Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μίτσελ: «Πάμε Ελλάδα!»

Στο πλευρό της Εθνικής ομάδας, στην αναμέτρηση κόντρα στην Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ, θα βρίσκεται και ο Μίτσελ!

Μίτσελ: «Πάμε Ελλάδα!»
Έχει γίνει… Έλληνας πια! Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, εξέφρασε μέσω Twitter την υποστήριξή του στην Εθνική ομάδα, η οποία παίζει κόντρα στην Κόστα Ρίκα, για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Σήμερα ολόκληρη η χώρα υποστηρίζει την Εθνική ομάδα. Κι εγώ μαζί. Πάμε Ελλάδα!», ήταν το «τιτίβισμα» του προπονητή του Ολυμπιακού.
View image on Twitter
Σήμερα ολόκληρη η χώρα υποστηρίζει την Εθνική ομάδα.Κι εγώ μαζί.Πάμε Ελλάδα!


Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι θα αγωνιστεί η Κόστα Ρίκα!!

Δίχως εκπλήξεις στην ενδεκάδα και με το γνωστό αμυντικογενές 4-5-1 παρατάσσεται η Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ελλάδα. Δείτε την ενδεκάδα.

Έτσι θα αγωνιστεί η Κόστα Ρίκα
Ο Χόρχε Λουίς Πίντο επιλέγει ξανά σύστημα 4-5-1 με τρεις πόστερ και μοναδικό προωθημένο τον Τζόελ Κάμπελ.

Πιο αναλυτικά, τερματοφύλακας θα είναι ο Νάβας, μπροστά του οι Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, αριστερά στην άμυνα ο Ντίας, δεξιά ο Γκαμπόα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μπόρχες, Τεχέδα, και επιθετική τριπλέτα οι Μπολάνιος (αριστερά), Ρουίς (δεξιά), Κάμπελ (κορυφή).

Η 11άδα:

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μπόρχες Μπολάνιος, Ρουίς, Κάμπελ.
Πηγή: sport-fm.gr

Οι λούζερ δεν υπάρχουν πια!!

Για 88' οι Μεξικανοί ήταν αγκαλιά με την πρόκριση. Όμως μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι Ολλανδοί τα γύρισαν όλα τούμπα και με γκολ των Σνάιντερ και Χούντελααρ πέρασαν στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι λούζερ δεν υπάρχουν πια!
Αν και βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό, η Ολλανδία έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και γύρισε στο τέλος την αναμέτρηση με το Μεξικό, για να πάρει την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ο Ντος Σάντος έβαλε μπροστά τους Μεξικανούς στο 48', αλλά με αντεπίθεση διαρκείας οι πεισματάρηδες Ολλανδοί γύρισαν το ματς! Ο Σνάιντερ στο 88' και ο Χούντελααρ στο 90+4' (με αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ρόμπεν από τον Μάρκες) διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 που έστειλε τους οράνιε στον επόμενο γύρο.

Εξαιρετικοί στο α’ μέρος οι Μεξικανοί, τα έδωσαν όλα για 88’, αλλά στο τέλος λύγισαν συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που τους θέλει -από το 1994 κι έπειτα- να αποκλείονται στους «16».

Οι Ολλανδοί έκαναν το 4Χ4 ως τώρα στο τουρνουά και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση, από το ζευγάρι Ελλάδα-Κόστα Ρίκα!


Το ματς:


Δεν ήταν έκπληξη. Δεν ήταν όμως και ό,τι πιο αναμενόμενο πριν τη σέντρα. Το Μεξικό έδειξε τις προθέσεις του, παίρνοντας τα ηνία κόντρα στους Ολλανδούς. Περισσότερα τρεξίματα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, και με άνεση η μπάλα έφτανε στην επίθεση. Τι έλειπε; Έλειπε η ουσία στην τελική προσπάθεια που θα τους έδινε ένα δίκαιο -με βάση την εικόνα του α’ μέρους- προβάδισμα. Ο Σίλεσεν δεν προσέδιδε σιγουριά και οι Μεξικανοί δεν δίσταζαν να τον απειλούν με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Στάθηκαν άτυχοι στην κλασική τους ευκαιρία με τον Ερέρα να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, όταν βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας. Άτυχοι στάθηκαν κι οι Ολλανδοί που έχασαν τον Ντε Γιονγκ στα πρώτα λεπτά της συνάντησης και δεν έδειξαν να έχουν μπει στο παιχνίδι. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά σχεδόν με τη συμπλήρωση μισής ώρας, με ένα άστοχο σουτ του Φαν Πέρσι να σημειώνεται στην στατική υπηρεσία ως η πρώτη τους στιγμή στα καρέ του Οτσόα, που ως τότε ήταν απλός παρατηρητής. Στις καθυστερήσεις όμως ο Προένσα δεν καταλόγισε πέναλτι στη …διπλή ανατροπή του Ρόμπεν από Μάρκες και Μορένο, αφήνοντάς δικαίως με το παράπονο. Σε μια φάση που οι Μεξικανοί δεν απώλεσαν το «0» παθητικό, αλλά απώλεσαν με τραυματισμό τον Μορένο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είδαν τον Ντος Σάντος να τους βάζει με την πλάτη στον τοίχο με το καλησπέρα στο β’ ημίχρονο με τον Σίλεσεν να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα. Μια εξέλιξη που κάθε άλλο παρά ανασταλτικά λειτούργησε για τους Ολλανδούς. Τότε ήταν που πείσμωσαν και συνεχώς κέρδιζαν μέτρα, περιορίζοντας τους Μεξικανούς στο 1/3 του γηπέδου.

Η πίεσή τους γινόταν όλο και πιο αφόρητη, δημιουργώντας τη μια επικίνδυνη στιγμή πίσω από την άλλη. Πότε η δική τους αστοχία όμως και πότε ο Οτσόα τους κρατούσε μακριά από την πολυπόθητη ισοφάριση. Κάτι που τους πείσμωνε ακόμα περισσότερο.

Ο Σνάιντερ έδιωξε μακριά τα μαύρα σύννεφα του πρόωρου αποκλεισμού και με ξερό σουτ λίγο πριν η αναμέτρηση μπει στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε και έβαλε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Ολλανδούς! Η λύτρωση ήρθε σε μια από τις τελευταίες φάσεις, στις καθυστερήσεις, από την άσπρη βούλα με πέναλτι του Χούντελααρ.


Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φερχάεγκ (56’ Ντεπάι), Φλάαρ, Μπλιντ, Ντε Φράι, Ντε Γιονγκ (9’ Μάρτινς Ίντι), Βαϊνάλντουμ, Κάουτ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι (76’ Χούντελααρ), Ρόμπεν.

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Αγκιλάρ, Μορένο (46’ Ρέγιες), Μάσα, Μάρκες, Λαγιούν, Ερέρα, Σαλσίδο, Γουαρδάδο, Ντος Σάντος (61’ Ακίνιο), Περάλτα (75’ Τσιτσαρίτο.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: Εστάδιο Καστελάο (Φορταλέζα)
Πηγή: sport-fm.gr

Η ενδεκάδα της Εθνικής!!

Με τους 11 ποδοσφαιριστές που πήραν τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ επέλεξε να παρατάξει την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Η ενδεκάδα της Εθνικής
Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να παρατάξει την Εθνική στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα με τους 11 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Έτσι ο Καρνέζης θα αγωνιστεί κάτω από την εστία.

Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα είναι στο κέντρο της άμυνας με τους Χολέμπα και Τοροσίδη στα άκρα.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Σάμαρης. Στα άκρα οι Χριστοδουλόπουλος και Σαλπιγγίδης με τον Σαμαρά στην κορυφή. Πηγή: sport-fm.gr

Tα μυστικά της Κόστα Ρίκα!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης μεταφέρει όσα πρέπει να ξέρετε για την Κόστα Ρίκα, λίγες ώρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την Εθνική μας στους «16» του Μουντιάλ
Πόσοι Ελληνες φίλαθλοι μπορούν να εντοπίσουν την Κόστα Ρίκα στον χάρτη χωρίς να καταφύγουν στο GPS και στο Google; Πόσα πράγματα γνωρίζουμε γι’αυτή την αινιγματική, αλλά μαγευτική χώρα που μπήκε απρόσκλητη στο λεξιλόγιό μας λόγω Μουντιάλ; Το αθλητικό τμήμα της «Κ.Ε.» την επισκέφτηκε για λογαριασμό σας και επέστρεψε με τα κύτταρα γεμάτα. Σας παρουσιάζουμε 35 μυστικά της μικρής Κόστα Ρίκα και μερικές φωτογραφίες για να σκορπίσουμε καλύτερα την αύρα:
1. Ο στρατός της Κόστα Ρίκα καταργήθηκε συνταγματικά το 1949 και αντικαταστάθηκε από πολιτοφυλακή. Μόλις 15 χώρες του πλανήτη (κυρίως νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού και της Καραϊβικής) ζουν χωρίς στράτευμα.
2. Η Κόστα Ρίκα κήρυξε την ανεξαρτησία της από το ισπανικό στέμμα στις 15 Σεπτεμβρίου 1821. Ηταν μάλιστα από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την Ελληνική Επανάσταση.

3. Το πολίτευμα της χώρας είναι δημοκρατικό και η κυβέρνηση κεντροαριστερή. Ο νέος πρόεδρος, Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς, διέταξε πρόσφατα να αποκαθηλωθούν οι φωτογραφίες του από τα δημόσια κτίρια και απαγόρευσε να δοθεί το όνομά του σε δρόμους και γέφυρες. Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψήφους.
4. Μέχρι τον περασμένο Μάιο, η Κόστα Ρίκα είχε γυναίκα πρόεδρο, την Λάουρα Τσιντσίγια.
5. Το εθνικό σλόγκαν είναι: “Pura vida”. Σημαίνει γνήσια ζωή, άδολη, γλυκιά ζωή. Χρησιμοποιείται και ως χαιρετισμός και μάλλον θα το ακούσετε απόψε ως σύνθημα στο γήπεδο.

6. Oι Εθνικές ομάδες της Κόστα Ρίκα, του Μεξικού και της Γαλλίας μοιράζονται το ίδιο παρατσούκλι: «τρικολόρ». Η πρώτη ακούει και στο παρατσούκλι «Σελέ» (από το seleccion, Εθνική), η δεύτερη «Eλ Τρι», η γαλλική απλώς «μπλε».
7. Το εθνικό δένδρο της χώρας ονομάζεται «γουανακάστε». Στην ομώνυμη επαρχία ζουν κυρίως «γκρίνγκος», Αμερικανοί εμιγκρέδες.

8. Ο μέσος μηνιαίος μισθός ενός «τίκο» δεν ξεπερνάει τα 400 δολάρια, αλλά είναι ο υψηλότερος στην Κεντρική Αμερική. Ενας ξένος δάσκαλος αγγλικών κερδίζει γύρω στα 1000.
9. Το 25% της έκτασης της Κόστα Ρίκα αποτελείται από εθνικά πάρκα. Τουλάχιστον 100 από αυτά είναι ανοιχτά στο κοινό.
10. Στην Κόστα Ρίκα υπάρχουν τρεις πόλεις με ελληνικά ονόματα: Ατένας, Γκρέσια και Εσπάρσα (Σπάρτη).
11. Η εγκληματικότητα στην Κόστα Ρίκα είναι πολύ χαμηλή και αφορά κυρίως μικροκλοπές και διαρρήξεις.

12. Υπάρχουν 7 ενεργά ηφαίστεια στη χώρα. Ο κρατήρας του Ποάς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον πλανήτη, ενώ το Αρενάλ βρίσκεται σε διαρκή έκρηξη.

13. Ο αυστηρός αντισεισμικός κανονισμός τηρείται απαρέγκλιτα. Τα 7,6 Ρίχτερ που χτύπησαν πρόσφατα τη χώρα προκάλεσαν ελάχιστες υλικές ζημιές.
14. Στις ταυρομαχίες της Κόστα Ρίκα δεν τραυματίζουν τους ταύρους.
15. Στην ακτή της Καραϊβικής, στην τοποθεσία Τορτουγέρο, γεννάνε τα αυγά τους γιγάντιες χελώνες. Διοργανώνονται ειδικές εξορμήσεις για τους τουρίστες, ενώ οι κλέφτες που χρησιμοποιούν τα αυγά για «παραδοσιακκές» συνταγές διώκονται ανηλεώς.
16. Τα άκακα πιθηκάκια του Εθνικού Πάρκου Μανουέλ Αντόνιο έχουν ξεθαρρέψει και πλησιάζουν τους ανθρώπους για να κλέψουν ο,τιδήποτε γυαλίζει ή μυρίζει σαν φαγητό.

17. Στην Κόστα Ρίκα ζουν 160 είδη αμφιβίων, 130 είδη ψαριών του γλυκού νερού, 220 ερπετών, 208 θηλαστικών, 850 πουλιών, 1000 διαφορετικές πεταλούδες, 34000 είδη εντόμων, 1200 ποικιλίες ορχιδέας και 9000 άλλα φυτά.

18. Στις απλές ταβερνούλες «σόδας», ένα πιάτο φαγητό, συνήθως κρέας με ρύζι και μαύρα φασόλια, κοστίζει 2-3 δολάρια.
19. H έκφραση “media naranja” («μισό πορτοκάλι») είναι τρυφερή προσφώνηση και σημαίνει: «Το άλλο μου μισό».
20. Όταν μία κοπέλα μένει έγκυος, οι Κοσταρικανοί λένε ότι είναι “con luz”, δηλαδή προικισμένη με φως.
21. Οι γυναίκες στην Κόστα Ρίκα δεν παίρνουν ποτέ το επώνυμο του συζύγου τους.
22. Η μέση διάρκεια ζωής ενός Κοσταρικανού είναι 77,5 χρόνια, από τις μεγαλύτερες του κόσμου.
23. Το ποσοστό αναλφαβητισμού δεν ξεπερνά το 4 τοις εκατό. Στις απομακρυσμένες περιοχές, τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα μέσω ειδικής εκπομπής της δημόσιας ραδιοφωνίας.
24. Το ταξίμετρο στα ταξί ονομάζεται χαϊδευτικά «Μαρία», όπως λέμε «παρθένος Μαρία». Μόνο με προσευχές θα γράψει το σωστό αντίτιμο.
25. Στη χώρα ζουν πολλοί  μετανάστες από την πάμπτωχη Νικαράγουα, οι λεγόμενοι «Νίκας». Ενας από αυτούς, ο Οσκαρ Ντουάρτε, είναι βασικός στην Εθνική ομάδα.
26. Η έκταση της χώρας είναι 52.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ της Ελλάδας 132.000. Ο πληθυσμός της (4,1 εκ. κάτοικοι), επίσης υποδιπλάσιος από τον ελληνικό.
27. Η ακτογραμμή της χώρας πιάνει δύο ωκεανούς και εκτείνεται σε 1300 χιλιόμετρα. Οι ανεμοδαρμένες ακτές του Ειρηνικού είναι ο παράδεισος του σέρφινγκ.

28.Η εποχή των βροχών διαρκεί από το Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. Οι τουρίστες προτιμούν τη «στεγνή» περίοδο.
29.Το πανέμορφο και ακριβοθώρητο τζάγκουαρ ζει σε 8 διαφορετικά εθνικά πάρκα της Κόστα Ρίκα. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «τίγρη».
30.  Μόλις 1% του τοπικού πληθυσμού αποτελείται από «αυτόχθονες ιθαγενείς». Το 94% είναι μιγάδες ή «Ευρωπαίοι».

31.Οι «τίκος» μιλάνε ισπανικά, αλλά αντιπαθούν τους Ισπανούς. Στην καραϊβική ακτή, οι περισσότεροι είναι μαύροι και μιλούν αγγλικά με τζαμαΪκάνικη προφορά.
32. Εάν στην Κόστα Ρίκα τσουγκρίσεις ποτήρι χωρίς να κοιτάζεις τον άλλον στα μάτια, θεωρείται γρουσουζιά και τιμωρείται με 7 χρόνια κακής σεξουαλικής ζωής.
33. Στα μπιμπερό των μικρών παιδιών, οι «τίκος» βάζουν και λίγο καφέ στο γάλα.
34. Ο καταπληκτικός καφές της Κόστα Ρίκα εξάγεται σε όλο τον κόσμο.
35. Ο αντίστοιχος «Κατσουράνης» της Κόστα Ρίκα, Άλβαρο Σαβόριο, χαίρει καθολικού σεβασμού. Όταν τραυματίστηκε, παραμονές του Μουντιάλ, δεν εμφανίστηκε ούτε ένα γκρουπ αργόσχολων αμφισβητιών στο Facebook.
*Tο κείμενο δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (29/06)
  Πηγή: gazzetta.gr

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Η ανάλυση!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εστιάζει στο που θα κριθεί η πρόκριση, ανάμεσα στην... Ελλάδα της Αμερικής και την Ελλάδα της Ευρώπης. Ποιος θα ψήσει τον άλλον να πάρει τη μπάλα το καθοριστικό ερώτημα...
Ενα εντελώς διαφορετικό ματς από τα τρία προηγούμενα που δώσαμε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Κόστα Ρίκα δεν έχει καμία σχέση με την Κολομβία, την Ιαπωνία ή την Ακτή Ελεφαντοστού.
Δεν έχει καμία σχέση διότι πρώτον και σημαντικότερον δεν έχεις να φυλαχτείς από κάποιον, δεν έχεις και να φοβηθείς κάποιον. Στην Κόστα Ρίκα δεν υπάρχει Χάμες Ροντρίγκες ή Κουαδράδο, δεν υπάρχει Χόντα ή έστω Ουτσίντα και Ναγκατόμο, δεν υπάρχει φυσικά Γιάγια Τουρέ ή Ζερβίνιο ή Ντρογμπά. Οσο κι' αν στην Ελλάδα λέμε ότι υπάρχει Κάμπελ ή Ρουίς ή Μπολάνος. Καλοί παίκτες όλοι τους, αλλά κανείς δεν είναι καθοριστικός για την Κόστα Ρίκα. Για την Κόστα Ρίκα καθοριστική είναι η ομάδα και τίποτα άλλο.
Πώς να τους διασπάσεις;
Οι τύποι παίζουν μονίμως με τέσσερις παίκτες να είναι στην άμυνα. Οι τρεις στόπερ και ο ένας από τους δύο ακραίους οπισθοφύλακες του 3-4-2-1 δεν ανεβαίνουν ΠΟΤΕ, παρά μόνο στα στημένα. Σοβαρή κόντρα επίθεση σε ολόκληρο το τουρνουά δεν έχουν φάει ακόμη. Και δεν έφαγαν ούτε όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Ουρουγουάη με 1-0. Δεν πανικοβλήθηκαν δεν άλλαξαν στυλ παιχνιδιού και το γύρισαν σε 3-1 με τον αγαπημένο τρόπο τους. Πίσω από την μπάλα και οι 11!

Εννοείται ότι δεν θέλουν την μπάλα στα πόδια τους και την αφήνουν για τον αντίπαλο. Μέσος όρος κατοχής μπάλας στο τουρνουά 44%. Αλλά αυτό συνέβη γιατί έπαιζαν με Ουρουγουάη, Ιταλία και Αγγλία. Για να δούμε το εννοείται με την Ελλάδα όμως; Τι θα επιλέξουμε εμείς,; Να κρατήσουμε την μπάλα και να επιτεθούμε ή μήπως να την αφήσουμε σε αυτούς; Ακόμη περισσότερο μήπως οι Κοσταρικανοί αισθανθούν φαβορί και αποφασίσουν να αλλάξουν στυλ παιχνιδιού; Μακάρι λέω εγώ...

Πώς ψάχνουν το γκολ;
Στην Ελλάδα το παιχνίδι του θα το βαφτίζαμε αναχρονιστικό. Ο τρόπος με τον οποίο αναζητούν το γκολ είναι βαθιές μπαλιές από την άμυνα (40 ή και 50 μέτρων) για να βγάλουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον γρήγορο Κάμπελ. Μανωλάς και Παπασταθόπουλος είναι ίσως το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της διοργάνωσης για να αντιμετωπίσει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Αρκεί να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι και αρκεί να μην φάει η άμυνα μας τις διαγώνιες σέντρες (περισσότερο γεμίσματα) στην πλάτη του Τόρο και του Χολέμπας.
Ο δεύτερος αγαπημένος τρόπος σκοραρίσματος είναι οι στημένες φάσεις. Και εκεί δυνατοί είμαστε, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί ανεβάζουν τρεις στόπερ στο πώς θα βγουν τα μαρκαρίσματα.
Αρκτές φορές κυρίως με Κάμπελ και Ρουίς επιχειρούν και μακρινά δυνατά σουτ και για αυτά χρειάζεται να είναι πάντα στην τσίτα ο Καρνέζης. Για τους Κοσταρικανούς δεν υπάρχει η φράση “είναι μακριά για να σουτάρεις” αφού το δοκιμάζουν από παντού.

Το πλεονέκτημά τους.
Εχουν ένα... μαγικό τρόπο να μεταφέρουν το παιχνίδι στον άξονα. Πάνω από 60% του καθαρού χρόνου των παιχνιδιών τους παίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκεί είτε κυκλοφορούν την μπάλα με αργό ρυθμό, κοιμίζοντας τον αντίπαλο και ψάχνοντας την μακρινή μπαλιά που θα πιάσει στον ύπνο, είτε αφήνουν την μπάλα στον αντίπαλο να την κυκλοφορεί. Εδώ υπάρχει και η μεγάλη παγίδα που στήνουν. Υπάρχουν κομμάτια μέσα στους αγώνες που αφήνουν τον αντίπαλο να κυκλοφορεί την μπάλα στην μεσαία γραμμή με άνεση, δεν τον πρεσάρουν και τον περιμένουν πίσω, δίνοντας του την αίσθηση ότι δεν κινδυνεύει, να του κλέψουν την μπάλα. Και υπάρχουν και πεντάλεπτα και δεκάλεπτα στο ματς που πρεσάρουν οργανωμένα, μανιασμένα θα μπορούσα να πω, χρησιμοποιώντας ακόμη και τους ακραίους χαφ που κλείνουν προς τον άξονα με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στον αντίπαλο δύο και τρεις παίκτες. Σε 3 ματς έχουν κλέψει την μπάλα σχεδόν 140 φορές! Επιπλέον είναι μία από τις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης στην στατιστική κατηγορία επιτυχημένα τάκλιν, με 20 μέσο όρο ανά ματς. Γενικά η ενέργεια που βγάζει αυτή η ομάδα είναι εντυπωσιακή. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τις πρώτες ομάδες και σε τρεξίματα...

Το μειονέκτημα τους...
Είναι μία ομάδα που πάντα της αρέσει, την βολεύει, να είναι αγωνιστικά και πνευματικά το αουτσάιντερ και όχι το φαβορί. Στο ματς με την Ελλάδα δεν θα είναι έτσι. Ως εκ τούτου, αυτό μπορεί να τους μπερδέψει, να τους αποπροσανατολίσει. Αλλά αυτό είναι μία υπόθεση που στην πράξη μπορεί να μην επιβεβαιωθεί. Εκείνο που δεν είναι υπόθεσή είναι η απειρία τους σε σχέση με την ελληνική ομάδα και τους Ελληνες παίκτες. Δεν έχουν παραστάσεις, δεν έχουν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση ως Εθνική ομάδα, δεν έχουν καν τους ποδοσφαιριστές (με εξαίρεση τον Ρουίς ίσως), που έχουν εικόνες σαν αυτές που έχουν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές. Και κάτι ακόμη. Εχουν τρομακτικό πρόβλημα στο να διαχειριστούν νοκ άουτ ματς. Σε Κόπα Αμέρικα ή Μουντιάλ στο πρώτο νοκ άουτ που παίζουν, με εξαίρεση μία φορά, αποκλείονται πάντα...

Υ.Γ.
Ενας παίκτης της Κόστα Ρίκα για να ανησυχείς υπάρχει τελικά. Δεν μπορεί να σου κάνει την ζημιά, αλλά μπορεί να σε αποκλείσει μόνος του. Κι' ακόμη μεγάλη εμφάνιση δεν έχει κάνει. Ο Κέιλορ Νάβας είναι ένας από τους τρεις τέσσερις καλύτερους τερματοφύλακες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: gazzetta.gr

Χαριστέας: «Δεν έδωσα καμία συνέντευξη»

Διέψευσε ο Άγγελος Χαριστέας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ότι παραχώρησε συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα.

Χαριστέας: «Δεν έδωσα καμία συνέντευξη»
Ο Άγγελος Χαριστέας έκανε διευκρίνιση μέσω του twitter, τονίζοντας ότι δεν παραχώρησε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο».

Σε αυτήν φερόταν να λέει μεταξύ άλλων ότι ο ελληνικός λαός είναι ο πιο κομπλεξικός στον κόσμο.

Πηγή: sport-fm.gr

Μανωλάς: «Είναι σπουδαία ομάδα»

Τεράστια ψυχή έχουν οι Έλληνες παίκτες και σε αυτήν οφείλονται οι επιτυχίες της, όπως δήλωσε στη «Marca» ο Κώστας Μανωλάς, ενώ σχολίασε πως η Κόστα Ρίκα είναι μια σπουδαία ομάδα.

Μανωλάς: «Είναι σπουδαία ομάδα»
Η Εθνική δεν έχει κάποιο μυστικό και οι επιτυχίες της οφείλονται στη δουλειά που κάνουν οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, σύμφωνα με τον Κώστα Μανωλά που έκανε δηλώσεις στη «Marca». Ο 23χρονος στόπερ ανέφερε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν να προσφέρουν μια διέξοδο στους Έλληνες, ώστε να ξεχαστούν, λόγω των δύσκολων στιγμών που περνάνε και χαρακτήρισε σπουδαία ομάδα την Κόστα Ρίκα.

«Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε την ποιότητα των άλλων ομάδων, αλλά η ψυχή μας είναι τεράστια. Δεν υπάρχει μυστικό ούτε ελληνικό θαύμα, μόνο δουλειά, γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να αφήσουμε και την τελευταία… ρανίδα του αίματός μας, να κυνηγήσουμε κάθε μπαλιά σαν να είναι η τελευταία. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Είτε κερδίσουμε, είτε όχι, θα έχουμε παλέψει», είπε αναφερόμενος στο προφίλ της Ελλάδας.

Για τους Έλληνες οπαδούς, ανέφερε: «Παίζουμε γι’ αυτούς. Η κρίση έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα, υπάρχει πολύς κόσμος που υποφέρει και ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά και όλα τα σπορ εν γένει είναι μία διέξοδος που τους κάνει να ονειρεύονται, να ξεχνιούνται, να είναι χαρούμενοι. Αυτό είναι το Μουντιάλ, το όνειρο μιας ολόκληρης χώρας».

Επίσης, ανέφερε: «Κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, όχι παραπέρα. Πρόκειται για ποδόσφαιρο και το κάθε ματς είναι ο κόσμος όλος. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι κάτι δεν μπορεί να συμβεί».

Επόμενη στάση είναι η φάση των «16» με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα και για το συγκεκριμένο ματς, σχολίασε: «Η χαρά μας είναι απίστευτη. Είναι μόλις το τρίτο Μουντιάλ της Ελλάδας και η πρώτη φορά που περνάμε στους 16. Ξέρουμε ότι μας περιμένει μία σπουδαία ομάδα, που κατάφερε να προκριθεί μπροστά από τρεις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Παίζουν καλά, είναι επιθετικοί κι έχουν έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Εμείς θα μείνουμε πιστοί στον χαρακτήρα της ομάδας μας».

Πατάει... πόδι στην οκτάδα!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει για την προσπάθεια που θα κάνει η εθνική μας σήμερα κόντρα στην Κόστα Ρίκα με στόχο την πρόκριση στους "οκτώ" του Μουντιάλ.

Πατάει... πόδι στην οκτάδα
Πέτρου και Παύλου σήμερα, βοήθεια μας, και η εθνική μας ομάδα καλείται να ανταποκριθεί στην μεγαλύτερη, μετά το Euro το 2004, πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της. Την ημέρα λοιπόν που η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη των δύο μεγάλων και κορυφαίων Αποστόλων του Χριστού, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ως άλλοι απόστολοι του αθλήματος, βρίσκονται αντιμέτωποι με την υστεροφημία τους.

Δεν συμβαίνει συχνά, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, να έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στην φάση των οκτώ μιας μεγάλης διοργάνωσης, και δη του Μουντιάλ, έχοντας μάλιστα αντίπαλο όχι κάποια ομάδα φόβητρο αλλά μια στα μέτρα τους. Η σημερινή μας αντίπαλος μπορεί στην πρώτη φάση να εξέπληξε όλον τον κόσμο αφήνοντας εκτός νυμφώνος μεγαθήρια όπως η Ιταλία και η Αγγλία, αλλά ως ποδοσφαιρικό μέγεθος στην παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος δεν μετράει ιδιαίτερα. Βρίσκεται στην 28η θέση στην κατάταξη της FIFA την ίδια ώρα που η Ελλάδα φιγουράρει στην 12η μπροστά από χώρες σαν την Ολλάνδια, την Ρωσία, το Μεξικό, την Γαλλία.

Τι περιμένουμε σήμερα στο ματς; Κλειστό παιχνίδι με διάθεση αναμονής και από τους δύο. Άλλωστε δεν είναι στοιχείο του τρόπο που παίζουν οι σημερινοί μονομάχοι το ποδόσφαιρο επιβολής ή πρωτοβουλίας. Η εθνική μας αναμένεται να παραταχθεί με την ίδια σύνθεση που πήρε την πρόκριση. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, αν και κατά την γνώμη μου είναι ρίσκο και ο Γλύκος μια χαρά τα κατάφερε, η ίδια αμυντική τετράδα που υπάρχει από την αρχή του τουρνουά, στο κέντρο Σάμαρης, Μανιάτης και Καραγκούνης και μπροστά Σαμαράς, σε ρόλο επιθετικού, Χριστοδουλόπουλος και Σαλπιγγίδης στα άκρα, ειδικά ο Λάζαρος εντυπωσίασε με την πειθαρχία του και την τακτική του συνέπεια. Η λογική λέει πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Σωστά αν και καμιά φορά ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνονται. Στην προσεχή αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα με γνώμονα ότι αποτελεί νοκ- άουτ παιχνίδι και η διαχείριση θα είναι δεδομένα διαφορετική, μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο παράτασης, ίσως θα έπρεπε να προστατευθεί, για ένα τουλάχιστον ημίχρονο, ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός μας έχει καταπονηθεί πολύ παίζοντας συνεχόμενα ματς. Σε ένα παιχνίδι υπομονής που μπορεί να τραβήξει σε μάκρος ο Καραγκούνης είναι περισσότερο απαραίτητος όσο περνάει η ώρα παρά στην αρχή του ματς. Η Κόστα Ρίκα από την άλλη στηρίζεται στην επιθετική της τριάδα με Κάμπελ, Ρουίς και Μπολάνιος να θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή, όπως και ο στόπερ Ντουάρτε που προωθείται και είναι πολύ επικίνδυνος στις στημένες φάσεις.

Εν κατακλείδι η ευκαιρία είναι μπροστά μας. Θα την αρπάξουμε; Νομίζω πως ναι. Οι παίκτες μας είναι σαφώς πιο έμπειροι σε τέτοια ματς, ειδικά σε νοκ- άουτ φάση μόνο οι Γερμανοί μας πέταξαν έξω πριν από δύο χρόνια, και πολύ πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ, όποτε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει… πρόκριση και Άρσεναλ ο Κάμπελ!!

Να συνεχίσει το όνειρο που ζει με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ με πρόκριση επί της Ελλάδας θέλει ο Τζόελ Κάμπελ, που περιμένει να επιστρέψει στην Άρσεναλ την ερχόμενη σεζόν.

Βλέπει… πρόκριση και Άρσεναλ ο Κάμπελ
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και ο Τζόελ Κάμπελ, αν και πανευτυχής που η Κόστα Ρίκα είναι στους «16» του Μουντιάλ, θέλει τώρα το κάτι παραπάνω εν όψει του αγώνα με την Ελλάδα.

«Μέχρι τώρα το Μουντιάλ είναι εξαιρετικό για την Κόστα Ρίκα. Όλα έχουν πάει πολύ καλά. Η πρόκρισή μας ως πρώτοι από έναν τόσο δύσκολο όμιλο είναι σημαντικό επίτευγμα, αλλά τώρα θα πρέπει να εστιάσουμε στους ‘16’. Δεν μας ένοιαζε εφόσον περνούσαμε ποιον θα βρίσκαμε απέναντί μας. Απλώς χαιρόμαστε που είμαστε στα νοκ άουτ, αλλά τώρα θέλουμε να πάμε πιο μακριά», τόνισε στη Mirror.

Όσο για το δικό του μέλλον, μετά την εξαιρετική του σεζόν στον Ολυμπιακό, ο 22χρονος άσος περιμένει πως θα πάρει την ευκαιρία που τόσο περιμένει από την Άρσεναλ. «Πιστεύω πως θα επιστρέψω στην Άρσεναλ», τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Οι συνθέσεις στο Ολλανδία-Μεξικό!!

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις στις ενδεκάδες της Ολλανδίας και του Μεξικού, που ανοίγει την αυλαία στην αγωνιστική δράση της Κυριακής.

Οι συνθέσεις στο Ολλανδία-Μεξικό
Ολλανδία και Μεξικό κοντράρονται στη Φορταλέσα στον τρίτο αγώνα της φάσης των «16» (19:00).

Οι συνθέσεις των ομάδων ανακοινώθηκαν περίπου μιάμιση ώρα πριν τον αγώνα και σε αυτές δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Για τους «οράνιε» ο Λουίς Φαν Χάαλ επέλεξε τους Σίλεσεν, Φερχάεγκ, Φλάαρ, Μπλιντ, Ντε Βράι, Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Κάουτ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι και Ρόμπεν.

Γι α το Μεξικό ο Μιγκέλ Ερέρα παρατάσσει τους: Οτσόα, Αγκιλάρ, Μορένο, Μάσα, Μάρκες, Λαγιούν, Ερέρα, Σαλσίδο, Γουαρδάδο, Ντος Σάντος και Περάλτα. Πηγή: sport-fm.gr

Μπόρχες: «Να περάσουμε την Ελλάδα κι ας μη σκοράρω»

Ο μέσος της Κοστα Ρίκα και φημολογούμενος στόχος του ΠΑΟΚ, Σέλσο Μπόρχες, τονίζει ότι του αρέσει να σκοράρει αλλά πάνω απ’ όλα να κερδίζει η ομάδα του.

Μπόρχες: «Να περάσουμε την Ελλάδα κι ας μη σκοράρω»
Ο Σέλσο Μπόρχες, ο οποίος έχει συνδεθεί μέσω σεναρίων με τον ΠΑΟΚ, κάνει αρκετά καλό Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα και πιστεύει νίκη της ομάδας του απέναντι στην Ελλάδα.

Παράλληλα τονίζει ότι θα έπαιζε οπουδήποτε του ζητούσε ο προπονητής του αρκεί το αποτέλεσμα να είναι θετικό.
«Μου αρέσει να σκοράρω, όμως το θέμα είναι να νικάμε και στόχος μας τώρα είναι να προκριθούμε οπότε είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε αρχικά ο 26χρονος μέσος και συνέχισε λέγοντας:

«Αν και δεν είναι δουλειά μου να σκοράρω, επειδή παίζω στο κέντρο μπορώ να πραγματοποιήσω αρκετά σουτ. Δεν θα ήμουν αρνητικός στο να αγωνιστώ και σε άλλη θέση, αρκεί φυσικά να υπάρξουν τα προβλεπόμενα αποτελέσματα». Πηγή: sport-fm.gr

Ζαγοράκης: «Όλοι πωρωμένοι με την Εθνική»

Την απόλυτη πίστη και στήριξη στην Εθνική έχει ο άλλοτε αρχηγός της «γαλανόλευκης», Θοδωρής Ζαγοράκης υμνώντας το κλίμα και το πάθος των διεθνών.

Ζαγοράκης: «Όλοι πωρωμένοι με την Εθνική»
Η Εθνική βρίσκεται στην φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία και ο άλλοτε αρχηγός της «γαλανόλευκης», Θοδωρής Ζαγοράκης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» για τη νέα της μεγάλη επιτυχία. Ο εμβληματικός αρχηγός του έπους του 2004 πιστεύει στην ομάδα και όπως τόνισε πίστευε και στην πρόκριση!

«Ήμουν σίγουρος ότι θα ζούσαμε αυτή τη χαρά γιατί πίστευα ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν. Ξέρω πολύ καλά ποια είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα, ξέρω επίσης ότι όλοι τους αγαπούν και την ομάδα και την πατρίδα. Είναι οι πρώτοι που στενοχωριούνται και προβληματίζονται στην αποτυχία και είναι οι τελευταίοι που παρασύρονται και αποπροσανατολίζονται στην επιτυχία», τόνισε.

Το μεγαλύτερο προνόμιο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι άλλο, κατά τον Ευρωβουλευτή, πλέον, Ζαγοράκη. «Το πιο ευχάριστο είναι ότι η Εθνική γίνεται ολοένα και καλύτερη. Δεν μείναμε στο 2004. Η ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία, αν θυμηθούμε πόσο αδύναμοι ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια».

Για ματς με την Κόστα Ρίκα αλλά και το υπόλοιπο Μουντιάλ, είπε: «Πιστεύω ότι η πορεία της ομάδας δεν σταματά στους ‘16’ αλλά δεν θέλω να κάνω προγνωστικά. Το αν μπορούμε να αποκλείσουμε και την Κόστα Ρίκα θα το δούμε στον αγωνιστικό χώρο. Θα μας το δείξουν τα παιδιά. Πιστεύω στις δυνατότητες τους και ξέρω ότι θέλουν να μας δώσουν κι άλλες χαρές. Αλλά, όπως και να έχει, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Πρέπει να δούμε ποιες χώρες έχουν μείνει έξω τη στιγμή που εμείς συνεχίζουμε. Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία και Ρωσία βγήκαν από το χάρτη. Εμείς είμαστε εκεί».

Τέλος για τον Θοδωρή Ζαγοράκη το μυστικό της επιτυχίας για την» γαλανόλευκη είναι: «Δείτε το πάθος που βγάζει ο Καραγούνης και θα καταλάβετε. Εύκολα μπορεί να τρέχει έτσι μέχρι τα… 50 του. Το ίδιο και όλα τα άλλα παιδιά. Γιατί είναι όλοι πωρωμένοι με την Εθνική Ομάδα και γιατί είναι πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν εντάσεις και παρεξηγήσεις, αλλά βγαίνουν τελικά πάντα σε καλό όταν υπάρχει πραγματική αγάπη ως θεμέλιο».

«Ναι» του Σαμαρά στην Εθνική ομάδα!!

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr είναι θετικός στην παραχώρηση έκτασης για το ποδοσφαιρικό κέντρο, κάτι που το είχε πει από κοντά στους διεθνείς.
Από χθες έχει κυκλοφορήσει η είδηση ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έχουν ζητήσει από τον Πρωθυπουργό αντί για πριμ για την πρόκριση της ομάδας στους «16» του Μουντιάλ, να δώσει χρήματα για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου της Εθνικής ομάδας, καθώς και η σύμβαση με τον Αγιο Κοσμά τελειώνει το 2015 και η όλη έκταση θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Αυτή η συζήτηση, όμως, δεν προέκυψε τώρα, αλλά είχε γίνει όταν ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην προπόνηση στον Αγιο Κοσμά, πριν η ομάδα μπει στο αεροπλάνο για την Βραζιλία. Κι όπως τονίζεται και τώρα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει για την παραχώρηση έκτασης για το προπονητικό κέντρο. Αλλωστε και τα χρήματα υπάρχουν στην ΕΠΟ μετά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας στο Μουντιάλ, αλλά και η ΟΥΕΦΑ ενισχύει τις εθνικές ομοσπονδίες για κατασκευή προπονητικού κέντρου. Το μόνο που λείπει είναι ο χώρος που θα γίνει το νέο «σπίτι» της Εθνικής.
Από εκεί και πέρα ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την ΕΠΟ το βράδυ του Σαββάτου και ζήτησε να μεταφέρουν στους διεθνείς τις ευχές του για καλή επιτυχία...
Πηγή: gazzetta.gr

“Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο”

Ο Βασίλης Σαμπράκος κουβεντιάζει με έναν δημοσιογράφο της “Independent” που θαύμασε την Εθνική στο ματς με την Ακτή και συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει (θαυμαστές) αν το ξανακάνει κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ακόμη και αν χάσει.
Ο Simon Hart είναι αθλητικός δημοσιογράφος. Βρίσκεται στη Βραζιλία ως απεσταλμένος μιας εκ των εγκυρότερων αγγλικών εφημερίδων, της “Independent”, για να παρακολουθήσει και να αναλύσει τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Κι επειδή το βρίσκω παραπάνω από ενδιαφέρον να βλέπω την ελληνική Εθνική ομάδα μέσα από τα μάτια των ξένων συναδέλφων μου, έκανα μια ψηφιακή συζήτηση μαζί του, όταν διάβασα την ανάλυσή του για αυτό που είδε από την Ελλάδα στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού.
Ο Hart, όπως και άλλοι ποδοσφαιρικοί δημοσιογράφοι που ανέλυσαν το ματς για κορυφαία ευρωπαϊκά media, σαν τον Guardian και το ESPN, εντυπωσιάστηκε από αυτό που είδε από την Ελλάδα στο ματς με τους “Ελέφαντες”. Την είδε να αλλάζει σελίδα και επίπεδο στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού της. Και επειδή την έχει δει να αμύνεται, τώρα που την βλέπει ικανή να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε ανασταλτική και δημιουργική δράση αρχίζει να την εκτιμά περισσότερο από πριν. Και να την υπολογίζει περισσότερο.
Θα σου έλεγα ότι οι περισσότεροι Άγγλοι ποδοσφαιρόφιλοι δεν έχουν την καλύτερη άποψη για την Ελλάδα και ειδικά για την επίθεσή της. Ίσως επειδή επηρεάζονται από την σκέψη ότι ο Σαμαράς δεν “έπιασε” στην Σίτι και ο Μήτρογλου αποδείχθηκε καταστροφική μεταγραφή για την Φουλαμ. Κι είναι και η ανάμνηση της Ελλάδας του 2004, μιας ομάδας απολύτως συνδεδεμένης με το αμυντικό στιλ παιχνιδιού, οι νίκες του 1-0 και τα γκολ που έρχονταν μόνο από στημένες φάσεις που επηρεάζει την άποψη που εκφραζόταν μέχρι σήμερα για την Ελλάδα. Εκείνη η εικόνα, του 2004 δεν σε ενθουσίαζε, διότι δεν είχε καθόλου επιθετικό ποδόσφαιρο μέσα της. 
Θα σου έλεγα ότι μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια οι Άγγλοι σκέφτηκαν ότι θα συνεχίσουν να βλέπουν από την Ελλάδα “μια απ’ τα ίδια”, και έκαναν σχόλια σαν το “τυπική Ελλάδα, δεν μπορεί να βάλει γκολ”. Όμως η Ελλάδα που είδα στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει δημιουργικά - επιθετικά και έχει αλλάξει, άλλαξε επίπεδο. Η αποφασιστική στιγμή ήταν, κατά την αντίληψή μου, η επέλαση του Χολέβας και το σουτ στο δοκάρι. Αυτό δεν ήταν αμυντικό ποδόσφαιρο, ήταν το ακριβώς αντίθετο. Η Ελλάδα έδειξε ότι είναι δουλεμένη για να παίξει δημιουργικά, επιθετικά.
Το πέναλτι ήταν αμφισβητούμενο, αλλά αυτό που δεν ήταν υπό αμφισβήτηση κατά την αντίληψή μου ήταν το ποιος άξιζε τη νίκη. Η Ελλάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και έπρεπε να “σκοτώσει” το ματς πριν από το γκολ του Μπονί. Και πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε και με ενθουσίασε ο Καραγκούνης. Δεν τον είχα δει πολύ στη διάρκεια της σεζόν με την Φούλαμ, κι ίσως η ηλικία του να μην του επέτρεψε να λάμψει στην Αγγλία, αλλά σε αυτό το ματς ήταν εκθαμβωτικός”.
Τις ίδιες, πάνω κάτω, κουβέντες μου είπαν δύο ακόμη Άγγλοι δημοσιογράφοι που ήταν στη Φορταλέζα και είδαν το ματς από κοντά. Είναι η πρώτη φορά που όχι απλώς αφαιρούνται τα υποτιμητικά και απαξιωτικά ξένα σχόλια για το είδος του παιχνιδιού που παρουσίασε η Ελλάδα, αλλά φτάνουμε στο αντίθετο, να μαζεύει η Εθνική επαίνους για τον τρόπο του παιχνιδιού της. Θεωρητικώς αυτή είναι η μεγαλύτερη ενθάρρυνση για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για να συνεχίσουν απελευθερωμένοι και να επιχειρήσουν στο Ρεσίφε, απέναντι στην Κόστα Ρίκα ένα παρόμοιας φύσης παιχνίδι. Της μοιρασμένης κατοχής, της τόλμης στη δημιουργία. Της εμπιστοσύνης προς τους αμυντικούς, η οποία απελευθερώνει τους δημιουργικούς.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, στον πιο σημαντικό ιστορικά αγώνα της Ελλάδας σε Μουντιάλ είναι αυτό το μόνο που ζητά η περίσταση από την Εθνική ομάδα: να μη γυρίσει πίσω. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Να επαναλάβει μια εμφάνιση το ίδιο τολμηρή δημιουργικά. Να παίξει για να δημιουργήσει και όχι μόνο για να περιμένει να καταστρέψει. Να παίξει, κι ας χάσει. Ναι, ισορροπημένα, χωρίς ρίσκα, με καλυμμένα νώτα, γρήγορες επιστροφές και προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα. Αλλά όχι φοβικά. Με τον τρόπο που μας έδειξε ότι ξέρει.

Πηγή: gazzetta.gr

Αντιμέτωπη με τον... εαυτό της!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την Εθνική Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει απόψε τον ίδιο της τον …εαυτό και αν πέσει στην παγίδα και παίξει ανοιχτά οι ελπίδες πρόκρισης λιγοστεύουν. 
Μετράμε αντίστροφα για την μεγάλη βραδυά και περιμένουμε με κομένη την ανάσα να δούμε την κορυφαία Εθνική μας ποδοσφαίρου όλων των εποχών να κάνει, άλλο ένα θαύμα . Όπως έχει κάνει αρκετά την τελευταία 10ετία. Το χρονικό διάστημα, που η Εθνική ποδοσφαίρου έχει κάνει την Ελλάδα να ακούγεται σε όλες τις Ηπείρους και να αναφέρεται με θαυμασμό από τους ξένους. Απόψε περιμένω να δω το πιο δύσκολο παιχνίδι, που έχει δώσει η ομάδα σε αυτό το Μουντιάλ. Ισως και το ίδιο δύσκολο ,ίσως και πιο δύσκολο και από την Κολομβία(ναι αυτή την... τραγική ομάδα όπως βιάστηκαν να βαφτίσουν κάποιοι, όταν δεχθήκαμε τρία γκολ στην πρεμιέρα και η οποία πέρασε στους «8» με σχετική άνεση). 
Και αυτό το λέω, διότι η Κόστα Ρίκα παίζει σαν και εμάς. Με προσοχή στην άμυνα και με γρήγορες αντεπιθέσεις γα το γκολ. Αυτό το έκανε και η Κολομβία στο μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά το έκανε κυρίως διότι την βόλεψε το γρήγορο γκολ και όχι διότι είναι τέτοιο το στιλ της. Η τακτική της Κόστα Ρίκα είναι ίδια με την Εθνική του Ρεχάγκελ. Με τρία στόπερ και 5-3-2, η 5-4-1. Εκτός αυτού η σημερινή αντίπαλός μας έχει έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ του τουρνουά τον Νάβας. Και φυσικά παίκτες –σφαίρες στην επίθεση και ικανοί να σου κάνουν ζημιά αν σε βρουν ανοιχτό, με κορυφαίο τον Κάμπελ.
Αρα η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει απόψε τον ίδιο της τον …εαυτό . Αν πέσει στην παγίδα και παίξει ανοιχτά οι ελπίδες λιγοστεύουν. Αν παίξει και αυτή με προσοχή στην άμυνα και καταφέρει να κλείσει τους χώρους μπορεί να βρει μία ευκαιρία και να κάνει το γκολ, που μπορεί να είναι καθοριστικό.
Με λίγα λόγια απόψε δεν πρόκειται να βρούμε τους χώρους, που βρήκαμε με την Ακτή , με την οποία πετύχαμε δύο γκολ , είχαμε τρία δοκάρια και ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και αν είναι δυνατόν την πρώτη ευκαιρία να την κάνουμε γκολ, για να αναγκάσουμε την Κόστα Ρίκα, να βγει από το καβούκι της και να κάνει κάτι που δεν ξέρει. Και επειδή , φαντάζομαι, ότι κάποιοι θα γράψουν «έλα μωρέ ποια Κόστα Ρίκα», απλά να τους θυμίσω, ότι απέκλεισε Αγγλία, Ιταλία από τους ομίλους και κέρδισε και την Ουρουγουάη.
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Φωνάζουμε δυνατά «Ελλάς ολέ, ολέ» απόψε μεταδίδουμε την θετική αύρα στα παιδιά και μην ξεχνάτε. Ακόμα και να χάσουμε απόψε τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το φετινό ταξίδι στο Μουντιάλ…

Πηγή: gazzetta.gr

Η Ελλάδα «σώζει» την Ευρώπη!!

Όλη η Ευρώπη... στηρίζει Ελλάδα, αφού ενδεχόμενη πρόκρισή της, θα ισχυροποιήσει τη θέση της UEFA στη FIFA και το δικαίωμά της για 13 εισιτήρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 
Από τις 32 ομάδες που έδωσαν το «παρών» στο Μουντιάλ, οι 13 προέρχονταν από τη Γηραιά Ήπειρο (ΟΥΕΦΑ), έξι από τη Ν. Αμερική (CONMEBOL), τέσσερις από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική (CONCACAF), πέντε από την Αφρική (CAF) και τέσσερις από την Ασία (AFC). Σε περίπτωση πάντως που δεν καταφέρει να περάσει -μεταξύ άλλων από την Ευρώπη- ούτε η Ελλάδα στα προημιτελικά σήμερα το βράδυ, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα με τα εισιτήρια που θα έχει η UEFA στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκείνο της Ρωσίας, όπως σημειώνει η «Live Sport».
Για δεύτερο σερί Μουντιάλ άλλωστε οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν έχουν συνολικά καλή παρουσία, αφού πέρασαν λιγότερες από τις μισές (6 από τις 13) στη φάση των νοκ άουτ. Την ίδια στιγμή άλλες ομοσπονδίες, όπως η CONMEBOL (Ν.Αμερικής) είδαν τους πέντε από τις έξι εκπροσώπους τους να προκρίνονται, ενώ το 2010 είχαν περάσει και οι πέντε! Κι όλα αυτά ενώ η CONCACAF (B. κ' Κ.Αμερικής) έχει για πρώτη φορά τρεις ομάδες (ΗΠΑ, Μεξικό, Κόστα Ρίκα) στους «16» της διοργάνωσης.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στους έξι από τους οκτώ αγώνες αυτής της φάσης τίθενται αντιμέτωπες ομάδες από διαφορετικές ζώνες και με δεδομένο ότι μόνο Γαλλία και Γερμανία είναι ακλόνητα φαβορί, αντιθέτως η Ολλανδία έχει δύσκολο έργο με το Μεξικό και η Ελβετία είναι το απόλυτο αουτσάιντερ με την Αργεντινή, η παρουσία της Ελλάδας ίσως κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αν θα... σώσει τα προσχήματα η UEFA.
Ήτοι ενόψει του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία μπορεί να διατηρήσει η Ευρώπη τα 13 εισιτήριά της, αλλά το ένα είναι δεδομένα της διοργανώτριας κι έτσι μένουν δώδεκα ακόμα προς διαχείριση. Ένα άλλο σενάριο είναι να παραμείνουν τα 13 εισιτήρια (εκτός Ρωσίας), αλλά το ένα να προκύψει μέσω μπαράζ με ομάδα άλλης ομοσπονδίας. Έτσι η θέση αυτή μπορεί να πάει είτε στη Ν.Αμερικής (έχει 4+1 εισιτήρια), είτε στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική (3+1 εισιτήρια). Σε ό,τι αφορά την Αφρική μάλλον έσωσε τα πέντε εισιτήριά της με την πρόκριση της Αλγερίας επί της Ρωσίας, ενώ η Ασία... καταποντίστηκε, αφού για πρώτη φορά μετά το 1998 όπου συμμετέχουν 32 ομάδες, αποχωρούν οι ομάδες της όχι μόνο χωρίς πρόκριση, αλλά ούτε καν με νίκη!

Πηγή: gazzetta.gr

Φαν Χάαλ κατά FIFA!!

Ο προπονητής της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάλλα είναι έξαλλος κατά της FIFA για την ώρα διεξαγωγής του ματς με το Μεξικό καθώς θεωρεί ότι η θερμοκρασία θα είναι επικίνδυνη για τους παίκτες.  
Ο σημερινός αγώνας της Ολλανδίας με το Μεξικό διεξάγεται στη 1 το μεσημέρι (τοπική) στην Φορταλέζα πρόκειται να έχει 32 βαθμούς και 80% υγρασία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φαν Χάαλ:
"Το να γίνεται ένα παιχνίδι σε τέτοιες συνθήκες δεν μου φαίνεται φυσιολογικό και η υγρασία είναι τόσο υψηλή που θα επηρεάσει το παιχνίδι.
Οι Μεξικανοί θα είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς σε τέτοιες καταστάσεις και θυμάμαι μία φορά στον Άγιαξ, δίνοντας ένα ματς στο Μεξικό υπό παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες, οι παίκτες μου δεν κατάφερναν καν να φτάσουν τη μπάλα.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα μας χρειαστούν timeout και εμείς αν υπάρξει αιτία θα ζητήσουμε.
Σε ένα τέτοιο παιχνίδι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να φτάσει να χάσει 4 κιλά και, εάν δεν πιει πολύ, αφυδατώνεται και έρχονται οι παραισθήσεις. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι.
Έχουν μία ομάδα που μοιάζει με τη Χιλή αν και είναι πιο δυνατή. Η ομάδα του Σαμπάολι έχει μερικούς επικίνδυνους παίκτες, το Μεξικό είναι πιο ισορροπημένο και μπορούν να μας δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα".
Πηγή: gazzetta.gr

Η κούπα στον τεράστιο Ντιέγκο…!!

«Σκυλίσια Μέρα» για την πιο ονειρεμένη στιγμή στην καριέρα του Μαραντόνα.



Ήταν 29 Ιουνίου 1986 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σχεδόν μόνος του, σηκώνει την κούπα του μουντιάλ στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του.
Η Αργεντινή είχε φτάσει στον τελικό για να αντιμετωπίσει την Γερμανία, με τους Λατινοαμερικάνους να προηγούνται στο 23 και με τον Βαλντάνο στο 55 να κάνει το 2-0.
Η Γερμανία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μείωσε στο 74 με τον Ρουμενίγκε κι έξι λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Φέλερ.
Ο Μαραντόνα, όμως, ήταν εκεί για να καθαρίσει. Και στο 83 έβγαλε απίστευτη μπαλιά στον Μπουρουσάγκα που έγραψε το 3-2 στο στάδιο Αζτέκα παρουσία 114.000 φιλάθλων.
Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα...
Πηγή: sportdog.gr

MLS: Χτυπήθηκε φίλαθλος από κεραυνό!! (videos)

Αναβλήθηκε το παιχνίδι των Κολόμπους Κρου με το Ντάλας, αφού φίλαθλος χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από το «Crew Stadium».
Οι άνθρωποι δίπλα από τον άτυχο φίλο των Κρου σοκαρίστηκαν από το συμβαν, καθώς τον είδαν μπλαβιασμένο και με σκισμένα τα ρούχα, πριν διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο. Έτσι, περίπου 75 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη της αναμέτρησης το MLS αποφάσισε να αναβάλει το ματς. Έγιναν, πάντως, άλλα πέντε παιχνίδια με τη Σίβας ΗΠΑ να κερδίζει τη Ρέαλ Σολτ Λέικ με 1-0 χάρη σε ωραίο γκολ του Έρικ Τόρες στο 35ο λεπτό, ενώ από το 10’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Λουκ Μούλχολαντ. Ακόμα, οι Σιάτλ Σάουντερς επικράτησαν με 1-0 της Ντι Σι Γιουνάιτεντ χάρη σε τέρμα του Τσαντ Μπάρετ στο 39ο λεπτό, ο Γκιάσι Ζάρντς πέτυχε το μοναδικό γκολ στο εκτός έδρας 1-0 των Λος Άντζελες Γκάλαξι εναντίον των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, ενώ ο Σεμπαστιάν Λε Του σημείωσε δύο γκολ και ο Ντάνι Κρουζ πρόσθεσε ένα τρομερό για το εκτός έδρας 3-1 των Φιλαδέλφεια Γιούνιον επί των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον. Τέλος, οι Κολοράντο Ράπιντς κέρδισαν με 2-0 τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα…
Ντι Σι Γιουνάιτεντ - Σιάτλ Σάουντερς 0-1
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον - Φιλαδέλφεια Γιούνιον 1-3
Κολοράντο Ράπιντς - Βανκούβερ Ουάιτκαπς 2-0
Σίβας ΗΠΑ - Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-0
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς - Λος Άντζελες Γκάλαξι 0-1
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
16
25
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
15
23
Τορόντο
12
20
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
19
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
17
18
Κολόμπους Κρου
15
18
Χιούστον Ντάιναμο
16
17
Σικάγο Φάιρ
14
14
Μόντρεαλ Ίμπακτ
14
11
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
16
35
Κολοράντο Ράπιντς
16
25
Ρέαλ Σολτ Λέικ
16
25
Ντάλας
17
22
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
15
22
Λος Άντζελες Γκάλαξι
13
20
Πόρτλαντ Τίμπερς
17
20
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
14
16
Σίβας ΗΠΑ
15
14
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.












Πηγή: onsports.gr

Το χάμστερ βλέπει… Κόστα Ρίκα!! (video)

Ένα χάμστερ, που θέλει να βαδίσει στα χνάρια του χταποδιού του 2010, «προβλέπει» νίκη της Κόστα Ρίκα στον αποψινό αγώνα με την Ελλάδα για τους «16».

Το χάμστερ βλέπει… Κόστα Ρίκα (video)
Το 2010 το χταπόδι Πολ είχε γίνει… φίρμα από τις (στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυχείς) προβλέψεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ένα χαμστεράκι φιλοδοξεί να του κλέψει τη δόξα «διαλέγοντας» νικητή με το να μπαίνει στην τρύπα όπου υπάρχει η αντίστοιχη σημαία της ομάδας.

Για τον αποψινό αγώνα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα, η πρόβλεψη του τρωκτικού είναι δυσοίωνη.

Στα δύο πρώτα ματς των «16» είχε 50% επιτυχία, καθώς προέβλεψε πρόκριση για Χιλή και Ουρουγουάη.

Αν απόψε βγει αληθινό το χαμστεράκι, θα δεχθεί πολλές «ευχές» να έχει την τύχη του Πολ, έστω κι αν δεν θα έχει την ίδια γεύση.


Πηγή: sport-fm.gr

«Σαμποτάζ» στην Εθνική!!

Με αθέμιτα μέσα προσπαθεί η Τζέιλ Μπεραΐμι να τονώσει την ψυχολογία των παικτών της Κόστα Ρίκα, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Εθνική, αφού ανάρτησε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες της.

«Σαμποτάζ» στην Εθνική
Μία από τις… μούσες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας είναι χωρίς αμφιβολία η Τζέιλ Μπεραΐμι. Πρόκειται για τη δημοσιογράφο από το Μεξικό, η οποία έχει αναλάβει να καλύπτει το ρεπορτάζ της Κόστα Ρίκα και από ό,τι αποδεικνύεται είναι το γούρι του Κάμπελ και της παρέας του.

Οι Κοσταρικανοί κατάφεραν να περάσουν ως πρώτοι από τον τέταρτο όμιλο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ουρουγουάη και έμειναν εκτός Ιταλία και Αγγλία.

Ωστόσο, εν όψει του σημερινού αγώνα για τους «16» με την Εθνική, η μελαχρινή καλλονή επιστρατεύει… αθέμιτα μέσα για να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής σαμποτάροντας την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο προφίλ της από το ξενοδοχείου που μένει στο Ρεσίφε

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Χαριστέας: «Δεν δέχομαι να έχουν γνώμη οι άσχετοι»

Η Εθνικής μας ομάδα απέδειξε πολλά μέσα στο γήπεδο σύμφωνα με τον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος καυτηριάζει όσους υποβαθμίζουν ομάδες και πρόσωπα.

Χαριστέας: «Δεν δέχομαι να έχουν γνώμη οι άσχετοι»
Ξέσπασε κατά των επικριτών της Εθνικής ο Άγγελος Χαριστέρας, κάνοντας λόγο για άτομα που δεν έχουν γνώση και εκφράζουν ελαφρά τη καρδία απόψεις που υποβαθμίζουν ομάδες και πρόσωπα.

«Ούτε με το ανάθεμα ούτε με τις θριαμβολογίες προσφέρουμε τίποτε όλοι εμείς που είμαστε έξω από το χώρο. Και επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα, ας περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας της ομάδας μας και τότε το συζητάμε. Εγώ εύχομαι, πάντως, να τα ξαναπούμε μετά το τελος», είπε αρχικά ο 34χρονος επιθετικός στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Διαβάζω μερικά tweets. Ο πιο κομπλεξικός λαός στον κόσμο είμαστε, με διάφορα παιδάκια που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους να κρίνουν. Πρώτα πρώτα, το μετάνιωσα γιατί κατάλαβα ότι… έριξα λάδι στη φωτιά. Κι ακόμη, όπως έγραψα, με τις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησα, πολλοί δεν κατάλαβαν τι ήθελα να πω. Η κριτική είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και ο επαγγελματίας αθλητής τη δέχεται. Εκείνο που εγώ δεν δέχομαι είναι να έχουν γνώμη κάποιοι άσχετοι, που συνηθίζουν να ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα. Οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο. Μπράβο στα παιδιά που δικαίωσαν αυτούς που τους πιστεύουν. Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα και όπου μας πάει».

Έδωσε παράλληλα σύνθημα στους Έλληνες να υποστηρίξουν την Εθνική. «Πρέπει να μιλάς μέσα στο γήπεδο και τα παιδιά το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Ας στείλουμε όλοι μας στη Βραζιλία θετική αύρα για να μας πάνε όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα μόνο να πανηγυρίζουμε πρέπει. Ήταν πανάξια η πρόκριση της Εθνικής από τους ομίλους, γιατί ήρθε κόντρα στην ατυχία με τους τραυματισμούς και τα τέσσερα δοκάρια. Η ομάδα κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τρείς διαφορετικές σχολές».

Επιπρόσθετα θυμάται μια στιγμή με την φανέλα της «γαλανόλευκης»
«Το 2010 αντιμετωπίσαμε την Παραγουάη και ήταν ένα σοκ για εμάς, αφού έπαιζε γρήγορο ποδόσφαιρο και είχε εξαιρετική ποιότητα ως σύνολο. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έδειξαν όλοι πιο έτοιμοι και τα στοιχεία που μέτρησαν περισσότερο ήταν το πάθος, η εμπειρία και η αφοσίωση στην τακτική ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τους Ιβοριανούς».
Η μετα- Ρεχάγκελ εποχή δεν θα ήταν πιο εύκολη χωρίς τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη όπως πιστεύει ο έμπειρος επιθετικός.

«Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης βοήθησαν τον Σάντος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αλλάξει την ιδιοσυγκρασία της Εθνικής. Αποδέχθηκε, λοιπόν, τη φιλοσοφία της ομάδας και πρόσθεσε κάποια δικά του στοιχεία. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ στο Μουντιάλ».

Καραγκούνης: «Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα»

Λίγες ώρες πριν από τον «τελικό» της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ, ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε έναυσμα νίκης, σκιαγράφησε την πορεία μας στους ομίλους και μίλησε για εκείνον.

Καραγκούνης: «Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα»
Σήμερα (29/6) η Ελλάδα καλείται να γράψει ξανά ιστορία, αυτή την φορά κλείνοντας εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, μετά από την εξασφάλιση της συμμετοχής της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για πρώτη της φορά.

Απέναντι στην έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, Κόστα Ρίκα, η Εθνική θα προσπαθήσει στις 23:00 (ώρα Ελλάδος) να υπερβάλει και πάλι εαυτόν. Καταλληλότερος υποκινητής δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας, τον άνθρωπο που έχει αφιερώσει μια ζωή στα κλιμάκια των εθνικών. Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο «τυπάρας» τόνισε πως η Κόστα Ρίκα έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο, ωστόσο επιβεβαίωσε πως οι διεθνείς θα τα δώσουν όλα για τους συμπατριώτες τους.

«Το γεγονός ότι δεν έχασε ματς στον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης και παράλληλα κατόρθωσε να συγκεντρώσει εφτά βαθμούς νικώντας την Ιταλία και την Ουρουγουάη και παίρνοντας ισοπαλία από την Αγγλία, τα λέει όλα για την αξία αυτής της ομάδας. Σίγουρα διαθέτει καλύτερο σύνολο από την Ακτή Ελεφαντοστού ως ομάδα αλλά όχι ως πρόσωπα. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να την αντιμετωπίσουμε πατώντας πάλι γερά στη γη. Πρέπει να είμαστε ψυχικά πανέτοιμοι ώστε στα 90 ή και στα 120 λεπτά, αν χρειαστεί, να τα δώσουμε όλα. Το θέλουμε πολύ και θέλουμε να ξαναδώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες».

Επιπλέον, ο 37χρονος μέσος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού που έδωσε την πρόκριση στην «γαλανόλευκη» στην επόμενη φάση, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ταβάνι στην πιθανή πορεία της ομάδας, ενώ έχρισε κομβικό σημείο μέχρι στιγμής την ισοπαλία με την Ιαπωνία.

«Ο Θεός ήταν μαζί μας και ήθελε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Σίγουρα αξίζαμε την πρόκριση και έπρεπε να την είχαμε πάρει από πιο νωρίς, αφού ήμασταν καλύτεροι. Έτσι όπως ήρθε η νίκη κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, έκανε ακόμη πιο γλυκιά αυτή την πρόκριση. Αν είναι να παίρνουμε τέτοιες προκρίσεις, ας έρχονται στο φινάλε και με τέτοιο σασπένς. Το παιχνίδι όμως που μας κράτησε ζωντανούς ήταν αυτό με την Ιαπωνία. Εκεί κερδίσαμε αυτοπεποίθηση κι εκεί παρέμεινε ζωντανή η πρόκριση. Έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας. Μάλλον είμαστε μια ομάδα που της αρέσουν τα δύσκολα και αναζητεί την υπέρβαση. Δεν έχουμε κάθε μέρα την ευκαιρία για να φτάσουμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο «Κάρα» επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ευτυχία που αισθάνεται αγωνιζόμενος με την Εθνική, με την οποία πορεύεται από 14 ετών, όταν έπαιζε τότε για την ομάδα Παίδων. «Πραγματικά νιώθω ευλογημένος, το έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω. Είμαι παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία και έχω ζήσει μοναδικές στιγμές και σαν το κερασάκι στην τούρτα ήρθε αυτή η πρόκριση σε επόμενη φάση του Μουντιάλ».

«Να δώσουμε στους Έλληνες μία ακόμη μεγάλη χαρά»!

Αποφασισμένοι να φτάσουν σε ακόμη μία τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι διεθνείς μας εν όψει του αποψινού αγώνα με την Κόστα Ρίκα, όπως δήλωσε ο Φάνης Γκέκας.

«Να δώσουμε στους Έλληνες μία ακόμη μεγάλη χαρά»!
Ο επιθετικός της «γαλανόλευκης», Φάνης Γκέκας, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο έδωσε το σύνθημα της νίκης για τον μεγάλο αποψινό αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Οι «τίκος» αποτελούν (και εκείνοι) τη μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχοντας αποκλείσει την Αγγλία και την Ιταλία.

Ο «φονέας των γιγάντων» δεν φοβίζει τον Λαρισαίο επιθετικό, καθώς όπως λέει «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στους Έλληνες μία ακόμη μεγάλη χαρά»! Άλλωστε, αν κάποιος πρέπει να θεωρείται κακός δαίμονας για τους «μεγάλους» δεν είναι άλλος από την ομάδα που έκανε το «μπαμ» το 2004.

Η μεγάλη ώρα έφτασε λοιπόν και ο 34χρονος φορ αναγνωρίζει πως δεν θα είναι ένα εύκολο βράδυ το αποψινό: «Συγκεντρωμένοι όπως το προηγούμενο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού θα πάμε όλοι μαζί για μία ακόμη μεγάλη νίκη-πρόκριση. Αναγνωρίζουμε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο» και συνέχισε «η Κόστα Ρίκα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Όμως πάμε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό να παίξουμε όπως ξέρουμε και να νικήσουμε».

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και πολύ καλά για την εθνική μας ομάδα όμως για τον Φάνη Γκέκα η τύχη ήταν αυτή που δεν τους έδωσε το θετικό αποτέλεσμα και με την Κολομβία: «Στο πρώτο παιχνίδι δεν ευοδώθηκαν όπως περιμέναμε τα πλάνα μας κάτι που έγινε και απέναντι στην Ιαπωνία, όπου αν δεν μέναμε με παίκτη λιγότερο, πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Αντιθέτως στο τρίτο και τελευταίο ματς του ομίλου και της πρώτης φάσης τα πάντα δούλεψαν όπως έπρεπε και τα είχαμε σχεδιάσει. Η ομάδα έδειξε τα μεγάλα πλεονεκτήματα. Πάθος, δύναμη, άριστη αμυντική λειτουργία και δίψα για διάκριση. Εναντίον της Ακτής όλα λειτούργησαν όπως ακριβώς έπρεπε.. Φυσικά δεν πρέπει να αγνοούμε ότι η Ακτή είναι μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα».

Η πρώτη μας φορά με τους «τίκος»!

Καλή είναι η παράδοση της Εθνικής Ελλάδας κόντρα σε ομάδες από την ζώνη της Κεντρικής Αμερικής. «Στρογγυλεύουν» τις συμμετοχές τους Τόρο, Σάλπι και ο Κάρα φτάνει τις 139!

Η πρώτη μας φορά με τους «τίκος»
Παίξαμε κόντρα σε ομάδα της Νοτίου Αμερικής (Κολομβία), αντιμετωπίσαμε Ασιάτες (Ιαπωνία), αλλά και Αφρικανούς (Ακτή Ελεφαντοστού).

Ηρθε η ώρα να κοντραριστούμε και με ομάδα από την κεντρική και βόρεια Αμερική. Από την συνομοσπονδία της CONCACAF.

Σε αυτή ανήκει η Κόστα Ρίκα. Τα προηγούμενα ραντεβού μας με εθνικές από αυτή τη ζώνη δεν είναι πολλά. Με τους «τίκος» πρώτη φορά παίζουμε. Με τις ΗΠΑ παίξαμε ένα φιλικό το 1994 (1-1) πριν το Μουντιάλ, ενώ έχουμε αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον Καναδά (όλα φιλικά, 3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Με το Μεξικό επίσης έχουμε δώσει τέσσερα ματς. Το ένα επίσημο (0-0 για το Συνομοσπονδιών το 2005) και τρία φιλικά (1-1, 0-1, και 3-2). Τέλος, με το Ελ Σαλβαδόρ παίξαμε δυο φιλικά το 1999 (νίκες με 3-1 και 3-0). Σήμερα όμως θα παίξουμε το πιο σημαντικό στην ιστορία των αναμετρήσεων με εκπροσώπους από την CONCACAF.

Σε Παγκόσμιο Κύπελλο η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ομάδα της CONCACAF είναι η 3η με τις ΗΠΑ στο πρώτο Μουντιάλ (1930). Εκτοτε, δύο φορές το Μεξικό έχει φτάσει στα προημιτελικά (1970 και 1986). Το 1938 η Κούβα ήταν επίσης στους «8» όπως και οι ΗΠΑ το 2002.

Φθάνει τα 550 παιχνίδια!

Το σημερινό παιχνίδι είναι το υπ’ αριθμόν 550 στην ιστορία της εθνικής ομάδας Ανδρών.

Ο απολογισμός ως τώρα είναι 206 νίκες, 131 ισοπαλίες και 212 ήττες με συντελεστή τερμάτων 690-793. Από πλευράς συμμετοχών, ο Βασίλης Τοροσίδης, αν αγωνισθεί (κάτι που αναμένεται) θα φτάσει τις 70 συμμετοχές, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τις 80, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης θα πιάσει τις 139!

Πηγή: SportDay

Μαγκιά σας και μπράβο σας…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μαγκιά των διεθνών και το μήνυμα της επιστολής προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Μαγκιά σας και μπράβο σας…
Στο παρελθόν, οι εκάστοτε διεθνείς με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έχουν κατηγορηθεί ότι έβαζαν πάνω την προσωπική τους προβολή. Έχουν κατηγορηθεί ότι τα χρήματα τους ενδιέφεραν περισσότερο από το εθνόσημο, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που ήρθαν σε ανοιχτή κόντρα με την Ομοσπονδία για τα πριμ. Τους έχει ασκηθεί κριτική, άλλες φορές δικαιολογημένα και άλλες όχι, αλλά τώρα πρέπει να τους «βγάλουμε το καπέλο».

Αυτό που έκαναν οι 23 ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία, είναι μεγάλη, είναι τεράστια μαγκιά και μπράβο τους. Τι έκαναν; Λίγες ώρες πριν την ιστορική αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζητούν βοήθεια προκειμένου να βρεθεί έκταση για να κατασκευαστεί το νέο «σπίτι» της εθνικής ομάδας. Ως γνωστόν, στο τέλος του 2015 η εθνική είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και ήδη ψάχνει έκταση περίπου 50 στρεμμάτων για να κατασκευαστεί το νέο προπονητικό κέντρο.

Οι διεθνείς (άπαντες υπογράφουν την επιστολή), δεν θέλουν το προβλεπόμενο πριμ της Πολιτείας για την πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά βοήθεια σε ένα θέμα που είναι εξόχως πιο σημαντικό. «Δεν παίζουμε για τα λεφτά, παίζουμε για την Ελλάδα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη τις μερικές χιλιάδες ευρώ, που τους αναλογεί από το πριμ.

Για μένα, το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο και λέει ότι πρέπει να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με το ποδόσφαιρο, και προσθέτω εγώ, με τον αθλητισμό γενικότερα. Γιατί, οι λίγες χαρές που παίρνουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες προέρχονται από τον αθλητισμό… Μετάλλια και προκρίσεις είναι αυτά που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε, να δακρύζουμε και να βγαίνουμε στους δρόμους. Ή μήπως κάνω λάθος;

Υ.Γ.: Η Ελλάδα με την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ έχει ήδη γράψει ιστορία και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα, η πορεία της είναι πετυχημένη. Δεν συζητάμε, βέβαια, αν έρθει και μια ακόμη πρόκριση στα προημιτελικά! Το 2004 επιτεύχθηκε ένας άθλος, που όμοιο του μπορεί να μην ξαναζήσουμε, αλλά δεν τον εκμεταλλευτήκαμε. Ας μην αφήσουμε και τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη… Πηγή: sport-fm.gr

Βγάζει… αντίπαλο!!

Ολλανδία και Μεξικό αναμετρώνται στη Φορταλέσα (19:00) σε ένα παιχνίδι που… ελπίζουμε να βγάλει τον αντίπαλο της Εθνικής στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βγάζει… αντίπαλο
Ούτως ή άλλως θα είχε ενδιαφέρον. Γιατί και μεν Ολλανδία και το δε Μεξικό έχουν αφήσει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως η αποψινή τους αναμέτρηση για τους «16» του Μουντιάλ στο Ρεσίφε έχει ενδιαφέρον για τον έξτρα λόγο ότι ο νικητής θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας εφόσον λίγες ώρες αργότερα αποκλείσει την Κόστα Ρίκα.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν αρκείται στις… εντυπώσεις που κέρδισε με τις τρεις νίκες της στην πρώτη φάση και θέλει να φτάσει μακριά, ει δυνατόν και μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στον αντίποδα, το συγκρότημα της τρομερής φιγούρας που λέγεται Μιγκέλ Ερέρα θέλει να βάλει τέλος στην κατάρα της φάσης των «16», όπου από το 1994 ανελλιπώς σταματά η πορεία της στη διοργάνωση.

Για τους «οράνιε» επανέρχονται οι Φαν Πέρσι και Μάρτινς Ίντι από τιμωρία και τραυματισμό αντίστοιχα, ενώ δεν υπάρχουν απουσίες. Για το Μεξικό ο Μιγκέλ Ερέρα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βάσκες, με τον Πένα πιθανότερο αντικαταστάτη του.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με την Ολλανδία να μετρά τρεις νίκες και δύο ήττες. Στο μοναδικό τους ραντεβού σε Μουντιάλ, το 1998 στη φάση των ομίλων, είχαν φέρει τη μόνη ισοπαλία τους, 2-2.

Πιθανές συνθέσεις:

Ολλανδία (Φαν Χάαλ, 3-4-1-2): Σίλεσεν, Μάρτινς Ίντι, Φλάαρ, Ντε Βράι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκουζμάν, Γιάνμαατ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Μεξικό (Ερέρα, 3-5-1): Οτσόα, Μορένο, Μάρκες, Ροντρίγκες, Λαγιούν, Γουαρδάδο, Πένια, Ερέρα, Αγκιλάρ, Ντος Σάντος, Περάλτα.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει στον Άρη ο Καρατζιοβαλής!!

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει ξανά, ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής, καθώς θα αναλάβει χρέη προπονητή τερματοφυλάκων.

Επιστρέφει στον Άρη ο Καρατζιοβαλής
Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής θα είναι ο νέος γυμναστής τερματοφυλάκων του Άρη.

Ο πρώην πορτιέρο των «κίτρινων» είναι η επιλογή του Δημήτρη Καλαϊτζίδη για το συγκεκριμένο πόστο, ενώ οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά, καθώς είχαν συνεργαστεί στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας το 1999.

Ο 38χρονος, Δημήτρης Καρατζιοβαλής «κρέμασε» τα γάντια του μετά το τέλος της σεζόν 2013-14, στη διάρκεια της οποίας φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ στον Άρη ήταν από το 2005 μέχρι το 2009.

Από Δευτέρα θα υπάρξουν νεότερα, αλλά εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή: sport-fm.gr

Πήραν… αέρα οι Κοσταρικανοί!!

Σύνθημα νίκης με… ελληνική αναφορά δίνει ο Τύπος της Κόστα Ρίκα εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ελλάδα. Για κατάκτηση του Ολύμπου και καταστροφή της Ακρόπολης κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της χώρας.

Πήραν… αέρα οι Κοσταρικανοί
Ο σημερινός Τύπος της Κόστα Ρίκα, όπως είναι φυσικό, έχει πρωτοσέλιδες αναφορές στον αγώνα με την Ελλάδα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Δεν λείπει και το στοιχείο της υπερβολής, με τους Tico Times να παρουσιάζουν έναν κεραυνό στα χρώματα της Κόστα Ρίκα να πέφτει πάνω στην Ακρόπολη και να την καταστρέφει.

inner

Η La Nacion και η Al Dia, σε πιο… μετριοπαθείς τόνους, μιλούν για κατάκτηση του Ολύμπου.

inner

Η Costa Rica Hoy τονίζει «… πάμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα απέναντι στους Έλληνες Θεούς».

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Γκαρσία: «Νιώθω υπέροχα στον νέο μου ρόλο»

Χαρούμενος με τον νέο ρόλο που έχει στον ΠΑΟΚ είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως ανέφερε, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» για την ευκαιρία που του έδωσαν.

Γκαρσία: «Νιώθω υπέροχα στον νέο μου ρόλο»
Υπέροχα και μοναδικά νιώθει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά αναλαμβάνοντας χρέη άμεσου συνεργάτη του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Ουρουγουανός ευχαρίστησε τον έμπειρο τεχνικό, όπως και τη διοίκηση του συλλόγου για την ευκαιρία που του έδωσαν σε συνέντευξη του στα «Σπορ του Βορρά». Επιπλέον, μίλησε και για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα για το Μουντιάλ.

«Νιώθω πραγματικά υπέροχα και μοναδικά στο νέο μου ρόλο. Είναι κάτι το ξεχωριστό και θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δόθηκε, αλλά και για την εμπιστοσύνη, τόσο τον Άγγελο Αναστασιάδη, όσο και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Έχω νέα πράγματα μπροστά μου και δεν μπορώ ακόμα να πω λεπτομέρειες, γιατί κι εγώ μαθαίνω», δήλωσε ο Γκαρσία.

«Μπορεί η Κόστα Ρίκα να διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα και να το έδειξε αυτό στα ματς των ομίλων, αλλά αυτή η ομάδα, είναι μία "χαλαρή" ομάδα. Αντίθετα, η Ελλάδα είναι μία "σφιχτή" και σοβαρή ομάδα, ένα συγκρότημα που το διακρίνει η μαχητικότητα και διαθέτει ξεχωριστό χαρακτήρα. Έχει πετυχημένη συνταγή, ξέρει να αμύνεται και να πουλάει ακριβά το τομάρι της. Όπως ακριβώς δηλαδή και η Ουρουγουάη», σχολίασε για το παιχνίδι Κόστα Ρίκα-Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Ναπολιτάνος» ο Μίτσου!!

Παίκτης της Νάπολι θα πρέπει να θεωρείται ο Μίτσου της Σουόνσι, αφού – όπως γράφει η Guardian – ο Ισπανός φορ που είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό πέρασε ιατρικά για τον ιταλικό σύλλογο.

«Ναπολιτάνος» ο Μίτσου
Τη φανέλα της Νάπολι προβάρει ο Μίτσου, ο οποίος - σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian - πέρασε τα ιατρικά τεστ και η μεταγραφή του είναι στην τελική ευθεία.

Ο Ισπανός φορ ανήκει στη Σουόνσι και τις προηγούμενες μέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι απασχολεί τον Ολυμπιακό αλλά και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο 28χρονος παίκτης φέτος μέτρησε 24 εμφανίσεις με την φανέλα του αγγλικού συλλόγου σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ στους συμπαίκτες του.
Πηγή: sport-fm.gr

Έστειλε δύναμη στην αποστολή της Κόστα Ρίκα!! (pic)

Ένας 19χρονος Κοσταρικανός, αν και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, δεν ξέχασε την εθνική ομάδα της πατρίαδς του και έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ελλάδα.

Έστειλε δύναμη στην αποστολή της Κόστα Ρίκα (pic)
Ο Ντιέγκο Κοντρέρας εδώ και 74 μέρες δίνει το δικό του αγώνα, τον αγώνα της ζωής του.

Το 19χρονο παλικάρι από την Κόστα Ρίκα πάσχει από λευχαιμία και πριν από λίγες μέρες υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση για να νικήσει την ασθένειά του.

Ωστόσο, στο μυαλό βρίσκεται και η εθνική ομάδα της πατρίδας του και μέσα από το νοσοκομείο έστειλε τις θερμότερες ευχές του για νίκη στον αποψινό αγώνα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των «16» του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Παρότι η Κόστα Ρίκα κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, το παιδί περιμένει περισσότερα από την ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο και δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

«Σας στηρίζουμε και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να νικήσετε», έγραψε ο Ντιέγκο, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τους θεράποντες ιατρούς του.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

«Γκέκα, μία φωτογραφία»!

Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο Ρεσίφε εν όψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα, την οποία «χάλασαν» λιγοστοί Βραζιλιάνοι.

«Γκέκα, μία φωτογραφία»!
Κάποιοι λίγοι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να σπάσουν την… απομόνωση, στην οποία έχει περιορίσει ο Φερνάντο Σάντος τους διεθνείς εν όψει του αποψινού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα.

Στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η «γαλανόλευκη» επικρατεί απόλυτη ησυχία, την οποία χάλασαν οι συγκεκριμένοι φίλοι της ομάδας και είχαν ως «θύμα» τον Φάνη Γκέκα.

Με το που εμφανίστηκε ο διεθνής φορ στο λόμπι γύρω στα δέκα άτομα άρχισαν να φωνάζουν και του ζητούσαν να τους υπογράψει αυτόγραφα ή να φωτογραφηθούν μαζί του.

inner

Ο Λαρισαίος επιθετικός δεν τους χάλασε το χατίρι, με έναν εξ’ αυτών να δηλώνει στα βραζιλιάνικα Μέσα: «Τον είδαμε να περνάει από την είσοδο του ξενοδοχείου και του ζητήσαμε να έρθει. Ήρθε και μας είδε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον συνάντησα». Πηγή: sport-fm.gr