Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μελισσανίδης, Μαρινάκης, οι σωτήρες!

Τα λέει όλα ο Αποδυτηριάκιας με αφορμή τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσά τους…
Από τον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη περιμένεις να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος. Όχι να βγάζουν στο κλαρί τα άπλυτά τους. Τέλος.
Ποιος, ρε, θα νοικοκυρέψει το πρωτάθλημα; Μόνον ένας μπορεί. Κανένας άλλος. Το κράτος. Έχει πράγματι τη δύναμη να επιβάλλει και να ελέγχει τους κανόνες ενός εμπορικού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.
Αυτός ο ένας, όμως, το κράτος αδιαφορεί εντελώς. Και συνειδητά. Μοναδικός στόχος του κράτος είναι να τα παίρνει από το ποδόσφαιρο. Πειρατικά. Ό,τι πάρουμε. Καμμία σχέση να εξελιχθεί σε ποδοσφαιρική βιομηχανία το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει σε χώρες της Δύσης, σ’εκείνες όπου ο κόσμος σπαρταράει για μπάλλα.
Η ευθύνη πέφτει στους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Όπως το λέω. Στους Μελισσανίδηδες και τους Μαρινάκηδες. Σ’αυτούς τους δύο γίγαντες, στον οικονομικό τομέα.
Δεν το επιχείρησαν Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης. Ποτέ δεν τα βρήκαν στο ποδόσφαιρο, παρ’ό,τι τους συνέδεε πολυετής οικογενειακή φιλία. Έτσι η κόντρα του καπετάν-Γιώργη με τον κουμπάρο του Σταύρακα Νταϊφά συνεχίστηκε πιο σφοδρά όταν στο παιχνίδι μπήκε ο Κόκκαλης. Σε εποχή που ο μίστερ Intracom ήταν ο Νο1 Έλληνας επιχειρηματίας κι είχε στη σκιά του το βαρδινογιαννέικο.
Σήμερα η πρώτη οικογένεια στην Ελλάδα, η ισχυρώτερη επιχειρηματικά, είναι ο Βαρδής με διάδοχο τον Τζίγγερ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και Μελισσανίδης στην ΑΕΚ εύκολα, πολύ εύκολα μπορούν να επιβάλλουν την τάξη και το νόμο στο πρωτάθλημα. Έτσι λέει ο αποδυτηριάκιας.


Ποιος ο ιδανικός άνθρωπος της πιάτσας για να τα βρουν Μαρινάκης, Μελισσανίδης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Όταν ο αποδυτηριάκιας λέει ότι δεν υπάρχει άνθρωπος να μεσολαβήσει για να τα φτιάξουν Μελισσανίδης και Μαρινάκης, εννοεί ότι δεν είναι δυνατή η παύση πυρός ανάμεσα στους δύο, ανοικτά πια, αντιπάλους. Με μία άλλη κουβέντα, υπάρχει πράγματι ο κατάλληλος άνθρωπος, ο πιο κατάλληλος στην περίπτωση, να επανέλθει η ειρήνη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μελισσανίδη, αλλά κι αυτός, ο ιδεώδης μεσολαβητής, θα αποτύγχανε

Μιλάμε για τον Γιώργο Σαλονίκη  (στη φωτό με Μαρινάκη). Τον επί Κόκκαλη αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού, έμπιστο του μίστερ Intracom, και κουμανταδόρο στην ομάδα μπάσκετ την περίοδο Γιάννη Ιωαννίδη. Τον απόλυτα αποδεκτό από Μελισσανίδη, Μαρινάκη.

Μετρημένοι, και πολλούς λέω, στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μοσχόμαγκες στην Αθήνα σαν τον Γιώργο Σαλονίκη. Ο ορισμός του αξιοσέβαστου απ’όλους τους παίκτες της νύχτας, των μπίζνες, της μπάλλας.

Είπαμε. Όχι απλά μάγκας, αλλά καταξιωμένος στην πρώτης γραμμής πινακοθήκη των μοσχόμαγκων. Λογοτιμήτης. Τουμπεκής. Ουδείς, και από αντιπάλους, από τα άλλα στρατόπεδα, διανοήθηκε να αμφισβητήσει την προσήλωση στον κώδικα του Γιώργου Σαλονίκη, σεσημασμένου γάβρου.

Δεν είναι κορόιδο ο Σαλονίκης. Μιλάνε τα σενάρια ζωής του. Γνωρίζει πολύ καλά τι είναι αυτό που χωρίζει Μαρινάκη, Μελισσανίδη, κυρίως ποιος ο χαρακτήρας τους. Που σημαίνει ότι θα είχε αποτυχία κάθε απόπειρα να πειθαρχούσε ο ένας από τους δύο στο κατεβάζουμε από την πλάτη το μπαζούκας.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: