Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Μιλουτίνοφ: «Ήταν όνειρό μου ο Ολυμπιακός»

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό ήταν ένα όνειρο για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όμως ο Σέρβος σέντερ εξηγεί στο www.sport-fm.gr πως όχι μόνο δεν… ονειροβατεί, αλλά τα πόδια του πατούν σταθερά στη γη!

Μιλουτίνοφ: «Ήταν όνειρό μου ο Ολυμπιακός»

Όμως, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο νέος «πύργος» των Πειραιωτών (κοιτάει τον κόσμο από τα 2,12μ.) δηλώνει στο www.sport-fm.gr ενθουσιασμένος με την «ερυθρόλευκη» προοπτική, αλλά παράλληλα είναι προσγειωμένος και με τα… μυαλά μέσα στο κεφάλι, κάτι που έμαθε από τον «δάσκαλο» των πάγκων, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Ο Μιλουτίνοφ, λοιπόν, δίχως να το «παίξει» πολιτικός και να αρχίσει τις… υποσχέσεις, ανυπομονεί να αγωνιστεί στο πλάι των Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά στο μυαλό του –όπως δηλώνει κατηγορηματικά ο ίδιος- είναι μόνο ο Ολυμπιακός και τίποτε άλλο.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Κεφαλά

- Αυτό το καλοκαίρι τα πέτυχες όλα. Ντραφτ στο NBA από τους Σπερς, μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αλλά και Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Σερβίας.

«Πράγματι ήταν ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι για μένα και θα έλεγα πως μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο στην καριέρα μου, γιατί έχουν συμβεί πολύ καλά πράγματα. Από τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα, το ντραφτ που έγινα από τους Σπερς και φυσικά την πρόταση από τον Ολυμπιακό».

- Αυτή τη στιγμή πόσο σκέφτεσαι το NBA;

«Στη ζωή μου πάντα πάω βήμα-βήμα. Όταν ήμουν στην Πάρτιζαν προσπαθούσα να παίξω όσο πιο καλά μπορώ. Δεν σκεφτόμουν το τι θα γίνει μετά την Πάρτιζαν. Είχα στο μυαλό μου στο πως θα παίζω καλά στην ομάδα που ήμουν και αυτό μου το έμαθε ο προπονητής που είχα εκεί, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Κάθε παιδί έχει στο μυαλό του το NBA. Είναι όνειρο και για μένα και ελπίζω μια μέρα να είμαι εκεί, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει ο Ολυμπιακός».

- Πως είναι να είσαι συμπαίκτης με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη;

«Στην αρχή ήταν ένα όνειρο, γιατί η ευκαιρία που μου δίνεται στον Ολυμπιακό είναι τεράστια. Και από τη στιγμή που θα αγωνιστώ πλάι σε παίκτες τέτοιου βεληνεκούς, όπως οι Σπανούλης και Πρίντεζης, είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

- Αρχικά, το όνομά σου είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στη συνέχεια εσύ κατέληξες στον Ολυμπιακό. Τι έγινε;

«Αυτό το καλοκαίρι ήμουν επικεντρωμένος στην εθνική μου ομάδα και δεν ήθελα να σκέφτομαι τίποτε άλλο. Γιατί στην εθνική ομάδα είχαμε στόχο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν ήθελα, λοιπόν, να σκέφτομαι τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου».

- Τι είπες όταν έμαθες για την πρόταση του Ολυμπιακού:

«Είναι πολύ δύσκολο να απορρίψεις μία πρόταση από τον Ολυμπιακό γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα και γενικά ένας τεράστιος σύλλογος. Κάθε χρόνο σχεδόν είναι στο Final 4 της Ευρωλίγκας, έχει μεγάλους παίκτες, τρομερούς οπαδούς και γι’ αυτό ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά τους».

- Οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Θα είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος εάν η ομάδα παίρνει τις νίκες. Θέλω η ομάδα μου να παίζει καλά και αυτός είναι ο στόχος μου. Αν πετύχει ο Ολυμπιακός, τότε θα έχω πετύχει και εγώ».

- Έχεις αγωνιστεί σε ντέρμπι Πάρτιζαν-Ερυθρός Αστέρας και τώρα θα έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς σε ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:

«Έβλεπα τα ελληνικά ντέρμπι στην τηλεόραση. Είναι σαν αυτά της Πάρτιζαν με τον Ερυθρό Αστέρα. Αλλά, νομίζω πως στην Ελλάδα έχει πιο πολλούς οπαδούς στο γήπεδο και οι ομάδες που κοντράρονται είναι πιο δυνατές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: