Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τους "κράζει" από το ημίχρονο!!

Κλασικός Χρήστος Πανόπουλος! Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης έβγαλε ανακοίνωση στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας την ομάδα του "συνονθύλευμα"! Αναλυτικά:
«Ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους του Ολυμπιακού που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους μ' αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται Ξάνθη, όπως αυτή παρουσιάζεται στο α' ημίχρονο κι ένα εξίσου μεγάλο συγνώμη από τους φίλους της ομάδας μας για την τραγική αυτή εικόνα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτή η ομάδα μας».
Πηγή: sportdog.gr

«Δουλεύουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Νούμερο ένα στόχος για τη Νάπολι σύμφωνα με τον Καγεχόν είναι το να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς γι’ αυτό δουλεύουν άπαντες στον σύλλογο.

«Δουλεύουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»
Ακόμα κι αν η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή μοιάζει το νούμερο ένα φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα, ο Καγεχόν δεν φαίνεται να… τρομάζει ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Ο επιθετικός της Νάπολι, τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο και γι’ αυτό όλοι δουλεύουν πολύ καθημερινά. Ενώ «έπλεξε» και το εγκώμιο του Ράφα Μπενίτεθ.

«Εννοείτε πώς μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι καθημερινά στη Νάπολι και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», ήταν αρχικά τα λόγια του Καγεχόν.

Όσον αφορά τον Μουρίνιο και τον Μπενίτεθ, είπε: «Τον Μουρίνιο τον αγαπάω πολύ και είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Ωστόσο, αν και δεν τον γνωρίζω ακόμα πολύ καλά, ο Μπενίτεθ είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής, μας βοηθάει πάρα πολύ, είναι κοντά στους παίκτες και έχουμε πολύ καλή συμεργασία».Πηγή: sport-fm.gr

Στο Μιλάνο κάνεις… στοπ!!

Την πρώτη της απώλεια στο ιταλικό πρωτάθλημα υπέστη η Γιουβέντους, καθώς στο Μιλάνο με αντίπαλο την Ίντερ, έμεινε στο 1-1 για την 3η αγωνιστική της Serie A.

Στο Μιλάνο κάνεις… στοπ
Ντέρμπι από τα… παλιά θύμισε η αναμέτρηση στο Μιλάνο ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους.

Το τελικό 1-1, βάσει της εικόναw των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιο σαν αποτέλεσμα, με την «γηραιά κυρία» να δέχεται την πρώτη της… απώλεια στο πρωτάθλημα, στην 3η μόλις αγωνιστική, ενώ είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει να… πέσει από την κορυφή της Serie A, στην οποία βρίσκεται για περισσότερες από 500 ημέρες. Στον αντίποδα η Ίντερ έδειξε στο πρώτο πολύ δυνατό τεστ, ότι φέτος γίνεται και πάλι… μεγάλη.

Στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι δύο ομάδες προσπάθησαν αρκετά δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο τέρμα, που θα τους έφερνε σε θέση ισχύος. Ο,τι δεν είδαμε στο πρώτο μέρος, το είδαμε στο δεύτερο, καθώς τόσο η Ίντερ, όσο και η Γιουβέντους, πίεζαν για το γκολ. Στο 73ο λεπτό ο Ικάρντι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους «νερατζούρι», δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Ωστόσο, η απάντηση της «γηραιάς κυρίας» ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα, ο Βιδάλ έκανε το 1-1, που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Σάββατο 14/9

Ίντερ-Γιουβέντους 1-1
(73’ Ικάρντι- 75’ Βιδάλ)

Νάπολι-Αταλάντα (21:45)
Τορίνο-Μίλαν

Κυριακή 15/9

Φιορεντίνα-Κάλιαρι (13:30)
Βερόνα-Σασουόλο (16:00)
Λάτσιο-Κιέβο
Λιβόρνο-Κατάνια
Ουντινέζε-Μπολόνια
Σαμπντόρια-Τζένοα (21:45)

Δευτέρα 16/9

Πάρμα-Ρόμα (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

«Ξέσπασε» σε ένα ημίχρονο!

Μπορεί η Ζούλτε Βάρεγκεμ να της χάλασε προσωρινά το... πάρτι των τελευταίων αγωνιστικών, όμως η Άντερλεχτ επέστρεψε εμφαντικά στις νίκες με 5-0 επί της Μαλίν.

«Ξέσπασε» σε ένα ημίχρονο
Με τον ιδανικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Άντερλεχτ η οποία επικράτησε με 5-0 της Μαλίν στο πρώτο ματς της 7ης αγωνιστικής του Βελγικού πρωταθλήματος.

Το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών μπορεί να σταμάτησε την περασμένη αγωνιστική στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, όμως οι πρωταθλητές Βελγίου «ξέσπασαν» με «πεντάρα» απ' το πρώτο λεπτό μέχρι το... τελευταίο.

Σάββατο 14/9
Άντερλεχτ – Μαλίν (2', 39' Μίτροβιτς, 18' Κλίσταν, 42' Σουάρεζ, 90' Αχεαμπόνγκ)
21.00 Μονς – Μπέβερε
21.00 Λόκερεν Σερ Μπριζ
21.00 Λέουβεν – Σαρλερουά
21.00 Κορτράϊκ – Γάνδη
21.00 Κλαμπ Μπριχ – Λιρς

Κυριακή 15/9
15.30 Οστάνδη – Σταντάρ Λιέγης
19.00 Γκενγκ – Ζουλτε Βάρεγκεμ

Επόμενη αγωνιστική (20-22/9)
Παρασκευή 20/9
Σαρλερουά – Σερκλ Μπριτζ
Κλαμπ Μπριτζ – Άντερλεχτ
Γάνδη – Οστάνδη
Λιρς – Κόρτραϊτ
Μαλιν – Μονς
Σταντάρ Λιέγης – Λόκερεν
Μπέβερεν – Γκενγκ

Κυριακή 22/9 Ζούλτε Βάρεγκεμ – Λέουβεν
Πηγή: sport-fm.gr

Άρσεναλ εξπρές, Σίτι… να την κλαις!!

«Τρένο» συνέχισε η Άρσεναλ στην Premier League! Mε πρωταγωνιστή τον Εζίλ -και σε αντίθεση με τη Μάντσεστερ Σίτι που κόλλησε ΚΑΙ στο Στόουκ- οι «κανονιέρηδες» κατάπιαν τη Σάντερλαντ του Χάρη Μαυρία!

Άρσεναλ εξπρές, Σίτι… να την κλαις! (video)
Τη φόρα που έχει πάρει -και κανείς δεν ξέρει που θα τη βγάλει- επιβεβαίωσε η Άρσεναλ!

Με τον Εζίλ να χρειάζεται ένα… τεταρτάκι μόλις για να πιάσει δουλειά (ασίστ στον Ζιρού) και τον Ράμσεϊ να εκτελεί δις, οι «κανονιέρηδες» λύγισαν 3-1 τη Σάντερλαντ του Χάρη Μαυρία (ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 71’).

Κι ενώ η ομάδα του Βενγκέρ συνέχιζε «τρένο», η Μάντσεστερ Σίτι συνέχιζε… τις γκέλες. Οι «πολίτες» κόλλησαν στο 0-0 στην έδρα της σκληροτράχηλης Στόουκ και με τη δεύτερη αποτυχία τους εκτός έδρας, έχασαν κι άλλο έδαφος στην κορυφή.

Εκεί όπου βρίσκεται -έστω και προσωρινά- η Τότεναμ. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σίγκουρντσον (πέτυχε δυο γκολ), τα «σπιρούνια» επικράτησαν χαλαρά 2-0 της Νόριτς και καμαρώνουν μαζί με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ στην πρώτη θέση.

Έτσι όπως… καμάρωνε και η Φούλαμ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, μέχρι να έρθει στις καθυστερήσεις ο Μακόλεϊ και να κλέψει την ισοπαλία (1-1) από την ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη (που έμεινε στον πάγκο).

Κανείς δεν μπόρεσε, δε, να κλέψει τη νίκη στο Χαλ-Κάρντιφ, με τις δυο νεοφώτιστες να μένουν στο 1-1 και στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/9 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(45’+1’ πεν. Φαν Πέρσι, 81’ Ρούνεϊ)

Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 1-2
(67’ Μπεντέκε - 18’ Μπεν Αρφά, 73’ Γκουφράν)

Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ 1-1
(22’ Σίντγουελ - 90’+2’ Μακόλεϊ)

Χαλ-Κάρντιφ 1-1
(40’ Ντέιβις - 59’ Γουίτινγκχαμ)

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Σάντερλαντ-Άρσεναλ 1-3
(48’ πεν. Γκάρντνερ - 11’ Ζιρού, 67’, 76’ Ράμσεϊ)

Τότεναμ-Νόριτς 2-0
(28’, 49’ Σίγκουρντσον)

Έβερτον-Tσέλσι (19:30)

Κυριακή 15/9

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 16/9

Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο 21/9 (17:00)

Νόριτς-Άστον Βίλα (14:45)
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Xαλ
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Τσέλσι-Φούλαμ (19:30)

Κυριακή 22/9

Άρσεναλ-Στόουκ (15:30)
Κρίσταλ Πάλας-Σουόνσι
Κάρντιφ-Τότεναμ (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πηγή: sport-fm.gr

«Σβηστά» η Ισπανία!!

Βήμα προς τους «8» έκανε η Ισπανία νικώντας με 82-56 τη Φινλανδία χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα. Κορυφαίος ο Καλντερόν με 23 πόντους.

«Σβηστά» η Ισπανία
Κάνοντας απλώς το καθήκον της και τίποτα περισσότερο, η Ισπανία επικράτησε της Φινλανδίας με 82-56, αλλά ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Η Φινλανδία, που είχε και γύρω στους 150 φιλάθλους στο πλευρό της, που έφτασαν με τσάρτερ, πρόβαλε αντίσταση στην Ισπανία για ενάμιση δεκάλεπτο. Με τον Κόπονεν να σέρνει το χορό-και παρά την καλή απόδοση του Καλντερόν στον αντίποδα-ήταν διαρκώς κοντά στο σκορ (16-15) και στα μέσα της δεύτερης περιόδου παρέμενε σε απόσταση ενός καλαθιού (26-24). Κάπου εκεί η διαφορά ποιότητας και βάθους των δύο ομάδων άρχισε να γίνεται εμφανής και οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέφυγαν κλείνοντας το ημίχρονο με 42-30.

Οι «φούριας ρόχας» στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου κατάφεραν να φτάσουν στο +20, 52-32, αλλά χαλάρωσαν στη συνέχεια και είδαν τους αντιπάλους τους να πλησιάζουν (57-44). Τότε, ωστόσο, ανέλαβε ξανά δράση ο Καλντερόν, που φρόντισε με συνεχείς πόντους να αποκαταστήσει την τάξη και να απομακρύνει κάθε σκέψη των Φινλανδών για επιστροφή στο ματς, με την Ισπανία να κλείνει το παιχνίδι με τη μέγιστη διαφορά.

Δεκάλεπτα: 18-15, 42-30, 57-44, 82-56.

Ισπανία (Ορένγκα): Ρούντι 6, Ροντρίγκεθ 9, Ρέι 6, Καλντερόν 23, Ρούμπιο 4, Κλαβέρ 12, Σαν Εμετέριο 6, Γκασόλ 6, Γκάμπριελ 2, Μουμπρού 8.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 5, Μούρινεν 4, Χαφ, Λι 12, Σάλιν, Κότι 6, Κόπονεν 14, Χάανπε 6, Αχόνεν, Ράνικο 6.

Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Γκέλερ (Βέλγιο).Πηγή: sport-fm.gr

Παρόντες οι «Πελαργοί»

Στο πλευρό της Εθνικής θα βρίσκονται απόψε 70 μέλη των «Πελαργών», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παρόντες οι «Πελαργοί»
Να ακουστούν είναι δύσκολο ανάμεσα σε 12.000 Σλοβένους. Όμως οι Πελαργοί θα στήσουν τη δική τους... φωλιά σε μια γωνιά της «Αρένα Στόζιτσε» για να συμπαρασταθούν στην Εθνική.

«Εβδομήντα (70!) Πελαργοί θα βρεθούν απόψε στη Stozice Arena για να υποστηρίξουν από κοντά την Επίσημη Αγαπημένη στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στη διοργανώτρια Σλοβενία. Οι συντονισμένες προσπάθειες του ΔΣ του Συνδέσμου μας, της ΕΟΚ, αλλά και του ταξιδιωτικού γραφείου" Diorganosis", εξασφάλισαν εγκαίρως τα "μαγικά χαρτάκια" του αποψινού αγώνα, παρά την απαράδεκτη πολιτική των διοργανωτών στη διάθεσή τους και την αναμενόμενη τεράστια ζήτηση από τους ντόπιους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γλίτωσε τα χειρότερα η Μαρσέιγ!

Με τον Μέντες να σκοράρει τρία λεπτά πριν το τέλος και να κάνει το 1-1, η Μαρσέιγ γλίτωσε τα χειρότερα και έφυγε με τον ένα βαθμό από την έδρα της Τουλούζ.

Γλίτωσε τα χειρότερα η Μαρσέιγ
Το «μη χείρον, βέλτιστο» έλεγαν οι αρχαίοι ημών και καθώς φαίνεται βρήκε και ισχύ στη Γαλλία. Η Μαρσέιγ αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στην έδρα της Τουλούζ, σκόραρε με τον Μέντες τρία λεπτά πριν το τέλος και γλίτωσε την δεύτερη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι… κρατούσαν τη νίκη, ωστόσο, το 1-1 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, για την 5η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν για την Τουλούζ στο 66’ ο Μπεν Γιεντέρ και στο 87ο λεπτό ο Μέντες για την Μαρσέιγ.

Αναλυτική η 5η αγωνιστική

Παρασκευή 13/9

Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(30’ Ματουιντί, 64’ Λούκας)

Σάββατο 14/9

Τουλούζ-Μαρσέιγ 1-1
(66’ Μπεν Γιεντέρ- 87’ Μέντες)
Αζαξιό-Εβιάν (21:00)
Γκινγκάμπ-Μπαστιά
Μπονπελιέ-Ρεμς
Ναντ-Σοσό
Βαλανσιέν-Σεντ Ετιέν

Κυριακή 15/9

Μονακό-Λοριάν (15:00)
Λιλ-Νις (18:00)
Λιόν-Ρεν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Έχει τον τρόπο του!!

Τον δρόμο τον ξέρει… Ο ΠΑΟΚ έμεινε σε τροχιά κορυφής με την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στη Βέροια (2-1) και συνεχίζει να έχει από… κοντά τον Ολυμπιακό.

Έχει τον τρόπο του
Με τον Μιγκέλ Βίτορ (18’) και τον Μίροσλαβ Στοχ (66’) να του ανοίγουν το δρόμο, ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας της Βέροιας με σκορ 2-1. Έτσι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που είχε στο πλευρό περισσότερους από 3.000 οπαδούς, έφτασε τους 9 βαθμούς και παρέμεινε σε επαφή με την πρώτη θέση και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Αρκετά καλά δείγματα άφησε η Βέροια, που σημείωσε το μοναδικό της τέρμα με τον Μρντάκοβιτς, στο ντεμπούτο του Τον Κάανεν στον πάγκο της. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για την ομάδα της Ημαθίας που έμεινε στους 5βαθμούς.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, που ταλαιπωρήθηκε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι Σωτήρης Νίνης και Γιώργος Τζαβέλλας που αγωνίστηκαν και στα 90λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς:



Στην… κόντρα
Με πολύ όρεξη μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες της Βέροιας. Οι γηπεδούχοι ταλαιπώρησαν πάρα πολύ την άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας φάσεις κυρίως με σέντρες από τα άκρα. Η αδυναμία των παικτών του Χουμπ Στέφενς στο ανασταλτικό κομμάτι άφησε εκτεθειμένα τα μετόπισθεν και λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να προηγηθούν.

Όσο οι φάσεις από πλευράς Βέροιας δεν γίνονταν… γκολ, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και έβρισκε τα πατήματά του. Το δίδυμο του Τζιόλη με τον Νίνη στον άξονα άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και ο ρυθμός των γηπεδούχων «πάγωσε». Έτσι, η ομάδα του Στέφενς βρήκε την ευκαιρία να… χτυπήσει με τον Βίτορ στο 18’ να παραβιάζει την εστία του Αναστασόπουλου. Μετά το 30ο λεπτό το παιχνίδι «χάλασε» και ο ΠΑΟΚ, που είχε και τη βοήθεια του εξαιρετικού Χακόμπο, πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 στην… τσέπη του.

Με το ίδιο… κόλπο

Ίδια εικόνα με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου είχε και το δεύτερο 45λεπτο. Η Βέροια είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ωστόσο, στην σημαντικότερή της στο 56’ ο Μρντάκοβιτς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πέρασμα των λεπτών με το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ να διατηρείται, ευνοούσε την ομάδα του Στέφενς, που έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα της «μπλοκάροντας» την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας της Ημαθίας. Κάπου εκεί, ήταν η ώρα του Μίροσλαβ Στοχ να μιλήσει και με το τέρμα που σημείωσε στο 66’ να κλειδώσει το πρώτο «διπλό» του «δικέφαλου του Βορρά» στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Το μόνο που κατάφερε η Βέροια, ήταν να πετύχει το γκολ που της έλειψε από τις προηγούμενες ευκαιρίες της με τον Μρντάκοβιτς στο 83ο λεπτό.



Οι συνθέσεις:



Βέροια (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Τραπ (74’ Σεγκούντο), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (84’ Όστοϊτς), Καλτσάς (84’ Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Σεντεμέντες, Σιόντης, Οικονόμου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81’ Ολίσε), Στοχ (90+3’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90+2’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Γκαρσία

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο ΒέροιαςΠηγή: sport-fm.gr

Έκανε το καθήκον της η Μπάγερν!!

Επιστροφή στις νίκες για την Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε 2-0 του Ανόβερο για την 6η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Έκανε το καθήκον της η Μπάγερν (video)
Χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο για να πάρει μπροστά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κόντρα στο Ανόβερο.

Οι βαυαροί μετά από ένα νωθρό πρώτο μέρος μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και μέσα σε 13 λεπτά καθάρισαν το παιχνίδι και άφησαν πίσω τους την γκέλα της περασμένης αγωνιστικής. Στο 51΄ λεπτό ο Μάντζουκιτς μετά από ασίστ του Κροος έκανε το 1-0, ενώ στο 64΄ ο Φράνκ Ριμπερί με σουτ έγραψε το 2-0, που έμελε να είναι το τελικό σκορ καθώς οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα.

Πλέον η Μπάγερν περιμένει απώλεια βαθμών της Ντόρτμουντ κόντρα στο Αμβούργο για να ξαναπιάσει κορυφή. Από τα άλλα ματς της ημέρας ξεχώρισαν, το εντυπωσιακό διπλό της Άιντραχτ στην Βρέμη(0-3) και αυτό της Σάλκε (0-1)στην έδρα της Μάιντς.



Αναλυτικά η 5η αγωνιστική

Παρασκευή 13/09

Χέρτα-Στουτγκάρδη 0-1
(49’ Γκέντερ)

Σάββατο 14/09

Μπάγερν-Ανόβερο 2-0
(Μάντζουκιτς 61΄, Ριμπερί 64΄)

Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 3-1
(Σαμ 24΄, Κίσλινγκ 65΄-93΄)

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ 0-3
(Κάντλετς 14΄, 34΄-Πρεντλ 77΄)

Μάινζ-Σάλκε 0-1
(Μπόατενγκ 34΄)

Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-1
(Άλντιτοπ 62΄, Βέρνερ 89΄-Μεχμέτι 46)

Ντόρτμουντ-Αμβούργο (19.30)

Κυριακή 15/09

Χοφενχάιμ – Γκλάντμπαχ (16.30)
Μπραουνσβάικ – Νυρεμβέργη (18.30)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή 20/09
Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ

Σάββατο 21/09
Ανόβερο – Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ – Χόφενχαϊμ
Νυρεμβέργη – Ντόρτμουντ
Μάινζ – Λεβερκούζεν
Αμβούργο – Βέρντερ Βρέμης
Σάλκε – Μπάγερν

Κυριακή 22/09
Φράιμπουργκ – Χέρτα
Στουτγκάρδη – Άιντραχτ Πηγή: sport-fm.gr

«Σπρωχτή» Γιουνάιτεντ!! (video)

Με την Κρίσταλ Πάλας έπαιζε, αλλά η Μαν. Γιουνάιτεντ δεν έφτασε και σε τόσο… κρυστάλλινη νίκη. Ένα πέναλτι… εκτός περιοχής (που της έδωσε και αριθμητικό πλεονέκτημα) άνοιξε το δρόμο για το 2-0.

«Σπρωχτή» Γιουνάιτεντ! (video)
Στο ντέρμπι με την Τσέλσι διαμαρτυρήθηκε έντονα -και είχε απόλυτο δίκιο μετά τη χερούκλα του Λάμπαρντ- για τη διαιτησία.

Σήμερα όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αλήθεια είναι ότι) χρειάστηκε και τη βοήθειά της για να επιστρέψει στις νίκες.

Αδυνατώντας να διασπάσουν την άμυνα της Κρίσταλ Πάλας για 45 λεπτά (κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν ευκαιρίες και δοκάρι με τον Φαν Πέρσι) οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκαν ένα πέναλτι που έγινε μεν, αλλά… έξω από την περιοχή για να προηγηθούν.

Ο Φαν Πέρσι λοιπόν αξιοποίησε την παράβαση που δόθηκε πάνω στον Γιανγκ, η ομάδα του αξιοποίησε και το αριθμητικό πλεονέκτημα από τη συγκεκριμένη φάση (ο Ντιγκατσόι αποβλήθηκε) και η όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ σφράγισε το 2-0 που επανέφερε τη Γιουνάιτεντ στις νίκες μετά την πρεμιέρα.




10 από vi369

Πηγή: sport-fm.gr

Ασταμάτητη η Ατλέτικο!!

Το απόλυτο έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης στα πρώτα της τεσσερα παιχνίδια, επικρατώντας αυτή τη φορά 4-2 της Αλμερία.
Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα της Ατλέτικο Μαδρίτης στη φετινή σεζόν όπου δείχνει πως η απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, δεν είναι και τόσο σημαντική, καθώς έχει βρει άξιο αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Νταβίντ Βίγια.
Στο τελευταίο της παιχνίδι, επικράτησε άνετα 4-2 της Αλμερία και έτσι παρέμεινε στην κορυφή. Ο Βίγια στο 16’ άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος» με τον Ντιέγκο Κόστα στο 37’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 2-0.
Πριν από το ημίχρονο, ο Ρόδρι μείωσε σε 2-1, ωστόσο στην επανάληψη τα τέρματα των Τιάγκο (64’) και Ραούλ Γκαρσία (67’) έκαναν το 4-1. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Βιντάλ στο 90΄ που μείωσε σε 4-2.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Χιμένεθ, Γκοντίν, Φιλίπε, Ραούλ Γκαρσία (72’ Αντριάν), Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε (70’ Όλιβερ), Βίγια (66’ Τουράν), Ντιέγκο Κόστα.
ΑΛΜΕΡΙΑ: Εστεμπάν, Ραφίτα, Πεγεράνο (46’ Μαρσέλο Σίλβα), Τρουγίλο, Κριστιάν Φερνάντεζ, Τεμπάρ (67’ Κορόνα), Βέρζα, Βιντάλ, Σοριάνο (68’ Μπαρμπόσα), Σούσο, Ρόδρι.
Πηγή: onsports.gr

Το… τρικ χαλάρωσης του Τρινκιέρι!!

Ο Λίαμ Κάνι, αρθρογράφος για τη FIBA Europe, αποκαλύπτει ένα παιχνιδάκι με το οποίο ο Αντρέα Τρινκιέρι χαλάρωσε τους παίκτες της Εθνικής πριν τον αγώνα με την Ισπανία.

Το… τρικ χαλάρωσης του Τρινκιέρι
Το πρωινό πριν το ματς με την Ισπανία είχε άγχος για τους διεθνείς. Ο Αντρέα Τρινκιέρι βρήκε τρόπο να τους αποφορτίσει με ένα παιχνίδι.

Έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και τους κάλεσε να διαγωνιστούν ανά δυάδες σε τρίποντα με σύστημα… νοκ άουτ. Πρώτος που αποκλείστηκε ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Το νικητή δεν τον αποκάλυψε, αλλά το θέμα είναι πως οι παίκτες χαλάρωσαν και κέρδισαν τους Ισπανούς το ίδιο βράδυ. Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδια στο Ιωνικός-ΑΕΚ!!(video)

Ποιο… φιλικό; Λίγο πριν την έναρξη του Ιωνικός-ΑΕΚ, οπαδοί των δυο ομάδων εισέβαλαν στο γήπεδο και συνεπλάκησαν με ξύλα, καρέκλες και άλλα αντικείμενα πριν η Αστυνομία εκτονώσει την κατάσταση.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα του Ιωνικού με την ΑΕΚ.

Κατά την άφιξή των οπαδών της «Ένωσης» στη Νίκαια, υπήρξαν συμπλοκές αρκετών εξ αυτών με την Αστυνομία, η οποία προέβη μάλιστα και σε χρήση δακρυγόνων.

Αφού εκτονώθηκε, δε, η κατάσταση και οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» μπήκαν στο γήπεδο, η ένταση μεταφέρθηκε και εκεί.

Κι αυτό διότι η μικρή αστυνομική δύναμη δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει την εισβολή περίπου 100 οπαδών (κι από τις δυο πλευρές) στον αγωνιστικό χώρο μετά την προθέρμανση των παικτών και τη συμπλοκή τους, με πέτρες, καθίσματα και άλλα αντικείμενα.

Όλα αυτά οδήγησαν στην άφιξη και δεύτερης διμοιρίας, η επέμβαση της οποίας απέτρεψε τη συνέχεια των επεισοδίων και ανάγκασε τους οπαδούς να επιστρέψουν στις εξέδρες. Παρόλα αυτά, η ένταση δεν εκτονώθηκε εντελώς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση.


Επεισόδια στο Ιωνικός - ΑΕΚ από greekgoalsellas

 Πηγή: sport-fm.gr

«Ζόρια» για πρώην παράγοντες της ΑΕΚ!!

Ακόμα περισσότερο σφίγγει ο κλοιός του άρθρου 44 για πρώην παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπόμνημα του Υπουργείου Εσωτερικών κινεί ήδη διαδικασίες εναντίον 20 προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων από το 1988.

«Ζόρια» για πρώην παράγοντες της ΑΕΚ
Πιο έντονος από ποτέ είναι ο «εφιάλτης» του άρθρου 44 για πρώην διοικητικούς παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη από το Υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες άρχισε να κινεί ήδη διαδικασίες εναντίον 20 πρώην προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων από το 1988 κι έπειτα.

Κάνει ακόμα πιο επιτακτική λοιπόν -προκειμένου να μην γίνει διάρρηξη της ρύθμισης και τεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες νομικές συνέπειες- τη συγκέντρωση των δυο δόσεων που έχουν απομείνει (συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ) ως την τελευταία εργάσιμη του Σεπτέμβρη.


Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«H διαδικασία εκκαθάρισης της ΑΕΚ βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν τα βάσανα πρώην παραγόντων της, λόγω του άρθρου 44. Με απλήρωτες τις δύο τελευταίες δόσεις συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, από 1,25 εκ. τον Σεπτέμβριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2014, ενδεχόμενη "διάρρηξη" της ρύθμισης θα επαναφέρει τα χρέη σε ύψη-μαμούθ - για παράδειγμα, από τον Σταύρο Αδαμίδη η απαίτηση του Δημοσίου φτάνει τα 167 εκατομμύρια ευρώ!

Ηδη η Εφορία άρχισε να κινεί διαδικασίες κατά πρώην διοικούντων την "Ένωση" και η Real News φέρνει σήμερα στο φως απόρρητο έγγραφο που πιστοποιεί του λόγου το αληθές.

Με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον", το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απέστειλε το προηγούμενο διάστημα δισέλιδο, εσωτερικό υπόμνημα προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, με κοινοποίηση στη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών-Τμήμα Δικαστικό, την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης και την Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου & Αναγκαστικής Είσπραξης, με θέμα "Λήψη μέτρων για είσπραξη χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ".

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται ότι "στη συμφωνία προβλέπεται δυνατότητα ανατροπής της και αναβίωσης των οφειλών που έχουν αποσβεστεί δυνάμει αυτής με μονομερή εξώδικη ενέργεια του Δημοσίου", αλλά και ότι "πρέπει να εξεταστεί αμελλητί η υφιστάμενη νομική κατάσταση της εταιρείας, ώστε να ληφθούν εγκαίρως σε βάρος αυτής τα προσήκοντα μέτρα για την είσπραξη των απαιτήσεων του Δημοσίου".

Στο τέλος δε του εγγράφου, "επισημαίνεται η δυνατότητα άμεσης λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των διοικούντων αυτήν, προκειμένου να εισπραχθούν χρέη της προς το Δημόσιο για τα οποία υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη των προσώπων αυτών κατά τις κείμενες διατάξεις".

Με δεδομένο ότι η απαίτηση του άρθρου 44 ξεκινά το 1988, στο "στόχαστρο" της Εφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται περισσότεροι από είκοσι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΠΑΕ, όσοι δηλαδή είχαν δικαίωμα υπογραφής και δέσμευαν την εταιρεία.

Ανάμεσά τους οι κ. Λεωτσινίδης, Στράτος, Γενεράκης, Στάθης, Μελισσανίδης, Καρράς, αδελφοί Ψωμιάδη, Ρόκκας, Σταυρόπουλος, Νικολαΐδης, Θανόπουλος (οι δύο αυτοί διώκονται για πλημμέλημα), Αδαμίδης, Δημητρέλος (οι δύο τους για κακούργημα). Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την καταβολή της δόσης των 1,25 εκατομμυρίων ευρώ του τρέχοντος Σεπτεμβρίου λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και πως μέχρι πρόσφατα η οφειλή παρέμενε ανεξόφλητη».

Άλλο επίπεδο του χρόνου!!

Ποδοσφαιριστές επιπέδου Κατσουράνη και Λεονάρντο θα αποκτήσει η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, αφού – εκτός από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα – θέλει να κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας.

Άλλο επίπεδο του χρόνου
Προχθές έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της ΑΕΚ να αποκτήσει τους Κώστα Κατσουράνη και Λεονάρντο εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ο διεθνής χαφ και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην Ένωση, ενώ κάτι ισχύει και από την πλευρά των ανθρώπων του συλλόγου.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο εκτιμούν πως πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και με την ποιότητά τους θα βοηθήσουν στην πρόοδο των νεαρών παικτών του υπάρχοντος ρόστερ.

Όπως γράφει η «Ώρα των σπορ», το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολύ καλό και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία.

Στον «Δικέφαλο» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να ενισχύσουν αισθητά την ομάδα, ώστε να επιστρέψει δριμύτερη στη Σούπερ Λίγκα και να μπορέσει να «χτυπήσει» και το Κύπελλο Ελλάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Ξηρασία…!!

Παναιτωλικός και Εργοτέλης, σε ένα μέτριο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις και αρκετές… «μουρμούρες», έμειναν στο 0-0 στο «καυτό» λόγω θερμοκρασίας, Αγρίνιο.

Ξηρασία…
Την αήττητη… κούρσα του συνεχίζει ο Εργοτέλης, ο οποίος έφυγε από το Αγρίνιο αήττητος, και με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, στις αποσκευές του.

Καλύτεροι οι Αγρινιώτες, με φλύαρη υπεροχή δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ στις λίγες φάσεις που είχαν.

Παθητικός ρόλος από την ομάδα του Πετράκη, η οποία παρουσιάστηκε χωρίς τον Μπαμπάμ, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Το ματς:


Ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή των κινήσεων, προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αθανασίου και κυρίως να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ που θα τον βοηθούσε να διαχειριστεί καλύτερα την αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης, με τον Γιάννη Πετράκη να αφήνει εκτός το μεγαλύτερο όπλο του φέτος, Μπαμπαμ, περιορίστηκε στα πρώτα 45 λεπτά σε έναν πιο παθητικό ρόλο. Με τον Αναστασάκο να «παλεύει» στην κορυφή της επίθεσης και με τον Μπαντιμπαγκά στις λιγοστές φορές που βρήκε τη μπάλα να προσπαθεί να… «τρέξει» τους Αγρινιώτες.

Όσες φορές υπήρξε καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους. Οι Καμαρά, Μπελόν και Μπόγιοβιτς ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, σε μεγάλο βαθμό ταλαιπώρησαν την άμυνα των Κρητικών, όμως μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το 0-0 συντρόφευε δύο ομάδες, αφού και ο Εργοτέλης, σε καμία ουσιαστική στιγμή, δεν κατάφεραν να απειλήσουντην εστία του Ράφαελ.

Το δεύτερο μέρος είχε το ίδιο μοτίβο. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε, σχετικά καλά, όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αθανασίου. Όσες, δε, φορές το έκανε, ήταν με μακρινά σουτ και χωρίς να «πατάει» την αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη πλευρά, το παιχνίδι κυλούσε στα… μέτρα του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί είχαν το μηδέν στην άμυνα, δεν απειλούνταν ιδιαίτερα, ενώ προσπαθούσαν να βρουν και κενούς χώρους για να αναπτυχθούν επιθετικά.

Το 0-0 διατηρούνταν μέχρι τα τελευταία λεπτά, ενώ οι προπονητές, με τις δικές τους διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο προσπαθούσαν να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα της αναμέτρησης. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη, δεν άλλαξε κάτι, οι δύο ομάδες πήραν από έναν πόντο, ο Εργοτέλης συνέχισε να είναι αήττητος μετά από τις τέσσερις αγωνιστικές και ο Παναιτωλικός, να παραμένει με τρεις πόντους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (58’ Δάρλας), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82’ Κουτσοσπύρος), Γκάλο, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (70’ Καλογέρης).

Στον πάγκο: Τακίδης, Γοδόι, Παπουτσογιαννόπουλος, Άσκες,.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο (87’ Μπουχαλάκης), Χαντί, Καρντόσο, Τζανακάκης, Κοζορώνης (70’ Πελέ), Αναστασάκος, Μπαντιμπαγκά, Σαρρής.

Στον πάγκο: Δερμιτζάκης, Μεχία, Δωματάς, Μπαμπάμ, Ρέντζας.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας) Πηγή: sport-fm.gr

Ρέπεσα: «Ήμασταν νευρικοί και φοβισμένοι στην αρχή»

Στο άγχος της Κροατίας απέδωσε την κακή παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ιταλία ο Γιασμίν Ρέπεσα, αλλά δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη.

Ρέπεσα: «Ήμασταν νευρικοί και φοβισμένοι στην αρχή»
«Ήμασταν λίγο φοβισμένοι πριν τον αγώνα. Η Ιταλία στην πρώτη φάση είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά. Η παρουσία τόσων Κροατών στις κερκίδες ίσως να μας προκάλεσε νευρικότητα στο ξεκίνημα», δήλωσε ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός. «Η Ιταλία έδειχνε πολύ πιο ήρεμη στο ξεκίνημα. Στο δεύτερο μέρος ανακτήσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Συνεχίζουμε, κοιτάμε τον επόμενο αγώνα και θέλουμε να παίζουμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο», συμπλήρωσε.

Ο Λούκα Ζόριτς εκπροσώπησε τους παίκτες των νικητών. «Ευχαριστούμε στον κόσμο που μας υποστήριξε. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς. Δώσαμε το μάξιμουμ, παίξαμε πολύ δυνατά και κερδίσαμε χάρη στην άμυνά μας και το πάθος μας. Νομίζω πως δείξαμε περισσότερο ομάδα από την Ιταλία. Ο προπονητής μάς είπε στο ημίχρονο να μην έχουμε άγχος και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο νέος σέντερ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Πιανιτζάνι: «Κέρδισε η καλύτερη ομάδα»

Αν και… γκρίνιαξε για τη διαιτησία, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι αναγνώρισε ότι η Κροατία κέρδισε δίκαια την Ιταλία.

Πιανιτζάνι: «Κέρδισε η καλύτερη ομάδα»
Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη της Κροατίας επί της Ιταλίας ο προπονητής των «ατζούρι»,

«Είχαμε καλή προσέγγιση στον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και η διαφορά των πέντε πόντων που πήραμε είναι μικρή. Υπήρχαν και κάποια σφυρίγματα που ίσως άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κροατία έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, ενώ εμείς χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στον αγώνα. Συγχαρητήρια στην Κροατία. Εμείς είμαστε λίγο στενοχωρημένοι, γιατί με τέτοια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο που παίξαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα πάντως σήμερα».

Ο Λουίτζι Ντατόμε, πρώτος σκόρερ τα Ιταλίας στο ματς με 24 πόντους, τόνισε: «Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Η Κροατία εκεί πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, όταν ήμασταν καλοί. Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Εμείς προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο ματς στο τέλος, δείξαμε χαρακτήρα, αλλά η Κροατία κέρδισε δίκαια. Δεν χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Θα παίξουμε με την Ισπανία χωρίς φόβο και στόχος μας είναι να είμαστε στα προημιτελικά. Νιώθουμε περήφανοι για ό,τι έχουμε κάνει ως τώρα και δεν θα αλλάξει κάτι μέσα μας».

Μας… υποχρέωσαν οι Κροάτες!!

Η Κροατία επικράτησε της Ιταλίας 76-68, προκρίθηκε μαθηματικά στα προημιτελικά και έκανε για την Εθνική υποχρεωτικό το 2/2 στα εναπομείναντα ματς του ομίλου για να περάσει στα προημιτελικά.

Μας… υποχρέωσαν οι Κροάτες
Δύο νίκες θα χρειαστεί η Εθνική για να περάσει στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Γιατί μετά τη νίκη της Κροατίας επί της Ιταλίας με 76-68 στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, μία δεν θα αρκεί. Εκτός κι αν αυτή έρθει επί της Κροατίας τη Δευτέρα και η Ιταλία κερδίσει την Ισπανία...

Οι Κροάτες υπερείχαν στη μάχη της εξέδρας (περίπου 4.000, διπλάσιοι από τους Ιταλούς), αλλά η ομάδα του Πιανιτζάνι ήταν αυτή που ξεκίνησε δυναμικά το ματς. Με όπλο την εξαιρετική της άμυνα, παρά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και με οδηγό τον Ντατόμε στην επίθεση κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +9 (8-17). Η κυριαρχία των «ατζούρι» συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν έφτασαν σε νταμπλ σκορ (13-26). Η είσοδος του Ντρέιπερ ανέβασε την ομάδα του Ρέπεσα και παρότι ο Τόμιτς φορτώθηκε με τρία φάουλ κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στους πέντε με τη λήξη του ημιχρόνου (31-36).

Η αντεπίθεση της Κροατίας συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και μετά από τρία λεπτά προηγήθηκε με 41-40 με τρίποντο του Σίμον. Το κρεσέντο συνεχίστηκε και με διαδοχικούς πόντους από Μπογκντάνοβιτς και Ούκιτς η διαφορά έφτασε στους δώδεκα (57-45), με το επί μέρους σκορ της περιόδου να κλείνει στο 26-9! Η «χρβάτσκα» έφτασε και στο +15 (61-46) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά η Ιταλία δεν παραδόθηκε. Μείωσε στους τέσσερις, 70-66, 2:44 πριν το τέλος κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην ανατροπή. Με διαδοχικούς πόντους από τον Σίμον

Δεκάλεπτα: 8-17, 31-36, 57-45, 76-68.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 8, Ντρέιπερ 12, Μπογκντάνοβιτς 18, Σάριτς, Ρούντεζ 2, Ούκιτς 13, Σίμον 14, Μάρκοτα 2, Ζόριτς 7.

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 10, Τζεντίλε, Ροσέλι, Μέλι 2, Μπελινέλι 9, Ντίνερ 5, Κουζίν 7, Ντατόμε 24, Τσιντσιαρίνι 9.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Μπισάνγκ (Γαλλία). Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνοντας τη χώρα του... κάποτε!!

Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε τη Σλοβενία και ο Βασίλης Σκουντής διαπιστώνει με... φρίκη ότι η Ελλάδα δεν έχει νικήσει ποτέ τους οικοδεσπότες ενός Ευρωμπάσκετ, άρα ήρθε η ώρα (τους)!
Οπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, για τον αποψινό (κρισιμότατο και δύσκολο) αγώνα της Εθνικής με τη Σλοβενία, υπάρχουν καλά και κακά νέα, από ποια άραγε θέλετε να αρχίσω;
Παίρνω μόνος μου την απόφαση να (το κάνω λίγο θρίλερ και) να αρχίσω από τα καλά, που δεν είναι δα και εξαίσια! Μπορεί η λεγόμενη «παράδοση» της ελληνικής ομάδας με τους Σλοβένους να είναι μοιρασμένη σε επίσημους αγώνες (3-3 σε προκριματικές και τελικές φάσεις Ευρωμπάσκετ), αλλά τουλάχιστον τους έχουμε νικήσει στα τελευταία τρία ματς, δύο εκ των οποίων είχαν κομβική σημασία:
*ακριβώς σαν σήμερα (14 Σεπτεμβρίου 2007) στον προημιτελικό της Μαδρίτης, με 63-62 σε μια επική  ανατροπή από το 58-42 με το λέι απ του Παπαλουκά (17 πόντοι στη... μούρη του Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς
*στον μικρό τελικό του Κατοβίτσε, το 2009 με την οργιώδη εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (23 πόντοι)
*και στη δεύτερη φάση της προπέρσινης διοργάνωσης στο Βίλνιους με 68-60, χοροστατούντος του Νίκου Ζήση (19 πόντοι)
Παρεμπιπτόντως η ήττα που γνώρισε η Εθνική από τη Σλοβενία (με 68-56) στη δεύτερη αγωνιστική της Α’ φάσης το 2005 στο Βελιγράδι μπορεί να μας κλόνισε από... συναισθηματικής πλευράς μετά τον «στραγγαλισμό» των Γάλλων στην πρεμιέρα, αλλά στην πραγματικότητα απέβη επωφελής διότι ταρακούνησε την ομάδα, την ατσάλωσε και κατέστη το εφαλτήριο για τις επιγενόμενες πέντε συνεχείς νίκες και την αναρρίχηση στον χρυσοποίκιλτο θρόνο.
Πάμε τώρα στα κακά νέα: οι Σλοβένοι είναι οι αμφιτρύωνες του 38ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η Εθνική δεν έχει νικήσει ποτέ, μα ποτέ, την εκπρόσωπο της χώρας η οποία διοργανώνει το Τουρνουά. Ποτέ των... ποτών, λέμε!
Η Ελλάδα αγωνίζεται για 25η φορά σε Ευρωμπάσκετ και στο πλαίσιο αυτών των συμμετοχών της, της έλαχε (όχι μια και δύο, πέντε και δέκα, αλλά0 13 φορές να αντιμετωπίσει τους εκάστοτε οικοδεσπότες, αλλά τζίφος! Δεν κατάφερε να νικήσει ποτέ και κανέναν από δαύτους και τούτο το 0-13 μπορεί να μη δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον αλλά σε κάθε περίπτωση (ακόμη και εν τη αγνοία των προπονητών και των παικτών)  βάζει ένα στοιχείο ίντριγκας στα αρνητικά δεδομένα και στα φιλόδοξα ζητούμενα της αποψινής αναμέτρησης.
Ιδού, λοιπόν, οι 13 αγώνες στους οποίους η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει τους οικοδεσπότες του Ευρωμπάσκετ:
*21 Μαίου, 1949/Κάιρο: Ελλάδα-Αίγυπτος 39-50 (Πρωταθλήτρια η Αίγυπτος, τρίτη η Ελλάδα)
*29 Απριλίου 1961, Βελιγράδι: Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 57-86 (2η η Γιουγκοσλαβία, 17η η Ελλάδα)
*2 Οκτωβρίου 1973/ Βαρκελώνη: Ελλάδα- Ισπανία 74-86 (2η η Ισπανία, 11η η Ελλάδα)
*9 Ιουνίου 1979/Τορίνο: Ελλάδα-Ιταλία 52-81 (5η η Ιταλία, 9η η Ελλάδα)
*26 Μαίου 1981/Μπρατισλάβα:Ελλάδα-Τσεχοσλοβακία 70-95 (3η η Τσεχοσλοβακία, 9η η Ελλάδα)
*27 Μαίου 1983/Λιμόζ; Ελλάδα-Γαλλία 77-79 (5η η Γαλλία, 11η η Ελλάδα)
*20 Ιουνίου 1989/ Ζάγκρεμπ: Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 68-103
*25 Ιουνίου 1989/ Ζάγκρεμπ; Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 77-98 στον τελικό (Πρωταθλήτρια η Γιουγκοσλαβία, 2η η Ελλάδα)
*24 Ιουνίου 1991/Ρώμη: Ελλάδα-Ιταλία 72-82 (2η η Ιταλία, 5η η Ελλάδα)
*2 Ιουλίου 1993/Μόναχο: Ελλάδα-Γερμανία 73-76 στον ημιτελικό (Πρωταθλήτρια η Γερμανία, 4η η Ελλάδα)
*7 Σεπτεμβρίου 2007/Μαδρίτη: Ελλάδα- Ισπανία 58-76
*15 Σεπτεμβρίου 2007/Μαδρίτη: Ελλάδα-Ισπανία 77-82 στον ημιτελικό (2η η Ισπανία, 4η η Ελλάδα)
*17 Σεπτεμβρίου, 2011/ Κάουνας: Ελλάδα-Λιθουανία 69-73 (5η η Λιθουανία, 6η η Ελλάδα)
Σε αντίθεση με τα Ευρωμπάσκετ, η Εθνική δεν είναι παρθένα στους αγώνες της με αμφιτρύωνες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων στα οποία έχει συμμετάσχει και μετρά 2 νίκες και 2 ήττες σε ανάλογες περιπτώσεις,. Το 1986 στη Σαραγόσα και το 2010 στην Αγκυρα ηττήθηκε  από την Ισπανία με 87-86 και από την Τουρκία με 76-65 αντιστοίχως, ενώ το 1990 στο Μπουένος Αϊρες επιβλήθηκε της Αργεντινής με 81-78 και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Τορόντο έβαλε κάτω τον Καναδά με 74-71.
ΥΓ-1: Εμείς, λοιπόν απόψε δεν ψάχνουμε τη χώρα του ποτέ, όπως στην ομώνυμη ταινία («Finding Neverland») ο Τζόνι Ντεπ και η Κέιτ Γουϊνσλετ αλλά τη χώρα του... κάποτε!
ΥΓ-2: Παρ’ όλα αυτά (το 0-13 κόντρα στους γηπεδούχους, τον χαμό που θα γίνεται απόψε στη «Stožice Arena» και την ποιότητα των Σλοβένων) τολμώ να «εκτεθώ» και πάλι, όπως και πριν από τον αγώνα με τους... ακατονόμαστους: δεν χάνουμε!
Πηγή: gazzetta.gr

Oταν ο Μπέιλ... χόρεψε τον Ρονάλντο!! (vid)

Δείτε τι απίστευτη ντρίμπλα έκανε ο Γκάρεθ Μπέιλ στον Κριστιάνο Ρονάλντο στην προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Μπορεί η πρώτη συνάντηση των δύο σούπερ αστέρων να συνοδεύτηκε με χαμόγελα αλλά στην προπόνηση, που έγινε με την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, ο Ουαλλός ζάλισε τον Πορτογάλο με μια εκπληκτική προσπάθεια...
Το σίγουρο είναι ότι εάν συνεχίσουν έτσι και δει ο Ρονάλντο να του κλέβει την δόξα, το κλίμα μεταξύ τους θα είναι εκρηκτικό!




Πηγή: gazzetta.gr

Μελισσανίδης, Μαρινάκης, οι σωτήρες!

Τα λέει όλα ο Αποδυτηριάκιας με αφορμή τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσά τους…
Από τον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη περιμένεις να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος. Όχι να βγάζουν στο κλαρί τα άπλυτά τους. Τέλος.
Ποιος, ρε, θα νοικοκυρέψει το πρωτάθλημα; Μόνον ένας μπορεί. Κανένας άλλος. Το κράτος. Έχει πράγματι τη δύναμη να επιβάλλει και να ελέγχει τους κανόνες ενός εμπορικού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.
Αυτός ο ένας, όμως, το κράτος αδιαφορεί εντελώς. Και συνειδητά. Μοναδικός στόχος του κράτος είναι να τα παίρνει από το ποδόσφαιρο. Πειρατικά. Ό,τι πάρουμε. Καμμία σχέση να εξελιχθεί σε ποδοσφαιρική βιομηχανία το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει σε χώρες της Δύσης, σ’εκείνες όπου ο κόσμος σπαρταράει για μπάλλα.
Η ευθύνη πέφτει στους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Όπως το λέω. Στους Μελισσανίδηδες και τους Μαρινάκηδες. Σ’αυτούς τους δύο γίγαντες, στον οικονομικό τομέα.
Δεν το επιχείρησαν Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης. Ποτέ δεν τα βρήκαν στο ποδόσφαιρο, παρ’ό,τι τους συνέδεε πολυετής οικογενειακή φιλία. Έτσι η κόντρα του καπετάν-Γιώργη με τον κουμπάρο του Σταύρακα Νταϊφά συνεχίστηκε πιο σφοδρά όταν στο παιχνίδι μπήκε ο Κόκκαλης. Σε εποχή που ο μίστερ Intracom ήταν ο Νο1 Έλληνας επιχειρηματίας κι είχε στη σκιά του το βαρδινογιαννέικο.
Σήμερα η πρώτη οικογένεια στην Ελλάδα, η ισχυρώτερη επιχειρηματικά, είναι ο Βαρδής με διάδοχο τον Τζίγγερ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και Μελισσανίδης στην ΑΕΚ εύκολα, πολύ εύκολα μπορούν να επιβάλλουν την τάξη και το νόμο στο πρωτάθλημα. Έτσι λέει ο αποδυτηριάκιας.


Ποιος ο ιδανικός άνθρωπος της πιάτσας για να τα βρουν Μαρινάκης, Μελισσανίδης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Όταν ο αποδυτηριάκιας λέει ότι δεν υπάρχει άνθρωπος να μεσολαβήσει για να τα φτιάξουν Μελισσανίδης και Μαρινάκης, εννοεί ότι δεν είναι δυνατή η παύση πυρός ανάμεσα στους δύο, ανοικτά πια, αντιπάλους. Με μία άλλη κουβέντα, υπάρχει πράγματι ο κατάλληλος άνθρωπος, ο πιο κατάλληλος στην περίπτωση, να επανέλθει η ειρήνη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μελισσανίδη, αλλά κι αυτός, ο ιδεώδης μεσολαβητής, θα αποτύγχανε

Μιλάμε για τον Γιώργο Σαλονίκη  (στη φωτό με Μαρινάκη). Τον επί Κόκκαλη αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού, έμπιστο του μίστερ Intracom, και κουμανταδόρο στην ομάδα μπάσκετ την περίοδο Γιάννη Ιωαννίδη. Τον απόλυτα αποδεκτό από Μελισσανίδη, Μαρινάκη.

Μετρημένοι, και πολλούς λέω, στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μοσχόμαγκες στην Αθήνα σαν τον Γιώργο Σαλονίκη. Ο ορισμός του αξιοσέβαστου απ’όλους τους παίκτες της νύχτας, των μπίζνες, της μπάλλας.

Είπαμε. Όχι απλά μάγκας, αλλά καταξιωμένος στην πρώτης γραμμής πινακοθήκη των μοσχόμαγκων. Λογοτιμήτης. Τουμπεκής. Ουδείς, και από αντιπάλους, από τα άλλα στρατόπεδα, διανοήθηκε να αμφισβητήσει την προσήλωση στον κώδικα του Γιώργου Σαλονίκη, σεσημασμένου γάβρου.

Δεν είναι κορόιδο ο Σαλονίκης. Μιλάνε τα σενάρια ζωής του. Γνωρίζει πολύ καλά τι είναι αυτό που χωρίζει Μαρινάκη, Μελισσανίδη, κυρίως ποιος ο χαρακτήρας τους. Που σημαίνει ότι θα είχε αποτυχία κάθε απόπειρα να πειθαρχούσε ο ένας από τους δύο στο κατεβάζουμε από την πλάτη το μπαζούκας.

Πηγή: gazzetta.gr

MLS: Στην κορυφή οι Σάουντερς!! (videos)

Πρώτοι στη Δύση και σε ολόκληρο το MLS είναι πλέον οι Σιάτλ Σάουντερς, καθώς επιβλήθηκαν της Ρέαλ Σολτ Λέικ με 2-0 στο «CenturyLink Field».
Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο 26χρονος Ομπαφέμι Μάρτινς έβαλε τους εκπρόσωπους της Ουάσινγκτον μπροστά στο σκορ. Γρήγορα-γρήγορα, ο Νιγηριανός διεθνής προκάλεσε έξαλλα πανηγύρια στις τάξεις των 50,000 θεατών και ευνόησε μία σχετικά εύκολη νίκη της ομάδας του.
Άλλωστε, στο 38ο λεπτό ο φορμαρισμένος Λαμάρ Νιγκλ βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια και διαμόρφωσε το 2-0. Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί διεθνείς, Έντι Τζόνσον και Κλιντ Ντέμπσεϊ, πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν περιείχε πολλές φάσεις.
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
26
45
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
28
45
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
28
45
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
28
39
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
27
37
Χιούστον Ντάιναμο
27
37
Σικάγο Φάιρ
27
36
Κολόμπους Κρου
28
32
Τορόντο
28
23
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
27
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
27
49
Ρέαλ Σολτ Λέικ
29
48
Λος Άντζελες Γκάλαξι
27
43
Κολοράντο Ράπιντς
28
42
Πόρτλαντ Τίμπερς
27
42
Ντάλας
27
40
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
27
37
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
28
37
Σίβας ΗΠΑ
28
25
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.







Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Βομβαρδισμός» από Λανούς!! (videos)

Άργησε, αλλά η Λανούς δικαιώνει πλέον τον τίτλο του φαβορί στη φετινή Inicial της Αργεντινής, καθώς συνέτριψε την Αρχεντίνος Τζούνιορς με 4-0.
Οι φιλοξενούμενοι είναι πρωτοπόροι της κατάταξης στο ξεκίνημα της έβδομης αγωνιστικής, αλλά η Λανούς συμπλήρωσε επτά βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες της πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η οποία πιστοποίησε την αγωνιστική άνοδό της. Στο 23ο λεπτό βρήκε δίχτυα ο Λαουτάρο Ακόστα, που μεταξύ άλλων έχει περάσει από τη Σεβίλλη, ενώ στο 55ο λεπτό ο έμπειρος Σαντιάγκο Σίλβα διαμόρφωσε το 2-0 και στο 66ο ο Λεάντρο Σομόζο το 3-0 με εξωπραγματικό «κεραυνό». Το 4-0 σημειώθηκε από τον Λούκας Μελάνο στο 80ό λεπτό.
Σε άλλο παιχνίδι, η Μπελγκράνο πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό της από το Κόπα Σουνταμερικάνα, αφού διέσυρε τη Βελέζ με 3-0. Ο Εστεμπάν Γκονζάλεζ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό, ενώ στο61ο ο 25χρονος Φερνάντο Μάρκεζ σημείωσε το 2-0 και στο 64ο ο Σέζαρ Περέιρα το 3-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Λανούς-Αρχεντίνος Τζούνιορς 4-0
Μπελγκράνο-Βελέζ 3-0
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
7
13
Λανούς
7
12
Άρσεναλ Σαραντί
6
12
Σαν Λορένζο
6
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
11
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
6
10
Χιμνάσια Λα Πλάτα
6
10
Κολόν Σάντα Φε
6
10
Βελέζ Σάρσφιλντ
7
9
Κίλμες
6
9
Μπόκα Τζούνιορς
6
9
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
6
8
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
7
8
Ρίβερ Πλέιτ
6
7
Ατλέτικο Ραφαέλα
6
7
Ολ Μπόις
6
6
Ροζάριο Σεντράλ
6
6
Ολίμπο
6
5
Τίγκρε
6
4
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
2
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.67
Μπόκα Τζούνιορς
1.66
Άρσεναλ Σαραντί
1.63
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.62
Λανούς
1.61
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Ρίβερ Πλέιτ
1.61
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.47
Κολόν Σάντα Φε
1.41
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.39
Σαν Λορένζο
1.39
Κίλμες
1.34
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.32
Ολ Μπόις
1.23
Τίγκρε
1.23
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.16
Ροζάριο Σεντράλ
1.00
Ολίμπο
0.83
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.






Πηγή: onsports.gr