Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ντόρτια... από την Μπορντό


Καβενάγκι και Μπεγιόν πανηγυρίζουν Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπορντό, συντρίβοντας 4-1 τη Λοριάν στο «Σαμπάν Ντελμά», στο πλαίσιο της 18ης ημέρας του γαλλικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε έτσι τους 40 βαθμούς και συνεχίζει να είναι στην κορυφή.

Δύο γκολ για τους «γιρονδίνους» πέτυχε ο Νταβίντ Μπεγιόν, στο 12o και στο 42o και από ένα ο Φερνάντο Καβενάγκι στο 52o και ο Γιοάν Γκουρκούφ στο 75o, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 88o με τον Γκαμέιρο.

Ο Λοράν Μπλαν χρησιμοποίησε τους Καρασό, Σαλμέ, Τραορέ (74o Γκουφράν), Σανέ, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Ντιαρά, Πλάσιλ, Γκουρκούφ, Καβενάγκι (65o Τσάμαχ), Μπεγιόν (66o Ζούσιε)

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε η εντός έδρας ήττα της τρίτης στη βαθμολογία Μονπελιέ από τη Νανσί (2-0), αλλά και η επικράτηση της Ρεν με 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Μπουλόν με τη Σοσό, λόγω της κακοκαιρίας.

Τα αποτελέσματα
Μπορντό-Λοριάν 4-1
(12o, 42o Μπεγιόν, 52o Καβενάγκι, 75o Γκουρκούφ - 88o Γκαμέιρο)

Γκρενόμπλ-Νις 1-1
(75o Ακρούρ - 85o Μπεν Σαάντα)

Μονπελιέ-Νανσί 0-2
(32o Μπακάρ, 39o Μπερένγκουερ)

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0
(40o Μπανγκόυρα)

Βαλανσιέν-Λανς 0-0

Σάντος: "Θέλουμε επιθετικό"


Δύσκολο χαρακτήρισε τον αγώνα με τον Εργοτέλη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη στην επίθεση.

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Εργοτέλης είναι μία δυνατή και οργανωμένη ομάδα. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά και πιέσαμε αρκετά. Νομίζω ότι μετά το 15' σταματήσαμε να έχουμε το επιθυμητό βάθος στις επιθέσεις μας. Ενδεχομένως να μας έλειψε η προσωπικότητα σε κάποιες φάσεις. Παρόλο που συνεχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, ο Εργοτέλης κέρδισε μέτρα και άρχισε να φθάνει με αξιώσεις κοντά στη δική μας περιοχή. Στο πρώτο ημίχρονο τελείωσε με καλές ευκαιρίες. Στην ανάπαυλα είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι πρέπει να δείξουν περισσότερο πάθος, ποιότητα και χαρακτήρα. Τα εξτρέμ μας ήταν περισσότερο κοντά στους μπακ και έπρεπε να ανεβαίνουν. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και βάλαμε το γκολ. Από την στιγμή που το πετύχαμε νωρίς, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Εργοτέλη. Εμείς κοντρολάραμε το ρυθμό του παιχνιδιού και είχαμε καλή κυκλοφορία. Αυτή η νίκη ήταν δίκαιη και πολύ σημαντική. Σχετικά με τις μεταγραφές δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε μεταγραφές μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάναμε. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παίκτη στην επίθεση. Αν μπορούμε να κάνουμε κάποια κίνηση για να καλυτερέψουμε την κατάσταση θα την κάνουμε. Θα δουλέψουμε τώρα όμως για να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία".

Ο Μαντσίνι νέος τεχνικός στη Μ.Σίτι!


Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σάντερλαντ με 4-3 για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ δεν στάθηκε ικανή να κρατήσει τον Μαρκ Χιουζ στον πάγκο της.

Μόλις δύο ώρες μετά το τέλος του αγώνα, η διοίκηση των "πολιτών" εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας της με τον Ουαλό τεχνικό και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, που θα έχει για βοηθό τον Μπράιαν Κιντ. "Οι δύο νίκες σε 11 ματς της Πρέμιερ Λιγκ είναι προφανές πως δεν συνάδουν με τους στόχους που έχουμε θέσει. Ο Σεΐχης Μανσούρ και το διοικητικό συμβούλιο αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε κάποια ένδειξη πως η κατάσταση θα άλλαζε δραστικά. Αυτή είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη ανακοίνωση βάσει της προσωπικής επένδυσης τους τελευταίους 15 μήνες, και θα θέλαμε να δηλώσουμε το σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας στον Μαρκ Χιουζ και να του ευχήθουμε τα καλύτερα για τη μελλοντική καριέρα του", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο "Μάντσιο" υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2013 με ετήσιες απολαβές 4.500.000 ευρώ, ενώ να σημειωθεί πως ο Χιουζ είχε προσληφθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούνιο του 2008 αντικαθιστώντας τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον.

Μέσα ο Μαρέσκα, έξω ο Μέλμπεργκ


Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Ζίκο για τη συμμετοχή του Ένζο Μαρέσκα στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης". Αντίθετα, ο Όλοφ Μέλμπεργκ έμεινε εκτός αποστολής του Ολυμπιακού και αναμένεται να απουσιάσει για δύο με τρεις εβδομάδες.

Ο Ένζο Μαρέσκα έχει υποστεί διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής, ωστόσο, βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας. Ο Ζίκο θα δει σε τι κατάσταση βρίσκεται την Κυριακή ο Ιταλός μέσος και ανάλογα θα αποφασίσει αν το ρίξει στην κρίσιμη μάχη με τους "κίτρινους". Αντίθετα, ο Όλοφ Μέλμπεργκ δεν θα ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στη Θεσσαλονίκη καθώς ο τραυματισμός του στην προπόνηση της Παρασκευής αποδείχθηκε σοβαρός. Συγκεκριμένα, ο Σουηδός αμυντικός έχει μια διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου και κάκωση μηνίσκου δεξιού γόνατος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 2 με 3 εβδομάδες. Τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Ζεβλάκοφ.Στο μεταξύ, ο Ντάρμπισιρ, έπειτα από πολύ καιρό, προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο, ενώ ο Ντουντού έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο προκειμένου να ξεκουραστεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αναλυτικά η 19μελή αποστολή του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0


Με δύο γκολ του MVP του ματς Τζιμπρίλ Σισέ (50' πεν., 75') και από ένα του Βύντρα (80') και του Χριστοδουλόπουλου (89') ο Παναθηναϊκός σύντριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι "πράσινοι" προσωρινά σκαρφάλωσαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ένα ματς παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα με τους Κατσουράνη (23') και Σαϊτιώτη (10΄). Επεισόδια στο ημίχρονο μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων.

Γήπεδο: ΟΑΚΑΔιαιτητής: Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας)Βοηθοί: Τρύφωνας Σ. (Κέρκυρας), Φαντόπουλος Ν. (Πειραιώς)Παναθηναϊκός (Νίκος Νίοπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (46' Νίνης), Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (58' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ. ΠΑΣ Γιάννινα (Θύμιος Γεωργούλης): Ελευθερόπουλος, Σκαρντουέλι, Μαϊστόροβιτς, Μπουχάν (46' Μενδρινός), Ντάσιος, Κούσας, Μιχαλόπουλος, Ανδράλας (65' Κοντογουλίδης), Τζανής, Γεωργιάδης (73' Ντιμπαλά), Σαϊτιώτης. Κίτρινες: Σιμάο (Παναθηναϊκός) / Γεωργιάδης, Ανδράλας, Σκαρντουέλι (ΠΑΣ Γιάννινα) Κόκκινες:-

«Αυτοκτονίά» Άρη και ήττα από την ΑΕΚ με 77-76


Για μία ακόμα φορά ο Άρης «αυτοκτόνησε» και έκανε… δώρο μία νίκη σε αντίπαλο. Αυτή την φορά ήταν η ΑΕΚ που επικράτησε με 77-76, χάρη σε τρεις βολές του ΜακΓκράθ μόλις δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ ο Άρης προηγήθηκε με 72-76 στα 29 δευτερόλεπτα.1ο δεκάλεπτο: 4-9, 7-15, 15-19, 17-21.2ο δεκάλεπτο: 23-23, 32-25, 35-30, 37-38.3ο δεκάλεπτο: 37-44, 42-49, 47-49, 51-51.4ο δεκάλεπτο: 56-58, 63-67, 68-72, 77-76.

Τρόπαιο στην παράταση για Μπαρτσελόνα


Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-1 την Εστουντιάντες χάρη σε γκολ του Λιονέλ Μέσι στην παράταση και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Ο Μάουρο Μποσέλι άνοιξε το σκορ στο 37' για τους Αργεντινούς με εξαιρετική κεφαλιά από την σέντρα του Χουάν Μανουέλ Ντίας. Η Καταλανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 89' με την κοντινή κεφαλιά του Πέδρο, έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Πικέ και έστειλαν το ματς στην παράταση. Το γκολ που χάρισε στην Μπαρτσελόνα τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήρθε στο 109'. Συγκεκριμένα, ο Ντάνι Άλβες έκανε την σέντρα απο δεξιά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μέσι με το στήθος την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτια του Νταμιάν Αλμπίλ. Οι Καταλανοί κατέκτησαν έτσι και το 6ο τρόπαιο της χρονιάς μετά απο πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League, ισπανικό super cup και ευρωπαϊκό super cup, κάτι που φυσικά είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάποιος σύλλογος. Ο προπονητής της Εστουντιάντες, Αλεχάντρο Σαμπέγια, άλλαξε το 4-4-2 με 5-4-1 σε σχέση με τον κλασικό τρόπο παιχνιδιού του. Έβγαλε τον Μαξιμιλιάνο Νούνιες από την επίθεση, όπου άφησε μόνο του τον Μποσέλι και πρόσθεσε στην άμυνα τον Κριστιάν Σελάι. Για 89' λεπτά όλα τα του πήγαιναν καλά, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να σταματήσει την "Μπάρτσα". EΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ: Νταμιάν Αλμπίλ, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Λεάντρο Ντεσάμπατο, Κριστιάν Σελάι, Χερμάν Ρε (91' Μάρκος Ρόχο), Χουάν Μανουέλ Ντίας, Ροντρίγκο Μπράνια, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ένσο Πέρες (79' Μαξιμιλιάνο Νούνιες), Λεάντρο Μπενίτες (76' Ματίας Σάντσες), Μάουρο Μποσέλι.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Κεϊτά (46' Πέδρο), Μπούσκετς (79' Γιαγιά Τουρέ), Τσάβι, Ανρί (83' Χεφρέν), Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς.

Ένταση μεταξύ οπαδών στο ΟΑΚΑ

Οι φίλοι των φιλοξενουμένων, οι οποίοι βρίσκονται στο πάνω διάζωμα δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων, με τους αστυνομικούς να χωρίζουν τις δύο πλευρές και η κατάσταση να ηρεμεί.
Υπήρξαν συμπλοκές και υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων, ενώ έχει ανάψει και μια μικρή εστία φωτιάς σε μερικά καθίσματα

Αναβολή λόγω χιονιού στα σημερινά ματς


Οι σημερινές αναμετρήσεις της Μπολόνια με την Αταλάντα και της Φιορεντίνα με την Μίλαν αναβλήθηκαν λόγω χιονιού.

Τα πάντα ήταν λευκά, όπως φαίνεται και στην photo από την πόλη της Φλωρεντίας. Αύριο το μεσημέρι είναι πιθανόν να διεξαχθεί το ματς στην Μπολόνια, αν το επιτρέψει ο καιρός. Όσον αφορά στο ματς, Φιορεντίνα - Μίλαν, επειδή δεν γίνεται να διεξαχθεί αύριο βράδυ λόγω προγράμματος, πιθανότερη ημερομηνία είναι η 27η Ιανουαρίου.

Ταπείνωση για Λίβερπουλ-ManUtd


Η Λίβερπουλ έχασε με 0-2 από την ουραγό της βαθμολογίας, Πόρτσμουθ και δείχνει ανίκανη να διεκδικήσει όχι μόνο τον τίτλο, αλλά και την έξοδό της στο Champions League.

Ο Μπελχατζί άνοιξε το σκορ για τους "πομπέις" στο 33' με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση. Στο 45' έμειναν με δέκα παίκτες οι "κόκκινοι", λόγω αποβολής του Χαβιέρ Μαστσεράνο για σκληρό τάκλιν στον Ταλ Μπεν-Χαΐμ (απευθείας κόκκινη κάρτα). Η ομάδα του Άβραμ Γκαντ διπλασίασε τα τέρματά της στο 82' με τον Πικιόν να σκοράρει επίσης με διαγώνιο σουτ, πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 και πολλαπλασίασε τις ελπίδες της για παραμονή. ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ: Μπέγκοβιτς, Καμπούλ, Χρέινταρσον, Φίναν, Μπεν-Χαΐμ, Μπελχατζί, Ο'Χάρα, Μπράουν, Μπόατενγκ (89' Μάλινς), Γεμπντά, Πικιόν (93' Κανού).ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Άγκερ, Κάραγκερ, Ινσούα (68' Φάμπιο Αουρέλιο), Μαστσεράνο, Λούκας, Ντοσένα (53' Μπεναγιούν), Τζέραρντ, Κάιτ, Τόρες.

Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουν. 3-0

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη που ακολούθησε στο σημερινό πρόγραμμα, καθώς η Φούλαμ κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο με 3-0. Μέρφι, Ζαμόρα και Νταφ πέτυχαν τα γκολ στο "Κράβεν Κότατζ" και έτσι η Τσέλσι έχει την δυνατότητα αν κερδίσει αύριο να ξεφύγει με 6 βαθμούς.

Λεβαδειακός-Λάρισα 3-0

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/504e7480a48bc3061480439edd7a8196_L.jpg?1261233881?1261233881?1261233881

Με μονόλογο στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα κερδίζοντας με 3-0 τη Λάρισα. Από το 30' έφυγαν από το γήπεδο οι οπαδοί των Θεσσαλών!


Με τον Γιώργο Κόλτζο να παίζει βασικός, ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε τον Λεβαδειακό απέναντι στη Λάρισα με 4-4-2, ένα σχήμα που έδειξε να βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό συνέβη διότι οι Βοιωτοί είχαν τον πρώτο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 25 λεπτά κατάφεραν να προηγούνται με 3-0! Παρά ταύτα, η πρώτη φάση ήρθε στο 12', με τον Αρκάντιους Μάλαρτζ να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπάρκογλου, που δέχτηκε τη σέντρα από τον Ναπολεόνι.

Το γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 15' ο Γιάννης Ταραλίδης εκτέλεσε το φάουλ με στόχο να βρει κάποιον μέσα στην περιοχή και, κυρίως, τον Αγκάλι, αλλά ο Νιγηριανός φορ δε βρήκε την μπάλα, ο Μάλαρτζ αιφνιδιάστηκε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό έστρεψε τη ψυχολογία στο μέρος των παικτών του Ερνάντεθ, όμως η Λάρισα ήθελε να ψάξει την ισοφάριση και το έκανε αυτό στο 21', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν να περνάει άουτ.

Όμως, η θεσσαλική ομάδα δέχτηκε... σφαλιάρα μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά, όταν βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 25'. Αυτό έγινε στο 22' με τον Μπάρκογλου να σκοράρει από κοντά εκμετελλευόμενος το λάθος του Μάλαρτζ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη και τρία λεπτά αργότερα με εκπληκτικό σουτ του Ναπολεόνι από πολύ μακριά, αφού έκλεψε την μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή.

Τα τρία τέρματα, λοιπόν, έδωσαν άλλον αέρα στους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού και με εξαίρεση ένα σουτ του Κάσας στο 31', που απέκρουσε ο Στρατηλάτης σε κόρνερ, τα εναπομείναντα είκοσι λεπτά μέχρι την ανάπαυλα ανήκαν στην ομάδα της Λιβαδειάς. Στο 35' ο Ταραλίδης συνέχισε να... πυροβολεί από μακριά και το φάουλ που εκτέλεσε έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Μάλαρτζ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ναπολεόνι δέχτηκε την μπαλιά του Κόλτζου, έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πήρε περίεργη τροχιά με τον Μάλαρτζ να ελέγχει την πορεία τους.

Το ημίχρονο τελείωσε με μια φάση για τους φιλοξενούμενους, με το φάουλ του Ρομέου να μην ανησυχεί τον Στρατηλάτη και άλλη μια για τους γηπεδούχους στο 45', όταν ο Ταραλίδης επιχείρησε ξανά με φάουλ να νικήσει τον γκολκίπερ των Θεσσαλών, ο οποίος αυτή τη φορά το απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια δε χρειάστηκε να επέμβει, αφού το πλασέ του Αγκάλι ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ. Πάντως το εις βάρος 3-0 στην ανάπαυλα ανάγκασε τους φίλους της Λάρισας να αποχωρήσουν με τη λήξη του πρώτου μέρους, καθώς ήταν εμφανώς απογοητευμένοι.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την κατοχή και στο 55' είχε μεγάλη ευκαιρία να μείωσει το σκορ. Ο Κάκος είδε ότι ο Κόλτζος τράβηξε τον Κάσας μέσα στην περιοχή και υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των «βυσσινί». Ο Στρατηλάτης, όμως, είπε όχι στην εκτέλεση του Μετίν και έδιωξε σε κόρνερ δέχοντας τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού κρατούσαν όσο μπορούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, τη στιγμή που στο αντίπαλο στρατόπεδο δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αντιδράσουν όσο πέρναγε η ώρα. Έτσι, οι Βοιωτοί κράτησαν το 3-0 του πρώτου μέρους και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο, με το οποίο πήραν μεγάλη ανάσα, έφτασαν στους 14 βαθμούς και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή χρόνια.Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μπράνκο (30' Μαχαίρας), Ταραλίδης (90' Αλεξίου), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Βασιλείου (73' Πάουλο Κόστα), Αγκάλι
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (87' Κυριακίδης), Βενετίδης, Ντέλσον Φερέιρα (46' Τουάμα), Μετίν, Ααράμπ, Κάσας, Ρομέου, Ιγκλέσιας (73' Σιατραβάνης), Μελίσσης, Κατσιαρός

Αέρας στο «Παγκρήτιο»… 0-2 τον Εργοτέλη

Αέρας στο «Παγκρήτιο»… 0-2 τον Εργοτέλη

Ιδανικά έκλεισε την φετινή χρονιά ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 0-2 στο «Παγκρήτιο» του Εργοτέλη. Ο δικέφαλος ήταν ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά πιο ουσιαστικός σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής στην Καβάλα. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και μολονότι οι καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές κατάφερε να πάρει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νίκος Αραμπατζής μετά από ωραία συνολική προσπάθεια άνοιξε το σκορ στο 52΄ με τον Βιεϊρίνια στο 65΄ να κάνει το 0-2. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα χειροκροτήθηκαν έντονα από 500 περίπου φιλάθλους του δικεφάλου που βρέθηκαν στην Κρήτη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

22΄ Σουτ του Ίβιτς λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
35΄ Δυνατό σουτ του Μπούντιμιρ έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
42΄ Σέντρα του Γκαρσία, κεφαλιά του Παπάζογλου πάνω από το δοκάρι.
43΄ Ο Τσεσνάουσκις «έστρωσε» τη μπάλα στο Φραγκουλάκη που σουτάρει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
52΄ Διαγώνια μπαλιά του Γκαρσία, ο Ίβιτς κατεβάζει και πασάρει στον Αραμπατζή που μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει… 0-1.
54΄ Ο Αραμπατζής κάνει την σέντρα, Παπάζογλου και Ρουμπάκης διεκδικούν τη μπάλα με τον αμυντικό του Εργοτέλη να ρίχνει με αγκωνιά τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει όμως πέναλτι.
59΄ Λάθος του Ίβιτς, δίνει τη δυνατότητα στον Τζούνιορ να σουτάρει έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
65΄ Ο Ίβιτς «σκάβει» για τον Βιεϊρίνια, που καλύπτεται και βγαίνει απέναντι στον Αθανασίου, τον οποίο κερδίζει για το 0-2.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ορφανός (83΄ Καρέλης), Φραγκουλάκης (68΄ Κορδονούρης), Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ, Λεάλ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο (11′ Σαβίνι ) (49΄ Κοντρέρας), Τσιρίλο, Σορλέν, Παπάζογλου, Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (86΄ Φωτάκης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ:Μπαλτάς (Αχαΐας)-Νικολακόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ορφανός, Ρουμπάκης, Τσεσνάουσκις, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Λεάλ

Άρης Με 4-4-2 για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό


Με μία πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη εν όψει του κυριακάτικου αγώνα (20/12, 19:00) με τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".Ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που δεν περιλάμβανε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής και την οποία αποτελούν οι παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ρονάλντο, Αραβίδης, Κουλουχέρης, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Αράνο, Ρόβας, Βανγκέλι, Ναφτί, Κόκε, Πίτου Γκαρσία, Νασούτι, Λαμπριάκος, Γκρασιάν και Κάμπορα. Ένας από αυτούς θα αποκλειστεί πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Νάτσο Γκαρσία, Αμπρέου, Πιοβεζάν, Ρομπέρζ, Ντέιλι, Οικονομόπουλος, Γραικός, Μπουγαίδης και ο τιμωρημένος Φερνάντεζ. Κι όσο για τους "εκλεκτούς" του Κούπερ στο αγαπημένο του 4-4-2 σε ευθεία αναμένεται να είναι ο Σηφάκης και πάλι κάτω από τα δοκάρια με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Νασούτι και Γκιάρο κι έχοντας στα άκρα τον Νέτο στα δεξιά και τον Αράνο στα αριστερά. Στο κέντρο θα είναι οι Ναφτί και Πρίττας και στα εξτρέμ οι Κάλβο στα αριστερά και Γκρασιάν αντί του Χαβίτο στα δεξιά με επιθετικό δίδυμο τους Κόκε και Κάμπορα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Την ίδια ώρα στις κερκίδες του "Κλεάνθης Βικελίδης" οι φίλαθλοι του Άρη αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών με την κίνηση στην διάθεση των εισιτηρίων να ήταν ιδιαίτερα αυξημένη από την πρώτη μέρα.

Μαρούσι με ανατροπή


Πελεκάνος και Χόμαν πανηγυρίζουν... Το Μαρούσι πέτυχε νέα σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στο Περιστέρι με 81-80 σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχανε με 73-66 πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, αλλά τελικά έφυγε με τη νίκη από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Δημήτρη Μαυροειδή, λοιπόν, το Μαρούσι μείωσε σε 75-74 δύο λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, ενώ ο Ελληνας φόργουορντ έκλεψε μία μπάλα και ολοκλήρωσε την επόμενη φάση με κάρφωμα για το προβάδισμα του Αμαρουσίου με +4 (79-75). Ακόμα κι έτσι, όμως, το Περιστέρι δεν παρέδωσε τα όπλα.

Με γρήγορο καλάθι του Χάμοντς, ο οποίος κέρδισε και μία βολή οι γηπεδούχοι μείωσαν στον ένα (79-78). Εκεί ανέλαβε δράση ο αρχηγός του Αμαρουσίου. Ο Κώστας Καϊμακόγλου με καλάθι ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη της επίθεσης της ομάδας του και οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα έκανε το 81-78.

Το Περιστέρι απάντησε με δύο βολές, ωστόσο στην τελευταία φάση με έξι δευτερόλεπτα να απομένουν το Μαρούσι επανέφερε υποδειγματικά τη μπάλα και με συνεχόμενες πάσες κατάφερε να μην του γίνει φάουλ. Ως εκ τούτου οι γηπεδούχοι έχασαν τη μοναδική ευκαιρία που θα είχαν για ένα τελευταίο σουτ μετά τις βολές και το παιχνίδι έληξε με 81-80 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 36-29, 53-52, 80-81.
Οι διαιτητές: Χριστοδούλου, Κατακατσούνης, Γεωργιάδης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 19, Νέλσον 10 (1), Παπανικολόπουλος 2, Μάντζαρης Β. 5 (1), Μπράμος 8, Φειζόν 15, Μάντζαρης Α. 2, Μαργαρίτης, Ουίλκινσον 2, Τσιάκος, Aρνολντ 17 (2).
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 4, Κις 24 (3), Λούκας 10, Πελεκάνος 8, Μπατής, Χόμαν 10, Διαμαντόπουλος, Μαυροειδής 11, Νάτζφεϊ 6, Καϊμακόγλου 8.

Ο Γκραντ της έκανε πάλι ζημιά!


Ο Ναντίρ Μπελχάτζ πανηγυρίζει το γκολ του επί της Λίβερπουλ με τον Καμπούλ Η ουραγός Πόρτσμουθ υποχρέωσε τη Λίβερπουλ στην έβδομη ήττα της στο πρωτάθλημα και ο Αβραμ Γκραντ έμεινε αήττητος απέναντί της. Ο Ράφα Μπενίτεθ εξέπληξε ξεκινώντας τον ξεχασμένο Ντοσένα σαν αριστερό μέσο. Η Λίβερπουλ άρχισε καλύτερα, αλλά στο 33' από ένα λάθος διώξιμο του Τζόνσον, με κεραυνό από τα δεξιά του Ναντίρ Μπελχάτζ, η Πόρτσμουθ άνοιξε το σκορ.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν στο 44', όταν αποβλήθηκε ο Μαστσεράνο για δυνατό μαρκάρισμα στον Μπεν Χαϊμ. Οι ατομικές προσπάθειες του Τόρες δεν αρκούσαν, ο Τζέραρντ γύρισε πολύ πίσω και το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις.
Και στο 82' ο Πεκιόν από τα δεξιά και πάλι από μικρή γωνία με σουτ έκανε το 2-0.

Η Πόρτσμουθ παρά το 2-0, θα κάνει Χριστούγεννα τελευταία στη βαθμολογία. Ο Τζέιμι Κάραγκερ συμπλήρωσε 600 αγώνες με τη φανέλα της Λίβερπουλ

Ερωτηματικά για την ενδεκάδα...


Ο Λεάντρο Γκρασιάν... Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία και τιμωρημένο Νταρίο Φερνάντεζ και στον ανέτοιμο Νάτσο Γκαρσία ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ο Βολιβιανός εδώ και μέρες έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ωστόσο, θα χρειαστεί ακόμη δύο περίπου βδομάδες για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Από εκεί και πέρα τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα έχουν να κάνουν με δύο θέσεις στην μεσαία γραμμή. Στο ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Νάφτι στον άξονα και ποιος θα βρίσκεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Για την πρώτη θέση ένας εκ των Πρίττα, Ρόβα και Πίτου Γκαρσία θα κερδίσει τη μάχη ενώ για την δεύτερη η θέση παίζεται ανάμεσα σε Γκρασιάν και Χαβίτο. Το πιθανότερο πάντως είναι να κερδίσουν την άτυπη μάχη Πρίττας και Γκρασιάν.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, Κόκε, Κάμπορα θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο, ο Τόνι Κάλβο θα βρίσκεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Πιο πίσω, στην άμυνα αριστερά θα επιστρέψει ο Αράνο, δεξιά ο Νέτο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Νασούτι, Γκιάρο.

Κάτω από τα γκολπόστ βεβαίως θα βρίσκεται ο Σηφάκης ο οποίος είναι και ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν οι παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ρονάλντο, Αραβίδης, Κουλουχέρης, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Αράνο, Ρόβας, Βανγκέλι, Ναφτί, Κόκε, Πίτου Γκαρσία, Νασούτι, Λαμπριάκος, Γκρασιάν και Κάμπορα.

Ένας από αυτούς θα αποκλειστεί πριν από τον αγώνα. Εκτός αποστολής έμειναν οι Νάτσο Γκαρσία, Αμπρέου, Πιοβεζάν, Ρομπέρζ, Ντέιλι, Οικονομόπουλος, Γραικός, Μπουγαίδης και ο τιμωρημένος Φερνάντεζ.

Ισοπαλία στην Καρδίτσα


Ο Διγκόζης χάρισε τη νίκη στην Αναγέννηση Η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο ΟΦΗ αναζήτησαν τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα των Θεσσαλών, όμως οι δύο αντίπαλοι... βολεύτηκαν τελικά με την ισοπαλία 1-1 μετά από πολύ καλό ματς στην επανάληψη. Διγκόζης και Κωνσταντινίδης οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ρυθμός δεν ήταν καλός, ενώ οι Κρητικοί διατήρησαν τον έλεγχο του ματς. Ο ΟΦΗ, ωστόσο, κατάφερε να σκοράρει με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47' όταν ο ο Βλόνταρτσικ δεν πρόλαβε τον τερματοφύλακα Κουστόπουλο αλλά ο Κωνσταντινίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε εύκολα στα δίχτυα.

Η αντίδραση των Θεσσαλών, όμως, δεν άργησε να έρθει καθώς στο 62' ο Μελαμπιανάκης επιχείρησε σέντρα, ο Διγκόζης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε και στα δύο δοκάρια του Βεζυρίδη, περνώντας όμως τη γραμμή με αποτέλεσμα να γίνει το 1-1.

Πάντως, στο 57' είχε προηγηθεί μία αμφισβητούμενη φάση, καθώς ο Νατσούρας έκανε χέρι στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί εκείνος και η ομάδα του.

Η Αναγέννηση μετά την ισοφάριση πίεσε για το δεύτερο γκολ, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τον ΟΦΗ που προσπάθησε να σκοράρει στις αντεπιθέσεις δίχως -και αυτός- να τα καταφέρει.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Kουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Φέρστερ, Μάριαν, Κουρτετσιώτης (61' Μελαμπιανάκης), Βούκοβιτς, Βέλα Τζούνιορ, Διγκόζης, Χατζηρίζος (61' Τσάγκαρης), Μπουντούρης, Γκόγκας.
ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Bεζυρίδης, Σταυρακάκης, Πίτσος, Μπερτίν, Νατσούρας, Κιάσσος, Ζορμπάς (90' Καρακατσάνης), Κοκκινάκης, Μανούσος (69' Περογαμβράκης), Βλόνταρτσικ (77' Πέσιτς), Κωνσταντινίδης.

Μπάγεβιτς: "Δεν αφήνω την ΑΕΚ"


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν το παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ Το τελευταίο 24ωρο και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μάλιστα, δημοσιεύματα τον φέρουν υποψήφιο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Βοσνίας, ενώ στην Κύπρο υποστηρίζουν ότι βρίσκεται προ των πυλών της Ομόνοιας και μάλιστα μιλούν για συμβόλαιο δυόμισι ετών με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο ίδιος ωστόσο διέψευσε κάτι τέτοιο με δηλώσεις του σε κυπριακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα (supermpala).

«Δεν ξέρω τίποτα για την Ομόνοια. Είμαι προπονητής της ΑΕΚ και δεν έχω σκοπό να αφήσω την ΑΕΚ. Η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

ΠΑΟΚ Όχι σε Ρεκόμπα


Ο Αλβάρο Ρεκόμπα προτάθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ωστόσο η διοίκηση του συλλόγου, απάντησε σε αυτόν και τον εκπρόσωπο του ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να τον αποκτήσει γιατί διαθέτει στο ρόστερ της, πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Οι διοικούντες εξήγησαν ότι αναγνωρίζουν το μεγάλο του όνομα, την ποδοσφαιρική του ποιότητα, αλλά και ότι είχε αποθεωθεί από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά η συγκυρία είναι τέτοια που μία πιθανή απόκτηση του Ουρουγουανού μέσου, δεν ήταν στα πλάνα των ανθρώπων του συλλόγου.

Περί Τόττι !

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου λίγοι είναι οι παίκτες που έχουν… δοθεί απόλυτα σε μία και μόνο ομάδα με αποτέλεσμα να θεωρούνται από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ή αλλιώς –όπως συνηθίζουμε να λέμε- σημαίες. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Φραντσέσκο Τόττι, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τη Ρόμα, της οποίας αποτελεί μέλος από το 1989.

Ο 33χρονος (γεν. 27 Σεπτεμβρίου 1976) μεσοεπιθετικός, τον οποίο θα βρει στο δρόμο του στο Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός, αποτελεί το ζωντανό θρύλο της ομάδας της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του δεν την έχει αποχωριστεί ποτέ. Ο Τόττι, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της φημισμένης Ρόμα με 187 τέρματα αλλά και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές, συνολικά 430. Με τη Ρόμα έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα του 2001 και δύο Κύπελλα, το 2007 και 2008.

Έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ιταλία και δύο φορές παίκτης της Α’ Κατηγορίας, ενώ ο Πελέ τον είχε κατατάξει –στις 20 Μαρτίου 2004- στους 125 κορυφαίους εν ζωή παίκτες του ποδοσφαίρου.

Η… μαμά είπε όχι στη Μίλαν!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Ρώμης, Πόρτα Μετρόνια και από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Είδωλό του ήταν ο παλιός αρχηγός της Ρόμα, Τζιουζέπε Τζιανίνι. Από μικρός προκάλεσε το ενδιαφέρον της Μίλαν, που κατέθεσε γενναιόδωρη προσφορά στη… μητέρα του. Εκείνη, όμως, απάντησε αρνητικά μιας και ήθελε ο γιος της να παραμείνει στη Ρώμη. Τελικά, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ρόμα το 1989.

Το ντεμπούτο

Μετά από παραμονή τριών ετών στους… μικρούς, ο Τόττι έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα στα 16 του χρόνια. Ο προπονητής Βουγιαντίν Μπόσκοφ, που τον είχε προωθήσει, τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση της 28ης Μαρτίου 1993 απέναντι στην Μπρέσια. Το πρώτο του τέρμα ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου 1994 στο 1-1 με τη Φότζια. Το 1995 θεωρούταν πλέον βασικός στην ομάδα, ενώ δύο χρόνια αργότερα, στα 21 του, πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ωστόσο, το 1998 δεν κλήθηκε στην Εθνική Ιταλίας για το Μουντιάλ και παρά το γεγονός ότι τη σεζόν εκείνη είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος νέος παίκτης στο Καμπιονάτο.

Μία ομάδα γύρω από αυτόν!

Την περίοδο 2000-01, τη Ρόμα ανέλαβε ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος αποφάσισε να «χτίσει» την ομάδα γύρω από τον Τότι, που ως τότε έπαιζε κυρίως από τα αριστερά. Ανέλαβε πιο ελεύθερο αλλά και δημιουργικό ρόλο μιας και ο Καπέλο θέλησε να αξιοποιήσει την… τέχνη του στις πάσες αλλά και στο σκοράρισμα. Τη χρονιά εκείνη η Ρόμα κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και ο Τόττι αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, οπότε και ήταν υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» αλλά τελικά έμεινε πέμπτος.

Το γκολ νούμερο 107

Ο κόσμος τον λάτρευε και του έδινε δύναμη και ο Τόττι ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία ο ηγέτης της ομάδας. Το 2003-04 πέτυχε είκοσι τέρματα. Ένα από αυτά (19 Δεκεμβρίου απέναντι στην Πάρμα), ήταν το υπ’ αριθμόν 107 και του εξασφάλισε την πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας αφήνοντας δεύτερο τον Ρομπέρτο Προύτσο.

Το 2005-06 την τεχνική ηγεσία της Ρόμα ανέλαβε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και στον Τόττι ανατέθηκε ο ρόλος του δεύτερου επιθετικού, που του… πήγαινε πολύ και είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχε 15 τέρματα σε 24 αγώνες.

Άσχημος τραυματισμός

Στις 19 Φεβρουαρίου 2006 ζωντάνεψε για τον Τόττι ο εφιάλτης κάθε ποδοσφαιριστή. Ήταν στην αναμέτρηση με την Έμπολι όταν δέχθηκε σκληρό φάουλ από τον Ρίτσαρντ Βανίλι με συνέπεια να υποστεί κάταγμα περόνης. Κινδύνεψε να χάσει το Μουντιάλ του 2006 αλλά επέστρεψε στις 11 Μαΐου και έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου με την Ίντερ, από την οποία η Ρόμα έχασε. Στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης τοποθετήθηκε μεταλλική λάμα στο πόδι του, την οποία αργότερα οι γιατροί αποφάσισαν να μην μετακινήσουν μιας και έκριναν ότι δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσει πρόβλημα στον παίκτη.

Πρώτος σκόρερ και Κυπελλούχος

Την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26 γκολ, ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν και πάλι υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα», όμως κατετάγη δέκατος στη σχετική ψηφοφορία.

Το 2008 άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς αφού στις 16 Ιανουαρίου πέτυχε –απέναντι στην Τορίνο για το Κύπελλο- το 200ό του τέρμα, ενώ παράλληλα κέρδισε τον τίτλο του Ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Ιταλία. Προς το τέλος της περιόδου όμως και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου, τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λιβόρνο. Χτύπησε σοβαρά στο γόνατο και υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, η οποία τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις μήνες. Πάντως, στις 24 Μαΐου και αφού η Ρόμα είχε κερδίσει τον τελικό Κυπέλλου με την Ίντερ, του επιτράπηκε να σηκώσει εκείνος το Κύπελλο και να γίνει ο πιο πετυχημένος αρχηγός στην ιστορία της ομάδας.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στις 30 Νοεμβρίου, ο Τόττι ανακοίνωσε πως υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τη Ρόμα, ενώ μετά θα αναλάβει χρέη διευθυντή του συλλόγου.

Στην Εθνική

Φυσικά, ο Τόττι έχει γράψει χρυσές σελίδες και στην Εθνική Ιταλίας. Με την Ελπίδων κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης το 1996, ενώ στις 10 Οκτωβρίου 1998 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ανδρών στον αγώνα με την Ελβετία (1-0) για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000. Στα γήπεδα του Βελγίου –στη διάρκεια του EURO- πέτυχε δύο γκολ (απέναντι σε Βέλγιο και Ρουμανία) και συνέβαλε στην πρόκριση στον τελικό κόντρα στη Γαλλία. Σε εκείνο το ματς, όμως, η «σκουάντρα ατζούρα» γνώρισε την ήττα αλλά ο Τόττι ανακηρύχθηκε ως ο πιο πολύτιμος παίκτης του αγώνα και παράλληλα συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 22άδα του τουρνουά.

Βουτιά και φτύσιμο

Αντίθετα, στο Μουντιάλ του 2002 ήταν απογοητευτικός. Μάλιστα αποβλήθηκε στον αγώνα του δεύτερου γύρου με τη Νότια Κορέα για… βουτιά στην αντίπαλη περιοχή. Στο EURO του 2004 έφτυσε τον Κριστιάν Πόουλσεν της Δανίας και τιμωρήθηκε ως τα ημιτελικά, στα οποία όμως η Ιταλία δεν κατόρθωσε να προκριθεί.

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, το 2006 αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού με συνέπεια να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Μουντιάλ. Πάντως, ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή Μαρτσέλο Λίπι και σκόραρε μία φορά, έστω και με πέναλτι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 σε βάρος της Αυστραλίας. Οι εμφανίσεις του ήταν αξιόλογες και μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην 23άδα των All Star της διοργάνωσης!

Η αποχώρηση

Μετά το τέλος του Μουντιάλ σκόπευε να αποσυρθεί από την Εθνική αλλά δεν το έκανε. Ωστόσο, δεν δέχθηκε κλήση για ένα χρόνο Στις 20 Ιουνίου 2007 ανακοίνωσε ότι δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής για να αφοσιωθεί απόλυτα στη Ρόμα. Οι προσπάθειες του ομοσπονδιακού προπονητή Ρομπέρτο Ντοναντόνι να τον μεταπείσει εν όψει του EURO του 2008 δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Συνολικά, στο ενεργητικό του καταγράφονται 58 συμμετοχές και εννέα τέρματα. Πάντως, το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι μπορεί να επιστρέψει στην Εθνική εν όψει του Μουντιάλ.

Πρεσβευτής της UNICEF

Είναι παντρεμένος με το πρώην μοντέλο Ιλάρι Μπλάσι, που έχει εργαστεί και σε σόου της τηλεόρασης. Παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2005 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Κρίστιαν και τη Σανέλ. Ο αδερφός του Ρικάρντο είναι και ατζέντης του.

Ο Τόττι έχει τη δική του ακαδημία ποδοσφαίρου με το όνομα «Νούμερο 10» αλλά και τη δική του ομάδα μοτοσυκλέτας την «Τotti Top Sport».

Από το 2003 είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF. Θέλοντας να ενισχύσει οικονομικά τα παιδιά εξέδωσε δύο βιβλία με αστεία που έχουν πει ντόπιοι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Μάλιστα, ορισμένα από τα συγκεκριμένα αστεία έγιναν και σκετς με τη συμμετοχή των Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Κριστιάν Βιέρι, Αντόσνι Κασάνο, Αλεσάντρο Νέστα κα.

Το 2006 εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «I’ll Chip Him», ενώ βρέθηκε και στο εξώφυλλο του πασίγνωστου παιχνιδιού «Pro Evolution Soccer 4» μαζί τους Τιερί Ανρί και Πιερλουίτζι Κολίνα.

Κριμα........................

Κρίμα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στεναχώρησε το κορίτσι

«Μπαμ» στη Τρίπολη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7c2e22cf0af24aedb9119c74bd0fb358_L.jpg?1261210030?1261210030?1261210030

Η αγορά της Αργεντινής είναι ιδιαίτερα γνωστή στους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ψωνίσει από εκεί. Φαίνεται πως τον Ιανουάριο θα συνεχίσουν την ίδια πετυχημένη συνταγή, αφού φέρεται να έχουν καταθέσει πρόταση στον Λούκας Καστρομάν.

Ένα μεγάλο όνομα προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα ο Αστέρας Τρίπολης. Συγκεκριμένα οι Αρκάδες έχουν καταθέσει πρόταση στον Λούκας Καστρομάν. Ο 29χρονος Αργεντινός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ρασσίνγκ για την ανανέωση της συνεργασίας τους με την ομάδα του Μπουένος Άιρες να προσφέρει συμβόλαιο για άλλους έξι μήνες, με τον ίδιο να επιθυμεί τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει πρόταση από την Ελλάδα η οποία φέρεται να είναι από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος προσπάθησε και στο παρελθόν να φέρει τον άλλοτε παίκτη της Λάτσιο. Εάν τελικά ο Καστρομάν πει το ναι, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου.

Τελειώνει» ο Χιουζ από Σίτι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/012895bcd84a844ee69eca458ecfcab5_L.jpg?1261210489?1261210489?1261210489

Τελικά το πλήρωμα του χρόνου για τον Μαρκ Χιούζ ήρθε. Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ ο Ουαλός τεχνικός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το εντός έδρας παιχνίδι με την Σάντερλαντ αναμένεται να είναι το τελευταίο του Μαρκ Χιούζ στο πάγκο της Σίτι. Όπως αποφάσισαν οι Άραβες ιδιοκτήτες ο πρώην τεχνικός της Μπλάκμπερν θα αποτελέσει παρελθόν, αφού μετά την ήττα με 3-0 από τη Τότεναμ, έχασαν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Ήδη έχουν ακουστεί και τα πρώτα ονόματα με αυτά των Χίντινκ και Κλίνσμαν να είναι τα φαβορί. Ο Χιούζ ανέλαβε τον Ιούνιο του 2008 κι έχει ξοδέψει 250 εκατ. λίρες για μεταγραφές, χωρίς όμως επιτυχία. Έτσι, οι άνθρωποι του συλλόγου σε μία προσπάθεια να σώσουν ότι σώζεται, αποφάσισαν να δείξουν την πόρτα της εξόδουσ τον Χιούζ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος με την Σάντερλαντ.

«Πόλεμος» με ΜΜΕ για Ετό

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dae2eeb1594aa84b7f0cc761b056b89c_L.jpg?1261212346?1261212346?1261212346

Μάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ίντερ και την σατιρική τηλεοπτική εκπομπή «Striscia La Notizia» για τον Σαμουέλ Ετό, έπειτα από τις πιπεράτες αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του Καμερουνέζου επιθετικού.

Η διοίκηση της ομάδας του Μιλάνου μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα και είναι διατεθειμένη να το προχωρήσει προκειμένου να προστατέψει τον παίκτη της. Σύμφωνα με την «Tuttosport» δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού προγράμματος «Striscia La Notizia», προσπάθησαν να σταματήσουν τον Ετό και να του δείξουν έναν βίντεο με μια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του παιδιού του Καμερουνέζου άσου.

Ωστόσο, ο 28χρονος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Λίγο αργότερα Ίντερ εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, καταδικάζοντας το «Striscia La Notizia».

Αναλυτικά η ανακοίνωσε ανέφερε: «Ο παίκτης Σαμουέλ Ετό, ένας σοβαρός επαγγελματίας, ήταν θύμα της ενέδρας τηλεοπτικού προγράμματος για μια εντελώς ιδιωτική υπόθεση. Η Ίντερ θα ήθελε να εκφράσει την δυσαρέσκειά της για την βίαιη συμπεριφορά των ΜΜΕ σχετικά με την ιδιωτική ζωή των παικτών μας. Είμαστε αναστατωμένοι με αυτό το θλιβερό περιστατικό».

Στοίχημα - Goal και χρήμα

http://www.rethymnosportfm.gr/picture/goal1.jpg Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων. Σάββατο σήμερα και έχουμε ένα γεμάτο κουπόνι. Ας αρχίσουμε από την Αγγλία και τον αγώνα ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ.Η ΣΙΤΥ προέρχεται από την βαριά ήττα με 3-0 από την ΤΟΤΕΝΑΜ και γενικά είναι μια ομάδα που δεν κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Θα λείψει ο κεντρικός αμυντικός ΛΕΣΚΟΤ και ο πλάγιος μπακ ΜΠΡΙΤΖ. Απουσίες στην άμυνα θα έχει και η ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ,over λοιπόν. Συνεχίζουμε με Ελλάδα και τον αγώνα στην Κρήτη το ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-Π.Α.Ο.Κ .Ο δικέφαλος προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση στην φετινή σεζόν μέσα στη ΚΑΒΑΛΑ που δεν ανταμείφτηκε όμως με τους τρείς βαθμούς της νίκης. Έχει μια μόλις νίκη εκτός έδρας και καιρός είναι να κερδίσει και πάλι σε αγώνα μακριά από την ΤΟΥΜΠΑ. Θα πάμε με το διπλό και το 2,35 του ΟΠΑΠ. Μεταφερόμαστε στην Γαλλία και στον αγώνα ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΜΑΡΣΕΙΓ.Η ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ στην έδρα της στους τελευταίους 6 αγώνες έχει μία μόλις νίκη δύο ισοπαλίες και τρείς ήττες. Σε αντίθεση με την ΜΑΡΣΕΙΓ που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στα εκτός έδρας έχοντας τρείς νίκες μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η ΜΑΡΣΕΙΓ τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να φύγει δυο φορές με τους τρείς βαθμούς της νίκης. Θα πάμε και εδώ με το διπλό ελπίζοντας να μας δικαιώσουν. Συνεχίζουμε με ΙΣΠΑΝΙΑ και τον αγώνα της δεύτερης κατηγορίας ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ-ΟΥΕΛΒΑ.Η ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση και στα τελευταία έξι εντός έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η ΟΥΕΛΒΑ βρίσκεται στην 13η θέση και στα τελευταία έξι εκτός έδρας έχει μία μόλις νίκη. Θα εμπιστευτούμε τον ΗΡΑΚΛΗ της Ισπανίας και θα πάμε με τον άσο. Στην Γερμανία το σημείο μας είναι ο άσος του ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ απέναντι στο ΜΠΟΧΟΥΜ.Η ΜΠΟΧΟΥΜ δεν είναι στα καλά της σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και πιστεύω με όλες της απουσίες που έχει δεν θα καταφέρει να πάρει βαθμό. Τελειώνουμε με τον μεγάλο αγώνα στην Ιταλία ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΜΙΛΑΝ. Η ΜΙΛΑΝ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο CAMPIONATO.Τα τελευταία 2 χρόνια καταφέρνει να παίρνει το διπλό στην Φλωρεντία .Θα ρισκάρουμε στο διπλό της ΜΙΛΑΝ. Αυτές είναι η σημερινές μας επιλογές με αρκετό ρίσκο και καλές αποδόσεις.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Σίξερς "πέρασαν" από τη Βοστώνη


Ο Ελτον Μπραντ σε προσπάθεια του Με τον Ελτον Μπραντ να πετυχαίνει 23 πόντους έχοντας και 8 ριμπάουντ, οι Φιλάδελφεια Σίξερς πέρασαν μέσα από τη Βοστώνη με 98-97, βάζοντας έτσι τέλος στο νικηφόρο σερί των έντεκα αγώνων, που είχαν οι Σέλτικς.

Σπουδαίο ματς έγινε στο Ντάλας, με τους Χιούστον Ρόκετς νε επικρατούν 116-108 στην παράταση. Στο Κλίβελαντ οι Καβαλίερς με πρωταγωνιστή όπως πάντα τον ΛεΜπρον Τζέιμς (26π./10ρ.) νίκησαν δύσκολα το Μιλγουόκι 85-82. Οι Χοκς με 96-83 ξεπέρασαν στην Ατλάντα το εμπόδιο της Γιούτα.

Ήττα για το Ντένβερ με 98-92 από τη Νέα Ορλεάνη και νίκη για τους Νικς στη Νέα Υόρκη με 95-91 τους Κλίπερς. Ο Ράντολφ με 26 πόντους και ο Μάγιο με 20, οδήγησαν το Μέμφις στη νίκη με 107-94 επί της Ιντιάνα.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες του ΝΒΑ που έγιναν ξημερώματα
Τορόντο-Νιού Τζέρσεϊ 118-95
Ατλάντα-Γιούτα 96-83
Βοστώνη-Φιλαδέλφεια 97-98
Κλίβελαντ-Μιλγουόκι 85-82
Μέμφις-Ιντιάνα 107-94
Μινεσότα-Σακραμέντο 112-96
Νέα Ορλεάνη-Ντένβερ 98-92
Νέα Υόρκη-ΛΑ Κλίπερς 95-91
Οκλαχόμα-Ντιτρόιτ 109-98
Ντάλας-Χιούστον 108-116 (παράταση)
Γκόλντεν Στέιτ-Ουάσινγκτον 109-118


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 20-5
Τορόντο 12-17
Νέα Υόρκη 9-17
Φιλαδέλφεια 7-19
Νιού Τζέρσεϊ 2-25

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 20-7
Μιλγουόκι 11-13
Ντιτρόιτ 11-15
Σικάγο 9-15
Ιντιάνα 9-15

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ατλάντα 19-6
Ορλάντο 19-7
Μαϊάμι 13-11
Σάρλοτ 10-14
Ουάσινγκτον 8-16

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 19-8
Πόρτλαντ 16-11
Γιούτα 15-11
Οκλαχόμα 13-12
Μινεσότα 5-22

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
ΛΑ Λέικερς 20-4
Φοίνιξ 17-9
Σακραμέντο 11-14
ΛΑ Κλίπερς 11-14
Γκόλντεν Στέιτ 7-19

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 19-8
Χιούστον 15-11
Σαν Αντόνιο 13-10
Νέα Ορλεάνη 12-13
Μέμφις 11-15

Goal και χρήμα

Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων. Σάββατο σήμερα και έχουμε ένα γεμάτο κουπόνι. Ας αρχίσουμε από την Αγγλία και τον αγώνα ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ.Η ΣΙΤΥ προέρχεται από την βαριά ήττα με 3-0 από την ΤΟΤΕΝΑΜ και γενικά είναι μια ομάδα που δεν κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Θα λείψει ο κεντρικός αμυντικός ΛΕΣΚΟΤ και ο πλάγιος μπακ ΜΠΡΙΤΖ. Απουσίες στην άμυνα θα έχει και η ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ,over λοιπόν. Συνεχίζουμε με Ελλάδα και τον αγώνα στην Κρήτη το ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-Π.Α.Ο.Κ .Ο δικέφαλος προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση στην φετινή σεζόν μέσα στη ΚΑΒΑΛΑ που δεν ανταμείφτηκε όμως με τους τρείς βαθμούς της νίκης. Έχει μια μόλις νίκη εκτός έδρας και καιρός είναι να κερδίσει και πάλι σε αγώνα μακριά από την ΤΟΥΜΠΑ. Θα πάμε με το διπλό και το 2,35 του ΟΠΑΠ. Μεταφερόμαστε στην Γαλλία και στον αγώνα ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΜΑΡΣΕΙΓ.Η ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ στην έδρα της στους τελευταίους 6 αγώνες έχει μία μόλις νίκη δύο ισοπαλίες και τρείς ήττες. Σε αντίθεση με την ΜΑΡΣΕΙΓ που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στα εκτός έδρας έχοντας τρείς νίκες μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η ΜΑΡΣΕΙΓ τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να φύγει δυο φορές με τους τρείς βαθμούς της νίκης. Θα πάμε και εδώ με το διπλό ελπίζοντας να μας δικαιώσουν. Συνεχίζουμε με ΙΣΠΑΝΙΑ και τον αγώνα της δεύτερης κατηγορίας ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ-ΟΥΕΛΒΑ.Η ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση και στα τελευταία έξι εντός έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Η ΟΥΕΛΒΑ βρίσκεται στην 13η θέση και στα τελευταία έξι εκτός έδρας έχει μία μόλις νίκη. Θα εμπιστευτούμε τον ΗΡΑΚΛΗ της Ισπανίας και θα πάμε με τον άσο. Στην Γερμανία το σημείο μας είναι ο άσος του ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ απέναντι στο ΜΠΟΧΟΥΜ.Η ΜΠΟΧΟΥΜ δεν είναι στα καλά της σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και πιστεύω με όλες της απουσίες που έχει δεν θα καταφέρει να πάρει βαθμό. Τελειώνουμε με τον μεγάλο αγώνα στην Ιταλία ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΜΙΛΑΝ. Η ΜΙΛΑΝ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο CAMPIONATO.Τα τελευταία 2 χρόνια καταφέρνει να παίρνει το διπλό στην Φλωρεντία .Θα ρισκάρουμε στο διπλό της ΜΙΛΑΝ. Αυτές είναι η σημερινές μας επιλογές με αρκετό ρίσκο και καλές αποδόσεις.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ηρακλης-Συμφωνία με Ελιάχου


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Στα διοικητικά, ο Αντώνης Ρέμος, σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, έχει επισυνάψει συμφωνία με τον Ελιάχου, τον Βελγο-Ισραηλινό που εμφανίστηκε στο προσκήνιο προσφάτως. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες όπως επίσης ελέγχεται η πληροφορία περί συμφωνίας ανάμεσα στους «δύο» για τη διαδοχή.

Σημειώνεται ότι ο Ελιάχου θα παραλάβει το 50% των μετοχών και ο Ρέμος θα παραμείνει πρόεδρος.


Μένουν οι Βραζιλιάνοι
Σύντομα αποφασίζει ο Κωφίδης. Τόσο ο Τούτσε Ντάγκλας, όσο και ο Έβερτον έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις. «Θέλω να παίξω στην Ελλάδα και στον Ηρακλή. Μου άρεσε αρκετά η κατάσταση την οποία συνάντησα και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω», είπε χαρακτηριστικά ο βραζιλιάνος Έβερτον. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί άλλες δυο φορές μακριά από την πατρίδα του στην Ιταλία και στο Κατάρ. «Θεωρώ ότι τώρα είμαι περισσότερο έτοιμος για να παίξω ξανά στο εξωτερικό. Διαπίστωσα ότι μου ταιριάζει αυτή η ομάδα και περιμένω την οριστική απόφαση για να γνωρίζω αν θα μείνω στην Ελλάδα».

O 21χρονος Τούτσε Ντάγκλας αγωνίζεται ως δεξί μπακ, είναι αρκετά γρήγορος και έχει πείσει τον Σάββα Κωφίδη.

Γενικότερα, για τα μεταγραφικλα, ο Ηλίας Πουρσανίδης μαζί με τον Σάββα Κωφίδη έχουν κατασταλάξει σε κάποιους ποδοσφαιριστές, όμως δεν είναι σίγουρο αν θα παοκτηθούν, λόγω των όσων συμβαίνουν στο ιδιοκτησιακό.

Κατά τα άλλα και ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην Ξάνθη, ο Σάββας Κωφίδης ολοκληρώνει την προετοιμασία της ομάδας.

Σε πλήρεις ρυθμούς προπονήθηκε ο Στέλιος Ηλιάδης που ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Ο Ντιέ προετοιμάστηκε κανονικά και μοναδικός απών είναι ο Παπαστεριανός που συνέχισε τη θεραπεία του. Τέλος, Λέκι και Πιλότο ακολουθούν το ειδικό πρόγραμμά τους.

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Ηρακλής και η αντίστοιχη της Ξάνθης συμφώνησαν για την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον άδικο χαμό του Γιόβαν Γκοΐκοβιτς.

Από τα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στη Μίκρα διατίθενται των εισιτηρίων που εξασφάλισε ο Ηρακλής για τα "Πηγάδια", τα οποία αφορούν τη Θύρα Δ του γηπέδου των Πηγαδίων και τιμώνται προς 25 ευρώ έκαστο. Αύριο, ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει από τις 16.30 ειδικό εκδοτήριο έξω από την κερκίδα που θα φιλοξενήσει τους "κυανόλευκους" οπαδούς.

"Tρίποντο" με Φαρφάν η Σάλκε


Ο Φαρφάν πέτυχε το νικητήριο γκολ της Σάλκε Με ένα γκολ του Φαρφάν στο 12', η Σάλκε νίκησε στην έδρα της 1-0 τη Μάιντς, στον αγώνα που άνοιξε την «αυλαία» της 17ης ημέρας στην Μπουντεσλίγκα και πέρασε πρώτη στη βαθμολογία, έστω και προσωρινά, καθώς η Λεβερκούζεν θα έχει το Σάββατο την ευκαιρία να επανακάμψει, στον αγώνα με την Γκλάντμπαχ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 17ης αγωνιστικής
Σάλκε-Μάιντς 1-0
(12' Φαρφάν)

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 19/12
Μπάγερν-Χέρτα Βερολίνου 19/12
Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 19/12
Αϊντραχτ Φρ.-Βόλφσμπουργκ 19/12
Ανόβερο-Μπόχουμ 19/12
Στουτγκάρδη-Χοφενχάιμ 19/12
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 20/12
Κολονία-Νυρεμβέργη 20/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
Σάλκε 34 -17αγ.
Λεβερκούζεν 32
Μπάγερν Μονάχου 30
Βέρντερ Βρέμης 28
Αμβούργο 28
Ντόρτμουντ 27
Χοφενχάιμ 25
Μάιντς 24 -17αγ.
Βόλφσμπουργκ 23
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 23
Γκλάντμπαχ 21
Φράιμπουργκ 18
Ανόβερο 17
Κολονία 15
Στουτγκάρδη 13
Μπόχουμ 13
Νυρεμβέργη 12
Χέρτα Βερολίνου 6

Ψιθυροι......................

  • Τη προσωπική του ιστοσελίδα εγκαινίασε την Παρασκευή (18/12) ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Μπενάρντ Κουμορτζί στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση www.kumordzi.com
  • Επιστρέφει, λέει, ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ. Γιατί, μήπως είχε αποχωρήσει και ποτέ;
  • Την υποστήριξη 400 φιλάθλων της είχε στο "Ντα Λουζ" η ΑΕΚ στο τελευταίο της ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος απέναντι στην Μπενφίκα

Φιλαράκι, σ΄ έπιασε η κάμερα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_meTks0iKn.jpg

Δεν θα αναλωθούμε σε κινέζικες θεωρίες περί αντιστοιχίας φωτογραφιών με χιλιάδες λέξεις...Δείτε απίθανα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το χώρο των σπορ, στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν έχει νόημα, άλλωστε. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους!

Εσείς απλώς πατάτε το play στο βίντεο και η εικόνα σας αποζημιώνει.

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f985f963447292a3206ed3d2732e6eb3_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Το μυαλό στην μπάλα

Συνεχίζουν για Μπάγεβιτς οι Βόσνιοι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8f78520e156cffe83f4f9427a2f7a7bf_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Ο διάδοχος του Τσίρο Μπλάζεβιτς στον πάγκο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης δεν έχει ακόμα βρεθεί, με το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να ανακυκλώνεται και πάλι από ΜΜΕ της χώρας.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής μετά το διαζύγιο με τον Μπλάζεβιτς. Στην κούρσα της διαδοχής, το πιο πρόσφατο όνομα είναι αυτό του Λιούπκο Πέτροβιτς, ο οποίος μάλιστα είχε και συζητήσεις με ανθρώπους της ομάδας.

Σύμφωνα, πάντως, με τα ΜΜΕ της χώρας, υποψήφιοι είναι ακόμα οι Σούσιτς και Μπαρμπάρεζ, ο Μπαζντάρεβιτς της Γκρενόμπλ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Kάκωση ο Μέλμπεργκ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7ae1c0b057552184371adcb7142abfb1_L.jpg?1261166345?1261166345?1261166345

Μόνο με... θαύμα θα προλάβει το ματς της Κυριακής με τον Άρη είναι ο Όλαφ Μέλμπεργκ καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου. Νέες εξετάσεις το Σάββατο θα κάνει ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός.

Ο έμπειρος άσος του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, μετά την κάκωση που υπέστη. Πάντως το ιατρικό τιμ από την μεριά του επιφυλάσσεται και θα αποφασίσει οριστικά αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση με νέες εξετάσεις το Σάββατο. Την δεδομένη χρονική στιγμή όμως μάλλον οι ελπίδες είναι ελάχιστες για να είναι στην διάθεση του Ζίκο κόντρα στον Άρη.

Η λέξη ήττα… δεν υπάρχει!

Η λέξη ήττα… δεν υπάρχει!

Δε διαφέρει και πολύ το αυριανό παιχνίδι του Ηρακλή μ’ αυτό στα Γιάννινα. Είναι τρόπον τινά… τελικός. Κι αυτή η αναμέτρηση. Είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι μια… μάχη. Και οι πολεμιστές στις μάχες δεν βγαίνουν ποτέ ηττημένοι από το γήπεδο. Στο «λεξιλόγιο» του Ηρακλή για το αυριανό παιχνίδι στην Ξάνθη απαγορεύεται να υπάρχει η λέξη ήττα. Δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να υπάρχει. Η καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που «έφτιαξε» το κλίμα. Πάνω από όλα έδειξε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Επί του πρακτέου, στο «ταμείο» του Ηρακλή δεν μπήκε τίποτα. Κανένας βαθμός. Κι επειδή η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη, οι βαθμολογικές διαφορές είναι ελάχιστες, είναι απαραίτητο για την ομάδα να πάρει το διπλό στην Ξάνθη.
Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε και χθες με μια πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Ο Σάββας Κωφίδης έδωσε βάρος για ακόμη μια φορά στην τακτική και τη «στρατηγική» που θα ακολουθήσει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην ωριαίας διάρκειας χθεσινή προπόνηση υπήρξαν αρκετές ασκήσεις πάνω στην τακτική, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε οικογενειακό δίτερμα.

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα

Το θετικό από το «μέτωπο» των τραυματιών είναι πως τα προβλήματα των Γιαννούλη και Κοβαλέφσκι δεν προκαλούν «πονοκέφαλο» στον Σάββα Κωφίδη. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός του Ηρακλή ξεπέρασε την ελαφρά αδιαθεσία που τον ταλαιπώρησε και τέθηκε ξανά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, συμμετέχοντας κανονικά στη χθεσινή προπόνηση μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Από την άλλη ο Πολωνός τερματοφύλακας πραγματοποίησε ατομικό πρόγραμμα με χαλαρούς ρυθμούς, μιας και είχε χαμηλό πυρετό και σημάδια ίωσης. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των «κυανόλευκων» δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και ο Κοβαλέφσκι θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά την εστία της ομάδας αύριο.
Οι δεδομένοι απόντες συνέχισαν σε ατομικούς ρυθμούς. Ο μεν τιμωρημένος Παπαστεριανός με φυσιοθεραπεία και οι Λέκι-Πιλότο στο ειδικό πρόγραμμα το οποίο ακολουθούν το τελευταίο διάστημα.

Ανοικτές θέσεις για την ενδεκάδα

Η καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας, έχουν βάλει σε προβληματισμό τον Σάββα Κωφίδη, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα. Είναι δεδομένο πως ο τεχνικός των «κυανόλευκων» δεν έχει καταλήξει πλήρως στους «εκλεκτούς» του. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις τελευταίες προπονήσεις, ο Κοβαλέφσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Κατσαμπής-Σαρακατσάνος θα αποτελέσουν κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Γιαννούλης θα αγωνιστεί αριστερά και ο Περπερίδης δεξιά. Στη μεσαία γραμμή στον άξονα η μια θέση ανήκει στον Ηλιάδη, ενώ την άλλη διεκδικούν Ντιέ-Ιωαννίδης. Στις πτέρυγες ο Τούμα θα παραμείνει δεξιά και ο Επστάιν αριστερά, με τον Ντίκα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό φορ και μπροστά από τους αμυντικούς χαφ. Ανοικτή πάντως είναι η θέση της «κορυφής» στην επίθεση, με τους Γιάκομπ και Μπόσνιακ να έχουν ίσες πιθανότητες.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με μεσημεριανή (3:15) προπόνηση στη Μίκρα. Μετά το τέλος της θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει στις 5:00 μ.μ. για την Ξάνθη, όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης. Πηγη Μετροσπορ

Σε ετοιμότητα Σηφάκης και Κάλβο

Σε ετοιμότητα Σηφάκης και Κάλβο

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μονοπωλεί το ενδιαφέρον στον Άρη, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σημαντική αυριανή αναμέτρηση. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και το βαρύ γήπεδο, ανάγκασαν τον Έκτορ Κούπερ να πραγματοποιήσει την προπόνηση της ομάδας στο πλαστικό γήπεδο της Μίκρας. Σ’ αυτήν ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη είδε τόσο τον Μιχάλη Σηφάκη, όσο και τον Τόνι Κάλβο να συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, γεγονός το οποίο τον ικανοποίησε απόλυτα, μιας και αμφότεροι θα είναι σε θέση να συμβάλλουν στην προσπάθεια της ομάδας για τη νίκη. Μοναδικός απών από τη χθεσινή προπόνηση των «κίτρινων» ήταν ο Νταρίο Φερνάντεζ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο ούτως ή άλλως θα έμενε εκτός πλάνων για το αυριανό ντέρμπι, μιας και είναι τιμωρημένος. Η τελευταία, σημερινή, προπόνηση του Άρη είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις «κίτρινες» εγκαταστάσεις στο Ρύσιο και μετά την ολοκλήρωσή της, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» της αποστολής για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους».

Επιστροφή στο «διπλό»

Επιστροφή στο «διπλό»

Την επιστροφή του στις εκτός έδρας νίκες φιλοδοξεί να κάνει σήμερα ο ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο, σε ένα δύσκολο και πολύ απαιτητικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Εργοτέλη, σκοπεύοντας να κλείσει το 2009 με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ιστορικού συλλόγου και τους σχεδιασμούς του προπονητή του.
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του νωρίς χθες το μεσημέρι με μια προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας και αργότερα το απόγευμα με απευθείας πτήση προωθήθηκε στο Ηράκλειο όπου και κατέλυσε..
Ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν ξεπέρασε την ίωση και επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ απόντες ήταν οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο.
Μετά το πέρας της προπόνησης, ο προπονητής του Δικεφάλου, Φερνάντο Σάντος, επέλεξε για την αποστολή τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Ιδιο σχήμα

Με τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και την περασμένη εβδομάδα, συν τον αποθεραπευθέντα Φωτάκη, ο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει σχήμα στην αρχική ενδεκάδα του, αφού η εμφάνιση της ομάδας στην Καβάλα δεν τον άφησε ανικανοποίητο. Θα παίξουν δηλαδή, οι Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς, Σορλέν, Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.
Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στους παίκτες του χθες και τους προειδοποίησε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να νικηθεί ο Εργοτέλης, που είναι όχι απλά η θετική έκπληξη του πρωταθλήματος αλλά και μια δύσκολη ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς και ταχύτατες αντιδράσεις.
Για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι, το ζητούμενο δεν είναι ούτε ο αιφνιδιασμός στο ξεκίνημα του αγώνα, ούτε και οι καλές εντυπώσεις στο τέλος της αναμέτρησης. Όπως εξήγησε και ο προπονητής στους παίκτες του, το ζητούμενο να γίνουν ευκαιρίες και αυτές να μετατραπούν σε γκολ. Γιατί το φαινόμενο της Καβάλας, να δημιουργεί η ομάδα ευκαιρίες και να τις χάνει, δεν είναι το ιδανικό.
Αυτό που επίσης ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας, είναι η υπομονή στο παιχνίδι, γιατί μόνο με αυτήν μπορεί να γίνει πράξη ο στόχος της νίκης.

Πως θα παίξει

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα της ενδεκάδας και το σχήμα, ο ΠΑΟΚ ελάχιστες διαφορές θα έχει ως προς την τακτική που ακολούθησε στην Καβάλα. Καμιά απολύτως διαφορά στην αμυντική ζώνη και στην ανασταλτική λειτουργία με τους αμυντικούς μέσους. Η διαφορά μπορεί να εντοπιστεί στην λειτουργία του Ολιβιέ Σορλέν, που ίσως ξεκινήσει δεξιά, στην θέση που καλύπτει και ο Φωτάκης, για να πάει στο αριστερό άκρο ο Βιεϊρίνια, που θα παίζει και στα δυο άκρα της επίθεσης ανάλογα με την αντίδραση και την αποτελεσματικότητα της αμυντικής γραμμής του Εργοτέλη.
Στην κορυφή θα είναι και πάλι ο Θανάσης Παπάζογλου, με αξιώσεις να σκοράρει στο Παγκρήτιο, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ φέτος στο νησί, για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Πηγη Μετροσπορ

Ο Πιλάβιος στην εκπομπή "Τάδε έφη"


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, θα είναι φιλοξενούμενος του Λάμπη Ταγματάρχη στην ζωντανή εκπομπή "Τάδε έφη", που θα μεταδοθεί αυτή την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 18.30 από το novasports1.

Ο κ. Πιλάβιος θα αναφερθεί μεταξύ άλλων:
Στην πορεία της εθνικής ομάδας προς το Παγκόσμιο Κύπελλο
Στα σχέδια του για τον Οτο Ρεχάγκελ
Στη διαιτησία, τη βία, το στοίχημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Εφερε Ελινγκτον η Σκόντα Ξάνθη


Ο Ελινγκτον της Γουότφορντ Μεταγραφή από την Αγγλία προσπαθεί να κάνει και πάλι η Σκόντα Ξάνθη. Συγκεκριμένα στην πόλη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 28χρονος επιθετικός της Γουότφορντ, Νέιθαν Ελινγκτον. Οι πρώτες συζητήσεις δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, όμως το Σάββατο θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Ο Ελινγκτον έχει γεννηθεί στις 2 Ιουλίου 1981 και έχει ύψος 1,78 μ. Κατά το παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Ντέρμπι, Γουέστ Μπρομ, Γουίγκαν, Μπρίστολ Ρόβερς και Γουόλτον και Χέρσαμ.

Ποια Ρόμα; Στο μυαλό ο ΠΑΣ!


Σισέ και Νίνης πανηγυρίζουν.... Η κλήρωση του Παναθηναϊκού με την Ρόμα, είναι λογικό να κλέβει την παράσταση. Όμως στο «πράσινο» στρατόπεδο πέρα από λίγες κουβέντες που έγιναν για τον επόμενο αντίπαλο του «τριφυλλιού» στο Europa League, οι πάντες σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το Σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σκοπός όλων είναι να πάρουν πάση θυσία τη νίκη, για να παν ήρεμοι στις διακοπές των Χριστουγέννων και στην χειρότερη περίπτωση (γι' αυτούς) να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από τον αιώνιο. Φυσικά, περιμένουν και τα... καλά νέα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», μια και στραβοπάτημα του Ολυμπιακού θα τους δώσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τα Γιάννινα τους Σαριέγκι, Μαρίνο, Καρνέζη, Μάντζιο, Τζιόλη, Μαχλελή και Δάρλα. Όσον αφορά την ενδεκάδα δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές. Ο Λέτο διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Ρουκάβινα, ενώ ο Κατσουράνης πιθανότατα επιστρέφει αντί του Σιμάο.

Προβάρει τα "ερυθρόλευκα" ο Μπεν Αρφά


Κοντά στον Μπεν Αρφά ο Ολυμπιακός Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μία σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η "Equipe" σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι οι "ερυθρόλευκοι" συζητούν με την Μπεν Αρφά, κάτι που επιβεβαιώνει και η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδος που τα έχει βρει σε όλα με τη Μαρσέιγ. Ο 22χρονος που είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, όσο ως επιτελικός μέσος λύνοντας έτσι τα χέρια του Ζίκο που είχε εντοπίσει κενά στο ρόστερ και στις δύο αυτές θέσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να αποσπάσουν το "ναι", το οποίο θα ολοκληρώσει μία μεγάλη μεταγραφή τόσο για τους πρωταθλητές, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό που αγγίζει τα επτά εκατομμύρια ευρώ για να ντύσει τον Μπεν Αρφά στα "ερυθρόλευκα", καθώς τόσα είναι περίπου τα χρήματα που συμφώνησαν οι "ερυθρόλευκοι'" να καταβάλλουν στη Μαρσέιγ για τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Ο Μπεν Αρφά έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ παρά το μικρό της ηλικίας του, έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές στο Σαμπιονα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 66 παιχνίδια με τη φανέλα της Λιόν (2004-2008) και σε 44 με τη Μαρσέιγ (2008-μέχρι σήμερα). Ο Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής που δεν φημίζεται για τον καλό του χαρακτήρα, είχε έρθει στα χέρια με τον Σισέ στη Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα να φύγει από την ομάδα ο νυν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.