Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τσιώλης: «Ο Κόκε μου αποκάλυψε το μυστικό»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Σάκη Τσιώλη. Ο προπονητής του Αρη αφού αναφέρθηκε στην σημασία της νίκης μέσα στην Ξάνθη έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα αποχώρησης του Σέρχιο Κόκε. 
Μίλησε για τους τρεις λόγους που ανάγκασαν τον Κόκε να αποχωρήσει ενώ είπε ότι : «Ο Σέρχιο μου αποκάλυψε το προσωπικό του πρόβλημα για το οποίο έπρεπε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Βέβαια το κρατάω για μένα και γι αυτόν και δεν πρόκειται να το πω δημόσια».

Νίκη με Ξάνθη

Ο Τσιώλης είπε αρχικά για την αναμέτρηση με την Ξάνθη: «Oι απουσίες μας είναι γνωστές, ο Τόχα και ο Φατί. Αντίθετα μπήκαν κανονικά οι Μενδρινός και Καζανφέρης. Η ομάδα μου έχει στόχο μόνο τη νίκη στην Ξάνθη και ευελπιστώ να τα καταφέρω με τη βοήθεια του κόσμου, αρκεί να έχουμε και εμείς συγκέντρωση. Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας στο Ρύσιο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ξάνθη συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο που έχει. Περιμένω ένα πολύ δυνατό πολύ πιεστικό παιχνίδι από την πλευρά της Ξάνθης».

Το... μυστικό του Κόκε

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιθυμία του Σέρχιο Κόκε να αποχωρήσει τονίζοντας: «Υπάρχουν τρεις λόγοι. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα έχανε τη χρονιά. Επίσημα ο γιατρός μας είπε ότι δεν μπορεί να μπει σε κίνδυνο, όπως με τον Βόλο και θα πρέπει να εγχειριστεί. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός είναι με την επιθυμία του να φύγει. Μου είπε ότι υπάρχει κορεσμός μετά από πέντε χρόνια και δεν μπορεί να συνεχίσει στον Άρη. Όταν υπάρχει επιθυμία από τον παίκτη δεν τον υπολογίζω στην προσπάθεια που κάνω. Είναι ρεαλιστική αυτή η εξέλιξη. Η τρίτη παράμετρος έχει να κάνει με ένα θέμα πολύ προσωπικό του Σέρχιο Κόκε που τον αναγκάζει να φύγει εκτός Ελλάδας. Μου εκμυστηρεύτηκε το προσωπικό του πρόβλημα που τον αναγκάζει να φύγει και εκτός Ελλάδας, όχι μόνο από τον Άρη. Βέβαια το κρατάω για μένα και γι αυτόν και δεν πρόκειται να το πω δημόσια. Ήταν φυσιολογική λοιπόν η λύση της συνεργασίας». 

Η ευχή του

Ο προπονητής του Άρης σχολίασε επίσης για το θέμα Κόκε ότι: «Ο Άρης για να φέρει τον Κόκε εδώ πίστεψε στην αξία του. Εγώ του εύχομαι από την καρδιά του να έχει καλή επιτυχία για να λύσει το πρόβλημα που έχει και του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας του. Με κολακεύουν τα λόγια του Κόκε και με κάνουν να αισθάνομαι περισσότερο υπεύθυνος απέναντι στους παίκτες μου. Αυτό είπα και στους ποδοσφαιριστές μου, ότι ο Άρης δε στέκεται στα ονόματα και είναι κάτι μεγαλύτερο από τον καθένα μας».

Η μετά-Κόκε εποχή 

Για την επόμενη μέρα χωρίς τον Κόκε είπε: "Δε θα φανεί εγωιστικό αλλά ο Άρης δεν πρέπει να εξαρτάται από ένα παίκτη και από ένα τρόπο παιχνιδιού. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Ο Άρης πρέπει να έχει άλλη νοοτροπία και είναι από τα βασικότερα προβλήματα που είχε ο Άρης. Πρέπει σαν ομάδα να κάνουμε χαρακτήρα, γιατί ομάδα θα κάνουμε σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Το κίνητρο του Παναθηναϊκού

Ο Τσιώλης μίλησε και για το παιχνίδι Ολυμπιακού Βόλου-Παναθηναϊκού: "Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το παιχνίδι στο Βόλο, έχει κίνητρο ο Παναθηναϊκός για να βάλει ένα ακόμα βαθμό στα play off αλλά και για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του. Σίγουρα θα αντλήσει δύναμη από τον κόσμο και περιμένω ένα ανοικτό παιχνίδι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Στόχος της ομάδας είναι η νίκη. Όταν θα μπούμε με επιθετικότητα θα έχουμε και τον πρώτο λόγο για την νίκη αλλά κινδυνεύουμε στην άμυνα, αυτό δε το έχουμε λύσει ακόμα. Το έχουμε πει αυτό με τα παιδιά, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Το επιθετικό παιχνίδι

Για τον τρόπο παιχνιδιού των κίτρινων είπε: «Επιθετικά μπορείς να παίξεις και με ένα επιθετικό και να βγαίνουν παίκτες από τα πλάγια. Εμείς είχαμε τρεις επιθετικούς και είχαμε τις επιλογές, ή μπορούσαμε να φέρουμε παίκτες από τον πάγκο και να αναπληρώσουμε κάτι που δεν πάει καλά στο γήπεδο. Με το Βόλο προσπαθήσαμε και καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, δεν καταφέραμε μετά το 75’ όμως να κάνουμε ένα τρίτο γκολ και να μας φύγει το άγχος. Δεν είχαμε καλή συμπεριφορά στο τακτικό κομμάτι, αν ήμασταν λίγο καλύτεροι σε αυτό το σημείο, δε θα είχαμε άγχος στο τέλος».

Ο Μπομπαντίγια και ο... σταυρός του

Σε ότι αφορά την αντίδραση του Μπομπαντίγια μετά την αλλαγή του με τον Ολυμπιακό Βόλου είπε: «Ο Μπομπαντίγια ήρθε σήμερα και μου μίλησε, έδειξε ένα ευαίσθητο πρόσωπο, και μου είπε ότι έδειξε λάθος συμπεριφορά στην ομάδα και προς το πρόσωπό μου. Του εξήγησα ότι ο προπονητής δεν μπορεί να εξηγεί κάθε φορά στους παίκτες τις κινήσεις του, ότι είναι επαγγελματίας και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Μου είπε ότι οφειλόταν στην ψυχολογική του κατάσταση και ότι αν πάμε στα Play Off θα δείξει την αξία του. Όταν δεν υπάρχουν ακρότητες, δεν μπορώ να πάρω δραστικές αποφάσεις. Επειδή έρχονται άγιες μέρες και έχει τατουάζ ένα σταυρό, του είπα ότι όταν έρθει η ώρα του θα λάβει αυτό που πρέπει. Ο Άρης αυτό χρειάζεται. Θέλει κανόνες. Τους κανόνες τους βάζομε μαζι με τους παίκτες και τη διοίκηση. Δεν έχω τιμωρήσει παίκτη στα 16 χρόνια που είμαι ποδοσφαιριστής. Όταν ένας παίκτης είναι 22-23 και έχει ένα καλό συμβόλαιο που με την κρίση το βλέπει ο κόσμος και τρελαίνεται και κάνει συνεχόμενα παραπτώματα, παίρνει τα πράγματά του και φεύγει. Τους κανόνες τους κάνουμε εμείς με τους ποδοσφαιριστές και τηρούνται πρώτα από όλα από τον προπονητή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: