Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Πλησιάζει η Παναχαϊκή!!

Να που η Παναχαϊκή πλησίασε την ΑΕΚ στον ένα βαθμό στην Νότιο όμιλο της Football League, επικρατώντας της Καλλιθέας 2-0 στην Πάτρα για την όγδοη αγωνιστική.

Πλησιάζει η Παναχαϊκή
Η Παναχαϊκή νίκησε 2-0 την προτελευταία Καλλιθέα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Football League και, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ στο Κρανίδι με την Ερμιονίδα, πλησίασε στο -1 την πρωτοπόρο «Ένωση» στη δεύτερη θέση, περιμένοντας τι θα συμβεί αργότερα στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τα Χανιά στη Ριζούπολη.

Νέα «γκέλα» για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έχασε 2-3 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας από τον Τύρναβο και έμεινε στο -6 από την πρώτη τριάδα που οδηγεί στα πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:


Νότιος όμιλος

Κυριακή, 14/12 (15:00)

Φωστήρας-Ηρακλής Ψαχνών 1-2

Ερμιονίδα-ΑΕΚ 0-0

Παναιγιάλειος-Αχαρναϊκός 0-1

Επισκοπή-Πανηλειακός 2-1

Παναχαϊκή-Καλλιθέα 2-0

Απόλλων Σμύρνης-Χανιά (18:00)

Ρεπό: Άλιμος


Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 12/12

Φωκικός-Αγροτικός Αστέρας 2-0
(31’ Σάιν, 42’ Καλλέργης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής 0-4
(12' Τσιλιανίδης, 14' Κάσσος, 60' Περόνε, 87' πεν. Πουρτουλίδης)


Σάββατο, 13/12

Ζάκυνθος-Λαμία 0-1
(31’ Γκούρμα)

Εθνικός Σερρών-Απόλλων 1926 1-0
(78’ Ναστέφσκι)

Κυριακή, 14/12

Ολυμπιακός Βόλου-Τύρναβος 2-3

Πιερικός-Αιγινιακός 1-1

Ρεπό: Λάρισα


Η επόμενη αγωνιστική (ένατη):

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά
ΑΕΚ-Φωστήρας
Αχαρναϊκός-Απόλλων Σμύρνης
Πανηλειακός-Ερμιονίδα
Καλλιθέα-Επισκοπή
Άλιμος-Παναχαϊκή

Ρεπό: Παναιγιάλειος


Βόρειος όμιλος

Λαμία-Τύρναβος
Ηρακλής-Ζάκυνθος
Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων 1926-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Σερρών
Λάρισα-Φωκικός

Ρεπό: Πιερικός
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η φανέλα δεν κερδίζει μόνη…!!

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ΑΕΚ με την Ερμιονίδα. Θεωρώντας ότι θα κάνει εύκολα τον αντίπαλο θύμα του σερί της, η κακή «Ένωση» υπέπεσε φυσιολογικά στην πρώτη γκέλα της σεζόν (0-0).

Η φανέλα δεν κερδίζει μόνη…
Με την πρώτη απώλεια πλήρωσε η ΑΕΚ τη σοβαρότητα που… δεν έδειξε απέναντι στην Ερμιονίδα.

Η πίστη των «κιτρινόμαυρων» ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνέχιζαν το σερί τους απέφερε τη διακοπή του με το άνοστο 0-0 στο Κρανίδι.

Χωρίς ιδέες και με όλα τα όπλα της σε κακή μέρα, η ομάδα του Δέλλα μπλοκαρίστηκε από τον καλοστημένο αντίπαλο και έκανε την πρώτη γκέλα στη φετινή Football League.

Άτυχη -εκτός των άλλων- η «Ένωση», που έχασε με τραυματισμό από το 21' τον Έλντερ Μπαρμπόσα.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (δεδομένων των απουσιών του Μπακάκη και του Ντακόλ) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Γεωργέα, ενώ διατήρησε σε αυτό τον Μπρέσεβιτς (αντί του Αραβίδη). Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Είχε «καλομάθει» το τελευταίο διάστημα. ΟΑΚΑ, Παμπελοποννησιακό, ακόμα κι η Ριζούπολη έμοιαζε… πολυτέλεια μπροστά στο γραφικό γηπεδάκι του Κρανιδίου. Γι’ αυτό η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες που βρήκε εκεί. Σε κακό αγωνιστικό χώρο, με αντίπαλο μια ομάδα που δεν την αντιμετώπισε με κόμπλεξ και χωρίς τη σοβαρότητα που απαιτείτο, η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα. Και αναγκαστικά σπατάλησε ένα ημίχρονο.

Γιατί στη διάρκειά του πρόλαβε να φτιάξει μια μόλις καλή ευκαιρία (με γυριστό σουτ του Μπρέσεβιτς). Απειλούσε μονάχα με στημένα -κι αυτά όχι καλοχτυπημένα. Κι αφότου έχασε τον Μπαρμπόσα (που τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Αραβίδης) περιορίστηκε ακόμα περισσότερο η δημιουργικότητά της. Έτσι, παρέμενε το μηδέν μπροστά. Και χρειαζόταν να επέμβει ο Ανέστης (με ωραία απόκρουση σε σουτ του Παβίσεβιτς) για να συμβαίνει το ίδιο και πίσω.

Βέβαια, η ΑΕΚ επέστρεψε με περισσότερη όρεξη απ’ την ανάπαυλα. Προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να κλείσει τους γηπεδούχους. Την καλύτερη ευκαιρία, όμως, εκείνοι τη δημιούργησαν (όταν ο Ταπέ ξεχάστηκε απ’ την άμυνα και ευτυχώς για την «Ένωση» πλάσαρε ψηλά). Βλέποντας όλα αυτά, ο Δέλλας δεν έμεινε αμέτοχος. Βάζοντας, λοιπόν, τον Ζόριτς αντί του Ανάκογλου προσπάθησε να δώσει φρεσκάδα στην ενδεκάδα του. Αλλά και ιδέες για να διασπάσει την κλειστή άμυνα.

Μάταια. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» παρέμεναν μπερδεμένοι. Εγκλωβισμένοι στην τακτική του αντιπάλου. Με όλα τα ατού τους, δε, σε κακή μέρα, έμοιαζε απίθανη ακόμα και η μια ατομική έμπνευση που θα μπορούσε να δώσει τη λύση. Σαν το υπέροχο σόλο που έκανε (χωρίς να ολοκληρώσει με επιτυχία) ο Πλατέλλας. Και σαν την ασίστ του Μάνταλου -σε νεκρό χρόνο- που απέτυχε να εξαργυρώσει ο ίδιος, σφραγίζοντας οριστικά την πρώτη γκέλα της ΑΕΚ.

inner




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πονηρός, Μουσταφίδης, Όμο, Ιασωνίδης, Σαμαράς, Κολοκας, Σβόγιτς (52’ λ.τ. Ταπέ), Βλαχόπουλος (87’ Τούντοβιτς), Κιοσσές, Παβίσεβιτς, Σαντιάγκο (75’ Στάικος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραδέμητρος, Ραχιώτης, Σχοινας, Παπανικολάου

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γεωργέας (87’ Φαγέ), Κορδέρο, Ανάκογλου (62’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (21’ λ.τ. Αραβίδης), Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Ρόβας, Γροντής, Σαρρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Κρανιδίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όφις ο… Κολοβός!!

Με το δεξί ξεκίνησε η εποχή Ουζουνίδη στον Πανιώνιο, καθώς επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ. Ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση των γηπεδούχων στο β' μέρος με την είσοδο του Κολοβού, που πέτυχε και πανέμορφο γκολ.

Όφις ο… Κολοβός
Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες (από Κέρκυρα και Παναιτωλικό). Στο πρώτο ματς του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο τους, οι Νεοσμυρνιώτες νίκησαν με 2-0 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Με αυτό το αποτέλεσμα ξεπέρασαν στη βαθμολογία τον σημερινό (14/12) τους αντίπαλο, καθώς έφθασαν τους 14, ενώ οι Κρητικοί έχουν έναν λιγότερο.

Καθοριστική η είσοδος του Δημήτρη Κολοβού στην αναμέτρηση, που πήρε τη θέση του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος έφυγε κουτσαίνοντας για τα αποδυτήρια μετά από χτύπημα που δέχθηκε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, καθώς προέρχεται από τραυματισμό και στο πρώτο του επτάλεπτο στην αναμέτρηση είχε ένα δοκάρι (50') και ένα πανέμορφο γκολ (52'). Εξαιρετικό και το τέρμα που πέτυχε ο Γιάννου (70'), ο οποίος «κρέμασε» τον Λόρια.

Αναγκαστική αλλαγή έκαναν και οι φιλοξενούμενοι με τον Τζορτζ να αποχωρεί στο 35' και τη θέση του να παίρνει ο Πετρόπουλος. Χωρίς γκολ για τέταρτο συνεχόμενο ματς η ομάδα του Ηρακλείου, που μετράει τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το ματς

Πολύ κακό και κουραστικό στο… μάτι το πρώτο ημίχρονο, το οποίο διεξήχθη υπό έντονη ηλιοφάνεια, κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των ποδοσφαιριστών. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας και μάλιστα στο 40’ το ποσοστό ήταν 59%-41%. Ωστόσο, αυτό δεν λέει και πολλά σε ότι αφορά την εικόνα της αναμέτρησης. Ελαφρώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι, αλλά δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τους. Μια εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, άλλη μια από τον Μητρόπουλο και ένα σουτ του Μπουμάλ από καλή θέση που ωστόσο ήταν αδύναμο. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν νέο τεχνικό, που πρόλαβε να κάνει τρεις κανονικές προπονήσεις την εβδομάδα που πέρασε, αλλά και το ότι δεν ξεκίνησε βασικός ο Δημήτρης Κολοβός (προέρχεται από τραυματισμό), ο οποίος δίνει ποιότητα στην ομάδα του.

Από την άλλη ο ΟΦΗ έπαιξε πολύ πίσω στο πρώτο μέρος, όμως οι αντεπιθέσεις που έβγαλε ήταν καλές και αν οι παίκτες του είχαν ενεργήσει καλύτερα και γρηγορότερα θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι. Ειδικά στο 15’΄όταν ο Μερεμπασβίλι βγήκε φάτσα με το τέρμα, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει, με τον Οικονόμου να τον σταματά.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερος μέρος με εκφραστή των περισσότερων προσπαθειών του τον Κολοβό, που τον έβαλε ο Ουζουνίδης στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φούντα. Γενικότερα ήταν… αγνώριστος στο δεύτερο μέρος. Στην πρώτη φάση που έκανε, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σημάδεψε το δοκάρι και στη δεύτερη όμως πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, φέρνοντας βόλτα τον Στάθη αρχικά και νικώντας τον Λόρια με ένα σουτ… φωτοβολίδα. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ αναγκαστικά ανοίχτηκε και το ματς έγινε πιο ωραίο με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται πιο πολύ να απειλήσουν από τη στιγμή που έπαιξαν πιο επιθετικά και μετά.

Ο Πανιώνιος όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοση του, «ράβοντας» το ματς στα μέτρα του. Στο 70’ εξαργύρωσε την ανωτερότητα του, καθώς βρήκε ανοργάνωτο στην άμυνα τον ΟΦΗ και ο Μητρόπουλος έβγαλε μπαλιά ακριβείας προ του Γιάννου, που πλάσαρε ιδανικά τον Λόρια. Το αποτέλεσμα κρίθηκε ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο και ο Πανιώνιος έριξε στροφές, αλλά ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.



Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Μπουμάλ (86' Πάνος), Ιμπαγάσα (90'+2' Μπούζας), Φούντας (46' Κολοβός), Γιάννου.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μεϊτέ, Αντελέγιε, Μονιάκης, Μερεμπασβίλι (90'+2' Μαραθιανός), Μακρής, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Φερνάντες (59' Ροβίθης), Τζορτζ (35' Πετρόπουλος).*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλος ΠΑΟΚ!!

Σε ροτέισον προχωρά ο Αναστασιάδης για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, τους Κουλούρη, Ποζατζίδη και Παπαδόπουλο στην ενδεκάδα. Εκτός ο Γκολάσα λόγω ίωσης.

Άλλος ΠΑΟΚ
Με ανανεωμένη ενδεκάδα, αλλά ίδιο στόχο, τη νίκη κόντρα κόντρα στην Κέρκυρα που θα τον κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του, παρατάσσεται σήμερα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ...ανακατεύει την τράπουλα, δίνει ευκαιρίες στους Κουλούρη και Ποζατζίδη, ενώ δεν υπολογίζει στον Γκολάσα, ο οποίος έμεινε εκτός καθώς ταλαιπωρείται από ίωση.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ποζατζίδης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Κουλούρης.

Οι δύο παίκτες που έμειναν εκτός 18άδας ήταν οι Σαλπιγγίδης και Μαντούρο που έκαναν χαλάρωμα*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο εφιάλτης της «Κυρίας!!

Το Γενάρη του 2013 ήταν η τελευταία ομάδα που άλωσε το «σπίτι» της. Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μετά, η Σαμπντόρια πήρε 1-1 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο κι έκανε ένα πολύ καλό δώρο στη Ρόμα.

Ο εφιάλτης της «Κυρίας» (video)
Τριάντα δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μετρούσε η Γιουβέντους από την τελευταία της ήττα μέσα στο «σπίτι» της, από τη Σαμπντόρια το 2013. Η ίδια ομάδα έμελε όχι να επαναλάβει την… άλωση, αλλά να πάρει ένα παλικαρίσιο βαθμό από τους πρωταθλητές για τη 15η αγωνιστική με 1-1 και να σταματήσει το νικηφόρο σερί της «Κυρίας» στα 25 ματς. Έτσι η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είναι σε τροχιά Ευρώπης έδωσε την ευκαιρία στη Ρόμα να πλησιάσει στον πόντο εφόσον νικήσει τη Τζένοα εκτός έδρας.

Κι όμως… το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «μπιανκονέρι», όταν στο 12’ ο Πατρίς Εβρά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 52’ με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι να «ζωγραφίζει» τον Μπουφόν από το ύψος της περιοχής με αριστερό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν μεν πίεση, αλλά απείλησαν κιόλας και με τον σκόρερ τους στο 85’ για να ολοκληρώσουν την έκπληξη. Ο Μάσιμο Αλέγκρι κράτησε ανεξήγητα τον Αντρέα Πίρλο όχι απλώς εκτός ενδεκάδας, αλλά δεν τον πέρασε καν σαν αλλαγή όταν έψαχνε έναν λυτρωτή στο φινάλε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Εβρά, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Περέιρα (78’ Κομάν), Τέβες (88’ Τζοβίνκο), Μοράτα (71’ Γιορέντε).

Σαμπντόρια (Μιχαΐλοβιτς): Ρομέρο, Κατσιαρόρε, Γκασταλντέγιο, Ρομανιόλι, Ρεγκίνι, Ρίτσο, Παλόμπο, Ομπιάνγκ (83’ Ντάνκαν), Κρστιτσίτς (46’ Γκαμπιαντίνι), Οκάκα (73’ Μπεργκέσιο), Έντερ.



Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο, 13/12

Παλέρμο-Σασουόλο 2-1
(3’ Ριγκόνι, 90’+3’ Μπελότι - 85’ Παβολέτι)

Λάτσιο-Αταλάντα 3-0
(51’, 71’ Μάουρι, 81’ Λούλιτς)

Κυριακή, 14/12

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 1-1
(12’ Εβρά-51’ Γκαμπιαντίνι)

Τζένοα-Ρόμα (16:00)
Πάρμα-Κάλιαρι (16:00)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Τσεζένα-Φιορεντίνα (19:00)
Μίλαν-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα, 15/12

Έμπολι-Τορίνο (20:00)
Κιέβο-Ίντερ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Πέμπτη, 18/12

Κάλιαρι-Γιουβέντους (20:00)
Νάπολι-Πάρμα (22:00)

Σάββατο, 20/12

Σασουόλο-Τσεζένα (19:00)
Ρόμα-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 21/12 (16:00)

Βερόνα-Κιέβο (13:30)
Αταλάντα-Παλέρμο
Φιορεντίνα-Έμπολι
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Τορίνο-Τζένοα
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Buzzer beater και... διπλός Αντετοκούνμπο!!

Ο Χάρις πέτυχε το... καλάθι της βραδιάς και χάρισε τη νίκη στους Ορλάντο Μάτζικ, με τη συγκεκριμένη φάση να βρίσκεται... αναμενόμενα στην κορυφή του TOP 10 της βραδιάς.
Στο TOP 10 πρωταγωνιστεί δύο φορές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τη μία θετικά όταν ολοκληρώνει τον αιφνιδιασμό των Μιλγουόκι Μπακς, την άλλη... αρνητικά όταν ο Ματ Μπαρνς καρφώνει μπροστά του!
Απολαύστε θέαμα από τα παρκέ του ΝΒΑ στο video:




*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ζέσταμα» εν όψει ΟΑΚΑ η Μπαρτσελόνα!

Σάρωσε τη Σαραγόσα η Μπαρτσελόνα με 90-67 για την ACB στο τελευταίο της παιχνίδι πριν να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Νίκη στο ντεμπούτο του Τζέιμς με τη Λαμποράλ Κούτσα.

«Ζέσταμα» εν όψει ΟΑΚΑ η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα ξέσπασε στη Σαραγόσα για την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συντρίβοντάς τη για την ενδέκατη αγωνιστική με 90-67 παρά τις απουσίες των Ναβάρο, Αμπρίνες και Όλεσον.

Ο Τίμπορ Πλάις με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Από 14 πόντους είχαν οι Μαρσελίνιο Χουέρτας και Μάριο Χεζόνια, ενώ 12 είχε ο Τζάστιν Ντόελμαν για τους πρωταθλητές, που έφτασαν τις εννιά νίκες και είναι δεύτεροι.

Την πέμπτη της νίκη πανηγύρισε η Λαμποράλ Κούτσα, με 77-71 απέναντι στη Φουενλαμπράδα στη Βιτόρια. Οι δύο Γάλλοι γκαρντ της ομάδας, Φαμπιάν Κοζέρ και Τόμας Ερτέλ, είχαν 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Μάικ Τζέιμς που αποκτήθηκε από τον Κολοσσό είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα στο ντεμπούτο του. Ο Άντι Πάνκο με 23 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Αναλυτικά η 11η αγωνιστική:

Σάββατο, 13/12
Λαγκούν Άρο-Μπανταλόνα 63-66 (60-60 κ.α.)
Ομπραντόιρο-Εστουντιάντες 60-59
Ανδόρρα-Μούρθια 68-74

Κυριακή, 14/12
Λαμποράλ Κούτσα-Φουενλαμπράδα 77-71
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 90-67
Γκραν Κανάρια-Τενερίφη 14:00
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00
Ουνικάχα Μάλαγα-Σεβίλλη
Μανρέσα-Βαλένθια 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB *Πηγή: sport-fm.gr*

Με... Στουάνι στο 90’!

Με γκολ του Στουάνι στο 90’ η Εσπανιόλ λύγισε το εμπόδιο της μαχητικής Γρανάδα στην Βαρκελώνη(2-1). Με 10 τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι.

Με... Στουάνι στο 90’
Αφού όλα έδειχναν… ισοπαλία στο παιχνίδι της Εσπανιόλ με Γρανάδα, ο Στουάνι μετά από αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, λύτρωσε την Εσπανιόλ με γκολ στο 90ο λεπτό(2-1).

Η ομάδα της Βαρκελώνης προηγήθηκε στο 34’ με προβολή του Kαϊσέδο έπειτα πολλές κόντρες στην μικρή περιοχή της Γρανάδα. Οι φιλοξενούμενοι στην μία και μοναδική ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν τον τρόπο προς τα δίχτυα στο 61’.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αράμπι έπειτα από σέντρα του Πίτι με κεφαλιά ισοφάρισε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα το ματς ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους όπου με δύο δοκάρια και πλήθος χαμένων ευκαιριών δεν κατάφερναν να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Ωστόσο στο 84’ ο Κάρλος της Γρανάδα δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και για περίπου 8’ λεπτά άφησε την ομάδα με 10 παίκτες.

Έτσι στο 90’ ο Στουάνι ήρθε σαν λυτρωτής για την Εσπανιόλ και με κοντινό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/12
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(39' Βερζά - 34' Ίσκο, 42' Μπέιλ, 81', 88' Κριστιάνο)

Σάββατο 13/12
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 0-0

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 3-0
(13', 34' Φεγκουλί, 36' Πιάτι)

Κόρδοβα-Λεβάντε 0-0
Μάλαγα-Θέλτα 1-0
(21' Σάμιουελ)

Κυριακή 14/12
Εσπανιόλ-Γρανάδα 2-1
(34’ Καϊσέδο, 90’ Στουάνι - 61’ Αράμπι)

Σεβίλλη-Εϊμπάρ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (20:00)
Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα 15/12
Λα Κορούνια-Έλτσε (21:45)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12
Θέλτα – Αλμερία (21.45)


Σάββατο 20/12
Μπαρτσελόνα – Κόρδοβα (17.00)
Λεβάντε – Σοσιεδάδ (19.00)
Εϊμπαρ – Βαλένθια (21.00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή 21/12
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (13.00)
Γρανάδα-Χετάφε (18.00)
Έλτσε-Μάλαγα (20.00)
Μπιλμπά-Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Τετάρτη 4/2
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντίνας: «Τρία στα τρία και χαρούμενοι στις γιορτές»

Το απόλυτο μέχρι τις γιορτές θέλει να έχει ο Παναθηναϊκός στους επόμενους αγώνες που ακολουθούν στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, όπως δήλωσε ο Θανάσης Ντίνας ενόψει του σημερινού ματς με τον Πανθρακικό.

Ντίνας: «Τρία στα τρία και χαρούμενοι στις γιορτές»
Τρεις νίκες στους ισάριθμους αγώνες με Πανθρακικό, Ξάνθη και Κέρκυρα επιθυμεί να έχει ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Θανάσης Ντίνας εν όψει της αναμέτρησης με τους Ακρίτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός άσος στο Match Programme του «τριφυλλιού»

Επιστροφή στην… ελληνική πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό, πλέον, με την αναμέτρηση κόντρα στον Πανθρακικό. Πως περιμένεις το σημερινό ματς και που θα κριθεί;

«Πρέπει να συνεχίσουμε το αήττητο σερί που “τρέχουμε”, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να μείνουμε σε επαφή με την κορυφή και να πάμε στις γιορτές με καλή ψυχολογία. Να πάμε στις γιορτές χαρούμενοι. Έχουμε τρία ματς μπροστά μας και στόχος μας είναι να τα κερδίσουμε και τα τρία».

Ο Πανθρακικός δεν έχει χάσει στις δυο τελευταίες του επισκέψεις στην Αθήνα, εσύ στον αντίποδα έχεις δυο νίκες απέναντί του… Παίζουν ρόλο τα στατιστικά και οι παραδόσεις;

«Δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο αυτό. Ξέρουμε ότι ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα που θα προσπαθήσει να μας κλείσει τους χώρους και να μην μας αφήσει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε σοβαροί και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη».

Η ομάδα δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, πλέον, στην Ευρώπη. Πως “μεταφράζεται” πρακτικά αυτή η εξέλιξη ως προς την επίτευξη των στόχων σας;

«Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα στην Ευρώπη κι εφόσον δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σίγουρα μας αφήνει μια πικρία. Από την άλλη, θα μας επιτρέψει να προετοιμαζόμαστε καλύτερα και όσο λιγότερη κούραση, τόσο λιγότεροι τραυματισμοί, γιατί όλοι είναι πολύτιμοι. Πρέπει λοιπόν να συγκεντρωθούμε στους εγχώριους στόχους και νομίζω ότι θα το καταφέρουμε αυτό».

Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα, θα έλεγες ότι διανύεις την καλύτερη σου σεζόν; Έχεις ανεβάσει τα στατιστικά σου, έγινες διεθνής, ανανέωσες και το συμβόλαιό σου…

«Με βάση τα δυο χρόνια που είμαι στην ομάδα σίγουρα είναι η καλύτερη μου περίοδος, αλλά όπως έχω ξαναπεί η διάρκεια είναι αυτή που μετράει και σε καθιερώνει. Στο τέλος της σεζόν λοιπόν θα κάνουμε κι εμείς το ταμείο μας».

Με τι θα ήταν ικανοποιημένος ο Θανάσης Ντίνας στο τέλος της σεζόν; Τόσο ατομικά όσο και από… ομαδικής άποψης;

«Ατομικά θα έλεγα σίγουρα να έχω περισσότερες συμμετοχές από πέρυσι, περισσότερες ασίστ και περισσότερα γκολ. Από εκεί και πέρα, εφόσον πέρυσι πήραμε ένα τίτλο να πάρουμε και φέτος κάποιο τρόπαιο και να είμαστε ξανά χαρούμενοι το τέλος της χρονιάς».

Τέλος, επειδή διανύουμε γιορτινές ημέρες αλλά και γιατί το ποδόσφαιρο έχει και κοινωνικό πρόσωπο, μίλησε μας λίγο για την κίνηση με την φανέλα που δώρισες…

«Το Charity Idols είναι μια πολύ ωραία ιδέα που την έφεραν εδώ στην Ελλάδα κάποια παιδιά. Δίνουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα, γίνεται πλειστηριασμός και αυτά τα λεφτά πάνε σε ιδρύματα και κάνουν χαρούμενα τα παιδιά που έχουν ανάγκες. Είναι χαρά μου να βοηθάω κι εγώ όπως και όσο μπορώ…».

Η μέρα που «λαβώθηκε» η τελειότητα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το την 13η Δεκεμβρίου του 1992, όταν υπεγράφη το πιστοποιητικό… ποδοσφαιρικού θανάτου του Μάρκο φαν Μπάστεν, του πληρέστερου φορ που είχε εμφανιστεί ποτέ.

Η μέρα που «λαβώθηκε» η τελειότητα!
Aν η τελειότητα δεν είναι απλά μία ουτοπική προσέγγιση, τότε ο τέλειος σέντερ φορ υπήρξε και είχε ονοματεπώνυμο: Μάρκο φαν Μπάστεν. Ο «κύκνος της Ουτρέχτης» μάς πρόσφερε απλόχερα όλες τις πτυχές του ταλέντου του, ωστόσο τη στιγμή που μεσουρανούσε κάποιες κακές μοίρες επέλεξαν να μπουν στον δρόμο του ανυπέρβλητα εμπόδια.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1992, στην 13η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος η Μίλαν παίζει κόντρα στην Ανκόνα και λίγο πριν από το ημίχρονο ένα σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον ταλαιπωρημένο δεξιό αστράγαλό του, θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους! Στα αποδυτήρια κλαίει από τους πόνους και ο Φάμπιο Καπέλο τον αντικαθιστά με τον Ντανιέλε Μασάρο. Δεν το ξέρει κανείς, αλλά ουσιαστικά εκείνο το μουντό απόγευμα στη Λομβαρδία είχε ήδη υπογραφεί το πιστοποιητικό… ποδοσφαιρικού θανάτου του πληρέστερου φορ που είχε εμφανιστεί στην ιστορία του αθλήματος.

Την επόμενη μέρα λες και οι θεοί του ποδοσφαίρου θέλουν να ξεγελάσουν τον πόνο του, την ίδια στιγμή που θα μπαίνει στο πρώτο από τα πολλά χειρουργεία που θα χρειαστεί, θα ανακοινωνόταν στο Παρίσι η επικράτησή του (για τρίτη φορά) στη «Χρυσή Μπάλα». Ισοφάριζε έτσι τον μέντορά του Γιόχαν Κρόιφ και τον Μισέλ Πλατινί. Υπό κανονικές συνθήκες, στα 28 του χρόνια κανονικά έπρεπε να έχει όλον τον κόσμο στα πόδια του. Μόνο που εκείνη η βράβευση θα ήταν το ρέκβιεμ της καριέρας του.

Οι επόμενοι μήνες θα τον έβρισκαν να παλεύει να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Αγνοώντας τις συμβουλές των γιατρών, θα βιαστεί να επιστρέψει. Στον τελικό της Μίλαν με τη Μαρσέιγ, τον Μάιο του 1993, για τελευταία φορά θα προσπαθήσει να βρει τα πατήματά του. Σκιά του καλού εαυτού του, δεν μπορεί να καθορίσει πια τα πράγματα. Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, δέχεται τρία πολύ σκληρά χτυπήματα χωρίς την παραμικρή προστασία από τον Ελβετό διαιτητή Ρετλισμπέργκερ.

Θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι λίγα λεπτά πριν από το τέλος, δίνοντας τη θέση του στον Εράνιο. Χωρίς να το ξέρει κανείς εκείνη τη στιγμή, από τα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν το ματς, αυτή θα ήταν η τελευταία του παράσταση.



Στο ίδιο γήπεδο, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, που πέντε χρόνια πριν είχε ξεπεράσει κάθε φαντασία με το εκπληκτικό βολέ κατά του Ντασάεφ, εκεί έμελλε να πατήσει για στερνή φορά το χορτάρι σε επίσημο ματς.



Μια μικρή ματιά σε οποιοδήποτε βίντεο κυκλοφορεί με τα γκολ του στο Διαδίκτυο δίνει την απάντηση σε όποιον αναρωτιέται γιατί θεωρείται ο κορυφαίος φορ που είδαν ποτέ τα γήπεδα. Με μία τεράστια γκάμα στα τέρματά του, τα οποία έβαζε από μακριά και από κοντά, με πλασέ ή βολέ, με δεξί, αριστερό αλλά και με το κεφάλι, βάζοντας φάλτσα ή σουτάροντας με δύναμη, κάνοντας προσποιήσεις ή τελειώνοντας χωρίς δεύτερη σκέψη, με ντρίμπλα ή με μία ανάλαφρη χορευτική κίνηση που του έδινε -παρά το ύψος του- την ικανότητα ελιγμού! Παίζοντας με πλάτη ή κατά μέτωπο, με άλλον κυνηγό ή μόνος στην κορυφή, ενώ είχε την ικανότητα να δημιουργεί γκολ εκτός από το να σκοράρει. Ο ποδοσφαιριστής που καταργούσε τα κλισέ και διευκόλυνε όλη την ομάδα κάνοντας το πιο δύσκολο πράγμα να μοιάζει απλό. Ο φορ του σήμερα και του αύριο, με τη διαφορά ότι έπαιζε ένα τέταρτο του αιώνα πριν!

Τον Οκτώβριο έκλεισε τα 50 του χρόνια και η υγεία του συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί, αφού πια παρουσιάζει προβλήματα και με την καρδιά του. Οι ποδοσφαιρικές εικόνες όμως θα τον φέρνουν πάντα στις κουβέντες εκείνων που θέλουν να περιγράψουν τον απόλυτο σέντερ φορ.

Δώδεκα τίτλοι σε μία δεκαετή καριέρα με τον Αγιαξ και τη Μίλαν και ένας -αλλά πολύ σημαντικός- με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, αφού παραμένει ο μοναδικός των «οράνιε» στην ιστορία τους, το Euro του 1988, αποτελούν το παλμαρέ του. Οι προσωπικές διακρίσεις πολλές, με τη «Χρυσή Μπάλα» του '88 του '89 και του '92 μαζί με τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς από τη ΦΙΦΑ το 1992 να ξεχωρίζουν.

Με 128 γκολ σε 133 ματς με τον Αγιαξ και με 90 σε 147 ματς με τη Μίλαν, η στατιστική του είναι εντυπωσιακή, ενώ με την εθνική πέτυχε 24 τέρματα σε 58 συμμετοχές. Ουσιαστικά ο τραυματισμός του ανάγκασε τη ΦΙΦΑ να αλλάξει τον κανονισμό για τα μαρκαρίσματα από πίσω, ανεξάρτητα αν ο αμυντικός βρίσκει ή όχι μπάλα! Μικρή παρηγοριά για τον ίδιο, αλλά αυτή η θυσία του προστατεύει 20 χρόνια τώρα τους καλούς παίκτες από τα επικίνδυνα πόδια των αντιπάλων.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τους γνωστούς απόντες!!

Χωρίς τέσσερις ποδοσφαιριστές (δεν συμπεριλαμβάνεται ο Μάρτενς) θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι με την Κέρκυρα, όπως ανακοίνωσε την «ασπρόμαυρη» αποστολή ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Με τους γνωστούς απόντες
Το καθιερωμένο χαλάρωμα ολοκλήρωσαν το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με την Κέρκυρα για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μετά την ολοκλήρωση του, ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την αποστολή και στη συνέχεια η ομάδα αναχώρησε για το «Μακεδονία Παλάς», όπου και θα παραμείνει για ξεκούραση μέχρι την ώρα της αναμέτρησης.

Οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής:

Γλύκος, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Γκολάσα, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κουλούρης, Κάτσε, Μαντούρο, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Βίτορ και Πούγγουρας. Εκτός έμειναν Ιτάνζ, Κατσικάς, Τζιόλης, Μακ και ο Μάρτενς που δεν υπολογίζεται.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιουνάιτεντ vs Λίβερπουλ: Το μεγαλύτερο ματς στο Νησί!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ και ο Θάνος Σαρρής γράφει για την εξέλιξη μιας κόντρας με αίτια βαθύτερα από το ποδόσφαιρο! Οι ιστορίες πίσω από τις αγγλικές αντιπαλότητες κρύβουν πάντοτε ένα πολύ ενδιαφέρον υπόβαθρο. Το Νιούκαστλ - Σάντερλαντ, το Νότιγχαμ Φόρεστ-Ντέρμπι Κάουντι, το Άρσεναλ-Τότεναμ. Η ιστορία έχει πάντοτε στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη των μαχών και τους λόγους που έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Το κανάλι που τους έφερε απέναντι!

Στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ, σε τοπικό επίπεδο, οι ρίζες της κόντρας στη Βορειοδυτική Αγγλία εντοπίζονται στα τέλη του 19ου αιώνα. Μεγάλες πόλεις και οι δύο, με πυρήνα εργατικής τάξης και σημαντικό αριθμό Ιρλανδών. Τις χωρίζουν μόλις 35 μίλια και το 1830 δούλεψαν για τον κοινό σκοπό και τον δύο, ούσες σημαντικές οικονομικές δυνάμεις, κατασκευάζοντας σιδηροδρομικό σταθμό. Λίγο μετά όμως, ένα σημαντικό πρότζεκτ τις έφερε αντιμέτωπες.
Αφορμή αποτέλεσε ένα τεράστιο έργο για τα δεδομένα της εποχής. Το κανάλι του Μάντσεστερ, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται με σκοπό να «ανοίξει» την πόλη στην Ιρλανδική Θάλασσα. Το κανάλι αυτομάτως έκανε το Μάντσεστερ, το οποίο είχε βιομηχανικό υπόβαθρο ένα σημαντικό λιμάνι, δίνοντας νέα δυναμική στην πόλη και επιτρέποντας στα πλοία να παρακάμπτουν το Λίβερπουλ. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε καθόλου φυσικά στους κατοίκους του Μέρσεϊσαντ, οι οποίοι ιστορικά στήριζαν πολλά στο λιμάνι. Από το 16ο μέχρι το 19ο αιώνα αποτέλεσε σταθμό του Ατλαντικού σκλαβοπάζαρου. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πόλη υπάρχει από πολύ παλιά αφρικανική μειονότητα, όπως και κινεζική, ενώ εκεί έδεναν και τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, που πραγματοποιούσαν υπερατλαντικά ταξίδια. Θεωρούταν η πύλη για τον Ατλαντικό. Το Μάντσεστερ είχε το παρατσούκλι «πόλη του βαμβακιού», ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη της Βιομηχανικής Επανάστασης. Υπήρχε ένα ρητό που έλεγε «Manchester made and Liverpool trade», δηλαδή ότι το βιομηχανικό Μάντσεστερ κατασκεύαζε και το Λίβερπουλ της ακτοπλοΐας αναλάμβανε το εμπόριο.

Οι «Λιβερπούντλιανς» ή «σκάουζερς», λοιπόν, δεν είδαν από την αρχή με καλό μάτι το κανάλι του Μάντσεστερ. Έβαλαν από την αρχή εμπόδια και κατάφεραν να καθυστερήσουν την έγκριση του κονδυλίου που χρειαζόταν. Οι λόγοι ήταν απλοί. Το Μάντσεστερ, θα ανέβαινε θεαματικά στο εμπόριο και θα προκαλούσε προβλήματα στην οικονομία της πόλης τους. Έτσι και έγινε. Για το Μάντσεστερ, η υψηλή φορολογία στο ακατέργαστο βαμβάκι που χρέωναν οι έμποροι του Λίβερπουλ σε συνδυασμό με την ύφεση στο παγκόσμιο εμπόριο, έκανε το κανάλι μονόδρομο, προκειμένου να κόψουν τους μεσάζοντες.
Το κανάλι τελικά εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 1894. Τρεις περίπου μήνες αργότερα, στο «Ίγουντ Παρκ» του Μπλάκμπερν, η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την Νιούτον Χιθ. Την ομάδα από το προάστιο του Μάντσεστερ και έναν εκ των προγόνων της Γιουνάιτεντ. Οι οπαδοί των «Κόκκινων Διαβόλων» τη θυμήθηκαν μετά την αγορά του συλλόγου από τους Γκλέιζερ, επαναφέροντας το πράσινο-χρυσαφί χρώμα τους στην κερκίδα για να εκφράζουν την αντίθεσή τους στις αμερικανικές πολιτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδρυτής του συλλόγου ήταν ένας μηχανικός από το Λίβερπουλ, ο Φρέντερικ Άτοκ, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο πρόεδρο της Νιούτον Χιθ! Η μοίρα των δύο κλαμπ έδειχνε συνδεδεμένη από τα πρώτα τους βήματα. Ο αντίκτυπος για τους Λιβερπούντλιανς ήταν φυσικά αρνητικός. Δουλειές χάθηκαν και τα πράγματα δυσκόλεψαν στην πόλη.

Πριν τη μεγάλη κόντρα

Κι όμως, παρά τις «βάσεις» της αντιπαλότητας, μέσα στο γήπεδο οι δύο ομάδες πέρασαν αρκετές δεκαετίες για να χτίσουν το μεγάλο μίσος. Αντιπαλότητα υπήρχε, αλλά σε λογικά πλαίσια. Μέχρι το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σίτι θεωρούταν μεγαλύτερο μέγεθος στο Μάντσεστερ.  Η μεγάλη Γιουνάιτεντ του Ματ Μπάσμπι είχε ως βασικό αντίπαλο την Λιντς. Το μίσος των «Red Devils» για τους «Whites» παραμένει, μόνο που τα τελευταία χρόνια δεν έχει ευκαιρίες για να εκδηλωθεί. Ο Μπάσμπι πέρασε πέντε χρόνια ως παίκτης της Λίβερπουλ και πάντοτε της φερόταν με σεβασμό. Είχε γράψει: «Η Λίβερπουλ άξιζε την επιτυχία της επειδή φέρθηκε σε όλους ανθρώπινα, με ευγένεια και κατανόηση». Καμία σχέση με το ύφος του Σερ Άλεξ για τους Ρεντς! Στα 60s, παίκτες των «Διαβόλων» πήγαιναν στο Λίβερπουλ να δουν αγώνα όταν η ομάδα τους δεν έπαιζε.

Για την καλή Λίβερπουλ στη δεκαετία του 70 και στις αρχές-αρχές του 80 οι βασικοί αντίπαλοι (σε αγωνιστικό επίπεδο)  ήταν διαφορετικοί! Το μεγάλο ντέρμπι ήταν με την Έβερτον, ενώ είχε αναπτύξει αντιπαλότητα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και είχε δώσει μερικά καθοριστικά ματς με την Άρσεναλ, όπως και με την Ίπσουιτς. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 1971, όταν το Old Trafford ήταν τιμωρημένο λόγω χουλιγκανισμού και η Λίβερπουλ έδωσε την έδρα της στη Γιουνάιτεντ για δύο ματς. Την περίοδο εκείνη οι Ρεντς κατέκτησαν 11 Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο μύθος τους μεγάλωσε κατά πολύ και γέννησαν οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Το απωθημένο τους ήταν ότι δεν είδαν ανάλογη αναγνώριση με τις πιο πρόσφατες επιτυχίες της Γιουνάιτεντ.

Έξαρση στην περίοδο του «Φέργκι»!

 Η επόμενη καλή περίοδος της Γιουνάιτεντ ήρθε αργότερα, από όταν ανέλαβε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το πικάρισμα στη Λίβερπουλ ήταν διαρκές. Επιτέλους, οι οπαδοί της ομάδας του ήταν από πάνω και έφεραν την αναζοπύρωση της κόντρας.  Αυτά στο γήπεδο, γιατί στα 80s, με τον χουλιγκανισμό να είναι στα... πάνω του, τα επεισόδια ήταν συχνά και δεν υπήρχαν διακρίσεις. Ο Ρον Άτκινσον είχε τονίσει πως η επίσκεψη στο Άνφιλντ είναι σαν να πηγαίνεις στο Βιετνάμ! O Mπράιαν Ριντ της Mirror θυμάται τον τελικό του FA Cup στο Γκούντισον Παρκ το 1985: «Υπήρχαν αναπαραστάσεις μεσαιωνικών μαχών στους δρόμους. Έκθεση... μαχαιριών στο Στάνλεϊ Παρκ και στις κερκίδες, "βομβαρδισμούς" αντίστοιχους με αυτούς της Γάζας». Οπαδοί της Λίβερπουλ έλεγαν συνθήματα για την τραγωδία στο Μόναχο, τα οποία έκοψαν για ένα διάστημα μετά το 1989 και το Χίλσμπορο. Τα αντίστοιχα συνθήματα των οπαδών της Γιουνάιτεντ προέκυψαν αργότερα. O Σερ Άλεξ είχε σε... ξεχωριστό μέρος της καρδιάς του τη Λίβερπουλ, ενώ είχε δημιουργήσει κόντρα και με τον Κένι Νταλγκλίς, η οποία είχε ξεκινήσει από τη Σκωτία. «Αυτός ο μικρός χοντρούλης ποτέ δεν θα γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής», είχε πει ο «Φέργκι», για να του απαντήσει ο «Κινγκ Κένι»: «Τα λόγια της μικρής κορούλας μου βγάζουν περισσότερο νόημα».

 Πάντως, παρότι και οι δύο μαζί έχουν κατακτήσει 38 Πρωταθλήματα, μόλις πέντε φορές έχουν κάνει το 1-2. Τις σεζόν: 1946-47, 1963-64, 1979-80, 1987-88 και το 2008-09. Σε αντίθεση δηλαδή με κάποιες παραδοσιακές ευρωπαϊκές αντιπαλότητες, όπως το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, όπου η διεκδίκηση του τίτλου ανάμεσά τους έδινε και δίνει ξεχωριστό τόνο, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ σπάνια έχουν βρεθεί να κοιτάζουν από την ίδια απόσταση το ίδιο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά παραμένουν οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στο εγχώριο Πρωτάθλημα, αλλά και οι ομάδες με τους περισσότεροτς ευρωπαϊκούς τίτλους στο Νησί. Πώς να μην υπάρχει αντιπαλότητα;
Ηead to head στους τίτλους
Διοργάνωση Μάντσεστερ Γιουνάιτετ Λίβερπουλ
Πρωταθλήματα 20 18
Ευρωπαϊκά: 3 5
Κύπελλα 11 7
Λιγκ Καπ 4 8

Ο Μπάρνεϊ Τσίλτον, εκδότης του fanzine της Γιουνάιτεντ, Red News, τονίζει στο BBC: «Δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, αλλά χρειαζόμαστε αυτή την αναμέτρηση. Στα 80s ήταν η μοναδική αγωνιστική που είχαμε, στην πραγματικότητα. Η μόνη για την οποία ανυπομονούσαμε. Και παρότι αυτό άλλαξε, ακόμα αυτή η αναμέτρηση είναι ξεχωριστή από τις άλλες. Αν δεν υπήρχε, πραγματικά θα μας έλειπε». Από την πλευρά του, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο Άντι Χίτον από το Λίβερπουλ και το «Anfield Wrap» τονίζει: «Μισούμε ο ένας τον άλλον επειδή είμαστε το ίδιο. Λαχταρούμε την επιτυχία της Γιουνάιτεντ, επειδή την είχαμε και εμείς». Aντίστοιχα οι της Γιουνάιτεντ λαχταρούσαν την επιτυχία της Λίβερπουλ στο ξεκίνημα της δυναστείας τους κ.ο.κ.

Έχθρα στο χορτάρι, έχθρα στους δρόμους και την κερκίδα

Η έχθρα των δύο πιο επιτυχημένων κλαμπ στο Νησί «χτίστηκε» και μέσα στο γήπεδο.  Με επεισόδια, αποβολές, περιστατικά. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, γεννημένος στο Λίβερπουλ και οπαδός της Έβερτον, έχει δηλώσει ότι μισεί τους Ρεντς. Ο Γκάρι Νέβιλ το ίδιο, ενώ είχε χαρακτηρίσει το γκολ του Ο' Σι το 2007 μπροστά από το Κοπ ως όνειρο ζωής. Ο τρελός πανηγυρισμός του δε μπροστά από τους αντίπαλους οπαδούς, δεν ξεχάστηκε ποτέ. Ο Στίβεν Τζέραρντ, από την άλλη, καμάρωνε που... δεν είχε στη συλλογή του από τις ανταλλαγμένες φανέλες καμία της Γιουνάιτεντ. Το επεισόδιο του Σουάρες με τον Εβρά και οι κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση ήταν το σημαντικότερο των τελευταίων ετών ενώ κόντρες, όπως ο καυγάς όλων με όλους για τον Νάνι, «ανεβάζουν» τα αίματα στην κερκίδα!
Οι τσαμπουκάδες ήταν και είναι συχνοί. Ο Ρόι Κιν με τον Πολ Ινς και τον Ρόμπι Φάουλερ,το «δολοφονικό» χτύπημα του Τζέραρντ στον Κάρικ, ο καυγάς του Φλέτσερ, η κοκορομαχία του Τζέιμι Κάραγκερ με τον Γκάρι Νέβιλ, τα «γαλλικά» του Σέλβι με τον Φέργκιουσον. Τα τελευταία χρόνια, οι παλμοί ανεβαίνουν για πλάκα! Μέχρι και καπνογόνο σε ματς των ακαδημιών έπεσε! Βοηθάει και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία (όπως ο Κάραγκερ και ο Νέβιλ) έχουν γεννηθεί στις πόλεις των ομάδων τους.

Ανάλογα περιστατικά έχουν υπάρξει και ανάμεσα στους οπαδούς τα τελευταία χρόνια, παρότι φυσικά δεν υπάρχει ο χουλιγκανισμός των 80s. Το 2006 ένας οπαδός των Ρεντς έριξε ένα κουβά με... κόπρανα στην πορεία των οπαδών της Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας έναν στο κεφάλο. Μετά από εκείνο το ματς, έριξαν πέτρες στο ασθενοφόρο που πήγαινε τον Άλαν Σμιθ στο Νοσοκομείο. Πηγαίνοντας στο Old Trafford για να δουν την ομάδα τους, οι «Σκάουζερς» συνάντησαν ένα τεράστιο γκράφιτι που έγραφε «Χίλσμπορο '89». Στον τελικό Κυπέλλου το 1966 ένας «σκάουζερ» μπήκε μετά το τέλος στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον Φέργκιουσον, ενώ συγκρούστηκε με τον Καντονά. Ανάλογου πνεύματος είναι κα τα συνθήματα. Οι μεν της Γιουνάιτεντ μπλέκουν τη λέξη «δολοφόνοι» σε αρκετά από αυτά, οι δε της Λίβερπουλ έχουν φωνάξει για «νεκρούς στο χιόνι». Υπάρχουν βέβαια και τα άκρως φλεγματικά, όπως το «Steve Gerrard, Gerrard, he kisses the badge on his chest, then puts in a transfer request, Steve Gerrard, Gerrard (για την περίοδο που ο Τζέραρντ ήθελε να φύγει από τους Ρεντς)». Ποτέ δεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν!

Είπαν...

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα δεν είναι αυτό που γίνεται τώρα. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν όταν σκοτώσαμε τη Λίβερπουλ».
Στίβεν Τζέραρντ: «Ίσως το Μπάρτσα εναντίον Ρεάλ είναι πιο ψηλά, αλλά για μένα το Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το μεγαλύτερο ματς, επειδή η Premier League είναι το μεγαλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου και αυτές οι δύο είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες».
Γουέιν Ρούνεϊ: «Μεγάλωσα ως οπαδός της Έβερτον, όλη η οικογένειά μου είναι οπαδοί της Έβερτον και ενηλικιώθηκα μισώντας τη Λίβερπουλ. Και αυτό δεν έχει αλλάξει».
Μπιλ Σάνκλι (Αφού ο Λου Μάκαρι επέλεξε τη Γιουνάιτεντ αντί για τη Λίβερπουλ): «Δεν θα έπαιζε ούτως ή άλλως. Τον ήθελα μόνο για τη δεύτερη ομάδα».
Γκάρι Νέβιλ: «Δεν αντέχω τη Λίβερπουλ, δεν αντέχω τον κόσμο, δεν αντέχω τίποτα που να έχει να κάνει με αυτήν».
Ράιαν Γκιγκς: «Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που απολαμβάνω περισσότερο να νικάω».
Φιλ Τόμπσον: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το πάθος και τη φλόγα που υπάρχει στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Νταμπλ-νταμπλ από Θανάση!! (video)

Ηττημένος, αλλά με νταμπλ-νταμπλ έφυγε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από το τελευταίο του παιχνίδι στο NBDL.

Νταμπλ-νταμπλ από Θανάση (video)
Τα αποτελέσματα στο NBDL περνούν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που μετρά περισσότερο για τους παίκτες είναι η προσωπική τους απόδοση, προκειμένου να βρουν κάποιο συμβόλαιο στο ΝΒΑ ή αλλού.

Μπορεί οι Γουέστσεστερ Νικς να μην κάνουν και την καλύτερη πορεία (πέντε νίκες σε έντεκα ματς), αλλά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του. Στην ήττα 110-84 από την Μπέικερσφιλντ Τζαμ ο 22χρονος άσος είχε νταμπλ-νταμπλ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους (3/6 βολές, 5/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 34 λεπτά.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδιο Τζέραρντ-Λόβρεν!

«Θερμό» επεισόδιο είχαν, σύμφωνα με τη Sun, ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Ντέγιαν Λόβρεν μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Κρίσταλ Πάλας.

Επεισόδιο Τζέραρντ-Λόβρεν
Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», η Sun φέρνει στην επιφάνεια ένα επεισόδιο στα αποδυτήρια της ομάδας.

Όπως αναφέρει, μετά την ήττα με 3-1 από την Κρίσταλ Πάλας, ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Ντέγιαν Λόβρεν είχαν ένα «θερμό» επεισόδιο στα αποδυτήρια της ομάδας. Το αγγλικό ταμπλόιντ χωρίς να έχει λεπτομέρειες αφήνει να εννοηθεί πως πέρα από κουβέντες οι δύο παίκτες ήρθαν και στα χέρια.

Μόνο αυτό έλειπε στη Λίβερπουλ εν όψει ενός σημαντικού αγώνα, τη στιγμή που είναι στην ένατη θέση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη μεν, αλλά…!!

Ικανοποίηση, αλλά μόνο για το τρίποντο στον Ολυμπιακό μετά το αγχωτικό πέρασμα με 2-1 από τη Λιβαδειά. Προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας. Η κουβέντα Μαρινάκη-Μίτσελ και οι μεταγραφές.

Νίκη μεν, αλλά…
Ο Ολυμπιακός έφτασε στο ζητούμενο, τους τρεις βαθμούς, αλλά με πολύ κόπο και άγχος στη Λιβαδειά (2-1). Οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν ένα στραβοπάτημα που μπορεί στην… οικονομία του πρωταθλήματος και μετά από δύο διαδοχικές γκέλες στη Super League να αποδεικνυόταν μοιραίο στην πορεία, ωστόσο πονοκεφαλιάζουν-και δικαιολογημένα-με την εικόνα που παρουσιάζουν στο γήπεδο.

Σε παιχνίδια που άλλοτε η ομάδα νικούσε από άνετα μέχρι… πανεύκολα, εσχάτως παρουσιάζει τεράστια δυσκολία στην παραγωγή φάσεων και ευκολία στο να δέχεται γκολ. Χρειάστηκε αυτή τη φορά προσπάθεια μέχρι τις καθυστερήσεις, η μετατροπή του σχήματος σε φουλ επίθεση, ο οίστρος του Αφελάι και ένα ακόμη γκολ του Μήτρογλου στο φινάλε για να έρθει η νίκη, αλλά όχι και για να «κουκουλώσει» τα προβλήματα.

Ο προβληματισμός ήταν έκδηλος στις τάξεις της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που ακολούθησε την ομάδα στη Λιβαδειά, είχε μετά το τέλος του αγώνα συζήτηση με τον Ρομπέρτο και τον Μίτσελ. Με τον Ισπανό τεχνικό θα τα πουν πιο ενδελεχώς τις επόμενες μέρες αναζητώντας τι φταίει για την «κοιλιά» της ομάδας και πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Για την ώρα, πάντως, προέχει για τον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει το 2014 με 2/2, υποδεχόμενος την Τετάρτη τον Πανιώνιο και το Σάββατο ταξιδεύοντας στη Μυτιλήνη για το παιχνίδι με την Καλλονή.

Θεωρείται δεδομένη η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον έναν ή δύο παίκτες, πιθανώς και τρεις. Σίγουρα έναν στόπερ για να καλύψει το κενό του Ερίκ Αμπιντάλ κι από εκεί και πέρα έναν εξτρέμ και πιθανώς έναν σέντερ φορ. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αποχωρήσεις, παικτών που δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής ή δεν έχουν ικανοποιήσει με την παρουσία τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρελάνς και… ρεβάνς!!

Μετά την απώλεια στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες υποδεχόμενος τον Πανθρακικό έχοντας… εκδικητικές διαθέσεις για την περσινή του ήττα. Αλλαγές από Αναστασίου.

Ρελάνς και… ρεβάνς
Να αποδείξει πως η ισοπαλία στην Τρίπολη, που δεν ήταν δα και αρνητικό αποτέλεσμα, ήταν απλώς μια στάση στην πολύ καλή πορεία του στο πρωτάθλημα, θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται στη Λεωφόρο τον Πανθρακικό (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) έχοντας πολλά κίνητρα. Πέρα από τη νίκη, που θα τη διατηρήσει σε επαφή με την κορυφή, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει άλλα δύο κίνητρα: αφενός μεν να γλυκάνει τους φίλους της μετά το πικρό ποτήρι του 1-1 με την Εστορίλ την Πέμπτη και το άδοξο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας φέτος, αφετέρου δε να πάρει ρεβάνς για την περσινή ήττα με 2-1 από την ομάδα της Κομοτηνής στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα επαναφέρει τους Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ζέκα και Μπεργκ, ενώ είναι πιθανό να βάλει τον Πέτριτς αντί του Καρέλη. Το πιθανότερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Στιλ στο τέρμα, Μπούρμπος ή Τριανταφυλλόπουλος στο δεξί και Νάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με Σίλντενφελντ και πιθανότατα Μέντες στόπερ. Λαγός, Ζέκα και Δώνης θα είναι στο κέντρο, με τον Ντίνα φαβορί για την κορυφή του ρόμβου και τους Μπεργκ-Πέτριτς ή Καρέλη επιθετικό δίδυμο.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Κουτρουμπής, που είχε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί καθώς ακολουθούν άλλα δύο ματς μέχρι τις γιορτές, αλλά και ο Μπούι που δεν ικανοποίησε με την παρουσία του την Πέμπτη, όπως και οι Μπαϊράμι και Σπυρόπουλος. Στην αποστολή, πέραν όσων προαναφέρθηκαν, είναι και οι Κοτσόλης, Αναγνωστόπουλος, Ρισβάνης, Χουχούμης, Ατζαγκούν και Κλωναρίδης.

Όσο για την παρουσία του κόσμου, στον Παναθηναϊκό περιμένουν πολύ περισσότερους φιλάθλους σε σχέση με το ματς της Πέμπτης, καθώς βοηθά ο καιρός, αλλά και το νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα μετά τη μείωση της διαφοράς από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καταιγίδα» και με Ερμιονίδα!

Μετά το 7-0 επί της Επισκοπής, η ΑΕΚ θέλει το… 7/7 στη Football League σήμερα κόντρα στην Ερμιονίδα. Οι επιλογές του Δέλλα. Πλησιάζει ο Αλεξάντρο, τι είδε ο Μιλοβάνοβιτς στην Πορτογαλία.

«Καταιγίδα» και με Ερμιονίδα
Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, δηλαδή στο 7-0 της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Επισκοπή, θέλει η ΑΕΚ απέναντι στην Ερμιονίδα σήμερα στο Κρανίδι (15:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Πέρα από τον προφανή στόχο του 7/7, που θα απομακρύνει την «Ένωση» κι άλλο από τους διώκτες της, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν στο μικρό γήπεδο που θα τους φιλοξενήσει (1.500 θέσεων) να συνδυάσουν την ουσία με θέαμα και πολλά γκολ απέναντι σε μια ομάδα που πάντως έχει 11 βαθμούς σε έξι ματς, μετρά μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και καμία στην έδρα της όπου έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Ο Τραϊανός Δέλλας, που δεν υπολογίζει στους Μπακάκη, Ντ’ Ακόλ, Ντούνη και Σοϊλέδη, φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα με τη χρησιμοποίηση του Γεωργέα ως δεξί μπακ και του Μπρέσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Θα είναι έκπληξη να δούμε τον Μπακάκη αριστερό μπακ ή τον Αραβίδη σέντερ φορ με τα υπάρχοντα δεδομένα, χωρίς πάντως να αποκλείεται ένα μίνι-ροτέισον εν όψει και του αγώνα της Τετάρτης με τον Φωστήρα στο ΟΑΚΑ.

Κοντά σε Αλεξάντρο

Ο Αλεξάντρο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα του 28χρονου Βραζιλιάνου φορ αναμένονται στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται να κλείσει το deal. Η «Ένωση», από εκεί και πέρα, πιθανώς να κινηθεί για αμυντικό χαφ και αριστερό μπακ, με προτεραιότητα στην πρώτη θέση. Αποφάσεις θα υπάρξουν μετά την επιστροφή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς από την Πορτογαλία, όπου χθες παρακολούθησε το Ζιλ Βισέντε-Ακαδέμικα (1-1) και αργότερα φέρεται να μετέβη στην Μπράγκα. Η τελευταία έχει καλές σχέσεις με την ΑΕΚ από τη συμφωνία για τον Μπαρμπόσα και μεταξύ άλλων έχει τα δικαιώματα του Κολομβιανού φορ Έρικ Μορένο που παίζει δανεικός στον Παναιτωλικό. Σήμερα είναι πιθανό ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» να δει το Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπελενένσες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγώνες για όλα τα... γούστα!!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός καλούνται να συνεχίσουν την καλή πορεία που έχουν στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται τη Βέροια και ο Ατρόμητος παίζει στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αγώνες για όλα τα... γούστα!
Ο Ολυμπιακός κατάφερε – έστω και στο τέλος – να επικρατήσει του Λεβαδειακού και να αποδράσει με ένα πολύτιμο «τρίποντο» από τη Βοιωτία, μειώνοντας στον πόντο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχεται το απόγευμα την Κέρκυρα στην Τούμπα, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα (τραυματισμοί και κούραση) να διαχειριστεί, στη μάχη που δίνει η ομάδα για να διατηρήσει την πρωτιά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Την ίδια ώρα, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την εξαιρετική φέτος Βέροια, η οποία μόνο εύκολη αντίπαλος δεν είναι και ο Ατρόμητος παίζει στην έδρα του… ζόρικου φέτος ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής κλείνει με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανθρακικό, με το «τριφύλλι» να επιθυμεί να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Πλατανιάς-Νίκη Βόλου 3-1

Ο Πλατανιάς επέστρεψε στα γκολ, ενώ δεν είχε… κουνήσει αντίπαλα δίχτυα για έξι ματς, επικρατώντας 3-1 της Νίκης Βόλου που έπαιξε σχεδόν από την αρχή με δέκα. Έχασαν πέναλτι στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι.

Καλλονή-Παναιτωλικός 0-0

Πάνω που επέστρεφε στις νίκες έμεινε στα κρύα του λουτρού. Η Καλλονή αγκάλιασε το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό, όμως η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ σε γκολ του Βαλιού στο 90+1' κράτησε το 0-0.

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2

Με τον ...ιπτάμενο Ολλανδό του, Αφελάι να ισοφαρίζει και να σερβίρει το νικητήριο γκολ στον Μήτρογλου, ο (κακός) Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του Λεβαδειακού (1-2) και πλησίασε στο -1 τον ΠΑΟΚ! Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Πανιώνιος-ΟΦΗ (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 7)
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, Novasports 6)
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Η επόμενη (15η - εμβόλιμη) αγωνιστική

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα-Εργοτέλης (15:00, Novasports 3)
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 2)
Βέροια-Νίκη Βόλου (17:15, Novasports 6)
ΟΦΗ-Καλλονή (17:15, Novasports 3)
Παναιτωλικός-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30, Novasports 1)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1)
Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάννης «καυτός» τους οδηγεί!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 20 πόντους και οδήγησε τους Μπακς σε μεγάλη νίκη επί των Κλίπερς. Νίκες για Ρόκετς και Γκρίζλις. Στοπ στο σερί των Χοκς.

Γιάννης «καυτός» τους οδηγεί!
Ένας απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Μπακς στα play offs. Η ομάδα του Μιλγουόκι επικράτησε 111-106 των Κλίπερς με τον 20χρονο άσο να ισοφαρίζει το ρεκόρ καριέρας του με 20 πόντους (8/11 δίποντα, 4/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 4 λάθη σε 31:20. Ο Κρις Πολ και ο Μπλέικ Γκρίφιν πέτυχαν από 10 πόντους με άσχημα ποσοστά (5/15 και 4/12 αντίστοιχα) με τον Ματ Μπαρνς να ξεχωρίζει από τους φιλοξενούμενους έχοντας 26 πόντους.

Οι Ρόκετς με τον Ντουάιτ Χάουαρντ να επιστρέφει μετά από απουσία 11 αγώνων επιβλήθηκαν 108-96 των Νάγκετς. Ο «σούπερμαν» είχε 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε τριπλ-νταμπλ με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ για τις «ρουκέτες» που αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον τραυματία Κώστα Παπανικολάου.

Ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 36 πόντους και οι Γκρίζλις απέφυγαν στην παράταση την ήττα στη Φιλαδέλφεια, με 120-115. Ο Νικ Καλάθης είχε καλή παρουσία σε 10:57 με 1 πόντο (1/2 βολές, 0/2 δίποντα), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 11:35 είχε 3 πόντους (1/2 βολές, 1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ο Τομπάις Χάρις με buzzer-beater σταμάτησε στα εννιά ματς το νικηφόρο σερί των Χοκς στο Ορλάντο με 100-99, ενώ οι Μπλέιζερς υποχρέωσαν τους Πέισερς στην όγδοη σερί ήττα τους, 95-85. Οι Πίστονς πήραν δεύτερη διαδοχική νίκη και πέμπτη στη σεζόν με το 95-90 επί των Κινγκς στο Σακραμέντο.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Μπρούκλιν Νετς 87-114 Κιντ-Τζίλκριστ 15, Ρόμπερτς 14, Στίβενσον 11, Γουόκερ 11, Μπιγιόμπο 4 (10 ριμπ.)-Τζόνσον 22, Ουίλιαμς 18 (10 ασίστ), Άντερσον 17, Τζακ 14, Μπογκντάνοβιτς 12, Πλάμλι 11 (13 ριμπ.), Τζέφερσον 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 85-95 Γουότσον 23, Στάκεϊ 14 (14 ριμπ.), Γουέστ 12, Χίμπερτ 10 (10 ριμπ.)-Όλντριτζ 19 (14 ριμπ.), Λίλαρντ 18, Μπατούμ 14, Μάθιους 12, Κέιμαν 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Ατλάντα Χοκς 100-99 Χάρις 20, Φουρνιέ 19, Βούτσεβιτς 18 (11 ριμπ.), Ολαντίπο 15, Γκόρντον 12-Τιγκ 24, Χόρφορντ 18, Κόρβερ 11, Σκοτ 10, Σρέντερ 10, Μπέιζμορ 10, Μίλσαπ 9 (10 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Λος Άντζελες Κλίπερς 111-106 Νάιτ 22, Αντετοκούνμπο 20, Σάντερς 15, Μίντλετον 14, Πάρκερ 12, Μπέιλες 11-Μπαρνς 26, Ρέντικ 25, Κρόφορντ 17, Πολ 10, Γκρίφιν 10, Τζόρνταν 7 (15 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μέμφις Γκρίζλις 115-120 (κ.α. 109-109) Κόβινγκτον 24, Τόμπσον 21, Ρότεν 17, Κάρτερ-Ουίλιαμς 16 (11 ριμπ., 11 ασίστ), Σιμς 12, Σβεντ 11, Εμπά α Μουτ 10-Κόνλεϊ 36, Ράντολφ 24 (11 ριμπ.), Λι 19, Γκασόλ 18.

Χιούστον Ρόκετς-Ντένβερ Νάγκετς 108-96 Χάουαρντ 26 (13 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 25, Χάρντεν 24 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Αρίζα 13, Μπέβερλι 9-Άρθουρ 20, Λόσον 19 (12 ασίστ), Χίκσον 14 (10 ριμπ.), Αφλάλο 12.

Σακραμέντο Κινγκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 90-95 Γκέι 20, Λάντρι 15 (11 ριμπ.), ΜάκΛεμορ 14, Τόμπσον 8-Μονρό 24, Σμιθ 21 (13 ριμπ.), Ντράμοντ 12 (10 ριμπ.), Σίνγκλερ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μία ακόμη «δοκιμασία»

Με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα την Κέρκυρα στην Τούμπα, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να ψάχνει λύσεις στους τραυματισμούς και την κόπωση των παικτών του.

Μία ακόμη «δοκιμασία»
Άλλο ένα εμπόδιο καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Η προσπάθεια είναι δύσκολη και για αυτό τον λόγο ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να υπερβεί εαυτόν, αφήνοντας στην άκρη τους τραυματισμούς και την κούραση των παικτών στο σημερινό παιχνίδι με την Κέρκυρα στην Τούμπα (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα παρατάξει τους Θεσσαλονικείς χωρίς τους Τζιόλη και Μακ, ενώ έχει στείλει το μήνυμα στους Μαντούρο και Μάρτενες ότι πλέον δεν υπολογίζεται. Παράλληλα, ενοχλήσεις αισθάνεται και ο Ιτάντζ.

Με αυτά τα δεδομένα ο έμπειρος τεχνικός καλείται να χρησιμοποιήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στους «Φαίακες» που αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα.

Όλα δείχνουν ότι ο Γλύκος θα υπερασπιστεί την «ασπρόμαυρη» εστία, ενώ μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας και Σπυρόπουλος.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε και ο Γκολάσα, ενώ ο Σαλπιγγίδης και ο Τζανδάρης θα είναι στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Περέιρα.

Η αποστολή, όπως συνηθίζει ο κ. Αναστασιάδης, θα ανακοινωθεί σήμερα το πρωί, με τις προαναφερθείσες απουσίες.

Προϊστορία

Μόλις μία φορά δεν έχει ο ΠΑΟΚ καταφέρει να επικρατήσει της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, στις 26 Νοεμβρίου 2011 οι Θεσσαλονικείς είχαν έρθει ισόπαλοι με τους νησιώτες για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα ματς που έχουν γίνει στην Τούμπα ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετράει ισάριθμες νίκες.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

23/02/13 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1
26/11/11 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 0-0
17/04/11 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 2-0
04/11/06 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 1-0
19/09/04 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 1-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Λέτο ο Παναθηναϊκός!!

Μετά τον Σωτήρη Νίνη στον Παναθηναϊκό εξετάζουν την επιστροφή και του Σεμπαστιάν Λέτο. Αν όχι τώρα, οι «πράσινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού το ερχόμενο καλοκαίρι!

Θέλει Λέτο ο Παναθηναϊκός!
Πριν από περίπου 1,5 χρόνο στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε μία προσπάθεια για τη δημιουργία μίας νεανικής ομάδας που σταδιακά θα διεκδικήσει τίτλους.

Η μέχρι τώρα πορεία του «τριφυλλιού» δείχνει πως αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά για να έχει αξιώσεις η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα πρέπει να ενισχυθεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά στο υπάρχον ρόστερ.

Ένας τέτοιος είναι σίγουρα ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday – φέρεται να εξετάζεται σοβαρά από τους «πράσινους». Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν πως ήδη έχουν υπάρξει οι σχετικές επαφές, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν είναι για την προσεχή μεταγραφική περίοδο ή το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα του 28χρονου παίκτη είναι ότι η Κατάνια, στην οποία ανήκει, αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος και δεν καλύπτονται οι φιλοδοξίες του.

Ο Λέτο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017, αλλά η SportDay αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, αφού ο ιταλικός σύλλογος θέλει να ξεφορτωθεί κάποια συμβόλαια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παντελίδης: «Δεν ειμαι στενοχωρημένος από τ' αποτέλεσμα»

Ο Σάββας Παντελίδης έμεινε ευχαριστημένος απο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δηλωσε και ζητησε συγγνωμη από έναν οπαδό.

Παντελίδης: «Δεν ειμαι στενοχωρημένος από τ' αποτέλεσμα»
Οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού έφυγαν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, όμως ο Σάββας Παντελίδης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια τους.

«Καταρχήν θα ήθελα να ξεκινήσω ζητώντας συγγνώμη γιατί παρεκτράπηκα με έναν φίλαθλο στην εξέδρα γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ζητώ συγγνώμη για την ένταση της στιγμής.

Ήμασταν πολύ άτυχοι στο παιχνίδι με τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές και δεν είχαμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε κάτι στο παιχνίδι και να ζητήσουμε κάτι περισσότερο.

Στο διάστημα μέχρι την ισοφάριση του Ολυμπιακού θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει ακόμα ένα γκολ και να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι. Είμαι στεναχωρημένος με τις απουσίες που έχουμε γιατί είναι σημαντικές και για τα επόμενα παιχνίδια.

Δεν είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα και δεν θα μπορούσα να είμαι από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά και απέδειξαν ότι πραγματικά είμαστε μία ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να χάσει
», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου.

Μάρκο Ασένσιο: Το next big thing της Ρεάλ Μαδρίτης!! (vid + pics)

Γεννήθηκε στην Πάλμα πριν από 18 χρόνια, γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη Μαγιόρκα και αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο λαμπρό «αστέρι» της Ρεάλ Μαδρίτης. Το Four Four Two σάς αποκαλύπτει το Μάρκο Ασένσιο.
Στην Πάλμα της Ισπανίας των (περίπου) 400.000 κατοίκων γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1996, από Ολλανδή μητέρα και Βάσκο πατέρα ο Μάρκο Ασένσιο.
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του καμαριού του νησιού, τη Μαγιόρκα και να μαθαίνει τα μυστικά του μέσου. Σύντομα έγινε το πιο «λαμπρό αστέρι» μιας ομάδας που την είχε... λούσει το απόλυτο σκοτάδι.
Στις 5 Δεκεμβρίου υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 3.900.000 ευρώ. Ωστόσο θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά θα έχει την ευκαιρία να... λάμψει στην ισπανική πρωτεύουσα με τη «βασίλισσα».
Ο Μάρκος Ασένσιο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ομάδα του, η Μαγιόρκα είναι στη δεύτερη κατηγορία. Από αλλαγή μετά το 80' κατάφερε να κερδίσει σιγά - σιγά τη θέση του στην 11άδα και πλέον δεν βγαίνει με... τίποτα.
Μάλιστα, από το στόμα του Ράφα Ναδάλ, του οποίου ο θείος είναι Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ, είναι αθλητικός διευθυντής στο σύλλογο.
Ο λόγος που αξίζει να τον γνωρίζετε
Ανέβηκε στη... σκηνή του "Son Moix" σε μια χρονική στιγμή όπου οι φίλοι της Μαγιόρκα ήταν απελπισμένοι και αναζητούσαν ένα λόγο για να χαμογελάσουν. Εν τέλει αυτός ο λόγος έχει όνομα και επίθετο, «Μάρκο Ασένσιο».
Ο υποβιβασμός της ομάδας τη σεζόν 2013-2014 αλλά και δυσχερή οικονομική κατάσταση είχαν φέρει σύννεφα... κατάθλιψης πάνω από το νησί. Ωστόσο, ο Ασένσιο, ήρθε ως λαμπρή ηλιαχτίδα φωτός να διώξει τη μουντάδα τον Οκτώβριο του 2013.
Την 27η μέρα του δεύτερου φθινοπωρινού μήνα, στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ουέλβα κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Μόνο που δεν θα θέλει να το θυμάται, μιας και το συνδύασε με την ήττα (3-1). Στο ματς με την Τενερίφη, όπου και αγωνίστηκε 90' πέτυχε και το πρώτο του γκολ, ενώ στο ακριβώς επόμενο με την Καστίγια (την ομάδα Νέων της Ρεάλ) μοίρασε την πρώτη του ασίστ. Την πρώτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα παίζει 20 ματς τα οποία τον... ψήνουν για τη φετινή σεζόν.
Πλέον, δεν βγαίνει ούτε με... αίτηση από την 11άδα του Βαλερί Καρπίν.
Εχει χάσει φέτος μόνο το ματς με την Αλκορκόν, ενώ στις άλλες 15 εμφανίσεις του έχει σημειώσει 3 γκολ, ενώ έχει μοιράσει άλλες έξι ασίστ.

Μάλιστα, αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της Liga Adelante για τον Οκτώβριο.
Οι πιο πολλοί λένε γι αυτόν: "Δώστε του μια μπάλα και δεν θα αποτύχει. Κάτι αξιοπρόσεκτο θα συμβεί". Σ' αυτό ποντάρουν και στη Μαδρίτη. Στο διαφορετικό που θα μπορεί να προσφέρει μιας και το... αναπάντεχο πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον στο κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».




Το δυνατό του σημείο
Τα γρήγορα πόδια του αποσπούν την προσoχή του... άτυχου που θα τον μαρκάρει, αλλά «όλα τα λεφτά» είναι το μυαλό του. Την κατάλληλα στιγμή μπορεί να αφήσει τον αντίπαλό του στο χορτάρι. Διακρίνεται, επίσης, για τις κινήσεις του στο γήπεδο, τις προσποιήσεις του. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι αγωνιστικοί χώροι στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας δεν είναι όπως της Primera δεν τον έχουν εμποδίσει να έχει 79% ποσοστό επιτυχημένων πασών, ενώ το 52% από τις ντρίμπλες του στέφονται με επιτυχία.



Που θέλει δουλειά
Θα ήταν όλα τέλεια, αν οι στιγμές «μαγείας» του μετουσιώνοντας σε γκολ με μεγαλύτερη συχνότητα. Επίσης, στα 19 του πλέον χρειάζεται περισσότερη γυμναστική μιας και το κορμί του είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.










*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα ρίχνουν σε Σαμπάνη οι Αλβανοί!!

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του προέδρου της Αλβανικής Ομοσπονδιάς Άρσης Βαρών, Ελέζ Γκιόζα, σύμφωνα με τις οποίες, υπεύθυνος για τα θετικά δείγματα των Αλβανών Ντανιέλ Γκοντέλι και Χουσεΐν Πουλάκου σε στανοζολόλη είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Λεωνίδας Σαμπάνης. 
Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας άρσης βαρών με δηλώσεις του στην αλβανική ιστοσελίδα panorama.com.al υποστηρίζει ότι ο Σαμπάνης είχε αναλάβει επίσημα θέση ομοσπονδιακού προπονητή της Αλβανίας και υπό τις οδηγίες του προπονούνταν οι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Λουάν Σαμπάνης είναι προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Αλβανίας και υπάρχει συμβόλαιο. Είχαμε συναντηθεί και μου εγγυήθηκε ότι οι αθλητές μας είναι αθώοι. Ήλεγχε τρεις Έλληνες αθλητές και τρεις αλβανούς και οι δικοί μας είναι θετικοί. 
ADVERTISEMENT
Το συμβόλαιο μαζί του περιλάμβανε προπόνηση στο Ελληνικό Ολυμπιακό Κέντρο, ιατρική φροντίδα, αποκατάσταση εγγύηση ότι δεν θα είχαν προβλήματα με ντόπινγκ.
Αναρωτιέμαι ποια χώρα ήθελε να μας βλάψει; Νομίζω ότι είναι η Ελλάδα αυτή που μας ζήλευε, αλλά αυτό θα το αφήσουμε για μετά».
Γεγονός είναι ότι οι αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζακστάν είχαν δηλωθεί υπο τις οδηγίες άλλων προπονητών και συγκεκριμένα των Ρομέλα Μπεγκάι και Γκαζμέν Χακσάνιν. Επίσης, το συμβόλαιο, το επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ.
Σύμφωνα πάντως με άλλο ρεπορτάζ αλβανικών μέσων, ο Γκιόζα ήρθε πριν δύο μέρες στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Σαμπάνη, ζητώντας εξηγήσεις.
Η θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, δια στόματος του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, Τάσου Παπαχρήστου, στο gazzetta.gr, (αφού ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Πύρρος Δήμας ευρίσκετο στη Βουλή) είναι η εξής: «Η εθνική ομάδα της Αλβανίας ήρθε στην Ελλάδα για δύο μήνες το καλοκαίρι και πραγματοποίησε κοινή προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα. Τα έξοδα για την παραμονή της ήταν με δική τους επιβάρυνση. Το τι λένε αυτή τη στιγμή οι Αλβανοί είναι δικό τους θέμα. Αν έχουν τα χαρτιά μου λένε ας τα παρουσιάσουν».
Θυμίζουμε ότι ο Λεωνίδας Σαμπάνης υπήρξε μέλος της dream team, έχει στο παλμαρέ του δύο ασημένια μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ. Στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχε κατακτήσε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο του αφαιρέθηκε, αφού σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκαν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης στο αίμα του. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ ορκίστηκε και στα παιδιά του γι αυτό. Μάλιστα, δικαιολόγησε τα υψηλά ποσοστά του συγκεκριμένου ανδρογόνου, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στον οργανισμό του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να Μάλαγα, να... μάλαμα!!

Όπου Μάλαγα και... μάλαμα στις τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε 1-0 της Θέλτα στην 15η αγωνιστική και έμεινε... στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Να Μάλαγα, να... μάλαμα!
Βαθμούς «χρυσάφι» για την προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη πήρε η Μάλαγα, που επικράτησε 1-0 της Θέλτα στην 15η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Με γκολ του Σάμουελ στο 21' η ομάδα της Ανδαλουσίας έδειξε να συνέρχεται για τα καλά απ' τις ήττες που δέχτηκε στα ματς με Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

Έτσι, έμεινε στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς και απομακρύνθηκε για τα καλά απ' την Θέλτα που ακολουθεί στην όγδοη θέση με επτά βαθμούς λιγότερους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/12
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(39' Βερζά - 34' Ίσκο, 42' Μπέιλ, 81', 88' Κριστιάνο)

Σάββατο 13/12
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 0-0

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 3-0
(13', 34' Φεγκουλί, 36' Πιάτι)

Κόρδοβα-Λεβάντε 0-0
Μάλαγα-Θέλτα 1-0
(21' Σάμιουελ)

Κυριακή 14/12
Εσπανιόλ-Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη-Εϊμπάρ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (20:00)
Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα 15/12
Λα Κορούνια-Έλτσε (21:45)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12
Θέλτα – Αλμερία (21.45)


Σάββατο 20/12
Μπαρτσελόνα – Κόρδοβα (17.00)
Λεβάντε – Σοσιεδάδ (19.00)
Εϊμπαρ – Βαλένθια (21.00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή 21/12
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (13.00)
Γρανάδα-Χετάφε (18.00)
Έλτσε-Μάλαγα (20.00)
Μπιλμπά-Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Τετάρτη 4/2
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη *Πηγή: sport-fm.gr*

Χορεύοντας στη… βροχή και στο βάθος Ρεάλ!!

Την Κρουζ Αζούλ θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, καθώς οι Μεξικανοί επικράτησαν με 3-1 -στην παράταση- της Western Sydney Wanderers.

Χορεύοντας στη… βροχή και στο βάθος Ρεάλ!
Στον ημιτελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων προκρίθηκε η Κρουζ Αζούλ, η οποία επικράτησε –υπό καταρρακτώδη βροχή- στην παράταση (1-1 κ.α.) με 3-1 της Western Sydney Wanderers και θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την προσεχή Τρίτη (16/12).

Χωρίς γκολ έληξε το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Αυστραλούς να ανοίγουν το σκορ στο 65’ με τον Λα Ρόκα. Στη συνέχεια, η Κρουζ Αζούλ πίεζε για την ισοφάριση και το έργο της έγινε πιο εύκολο, μετά την αποβολή του Σπιράνοβιτς στο 74’. Παρ' όλα αυτά, ο χρόνος κυλούσε και η Western Sydney Wanderers κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της, όμως ο Τοράντο ευστόχησε σε πέναλτι στο 89ο λεπτό και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Αυστραλούς. Από το 102’ αναγκάστηκαν να παίξουν με εννιά παίκτες, λόγω της αποβολής του Τόπορ-Στάνλεϊ, ενώ η Κρουζ Αζούλ –έξι λεπτά αργότερα (108’)- πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση, με τον Τοράντο στο 118’ –ξανά με πέναλτι- να διαμορφώνει το τελικό 3-1!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για Κονσεϊσάο, με συνδρομή από Σάντος!!

Επιστροφή στις νίκες για την Μπράγκα, που συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Primeira Liga μετά το 1-0 στην έδρα της Μπελενένσες, χάρη σε γκολ του Σάντος.

Νίκη για Κονσεϊσάο, με συνδρομή από Σάντος
Αήττητη για πάνω από δύο μήνες παραμένει η Μπράγκα, καθώς έφυγε με το 1-0 από την έδρα της Μπελενένσες για την 13η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο επέστρεψε στις νίκες μετά τη λευκή ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής στην αναμέτρηση με την Γκιμαράες, ενώ έχει να χάσει από τις 5 Οκτωβρίου, όταν και είχε φέρει 2-1 εκτός έδρας με την Πόρτο.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι έφθασαν τους 25 πόντους και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, έστω και προσωρινά (;), προσδοκώντας σε στραβοπάτημα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο ματς με τη Μορεϊρένσε. Το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού σημείωσε στο 30ο λεπτό ένας αμυντικός, ο Αντερλάν Σάντος. Χωρίς γκολ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:
Παρασκευή 12/12
Σετούμπαλ – Μποαβίστα 0-1
(56' Σίλβα)

Σάββατο 13/12
Ζιλ Βιθέντε – Ακαντέμικα 1-1
(57' Λόπες-76' Παουλίνιο)

Πάσος Φερέιρα – Αρούκα 2-1
(60'Ουρέτα πεν. 90'+1' Σισέρο -42' Πιντασίλγκο)

Πεναφιέλ – Νασιονάλ 2-1
(40' Κινόνες, 48' Ραμπιόλα-81' Σουκ)

Μπελενένσες – Μπράγκα 0-1
(30' Σάντος)

Κυριακή 14/12
Γκιμαράες – Ρίο Άβε (18.00)
Σπόρτινγκ– Μορεϊρένσε (20.00)
Μαρίτιμο – Εστορίλ (22.00)
Πόρτο – Μπενφίκα

Η επόμενη (14η) αγωνιστική:
Παρασκευή 19/12
Πόρτο – Βιτόρια Σετούμπαλ (22.30)

Σάββατο 20/12
Εστορίλ – Γκιμαράες (22.15)

Κυριακή 21/12
Μορεϊρένσε – Μποαβίστα (18.00)
Ακαντέμικα – Πένιαφελ
Αρούκα – Μαρίτιμο
Μπενφίκα – Ζιλ Βιθέντε (19.00)
Νασιονάλ – Σπόρτινγκ (21.15)

Δευτέρα 22/12
Μπράγκα – Πάκος Φερέιρα (21.00)
Ρίο Άβε – Μπελενένσες (23.00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα δύσκολα, έχει… Νέτσιντ!!

Με γκολ του πρώτου της σκόρερ, Τόμας Νέτσιντ, η Τσβόλε επικράτησε 1-0 της Βίλεμ και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην 16η αγωνιστική της Eredivisie.

Στα δύσκολα, έχει… Νέτσιντ
Ο… συνήθης ύποπτος «καθάρισε» για την Τσβόλε, η οποία επικράτησε 1-0 της Βίλεμ στην 16η αγωνιστική της Eredivisie.

Μετά από σερί άνετων θετικών αποτελεσμάτων οι «bluefingers» τα βρήκαν σκούρα, όμως ο Τόμας Νέτσιντ -που αποτελεί τον πρώτο σκορ της ομάδας με 8 τέρματα, ενώ τρία τον χωρίζουν απ' τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος- «καθάρισε» στο 74’ και χάρισε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Το γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ ανέβασε την Τσβόλε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας -με δύο ματς περισσότερα απ’ την Φέγενορντ που την ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους και ένα ματς περισσότερο απ’ την Άλκμααρ που έχει την ίδια διαφορά.

Από την άλλη, η Βίλεμ έμεινε στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας με είκοσι βαθμούς.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:
Παρασκευή 12/12
Χέρακλες - Ντόρντρεχτ 1-1
(76' Τανάν - 3' Κούλγουικ)

Σάββατο 13/12
Μπρέντα - Χέρενφεν 0-2
(36’, 62’ Ουθ)

Ντεν Χάαγκ - Εξέλσιορ 2-2
(36’ φαν Ντάινεν, 40’ Ζίβερλουν - 13’ Μπρούινς, 34’ Γκουρίγιε)

Βίλεμ - Τσβόλε 0-1
(74’ Νεσίντ)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Καμπούρ 1-2
(90+4’ Τουρούτς - 27’ Μπάρτο, 73’ Ράσνακ)

Κυριακή 14/12
Άγιαξ - Ουτρέχτη (13.30)
Αϊντχόφεν - Τβέντε (15.30)
Γκρόνινγκεν-Φίτεσε
Φέγενορντ - Άλκμααρ (17.45)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική:
Παρασκευή 19/12

Χέρενφεν - Ντεν Χαγκ (21.00)

Σάββατο 20/12
Καμπούρ - Τσβόλε (19.30)
Ντόρντρεχτ - Γκρόνινγκεν (20.45)
Αϊντχόφεν - Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Άλκμααρ - Ουτρέχτη (21.45)

Κυριακή 21/12
Φίτεσε - Χέρακλες (13.30)
Μπρέντα - Φέγενορντ (15.30)
Εξέλσιορ - Άγιαξ
Τβέντε - Βίλεμ (17.45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίθανοι «πολεμιστές»

Δεν τους σταματά κανείς! Οι Ουόριορς πέρασαν με 105-98 από το Ντάλας και έφτασαν τις 15 σερί νίκες, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία τους.

Απίθανοι «πολεμιστές»
Συνεχίζουν να πιστοποιούν πως είναι η καλύτερη ομάδα ως τώρα στη σεζόν οι Ουόριορς. Η ομάδα του πρωτάρη κόουτς Στιβ Κερ επικράτησε 105-98 των Μάβερικς στο Ντάλας κι έφτασε τις 15 σερί νίκες στο ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παράλληλα, οι «πολεμιστές» έγιναν μόλις η δωδέκατη ομάδα στα χρονικά που έχει 20 νίκες στα πρώτα 22 παιχνίδια της στο ΝΒΑ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να προηγούνται και με διαφορά 28 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και επί της ουσίας δεν κινδύνεψαν ποτέ από τους «Μαβς», που έπαιξαν χωρίς τον Τσάντλερ Πάρσονς.

Ο Στεφ Κάρι με 29 και ο Κλέι Τόμπσον με 25 πόντους ηγήθηκαν και πάλι των Ουόριορς.

Δωδεκάλεπτα: 18-39, 44-66, 68-87, 98-105.

Μάβερικς (17-8): Έλις 24, Νοβίτσκι 23, Τζέφερσον 13 (13 ριμπ.), Τσάντλερ 11 (12 ριμπ.), Ράιτ 7, Νέλσον 6, Χάρις 6, Μπαρέα 6, Κράουντερ 2, Αμίνου.

Ουόριορς (20-2): Κάρι 29, Τόμπσον 25, Γκριν 20, Μπαρνς 12, Λίβινγκστον 9, Εζέλι 4, Σπέιτς 4, Ιγκουοντάλα 2, Κούζμιτς, Ρας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμηλή… πτήση για Μπόγρη και Ανδόρρα!!

Την εντός έδρας ήττα με 74-68 από τη Μούρθια γνώρισε η Ανδόρρα, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στα… ρηχά ο Γιώργος Μπόγρης, με μόλις 4 πόντους.

Χαμηλή… πτήση για Μπόγρη και Ανδόρρα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντέλο, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, η Μούρθια «απέδρασε» από την έδρα της Ανδόρρας, επικρατώντας με 74-68.

Από τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Ναβάρο με 20 πόντους, με τον Γιώργο Μπόγρη να είχε μόλις 4 πόντους (2/2 2π.) και 1 ριμπάουντ, σε 15:46’’ λεπτά συμμετοχής.

Αναλυτικά η 11η αγωνιστική:

Σάββατο, 13/12

Χιπούσκοα-Μπανταλόνα 63-66 (60-60 κ.α.)
Ομπραντόιρο-Εστουδιάντες 60-59
Ανδόρρα-Μούρθια 68-74

Κυριακή, 14/12

Λαμποράλ Κούτσα-Φουενλαμπράδα 13:15
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα
Γκραν Κανάρια-Τενερίφη 14:00
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00
Ουνικάχα Μάλαγα-Σεβίλλη
Μανρέσα-Βαλένθια 20:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Έφερε τα πάνω κάτω!!

Μπήκε λίγο πριν τοπ 80’ και με δύο γκολ μετά το 90’ ο Γκάλβεζ «καθάρισε» τη νίκη της Σαρλερουά επί της Μπέβερεν με 3-1 και μεγάλη ανατροπή στην 19η αγωνιστική της Jupiler League.

Έφερε τα πάνω κάτω
Τα πάνω κάτω έφερε η είσοδος του Γκάλβεζ στο ματς της Σαρλερουά με την Μπέβερεν, καθώς χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 3-1 στην 19η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Σε ένα ματς με απίστευτο φινάλε ο 19χρονος μέσος της Σαρλερουά μπήκε στο 77’ ως αλλαγή και έγινε η χρυσή αλλαγή για την ομάδα του.

Η Μπέβερεν είχε καταφέρει να προηγηθεί στο 34’ με τον Βούκουσιτς, όμως ο Ντιούαρεστ στο 83’ έφερε το ματς στα ίσα.

Από κει και πέρα ανέλαβε ο Γκάλβεζ, ο οποίος με δύο απανωτά γκολ στο τρίτο και το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων επανέφερε την ομάδα του στις νίκες μετά την ήττα απ’ την Σταντάρ Λιέγης.

Έτσι, η Σαρλερουά ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, ενώ η Μπέβερεν έμεινε στην 13η με είκοσι.
Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 12/12

Μαλίν-Γάνδη 0-0

Σάββατο, 13/12

Γκενκ-Κορτράικ 3-0
(37’, 57’ πεν. Εμπόγιο, 55’ Καμπάσελ)
Λιρς-Βέστερλο 3-3
(49’ Μπουράμπια,55’ Τραορέ, 84’ Νουοφόρ - 29’ Σουτερντέν, 33’ Άνις, 63’ Κόφι)

Μπέβερεν-Σαρλερουά 1-3
(34’ Βούκουσιτς - 83’ Ντιουιστ, 90+3’. 90+4’ Γκάλβεζ)

Σερκλ Μπριζ-Μουσκρόν 2-1
(4’ Καμπάνανγκα, 67’ Μπούλ - 40’ Ντιαμπί)

Κυριακή, 14/12

Σταντάρ Λιέγης-Κλαμπ Μπριζ
Άντερλεχτ-Οστάνδη
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λόκερεν



Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο, 20/12 (21:00)

Μπέβερεν-Άντερλεχτ (19:00)
Οστάνδη-Σερκλ Μπριζ
Σαρλερουά-Λιρς
Βέστερλο-Μαλίν
Μουσκρόν-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Κυριακή, 21/12

Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης (15:30)
Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ (19:00)
Λόκερεν-Κορτράικ (21:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά την φιέστα δεν έχει… σιέστα!!

Ο Ολυμπιακός σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης

Μετά την φιέστα δεν έχει… σιέστα
Οι Πειραιώτες τέλειωσαν την υπόθεση της 1ης θέσης του Δ’ Ομίλου και πλέον έχουν μπροστά τους το Τοp 16. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούν και να… μαζέψουν τους τραυματίες τους.
Το ροτέισον πρέπει να απλωθεί και είναι θετικό για τον Ολυμπιακό το ότι διαθέτει πλουραλισμό στο ρόστερ του. Πρέπει, όμως, να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του, γιατί στο Top 16 είναι άλλο το επίπεδο κι εκεί δεν συγχωρούνται λάθη και αδράνειες, καθώς οι αντίπαλοι είναι πιο δύσκολοι απ’ αυτούς που αντιμετώπισε στην α’ φάση. Ο Ολυμπιακός «ζορίστηκε» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς δεν βρήκε… ανοιχτό γήπεδο. Οι Σέρβοι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν αποτελούν. Παίζουν πάρα πολύ καλή άμυνα, έκλεισαν το γήπεδο και πέρασαν την μπάλα στον… γερανό τους, τον Μαριάνοβιτς, ο οποίος έμεινε πολύ στο παρκέ και κουράστηκε. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πιέσει στην μπάλα για να μην περάσει αυτή στο «ζωγραφιστό». Αυτό κατά την διάρκεια της αναμέτρησης το έκανε σταδιακά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάνει την μεθοδικότητά του.  Ο Καββαδάς μπήκε στην αρχή για να «σπρώξει» τον Μαριάνοβιτς, με τον Ολυμπιακό να μην δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμά του.
Οταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με χαμηλό σχήμα, κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την ρακέτα. Το σχήμα με τους Σπανούλη, Μάντζαρη και Σλούκα απέδωσε, ενώ και ο Λαφαγιέτ έδωσε βοήθειες. Με αυτό το σχήμα ο Ολυμπιακός πίεσε και κάπου εκεί μέτρησε η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών. Ο Σπανούλης και ο Λαφαγιέτ έβαλαν τα μακρινά σουτ στο τέλος, ο Χάντερ έδωσε ενέργεια, ο Σλούκας άνοιξε τον ρυθμό κι εκεί ο Ολυμπιακός μπορεί να… ξαφρίσει κάθε αντίπαλο. Ο Ερυθρός Αστέρας στην τελευταία περίοδο σημείωσε μόλις 11 πόντους και αυτό είναι αποτέλεσμα της πίεσης στην μπάλα και της επιθετικής άμυνας του Ολυμπιακού.
Τελος, βλέποντας το ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα και την εικόνα του καταλαβαίνουμε πως είναι μία ομάδα που θα μας απασχολήσει και στο μέλο. Εχει οργάνωση αλλά και πολύ ταλέντο. Οι Σέρβοι έχουν επιστρέψει, ξέρουν το μπάσκετ, διαθέτουν πολύ καλά «κορμιά και υποδομές. Αποκτούν χαρακτήρα και προσωπικότητα, ενώ πλέον παίζουν με αυτοπεποίθηση. Η επιστροφή των Σέρβων είναι ένας καθρέπτης και για τους νεαρούς Ελληνες παίκτες του Ολυμπιακού. Εχουν την ευκαιρία να δουν ποιοι ακολουθούν, πώς εξελίσσονται και για αυτό δεν πρέπει να πάρουν κάποια… σιέστα.

Πηγή: www.superbasket.gr