Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δύο ελληνόπουλα στους «4»!

Η Σάλκε ολοκλήρωσε το θρίαμβο επί της Ίντερ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League μετά το 2-1 του «Άουφ Σάλκε Αρίνα» και με συνολικά γκολ 7-3. Τα 71 γκολ στη διοργάνωση έφτασε ο Ραούλ, ο οποίος έβγαλε και ασίστ. Πολύ καλός και πάλι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έπαιξε ο Χαριστέας.
Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο η Σάλκε βρίσκεται στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 2-5 του πρώτου αγώνα έτσι κι αλλιώς έκανε εξαιρετικά δύσκολη την πρόκριση από πλευράς κατόχου του τίτλου, αλλά με την εμφάνιση τους οι Γερμανοί δεν άφησαν την παραμικρή ελπίδα στους «νερατζούρι».

Στα πρώτα τριάντα λεπτά  το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Καμία ομάδα δεν είχε την κλάσική ευκαιρία, με την Ίντερ να είναι αυτή που απειλούσε ελαφρώς περισσότερο, κυρίως όμως με μακρινά σουτ. Οι γηπεδούχοι δεν βιάζονταν, καθώς από το πρώτο λεπτό είχαν στα χέρια τους αυτό που ήθελαν: Την πρόκριση.

Μεσολάβησαν κάποια «νεκρά» λεπτά με φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας προτού έρθει το 45ο λεπτό. Τότε ήταν που ο Χουράδο βρήκε τον Ραούλ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Ζούλιο Σέζαρ για να πλασάρει με το δεξί σε κενή εστία και να φτάσει τα 71 τέρματα στη κορυφαίο επίπεδο. Αυτό το γκολ ήταν ουσιαστικά και η ταφόπλακα για τους Ιταλούς…



Στην επανάληψη, οι παίκτες του Λεονάρντο δεν είχαν κάτι να χάσουν και βγήκαν στην επίθεση από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, κατάφεραν να σκοράρουν γρήγορα και συγκεκριμένα στο 50’, με τον Τιάγκο Μότα, έπειτα από κόρνερ του Σνάιντερ και κεφαλιά πάσα του Λούσιο. Η Σάλκε όμως, δεν ήθελε να ρισκάρει τίποτα και έκανε παιχνίδι πρωτοβουλίας, αφήνοντας την Ίντερ να κάνει αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως είτε σταματούσαν στους αμυντικούς, είτε ολοκληρώνονταν με… σουτ απελπισίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 81ο λεπτό να δημιουργηθεί ρήγμα, ο Ραούλ να δει την κίνηση του Χέβεντες που είχε προωθηθεί, με εξαιρετική πάσα-λόμπα να τον βρει, και τον Γερμανό σέντερ μπακ να «κεραυνοβολεί» τον Ζούλιο Σέζαρ. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Γερμανοί στις εξέδρες έκαναν πάρτι, τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν και όλος ο πάγκος των γηπεδούχων ήταν όρθιος.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη… μισή Βεστφαλία να πανηγυρίζει (μην ξεχνάμε πως συγκάτοικος είναι η Ντόρτμουντ), τη Σάλκε να βρίσκεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά, και δύο Έλληνες, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Άγγελο Χαριστέα να βρίσκονται σε τέτοια φάση για πρώτη φορά μετά Άκη Ζήκο που είχε πάει με τη Μονακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σάλκε: Νόιερ, Σαρπέι, Χέντβεντες, Μέτσελντερ, Παπαδόπουλος, Μπαουμγιόχαν (73' Ντράξλερ), Ουτσίντα, Ματίπ, Εντού (73' Χαριστέας), Χουράδο (86' Σμιτζ), Ραούλ
Στον πάγκο: Σόμπερ, Πλεστάν, Χουνμίν, Καρίμι.

Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο, Ρανόκια, Μαϊκόν, Ζανέτι, Ναγκατόμο, Τιάγκο Μότα, Σνάιντερ (80' Κουτίνιο), Στάνκοβιτς (46' Πάντεφ), Ετό, Μιλίτο
Στον πάγκο: Καστελάτσι, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Κχάργια, Καμπιάσο, Πάντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: