Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα των «φιλικών»;

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα των «φιλικών»;
Καθημερινό φαινόμενο ή κατάντια αποτελούν πλέον τα σχόλια των δύο «αιωνίων» για το τι κάνει και τι δεν κάνει ο… απέναντι. Δεν αφήνουν να πέσει κάτω τίποτε! Κι αν στην αρχή μπορεί να είχε λίγη πλάκα, πλέον έχει καταντήσει κακόγουστο σήριαλ. Τελευταίο επεισόδιο ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού στα σχόλια των «κύκλων» του Ολυμπιακού περί φιλικού των «πράσινων» με τον Εργοτέλη και η διάψευση των «ερυθρολεύκων» μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαππάς. Στην Παιανία, μάλιστα, περιμένουν να «τσεκάρουν» αν τα αντανακλαστικά της Σούπερ Λίγκας θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο όπως στο αντίστοιχο πρόσφατο περιστατικό με τον Δημήτρη Γόντικα. Πλάκα μας κάνουν;

Του Τάσου Νικολόπουλου

Από αυτά που ακούω και διαβάζω φέτος, μου φαίνεται τελικά ότι αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρει όχι η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών, αλλά αυτή που θα έχει δώσει τα περισσότερα «φιλικά». Ή μήπως τα λιγότερα; Παίζει ο Ολυμπιακός με την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό και βγαίνουν από τον Παναθηναϊκό και μιλούν για «φιλικά». Παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Εργοτέλη και τη Skoda Ξάνθη και στον Ολυμπιακό θυμούνται (με στοιχεία κιόλας) τους προπονητές των ομάδων της Κρήτης και της Θράκης επειδή έχουν «πράσινο» παρελθόν.

Κερδίζουν και οι δύο τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και οι «κύκλοι» και τα… τετράγωνα δεν σκέφτονται ότι μπορεί να ήταν σε καλύτερη μέρα οι «αιώνιοι» από τον «δικέφαλο» και να κέρδισαν. Πάντα, ο ΠΑΟΚ «φταίει». Και οι δύο έχουν μπει στο «τρυπάκι» της διαιτησίας, η γκρίνια είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση και τελικά κοντεύουν να ασχολούνται περισσότερο με την απόδοση και την τακτική των αντιπάλων τους στα μεταξύ τους παιχνίδια, παρά με τις ίδιες τις ομάδες τους. Στον Ολυμπιακό το έχουν πάει παρακάτω, αφού ψάχνονται κάθε αγωνιστική με το ποιοι παίκτες εκτίουν τις τιμωρίες τους λόγω καρτών στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Ευτυχώς, που δεν αποβλήθηκε, όπως θα έπρεπε, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς στο χθεσινό ντέρμπι με τον Άρη. Με δεδομένο ότι ο Παναγιώτης Γλύκος είναι τραυματίας, θα ερχόταν ο «δικέφαλος» για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με τον Κώστα Χαλκιά, που έχει φορέσει την φανέλα με το «τριφύλλι». Να συνεχίσω; Η ουσία είναι ότι αυτά δεν βοηθούν ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το ποδόσφαιρο γενικότερα. Μπορεί η φετινή σεζόν να ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις, αλλά το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών. Οχτώ στροφές πριν το φινάλε, η υπόθεση τίτλος παραμένει ανοιχτή, το ίδιο ισχύει για τα play-offs, αλλά και για την παραμονή.

Κύριοι, έστω και στο τέλος, σεβαστείτε το προϊόν. Αλλά τι ζητάω, εδώ δεν σέβεται η ίδια η Σούπερ Λίγκα το προϊόν της. Και μετά θέλει και χορηγία από τον ΟΠΑΠ με τους δικούς της όρους. Μιλάμε για απίστευτους τύπους εκεί στην Αστροναυτών. Μάλλον η επιλογή της οδού των γραφείων δεν είναι τυχαία. Οι άνθρωποι αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή την αναστολή της 23ης αγωνιστικής που επρόκειτο να γίνει το Σαββατοκύριακο και έρχονται σήμερα να ορίσουν την προσεχή Κυριακή το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΦΗ που αναβλήθηκε δύο φορές. Όσο αγνές προθέσεις κι αν έχει κανείς, τι συνειρμούς θα κάνει μετά τη δεύτερη απόφαση;

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: