Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Επιστροφή στο «διπλό»

Επιστροφή στο «διπλό»

Την επιστροφή του στις εκτός έδρας νίκες φιλοδοξεί να κάνει σήμερα ο ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο, σε ένα δύσκολο και πολύ απαιτητικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Εργοτέλη, σκοπεύοντας να κλείσει το 2009 με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ιστορικού συλλόγου και τους σχεδιασμούς του προπονητή του.
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του νωρίς χθες το μεσημέρι με μια προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας και αργότερα το απόγευμα με απευθείας πτήση προωθήθηκε στο Ηράκλειο όπου και κατέλυσε..
Ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν ξεπέρασε την ίωση και επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ απόντες ήταν οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο.
Μετά το πέρας της προπόνησης, ο προπονητής του Δικεφάλου, Φερνάντο Σάντος, επέλεξε για την αποστολή τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Ιδιο σχήμα

Με τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και την περασμένη εβδομάδα, συν τον αποθεραπευθέντα Φωτάκη, ο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει σχήμα στην αρχική ενδεκάδα του, αφού η εμφάνιση της ομάδας στην Καβάλα δεν τον άφησε ανικανοποίητο. Θα παίξουν δηλαδή, οι Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς, Σορλέν, Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.
Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στους παίκτες του χθες και τους προειδοποίησε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να νικηθεί ο Εργοτέλης, που είναι όχι απλά η θετική έκπληξη του πρωταθλήματος αλλά και μια δύσκολη ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς και ταχύτατες αντιδράσεις.
Για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι, το ζητούμενο δεν είναι ούτε ο αιφνιδιασμός στο ξεκίνημα του αγώνα, ούτε και οι καλές εντυπώσεις στο τέλος της αναμέτρησης. Όπως εξήγησε και ο προπονητής στους παίκτες του, το ζητούμενο να γίνουν ευκαιρίες και αυτές να μετατραπούν σε γκολ. Γιατί το φαινόμενο της Καβάλας, να δημιουργεί η ομάδα ευκαιρίες και να τις χάνει, δεν είναι το ιδανικό.
Αυτό που επίσης ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας, είναι η υπομονή στο παιχνίδι, γιατί μόνο με αυτήν μπορεί να γίνει πράξη ο στόχος της νίκης.

Πως θα παίξει

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα της ενδεκάδας και το σχήμα, ο ΠΑΟΚ ελάχιστες διαφορές θα έχει ως προς την τακτική που ακολούθησε στην Καβάλα. Καμιά απολύτως διαφορά στην αμυντική ζώνη και στην ανασταλτική λειτουργία με τους αμυντικούς μέσους. Η διαφορά μπορεί να εντοπιστεί στην λειτουργία του Ολιβιέ Σορλέν, που ίσως ξεκινήσει δεξιά, στην θέση που καλύπτει και ο Φωτάκης, για να πάει στο αριστερό άκρο ο Βιεϊρίνια, που θα παίζει και στα δυο άκρα της επίθεσης ανάλογα με την αντίδραση και την αποτελεσματικότητα της αμυντικής γραμμής του Εργοτέλη.
Στην κορυφή θα είναι και πάλι ο Θανάσης Παπάζογλου, με αξιώσεις να σκοράρει στο Παγκρήτιο, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ φέτος στο νησί, για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: