Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η φανέλα δεν κερδίζει μόνη…!!

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ΑΕΚ με την Ερμιονίδα. Θεωρώντας ότι θα κάνει εύκολα τον αντίπαλο θύμα του σερί της, η κακή «Ένωση» υπέπεσε φυσιολογικά στην πρώτη γκέλα της σεζόν (0-0).

Η φανέλα δεν κερδίζει μόνη…
Με την πρώτη απώλεια πλήρωσε η ΑΕΚ τη σοβαρότητα που… δεν έδειξε απέναντι στην Ερμιονίδα.

Η πίστη των «κιτρινόμαυρων» ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνέχιζαν το σερί τους απέφερε τη διακοπή του με το άνοστο 0-0 στο Κρανίδι.

Χωρίς ιδέες και με όλα τα όπλα της σε κακή μέρα, η ομάδα του Δέλλα μπλοκαρίστηκε από τον καλοστημένο αντίπαλο και έκανε την πρώτη γκέλα στη φετινή Football League.

Άτυχη -εκτός των άλλων- η «Ένωση», που έχασε με τραυματισμό από το 21' τον Έλντερ Μπαρμπόσα.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (δεδομένων των απουσιών του Μπακάκη και του Ντακόλ) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Γεωργέα, ενώ διατήρησε σε αυτό τον Μπρέσεβιτς (αντί του Αραβίδη). Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Είχε «καλομάθει» το τελευταίο διάστημα. ΟΑΚΑ, Παμπελοποννησιακό, ακόμα κι η Ριζούπολη έμοιαζε… πολυτέλεια μπροστά στο γραφικό γηπεδάκι του Κρανιδίου. Γι’ αυτό η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις συνθήκες που βρήκε εκεί. Σε κακό αγωνιστικό χώρο, με αντίπαλο μια ομάδα που δεν την αντιμετώπισε με κόμπλεξ και χωρίς τη σοβαρότητα που απαιτείτο, η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα. Και αναγκαστικά σπατάλησε ένα ημίχρονο.

Γιατί στη διάρκειά του πρόλαβε να φτιάξει μια μόλις καλή ευκαιρία (με γυριστό σουτ του Μπρέσεβιτς). Απειλούσε μονάχα με στημένα -κι αυτά όχι καλοχτυπημένα. Κι αφότου έχασε τον Μπαρμπόσα (που τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Αραβίδης) περιορίστηκε ακόμα περισσότερο η δημιουργικότητά της. Έτσι, παρέμενε το μηδέν μπροστά. Και χρειαζόταν να επέμβει ο Ανέστης (με ωραία απόκρουση σε σουτ του Παβίσεβιτς) για να συμβαίνει το ίδιο και πίσω.

Βέβαια, η ΑΕΚ επέστρεψε με περισσότερη όρεξη απ’ την ανάπαυλα. Προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να κλείσει τους γηπεδούχους. Την καλύτερη ευκαιρία, όμως, εκείνοι τη δημιούργησαν (όταν ο Ταπέ ξεχάστηκε απ’ την άμυνα και ευτυχώς για την «Ένωση» πλάσαρε ψηλά). Βλέποντας όλα αυτά, ο Δέλλας δεν έμεινε αμέτοχος. Βάζοντας, λοιπόν, τον Ζόριτς αντί του Ανάκογλου προσπάθησε να δώσει φρεσκάδα στην ενδεκάδα του. Αλλά και ιδέες για να διασπάσει την κλειστή άμυνα.

Μάταια. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» παρέμεναν μπερδεμένοι. Εγκλωβισμένοι στην τακτική του αντιπάλου. Με όλα τα ατού τους, δε, σε κακή μέρα, έμοιαζε απίθανη ακόμα και η μια ατομική έμπνευση που θα μπορούσε να δώσει τη λύση. Σαν το υπέροχο σόλο που έκανε (χωρίς να ολοκληρώσει με επιτυχία) ο Πλατέλλας. Και σαν την ασίστ του Μάνταλου -σε νεκρό χρόνο- που απέτυχε να εξαργυρώσει ο ίδιος, σφραγίζοντας οριστικά την πρώτη γκέλα της ΑΕΚ.

inner




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πονηρός, Μουσταφίδης, Όμο, Ιασωνίδης, Σαμαράς, Κολοκας, Σβόγιτς (52’ λ.τ. Ταπέ), Βλαχόπουλος (87’ Τούντοβιτς), Κιοσσές, Παβίσεβιτς, Σαντιάγκο (75’ Στάικος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραδέμητρος, Ραχιώτης, Σχοινας, Παπανικολάου

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γεωργέας (87’ Φαγέ), Κορδέρο, Ανάκογλου (62’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (21’ λ.τ. Αραβίδης), Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Ρόβας, Γροντής, Σαρρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Κρανιδίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: