Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: Πέντε ματς που δεν θα ξεχάσουμε!!

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ και το FourFourTwo του gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα, θυμίζοντας 5 αξέχαστα παιχνίδια των δύο ομάδων στην Premier League. Γιουνάιτεντ vs Λίβερπουλ. Η μεγαλύτερη μάχη στην Αγγλία. Μία έχθρα ριζομένη από παλιά και με πολλές προεκτάσεις, η οποία κορυφώνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυο τους μας έχουν χαρίσει κατά καιρούς εξαιρετικά παιχνίδια και με αφορμή την αναμέτρηση της Κυριακής (14/12), το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει πέντε ντέρμπι στο χρόνια της Premier League, από το 1992, δηλαδή, και μετά.
ADVERTISEMENT
«Ντόρτια» στο «Θέατρο»
Η Πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμπαινε το Μάρτιο του 2009 στο γήπεδο προκειμένου να πάρει προβάδισμα τίτλου απέναντι στη Λίβερπουλ. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό. Ο Πέπε Ρέινα ανέτρεψε τον Παρκ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την άσπρη βούλα έδωσε προβάδισμα στους «Κόκκινους Διαβόλους». Οι φιλοξενούμενοι, όμως ακόμα δεν είχαν πάρει μπροστά Ο Φερνάντο Τόρες έκανε την αρχή τρία λεπτά αργότερα, ισοφαρίζοντας αφού εξέθεσε τον Βίντιτς και στο 44' ο Τζέραρντ από την άσπρη βούλα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βίντιτς, ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να ελέγξει τον Τόρες, αποβλήθηκε. Ο Φάμπιο Αουρέλιο ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, ο Ντοσένα με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Φαν ντερ Σάαρ. Το 4-1 ήταν η μεγαλύτερη ήττα των γηπεδούχων στην Premier League από την πρωτοχρονιά του 1992...

Η «παράσταση» του Μπερμπάτοφ
Τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από την Τότεναμ λίγες φορές έδειξαν να δικαιολογούνται. Το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν μία από αυτές. Ο Βούλγαρος άνοιξε το σκορ στο 42' για τη Γιουνάιτεντ και στο 59' έγραψε το 2-0. Και ενώ οι γηπεδούχοι στην επίθεση έβγαζαν φωτιές, για άλλη μια φορά προδόθηκαν από την άμυνά τους και δέχθηκαν δύο τέρματα από τον Στίβεν Τζέραρντ, το ένα εκ των οποίων με πέναλτι. Η τελευταία λέξη όμως άνηκε στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που με κεφαλιά ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του!
The Captain's derby
H περσινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τραγωδία σε πολλά παιχνίδια της. Πριν παίξει με τον Ολυμπιακό για την Ευρώπη, την περσινή χρονιά, είχε το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ στο Old Trafford για να πάρει τα πάνω της. Τελικά, Οι Ρεντς πέρασαν με το θριαμβευτικό 0-3 από το «Θέατρο των Ονείρων», με τον Στίβεν Τζέραρντ να δίνει τη δική του παράσταση από την άσπρη βούλα! Στο ματς εκείνο, οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έβαλαν πλώρη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1990, το οποίο τελικά έχασαν στο τέλος. Ο «Στίβι» βρέθηκε τρεις φορές απέναντι από τον Ντε Χέα, με τη μπάλα στημένη στην άσπρη βούλα. Ευστόχησε τις δύο και την τελευταία βρήκε δοκάρι! Ο Λουίς Σουάρες στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, βάζοντας τη δική του σφραγίδα σε μια μεγάλη, απ' όλες τις απόψεις, νίκη για την ομάδα του.

Πραγματικοί «Διάβολοι»
Η μεγαλύτερη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ στα χρόνια της Premier League γράφτηκε τον Απρίλιο του 2003. Τα... άσχημα ξεκίνησαν από νωρίς για τους Ρεντς, όταν ο Σάμι Χίπια υπέπεσε σε πέναλτι και είδε την κόκκινη κάρτα από το 4ο μόλις λεπτό. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα χωρίς πέναλτι. Στο 65', ο Ίγκορ Μπίσκαν που είχε μπει ως αλλαγή έχασε τη μπάλα και βρήκε τον Σκόουλς. Ο Ολλανδός πήρε ξανά φόρα και από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 2-0. Η Λίβερπουλ μέχρι εκείνη τη στιγμή, χάρη στην καλή της οργάνωση, κρατούσε το 1-0, ωστόσο στη συνέχεια όλα κατέρρευσαν. Στο 79' από σέντρα του Μπέκαμ ο Γκιγκς έγραψε το 3-0, ενώ ο Σόλσκιερ στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.
Μια «γεμάτη» ισοπαλία
Πιθανότατα το πιο εντυπωσιακό σε εξέλιξη παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε στις 4 Ιανουαρίου του 1994 στο Άνφιλντ, όταν η Premier League ήταν ακόμα στα ξεκινήματά της. Στιβ Μπρους, Ράιαν Γκιγκς και Ντένις Έργουιν έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία θεώρησε ότι η δουλειά της είχε τελειώσει. Οι Ρεντς, όμως είχαν, άλλη άποψη. Ο Νάιτζελ Κλαφ, γιος του θρυλικού προπονητή Μπράιαν Κλαφ, με δύο τέρματα έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι και ο Νιλ Ρούντοκ διαμόρφωσε το τελικό 3-3, σε ένα επικό comeback!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: