Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Τελικός που δεν έχει ξαναγίνει, αλλά...!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον τελικό που έχουν σχεδιάσει να γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ.
Προσέξατε τα ζευγάρια στη φάση των «16» του Παγκοσμίου κυπέλλου; Κανένα μεγάλο παιχνίδι! Μα κανένα αδελφέ!
Βραζιλία-Χιλή, Κολομβία-Ουρουγουάη, Ολλανδία-Μεξικό, Κόστα Ρίκα-Ελλάδα, Γαλλία-Νιγηρία, Γερμανία-Αλγερία, Αργεντινή-Ελβετία, Βέλγιο-ΗΠΑ.
Τα μεγάλα παιχνίδια ξεκινάνε από τα προημιτελικά! Και δεν θα είναι ούτε εκεί όλα τα ζευγάρια ντέρμπι! Διότι, αν προκριθούν τα φαβορί πάμε για…
Βραζιλία-Ουρουγουάη (η, Κολομβία), Γαλλία-Γερμανία, Ολλανδία-Ελλάδα (η, Κόστα Ρίκα), Αργεντινή-Βέλγιο (η, ΗΠΑ).
Και μετά στα ημιτελικά πάμε, θεωρητικά πάντα, για…
Βραζιλία-Γερμανία και Ολλανδία-Αργεντινή!
Όλα ήταν αριστοτεχνικά σχεδιασμένα! Μόνο που τα χάλασε η θεά μπάλα. Με τον αποκλεισμό της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας (η Αγγλίας).
Το πρόγραμμα ήταν μελετημένο άψογα! Η Χιλή, οι ΗΠΑ κι η Κόστα Ρίκα τα χάλασαν, γιατί απέκλεισαν τις τρεις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Ο υπολογισμός δεν ήταν σωστός, διότι δεν είχε λάβει υπόψιν την τεράστιας σημασίας παράμετρο της διεξαγωγής των αγώνων επί αμερικανικού εδάφους, όπου πάντα οι ευρωπαϊκές ομάδες είχαν προβλήματα.
Το σχέδιο ήταν τόσο ωραίο.
Στους 16 θα είχαμε…
Βραζιλία-Ολλανδία, Κολομβία-Ουρουγουάη, Ισπανία-Μεξικό, Ιταλία (η, Αγγλία)-Ελλάδα, Γαλλία-Νιγηρία, Γερμανία-Αλγερία, Αργεντινή-Ελβετία, Βέλγιο-Πορτογαλία.
Και για προημιτελικά
Βραζιλία-Ουρουγουάη, Γαλλία-Γερμανία, Ισπανία-Ιταλία, Αργεντινή-Πορτογαλία
Στο βάθος…κήπος, όμως, πάντοτε υπάρχει η προοπτική ενός τελικού Βραζιλίας-Αργεντινής. Νεϊμάρ, εναντίον Μέσι. Ένας τελικός που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του θεσμού! Αλλά να δούμε μήπως τους τα χαλάσει πάλι η θεά μπάλα…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: