Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Παπαθεοδώρου: «Πολλά λάθη για εκτός έδρας ματς»

Στα πολλά λάθη, αλλά και στην κακή αντίδραση της Νέας Κηφισιάς στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, απέδωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Παπαθεοδώρου: «Πολλά λάθη για εκτός έδρας ματς»
Δίκαιη θεωρεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Νέας Κηφισιάς, με τον προπονητή της ομάδας των βορείων προαστίων να τονίζει πως το «κλειδί» ήταν τα πολλά λάθη, αλλά και η κακή αντίδραση στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

«Οφείλουμε ως ομάδα να συγχαρούμε τον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη επιτυχία, αυτή της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup. Ξέραμε ότι θα είχε καλή ψυχολογία, είναι εξαιρετική ομάδα ούτως ή άλλως. Ξέραμε επίσης τη δυσκολία του αγώνα, διότι ο ΠΑΟΚ έχει συνέπεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και φέτος ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα αμυντική πίεσή του. Θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα έχοντας δύο στόχους. Καταρχήν να περιορίσουμε τη δημιουργία του ΠΑΟΚ κοντά στο καλάθι και δεύτερον, να ανταποκριθούμε στη πίεση του ΠΑΟΚ ειδικά πάνω στην μπάλα. Παρότι ξεκινήσαμε καλά αμυντικά, κάποια στιγμή χάσαμε τον έλεγχο στη μέση του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου ήμασταν κοντά στο σκορ. Όλα κρίθηκαν στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 13-0. Βασιζόμενος στην άμυνα, αλλά έπαιξαν ρόλο και τα δικά μας λάθη. Τα περισσότερα ήταν αβίαστα. Με 23 λάθη εκτός έδρας και απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, πόσω μάλλον να κερδίσεις το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία από την άμυνα, άνοιξε το παιχνίδι κι εμείς στο τέλος προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον ρυθμό αγώνα με πίεση ψηλά στην άμυνα. Ωστόσο, ως σοβαρή κι έμπειρη ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα».

Ο Πέτρος Μελισσαράτος, από τη μεριά των παικτών, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Προσπαθήσαμε να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, τα καταφέραμε, αλλά στη πορεία χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά κι εμείς κυνηγήσαμε στο σκορ, χωρίς να καταφέρουμε να το ανατρέψουμε. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό, γύρισε τη μπάλα, είχε τα ελεύθερα σουτ και τα εύκολα καλάθια με συνέπεια να ξεφύγει πολύ η διαφορά κι εμείς να βγούμε από το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: