Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αθανασιάδης: «Τα οφέλη του Άρη περίπου 1 εκ. ευρώ»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης τοποθετήθηκε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» για την συγκινητική αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε από την ομάδα, για τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν, για τον Σάκη Τσιώλη, αλλά και για τον… τελικό του Άρη, την Κυριακή, στην Ξάνθη.
«Στα πέντε χρόνια παρουσίας του στον Άρη η προσφορά του Σέρχιο Κόκε ήταν μεγάλη. Συνέβαλε σημαντικά στην αναμόρφωση του Άρη. Τα συναισθήματα του ποδοσφαιριστή για την αποχώρησή του εκφράστηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο, με τα δάκρυά του», είπε στο ξεκίνημα για την συγκινητική στιγμή στην χθεσινή τοποθέτηση του Ισπανού και συνέχισε αναφερόμενος στα οικονομικά οφέλη του Άρη:
«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν δική μας πρωτοβουλία να φύγει ο Κόκε. Το ζήτημα τέθηκε τελείως ξαφνικά. Μας εξέφρασε τους λόγους του και όταν ετέθη το ερώτημα η αντίδρασή μας ήταν ακαριαία και είδαμε και τα δικά μας συμφέροντα. Επετεύχθη η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές. Υπάρχουν και έμμεσα και άμεσα οφέλη. Δεν χρίζει όμως ανάλυση δημοσίως τώρα το ποια είναι αυτά. Η αλήθεια είναι όμως ότι προέκυψε σημαντικό όφελος για την ΠΑΕ Άρης, που ανέρχεται περίπου στο 1 εκ. ευρώ. Πλέον πρέπει να καλυφθεί το κενό του Κόκε, γιατί η αξία του είναι μεγάλη και δεδομένη. Πρέπει να αναζητήσουμε έναν παίκτη που θα μπορέσει να προσφέρει τα ανάλογα στην ομάδα».
Όσο για το ποια ήταν η πρώτα αντίδραση, απάντησε: «Με τον τρόπο που ετέθη το θέμα δεν μπορούσαμε να πούμε ναι. Και αναφέρομαι στην έγγραφη άδεια μιας τρίμηνης αποχώρησης του ποδοσφαιριστή. Έτσι πήγαμε αμέσως στη λύση της αποδέσμευσης του συμβολαίου του», ενώ για το μέλλον του πρόσθεσε: «Στη ζωή των παικτών πάντα υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Μια αλλαγή μετά από τόσα χρόνια τους αναζωογονεί. Πάει να ζήσει σε ένα άλλο περιβάλλον. Σε μια χώρα που δεν πλήττεται όσο η δική μας. Η πίεσης είναι επίσης λιγότερη, αναφορικά με το πρωτάθλημα».
Για το γεγονός ότι η ΠΑΕ Άρης κάλεσε όλους τους φορείς του συλλόγου να συμμετάσχουν στην απόφαση που πάρθηκε, είπε: «Είναι δεδομένο ότι έπρεπε να είναι σύσσωμο όλο το ΔΣ, όπως και οι φορείς του συλλόγου να είναι ενημερωμένοι για όλα, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία».
Για τον τελικό της Κυριακής στην Ξάνθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας: «Σαν Άρης κοιτάμε αποκλειστικά και μόνο το δικό μας παιχνίδι. Το πώς θα κερδίσουμε την Κυριακή. Το άλλο παιχνίδι θέλουμε φυσικά να έχει ευτυχή κατάληξη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι όλα θα πάνε καλά πρώτα στο δικό μας παιχνίδι και μετά στο άλλο παιχνίδι που ενδιαφέρει τον Άρη βαθμολογικά», ενώ για το αν αισθάνονται στην ΠΑΕ Άρης δικαιωμένοι για την επιλογή Τσιώλη, απάντησε: «Είδαμε το έργο του στις προηγούμενες ομάδες του και ήμασταν απόλυτοι όσο αφορά την επιλογή μας. Όταν σε ένα χρονικό σημείο η πορεία δεν είναι καλή, λογικό είναι να γίνουν ενέργειες ώστε να ταρακουνηθούν τα νερά και να έρθουν καλύτερες ημέρες».
Για το μπάτζετ των μεταγραφών και το αν είναι συγκεκριμένο, τόνισε: «Ανεξαρτήτως όλων των άλλων είναι προφανές ότι πρέπει να κινηθούμε βάση της αξιολόγησης του υπάρχοντος ρόστερ, θα γίνουν και οι εισηγήσεις του προπονητή, θα κοιτάξουμε φυσικά και το οικονομικό κομμάτι. Δεν μπορούμε όμως από τώρα να ξέρουμε ποια θα είναι τα έσοδα. Όλα αυτά καθορίζουν τις κινήσεις μας», ενώ για τις εκλογές πρόσθεσε: «Είναι πρόωρο να μιλάμε για τις εκλογές. Διανύουμε μία σημαντική εβδομάδα».
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης ευχαρίστησε τον κόσμο του Άρη για την συσπείρωση, την κατανόηση και φυσικά την απίστευτη στήριξή του καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: