Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 καλύτεροι του 2014 (60-51)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τέταρτη 10άδα (από 60 μέχρι 51). Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 60 ως το 51.
60. Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ)

ADVERTISEMENT
Ξεχάστε το κάκιστο ξεκίνημα της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και σκεφτείτε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε ο Στέρλινγκ. Χωρίς αυτόν οι κόκκινοι δε θα είχαν φτάσει μία ανάσα από τον τίτλο ούτε πέρυσι. Ο Λουίς Σουάρες ήταν απίστευτος, όμως ο Ουρουγουανός δε θα είχε όλα όσα έκανε χωρίς τον νεαρό Άγγλο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Η εκπληκτική ενέργεια του Στέρλινγκ στο ματς με τη Νόριτς παραλίγο να οδηγήσει τους παίκτες του Ρότζερς στον θρίαμβο. Ο 19χρονος αποδείχθηκε στη συνέχεια και σε ένα από τα θετικά των Άγγλων στο Μουντιάλ.
*Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει ήδη συμμετάσχει άμεσα (γκολ ή ασίστ) σε 15 γκολ της Λίβερπουλ στο 2014 και είναι ο μοναδικός teenager στα μεγάλα πρωταθλήματα με διψήφιο νούμερο.
59. Γκονσάλο Ιγουαΐν (Νάπολι)

Πριν υπογράψει στη Νάπολι το καλοκαίρι του 2013 ήταν ο πιο παραγωγικός παγκίτης στον κόσμο. Και υπήρχε καλός λόγος που θεωρούταν τέτοιος. Με 100 γκολ στην La Liga από τον… πάγκο, ο Αργεντίνος αποφάσισε να αφήσει την Ισπανία για την Serie A, όπου ήδη έχει 24 γκολ σε 47 εμφανίσεις. Όλα αυτά συνδυάστηκαν και με καλό Μουντιάλ, στο οποίο ο Ιγουαΐν αποδείχθηκε πιο πολύτιμος για την Αργεντινή από παίκτες όπως ο Τέβες και ο Αγουέρο, σκοράροντας το μοναδικό γκολ στον προημιτελικό με το Βέλγιο.
*Ο επιθετικός της Νάπολι έχει σκοράρει 14 γκολ, ενώ έχει μοιράσει ασίστ για ακόμη 6 στο πρωτάθλημα στο 2014.
58. Όσκαρ (Τσέλσι)

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να έπεσε 10 θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα, όμως συνεχίζει εντυπωσιακά στο Stamford Bridge. Ευτυχώς για τον ίδιο, από εκείνους που έχουν εντυπωσιαστεί είναι και ο προπονητής του. «Ο Όσκαρ έχει περάσει από ψυχολογική και τακτική εξέλιξη, που του έχει επιτρέψει να γίνει φανταστικός παίκτης», είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά το ματς με την Κρίσταλ Πάλας. «Δεν είναι 10άρι, που παίζει μόνο με την μπάλα στα πόδια του. Αναλύει το παιχνίδι και βλέπει που τον χρειάζεται περισσότερο η ομάδα». Μετά τα 9 γκολ πέρυσι, ο Όσκαρ έχει περίοπτη θέση στην Τσέλσι, που οδεύει ολοταχώς φέτος για τον τίτλο.
*Ο Όσκαρ έκανε 26 τάκλιν στο Μουντιάλ του 2014. Μόνο ο Μασκεράνο (30) είχε περισσότερα στο τουρνουά.
57. Τσάβι (Μπαρτσελόνα)

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι παίκτες κάποια στιγμή βγαίνουν από το προσκήνιο. Ο Τσάβι θα συμπληρώσει τα 35 του χρόνια τον Ιανουάριο και δεν μπορεί να ξεγελάσει τον χρόνο. Έχοντας αποσυρθεί από τον εθνική το περασμένο καλοκαίρι, πλέον βρίσκεται πιο συχνά εκτός της 11άδας της Μπαρτσελόνα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι σε μία βραδιά δεν είναι μεγάλος παίκτης και με αυτόν στην 11άδα οι Καταλανοί έχουν κερδίσει 5 από τα 6 ματς. Έχασαν, όμως, το πιο σημαντικό απέναντι στην Ρεάλ.
*Από τους 68 παίκτες στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, που έχουν κάνει περισσότερες από 1.500 πάσες στο 2014, ο Τσάβι το έχει καταφέρει με τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής (1.833 πάσες σε 1.637 λεπτά).
56. Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)

Η εικόνα του Κιελίνι που έχει μείνει στο μυαλό στο 2014 είναι σαφώς από το Μουντιάλ. Όταν έδειχνε σε όλο τον κόσμο τον ώμο του με τα σημάδια από τα δόντια του Λουίς Σουάρες… Είναι κρίμα, γιατί ο αμυντικός της Γιουβέντους και της Ιταλίας έκανε πολύ καλή σεζόν και καλό Μουντιάλ.
*Σε 29 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα στο 2014 με τον Κιελίνι στην 11άδα η Γιουβέντους δεν έχει δεχθεί γκολ σε 18 παιχνίδια.
55. Γκάμπι (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Ατλέτικο. Από δικό του κόρνερ ήρθε το γκολ στο ματς με την Μπαρτσελόνα (1-1), που εξασφάλισε το πρώτο πρωτάθλημα των Ροχιμπλάνκος μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Ο ρόλος του βοήθησε τα μέγιστα στο να σπάσει η Ατλέτικο την κυριαρχία των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League.
*Ο Γκάμπι ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Ατλέτικο τη σεζόν 2013-14, παίζοντας συνολικά 57 φορές.
54. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους)
Το 2014 ήταν κάπως παράξενο για τον Μπουφόν. Η Ιταλία αποκλείστηκε πολύ γρήγορα από το Μουντιάλ, όμως σε ηλικία 36 ετών παραμένει ακόμα το Νο 1 των ατζούρι. Βοήθησε τα μέγιστα στον περσινό τίτλο της Γιουβέντους, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο του δόθηκε το βραβείο Nereo Rocco. Δύο μήνες μετά την επέκταση του συμβολαίου του με τους μπιανκονέρι μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

53. Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Το 2014 ήταν εκπληκτικό για τον Μάντζουκιτς. Ο Κροάτης επιθετικός κατάφερε να σκοράρει 26 γκολ και να δώσει και 10 ασίστ για την Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν. Ο 28χρονος επιθετικός τελείωσε ως πρώτος σκόρερ της Bundesliga και σκόραρε άλλες δύο φορές στο Μουντιάλ. Κι όμως, ο Γκουαρδιόλα δεν έμεινε ικανοποιημένος. Έτσι, ο Μάντζουκιτς το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στην Ατλέτικο.
*Κανένας παίκτης στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα δεν πέτυχε περισσότερα γκολ με το κεφάλι από τον Μάντζουκιτς (6) στο 2014.
52. Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους)

Ακόμη μία σεζόν, ακόμη ένα Scudetto για την Γιουβέντους και ακόμη μία φορά ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία. Με τον Μπονούτσι στην άμυνα η Γιούβε δέχθηκε μόλις 23 γκολ στη Serie A. Ο Μπονούτσι τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί στην άμυνα των Τορινέζων. Πολύ έξυπνος, δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά για και να θυσιαστεί για την ομάδα.
*Ο Μπονούτσι βοήθησε την Γιουβέντους να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα 16 φορές στη Serie A. Κανένας άλλος παίκτη – πλην των τερματοφυλάκων – δεν είχε ανάλογες επιδόσεις στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα.
51. Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)

Ο Ιταλός επιθετικός έπεσε 10 θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα, όμως δεν είναι καθόλου άσχημα για έναν παίκτη, που αν και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, τελικά αποφάσισε – προς ικανοποίηση όλων – να συνεχίσει. Ο 37χρονος Ντι Νατάλε έχει ήδη φτάσει σε διψήφια νούμερα στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει τουλάχιστον 20 γκολ σε κάθε μία από τις προηγούμενες 5. Απίστευτος παίκτης.
*Ο Ντι Νατάλε πέτυχε περισσότερα γκολ (19) από κάθε άλλον στην Ιταλία στο 2014.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: