι Πάντος και Μιχαήλ είναι εκτός μάχης λόγω τιμωρίας και ο Στάθης κάνει ειδική θεραπεία στο χέρι του στην Αθήνα για να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση. Ο Βάντερσον χτες έκανε μία ένεση και δεν μπορούσε να κάνει σήμερα προπόνηση. Θα δούμε πως προχωρά η θεραπεία του για να ξέρουμε πότε θα ενταχτεί στην ομάδα. Επέστρεψε στην κανονική ροή προπονήσεων ο Μπουχάν. Φυσικά χρειαζόμαστε τη νίκη με Θρασύβουλο για να δώσουμε κάποιες μέρες ρεπό στους παίκτες να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους».

Καταλήγοντας ο Στεφάν Ντεμόλ υπογράμμισε: «Οι τρεις τελευταίοι αγώνες μετά το Θρασύβουλο δεν θα είναι εύκολοι, οπότε να κάνουμε μια καλή νίκη με Θρασύβουλο για να κάνουμε καλό Πάσχα και μετά να κάνουμε την υπερπροσπάθεια για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα τοποθετήθηκε αναφορικά με:

Αν υπάρχει ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών στα τελευταία παιχνίδια: «Εγώ δεν είδα να υπάρχει κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στο 100% όλοι οι παίκτες, αλλά στο ματς με Λεβαδειακό δεν ήταν κανείς παίκτης εκτός φόρμας. Παρακολουθώ τις προπονήσεις και τις επιδόσεις των παικτών και όταν κάποιοι παίκτες δεν είναι σε καλή φόρμα γίνονται αλλαγές».

Για δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας ότι υπάρχουν κακές σχέσεις με τον Σκούφαλη απάντησε: «Δεν τίθεται θέμα κακής συνεργασίας και κακής σχέσης με το Μανώλη. Καταλαβαίνω ότι ο Μανώλης όπως και οι άλλοι παίκτες θέλουν να παίζουν περισσότερα λεπτά, αλλά δεν τίθεται θέμα κακής σχέσης».

«Μέλι» Ραμίρες για Αντσελότι!!

Δημόσια ευχαρίστησε τον προπονητή του στην Τσέλσι Κάρλο Αντσελότι ο άσος των Λονδρέζων, Ραμίρες. Τι είπε για τον Ιταλό τεχνικό.
«Όταν ήρθα στην ομάδα ο Αντσελότι με "αγκάλιασε" αμέσως. Μου έδωσε χρόνο για να προσαρμοστώ και προσπαθούσε πάντα να μου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση. Πλέον αποδίδω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου. Αυτό το οφείλω σε μεγάλο βαθμό σε εκείνον, και πάντα θα τον ευχαριστώ για τη στήριξή του. Τα θετικά σχόλια που ακούω από τον προπονητή αλλά και από τους συμπαίκτες μου με βοηθούν ψυχολογικά και πιστεύω πως θα βελτιωθώ ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

«Μέσα» Μενδρινός και Καζναφέρης!!

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκαν οι Μενδρινός και Καζναφέρης ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια.
Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρη για τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο την Ξάνθη στα Πηγάδια. Κανονικά προπονήθηκαν οι Καζναφέρης και Μενδρινός. Αμφότεροι ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και τέθηκαν στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη για τον αγώνα με την ομάδα της Θράκης.

Από εκεί και πέρα, απόντες από το πρόγραμμα ήταν οι τραυματίες Σηφάκης, Πρίττας που ακολουθούν τα δικά τους προγράμματα. Απών ήταν και ο διεθνής με την εθνική ομάδα Νέων Κατίδης. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ερ - ΝΑΙ - στο!

Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού στη συνάντηση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Βάσκος είπε το πολυπόθητο «ναι» στον μεγαλομέτοχο των Πειραιωτών!
Η συνάντηση του Βάσκου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, ο Βάσκος είπε το «ναι» στον Βαγγέλη Μαρινάκη και θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Αυτή την στιγμή οι δύο άνδρες συζητούν για τις μεταγραφές και τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν, ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί δυνατός στο επερχόμενο Champions League αλλά και να διατηρήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα...
Πηγή: gazzeta.gr

Τι... τρώνε στην Αργεντινή;

Η Αργεντινή έχει από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο και είναι λογικό να αναρωτηθούμε τι φρούτα βγάζει η Λατινική Αμερική... Για χάρη του Σεμπαστιάν Λέτο, στους πράσινους αγγέλους φιλοξενείται σήμερα μια συμπατριώτισσα του, η Νάταλι Γουέμπερ.
Η Αργεντίνα καλλονή έχει σχέση με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η Νάταλι θα παντρευτεί σε λίγο καιρό τον εκλεκτό της καρδιά της και επιθετικό της Λάτσιο, Μάουρο Ζάρατε. Το μοντέλο από τη Λατινική Αμερική είναι πασίγνωστο στη χώρα της κάνοντας φωτογραφήσεις σε ανδρικά περιοδικά, ενώ παίρνει μέρος και σε εκπομπές στην τηλεόραση. 
Πηγή: leoforos.gr







Super 3 εναντίον «μεγαλοπαράγοντα»!

Αιχμηρή ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα από νεόκοπο «μεγαλοπαράγοντα» σε βάρος του Άρη, εξέδωσε ο «Super 3» που καλεί τις Αρχές να σκεφτούν πριν αδικήσουν τους «κίτρινους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ας το σκεφτούν πολύ καλά...

Εντονότατη παρασκηνιακή δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Έχει βουίξει τόσο πολύ η Αθήνα που όλα «ακούγονται» μέχρι εδώ πάνω, ακόμα κι από τόση… απόσταση, τα καμώματα και οι προσπάθειες του νεόκοπου «μεγαλοπαράγοντα» με βεληνεκές και νοημοσύνη αντιστρόφως ανάλογα της μάζας του, περιοριζόμενου στα όρια μικρομεσαίων ομάδων με αυλικούς-ακόλουθους υποχείρια που αποδεικνύουν πως δεν μπορούν να φέρουν τον τίτλο του «οπαδού» όταν ισοπεδώνουν τις οπαδικές αξίες.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και κατά πως βολεύει, παράγοντες-μαριονέτες μπορούν να έρχονται και να παρέρχονται, διαιτητές να γίνονται εύκολα και γρήγορα από αρνητικοί πρωταγωνιστές, κομπάρσοι και να εξαφανίζονται μέσα σε μια νύχτα, ομάδες-δορυφόροι ν’ ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες με ταχύτητα του φωτός, ενώ η πραγματικότητα του εκφράζεται από τα ίδια πρόσωπα που παρουσιάζουν διαφορετικό στόχο και φαινομενικά χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα, ουσιαστικά όμως τους απασχολεί μόνο η αύξηση του όγκου της τσέπης τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο άνθρωπος για χάρη του οποίου, πριν από 6 χρόνια, η ΕΠΟ του Γκαγκάτση απέκρυψε παράνομα - όπως απεφάνθη το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) - και προφανώς σκόπιμα έγγραφο της ΟΥΕΦΑ που ζητούσε από την Ομοσπονδία της χώρας μας ν’ αφαιρέσει από τον Πανιώνιο 12 βαθμούς για οικονομικές ατασθαλίες (θα οδηγούσε στον υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική και την παραμονή του ΑΡΗ) επιχειρεί ακόμη μια… παρέμβαση που θα προκαλέσει σκάνδαλο ακόμη μεγαλύτερο από εκείνο που διαπράχθηκε πριν από 2 χρόνια στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Όπως τότε έτσι και τώρα ο γυρολόγος παράγοντας, ο «παράγοντας» με ανοιχτά θέματα και κατηγορίες στην αθλητική δικαιοσύνη που φέρουν το όνομά του ως «υπόθεση Μπέου» και πιθανόν θα προκαλέσουν την εμπλοκή ειδικού ανακριτή για τη διαλεύκανση (;) τους, βρίσκεται απέναντι στην αγαπημένη μας ομάδα και προσπαθεί να χειραγωγήσει και να ρυθμίσει ξανά αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.

Όπως πριν δυο χρόνια, έτσι και τώρα, ρυθμιστής της Ευρωπαϊκής συμμετοχής είναι μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα του ΠΟΚ. Όπως τότε έτσι και τώρα εξυπηρετητής των συμφερόντων μια μικρομεσαία επαρχιακή ομάδα με ανάλογη νοοτροπία, ιδιοκτήτη έναν τύπο που ζει από το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, με τάσεις μεγαλομανίας και πολύ πιθανόν με την ίδια τελικά πορεία και διάρκεια στο χώρο της Superleague.

Ο ΑΡΗΣ καθώς φαίνεται ενώνει, και για πάρτη μας κάνουν όλοι οι άλλοι μαζί πράξη το ρητό «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Κοινός εχθρός ο σύγχρονος, ο ανένταχτος, «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ» ΑΡΗΣ, χαλάει τη συμφωνημένη μαρμίτα μιας και δεν μπορεί να χαλιναγωγηθεί, να καθοδηγηθεί, να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα και να λειτουργήσει για να ευνοηθεί όλο το παραμυθάκι της κονόμας που έχει στηθεί στις πλάτες όλων μας.

Έχουμε πει και γράψαμε ότι απαιτούμε από την ΕΠΟ και τη Superleague να διαφυλάξουν το αυτονόητο, την αξιοπιστία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Απομένει να φανεί αν τα γρανάζια του συστήματος, πολιτεία, δικαιοσύνη, θεσμοί, παράγοντες, δημοσιογράφοι, «ακόλουθοι- δήθεν οπαδοί» θα κλείσουν για ακόμη μια φορά τα αυτιά τους και τα μάτια τους και θα σφυρίξουν αδιάφορα μπρος στο σχεδιασμό του σεναρίου που είναι στα σκαριά αλλά και κατά την εφαρμογή του.

Σήμερα, γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η ΟΥΕΦΑ, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πρέπει να ενημερωθεί για οποιεσδήποτε υπόνοιες, ενδείξεις και στοιχεία που πιθανόν υπάρχουν για προσπάθεια αλλοίωσης ή προκαθορισμού των αποτελεσμάτων της Κυριακής καθώς οι αγώνες μπορεί να διεξάγονται για το εγχώριο Πρωτάθλημα όμως αφορούν και την Ευρώπη από τη στιγμή που θα καθορίσουν ποια θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και θα συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Η περίοδος που ο ΑΡΗΣ ήταν αδύναμος ή και αδιάφορος, δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι γίνεται, τα μέσα για να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, τον τρόπο να εκφράζει την αντίθεσή του, τη δύναμη να φέρνει στο προσκήνιο κάθε παρασκηνιακή μεθόδευση που τον πλήττει, έχει περάσει… και καλό είναι να καταλάβουν όλοι πως είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε αντιμετώπιση που αρμόζει στην ιστορία, τη νοοτροπία και το λαό του ΑΡΗ.

Οπότε ας το σκεφτούν πολύ καλά πριν αποφασίσουν ν’ αδικήσουν για μία φορά ακόμα τον ΑΡΗ…»
Πηγή: gazzeta.gr

To πρώτο «ναι»!!

Toν Βαλβέρδε περίμεναν, αλλά ο Μάρκο Πάντελιτς δήλωσε πρώτος ότι μένει και του χρόνου στον Ολυμπιακό. Τι είπαν για την ομάδα οι Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ,
Εκδήλωση με αφορμή την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος οργάνωσε μαζί με την ΠΑΕ Ολυμπιακός στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η εκ των χορηγών των Πειραιωτών «Hellas On Line», όπου οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου και θα μεταφέρουν τις απόψεις τους στους  φίλους του συλλόγου.
Το gazzetta.gr βρέθηκε στου Ρέντη για να σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες της Media Day...
Πάντελιτς: «Μένω κατά 99,9 % στον Ολυμπιακό!»

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος τόνισε σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του:
«Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να γράφουν. Εγώ είμαι στον Ολυμπιακό και δεν έχω άλλη σκέψη. Δεν νομίζω ότι θα φύγω και μπορώ να πω ότι 99,9% θα κάτσω εδώ. Ήρθα εδώ όχι μόνο για τη θάλασσα και τις βόλτες, αλλά για να παίξω μπάλα και να αποδείξω την αξία μου. Ξέρω πως δεν έπαιξα πολύ, αλλά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία έκανα παραπάνω από ό,τι μπορούσα. Δεν απέδειξε μόνο εδώ την αξία μου, αλλά και στην εθνική ομάδα της Σερβίας. Αφού δεν έφυγα τον Ιανουάριο, γιατί να φύγω τώρα. Δεν ήρθα να υπογράψω και να φύγω, αλλά για να παίξω εδώ», δήλωσε ο Πάντελιτς.

Για την κατάκτηση του τίτλου είπε: «Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας και ο κόσμος μας πιστεύω πως είναι ευχαριστημένος με την μπάλα που παίξαμε. Είχαμε πολλές καλές στιγμές, αλλά και κάποιες κακές, όμως καταφέραμε να αφήσουμε όλους τους αντιπάλους μας πολύ πίσω μας».

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό είπε:«Εμείς οι παίκτες δεν έχουμε μεγάλο ρόλο σε αυτή τη συζήτηση. Θα δούμε τι θα γίνει. Ό,τι και να πω, δεν θα αλλάξει κάτι».

Ιμπαγάσα: «Να μείνει ο Βαλβέρδε...»

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα από την πλευρά του, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του προπονητή. Θέλουμε όλοι να μείνει, γιατί τα καταφέραμε πολύ καλά μαζί του, γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα τα πήγαινε περίφημα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εργαζόταν», τόνισε ο Αργεντινός μέσος, ενώ για τη φημολογία πως ο Έκτορ Κούπερ είναι έτοιμος να αναλάβει αν ο Βάσκος προπονητής δεν παραμείνει στη θέση του, είπε:

«Αν φύγει ο κόουτς κι έρθει ο Έκτορ Κούπερ θα είναι επίσης σημαντικό, γιατί πρόκειται επίσης για έναν ικανότατο προπονητή, που έχει εμπειρία από την Ελλάδα με τον Άρη. Όμως όλα αυτά είναι υποθέσεις».

Για την ανάδειξή του σε MVP του φετινού Ολυμπιακού είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα, αλλά όλοι οι συμπαίκτες συνέβαλαν στην κατάκτηση του τίτλου. Εγώ θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα».

Τέλος, αναφορικά με τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της επόμενης σεζόν, ο «Κάνιο» ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολη η επόμενη χρονιά. Θα έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα και πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Το Champions League είναι ένα όνειρο, ένα μεγάλο βραβείο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εγχώριες υποχρεώσεις».

Όλα δείχνουν παραμονή!!

Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες της συνάντησής του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η συνάντηση του Βάσκου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει τελειώσει ακόμα, οι πρώτες ενδείξεις όμως δείχνουν ότι ο Βαλβέρδε είπε το «ναι» και θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών και την επόμενη σεζόν...
Πηγή: gazzeta.gr

Ο κίτρινος πάνθηρας!!

Ο Βασίλης Σκουντής θυμάται με τον δικό του μοναδικό τρόπο το Final Four της Σαραγόσα, τις αποδοκιμασίες στον Γκάλη και την αντίδρασή του, αλλά και τον ανεπανάληπτο Τόνι Κούκοτς!


3ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΠΟΤΕ: Τρίτη 17 και Πέμπτη 19 Απριλίου 1990. ΠΟΥ: Pabellon Principe Felipe, Σαραγόσα. ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ... ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ: Τέταρτος ο Άρης ΜVP: Τόνι Κούκοτς
Στο νεότευκτο γήπεδο της Σαραγόσα, η Ευρώπη έκανε μια δεύτερη βαθιά (για να μην πω ακόμη βαθύτερη από την πρώτη) υπόκλιση στα τρομερά παιδιά του Σπλιτ και η Γιουγκοπλάστικα διέψευσε πάλι τα προγνωστικά και υπερασπίστηκε (με άνεση, είναι αλήθεια) τα κεκτημένα του Μονάχου...
Η αρμάδα του Μπόζα θρυμμάτισε τις πορσελάνες της Λιμόζ στον ημιτελικό και... χοροστατούντος του Κούκοτς έκανε και την κηδεία της Μπαρτσελόνα στον τελικό. Η εικόνα του (διακτινισμένου, θαρρείς) Τόνι έδωσε το δικαίωμα στους Ισπανούς να τον αποκαλέσουν «ροζ πάνθηρα». Ήταν όντως πάνθηρας αλλά κίτρινος, όπως το χρώμα των δις (και έναν χρόνο αργότερα τρις) πρωταθλητών Ευρώπης.
Αγωνιζόμενη στην πατρίδα της η Μπαρτσελόνα ήγειρε μεγάλες αξιώσεις για να κατακτήσει τον στοιχειωμένο τίτλο, αλλά ο Μεσσίας της λεγόταν... Μποντιρόγκα, ακόμη μπουσούλαγε στη Ζαντάρ και έμελλε να επιβεβαιώσει τις προφητείες έπειτα από 13 χρόνια! Αντίθετα η Γιουγκοπλάστικα είχε αποκτήσει το know-how από την προηγούμενη χρονιά και πέραν του ταλέντου και της κλάσης της, κατέθετε πλέον την εμπειρία της ενηλικίωσης και τον ισχυρό χαρακτήρα της.
Ο Άρης έγραψε Ιστορία ως η πρώτη ομάδα με τρεις συνεχείς παρουσίες σε φάιναλ φορ, αλλά ήδη είχε αρχίσει η κρίση, και η εικόνα της ομάδας στη Σαραγόσα ήταν απλώς το πρελούδιο της (νομοτελειακώς επιγενόμενης) παρακμής. Στον ημιτελικό η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε ακαταμάχητη για τους πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ στον μικρό τελικό (χωρίς τον Βράνκοβιτς και με άποντο τον Γιαννάκη) η ελληνική ομάδα έγινε εύκολη λεία στα δόντια της Λιμόζ, με τον Γκάλη να σημειώνει ρεκόρ στα χρονικά των φάιναλ φορ με 43 πόντους.
Στην πραγματικότητα η Σαραγόσα σήμανε το τέλος της αθωότητας και κατ' επέκταση το τέλος εποχής για την αυτοκρατορία του Άρη, καθώς οι σχέσεις παικτών-προπονητή, προπονητή-διοίκησης και ομάδας-κόσμου είχαν δηλητηριαστεί.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.      Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ
2.      Μπαρτσελόνα
3.      Λιμόζ
4.      Άρης Θεσσαλονίκης
ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΡΗΣ 104-83
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σαν Επιφάνιο 24, Φ. Μαρτίνεθ 21, Γουντ 14, Χιμένεθ 13, Νόρις 12, Σολοθάμπαλ 6, Κρέσπο 6, Κόστα 6, Κλ. Μαρτίνεθ 2, Λιόπις.
ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης 2, Γιαννάκης 15, Γκάλης 26, Τζόουνς 21, Ρωμανίδης 6, Φιλίππου, Κατσούλης, Βράνκοβιτς 13

ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ-ΛΙΜΟΖ 101-83
ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ: Σρετένοβιτς 7, Περάσοβιτς 24, Παβίτσεβιτς, Κούκοτς 16, Σόμπιν 4, Τάμπακ 4, Ιβάνοβιτς 20, Σάβιτς 16, Ράτζα 10
ΛΙΜΟΖ: Ζιλιάν 6, Ντακουρί 4, Μπρουκς 19, Οστρόφσκι 21, Ντανσί 3, Κόλλινς 18, Ντεμορί 12, Βεστρίς

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ
ΛΙΜΟΖ-ΑΡΗΣ 103-91
ΛΙΜΟΖ: Βερόβ, Ζιλιάν 5, Ντακουρί 9, Μπρουκς 26, Οστρόφσκι 26, Ντανσί 5, Κόλλινς 26, Ντεμορί 6, Βεστρίς, Σετιέ
ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης 5, Γιαννάκης, Γκάλης 43, Τσιρακίδης, Τζόουνς 29, Ρωμανίδης 11, Φιλίππου, Κατσούλης 1, Δοξάκης 2

O TEΛΙΚΟΣ
ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 72-67
ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ: Σρετένοβιτς 5, Ιβάνοβιτς 12 (4/11δ., 4/5β., 3ασ.), Περάσοβιτς 12 (3/8δ., 2/2τρ. 3ασ.), Σόμπιν 7, Ράτζα 12 (4/6δ., 4/5β., 4ρ.), Κούκοτς 20 (4/7δ., 3/5τρ., 3/7β., 7ρ.), Σάβιτς 4 (7ρ.), Τάμπακ, Παβίτσεβιτς. Κόουτς: Μάλκοβιτς
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σολοθάμπαλ 5, Σαν Επιφάνιο 10 (2/6δ., 0/2τρ., 6/7β.), Χιμένεθ 8, Γουντ 12 (4/6δ., 0/3τρ., 4/5β., 6ρ.), Νόρις 18 (7/9δ., 4/4β., 10ρ.), Κόστα 3, Κρέσπο 5, Φ. Μαρτίνεθ 6. Κόουτς: Ρενέσες
Διαιτητές: Ζανόν (Ιταλία)-Ζιχ (Πολωνία)

Η ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: «Κωνσταντινίδης», το επώνυμο του ταξιδιωτικού πράκτορα τον οποίο καθύβριζαν οι οπαδοί του Άρη (με μια επωδό που κάνει ρίμα!), επειδή τους κουβάλησε στη Σαραγόσα και τους άφησε στο δρόμο, χωρίς εισιτήρια και ξενοδοχείο! Το σύνθημα δονούσε για τέσσερις μέρες την πόλη...
  • Ο ΩΡΑΙΟΣ: Ο Τόνι Κούκοτς έκανε όργια και σφράγισε το repeat της Γιουγκοπλάστικα, υπό το βλέμμα του τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, ο οποίος κατάλαβε τι λαβράκι είχε βρει. Άλλωστε είχε αναγάγει σε στόχο ζωής να τον αρπάξει και να τον πάρει μαζί του στο Σικάγο, όπερ και εγένετο ύστερα από τρία χρόνια. Ο δε Ντίνο Ράτζα μετά την κούπα, πήρε και το κλειδί για να ανοίξει το θησαυροφυλάκιο του Ραούλ Γκαρντίνι στη Μεσατζέρο Ρόμα.
  • Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Ο Αΐτο Ρενέσες, θέλει και ρώτημα! Αυτό το έργο (των χαμένων φάιναλ φορ) είχε ήδη παιχτεί στο Μόναχο και έμελλε να επαναληφθεί και στο μέλλον σε κάμποσες προβολές και με διάφορες παραλλαγές στο σενάριο. Κανονικό sequel!
  • Ο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ ΗΡΩΑΣ: Στον ημιτελικό, ο νεαρός τότε Φεράν Μαρτίνεθ βρήκε αφύλακτη τη διάβαση στην άμυνα του Άρη και έκανε πάρτι σημειώνοντας 21 πόντους. Και το δικό του πεπρωμένο αποδείχτηκε ότι ήταν γραμμένο (και) με ελληνικά στοιχεία, καθώς αργότερα έπαιξε στον Παναθηναϊκό και στο Περιστέρι.
  • ΠΗΓΕ ΤΣΑΜΠΑ: Η τριπλέτα Γκάλης-Γιαννάκης-Μάικ Τζόουνς που σκόρπιζε εφιάλτες στις αντίπαλες άμυνες και οι τρεις τους είχαν πάνω από 60 πόντους στο τσεπάκι τους! Α, είχαν και πίσω τους τον Στόγιαν για να καθαρίζει...
  • ΤΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟ: Η κατάθεση λατρείας, αφοσίωσης και παράνοιας των οπαδών του Άρη, σε μια συγκλονιστική σκηνή που παρέπεμπε σε εικόνες βγαλμένες από αρχαία ελληνική τραγωδία: την ώρα που η ομάδα έφευγε από το ξενοδοχείο «Melia» και πήγαινε στο γήπεδο για τον αγώνα με τη Λιμόζ, δεκάδες Αρειανοί ξάπλωσαν στο δρόμο και φώναζαν (δίκην χορικών της τραγωδίας) συνθήματα υπέρ της ομάδας. Oι μεν παίκτες έβαλαν τα κλάματα, οι δε έφιπποι αστυνομικοί έβγαλαν τα γκλομπ και βάραγαν στο ψαχνό!
  • Η ΓΚΑΦΑ: Η φάρσα που διαδόθηκε (αν και δεν ήταν... Πρωταπριλιά) ότι τάχα στον ημιτελικό βρέθηκε ντοπαρισμένος ο ξανθομάλλης φόργουορντ/ σέντερ  της Μπαρτσελόνα Ντέιβιντ Γουντ. Κάποιοι «τσίμπησαν» και το έκαναν  πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ημιτελικός θα επαναληφθεί!
  • ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Είναι άραγε αυτή η Γιουγκοπλάστικα που ανήγαγε σε επιστήμη το «total basketball» η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα όλων των εποχών; Αυτή είναι όντως μια καλή ερώτηση που υπήρξε πολύ δημοφιλής στο συγκεκριμένο φάιναλ φορ, καθότι εμφανίστηκε με την πληρέστερη σύνθεσή της. Σε σχέση με το Μόναχο, είχε προστεθεί ο Σάβιτς, ενώ σε σύγκριση με το three-peat απέβη το κύκνειο άσμα του Μάλκοβιτς, του Ράτζα και του Ιβάνοβιτς.
  • Η ΑΤΑΚΑ: «Μέχρι εδώ ήταν ο Άρης για μένα. Απόψε εγώ τελείωσα». Τάδε έφη Γκάλης (προς τους οπαδούς που τον αποδοκίμασαν), λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λιμόζ. Η απειλή του δεν πραγματοποιήθηκε τότε, αλλά δύο χρόνια αργότερα μετά από εκείνη τη δραματική συνάντηση με τον Θεόφιλο Μητρούδη...
  • ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ: Η Γιουγκοπλάστικα απέδειξε ότι ήταν φτιαγμένη από σπάνιο μέταλλο και μπορούσε να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες και στα περιβάλλοντα, δίκην χαμαιλέοντος. Στον τελικό οι «μπλαουγκράνα» πήγαν να το παίξουν... σκληροί και να κόψουν τον τσαμπουκά των αντιπάλων τους, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης  δεν... μάσησαν και απάντησαν με (περισσότερη) δύναμη στη δύναμη.
  • ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Έπειτα από 21 χρόνια ο (MVP του τρίτου φάιναλ φορ) Τόνι Κούκοτς έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ασχολείται με το γκολφ και καμαρώνει τον διάδοχό του...
  • ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ...: τον Νίκο Τσιρακίδη, έναν ψιλόλιγνο νεαρό (του οποίου ο πατέρας ανακατευόταν με τον Άρη εκείνη την εποχή) στον οποίο ο Ιωαννίδης χάρισε τα λιγοστά λεπτά δημοσιότητας στον μικρό τελικό, ελέω της απουσίας του Βράνκοβιτς. Δυστυχώς το νήμα της ζωής του Νίκου κόπηκε πρόωρα, καθώς ύστερα από μερικά χρόνια «έφυγε» λόγω προβλημάτων στην καρδιά.
  • ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ: Μεσούντος του φάιναλ φορ, πολύ δε περισσότερο μετά τη λήξη του, η αίσθηση ότι η αυτοκρατορία του Άρη πλησίαζε στο τέλος της κατέστη πεποίθηση. Το αφουγκραζόμουν εκείνες τις μέρες, μέσα σε μια άρρωστη ατμόσφαιρα, που επιδεινώθηκε στη συνέχεια και δεν ανεστράφη παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έφυγε πρώτος ο Ιωαννίδης (το καλοκαίρι του '90) και ακολούθησαν οι υπόλοιποι, ο ένας μετά τον άλλον...
  • Πηγή: gazzeta.gr

Τέλος ο Μπάγεβιτς!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας αποτελεί ο Σερβοέλληνας προπονητής, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του κυπριακού συλλόγου, η διοίκηση της Ομόνοιας ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας με τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«'Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει τη διακοπή της συνεργασίας με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και την προπονητική του ομάδα. Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού προηγήθηκε δίωρη συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Διοίκησης και του κ. Μπάγεβιτς».

Την ομάδα θα προπονήσει σήμερα ο Αλεχάντρο Κάθερες.

Για την κάθαρση, όχι την παραμονή!!

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να κάνουν τις καταγγελίες περί πλαστών εγγράφων εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικούντες την Καλλιθέα.


Ο Νίκος Σαλευρής, αρχικά τόνισε: «Σας καλέσαμε για να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα γιατί πιστεύουμε ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο. Έχω μάθει να λειτουργώ με βάση τους κανόνες της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης. Η ομάδα μας, η Καλλιθέα, καλύπτει τις υποχρεώσεις της προς όλους τους φορείς με βαρύ αντίτιμο. Αποδείξαμε με στοιχεία την επιχείρηση πλαστογράφησης του πρωταθλήματος και δεχτήκαμε επιθέσεις γιατί τολμήσαμε να πούμε την αλήθεια».


Επίσης, αναφορικά με τη στάση της «κοινής γνώμης» επεσήμανε: «Ωστόσο η κοινή γνώμη έχει ταχθεί στο πλευρό μας. Οι φίλαθλοι μας λένε «προχωρήστε». Στις απειλές αυτές απαντάμε με τη συμπαράσταση που έχουμε από τους φίλους και την κοινωνία της Καλλιθέας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ανατροπή της ισονομίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Πριν 20 χρόνια χάσαμε άνοδο στη Β εθνική γιατί χρησιμοποιήσαμε ένα Ελληνόπουλο που ήρθε τον Δεκέμβρη από την Αφρική και αφού πανηγυρίσαμε την άνοδο ήρθε η ΕΠΟ και μας αφαίρεσε 12 βαθμούς. Από ένα λάθος στο δελτίο που είχε εκδώσει η ΕΠΟ».


Στη συνέχεια σχετικά με το «φλέγον θέμα» των πλαστών εγγράφων υπογράμμισε: «Ομάδες που δεν έπρεπε να κάνουν μεταγραφές αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στις μεταγραφές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν κληθεί ακόμη να δώσουν εξηγήσεις. Την ίδια μέρα ενημέρωσα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης ότι υπάρχουν 3-4 ομάδες που έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία για να αποκτήσουν παίκτες τον Ιανουάριο. Έτυχα της συμπαράστασης όλων των ομάδων με εξαίρεση 2-3 και από κει και μετά κάναμε αυτή την καταγγελία. Ότι ο Εθνικός χρησιμοποίησε παράνομα 10 παίκτες, ο Ιωνικός το ίδιο. Πέρασε μια εβδομάδα και την περασμένη Παρασκευή αφού συνεδρίασε μια επιτροπή της ΕΠΟ με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο κύριο Κουρίδη αποφάσισε να αποσυρθούν τα δελτία 10 παικτών του Εθνικού και 24 του Ιωνικού».

Όσο για την αντίδραση Εθνικού και Ιωνικού υπογράμμισε: «Αντί αυτοί οι κύριοι να εξαφανιστούν έβγαλε μια θλιβερή ανακοίνωση ο Ιωνικός, ένα εμετικό, κατάπτυστο, βάρβαρο και συκοφαντικό κείμενο που δείχνει το ήθος τους. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό το παραλήρημα. Πρέπει να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Πρώτον ότι παίρνουμε χορηγίες για να φτιάξουμε το γήπεδο. Η ΠΑΕ Καλλιθέα δεν είναι συνιδιοκτήτης του γηπέδου. Το γήπεδο ανήκει στο Δήμο. Ότι εγώ έκανα εκπαίδευση τους υπαλλήλους της ΕΠΑΕ. Δεν με πλήρωσε η Ένωση. Πληρώθηκε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Επίσης και άλλες ανακρίβειες που δεν αξίζουν κρίσεως. Για την ταμπακιέρα τίποτα. Δεν απάντησαν γι’ αυτό που τους κατηγορήσαμε. Η κατηγορία είναι βαριά. Πήραν μια φορολογική ενημερότητα του 2009, η τελευταία ενημερότητα που είχε ο Ιωνικός ήταν στις 29-5-2009 και έληγε 29-6-2009. Πλαστογράφησαν την ημερομηνία αλλά άφησαν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου. Το ίδιο έκαναν και στο ΙΚΑ. Ενημερότητα από τις 26-8-2009 με αριθμό 9929 την παραποίησαν και την έκαναν 17-1-2011. Όμως το 9929 υπήρχε».


Όσο για το ματς του Εθνικού με την Καλλιθέα στο Ελληνικό που ήταν κεκλεισμένων των θυρών, δήλωσε: «Στα μέσα Φλεβάρη αφού είχε προηγηθεί επιστολή στην ένωση Β και Γ εθνικής για τον αγώνα Εθνικός-Καλλθέα που ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ενημέρωσα το ΔΣ της ΕΠΑΕ πως είναι δυνατόν όταν μια ομάδα δεν σφραγίζει εισιτήρια, να πωλούνται εισιτήρια και να υπάρχουν 600 φίλαθλοι. Εμείς να εξαναγκαζόμαστε να αγοράσουμε εισιτήρια για να μπει στο γήπεδο ακόμη και η ομάδα Νέων».


Για την αντίδραση των Αρχών τόνισε: «Περιμένουμε από την πειθαρχική επιτροπή να επιβάλλει τις κυρώσεις από τη μέρα που με δόλια μέσα αποκτήθηκαν οι παίκτες με πλαστά έγγραφα. Υπάρχει μια ένσταση για μας. Αφού γνωρίζατε ότι οι ενημερότητες ήταν πλαστές και για την μεταγραφική περίοδο του Αυγούστου του 2010 γιατί δεν αποσύρετε και αυτά τα δελτία; Εμείς λοιπόν δεν βάζουμε σε δεύτερη φάση το αγωνιστικό. Μας ενδιαφέρει επιτέλους να γίνει το πρώτο βήμα για την κάθαρση σε αυτό δημοφιλές άθλημα. Ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε με τα τόσα οικονομικά προβλήματα δεν μπορεί ομάδες να δαπανούν 35.000 ευρώ το μήνα για τις υποχρεώσεις τους σε ΙΚΑ, ΦΠΑ κτλ».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Κληρονομήσαμε πριν 2 χρόνια ένα ποσό 270.000 ευρώ και πληρώνουμε τώρα 12.000 ευρώ το μήνα. Αυτό δεν καταστρατηγεί τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων; Εμείς έχουμε αναδείξει αυτό το θέμα. Περιμένουμε τη δικαίωση. Έχουμε προσφύγει στον αθλητικό εισαγγελέα και στις αρμόδιες αρχές για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Δεν πρέπει το πρωτάθλημα να είναι πλαστό. Για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής εμείς έχουμε ζητήσει να αποσυρθούν τα δελτία του Αυγούστου έχουμε κάνει ένσταση. Θεωρώ ότι η αλήθεια θα λάμψει και οι Αρχές θα επιβάλλουν τις κυρώσεις. Οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται επί ίσοις όροις».

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Ένωσης Β’ και Γ’ εθνικής τόνισε: «Χτες απουσίαζε ο πρώτος αντιπρόεδρος για πρώτη φορά από το ΔΣ της ΕΠΑΕ. Ο κύριος Καλογιάννης συμπαρίσταται στην προσπάθειά μας. Η ανακοίνωση της Ένωσης είναι λίγο υποτονική. Περίμενα να γίνει νωρίτερα. Δεν ευθύνεται ο κύριος Καλογιάννης για τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΑΕ. Ο κύριος Πηρούνιας και ο κύριος Κανελλάκης επέλεξαν να απουσιάσουν. Θα πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Γιατί τα 2 τελευταία χρόνια με πλαστά μέσα απέκτησαν 45 παίκτες. Αυτό που περίμενα εγώ από τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο κύριο Πηρούνια ήταν να υποβάλλει την παραίτησή του γιατί δεν μετέχει νόμιμα στο ΔΣ αυτής της λίγκας. Επειδή δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο πρωτάθλημα, στο τέλος της χρονιάς μιας και ολοκληρώνω τη θητεία μου μετά από 30 στο χώρο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε αλήθειες».


Επίσης, ανέφερε και ανάλογη καταγγελία που έκανε ο Ιωνικός για τον Θρασύβουλο: «Υπάρχει μια απόφαση που λέει έλεγχος όλων των εγγράφων. Οι αποφάσεις λένε ότι είναι δόλια ενέργεια, όχι εμείς. Κατονομάσαμε γιατί είχαμε στοιχεία για τις παράνομες και δόλιες πράξεις τους. Καταγγελία για πλαστές ενημερότητες έκανε και ο Ιωνικός κατά του Θρασύβουλου. Αποφάσισε η επιτροπή πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Απάντησε ότι οι ενημερότητες είναι γνήσιες. Τα συμπεράσματα δικά σας. Όπως μου είπε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Θρασύβουλος σκέφτονται να υποβάλλουν αγωγή και μήνυση κατά του Ιωνικού».


Όσο για τη διαδικασία αδειοδότησης και το πώς συνδέεται με τα πλαστά έγγραφα επεσήμανε: «Δυστυχώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον τελευταία καιρό ήταν σε αδράνεια. Εμείς, στα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουμε για την αδειοδότηση υποχρεούμαστε να υποβάλλουμε φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και τα ποινικά μητρώα των μελών του ΔΣ. Η εκτίμησή μου είναι ότι ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου».

Τέλος, ο «ισχυρός άντρας» της Καλλιθέας, υπογράμμισε: «Ο ΓΓΑ έχει παραπέμψει το φάκελο στον εισαγγελέα από τον οποίο θα κληθούμε όλοι τις προσεχείς ημέρες. Επίσης, το ΙΚΑ έχει αποστείλει τις περιπτώσεις στον εισαγγελέα. Είναι ευκαιρία να γίνει το πρώτο βήμα για να αρχίσει η κάθαρση σε αυτό το άθλημα. Φτάσαμε στο πάτωμα. Ποτέ δεν είναι αργά».


Ο Παναγιώτης Πρόκος από την πλευρά του δήλωσε: «Η Καλλιθέα θεωρεί δικαίωση του αγώνα της όχι απλά την παραμονή της αλλά την τιμωρία των ενόχων. Κάποτε πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση. Τα κάνουμε όλα αυτά για ένα καθαρό ποδόσφαιρο κυρίως. Ο δεύτερος λόγος είναι η παραμονή μας στην κατηγορία. Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά. Έχουν περάσει 20 ημέρες και δεν έχουμε ακούσει καμία απάντηση γι’ αυτό που έχει συμβεί. Ακούσαμε ότι είναι νέοι και άπειροι. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να νοθεύουν ένα πρωτάθλημα; Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές από τον Ιανουάριο και μετά. Είναι όλο το πρωτάθλημα. Κυρώσεις δεν είναι μόνο οι χρηματικές ποινές. Κυρώσεις είναι ο υποβιβασμός. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να επικρατήσει η ισονομία».


Όσο για τη στάση της Καλλιθέας υπογράμμισε: «Κάναμε προσεκτικές κινήσεις. Ακολουθούμε από την αρχή την γραμμή της νομιμότητας. Αναμένουμε από τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν τις αποφάσεις. Δεν πρόκειται να αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα διαμαρτυρόμενοι. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε. Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να ξαναμιλήσει κανείς για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Λεπτό και... «μαχαιριά»!

Περίπου 85 χιλιάδες ευρώ (!) ανά λεπτό στοιχίζει στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο Φερνάντο Τόρες με βάση το χρόνο συμμετοχής του στα επίσημα παιχνίδια των «μπλε».

Σύμφωνα με τους… πρόχειρους υπολογισμούς της εφημερίδας «Sun», ο διεθνής Ισπανός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 11 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Τσέλσι, δεν έχει σκοράρει σε καμία από αυτές και παρόλα αυτά, οι απολαβές του αγγίζουν τα… 7.616.066 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από αυτά τα «χρυσά» 90λεπτα!

Ο Τόρες αμείβεται με 204.109 ευρώ την εβδομάδα και οι παραπάνω τιμές έχουν υπολογισθεί βάσει των αγώνων στους οποίους έχει παίξει μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και ο Αντρέι Σεφτσένκο ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μίλαν κι έφτασε «μετά κλάδων και βαΐων» πριν από μερικά χρόνια στο Λονδίνο χωρίς, ωστόσο, να πιάσει την εκπληκτική απόδοση που είχε στους «ροσονέρι», τα πήγε πολύ καλύτερα από τον Τόρες…

Οι παράλληλοι δρόμοι των δυο μεγαλομέτοχων!!

Η… παρέλαση σεναρίων για το διοικητικό μέλλον της ΑΕΚ συνεχίζεται και όλα δείχνουν πως θα είναι… μακρύτερη ακόμα και απ’ αυτή που γίνεται στην Πανεπιστημίου την 25η Μαρτίου. Μετά τις… αναζητήσεις του Νικολαϊδη και την φήμη περί επαναδραστηριοποίησης του Χατζηιωάννου (κάτι που φυσικά και δεν ισχύει), ήταν η σειρά της υπόθεσης Δαλακούρα να βγει ξανά στην επικαιρότητα. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια υπόθεση που έχει βάση. 

Το ThePlayer πριν από περίπου δυο εβδομάδες έγραψε για την προσέγγιση που είχε κάνει ο Δαλακούρας στον Πέτρο Παππά, αλλά και την προσπάθεια του επιχειρηματία να συστήσει μια ομάδα επιχειρηματιών η οποία θα εμπλακεί με τα κοινά της ΑΕΚ. Όπως και τότε είχαμε γράψει, η προσπάθεια αυτή βρισκόταν σε προκαταρκτικό στάδιο. Σίγουρα αφορούσε το τέλος της σεζόν, αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί αν οι προθέσεις αφορούσαν είσοδο στην μετοχική ομάδα ή αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Ζήτημα που υφίσταται ακόμα και τώρα.

Ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμα, ενδεχομένως σοβαρότερο ζήτημα, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην συγκεκριμένη προσπάθεια, αλλά και σ’ οποιαδήποτε άλλη. Αυτό έχει να κάνει με τους… παράλληλους δρόμους στους οποίους φαίνεται πως κινούνται οι δυο μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ και επί της ουσίας οι δυο ιδιοκτήτες της. Ο Πέτρος Παππάς έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει. Και κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, με επαφές με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε και οι συζητήσεις με τον Γιώργο Δαλακούρα. 

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Νοτιάς μπορεί να έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως σηκώνει μόνος του το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ, αλλά δεν έχει πει ποτέ πως θέλει να αποχωρήσει. Θα συζητούσε το ενδεχόμενο για έναν «συμπαίκτη» στην μετοχική σύνθεση, αλλά μέχρι εκεί. Επομένως οι δυο μεγαλομέτοχοι, κινούνται για το μέλλον της ΑΕΚ σε δρόμους παράλληλους. Για να προχωρήσει όμως οποιαδήποτε λύση, θα πρέπει να οι δρόμοι αυτοί να… συναντηθούν. Να υπάρξει κοινή συνιστώσα για τους δυο ιδιοκτήτες της ΠΑΕ. Κάτι που προς το παρόν, δεν διαφαίνεται.  
Πηγή: theplayer.gr

Tο Video της ημέρας!!! (NBA top-10)

Ας απολαύσουμε το τελευταίο ΤΟΡ-10 από τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Είναι βέβαιο πως ακόμη καλύτερο θέαμα θα δούμε τα πλέι οφ:












«Δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ η μιζέρια»

Για την διοικητική αναστάτωση μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος που δήλωσε με νόημα ότι «Ούτε κακομοίρηδες είμαστε, ούτε μίζεροι. Εξάλλου δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία του συλλόγου».


Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ:


Για το ματς με τον Εθνικό
Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι είναι ένα παιχνίδι με δυσκολίες και το κερδίζεις μόνο όταν εσύ είσαι πολύ καλύτερος, πιο δυνατός βάζοντας τα πόδια στην φωτιά, τρέχοντας, μαρκάροντας και έχεις όλα αυτά τα στοιχεία που εμείς τα είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αποδείχθηκε ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Θα σταθώ στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Πιέζαμε, παίξαμε από τις πτέρυγες εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο όπου αυτά τα στοιχεία δεν τα είχαμε. Επίσης, ξέρουμε πως όποια ομάδα έρχεται στο Ηράκλειο θα αμύνεται μαζικά ώστε να περιορίσει το σκορ. Το θετικό είναι ότι παρόλες τις δυσκολίες του πρώτου ημιχρόνου, κερδίσαμε, μειώσαμε την διαφορά και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν και η προσοχή μας είναι στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ηλιούπολη και το οποίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί ο αντίπαλος κινδυνεύει".


Για την Ηλιούπολη
"Δεν αλλάζει το πλάνο μας και θα πάμε με την ίδια λογική ώστε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, έχω πληροφορηθεί ότι είναι κακός ο αγωνιστικός χώρος"


Για τα προβλήματα
"Δεν θα έχουμε μαζί μας τον τιμωρημένο Παπουλή και τους Μπουλούτ, Γιακούμπου, Καμπάνταη, Κιάσσο, Βεζυρίδη, Μπούρμπο που θα τους περιμένουμε μέχρι και την Κυριακή για να μπορούμε να δούμε τι ομάδα θα παρουσιάσουμε. Ότι ομάδα και αν παρουσιάσουμε, θα πάμε να παίξουμε την μπάλα μας"


Για την διοικητική αναστάτωση
"Και τι έγινε; Χάλασε ο κόσμος; Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια. Η εκτίμηση μου είναι ότι ο ΟΦΗ είναι τόσο μεγάλος σύλλογος που δεν θα χαθεί. Όταν γίνεται ένα deal, υπάρχουν πιθανότητες να γίνει ή να "χαλάσει". Το σκεπτικό μας είναι το ίδιο και δεν αλλάζει. Είναι η μπάλα. Εμείς παίζουμε την μπάλα μας. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και θα το κάνουμε εμείς να γίνει γλύκό. Εμείς πάντα είμαστε εκ φύσεως αισιόδοξοι και πάντα σκεφτόμαστε θετικά. Ούτε κακομοίρηδες είμαστε, ούτε μίζεροι. Εξάλλου δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία του συλλόγου".

Αντρέ Βίλας Μπόας: «Δεν θα είναι περίπατος»

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η Πόρτο, η οποία αντιμετωπίζει απόψε την Σπαρτάκ Μόσχας, έχοντας παρακαταθήκη το 5-1 της πρώτης αναμέτρησης.

Οι «δράκοι» ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας για το… τυπικό της υπόθεσης, καθώς έχουν ήδη «σφραγίσει» τα εισιτήρια για τους «4» της διοργάνωσης και το μόνο που απομένει είναι το… check-in!

Ωστόσο, παρά το προβάδισμα της ομάδας του ο προπονητής της Πόρτο, Αντρέ Βίλας Μπόας, τόνισε ότι οι παίκτες του δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας.

«Δεν θα είναι ένας περίπατος στο πάρκο. Η Σπαρτάκ είναι μία σοβαρή ομάδα και θα έχουν υψηλό κίνητρο, επομένως παίρνουμε στα σοβαρά τις προετοιμασίες μας», δήλωσε ο Μπόας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ και πρόσθεσε: «Θα έχουμε κάποια ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούμε, μία ευκαιρία να βελτιωθούμε, όμως ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο».

Τζέκος; «Δεν υπάρχει κατηγορητήριο»

Με την απόφαση για το «ατύχημα» του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου, να εκκρεμεί ο Χρήστος Τζέκος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «People». Αναλυτικά : 


- Την προηγούμενη εβδομάδα ο εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή του, ζήτησε την καταδίκη σας υποστηρίζοντας ότι «το ατύχημα του Κεντέρη και της Θάνου με την μηχανή δεν έγινε ποτέ».

«Δεν μπορώ να κρίνω όσα είπε ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας, για δικούς του λόγους, δεν πείστηκε και πρότεινε την καταδίκη, αλλά αυτό δεν πάει να πει κάτι στην ουσία της υπόθεσης, για όσους γνωρίζουν νομικά. Σημασία έχουν τα πραγματικά περιστατικά που ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα, σύμφωνα με τα οποία κατά τη δική μου άποψη, δεν υπάρχει κατηγορητήριο».

- Γιατί το λέτε αυτό;

«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εμείς πέσαμε για να αποφύγουμε το ντόπινγκ κοντρόλ, κάτι το οποίο είναι ψευδές. Διότι το πρώτο πράγμα που φάνηκε από αυτή τη δίκη ήταν ότι ο έλεγχος τελείωσε στις 7.15μ.μ.. Μετέτρεψαν έναν αιφνίδιο έλεγχο σε προγραμματισμένος και τη συγκεκριμένη ώρα είχε πια τελειώσει. Από τις 7.15μ.μ. κι έπειτα, είτε πέφταμε είτε δεν πέφταμε, είτε γύριζε ο ουρανός ανάποδα, είτε γινόταν το οτιδήποτε, δεν είχε καμία σημασία. Ο Κεντέρης και η Θάνου όταν έπεσαν δεν ήταν δύο αθλητές που τους έψαχνε κάποιος. Δεν τους έψαχνε κανένας».

- Και όλα αυτά που γράφονται τα τελευταία χρόνια για «υπόθεση ντόπινγκ»;

«Είναι λάθος! Όλα αυτά εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Ποτέ δεν υπήρξε υπόθεση ντόπινγκ. Έπεσαν δύο αθλητές. Και τι έγινε; Το ατύχημα δεν έγινε για να εξυπηρετήσει κάτι. Τι σχέση έχει αν στις 11.30 το βράδυ ο Κώστας και η Κατερίνα θέλησαν να πάνε στο Ολυμπιακό Χωριό; Ούτε τους κυνηγούσε κανείς, ούτε ήταν «διωκόμενοι». Δεν είχαν κανένα λόγο εκείνη τη δεδομένη στιγμή να «δημιουργήσουν» κάποιο ατύχημα. Ούτε το ατύχημα σχετίζεται με το ντόπινγκ. Είναι δύο τελείως άσχετα πράγματα. Ακόμα κι αν παίρναμε το αεροπλάνο και φεύγαμε, τι θα γινόταν; Θα μας έψαχνε κανείς; Το συγκεκριμένο θέμα είχε ήδη τελειώσει».

- Δεν ήταν και ηθικό το θέμα; Υπήρξε έντονη η φήμη ότι δύο από τους μεγαλύτερους αθλητές της Ελλάδας είχαν ντοπαριστεί.

«Αυτά τα δημιουργούν όσοι θέλουν να δημιουργήσουν θέματα. Για να ντοπαριστεί ένας αθλητής, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να του γίνει έλεγχος και να πιαστεί ότι είναι πράγματι ντοπαρισμένος. Με θεωρίες δεν μπορεί να «ντοπαριστεί» κάποιος. Έχουμε περιπτώσεις αθλητών οι οποίοι πιάνονται ντοπαρισμένοι, αλλά στο τέλος αποδεικνύεται το αντίθετο. Εδώ είχαμε δύο αθλητές οι οποίοι είχαν μια τυπική παράβαση, το non show, κι εμείς θα βγούμε να τους καταδικάσουμε; Είναι οι πρώτοι ή οι τελευταίοι που δεν βρέθηκαν σε έλεγχο; Όταν κάνεις ένα non show, δεν είσαι σε καμία περίπτωση ντοπαρισμένος».

- Ωστόσο, πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου τούς κορόιδεψαν;

«Δεν είναι έτσι. Ο Κώστας και η Κατερίνα δεν κορόιδεψαν κανέναν. Αυτό περάστηκε εκείνο το διάστημα, αλλά και στην περίοδο που ακολούθησε από εκείνους που τα γράφουν. Άλλωστε, αυτός που δεν μπορούσε και δεν είχε κανένα λόγο να σκηνοθετήσει κανένα ατύχημα είμαι εγώ ο ίδιος, που ήξερα ότι στις 7.15μ.μ. τελείωσε ο έλεγχος».

- Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του έδωσε ελαφρυντικά στον Κεντέρη και στην Θάνου αναφέροντας ότι «οι δύο αθλητές είχαν ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή τους και τον θεωρούσαν πατέρα τους» και δεν έδωσε κανένα ελαφρυντικό σε σας.

«Αν για τον κύριο εισαγγελέα το να με θεωρούν οι δύο αυτοί αθλητές πατέρα τους είναι ελαφρυντικό, για μένα είναι τιμή. Αλλά ένας πατέρας δεν λέει ποτέ στα παιδιά του «πηγαίνετε να πέσετε με τη μηχανή!». Θα έθετα σε κίνδυνο τους δύο αθλητές μου, να πάνε και να πέσουν από μια μηχανή στις 11.30 το βράδυ, ενώ γνώριζα πολύ καλά ότι ο έλεγχος έχει, ήδη, τελειώσει;».

- Οι σχέσεις σας με τον Κώστα και την Κατερίνα πώς είναι τώρα;

«Άριστες. Και τότε και τώρα. Δεν έχουμε καμία διαφορά με τα παιδιά».

- Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σε μερίδα του κόσμου είναι ότι ο Κώστας αποστασιοποιήθηκε από εσάς.

«Ο Κώστας δεν είναι μικρό παιδάκι, έχει οικογένεια, έχει δουλειές. Η διαφορά του Κώστα με την Κατερίνα είναι ότι την Κατερίνα τη μεγάλωσα από πολύ μικρή ηλικία, ενώ η σχέση μας με τον Κώστα κράτησε λιγότερα χρόνια. Δεν μπορώ να έχω την ίδια σχέση με τον Κώστα, όπως είχα με την Κατερίνα».

- Έχετε μετανιώσει που ασχοληθήκατε όλα αυτά τα χρόνια με την προπονητική, ύστερα από την εξέλιξη που είχαν τα γεγονότα στη ζωή σας;

«Δεν ξέρω αν ποτέ θα μετάνιωνα γι’ αυτά που έχω κάνει. Εγώ, αν μου το ζητούσε η Ελλάδα, ό,τι έκανα θα το ξανάκανα, παρόλο που μπορεί να γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα με πρόδιδαν, γιατί πιστεύω σε ιδανικά. Εμείς βασιστήκαμε μόνο στην προπόνησή μας, ό,τι κερδίσαμε δεν βασίστηκε σε καμία περίπτωση σε ψεύτικα πράγματα».

- Ούτε σε φαρμακευτική βοήθεια;

«Όχι βέβαια. Μόνο σε προπονητικές θεωρίες, σε μεγάλη και δυνατή έρευνα, σε καινούργια πράγματα που εφαρμόσαμε. Δεν είμαστε άνθρωποι που βασιστήκαμε σε ντόπινγκ».

- Όταν περπατάτε στο δρόμο, πώς εισπράττετε τα βλέμματα του κόσμου; Σα να είστε ήρωας ή σα να είστε προδότης;

«Ποτέ δεν με έχουν κοιτάξει σαν προδότη. Το αντίθετο. Τώρα που γίνεται το δικαστήριο, με σταματάει κόσμος στο δρόμο και μου λέει: «Μη σε νοιάζει, είμαστε μαζί σου, εμείς δακρύσαμε με τα παιδιά αυτά, για όσα πετύχατε». Αυτό το ένιωθα το 2004, όταν ήταν ακόμα πολύ νωπά τα πράγματα».

- Έχετε αναθεωρήσει πράγματα στη ζωή σας μετά τα γεγονότα του 2004;

«Ήμασταν και είμαστε άνθρωποι ταπεινοί. Ακόμα και στις μεγάλες δόξες μας εμείς δεν το παίξαμε «κάποιοι» άρα δεν έχουμε να αναθεωρήσουμε πράγματα. Είμαστε γνήσιοι. Εμένα δεν με αλλάζουν ούτε τα δημοσιεύματα, ούτε ο τρόπος που σκέφτονται οι άλλοι για μένα. Ο δικός μου τρόπος σκέψης είναι συγκεκριμένος και δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο κι αν κάποιοι μπορεί να προσπαθούν για το αντίθετο».

- Ακόμη κι όταν αναφέρονται σε εσάς ως «ο προπονητής των ντόπινγκ»;

«Όσοι τα γράφουν αυτά έχουν πειστεί ότι όλα αυτά τα κάναμε χρησιμοποιώντας ντόπινγκ. Το μόνο που μπορώ να άνω για αυτό είναι να στενοχωρηθώ για τη μέθοδο με την οποία κάποιοι τους έχουν πείσει να σκέφτονται έτσι, ότι δηλαδή όλοι εμείς είμαστε οι λάθος και οι άλλοι είναι οι σωστοί».

- Είστε, δηλαδή, περήφανος για όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα στην πορεία σας στον αθλητισμό;

«Φυσικά. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Αυτά που έχουμε κάνει είναι πολύ μεγάλα».