Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Άρχισε να… ζεσταίνεται η Τούμπα!! (video)


Στους ρυθμούς του μεγάλου αγώνα με τη Ντόρτμουντ έχει μπει ήδη η Τούμπα. Αρκετή ώρα πριν τη σέντρα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα στις εξέδρες.

Άρχισε να… ζεσταίνεται η Τούμπα! (video)











Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK FC OFFICIAL (@paok_fc) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!

Δείτε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Τούμπα.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Μόλις γνωστοποιήθηκε η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ματς κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Ιγκόρ Τούντορ, όπως αναμενόταν, άφησε στον πάγκο τον Πέλκα, «γέμισε» το κέντρο του και χρησιμοποιεί στην κορυφή της επίθεσης τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Αναλυτικά: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ, Μπερμπάτοφ *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα της Ντόρτμουντ!!

Δείτε τους «11» που επέλεξε ο Τόμας Τούχελ για την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ενδεκάδα της Ντόρτμουντ
Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η ενδεκάδα της Ντόρτμουντ για την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Τόμας Τούχελ τελικά έδωσε φανέλα βασικού στον Χένρικ Μχταριάν, ενώ κράτησε στον πάγκο τον Άντριαν Ράμος.

Υπενθυμίζεται πως δεν ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αναλυτικά: Βαϊντεφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Μπεντερ, Παρκ, Βιγκλ, Κάστρο, Χόφμαν, Μχταριάν, Γιανουζάι, Ρόις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα… ελληνικά καλωσόρισε η Σάλκε τον Αστέρα!! (pic)

Στο γήπεδο τον… κακομεταχειρίζεται, αλλά πριν μπουν σ’ αυτό η Σάλκε υποδέχθηκε άψογα τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Γερμανοί καλωσόρισαν τους Αρκάδες μ’ ένα tweet γραμμένο στα ελληνικά.


Στα… ελληνικά καλωσόρισε η Σάλκε τον Αστέρα (pic) Κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης η Σάλκε δεν είναι ακριβώς… ευγενική.

Πριν αρχίσουν όμως να φιλοδωρούν τους Αρκάδες με γκολ, οι Γερμανοί είχαν φροντίσει να τους καλωσορίσουν με θερμό τρόπο.

Και πιο συγκεκριμένα με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter που ήταν γραμμένη στα ελληνικά.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ύστατο χαίρε σε Κοντοβαζαινίτη!! (pics)

Τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου (φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι ΠΑΕ), ο οποίος προ διημέρου άφησε την τελευταία του πνοή στα 77 του χρόνια.

Το ύστατο χαίρε σε Κοντοβαζαινίτη (pics)
Στην τελευταία του κατοικία οδήγησε πλήθος κόσμου τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη. Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, εκπρόσωποι ομάδων έδωσαν το «παρών» στη νεκρώσιμο ακολουθία του 77χρονου εκλιπόντα, ο οποίος «έφυγε» απ' τη ζωή πριν δυο μέρες.

Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης διετέλεσε δημοσιογράφος για πολλά χρόνια, υπήρξε νομικός σύμβουλος αρκετών ΠΑΕ και μέχρι σήμερα ήταν αντιπρόεδρος της Skoda Ξάνθη.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ευκαιρία για την Ντόρτμουντ και το κλαμπ να ακουστούν στην Ελλάδα»!

Ως ευκαιρία για τη Ντόρτμουντ αλλά και τον επίσημο σύνδεσμό της στην Ελλάδα να ακουστούν στην χώρα χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος του της Λέσχης Φίλων της, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ευκαιρία για την Ντόρτμουντ και το κλαμπ να ακουστούν στην Ελλάδα»!
Λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντόρτμουντ ο Βαγγέλης Νερατζιάς συνομίλησε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 με τον πρόεδρο του συνδέσμου φίλων του συλλόγου στην Ελλάδα, Αλέξανδρο Μανιό.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για την λέσχη: «Η λέσχη είναι πανελλήνια, για το σημερινό αγώνα έχουν έρθει μαζί μας παιδιά και από την Αθήνα αλλά και από άλλες πόλεις της επαρχίας. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται τα περισσότερα μέλη μας, διότι από εδώ ξεκίνησε ο πυρήνας – η παρέα, που δημιούργησε αυτό το κλαμπ. Είναι το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο κλαμπ της Ντόρτμουντ στην Ελλάδα και απαριθμεί πάνω από 60 μέλη.

Είμαστε ένας καινούριος σύνδεσμος, υπό ανάπτυξη θα λέγαμε, καθώς υπάρχουμε μόλις ένα χρόνο και ευελπιστούμε ότι και με αφορμή αυτό το παιχνίδι θα προσελκύσουμε και περισσότερα μέλη. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μας έδωσε τη δυνατότητα και με άλλες δράσεις που κάναμε σε όλη την Ελλάδα να βοηθήσουμε να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα και το όνομα της ομάδας αλλά και η ύπαρξη του συνδέσμου».


Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα: «Κοιτάξτε η ομάδα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, αλλά εμείς που ασχολούμαστε στενότερα με την Ντόρτμουντ ήταν κάτι που το περιμέναμε, καθώς ήδη από τον δεύτερο γύρο πέρυσι είχε δώσει δείγματα ανάκαμψης. Ήταν εκπληκτική η πορεία της ομάδας πέρυσι στο δεύτερο γύρο, όταν και από τις τελευταίες θέσεις κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά να αποκλείσει και την Μπάγερν στα ημιτελικά του κυπέλλου. Το υλικό υπήρχε και έλειπαν απλά κάποιες λεπτομέρειες για να μπορέσει η ομάδα να αποδώσει στο επίπεδο των περασμένων ετών. Μέχρι στιγμής και με την αλλαγή προπονητή η ομάδα αποδίδει εντυπωσιακά και ελπίζουμε να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς».

Για το αν υπάρχει κάποια σχέση με συνδέσμους του Άρη: «Υπάρχει μια αδελφοποίηση ανάμεσα σε κάποιους συνδέσμους του Άρη και κάποιους της Ντόρντμουντ, αλλά εμείς ως κλαμπ έχουμε φίλους όλων των ελληνικών ομάδων, όπως και του Αρη φυσικά αλλά και μέλη που δεν ασχολούνται κάν με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι κάτι που διατυπώνουμε σε όλο τον κόσμο».

Ξεκίνησε… στραβά ο ΠΑΟΚ!

Με άσχημο τρόπο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο τουρνουά της Σμύρνης, γνωρίζοντας τη συντριβή από την Τραμπζονσπόρ με 87-54. Ντεμπούτο για τον Ντάρκο Μπάλαμπαν.

Ξεκίνησε… στραβά ο ΠΑΟΚ
Πολύ κακό ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ στο τουρνουά της Σμύρνης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε τη συντριβή με 87-54 από την Τραμπζονσπόρ, με το ματς να «στραβώνει» από το πρώτο δεκάλεπτο όταν και στο τέλος του ήταν στο -10.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν ο Απόλλων Τσόχλας με 14 πόντους, με τον Κώστα Βασιλειάδη να είχε 11 και τον Ντάρκο Μπάλαμπαν να κάνει το ντεμπούτο του και να είχε 4 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Από τους Τούρκους κορυφαίος ήταν ο Όντομ με 20 πόντους, με τους Στιπάνοβιτς και Κίνσεϊ να είχαν από 13 και τον Χάρντι να προσθέτει άλλους 12. Την Παρασκευή (2/10), ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Άνκαρα στις 17:00 στο δεύτερό του παιχνίδι στο «Pinar Cup 2015».

Από νωρίς «στράβωσε» η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, με την Τραμπζονσπόρ να κάνει νταμπλ-σκορ (12-6). Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια, με τους Τούρκους να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (23-13). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνα και στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα η ομάδα της Τραπεζούντας να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη 47-31.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τραμπζονσπόρ όχι μόνο διατηρούσε το προβάδισμά της, αλλά λόγω της αστοχίας του ΠΑΟΚ η υπέρ της διαφορά ήταν συνεχώς πάνω από τους 20 πόντους, φτάνοντας ακόμη και στο +26 (64-38), που διαμορφώθηκε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η τουρκική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στην τέταρτη περίοδο, παίρνοντας έτσι τη νίκη με το τελικό 87-54.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 47-31, 64-38, 87-54

Τραμπζονσπόρ: Όντομ 20 (2), Καντάν 8 (2), Χάρντι 12 (2), Τοζ 3, Βελίτσκοβιτς 7 (1), Στιπάνοβιτς 13, Ντεμιρέλ, Γκουλασλάν 4, Κίνσεϊ 13 (1), Κούλιγκ 7(1).

ΠΑΟΚ: Ντούβνιακ 3 (1), Τέπιτς 4, Λιάπης, Βασιλειάδης 11 (1), Κακαρούδης 9 (1), Τσόχλας 14 (2), Κώττας 2, Μπάλαμπαν 4, Μάρκοβιτς 4, Καμάρας 3 (1). *Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ επίθεση για την «Αγιά-Σοφιά» η ΑΕΚ!!

Το’ πε και το κάνει! Η ΑΕΚ συνεχίζει την αντεπίθεση στο θέμα του γηπέδου και (πέραν των συναντήσεων με φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας) απάντησε με επιστολή-χαστούκι στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος.

Φουλ επίθεση για την «Αγιά-Σοφιά» η ΑΕΚ

Αφού γνωστοποίησε τον προγραμματισμό συναντήσεων με φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας (προκειμένου να καταπολεμήσει προπαγανδιστικές τακτικές και να ενημερώσει τον κόσμο για κάθε σημείο του σχεδίου της «Αγιά-Σοφιάς») η «Ένωση» αποφάσισε να μην αφήσει αναπάντητο και το δημοσίευμα για τη γνωμοδότηση του περίφημου Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος.

Με επιστολή της λοιπόν στην «Εφημερίδα των Συντακτών, η ΠΑΕ αναρωτιέται για τη θεσμική ιδιότητα του συγκεκριμένου φορέα και αφού καταρρίπτει μια προς μια τις ενστάσεις του, εκφράζει τον προβληματισμό της για το timing, το σκοπό και τους συντελεστές της συγκεκριμένης «διαδικασίας-οφσάιντ», όπως τη χαρακτηρίζει.


Αναλυτικά η επιστολή της ΑΕΚ

«Επί του δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών (Τετάρτη, 30.9.2015) με τίτλο «Βγήκε οφσάιντ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου της ΑΕΚ» θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Το παραπάνω δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται σε γνωμοδότηση χαρακτηριζόμενη ως «κόλαφος» της αστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης / εταιρείας / σωματείου του Αστικού Κώδικα με την επωνυμία «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας», η οποία - κατά το δημοσίευμα- «…αποδομεί με επιστημονικά επιχειρήματα την επάρκεια και την εγκυρότητα της ΜΠΕ» για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής τίθενται τα παρακάτω βασικά ερωτήματα, τα οποία χρήζουν επιστημονικά, θεσμικά και πολιτικά, άμεσων και σαφών απαντήσεων:

Α. Επί του ρόλου και της συμβολής του «Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας»:

1. Ποια η θεσμική ιδιότητα και θεσμική εμπλοκή του επονομαζόμενου ως «Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας» στην διοικητική διαδικασία δημοσιότητας και διαβούλευσης της ΜΠΕ για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ;

2. Με τίνος πρωτοβουλία, εντολή ή ανάθεση έγινε η γνωμοδότηση; Για την σύνταξη της γνωμοδότησης καταβλήθηκε στο «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας» οποιαδήποτε αμοιβή; Και εάν ναι, ποιο είναι το ύψος της αμοιβής και ποιος είναι ο υπόχρεος της καταβολής της;

3. Εάν η παρέμβαση του γνωμοδοτούντος φορέα γίνεται για την προάσπιση της επιστημονικότητας και εν τέλει της προστασίας των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της περιβαλλοντικής προστασίας, γιατί δεν το έκανε εγκαίρως και αρμοδίως -τότε-, όταν δηλαδή δόθηκε σε ευρύτατη δημοσιότητα, εκτεταμένο διάλογο και μακρόχρονη διαβούλευση όλο το κανονιστικό πλαίσιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ;

Β. Επί των απόψεων του παραπάνω φορέα για το περιεχόμενο και τη νομιμότητα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

1. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ γίνεται σε εξουσιοδότηση του άρθρου 42 του ν. 4277/2014 «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 156 Α).

2. Είναι ή όχι οι διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4277/2014 συμβατές και σε άμεση συστημική και κανονιστική συνάφεια με τις ρυθμίσεις του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας;

Είναι ή όχι συμβατές με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νέας Φιλαδέλφειας του έτους 1989, όπως αυτό τροποποιήθηκε το 1992 και το 2003;

Είναι ή όχι συμβατές και μάλιστα επί το «περιβαλλοντικότερον» με τις ισχύουσες στην περιοχή χρήσεις γης και όρους δόμησης (σημ. 1,8 είναι ο συντελεστής δόμησης στα όμορα της ΑΕΚ οικοδομικά τετράγωνα) ή ακόμη και με το ΠΔ για τον επικαλούμενο στη γνωμοδότηση προσφυγικό οικισμό (1,4 είναι ο συντελεστής δόμησης στον προσφυγικό οικισμό), έναντι του προτεινόμενου ανώτατου για το Ο.Τ. της ΑΕΚ σ.δ. 1,2;

Είναι ή όχι συμβατές με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία και σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας;

3. Γιατί οι συντάκτες της γνωμοδότησης επιχειρηματολογούν περί της ανάγκης προηγούμενης «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» τη στιγμή που Α) το σύνολο του ν. 4277/2014 για το ΡΣΑ υπήχθη σε διαδικασία Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Β) η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ δεν είναι «σχέδιο» αλλά «έργο» και άρα δεν εμπίπτει σε υποχρέωση ΣΜΠΕ κατά την έννοια της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας;

4. Γιατί η γνωμοδότηση «παραβλέπει» την ειδική περιβαλλοντική, χωροταξική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση, που συνόδευσε το νόμο κατά την ψήφισή του στην Βουλή (ως Παράρτημα της Αιτιολογικής Έκθεσης) , με την οποία τεκμηριώνονται έγκαιρα, επιστημονικά και πλήρως όλα τα ζητήματα που χαρακτηρίζει η γνωμοδότηση - «κόλαφος» - ως προβλήματα, όπως συγκεκριμένα η εξέταση εναλλακτικών λύσεων χωροθέτησης, η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η εξασφάλιση του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου κλπ κλπ

(Σημειωτέον δε η όλη συζήτηση (επιστημονική ή άλλη) για ένα ακίνητο στο οποίο το αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ με ιστορική διαδρομή 90 ετών χρησιμοποιούσε ως αθλητική και πολιτιστική της έδρα για σχεδόν 80 έτη!!!)

5. Γιατί η γνωμοδότηση «παραβλέπει» την προηγούμενη υποβολή του ν. 4277/2014 (άρθρο 42) στην διαδικασία περιβαλλοντικής τεκμηρίωσης κατά την έννοια της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (εθνικής και κοινοτικής);

6. Γιατί η γνωμοδότηση αγνοεί την εξαντλητική δημοσιότητα, διαφάνεια και διαβούλευση που προηγήθηκε τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο; (Έγκριση του γηπέδου της ΑΕΚ με επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, συστηματική ανάρτηση για υποβολή παρατηρήσεων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, ανάρτηση σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους του αρμόδιου Δήμου και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης κλπ κλπ)

Μήπως εν τέλει η σωρευτική παράβλεψη όλων των ανωτέρων επιστημονικών δεδομένων και διαδικασιών που προηγήθηκαν, αλλά και των διαδικασιών που τώρα είναι σε εφαρμογή, όπως εν προκειμένω η έγκριση της ΜΠΕ για την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα, έγινε προκειμένου να δικαιολογηθεί «επιστημονικά» από το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας» η υπαγωγή του έργου στην συστημική θεωρία;

Εάν ναι, τότε να σημειωθεί ότι η «θεωρία των συστημάτων» είναι επιστημονικά παρωχημένη διεθνώς, και πάντως καμία σχέση δεν έχει με την διοικητική διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων μιας κατασκευής.

Εάν όχι, τότε θα πρέπει όλοι να προβληματιζόμαστε για το χρόνο, τον τρόπο, την θεσμική ιδιότητα, το ρόλο και τους συντελεστές, επιστήμονες και άλλους, που μετέχουν σε διαδικασίες «οφσάιντ», όπως τιτλοφορείται και το σχετικό δημοσίευμα».

Διώξεις σε Περέιρα και Κασάμι για τα περσινά με ΑΕΚ!!

Μόνο «περασμένα-ξεχασμένα» δεν θεωρούνται από τις Αρχές τα όσα έκαναν οι Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι στο περσινό Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Σε αμφότερους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

Διώξεις σε Περέιρα και Κασάμι για τα περσινά με ΑΕΚ
Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη συμπεριφορά τους στο περσινό παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι.

Παρόλο που η ΕΠΟ είχε θεωρήσει αρκετή τιμωρία για τις άσεμνες χειρονομίες τους στον κόσμο μετά την επίτευξη του γκολ του Χάρα πρόστιμα 9.000 και 7.000 ευρώ, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και ο νυν μέσος των «ερυθρόλευκων» θα κληθούν να λογοδοτήσουν και στον Εισαγγελέα.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η εκπομπή των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6, σε αμφότερους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία πρόκλησης επεισοδίων.

Θυμηθείτε τις αντιδράσεις των Περέιρα-Κασάμι στο παιχνίδι του Κυπέλλου


*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη φυλακή για βίαιο μαρκάρισμα!!

Σε δωδεκάμηνη κάθειρξη τιμώρησε δικαστήριο στην Αγγλία ποδοσφαιριστή που μάρκαρε -εσκεμμένα όπως αποδείχτηκε- αντίπαλό του και του έσπασε το πόδι!

Στη φυλακή για βίαιο μαρκάρισμα!
Στη φυλακή θα περάσει τους επόμενους 12 μήνες της ζωής του ο Νέιθαν Καρ τον οποίο έκρινε ένοχο και καταδίκασε δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Ο 27χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έσπασε το πόδι αντιπάλου του κατά τη διάρκεια αγώνα μικρής κατηγορίας στο Νησί. Είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του θύτη και του θύματος, Στούαρτ Πάρσον, που κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που έστειλε τον αντίπαλό του στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε επεμβάσεις αποκατάστασης, ενώ για μήνες δεν ήταν σε θέση να εργαστεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δέκα παικταράδες, όταν ήταν παιδιά!! (Pics)

Φυσιογνωμικά οι περισσότεροι δεν έχουν αλλάξει πολύ. Από μικρές… μπαλαδόφατσες όμως, έχουν καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου. Δείτε δέκα σταρ των γηπέδων, όταν ήταν πιτσιρίκια

Δέκα παικταράδες, όταν ήταν παιδιά (Pics)

Ρόμπιν Φαν Πέρσι


inner

Γουέιν Ρούνεϊ


inner

Λιονέλ Μέσι


inner

Τζακ Γουίλσιρ


inner

Τζον Τέρι


inner

Φρανκ Λάμπαρντ


inner

Αλέξις Σάντζες


inner

Γκάρεθ Μπέιλ


inner

Όσκαρ


inner

Νταβίντ Λουίζ


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τίγκα» Ντόρτμουντ στον Λευκό Πύργο!! (pics)

«Κατασκήνωση» στον Λεύκο Πύργο έχουν κάνει οι φίλοι της Ντόρτμουντ! Με μπίρες στο χέρι, οι Γερμανοί... αράζουν και περιμένουν το μεγάλο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Δείτε φωτογραφίες στο sport-fm.gr

«Τίγκα» Ντόρτμουντ στον Λευκό Πύργο (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Συζητήσεις με ελληνική ομάδα για Μαυρία»

Σε συζητήσεις με μια ελληνική ομάδα για την μεταγραφή ή την παραχώρησή του Χάρη Μαυρία ως δανεικό, βρίσκεται η Σάντερλαντ.
Σύμφωνα με την τοπική «Sundeland Echo» στις «μαυρόγατες» εξακολουθούν να μην έχουν πειστεί με τον Έλληνα διεθνή, αν και την Δευτέρα ήταν καλός στην αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον που έφερε την Κ21 στην κορυφή της βαθμολογίας.
Έτσι μετά την όπως όλα δείχνουν συμφωνία για οριστική πώληση του Γουίλ Μπάκλι στην Λιντς έναντι 1 εκ.λιρών, σειρά παίρνει ο Μαυρίας, που μοιάζει κοντά σε επιστροφή στην Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.
Ψηλά στην λίστα των αποχωρήσεων βρίσκονται και οι Λίαμ Μπρίντκατ-Βαλεντίν Ρομπέρζ.
*Πηγή: England365.gr*

Μέσα ο Μπέιλ για την Ουαλία!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Ουαλίας για τα παιχνίδια με Βοσνία και Ανδόρα στο φινάλε των προκριματικών του Euro 2016. «Aν είναι έτοιμος θα παίξει», το σχόλιο του Κρις Κόουλμαν.
Ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς της «βασίλισσας» λόγω τραυματισμού, ωστόσο, πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και ο Κρις Κόουλμαν τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του  για τα δύο τελευταία ματς της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
«Αν είναι απόλυτα έτοιμος θα παίξει κανονικά με τη Βοσνία. Θέλουμε ένα βαθμό στα δύο ματς και θα πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα» ανέφερε ο Κόουλμαν.
Η Ουαλία βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της με 18 βαθμούς σε 8 ματς και χρειάζεται ακόμα μόλις ένα για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2016 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γαλλικά γήπεδα.
Αναλυτικά η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Γουόρντ (Λίβερπουλ, δανεικός στην Αμπερντίν), Ο.Γουίλιμας (Ινβερνές)
Αμυντικοί: Α.Γουίλιαμς (Σουόνσι), Τσέστερ (Γουέστ Μπρομ), Κόλινς (Γουέστ Χαμ), Ντέιβις (Τότεναμ), Γκάντερ (Ρέντινγκ), Τέιλορ (Σουόνσι), Χένλεϊ (Μπλάκμπερν), Ρίτσαρντς (Φούλαμ).
Μέσοι: Λέντλεϊ (Κρίσταλ Πάλας), Ράμσεϊ (Άρσεναλ), Άλεν (Λίβερπουλ), Βον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τ.Γουίλιαμς (Κρίσταλ Πάλας, δανεικός στην Φόρεστ), Χους (Γουίγκαν, δανεικός στην Χάντερφιλντ), Κινγκ (Λέστερ), Έντουαρντς (Γουλβς)
Επιθετικοί: Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρόμπσον-Κανού (Ρέντινγκ), Βόουκς (Μπέρνλι), Τσερτς (ΜΚ Ντονς), Κότεριλ (Μπέρμιγχαμ), Λόρενς (Λέστερ, δανεικός στην Μπλάκμπερν)
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Ενρίκε η Γουέστ Μπρομ!

Την περίπτωση του Χοσέ Ενρίκε της Λίβερπουλ εξετάζει η Γουέστ Μπρομ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
Ο τεχνικός των «baggies», Τόνι Πιούλις, επιθυμεί να προσθέσει στο ρόστερ του έναν ακόμη παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας και φαίνεται πως μία από τις βασικές επιλογές του για τον ερχόμενο Ιανουάριο είναι ο 29χρονος Ισπανός μπακ των «κόκκινων».
Ο Ενρίκε, ο οποίος βρίσκεται εκτός πλάνων του Μπρένταν Ρότζερς, διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και οι άνθρωποι της Γουέστ Μπρομ θεωρούν πως δεν θα έχουν δύσκολο έργο ώστε να καταφέρουν να τον κάνουν κάτοικο «Χόθορνς» τον χειμώνα.
*Πηγή: England365.gr*

Ούτε όχι, ούτε ναι για Στάριτζ!

Ο Μπρένταν Ρότζερς ήταν διπλωματικός όταν ρωτήθηκε για τον Ντάνιελ Στάριτζ και το ενδεχόμενο να κληθεί στα τελευταία παιχνίδια της Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro απέναντι σε Εσθονία και Λιθουανία.  
Ο Άγγλος επιθετικός επέστρεψε και πάλι στο σκοράρισμα βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει της Άστον Βίλα, αλλά ο προπονητής του θέλοντας να τον ξεκουράσει δεν θα τον επιβαρύνει στο Γιουρόπα Λιγκ.
 
Ερωτώμενος για το αν θα φέρει αντιρρήσεις σε πιθανή κλήση του Ρόι Χότζον, απάντησε:
 
«Κάθε παίκτη πρέπει να τον εξετάζεις ατομικά. Ο Ντάνιελ έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και έχει μπει και πάλι σε κανονικό πρόγραμμα. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως δεν θα τον κάψουμε. Αναρρώνει από το παιχνίδι του σαββατοκύριακου και πρέπει να κάνει ακόμη λίγη δουλειά. Δεν θα παίξει και αυτό θα τον κρατήσει φρέσκο.
 
Δεν έχω μιλήσει με την FA. Δεν θα ανησυχήσω καθόλου εάν επιλεχθεί. Έχει επιστρέψει και προφανώς είναι ένας από τους καλύτερους Άγγλους επιθετικούς. Για την ώρα όμως πρέπει να σιγουρευτούμε πως είναι υγιής και έτοιμος για την Λίβερπουλ».
*Πηγή: England365.gr*

Εμπιστοσύνη Σεφτσένκο στον Μουρίνιο!

Έχοντας γνωρίσει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ, το επίπεδο του ανταγωνισμού και των ομάδων που μπορούν να κάνουν ζημιές, αλλά έχοντας και απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο άλλοτε φορ της Τσέλσι, Αντρέι Σεφτσένκο, εξέφρασε την εκτίμησή του για πολύ καλύτερη συνέχεια των «μπλε».
«Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στην Πρέμιερ Λιγκ και πόσο εύκολα μπορούν να έρθουν τούμπα τα πράγματα με τόσο ανταγωνιστικές ομάδες. Η Σίτι έχασε κάποια παιχνίδια και η Τσέλσι έχει ευκαιρία να πλησιάσει ξανά τις πρώτες θέσεις.
Η Τσέλσι έχει κάνει κάποια καλά ματς τις τελευταίες μέρες, αφού στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων με Νιούκαστλ και με Πόρτο ήταν αρκετά βελτιωμένη και έκανε ευκαιρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως... Θέλει υπομονή και δουλειά. Με τον Ζοσέ Μουρίνιο, αυτό το ρόστερ και αυτή την ποιότητα, η Τσέλσι μπορεί να αλλάξει σύντομα και να κάνει ξανά τη διαφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός.
*Πηγή: England365.gr*

Τα λεφτά για τον διαιτητή μέσα στο σκουπιδοτενεκέ!!

Αληθινή ιστορία με τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, πολύχρονη φιγούρα της ποδοσφαιρικής πιάτσας που σήμερα στις 5 μ.μ. γίνεται η κηδεία του.Σάββατο απόγευμα πριν 31 χρόνια στο σπίτι του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη στην Βάρκιζα, τότε που διέμενε στην Απόλλωνος. Είπαμε να κατηφορίσουμε προς παραλία. Ξαφνικά βλέπουμε μπροστά μας τον Νικήτα Σκοπελίτη, πρόεδρο του Χαραυγιακού, ομάδα Β' εθνικής. Από το στόμα του Βασίλη βγήκε αυθόρμητα και γνήσια η ατάκα που τα λέει όλα. Που τα φωτίζει όλα.

-Τι έγινε, Νικήτα; Σε πιάσανε για δωροδοκία;

Τι άλλο! Ναι, τι άλλο να έλεγε ο δικηγόρος όταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας αντικρύζει απρόσκλητα έναν πελάτη του, έναν αρχιγάτο του ποδοσφαίρου Νικήτα Σκοπελίτη. Τον εντελώς άσχετο από μπάλλα όταν πήρε μια ομαδίτσα γειτονιάς από την Δ' κατηγορία Αθήνας, ούτε καν μιας περιοχής της Ηλιούπολης κι έγινε αμέσως ξεφτέρι. Και για χρόνια έκανε σκληρό πρωταθλητισμό κόντρα σε ομάδες ιστορικές και με παρελθόν στην Α' εθνική.

Για να έρθει στο σπίτι μου, σκέφτηκε ο Κοντοβαζαινίτης, χρειάζεται την βοήθειά μου, σαν δικηγόρος μήπως πρέπει να πάω μαζύ του στην αστυνομία.

-Όχι, ρε Βασίλη, περαστικός είμαι, είπα να πάμε για καφέ, τον καθησύχασε ο Νικήτας.

Πέρασαν χρόνια. Ποτέ δεν ξέχασα εκείνο το απρόοπτο σκηνικό στο οποίο ήμουν παρών. Τι δουλειά είχε ο Νικήτας, ο σπαθής και λογοτιμήτης, σόλο στη Βάρκιζα Σάββατο βράδυ και να μη βρίσκεται παρέα με τις τρεις πιτσιρίκες κόρες του.

Αν ρωτούσα τον Κοντοβαζαινίτη δεν θα μου έλεγε ακόμα κι αν ήξερε.

Χωρίς πλάκα κι αυτό είναι το παράπονό μου. Ο Βασίλης δεν «μίλαγε». Και πώς να μου «πει» κάτι, όταν το έκρυβε, όταν δεν το έλεγε και στον ίδιον τον εαυτό του. Ο ορισμός του εχέμυθου.

Τελικά έμαθα μετά από 20 χρόνια γιατί ο Σκοπελίτης είχε κάνει ένα πέρασμα στη Βάρκιζα. Ο ίδιος μου το είπε όταν πια είχε εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Είχε «αφήσει» ένα φάκελλο με τόσα χιλιάρικα στο κάδο απορριμάτων, έξω από τον πασίγνωστο φούρνο Γεωργιάδη.

Αυτή ήταν η συμφωνία με τον διαιτητή που θα έπαιζε την επομένη, ημέρα Κυριακή, αγώνα του Χαραυγιακού. Για την ιστορία αναφέρω ότι το ματς ήταν εκτός έδρας και τελείωσε 1-1.

Ούτε κι εγώ είπα τίποτα στον μακαρίτη πια και αξέχαστο Κοντοβαζαινίτη, γι' αυτό που μου απεκάλυψε ο Νικήτας.

Ποιός ήταν ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης στα 40 χρόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, αποκαλύπτει ο  apodytiriakias.gr  

 Τι να σημαίνει αυτό. Δέκα ομάδες περίπου που ανέβηκαν από την Β' εθνική στην Α' εθνική είχαν δικηγόρο τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη. Ποδοσφαιριστής δεν ήταν, ούτε προπονητής. Τι είδους βοήθεια να έχει μια ομάδα από τον νομικό Κοντοβαζαινίτη, που βέβαια είχε μια γενική και ακαδημαϊκή προσέγγιση στα θέματα της διαιτησίας.
Και την γυναίκα του ο Βασίλης την γνώρισε στην ΟΔΠΕ, στην ομοσπονδία διαιτητών Ελλάδος που δούλευε η καθηγήτρια ξένων γλωσσών Ντόρα, το διαμάντι κορίτσι. Πρώτη ομάδα που με δικηγόρο τον Κοντοβαζαινίτη ανέβηκε στην Α' εθνική ήταν το 1983 ο Απόλλων Καλαμαριάς με πρόεδρο τον Χάρυ Κλυν. Ακολούθησε η Ρόδος, η Καβάλα, ο Μακεδονικός, η Ξάνθη, ο Διαγόρας κ. α.
Η δημοσιογραφία και η δικηγορία είναι, λένε, δύο επαγγέλματα που οδηγούν παντού. Ο Κοντοβαζαινίτης που τον χάσαμε την Τρίτη ήταν και δημοσιογράφος και δικηγόρος. Από φοιτητής ακόμα άρχισε να δουλεύει στην κρατική ραδιοφωνία-τηλεόραση, απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε.
Από το ποδόσφαιρο δεν πήρε ποτέ σύνταξη! Μέχρι τα τελευταία του, όσο του επέτρεπαν τα προβλήματα υγείας, ήταν σε δράση. Παρών κανονικά στις συνεδριάσεις της σούπερ ληγκ, της οποίας ήταν το παλαιότερο μέλος του συμβουλίου της.
Δημοσιογράφος ο Κοντοβαζαινίτης; Ούτε για αστείο το λες. Ο πιο αντιδημοσιογραφικός τύπος που έχω γνωρίσει. Μια ζωή μέσα στα πράγματα και ποτέ δεν είχε να σου δώσει μια είδηση. Γιατί; Το θεωρούσε ιεροσυλία, προδοσία να πει σε κάποιον άλλον, ακόμα και στον κολλητό του, οτιδήποτε αφορούσε έναν πελάτη του, μια ΠΑΕ, έναν πρόεδρο ΠΑΕ.
Για παράδειγμα. Έφερνε ο Κοντοβαζαινίτης στον Παναθηναϊκό προπονητή από την Πολωνία τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Θα το μάθαινες από τις εφημερίδες το νέο. Έκλεινε τη μεταγραφή του Κώστα Ορφανού από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό. Το ίδιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βούρκωσε ο Δαμανάκης!!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δαμανάκης και μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τόνισε ότι ο «δικέφαλος» είναι καλύτερος από τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στον Μπερμπάτοφ ενώ βούρκωσε μιλώντας για ιστορικές στιγμές του ΠΑΟΚ και τον… αδελφό του, Δημήτρη Παρίδη.
Οι δηλώσεις του Γιάννη Δαμανάκη στον ArenaFM 89.4:
«Οι Γερμανοί δεν χαρίζουν τίποτα, αν μπορούν να σου βάλουν 10 θα στα βάλουν. Δεν έχει σημασία που κατεβαίνουν με αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον δρόμο του, είναι καλύτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μπερμπάτοφ χαλάει μια ολόκληρη άμυνα, αυτό είναι το μεγάλο ατού τόσο μεγάλων επιθετικών, απλά πρέπει να το εκμεταλλευτούν όλοι . Η ομάδα που βάζει γκολ από στημένα, είναι ομάδα. Και ο ΠΑΟΚ φέτος το κάνει καλά! Δυο γκολ από στημένα βάλαμε και με τον Ατρόμητο».
damanakis2
Για τον Κάτσε: «Είναι εργάτης, πολύ καλός, πρέπει να δουλέψει και άλλο το σουτ και ότι μπάλα βρίσκεται εκεί να την κάνει γκολ».
Για τον Δημήτρη Παρίδη: «Δεν υπήρξε ένας να με πάρει τηλέφωνο να με ενημερώσει. Έφυγε ένας αδελφός μου και κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο. Βγάζω παράπονο αλλά τον αγαπούσα πάρα πολύ.Ο Δημήτρης ήταν αδελφός μου, μπορεί να παίξαμε μαζί μόλις ένα χρόνο αλλά δεθήκαμε πολύ. Ήταν ψυχάρα, ήμασταν μια πολύ ωραία οικογένεια στον ΠΑΟΚ»*Πηγή: arenafm.gr*

«Η καλύτερη ευκαιρία για μένα ο Άρης»

Το νέο απόκτημα του Άρη, Λεωνίδας Κυβελίδης, μίλησε στον Arena FM 89.4 για την μεταγραφή του, τους στόχους του αλλά και τον κόσμο της ομάδας.
Τα όσα είπε ο 29χρονος επιθετικός στον arenaFM 98.4:
«Ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη , μια μεταγραφή πραγματικά της τελευταίας στιγμής. Αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση του Άρη και έτσι βρίσκομαι πλέον στην Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Στην Πάτρα είναι η οικογένεια μου, με την ομάδα έχω περάσει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και με αγαπάνε πολύ. Από εκεί και πέρα είμαι επαγγελματίας, ο Άρης είναι η καλύτερη ευκαιρία για μένα και γι’αυτό είμαι εδώ».
Για τους στόχους του : «Κάθε παίκτης του Άρη έχει υψηλούς στόχους, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να ανέβουμε στην Φούτμπολ Λιγκ. Από εκεί και πέρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ανεβάσουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει”.
Αναφορικά με τον κόσμο του Άρη: «Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο και γεμάτα γήπεδα. Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του και τον θέλουμε κοντά μας σε κάθε παιχνίδι».
Για τον προπονητή και τους καινούργιους του συμπαίκτες: «Με τον κ.Αναστόπουλο δεν έχω συνεργαστεί ποτέ, με τον Αντρέα τον Τάτο ήμασταν συμπαίκτες στο Χαϊδάρι αλλά και τον Νίκο Τσουμάνη ήμασταν μαζί στην Κέρκυρα».*Πηγή: arenafm.gr*

Στην αντεπίθεση για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής ο Μέσι!!

Νομικά έχει αποφασίσει να κινηθεί ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι κατά της ισπανικής εφημερίδας <> για όσα του καταλογίζει περί φοροδιαφυγής.
Η οικογένεια του Λιονέλ Μέσι, με επιστολή της προς το ισπανικό Μέσο, γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά για δημοσίευμα της 29ης Σεπτεμβρίου του 2015, που αναφερόταν σε φορολογικό αδίκημα από πλευράς του Αργεντινού από το 2012 έως το 2013, πίσω από το φιλικό παιχνίδι Messi and friends vs. the rest of the world.
Η πλευρά του «μάγου» της Μπαρτσελόνα υποστηρίζει πως ουδέποτε έχει πάει ενάντια στους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ιδρύματος του Μέσι, ενώ τονίζεται πως τα όσα γράφτηκαν στη «Mundo Deportivo» δεν περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα καταλογίζονται στον παίκτη.
«Αυτές οι ιστορίες που προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και να κλονίσουν τη φήμη του, ο Μέσι δεν τα δέχεται και δεν ενισχύει αυτού του είδους τη δημοσιογραφία. Θα κινηθούμε σύμφωνα με όσα πει ο δικηγόρος μας, Γκονσάλβες Περέιρα» αναφέρεται στην επιστολή της πλευράς του Αργεντινού.
*Πηγή: arenafm.gr*

Πρώτα το «νοικοκυριό» στον Ηρακλή!!

Ο Λάκης Παπαϊωάννου μίλησε στον Arena fm για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη φανέλα της Άρσεναλ και τους οπαδούς του Ολυπιακοού στο internet: «Εγώ δουλεύω στην Άρσεναλ εδώ και χρόνια. Είμαι υποχρεωμένος να φοράω το σήμα της ομάδας, ή τη φανέλα της σε δημόσιες εμφανίσεις. Με κάλεσαν στο κρατικό κανάλι να μιλήσω για όλες τις ομάδες. Κάποιοι μικρόμυαλοι παρεξηγήθηκαν και με έβριζαν επειδή εκείνη τη μέρα έπαιζε η Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό.
Για το ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ, πιστεύω ότι θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Ντόρτμουντ ήρθε χωρίς κάποιους βασικούς της. Εύχομαι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ.
Για τoν Ηρακλή, είναι μια αναγνωριστική περίοδος. Δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα από ένα ή δυο άτυχα αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό τώρα να γίνει το «νοικοκυριό» και μετά θα μπούνε και οι υψηλοί στόχοι».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Η γεμάτη Τούμπα θα παίξει σημαντικό ρόλο»

Ο Μοπάμπης Μιχαηλίδης μίλησε στον Arena fm  για το αποψινό ματς με την Ντόρτμουντ: «Στον σημερινό ΠΑΟΚ δεν πρέπει να σταθούμε σε πρόσωπα. Λειτουργεί σαν ομάδα, έχουμε μια τέτοια εικόνα. Παίκτες προσωπικότητες επηρεάζουν θετικά και τους υπόλοιπους. Εκτός ότι μοπορεί να δώσει άλλη διάσταση στην ομάδα.
Όταν οι γραμμές μεταξύ των παικτών είναι σωστές, τακτικά δηλαδή, αυτό βοηθάει και στη φυσική κατασταση. Βεβαίως τρέχει περισσότερο, αλλά οι αποστάσεις στις γραμμές είναι μικρές μεταξύ τους.
Για τον ΠΑΟΚ η γεμάτη Τούμπα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όταν όμως μιλάμε για Ντόρτμουντ, δε νομίζω ότι θα επηρεστούν οι αντίπαλοι. Έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε πολύ κόσμο.
Ένα από τα όπλα του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει τον 12ο, 13ο, 14ο παίκτη.  Αν εξαιρέσουμε το κέντρο της άμυνας, στις υπόλοιπες γραμμές υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Ένταση σε καφετέρια με Γερμανούς, προσαγωγή οπαδού του ΠΑΟΚ!!

Ένταση προκλήθηκε πριν λίγη ώρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όταν Γερμανοί οπαδοί που βρίσκονται στην πόλη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, προκάλεσαν μικροεπεισόδιο σε καφετέρια στην παραλιακή.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες συνόδευσαν τους οπαδούς έως και το Βασιλικό Θέατρο για να αναχωρήσουν, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Στη συνέχεια, οπαδός του ΠΑΟΚ, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι συγκεντρωμένοι οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας, ωστόσο, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από άνδρες της Υποδιευθ. Αντιμ. Βίας στους αθλητικούς χώρους.

thestival.gr

Μούτας: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μούτας και μίλησε για το ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ.


Για το πώς πάνε τα πράγματα στη Γερμανία: «Μια χαρά όλα πηγαίνουν περίφημα. Σε μια μικρή πόλη και ο στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία.»

Για την Ντόρτμουντ και τις απουσίες της: «Δίνουν μια έμφαση στο ματς με τη Μπάγερν γιατί μετά τις δύο γκέλες πρέπει να φτάσουν την ομάδα του Μονάχου οπότε δεν θέλουν να χάσουν την Κυριακή. Οι παίκτες που θα αγωνιστούν δεν είναι «τα δεύτερα» γιατί πολύ απλά έχουν βάθος στο ρόστερ τους.»

Για τα μειονεκτήματα της Ντόρτμουντ: «Πρέπει ο ΠΑΟΚ να μην χάνει εύκολα την μπάλα και να είναι ομαδικός και επιθετικά και αμυντικά. Η γερμανική ομάδα πιέζει ψηλά και πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος και πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος.»

Για το ότι ο Τούντορ σκέφτεται να βάλει 3 αμυντικούς μέσους: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει σφιχτά για να εκμεταλλευτεί τα κενά και τους χώρους που θα υπάρξουν.»

Για τα αμυντικά κενά της Ντόρτμουντ: «Όσοι παίζουν με τη Ντόρτμουντ πρέπει να παίζουν σφιχτά πίσω και οργανωμένα μπροστά. Αν αφήσεις χώρο σε αυτές τις ομάδες μπορούν να σε σκοτώσουν.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Η αναμνηστική πλακέτα του Άρη στην Ντόρτμουντ!! (pic)

Με αφορμή την παρουσια της Ντόρτμουντ για προπόνηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού Άρη θέλησαν να τιμήσουν τη γερμανική ομάδα προσφέροντας στους εκπροσώπους της την αναμνηστική φωτογραφία που βλέπετε... 
*Πηγή: metrosport.gr*