Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Με τον «αέρα» της Ίντερ!!

Με τον «αέρα» της Ίντερ
Έχοντας στο πλευρό της τον «αέρα» από την επιβλητική νίκη επί της Ίντερ, η Μπολόνια, αύτη τη φορά στην έδρα της, νίκησε 2-0 τη Φιορεντίνα σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Μπορεί να πέρασε δύσκολες στιγμές στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου αλλά κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση και να πάρει την νίκη. Ο Ντιαμάντι άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 43ο λεπτό ο Ραμίρεζ πέτυχε το δεύτερο γκολ που σφράγισε το τελικό 2-0.

πηγή: sportfm.gr

Αλεξανδρής: «Πετύχαμε το βασικό μας στόχο»

Αλεξανδρής: «Πετύχαμε το βασικό μας στόχο»
Συμβιβασμένος με τη σκληρή πραγματικότητα που θέλει τον Άρη των πολλών προβλημάτων να μην μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά την ήττα από τη Χίμκι στη Μόσχα.

«Για εμάς ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Ξέραμεότι έπρεπε να παλέψουμε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα έχει μεγάλη ευκαιρία για να επιτύχει πολλά σε αυτή την διοργάνωση. Η ευρωπαική πορεία μας τελειώνει την επόμενη Τρίτη. Ο βασικός στόχος ήταν η πρόκριση στο LAST-16 και αυτό το καταφέραμε. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στην Κίμην, άξιζε την νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μας. Θέλω να συγχαρώ τους φιλάθλους της Κίμκι, έχουν γνώση του αθλήματος και μας χειροκρότησαν», τόνισε.

Ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις, δήλωσε με τη σειρά του: «Είναι χαρούμενος που κερδίσαμε. Αυτή η νίκη ήταν απαραίτητη για εμάς. Είχαμε δύο στόχους. Να ξεκουράσω τηνομάδα και να κερδίσουμε. Μπορεί να είχαμε το πλεονέκτημα αλλά δεν ήταν όλα εύκολα. Ήμαστε αποφασισμένοι να κατακτήσουμε το EuroCup, μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο»/

«Έσβησε» στο τέλος!!

«Έσβησε» στο τέλος
Την ήττα με 8-6 γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών από την Ρουμανία στην Οραντέα. Οι διεθνείς μας έπιασαν καλή απόδοση στα τρία πρώτα οκτάλεπτα αλλά στην τελευταία περίοδο ήταν «εκτός λειτουργίας», δέχτηκαν τρία εύκολα γκολ και έχασαν το ματς στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του World League.

Αν και η εμφάνιση των «γαλανόλευκων» ήταν πολύ καλή στα πρώτα τρία 8λεπτα, 14.5 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα «έπεσε σεντόνι» στους παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς, αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε ένα τέρμα. Αυτή η επιθετική ολιγωρία της Ελλάδας, επέτρεψε στους Ρουμάνους να κάνουν την επιστροφή στο σκορ, σκοράροντας με ένα σερί 5-0.

Αυτή η νίκη, επέτρεψε στους Ρουμάνους να ξεφύγουν στην βαθμολογία με 6 βαθμούς από την Εθνική μας, αφού μετράνε πλέον 12.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αγωνίστηκε με δώδεκα, και όχι δεκατρείς παίκτες, αφού ο Γιάννης Φουντούλης έμεινε στο ξενοδοχείο λόγω ίωσης που τον ταλαιπώρησε.

Κώστας Βαμβακάρης: «Δεχτήκαμε εύκολα γκολ»

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο βοηθός του ομοσπονδιακού μας προπονητή, Κώστας Βαμβακάρης, έκανε δηλώσεις για την ήττα της ομάδας, λέγοντας «Αγωνιστήκαμε πολύ καλά στην αρχή και καταφέραμε να προηγηθούμε με 6-3. Στην συνέχεια, κολλήσαμε και τελικά χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να χαθεί».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφει αύριο τα μεσάνυχτα στην Αθήνα.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 1-1, 2-4, 2-1, 3-0

Ρουμανία: Ραντού 2, Μπρουσίλα 2, Νεμπεάνου, Ντιακόνου 1, Ματέι 1, Σιομπεάνου 1

Ελλάδα: Ντόσκας 2, Θεοδωρακόπουλος 1, Κοκκινάκης 1, Μιράλης 1, Μυλωνάκης 1

πηγή: sportfm.gr

«Ξεπάγιασε» η Ρεάλ!!

«Ξεπάγιασε» η Ρεάλ!
Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον προημιτελικό του Champions League κρατούσε για 93 λεπτά η Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο -σε εκείνο το σημείο- ο Ουέρνμπλουμ «πάγωσε», στο… παγωμένο «Λουζνίκι», την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ρονάλντο είχε δώσει το προβάδισμα στη «βασίλισσα» στο 28’, όπου τόσο εκείνος όσο και ο Καγεχόν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν πιο εύκολο το έργο των Μαδριλένων στον επαναληπτικό της 14ης Μαρτίου.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα, μέχρι να ζεσταθεί (μεταφορικά και… κυριολεκτικά) η Ρεάλ. Οι Ρώσοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Κασίγιας, πέρα από ένα γυριστό του Τζαγκόεφ. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Μπενζεμά έγινε αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Ιγκουαΐν, ο οποίος έκανε πιο αισθητή την παρουσία του στην άμυνα των γηπεδούχων.

Σχεδόν αμέσως με την είσοδο του Αργεντινού επιθετικού στον αγωνιστικό χώρο ήρθαν οι πρώτες καλές στιγμές για του Ισπανούς, με τον Ρονάλντο να ανοίγει το σκορ στο 28’. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν τη Ρεάλ για την ισοφάριση, ωστόσο -και πάλι- δεν κατάφεραν να φανούν αρκετά απειλητικοί. Έτσι, κύλησε το πρώτο 45λεπτο, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Καρμπόν με το πρώτο ημίχρονο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο δεύτερο. Η ΤΣΣΚΑ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να γίνει απειλητική, με τη Ρεάλ να «ζεσταίνεται» στη συνέχεια και να ελέγχει εκείνη το ματς. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, αλλά τα τελειώματά τους ήταν πολύ άσχημα. Όσο δεν απειλούνταν οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, έβγαιναν με άνεση στην επίθεση, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

Καγεχόν και Ρονάλντο είχαν σημαντικές στιγμές για να διευρύνουν το προβάδισμα της Ρεάλ, ωστόσο ο Τσεπτσούγκοφ ήταν σταθερός. Στο τελευταίο 20λεπτο, η «βασίλισσα» έμοιαζε να κάνει συντήρηση δυνάμεων διατηρώντας -σχεδόν άκοπα- το σκορ που της έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση στον προημιτελικό του Champions League. Τελικά, η «ψυχρολουσία» ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς ο Ουέρνμπλουμ, ύστερα από ένα αχρείαστο φάουλ του Κοεντράο, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Παρακολουθήσατε σε real time από το www.sport-fm.gr:




ΟΙ συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Τσεπτσούγκοφ, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σετσνίκοφ, Αλντονίν (68’ Χόντα), Ουέρνμπλουμ, Τόσιτς (82’ Νέσιντ), Τζαγκόεφ, Μούσα (64’ Ολίσε), Ντουμπιά.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Καγεχόν (75’ Κακά), Οζίλ (85’ Αλμπιόλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (16’ Ιγκουαΐν).

πηγή: sportfm.gr

Έρευνα για τα ρατσιστικά κρούσματα στο «Ντραγκάο»

Έρευνα για τα ρατσιστικά κρούσματα στο «Ντραγκάο»
Έρευνα για τις καταγγελίες περί ρατσιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς της Πόρτο στην αναμέτρηση της προηγούμενης Πέμπτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, γνωστοποίησε ότι διεξάγει η UEFA.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα στο «Ντραγκάο», από το οποίο οι «πολίτες» έφυγαν με τη νίκη (1-0) για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο Μάριο Μπαλοτέλι άκουγε τα… εξ’ αμάξης από τους Πορτογάλους οπαδούς.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας, οι οποίοι απευθύνθηκαν αμέσως μετά το παιχνίδι στην UEFA.

Από τη μεριά του και ο Γιάγια Τουρέ κατήγγειλε τη συμπεριφορά των οπαδών της Πόρτο, τονίζοντας πως άκουσε ορισμένες… κραυγές των Πορτογάλων. «Η αλήθεια είναι ότι κάτι κατάλαβα. Ίσως στις άλλες χώρες δεν τους αρέσουν οι μαύροι ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί έρχονται στο γήπεδο για να χαρούν το ποδόσφαιρο και εμείς δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ο Μάριο είναι πλέον σε θέση να κοντρολάρει τέτοιου είδους γεγονότα» ήταν τα λόγια του.

Έπειτα από όλα αυτά, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πήρε την απόφαση να διεξάγει έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας και η πιθανή επιβολή τιμωρίας στους «δράκους» θα γίνουν γνωστά εντός των επόμενων ημερών.

πηγή: sportfm.gr

ΠΑΟΚ-Άρης: 0-0 | Προπονητές με πολύ συγκεκριμένα πλάνα και αγωνιστικές «ατυχίες»


ΠΑΟΚ και Άρης σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0. Παρά το φτωχό τελικό σκορ ο αγώνας είναι ικανοποιητικό ρυθμό, ένταση, συγκινήσεις, πάθος και ενδιαφέρουσες τακτικές μονομαχίες ανάμεσα σε δύο προπονητές με πολύ συγκεκριμένα πλάνα. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες αναφορικά με τον ψυχολογικό τομέα. Ο μεν ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ανώτερος του αντιπάλου του καταπολεμώντας την κούραση ενώ ο δε Άρης πήρε πολύτιμο βαθμό σε μία… αφιλόξενη έδρα και παρέμεινε στο κυνήγι της εισόδου των play-off.
ΠΑΟΚ: Έλεγχος του ρυθμού και ανάπτυξη από τα άκρα
Ο Μπόλονι βασίστηκε στο παραπάνω δίπτυχο για την επικράτηση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρουμάνος δεν παρέκλινε των τακτικών συνηθειών του σε ένα παιχνίδι που αυτές θα εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του.
Έλεγχος του ρυθμού για:
  • εξοικονόμηση/διαχείριση δυνάμεων σε ένα καταπονημένο ρόστερ
  • δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για διενέργεια επιθέσεων απέναντι σε οργανωμένη άμυνα
Παιχνίδι από τα άκρα:
  • Εκεί βρίσκονται οι πιο ικανοί επιθετικά παίκτες της ομάδας (Σάλπι/Λίνο/Γεωργιάδης)
  • Η απουσία του Φωτάκη αποδυνάμωσε την δύναμη του άξονα
  • Ο Άρης στερείται καλών ανασταλτικά πλάγιων αμυντικών (Νέτο/Μίσελ, Καζναφέρης)
  • Το παιχνίδι από τα πλάγια ευνοεί την διάσπαση κλειστών αμυνών
Ο Γκαρσία (κόκκινο) ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει τον Αθανασιάδη από τον άξονα έχοντας 3 επιλογές για πάσα. Η επιλογή μη πίεσης στον Ουρουγουανό από τον Μασάδο έδωσε την δυνατότητα δημιουργίας παιχνιδιού από πίσω για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία επιχείρησε 11 γεμίσματα με βάση την Galanis Sports Data
Άρης: Αντεπιθέσεις, μικρές αποστάσεις των γραμμών και παίκτες πίσω από την μπάλα
Από την άλλη ο Μασάδο επέλεξε μία πιο αμυντική προσέγγιση που είχε ως κυρίαρχο στόχο την αποφυγή της ήττας αλλά και την σταδιακή αύξηση της επιθετικότητας με την πάροδο του αγωνιστικού χρόνου. Ο Πορτογάλος «δούλεψε» πάνω στην σωματική κόπωση του ΠΑΟΚ – όχι όμως από την αρχή του αγώνα. Οι κίτρινοι έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις πολύ χτυπητές και συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες του δικεφάλου. O Μασάδο γνώριζε:
  • ότι ο ΠΑΟΚ στερείται ταχύτητας/ευκινησίας στο κεντρικό του αμυντικό δίδυμο
  • ότι ο Λίνο επιχειρεί επελάσεις αφήνοντας εκτεθειμένο το αριστερό άκρο της άμυνας του
  • ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται απέναντι σε οργανωμένες άμυνες αφού στερείται παικτών που έχουν ικανότητες στις ένας εναντίον ενός μονομαχίες
  • ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποιότητα στον άξονα – έτσι επεδίωξε την αριθμητική υπεροπλία στο κέντρο δίνοντας βάθος σε όλη την ομάδα του ευνοώντας την συνοχή της άμυνας και του κέντρου
Το κύριο επιθετικό πλάνο Μασάδο: o ευέλικτος Καστίγιο κινείται πολύ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ με σκοπό την εκμετάλλευση κενών χώρων πίσω από την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ
Οι προπονητές πέτυχαν τους σκοπούς τους
Η εξέλιξη του αγώνα φαίνεται να δικαιώνει και τους δύο προπονητές για τους τακτικούς σχεδιασμούς τους. Ο Μπόλονι είδε την ομάδα του να διατηρεί την κατοχή της μπάλας (με την ανοχή του Άρη) κάτι που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κάνει διαχείριση δυνάμεων, ειδικά στο 1ο ημίχρονο (η κατοχή ήταν 68%-32% στο πρώτο μέρος), αλλά και να ξεδιπλώνει αρετές παικτών που δυσκολεύονται απέναντι σε έντονο pressing (Γκαρσία/Λάζαρ/Τσιρίλο). Ο Γκαρδία βρήκε χρόνο και χώρο να δημιουργήσει, ο Λίνο βρήκε χώρο να επιχειρήσει κούρσες ενώ ο Τσιρίλο δεν επιδόθηκε στις γνωστές… 50άρες, χωρίς ουσία, μπαλιές.
Από την άλλη ο Μασάδο είδε την ομάδα του να ανεβάζει ρυθμούς όσο περνούσε η ώρα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο ήταν στον κύριο τακτικό σχεδιασμό. Ο Άρης επέδειξε συνοχή στις γραμμές, κατάφερε να ισορροπήσει την μάχη στον άξονα (σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία Φωτάκη) ενώ επέδειξε συνέπεια στην εφαρμογή των αντεπιθέσεων – κυρίως στο αδύναμο αριστερό αμυντικό άκρο του ΠΑΟΚ. Το διάστημα 55-75 ήταν χαρακτηριστικό του σχεδιασμού Μασάδο.
Τα στατιστικά της αναμέτρησης: Η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ φαίνεται από τους αριθμούς, όπως και η υπεροπλία του δικεφάλου στα φτερά έναντι των αντιπάλων. Από την άλλη η τακτική Μασάδο δημιούργησε ισορροπία (κυρίως) στο χώρο του κέντρου όπου - θεωρητικά - ο ΠΑΟΚ διέθετε προβάδισμα λόγω ατομικής ποιότητας
Ο ρόλος της… τύχης στον τακτικό σχεδιασμό
Σημαντικό ρόλο αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα έπαιξε οι αγωνιστικές «ατυχίες» στην αναμέτρηση, έστω και ο όρος τύχη δεν ταιριάζει απόλυτα με… βαθυστόχαστες τακτικές αναλύσεις και προσεγγίσεις. Στο ποδόσφαιρο η αποτυχία από την επιτυχία απέχουν ελάχιστα και διάφορα μικρά γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν τον τακτικό σχεδιασμό και ως συνέπεια το αποτέλεσμα μίας αναμέτρησης.
Ο Άρης είδε τις αναγκαστικές αλλαγές να επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την συνέπεια εφαρμογής του πλάνου του Μασάδο. Καστίγιο και Γιαννιώτας διαθέτουν τα αγωνιστικά στοιχεία στα οποία… χτίστηκε ο Άρης του ντέρμπι – ταχύτητα, ευελιξία, δυνατότητα κίνησης χωρίς την μπάλα. Οι τραυματισμοί τους σε συνδυασμό με το πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο τακτικά ρόστερ του Άρη μείωσαν αισθητά την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας – ειδικότερα την ώρα που ο Άρης ενέτεινε την πίεση του παίρνοντας μέτρα προς την αντίπαλη εστία.
Ο ΠΑΟΚ, θέλοντας και μη, τα έχει με τα δοκάρια που του στέρησαν (δις) ένα γκολ. Δοκάρια που προήλθαν από σωστές, οργανωμένες επιθέσεις και αποτελούν αποτέλεσμα της αγωνιστικής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα (κίνηση Γεωργιάδη, πάσα Γκαρσία, κίνηση Αθανασιάδη κτλ). Το… δοκάρι κι έξω υπερτέρησε του… δοκάρι και μέσα υπενθυμίζοντας σε όλους τις ρευστές ισορροπίες του πρωταθλητισμού αναγκάζοντας τον Μπόλονι να ανοίξει ρυθμό στο 2ο ημίχρονο, κάτι που ο Ρουμάνος ήθελε να αποφύγει εν όψει Ουντινέζε.
Δηλώσεις με… τακτικό νόημα
Κατατοπιστικότατες κι οι δηλώσεις των δύο προπονητών που βοηθούν πολύ στην ορθή τακτική σκιαγράφηση του αγώνα
Μασάδο
«Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ λογικά αφού έπαιζε στην έδρα του διατήρησε την πρωτοβουλία. Εμείς παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο μέρος«
«Σύμφωνα με το πλάνο μας όσο περνούσε χρόνος θέλαμε να γίνουμε λίγο πιο επιθετικοί αλλά  δυστυχώς οι αναγκαστικές αλλαγές με τον τραυματισμό του Νέρι δεν μας το επέτρεψαν»
«Από τα πόδια του Γκαρσία και του Λάζαρ περνάει όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Επρεπε να βρούμε τις δικές μας ισορροπίες για αυτό κλήθηκε ο Παπαζαχαρίας να περιορίσει τον Γκαρσία»
Μπόλονι
«Στην φυσική κατάσταση οι παίκτες μου ήταν παρόντες μετά το ταξίδι στην Κρήτη και στην Ιταλία και μετά από 2,5 μέρες ξεκούραση. Είμαι χαρούμενος γιατί μέσα σε 2-3 μέρες η αυτοσυγκέντρωση μας είναι σε Top επίπεδο και αυτό με έκανε χαρούμενο»
«Ξέρω πως (ο Γιάννου) δεν είναι η θέση του, ότι καλύτερα παίζει στην πρώτη γραμμή, αλλά πίστευα πως μπορούσε να βοηθήσει και στην δεύτερη γραμμή. Δεν μπορώ να πω πως ήταν κακός, αλλά όχι ότι έδωσε και θετικές απαντήσεις»
«Λέω αυτό γιατί υπήρχαν πολλές επιθετικές ενέργειες, κάτι που δεν είδαμε στην Ιταλία. Είδα που αλλάζαμε πλευρά στις επιθέσεις και αυτό επίσης ήταν καλό»
Συμπέρασμα
Μασάδο και Μπόλονι προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους στο χορτάρι στην Τούμπας προσπαθώντας ο καθένας να εκμεταλλευτεί τα πολύ συγκεκριμένα αγωνιστικά/τακτικά γνωρίσματα της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ επέδειξε ανωτερότητα κυρίως λόγω έδρας, ατομικής ποιότητας ορισμένων παικτών αλλά και μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος δουλειάς και εφαρμογής ενός συγκεκριμένου τακτικού πλάνου. Από την άλλη ο Άρης του Μασάδο συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις, διατήρησε ένα σημαντικό αήττητο σερί και έδειξε ότι, μετά από καιρό, διαθέτει συγκεκριμένο και ορθολογικό πλάνο με βάση τις δυνατότητες του αρκετά περιορισμένου ρόστερ του.
Εν κατακλείδι το τελικό 0-0 αφήνει αμφότερους τους προπονητές ικανοποιημένους (για διαφορετικούς λόγους) και τους οπαδούς με την γλυκιά γεύση ενός… αληθινού ντέρμπι.

πηγή: overlap.gr

"Στηρίζουμε την Ελλάδα, γιατί είμαστε Έλληνες".

Οι πρωταθλητές Κύπρου αποφάσισαν όπως αρκετά από τα προϊόντα της μπουτίκ πωλούνται προς 3 ευρώ και όλες οι εισπράξεις να δοθούν κατευθείαν στον ταλαιπωρημένο λαό της Ελλάδας, ενώ το αντίστοιχο με το εισπραχθέν ποσό θα προσφέρει και η διοίκηση των "γαλαζοκιτρίνων".
"Στηρίζουμε την Ελλάδα, γιατί είμαστε Έλληνες".
Σημειώνεται ότι η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως του στοκ των συγκεκριμένων προϊόντων.
Παράλληλα, εντός των ημερών το ΑΠΟΕΛ θα κάνει μία μεγάλη εισφορά, αφού αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για αποστολή εμπορευματοκιβωτίου με προϊόντα προς τους αδελφούς Έλληνες, ενώ αύριο θα παραδοθεί στο Μητροπολίτη Ταμασού, Ησαϊά, κοντέινερ με ρούχα, έτσι ώστε να αποσταλούν στην Ελλάδα.
Για την απόφαση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, www.kerkida.net, ο εκπρόσωπος Τύπου, Πανίκος Χατζηλιασής:
"Στηρίζουμε την Ελλάδα, γιατί είμαστε Έλληνες".

"Σιγά μην επενδύσω σε τέτοιο ποδόσφαιρο"!!

Ο Τίτος Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Αιτία; Τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου! "Είναι έξω από τη λογική μου"!
"Σιγά μην επενδύσω σε τέτοιο ποδόσφαιρο"!
Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν από το πρωί διατεθειμένο να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβαλε ο φαρμακοβιομήχανος Τίτος Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Αναλυτικά:
«Αγαπάω πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και εγώ και η οικογένειά μου. Δεν ήμουν παρών μόνο στο Ηράκλειο, αλλά και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και στη Θεσσαλονίκη με τη Δόξα και στα Γιάννενα και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ομως δεν πρόκειται να αναμιχθώ στα διοικητικά του Παναθηναϊκού», είπε στον Κυριάκο Θωμαϊδη ο Τίτος Βασιλόπουλος.
Και εξήγησε: «Λειτουργεί αποτρεπτικά για μένα η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κατάσταση που επικρατεί. Γιατί να επενδύσω τα χρήματά μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο της βίας και του χουλιγκανισμού; Ολα αυτά είναι έξω από τη δική μου λογική και νοοτροπία»!

Τι αγχώνει τις Eλληνίδες στο σεξ;

Τελικά το άγχος των καλών ...επιδόσεων δεν αφορά μόνο τους άνδρες αλλά δεόντως και τις γυναίκες.
Τι αγχώνει τις Eλληνίδες στο σεξ;
Έρευνα που πραγματοποίησε το κέντρο σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών που εμφανίζουν προβλήματα στο σεξ, αγχώνονται για το αν θα αποδώσουν.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτή είναι και η αιτία πολλές φορές που ο γυναικείος πληθυσμός δεν μπορεί να απολαύσει την ερωτική πράξη και παρουσιάζει προβλήματα.

Συγκεκριμένα το 68% των γυναικών που εμφανίζει προβλήματα οργασμού, δήλωσε πως έχει άγχος απόδοσης. Επίσης το 54% των γυναικών που έχουν επώδυνη επαφή εμφανίζουν επίσης το ανάλογο άγχος. Ενώ ένα ποσοστό 24% που έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Πάντως εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των εκπρόσωπων του ωραίου φύλου δηλαδή το 95,2% ήταν σε σταθερή σχέση και παρ’ αυτά είχε άγχος.
Πηγή: iatropedia.gr

Φτάνουν δύο φιλικά στην Eθνική;

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα δύο βασικά φιλικά της εθνικής μας ομάδας, πριν τα τελικά του Γιούρο, το καλοκαίρι. Αντίπαλοι η Σλοβενία και η Αρμενία. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Φτάνουν δύο φιλικά στην Eθνική;
Προπονητές δεν είμαστε, και σίγουρα ο Σάντος έχει κάνει τον προγραμματισμό του, βάσει και των χρονικών περιθωρίων, που υπάρχουν. Αρκούν όμως δύο φιλικά, για να είναι οι διεθνείς στην κατάσταση που θέλει ο Πορτογάλος;

Την ίδια ώρα η Πολωνία και η Ρωσία επέλεξαν να δώσουν τρία παιχνίδια: οι οικοδεσπότες με Λεττονία, Σλοβακία και Ανδόρα. Η Ρωσία επίσης τρία και σίγουρα πιο δυνατά, αφού θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ουρουγουάη, την Λιθουανία και την Ιταλία. Μόνο η Τσεχία, κάνει αντίστοιχη προετοιμασία με την εθνική μας, κόντρα σε Ισραήλ και Ουγγαρία.

Πάντα είναι ένα καλό ερώτημα, τι είδους μίνι-ετοιμασία, μπορεί να κάνει ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πριν από μεγάλες διοργανώσεις. Στο φινάλε μιας γεμάτης χρονιάς, κάποιοι προπονητές επιλέγουν να μην φορτώσουν και άλλο τους παίκτες τους, προτιμώντας να δουλέψουν στην προπόνηση. Άλλοι πάλι θέλουν δυνατά παιχνίδια, ώστε να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, επιπέδου τελικής φάσης και ρισκάρουν ακόμη και αποτυχημένα αποτελέσματα, προκειμένου να είναι σε εγρήγορση, όλη η ομάδα.

Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Και πάντα το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει το ορθόν της απόφασης. Τι ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση της εθνικής Ελλάδας. Απλά, να επισημάνουμε, ότι πιθανότατα θα υπάρχουν παίκτες στο Γιούρο, που υπολογίζουμε τώρα ότι θα έχουν βασικό ρόλο, αλλά θα έχουν ελάχιστο χρόνο αγωνιστικής συμμετοχής, όπως ο Καραγκούνης, ο Νίνης και ο Φετφατζίδης. Προλαβαίνουν μέσα από προπονήσεις να ετοιμαστούν; Ή χρειάζονται διαδοχικά 90λεπτα;

Η απάντηση προσεχώς…
Πηγή: pamesports.gr

Όταν ο Θεός έχει κέφια... (ΦΩΤΟ)

Και όταν δημιουργεί τέτοια αριστουργήματα, εμείς μόνο να τα θαυμάζουμε και να τον ευχαριστούμε μπορούμε!
Όταν ο Θεός έχει κέφια... (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com

Το... κίτρινο σερί του Φωτάκη!!

Ένα ιδιότυπο σερί έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Φωτάκης του ΠΑΟΚ, καθώς έχει αντικρίσει 6 σερί κίτρινες κάρτες σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Το... κίτρινο σερί του Φωτάκη!
Ο 31χρονος μέσος πήρε κίτρινη στους αγώνες με: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (21/1), ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (25/1), ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (29/1), ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (5/2), ΟΦΗ- ΠΑΟΚ (11/2), Ουντινέζε – ΠΑΟΚ (16/2)!
Στο πρωτάθλημα ο Φωτάκης συμπλήρωσε έξι κάρτες, κάτι που σημαίνει ότι μία ακόμη να δεχθεί θα χρειαστεί να λείψει από δύο ακόμη παιχνίδια.
Πηγή: paok24.gr

Aπολογία για "Ήρα"

Όπως ήταν δεδομένο, ο Ηρακλής κλήθηκε σε απολογία μετά την απόφαση της ΕΕΑ για αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών σε Γκόρτσιανουκ και Κραλ. Η απολογία του «γηραιού» θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.
Aπολογία για "Ήρα"
Λιγότερες μέρες από όσες θα περίμενε, έχει ο Ηρακλής προκειμένου να διευθετήσει το πρόβλημα που έχει υπάρξει με τους Γκόρτσιανουκ και Κραλ, καθώς ο Αθλητικός Δικαστής τον κάλεσε σε απολογία για τις 24 Φεβρουαρίου. Απολογία που έχει κάνει με την απόφαση της Επίτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφορικά με το χρέος που έχει ο «γηραιός» στους δύο αυτούς παίκτες. Αναλυτικά η ανακοίνωση για την κλήση έχει ως εξής: «O αθλητικός δικαστής καλεί σε απολογία την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 15:00 το ΤΑΑ Ηρακλής διότι θα συζητηθεί η από 16/2/12 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αφαίρεση βαθμών μιας νίκης, για κάθε αγώνα πρωταθλήματος και όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση, επειδή δεν έχει εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε πετοσφαιριστές του».
Πηγή: Gazzetta.gr

"Δεν μπορεί πλέον η Λέσχη"...!!

Την αναγκαιότητα να εξετάσει σοβαρά η οικογένεια του Αρη το επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρεία της εξωτερικού επισήμανε ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Σαρρής, με δηλώσεις του.
"Δεν μπορεί πλέον η Λέσχη"...
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρρής άφησε να εννοηθεί ότι η Λέσχη Φίλων Αρη δεν μπορεί πλέον, λόγω κρίσης, να αντέξει τα βάρη της ΠΑΕ και για το λόγο αυτό πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά και με σοβαρότητα η πρόταση που θα παρουσιαστεί στην αυριανή γ.σ της Λέσχης
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σαρρή στο novasports.gr:
-Πως περιμένετε κ. Σαρρή αυτή τη γενική συνέλευση της Λέσχης;
«Αυτό που περιμένω είναι μια συζήτηση εφ` όλης της ύλης η οποία θα αφορά το παρών και το μέλλον του Αρη. Χωρίς απαραίτητα να θίξουμε τα κεκτημένα των τελευταίων ετών, θεωρώ πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια κουβέντα η οποία θα αφορά το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Αυτό που περιμένω επίσης, είναι να γίνει, για μια ακόμη φορά, μια εποικοδομητική κουβέντα, μια συζήτηση από την οποία κερδισμένος θα βγει μόνο ο Αρης».
-Είναι η πιο κρίσιμη γενική συνέλευση από την ημέρα που ιδρύθηκε η Λέσχη;
« Όχι, δεν θα το έλεγα. Θα έλεγα όμως πως είναι μια γενική συνέλευση η οποία μπορεί να αποδειχθεί η πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών. Πάω κι εγώ, όπως όλα τα μέλη, προκειμένου ν` ακούσω τις προτάσεις. Νομίζω πως πρέπει να εξετάσουμε όλα τα πιθανά θέματα που θα τεθούν μ` ένα πιο ευρύ πνεύμα και πάντα με γνώμονα το καλό του συλλόγου».
-Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιων επενδυτών στα κοινά της ΠΑΕ; Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν αδιανόητο για τον Αρη...
«Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με την τρομακτική οικονομική κρίση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μας οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Προσωπική μου άποψη είναι πως το ιδεατό θα ήταν να προχωρήσουμε σύμφωνα με το πλάνο που είχαμε θέσει όταν ξεκινούσε το εγχείρημα της Λέσχης, ωστόσο οι συνθήκες έχουν αλλάξει και στη πράξη αποδεικνύεται πως ο κόσμος δεν μπορεί να στηρίξει αυτό το όραμα όπως θα θέλαμε. Επομένως θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να εξετάσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα, έστω και βραχυπρόθεσμα, ούτως ώστε όταν οι συνθήκες διαφοροποιηθούν να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση».

Η ικανοποίηση των γυναικών στο σεξ, αυξάνεται με την ηλικία!!

Η ικανοποίηση των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή αυξάνεται με την ηλικία, είτε επειδή βελτιώνεται το ίδιο το σεξ είτε επειδή κάνουν σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ικανοποίηση των γυναικών στο σεξ, αυξάνεται με την ηλικία

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, ρώτησαν σχετικώς 806 εθελόντριες, ηλικίας 40 έως 100 ετών (μέση ηλικία: 67 ετών), το 63% από τις οποίες είχε περάσει την κλιμακτήριο.
Σε όλο το ηλικιακό φάσμα, δύο στις δέκα εθελόντριες είπαν πως έχουν πολύ έντονη ερωτική επιθυμία ενώ, στον αντίποδα, τέσσερις στις δέκα είπαν πως δεν νιώθουν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ερωτική επιθυμία.
Ωστόσο, η μία στις δύο είχαν ερωτικό σύντροφο με τον οποίο είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο μήνα, αν και η συχνότητα των ερωτικών επαφών μειωνόταν με την πάροδο της ηλικίας.
Από τις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, η μία στις τρεις είπαν πως είχαν χαμηλή ερωτική επιθυμία αλλά σε όλο το ηλικιακό φάσμα οι περισσότερες (το 67,1%) είπαν πως μπορούσαν να νιώσουν διέγερση, ύγρανση του κόλπου και οργασμό στη διάρκεια του σεξ.
Τα ποσοστά της ικανοποίησης από το σεξ αυξάνονταν κατ' αναλογίαν με τις ηλικιακές ομάδες, με τα υψηλότερα να καταγράφονται στις γυναίκες ηλικίας άνω των 80 ετών, περισσότερες από τις μισές εκ των οποίων δήλωσαν πως το σεξ τις ικανοποιεί «πάντα» ή «σχεδόν πάντα».
Στην ίδια ηλικιακή ομάδα καταγράφηκε και η υψηλότερη συχνότητα ικανοποίησης από τον οργασμό, αν και εξίσου υψηλή ήταν και στις νεώτερες γυναίκες (ηλικίες 40-55 ετών).
Συνολικά, περισσότερες από τις μισές (το 61%) σεξουαλικά ενεργές εθελόντριες δήλωσαν «αρκετά» ή «πολύ» ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή.
Όπως γράφουν η καθηγήτρια Επιδημιολογίας δρ Ελίζαμπεθ Μπάρετ-Κόνορ και οι συνεργάτες της στο τεύχος Ιανουαρίου της «Αμερικανικής Επιθεώρησης Ιατρικής» (AJM), μπορεί να έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την ερωτική επιθυμία ως προαπαιτούμενο του σεξ, αλλά στην παρούσα μελέτη μόλις η μία στις πέντε γυναίκες που έκαναν σεξ είχαν υψηλή ερωτική επιθυμία.
Ειδικά στις ηλικίες άνω των 80 ετών, σπανίως ανέφεραν οι γυναίκες ότι είχαν ερωτική επιθυμία, παρότι οι μισές είχαν ενεργό σεξουαλική ζωή και έφταναν σε οργασμό.
«Παρά το γραμμικό μοντέλο που θέλει την επιθυμία να προηγείται της σεξουαλικής πράξης, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η γυναίκα συμμετέχει στην σεξουαλική πράξη για διάφορους λόγους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η τρυφερότητα ή η διατήρηση μιας σχέσης», δήλωσε η δρ Μπάρετ-Κόνορ.
Και πρόσθεσε πως ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης είναι πως στις ηλικίες άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των γυναικών που έκαναν σεξ είχαν διατηρήσει την ικανότητα διέγερσης, ύγρανσης του κόλπου και οργασμού στη διάρκεια του σεξ.
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν η συνέχιση της σεξουαλικής δραστηριότητας βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία ή αν ισχύει το αντίστροφο, αλλά το εύρημά μας διαφέρει από τις κοινές πεποιθήσεις για το σεξ στην τρίτη ηλικία», είπε η δρ Μπάρετ-Κόνορ.
πηγη: tanea.gr

"Mε οδηγό το Φρίουλι"

Την προσοχή στον κόσμο του ΠΑΟΚ στο ματς με την Ουντινέζε ζητάει η διοίκηση του Δικεφάλου, καθώς δεν είναι εποχές για πρόστιμα στην UEFA.
"Mε οδηγό το Φρίουλι"
Aναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ενόψει του κρισιμότατου αγώνα εναντίον της Udinese Calcio για τη φάση των «32» του UEFA Europa League  θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:
Η άψογη παρουσία 6.000 εκδρομέων την προηγούμενη εβδομάδα στο Stadio Friuli πρέπει να είναι «οδηγός» για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Η UEFA με το τελευταίο ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ για πυρσούς και βεγγαλικά μας προειδοποίησε για ακόμη υψηλότερες ποινές σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου. Παρακαλούμε λοιπόν τους φιλάθλους μας να μην κάνουν σε καμία περίπτωση χρήση πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων, μηχανημάτων λέιζερ και οτιδήποτε άλλου μπορεί να βλάψει οικονομικά και αγωνιστικά την ομάδα στην προσπάθειά της να επιτύχει άλλη μια σημαντική πρόκριση.
Φίλαθλοι, σεβαστείτε την φιλοξενούμενη ομάδα, τους διαιτητές και κυρίως προστατεύστε τον Π.Α.Ο.Κ.
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. θέλει να επισημάνει για άλλη μια φορά τα εξής:
1. Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η χρήση πυρσών, κροτίδων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Η UEFA απειλεί με αυστηρές ποινές τυχόν επίδειξη επιγραφών ή πανό με εθνικιστικό, πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
3. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να αφήνουν κενά τα διαζώματα στις θύρες.
4. Όλες οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17:30. Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν νωρίς στο γήπεδο, να το πράξουν, προκειμένου ν' αποφευχθεί ο συνωστισμός στις θύρες εισόδου.
5. Να προσέλθουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στο γήπεδο, καθώς θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δε φέρει εισιτήριο.
6. Η πρόσβαση στα παιδιά χωρίς εισιτήριο, οποιασδήποτε ηλικίας, ΔΕΝ επιτρέπεται.
7. Δεν ισχύει ΚΑΜΙΑ κάρτα ελεύθερης εισόδου, εκτός των διαπιστεύσεων της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και της UEFA.
8. Η είσοδος των ΑΜΕΑ θα γίνει από τη Θύρα 7 και τα συγκεκριμένα άτομα θα φιλοξενηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από την Θύρα 7.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους φιλάθλους μας για την συμπαράσταση και την βοήθειά τους.
Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ».

Απειλούν να ρίξουν το ίντερνετ οι Anonymous!!

Να αφήσει ολόκληρο τον κόσμο χωρίς Internet στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα τελευταία γεγονότα απειλούν οι Anonymous!
Απειλούν να ρίξουν το ίντερνετ οι Anonymous!
“Ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στo SOPA, στη Wall Street Journal, τους ανεύθυνους ηγέτες και τους πολυαγαπημένους τραπεζίτες που πεθαίνουν τον κόσμο από την πείνα για να καλύψουν τις δικές τους εγωιστικές ανάγκες και για τη σαδιστική τους διασκέδαση, αποφασίσαμε να διακόψουμε το Internet.”, αναφέρει η ανακοίνωσή τους.
Στα πλαίσια της λεγόμενης επιχείρησης “Global Blackout“, η διακοπή του Internet θα πραγματοποιηθεί μέσα από το “χτύπημα” των 13 root DNS servers. Στις 31 Μαρτίου, όσοι επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν διαδικτυακή αναζήτηση στο Google ή να επισκεφτούν οποιαδήποτε άλλη σελίδα, θα λάβουν μήνυμα σφάλματος.
Σύμφωνα με τους Anonymous, η διακοπή θα είναι προσωρινή (από μερικές ώρες μέχρι και μερικές ημέρες), θα πραγματοποιηθεί μονάχα για σκοπούς διαμαρτυρίας και δεν έχει καμία πρόθεση να “σκοτώσει” το Διαδίκτυο.
Θα καταφέρουν οι Anonymous να ρίξουν το Internet ή οι απειλές τους θα αποδειχτούν παρόμοιες με αυτές για την καταστροφή του Facebook; Θα το μάθουμε στις 31 Μαρτίου…

ΣανκΑΡΗ ή ...σαν κάπου αλλού;

Δύσκολα θα βγάλει κι άλλη χρονιά στον Άρη ο Σανκαρέ, αν πιστέψουμε όσα έχουν διαρρεύσει τελευταία από ανθρώπους που γνωρίζουν τον Σενεγαλέζο αμυντικό και από την προηγούμενη θητεία του στον Βόλο.
ΣανκΑΡΗ ή ...σαν κάπου αλλού;
Ο 28χρονος αμυντικός μεταγράφηκε στον Άρη μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στο Ερασιτεχνικό και σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η παρουσία του Σάκη Τσιώλη στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. ο πρώην προπονητής του Σανκαρέ στον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν στον Άρη (πριν τον ...φύγουν και καταλήξει στον Αστέρα Τρίπολης) πίστευε πολύ στα προσόντα του Σενεγαλέζου και είχε κινήσει γη και ουρανό να συνεργαστεί και πάλι μαζί του, όπως και έγινε.
Ωστόσο, ο Σανκαρέ στον Άρη βρήκε πράγματα που δεν είχε συνηθίσει στον Βόλο κι άρχισε σύντομα να προβληματίζεται αν η επιλογή του ήταν σωστή. Φυσικά, δεν αποτέλεσε γι΄ αυτόν σοβαρό πρόβλημα η απόλυση του Τσιώλη, καθώς ως επαγγελματίας έχει μάθει να παίζει για την ομάδα και όχι για τις ...γνωριμίες του. Για άλλο λόγο "σπάστηκε" ο Σανκαρέ στον Άρη και αυτός είναι το οικονομικό. Μέχρι πέρυσι είχε μάθει να μπαίνουν στην ώρα τους στο λογαριασμό του τα χρήματα που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Τώρα, θυμάται τον προφυλακισμένο Μπέο και μελαγχολεί, καθώς στον Άρη οι παίκτες έχουν φτάσει μέχρι και σε σημείο να κάνουν αποχή για τα δεδουλευμένα τους.
Όπως διέρρευσε κάποια στιγμή στην πιάτσα της Θεσσαλονίκης, ο Σανκαρέ σκεφτόταν ακόμα και το ενδεχόμενο να λύσει το συμβόλαιό του με τον Άρη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο τον φρέναρε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε τρίτη ομάδα στην ίδια σεζόν. Τώρα, απλώς περιμένει να τελειώσει η χρονιά για να δει τι θα κάνει. Αν βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Άρη και εξασφαλίσει ότι θα παίρνει τα λεφτά του, μπορεί και να το σκεφτεί να μείνει, ωστόσο σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε από από το περιβάλλον του, μάλλον βλέπει αλλού το μέλλον του.
Μάλιστα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο είχε πολύ καλή απόδοση (όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι "παιδί - διαμάντι" και "γνήσιος επαγγελματίας που τα δίνει όλα"), στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκε εκπρόσωπος της τουρκικής Κασίμπασπορ για να τον παρακολουθήσει, ενώ ο σκύλος έμαθε πως είχε πάνω του κι άλλα "μάτια", όχι από ξένο πρωτάθλημα.
Κι όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα εκεί στον Πύργο τον Λευκό, "ο Σανκαρέ του χρόνου θα αγωνίζεται πάλι στη Θεσσαλονίκη, αλλά μην παίρνετε όρκο για τη φανέλα που θα φοράει". Ίδωμεν...

πηγή: sportdog.gr

«Σε όλα τα ματς καλός ο ΠΑΟΚ»

«Σε όλα τα ματς καλός ο ΠΑΟΚ»
Σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ και στη ρεβάνς με την Ουντινέζε στην Τούμπα θα δείξει το καλό ευρωπαϊκό του πρόσωπο και θα είναι εκείνος που θα πάρει την πρόκριση στους «16» του Europa League παρουσιάστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά», Μλάντεν Φορτούλα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Σε όλα τα ματς φέτος στην Ευρώπη ήταν καλός. Με εξαίρεση το πρώτο μέρος με την Ουντινέζε, που ο Κρέσιτς τον κράτησε, είχε καλή εικόνα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρουσιάστηκε αποδυναμωμένος. Έφυγε ο καλύτερος λίμπερο όλων των εποχών (Κοντρέρας), έφυγε ο Βιεϊρίνια και ο Ίβιτς ήταν τραυματίας. Παρόλα αυτά δεν ήταν άσχημος. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε το παιχνίδι, απλώς δεν φάνηκε μπροστά».

Για τον επαναληπτικό με την Ουντινέζε στην Τούμπα: «Ο κόσμος είναι κόσμος και μπορεί να πιέζει για γρήγορο γκολ, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνει τις δυσκολίες του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει σίγουρα, να μην δεχθεί γκολ και στην κόντρα να σκοράρει εκείνος. Το 0-0 του πρώτου αγώνα, ειδικά με τους Ιταλούς είναι δύσκολο. Δεν πρέπει να δεχθείς γκολ. Ένα το κρατούμενο. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη το 2000 (που είχε πάρει την πρόκριση) και είμαι σίγουρος ότι θα βάλει γκολ».

Για την επόμενη μέρα: «Η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο. Το καλοκαίρι θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση για να κυνηγήσει τους στόχους του. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες στα τμήματα υποδομής που μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Επίσης μπορείς να βρεις παίκτες που δεν κοστίζουν πολλά λεφτά Εύχομαι να το συνεχίσουν αυτό που κάνουν τώρα με τα νέα παιδιά. Ο Σταφυλίδης αν και μόλις 18 έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα. Πρέπει να δουλέψει και να είναι σοβαρός. Για τον Γιάννου έχω ακούσει πολύ καλά λόγια».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Δεν είναι άσχημο. Αν εξαιρέσουμε δυο-τρεις ομάδες και ειδικά τον Ολυμπιακό που έχει πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές και ομάδα, και τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ που ακολουθούν, είναι ισορροπημένο. Βλέπετε ο Παναιτωλικός με τόσο καλούς παίκτες πόσο χαμηλά βρίσκεται. Ίσως να ‘ναι κι αλλαγή προπονητή ή απλά συμπτωματικό. Αντιθέτως κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο καλός ο Λεβαδειακός».

Για τους τερματοφύλακες που αγωνίζονται στην Ελλάδα: «Αγωνίζονται πάρα πολύ καλοί τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Ο Χακόμπο του Αστέρα είναι πολύ καλός. Ο Κρέσιτς τα πηγαίνει καλά, ο Γλύκος στάθηκε πολύ καλά. Το ίδιο ο Βελλίδης στον Αρη, ο Ιτάνζ στον Ατρόμητο. Και του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού. Ειδικά οι δυο τελευταίοι μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα».

Ο Ότο πάει ξανά στα… θαύματα!!

Ο Ότο πάει ξανά στα… θαύματα!
Ο Ότο Ρεχάγκελ επέστρεψε σε πάγκο συλλόγου μετά από 11 χρόνια. Τι κι αν είναι 73 ετών; Πολλοί μεγάλοι –και σε ηλικία- προπονητές εξακολουθούν να μεσουρανούν. Γιατί όχι και αυτός;

Για να τη «σώσει»
Ο Ρεχάγκελ αποφάσισε να αναλάβει την Χέρτα προκειμένου να την βγάλει από την δύσκολη θέση του κινδύνου του υποβιβασμού από την Μπουντεσλίγκα. Αφού ξεκουράστηκε για ενάμιση χρόνο περίπου από όταν σταμάτησε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας (από το Μουντιάλ του 2010), στα 73 του χρόνια έπιασε ξανά δουλειά.
Ο άθλος στην Ελλάδα
Ο Γερμανός προπονητής χάρισε στην Ελλάδα ό, τι πολυτιμότερο έχει πετύχει στον ελληνικό αθλητισμό από την άποψη ότι ήταν κάτι αναπάντεχο και έκανε όλον τον κόσμο να παραμιλά. Την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία που έφερε στην Εθνική ομάδα και πάνω από όλα η πίστη ότι όλα γίνονται που μετέδωσε στους διεθνείς ποδοσφαιριστές τον καθαγίασαν στις συνειδήσεις των οπαδών.
Κάτι ξέρει η Χέρτα
Η Χέρτα κάτι ξέρει που τον σκέφτηκε για τον πάγκο της. Πολλά παραδείγματα μεγάλων προπονητών σε πάγκους αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να αποτελέσει την... εξαίρεση, αφού τα θετικά αποτελέσματα που έχει στην καριέρα του σαν τεχνικός είναι πάνω από τα μισά από τις ήττες. Συγκεκριμένα έχει 50.38% νίκες, 22.87% ισοπαλίες και 26.75% ήττες. Δηλαδή κατά 73.25%.
Ξέρει από πρωταθλητισμό
Εξάλλου και τα κατορθώματά του με συλλόγους κατά το παρελθόν δεν είναι και λίγα. Τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 με την Βέρντερ Βρέμης, τρεις φορές πρωταθλητής στην Μπουντεσλίγκα το 1988 και 1993 με τη Βέρντερ Βρέμης και 1998 με την Καϊζερσλάουτερν, τρεις φορές Κυπελλούχος Γερμανίας: το 1980 με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, 1991 και 1994 με την Βέρντερ Βρέμης.
Κι άλλοι μπορούν, γιατί όχι αυτός;
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (70 ετών) στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι (73) στην εθνική Ιρλανδίας, ο Γκους Χίντινκ (66) πρόσφατα στην Ανζί, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (65) στον Παναθηναϊκό και ο Ότμαρ Χίτσφελντ (63) στην εθνική Ελβετίας είναι μερικοί από τους προπονητές που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο αν και έχουν πατήσει τα 63 και πάνω έτη της ηλικίας τους.
Τα θαύματα… ειδικότητά του
Πολλοί μπορούν να τον πουν τελειωμένο από την άποψη ότι τα χρόνια έχουν περάσει για αυτόν και ίσως να θεωρούν ότι δεν έχει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν έχεις τέτοια θέληση και αγάπη για αυτό που κάνεις ακόμη και αν δεν είσαι τέλειος, αυτό από μόνο του συνιστά θαύμα… Και ο Ρεχάγκελ ξέρει από αυτά…

πηγή: sday.gr

Γκώνιας: «Σίγουρα θα παίξει επιθετικά»

Γκώνιας: «Σίγουρα θα παίξει επιθετικά»
Επιθετικά από την πρώτη στιγμή θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν εκτιμά ο Τάκης Γκώνιας. «Δεν είναι καλύτερη για να μπει επιφυλακτικά», σχολίασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και έχρισε καλύτερο παίκτη των ερυθρολεύκων τον… Βαλβέρδε, πλέκοντας το εγκώμιο του Ισπανού για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια!

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Τάκη Γκώνια στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

-Εάν διαπιστώνει αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού;
«Έχει αρχίσει να παίζει και πάλι ποδόσφαιρο. Έτσι φαίνεται, να έχει αφήσει την κοιλιά. Φάνηκε στα παιχνίδια με την Ρούμπιν και τον ΠΑΟΚ. Έχει δείξει ότι κατά διαστήματα έχει αρχίσει και παίζει καλά. Και όταν παίζεις καλά τότε έρχονται τα αποτελέσματα και αρχίσει να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου».

-Θα παίξει επιθετικά ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρούμπιν την Πέμπτη;
«Θα παίξει επιθετικά, 100%. Η Ρούμπιν δεν είναι έτοιμη. Η αμυντική της λειτουργία ήταν πολύ κακή. Βέβαια, όταν λέμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει επιθετικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσέξει μόνο την επίθεση. Σε τέτοια παιχνίδια θα ήταν ένα τεράστιο λάθος να μείνει στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Εξάλλου δεν μου φαίνεται ότι η Ρούμπιν είναι καλύτερη για να πάει επιφυλακτικά. Ας υπολογίσουμε εδώ και την ατμόσφαιρα που υπάρχει».

-Ποιος είναι ο σημαντικότερος παίκτης του Ολυμπιακού;
«…Ο Βαλβέρδε. Δεν νομίζω ότι κάνει κάποιος τη διαφορά. Αυτός που κάνει την διαφορά όταν παίζει είναι ο Ιμπαγάσα. Και σίγουρα στην άμυνα όταν αγωνίζονται μαζί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μέλμπεργκ».

- Για τον Μακούν:
«Δεν μπορώ να πω εάν πρέπει να μείνει. Αυτό είναι ένα θέμα εσωτερικό της ομάδας και θα ήταν… μπακαλίστικο να πω αν θα έπρεπε ή όχι να μείνει. Εγώ πάντως, στον Ολυμπιακό θα ήθελα να υπάρχει προγραμματισμός και ένα σύστημα. Να έρχονται παίκτες και να μπαίνουν απευθείας σε αυτό, γρήγορα. Και φυσικά να βγάζει παίκτες που θα έπρεπε να κάνει ήδη. Το να έρχεται ο ένας, να φεύγει και μετά να έρχεται ο άλλος έχει γίνει πολλές φορές».

-Για τον Καζίμ:
«Είναι βαρύς. Όμως δείχνει στοιχεία καλού ποδοσφαιριστή. Αν θα δείξει τι αξίζει εξαρτάται από τον ίδιο. Πως νιώθει. Το σύστημα της ομάδας. Πάντως, είναι σίγουρα καλός παίκτης».

-Για το πρωτάθλημα;
«Θα έλεγα ότι πρέπει να το χωρίσουμε στο θέαμα που είναι φτωχό, ας δούμε τα εισιτήρια, και το βαθμολογικό τομέα που είναι πολύ καλό. Το θέαμα όμως είναι κακό.
Την περασμένη αγωνιστική μου έδωσε δυο στιγμές πολύ ωραίες. Την μια είναι η αλλαγή του Ναπολεόνι που τον χειροκρότησαν. Δείχνει πολιτισμό αυτή η ενέργεια. Χάρηκα που είμαι Έλληνας. Είναι στιγμή που πραγματικά μπορώ να πω χαίρομαι που είμαι Έλληνας. Και η άλλη στιγμή, είναι η κομπίνα που είδα στο φάουλ του Ατρόμητου. Μπράβο τους».

-Για τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές:
«Λέμε να μπουν Έλληνες αλλά να αξίζουν. Να το πω καλύτερα… να είναι έτοιμοι. Λέμε να παίξουν, ναι αλλά να μπορεί , να είναι έτοιμος να το κάνει. Γιατί μπορεί να τον κάψουν τον παίκτη. Υπάρχουν και παίκτες που μου έχουν κάνει εντύπωση. Και λέω ότι ταλέντο υπάρχει, και πολύ. Αυτό που δεν υπάρχει είναι όμως είναι δουλειά και προετοιμασία για να τους κάνουμε καλύτερους».

Είπε «τέλος» στη Μόσχα!!

Είπε «τέλος» στη Μόσχα
«Αντίο» στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις είπε ο Άρης, που γνώρισε την ήττα στη Μόσχα από την Χίμκι με 88-72 για την 5η αγωνιστική του Last 16 του Eurocup και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι «κίτρινοι» πάλεψαν όσο μπορούσαν, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων όμως, δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Έτσι, έχοντας μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες, η επόμενη και τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ντόνετσκ στο «Αλεξάνδρειο» αποτελεί για αυτούς ματς διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αντίθετα, οι Ρώσοι που από τα τέλη της δεύτερης περιόδου πήραν μια διαφορά ασφαλείας της τάξεως των 10 πόντων, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος, έφτασαν τις τέσσερις νίκες, προκρίθηκαν ήδη στα προημιτελικά και περιμένουν την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να δουν αν θα κατακτήσουν την πρώτη ή τη δεύτερη θέση του 10ου ομίλου.

Το ματς

Με φόρα ξεκίνησε ο Άρης, που γνωρίζοντας ότι πρέπει να τα δώσει όλα αν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά, μπήκε ζεστός από την αρχή (11-16, στο 5ο λεπτό). Η Χίμκι μείωσε και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (22-22) και το Δημήτρη Βεργίνη να έχει ήδη 12 πόντους.

Ο Ταπούτος έδωσε ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (22-24), με τους Ρώσους όμως, να απαντούν με σερί 8-0 για το 30-24 στο 14ο λεπτό. Με κάρφωμα του Ζουκανένκο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7 πόντους δύο λεπτά αργότερα (35-28), ο Άρης πλησίασε στους τρεις τρία λεπτά πριν το ημίχρονο (37-34), όμως ένα σερί 7-0 έφερε την Χίμκι για πρώτη φορά στο +10 (44-34), 1' 30'' για τη λήξη του δεκαλέπτου. Με δίποντο του Κουίν στην εκπνοή το σκορ ήταν 48-38 υπέρ των Ρώσων.

Στην τρίτη περίοδο η Χίμκι πάτησε ακόμη περισσότερο το... γκάζι, από την άλλη ο Άρης δεν είχε τις λύσεις για να ακολουθήσει και έτσι οι Ρώσοι αύξησαν και άλλο τη διαφορά (70-52) «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς. Το δεκάλεπτο έληξε 70-54 και στην τέταρτη περίοδο μόνο με ένα θαύμα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά (73-59 στο 34ο λεπτό), δεν είχε τις δυνάμεις όμως και οι Ρώσοι συνέχισαν να... πυροβολούν (80-61 με τρίποντο του Πλάνινιτς στο 35'). Το τελικό 88-71 αποδεικνύει την πλήρη ανωτερότητα των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 48-38, 70-54, 88-72

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Φριντζόν 8 (1), Βιάλτσεφ 8 (1), Λόντσαρ 14, Κουίν 4, Μόνια 13 (2), Κχοστόφ 5 (1), Ζελαμπάλ 2, Ζουκανένκο 11, Κελάτι 10 (2), Πλάνινιτς 13.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κερούς 10, Ταπούτος 15 (1), Τσαιρέλης, Ντέιβις 14 (1), Κρούσιτς 2, Μποχωρίδης, Μπόγρης 8, Μάλντροου 2, Βεργίνης 19 (3).

πηγή: sportfm.gr

Και όλα βαίνουν… καλώς!!

Και όλα βαίνουν… καλώς!
Το διπλό στα Γιάννενα έκανε πολύ καλό στον Ατρόμητο και άπαντες πλέον, βλέπουν με άλλο μάτι την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του θέλουν να μπουν στα πλέι οφ, όμως είναι ξεκάθαρος και ο στόχος για επανάληψη της περσινής επιτυχίας και της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Περιστεριώτες δουλεύουν σε αυτό το πλάνο και έχουν δείξει ότι μπορούν να… κρατήσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Στο Περιστέρι άπαντες κινούνται σε ρυθμούς Πανιωνίου.

Ο Γιώργος Δώνης έχει δεδομένα προβλήματα. Ο Μπάλλας συνεχίζει την θεραπεία του και από την Τετάρτη αναμένεται να προπονηθεί και πάλι κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο νεαρός άσος έκανε νέες εξετάσεις, οι οποίες ήταν «καθαρές».

Ο Τάσος Καραμάνος βγήκε την Τρίτη από το νοσοκομείο και θα ξεκινήσει το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας, προκειμένου σύντομα να τεθεί και πάλι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού. Τέλος ο Ιτάνζ συνεχίζει να κάνει θεραπεία.

Την Τετάρτη ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας κ. Κύρος Βασσάρας θα παραδώσει σεμινάριο σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο με θέμα «κανονισμοί ποδοσφαίρου και διαιτησίας».

πηγή: sportfm.gr

Ντεσάν: «Μπορεί να μας πληγώσει η Ίντερ»

Ντεσάν: «Μπορεί να μας πληγώσει η Ίντερ»
Η κακή αγωνιστική κατάσταση της Ίντερ προβληματίζει αρκετά τον Ντιντιέ Ντεσάν ενόψει της αναμέτρησης που θα έχουν οι δύο ομάδες αύριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Έχω προειδοποιήσει τους παίκτες μου ότι η πραγματική αξία της Ίντερ δεν είναι αυτή που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε θαυμάσιους ποδοσφαιριστές, όλοι τους διεθνείς και μάλιστα οι δέκα από αυτούς συμμετείχαν και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010. Έχουν μεγάλη ποιότητα στην επίθεση και φυσικά μπορούν να μας… πληγώσουν», τόνισε ο προπονητής της Μαρσέιγ αναφέροντας και ονόματα παικτών…

«Μιλίτο, Σνάιντερ, Πατσίνι, Φορλάν. Αυτοί αλλά και άλλοι παίκτες της είναι ικανοί για όλα», πρόσθεσε ο τεχνικός της Μαρσέιγ, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την ομάδα του Μιλάνου.

πηγή: sportfm.gr

Ένα μήνα έξω ο Ντιέγκο!!

Ένα μήνα έξω ο Ντιέγκο
Πλήγμα για την Ατλέτικο Μαδρίτη καθώς ο Ντιέγκο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα.

Ο Βραζιλιάνος μέσος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης των «ροχιμπλάνκος» με την Χιχόν για την Πριμέρα Ντιβιζιόν και μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έγινε γνωστό ότι η θλάση αυτή θα τον αφήσει εκτός γηπέδων για ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Ντιέγκο θα απουσιάσει και από την ρεβάνς της Ατλέτικο με την Λάτσιο για το Europa League.

πηγή: sportfm.gr

Οι παίκτες πιέζουν τον Γκουαρντιόλα!!

Οι παίκτες πιέζουν τον Γκουαρντιόλα
Το ζήτημα της ανανέωσης συμβολαίου του Πεπ Γκουαρντιόλα με την Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να πάρουν στα… χέρια τους οι ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ οι περισσότεροι παίκτες της καταλανικής ομάδας έχουν αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να πιέζουν τον προπονητή τους για να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του προσφέρει η διοίκηση και να μπει ένα τέλος στη φημολογία που ανά καιρούς έρχεται στο προσκήνιο και τον φέρνει είτε να αποτελεί στόχο, είτε να συζητά, είτε να κλείνει με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Αρχή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Ινιέστα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια… «Έχουμε πετύχει θαυμάσια πράγματα με τον Γκουαρντιόλα. Ελπίζω να ανανεώσει γρήγορα και να συνεχίσει μαζί μας», ήταν τα λόγια του.

Η συνέχεια δόθηκε από τον Μέσι… «Φυσικά και γνωρίζετε τι ακριβώς θέλουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς και για την ομάδα (ο Γκουαρντιόλα)», τόνισε ο Αργεντινός άσος.

πηγή: sportfm.gr

Τίποτα δεν είναι τυχαίο (video)

Τίποτα δεν είναι τυχαίο (video)
Η Γκλάντμπαχ κόντρα στα προγνωστικά είναι φέτος δεύτερη στην Bundesliga και σε απόσταση τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι… Μπορεί να μην έχει το μπάτζετ της Μπάγερν ή έστω της Σάλκε, της Λεβερκούζεν και της Βόλφσμπουργκ, αλλά φαίνεται πως γίνεται εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει πως η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ έχει μάθει να κυκλοφορεί την μπάλα σαν μικρογραφία της Μπαρτσελόνα, με ακρίβεια στις πάσες και διαρκή κίνηση από όλους τους παίκτες.



πηγή: sportfm.gr

Για πάντα στην Ντόρτμουντ!!

Για πάντα στην Ντόρτμουντ!
Παίκτης της Ντόρτμουντ θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 ο Σεμπάστιαν Κελ, καθώς την Τρίτη (21/2) επέκτεινε για ακόμη ένα χρόνο τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο 32χρονος μέσος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Βεστφαλίας, στην οποία αγωνίζεται από το 2001.

Στη φετινή Bundesliga μετρά 16 συμμετοχές, έχοντας πετύχει δύο τέρματα.

πηγή: sportfm.gr

Ο Παπασταθόπουλος είναι «καθηγητής»

Ο Παπασταθόπουλος είναι «καθηγητής»
Ο τεχνικός διευθυντής της Βέρντερ, Κλάους Αλοφς, πήρε σαφή εντολή από το διοικητικό συμβούλιο των «πρασίνων», όπως αποκάλυψε προ μηνός η «SD». «Ο Σωκράτης πρέπει να μείνει με μας. Κάνε ότι περνά από το χέρι σου να τον αποκτήσουμε».

Εχει ακόμα καιρό μπροστά του να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του. Θέλει να πετύχει σκόντο από τη Τζένοα, αλλά όπως και να 'χει πάνω στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο σχεδιάζει το μέλλον η ομάδα της Βρέμης και αναμένεται είτε έτσι, είτε αλλιώς, να τον αγοράσει. Σε μια άμυνα-παιδικό σταθμό, ο Ελληνας στόπερ στα 23του χρόνια, μοιάζει με... καθηγητή. Με τον «Πάπα» στόπερ η Βέρντερ δεν χάνει, ενώ από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο γερμανικό βορρά, η ομάδα του Τόμας Σάαφ -που η άμυνά της αποτελεί αχίλλειο πτέρνα- έχει γίνει σοβαρή στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Ακόμα και σε ντέρμπι, όπως αυτό με το Αμβούργο.

Zwei: «Λύκοι στο Βόλφσμπουργκ, «γατάκια» μακριά απ' αυτό.  

Τέσσερις βαθμοί, 9-31 γκολ. Αυτή η είναι εκτός έδρας συμπεριφορά της Βόλφσμπουργκ. Η χειρότερη που συναντά κανείς στη φετινή Μπουντεσλίγκα. Μπορεί στους «λύκους» να έχουν παίξει φέτος πάνω από 35 διαφορετικοί παίκτες, εν τούτοις το πρόβλημα με τους αγώνες μακριά από το Βόλφσμπουργκ δεν εξαλείφεται. Παιδαριώδη λάθη, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και «βαριές» ήττες κάνουν την εμφάνισή τους σε μόνιμη βάση στην ομάδα του Μάγκατ. Ο τελευταίος, αντέδρασε και πάλι ακραία μετά το 4-0 κόντρα στη Σάλκε. Την επομένη κιόλας έβαλε... τιμωρία τους ποδοσφαιριστές του, αναγκάζοντάς τους να τρέχουν στο δάσος πρωί πρώι, για αρκετές ώρες πριν την προπόνηση. 


Drei: Οι «παππούδες» επανέρχονται.
Βλέπεις κανείς τον Οτο Ρεχάγκελ κι απορεί. Δεν είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος, με το... μεσογειακό ταμπεραμέντο να είναι 74; Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γιουπ Χάινκες (66) ήταν ο γηραιότερος τεχνικός της Μπουντεσλίγκα, αλλά ο «Βασιλιάς Οθωνας» του πήρε πλέον την πρωτιά, αναλαμβάνοντας τη Χέρτα. Μέχρι πέρυσι οι νεαροί τεχνικοί (Τούχελ, Ντουτ, Ζοργκ) ήταν περιζήτητοι, αλλά πλέον στη Γερμανία οι «παππούδες» επανέρχονται στη μόδα.
πηγή: sday.gr

Πού θα βρεις σαν την Ελλάδα, Ότο; (pics)

Πού θα βρεις σαν την Ελλάδα, Ότο; (pics)
Ο Ότο Ρεχάγκελ έπιασε σήμερα δουλειά στη Χέρτα. Ο 73χρονος τεχνικός είχε την εποπτεία στην πρώτη του προπόνηση στον πάγκο της ομάδας του Βερολίνου. Όμως σε σχέση με την τελευταία του δουλειά στη σχεδόν μονίμως ηλιόλουστη Ελλάδα, ο «Herr Otto» συνάντησε συνθήκες εργασίας που είχε ξεχάσει μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην Εθνική (2001-2010).

Με τη θερμοκρασία «κολλημένη» στο μηδέν, η προπόνηση έγινε μέσα σε χιόνι. Ο Ρεχάγκελ εφοδιασμένος με βαρύ παλτό και γάντια παρακολουθούσε τους παίκτες του, αλλά δεν τους χαρίστηκε λεπτό. Άλλωστε για να έρθει η παραμονή, θέλει δουλειά πολλή…

πηγή: sportfm.gr