Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Ζόρια» για πρώην παράγοντες της ΑΕΚ!!

Ακόμα περισσότερο σφίγγει ο κλοιός του άρθρου 44 για πρώην παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπόμνημα του Υπουργείου Εσωτερικών κινεί ήδη διαδικασίες εναντίον 20 προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων από το 1988.

«Ζόρια» για πρώην παράγοντες της ΑΕΚ
Πιο έντονος από ποτέ είναι ο «εφιάλτης» του άρθρου 44 για πρώην διοικητικούς παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη από το Υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες άρχισε να κινεί ήδη διαδικασίες εναντίον 20 πρώην προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων από το 1988 κι έπειτα.

Κάνει ακόμα πιο επιτακτική λοιπόν -προκειμένου να μην γίνει διάρρηξη της ρύθμισης και τεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες νομικές συνέπειες- τη συγκέντρωση των δυο δόσεων που έχουν απομείνει (συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ) ως την τελευταία εργάσιμη του Σεπτέμβρη.


Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«H διαδικασία εκκαθάρισης της ΑΕΚ βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν τα βάσανα πρώην παραγόντων της, λόγω του άρθρου 44. Με απλήρωτες τις δύο τελευταίες δόσεις συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, από 1,25 εκ. τον Σεπτέμβριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2014, ενδεχόμενη "διάρρηξη" της ρύθμισης θα επαναφέρει τα χρέη σε ύψη-μαμούθ - για παράδειγμα, από τον Σταύρο Αδαμίδη η απαίτηση του Δημοσίου φτάνει τα 167 εκατομμύρια ευρώ!

Ηδη η Εφορία άρχισε να κινεί διαδικασίες κατά πρώην διοικούντων την "Ένωση" και η Real News φέρνει σήμερα στο φως απόρρητο έγγραφο που πιστοποιεί του λόγου το αληθές.

Με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον", το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απέστειλε το προηγούμενο διάστημα δισέλιδο, εσωτερικό υπόμνημα προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, με κοινοποίηση στη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών-Τμήμα Δικαστικό, την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης και την Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου & Αναγκαστικής Είσπραξης, με θέμα "Λήψη μέτρων για είσπραξη χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ".

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται ότι "στη συμφωνία προβλέπεται δυνατότητα ανατροπής της και αναβίωσης των οφειλών που έχουν αποσβεστεί δυνάμει αυτής με μονομερή εξώδικη ενέργεια του Δημοσίου", αλλά και ότι "πρέπει να εξεταστεί αμελλητί η υφιστάμενη νομική κατάσταση της εταιρείας, ώστε να ληφθούν εγκαίρως σε βάρος αυτής τα προσήκοντα μέτρα για την είσπραξη των απαιτήσεων του Δημοσίου".

Στο τέλος δε του εγγράφου, "επισημαίνεται η δυνατότητα άμεσης λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των διοικούντων αυτήν, προκειμένου να εισπραχθούν χρέη της προς το Δημόσιο για τα οποία υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη των προσώπων αυτών κατά τις κείμενες διατάξεις".

Με δεδομένο ότι η απαίτηση του άρθρου 44 ξεκινά το 1988, στο "στόχαστρο" της Εφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται περισσότεροι από είκοσι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΠΑΕ, όσοι δηλαδή είχαν δικαίωμα υπογραφής και δέσμευαν την εταιρεία.

Ανάμεσά τους οι κ. Λεωτσινίδης, Στράτος, Γενεράκης, Στάθης, Μελισσανίδης, Καρράς, αδελφοί Ψωμιάδη, Ρόκκας, Σταυρόπουλος, Νικολαΐδης, Θανόπουλος (οι δύο αυτοί διώκονται για πλημμέλημα), Αδαμίδης, Δημητρέλος (οι δύο τους για κακούργημα). Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την καταβολή της δόσης των 1,25 εκατομμυρίων ευρώ του τρέχοντος Σεπτεμβρίου λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και πως μέχρι πρόσφατα η οφειλή παρέμενε ανεξόφλητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: