Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο στρατιώτης που έγινε στρατηγός! (video)

«Ακόμα δεν έχω τελειώσει…» είπε ο Γκιγκς στη συμπλήρωση 20 ετών με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Ο 17 χρονος Ουαλός εξελίχθηκε σε κορυφαίο της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Χάρολντ Γουντ ήταν αυτός που… έψηνε διαρκώς τους ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ να ασχοληθούν με την περίπτωση του Ράιαν Γκιγκς. Ο Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τον ακούσει, και χρειάστηκε να πάει σπίτι του Ουαλού με γλυκά και μια επιταγή κάποιων χιλιάδων λιρών για να τον πάρει από τη Σίτι και να τον φέρει στο «Ολντ Τράφορντ».

Στα 17α γενέθλιά του, στις 29 Νοεμβρίου 1990, ο Ράιαν Γκιγκς θα υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο και στις 2 Μαρτίου 1991 έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα από την Έβερτον με 2-0. Ο ίδιος δεν το θυμάται καν, και όπως έχει τονίσει υπάρχουν τα αποκόμματα των εφημερίδων που του θυμίζουν! Ο Γκιγκς έχει αφήσει πίσω του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια, όταν και δεχόταν… ρατσιστικά πειράγματα για το γεγονός πως ο πατέρας του (διάσημος παίκτης του ράγκμπι) και οι παππούδες του κατάγονταν από τη Σιέρα Λεόνε!

Πέρασαν 20 χρόνια, ο πιστός «Στρατιώτης Ράιαν» είναι ακόμα εδώ, η ωριμότητά του «διαβατήριο» για το «Γουέμπλεϊ», με την Γιουνάιτεντ να στηρίζεται στα πόδια του και τις ασίστ του για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο όνειρο. Ο Γκιγκς ακόμα δεν έχει… τελειώσει, ο κόσμος του χάρισε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και ο ίδιος διψά για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Το gazzetta.gr θυμάται ρεκόρ, αριθμούς σημαδιακούς και ατάκες του Γκιγκς που έγραψαν ιστορία…


Τα σάρωσε…
Oι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και για τον Ράιαν Γκιγκς τα σχόλια... περισσεύουν! Ο Κορυφαίος της Γιουνάιτεντ, με τους φίλους της ομάδας να του δίνουν δικαιολογημένα τον τίτλο του καλύτερου παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας

870 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Πρωτάθλημα, Κύπελλα, αλλά και ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

24 Τίτλους, 11 Πρωταθλήματα, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 4 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

158 Γκολ με την φανέλα της Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις.

1 Φορά παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία (2008-2009)

10 Φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς για την Πρέμιερ Λιγκ



Ρεκόρ και γκολ!

1) O μοναδικός παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα Αγγλίας.


2) Έχει τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, αφού έσπασε το φράγμα των 100.

3) Ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε όλες τις σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία 19 χρόνια

4) Μαζί με τον Σολ Κάμπελ έχουν παίξει σε όλες τις διοργανώσεις της Πρέμιερ Λιγκ

5) Είναι ο μοναδικός παίκτης της Γιουνάιτεντ που έχει σκοράρει σε 14 διοργανώσεις Τσάμπιονς Λιγκ

6) Έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που ξεπέρασε τα 100 τέρματα (Ρούνεϊ και Σκόουλς τον ακολούθησαν)

7) Τρίτος σε συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από Μαλντίνι και Ραούλ

8) Είναι μέσα στους εννέα που έχουν 100 συμμετοχές μόνο με μια ομάδα

9) Έγινε ο 2ος μέσος στην Πρέμιερ Λιγκ που ξεπέρασε τα 100 γκολ για μια ομάδα (πρώτος ο Λε Τισιέ)

10) Έχει τις περισσότερες συμμετοχές με μια ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (569 συμ) και πλησιάζει το ρεκόρ του Τζέιμς (573 συμ.) για τις συμμετοχές του γενικά στο πρωτάθλημα.

«Δεν έχω τελειώσει…»

«Να σκεφτείτε ότι όταν εγώ έκανα το ντεμπούτο μου με τη Μάντσεστερ ο Ράφα και ο Φάμπιο ήταν μόλις οκτώ μηνών ενώ ο Γουίλσιρ της Άρσεναλ δεν είχε γεννηθεί» είχε τονίσει όταν το ρώτησαν αν θυμάται το ντεμπούτο του!

«Δεν θέλετε να συμβεί αυτό ξανά. Δεν θέλετε να νιώθετε σαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά σαν αυτό του προηγούμενου έτους που το κερδίσαμε εμείς» είπε στους συμπαίκτες του μετά την ήττα από την Τσέλσι για το πρωτάθλημα.

«Έχω 11 πρωταθλήματα, αλλά δεν έχω τελειώσει ακόμα…» σχολίασε για το φετινό πρωτάθλημα

«Η απώλεια του τίτλου από τη Λιντς στην πρώτη καλή σεζόν μου, αλλά και η ήττα στον τελικό από τη Μπαρτσελόνα ήταν οι χειρότερες στιγμές μου. Ήταν απίστευτο το κενό που ένιωθα» είναι οι δυο χειρότερες στιγμές του.

«Στα 18 και τα 19 μου έβγαινα με πολλά κορίτσια, ανάμεσά τους διάσημες. Δεν άντεχα όμως γιατί με κυνηγούσαν παντού οι παπαράτσι» έχει πει, ο παντρεμένος –πλέον- Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, αλλά και πρεσβευτής της UNISEF.
Πηγή: gazzeta.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: