Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Δεν δέχεται κανείς να υπογράψει για την Empire»



«Δεν δέχεται κανείς να υπογράψει για την Empire»
Νέες εξηγήσεις για τη μήνυση του Γιώργου Κιντή εναντίον του Δ.Σ.της «Empire» έδωσε ο Βασίλης Πουλάκος.

Μετά τη συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας παρείχε επιπλέον διευκρινίσεις.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι η ζημιά 3,5 εκατ. οφείλεται σε κακοδιαχείριση και πριν εξηγήσει γιατί συμψηφίστηκαν τα 5 εκατ., αποκάλυψε ότι δεν δημοσιεύτηκε ισολογισμός επειδή… δεν δέχεται να υπογράψει κανείς.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πουλάκος στο «aek365»

Για τους λόγους που έγινε η μήνυση: «Οι κατηγορίες που κυρίου Κιντή είναι τρεις: Ότι η Empire 1924 έχει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ότι δεν δημοσιεύθηκε ισολογισμός της εταιρείες για το 2011 και ότι υπάρχει μια εγγραφή απαίτησης και ταυτόχρονα υποχρέωσης της ΠΑΕ προς τον ίδιο συμβαλλόμενο (σ.σ. Puma) 4.994.106,81 ευρώ στον ισολογισμό που δημοσιεύθηκε στις 30/6/2011, που κατά την άποψή του δεν δικαιολογείται».

Για τις ζημιές 3,5 εκατ. ευρώ: «Αυτές οι ζημίες δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα των χρήσεων από το 2005. Είναι συνέπεια του γεγονότος ότι αυτή η εταιρεία είναι ζημιογόνος από την ημέρα της ίδρυσής της, λόγω της διαχείρισης που έγινε και ο κ. Κιντής θα μπορούσε τόσα χρόνια ως μέτοχος να ζητήσει εξηγήσεις από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα, οι υποχρεώσεις της Empire ήταν πολύ μεγαλύτερες και μειώθηκαν σε αυτό το ποσό, έπειτα από συμφωνία που έγινε με την Puma».

Για τους λόγους που η Empire 1924 δεν δημοσίευσε ισολογισμό για το 2011, αλλά και το γεγονός ότι πρόεδρός της παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης: «Ο λόγος που δεν δημοσιεύθηκε ισολογισμός είναι ότι κανείς δεν δέχεται να τον υπογράψει. Η Empire είναι μια προβληματική επιχείρηση και ο κ. Αδαμίδης ήδη αντιμετωπίζει ποινικές κυρώσεις για τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο. Για το λόγο αυτό ο κ. Δημητρέλος δεν δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία και της Empire και να τον "απαλλάξει" από τα καθήκοντα του.

Για να δημοσιευθεί ισολογισμός πρέπει να υπογράψουν τρία άτομα. Εγώ σας δηλώνω τώρα ότι ως οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, τον υπογράφω. Τον υπογράφει και ο κ. Αδαμίδης, ως πρόεδρος. Βρείτε μου ένα μέλος του ΔΣ να υπογράψει. Ποιος θα δεχθεί να υπογράψει, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία αυτή τη στιγμή; Γι' αυτό δεν έγινε και ΓΣ της εταιρείας, που θα είχε ως θέμα και την ανάδειξη νέου ΔΣ, αφού κανείς δεν δέχεται να αναλάβει τη διοίκησή της»
!

Για την υπόθεση Puma και την εγγραφή των 4.994.106,81 ευρώ στον ισολογισμό της ΠΑΕ στις 30/6/2011: «Θεωρώ ότι ο κ. Κιντής φαντάζεται πως η ΠΑΕ εκμεταλλεύτηκε ενεργητικό της Empire ύψους σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για να διαγράψει αντίστοιχα χρέη της προς την Puma (μιλάμε για εμπορεύματα, όχι για χρήματα) και πως μέσω αυτής της διαδικασίας η ΠΑΕ βγήκε… κερδισμένη, αλλά ο ίδιος ζημιώθηκε ως μέτοχος της Empire. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Για το πώς εξηγεί ο ίδιος το τι συνέβη: «Στην προσπάθειά μας να έρθουμε σε μια συμφωνία με την Puma για οφειλές προηγούμενων χρήσεων, ακολουθήσαμε δύο ξεχωριστές διαδικασίες. Η πρώτη αφορά αυτά τα 5 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα ήταν συσσωρευμένες υποχρεώσεις της ΑΕΚ προς την Puma και ταυτόχρονα απαιτήσεις της από την Puma.

Αυτό συνέβη επειδή όλο το αθλητικό υλικό που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ για την πρώτη ομάδα της, αλλά και για όλα τα τμήματα υποδομής, η Puma τα τιμολογούσε (σ.σ.: δηλαδή, τα... χρέωνε) για δικούς της λόγους και ταυτόχρονα τα συμψηφίζαμε μέσω χορηγίας της εταιρίας προς την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μέχρι τη στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το ποσό και αποφασίσαμε να διαγραφούν ταυτόχρονα οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις μας.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια ξεχωριστή διαπραγμάτευση, μέσω της οποίας συμφωνήσαμε ως Empire με την Puma να επιστρέψουμε αθλητικό υλικό που υπήρχε στις αποθήκες, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως… φανέλες Ριβάλντο, αλλά αφορά γενικά κάποια εμπορεύματα, προκειμένου να σβηστούν απαιτήσεις της Puma από την Empire και οι υποχρεώσεις της εταιρείας να μειωθούν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ετσι κι έγινε προς όφελος της Empire.

Όλα αυτά που σας λέω και αφορούν και τις δύο ξεχωριστές συμφωνίες υπάρχουν στα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράψαμε με τη νέα, το τονίζω αυτό: Με τη νέα διοίκηση της Puma»
.

Δεν πάει Λονδίνο ο Παπαδόπουλος!!

Δεν πάει Λονδίνο ο Παπαδόπουλος
Μπορεί τα νέα από την ανάρρωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου να είναι καλά, δεδομένου ότι φαίνεται να έχει ξεπεράσει την ανεμοβλογιά που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ο τεχνικός της Σάλκε, Χουμπ Στέβενς, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Έλληνα αμυντικού για την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ (24/10, 21:45).

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας, ενόψει της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, στο οποίο η Σάλκε θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους «κανονιέρηδες».

Από την άλλη, στις αρχικές επιλογές του τεχνικού της Σάλκε βρίσκεται ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, Γιούλιαν Ντράξλερ, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του που είχε αποκομίσει στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν στο παιχνίδι κόντρα στην Μονπελιέ υπέστη κάταγμα στον καρπό.



πηγή: sport-fm.gr
 

Σίγουρος για την επιτυχία ο Πελεγκρίνι!!

Σίγουρος για την επιτυχία ο Πελεγκρίνι
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη «Gazzetta dello sport» ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, με αφορμή τον αγώνα της Μάλαγα με τη Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χιλιανός προπονητής έδειξε να πιστεύει πολύ στους παίκτες του, αποκάλυψε πως οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί, ενώ παραδέχτηκε πως η πώληση του Καθόρλα ήταν ένα λάθος της διοίκησης.

Τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι λίγο έλειψε να «τινάξουν» στον αέρα το «οικοδόμημα» που λέγεται Μάλαγα. Η ομάδα που εντυπωσίασε την περασμένη χρονιά και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βρισκόταν ένα βήμα από τη διάλυση. Τελικά, χάρη στην πίστη των παικτών και του προπονητή και σε μια πιο λογική διαχείριση, η Μάλαγα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει.

Ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, Μανουέλ Πελεγκρίνι, μίλησε στη «Gazzetta dello sport» πριν την αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι παίκτες του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την δική μας κατάσταση και όχι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μίλαν. Αν το κάνουμε μπορούμε να νικήσουμε και να συνεχίσουμε το δρόμο που ξεκινήσαμε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Θέλουμε σύντομα να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και αυτά τα ματς με τους Ιταλούς είναι σημαντικά για να το πετύχουμε», τόνισε ο Πελεγκρίνι.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αλλά κάτι τέτοιο κάναμε και πριν από λίγα χρόνια με τη Βιγιαρεάλ και φτάσαμε μέχρι τους ημιτελικούς. Συνεπώς, αν παίζουμε όπως τελευταία, μπορούμε να θέσουμε υψηλούς στόχους. Από εμάς εξαρτάται το πού θα φτάσουμε. Η ομάδα έχει ποιότητα και αυτό θα φανεί και στην πορεία», απάντησε ο Χιλιανός.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, φάνηκε πως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν. «Αντιμετωπίσαμε οικονομικά προβλήματα, αλλά οι παίκτες δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δούλεψαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το αποτέλεσμα φαίνεται τώρα. Λυπάμαι, μόνο, για την πώληση του Καθόρλα. 15 εκατ. ευρώ είναι ποσό που μπορούσε να εισπράξει η διοίκηση από την πρόκρισή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χρειάστηκε να επέμβω για να μην διαλυθεί περαιτέρω αυτό που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο. Ευτυχώς πρόλαβα τα χειρότερα», τόνισε ο Πελεγκρίνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Σκεφτόμαστε μόνο το Champions League»

«Σκεφτόμαστε μόνο το Champions League»
Το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού κρίνεται στο αυριανό παιχνίδι με την Μονπελιέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ραφίκ Τζεμπούρ κατά τη συγκέντρωση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για τη Γαλλία. Ο Αλγερινός επιθετικός τόνισε ότι το ματς με την ομάδα του Ρενέ Ζιράρ είναι ένας τελικός για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν ως μοναδικός στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

«Έτσι είναι, είναι σαν τελικός για εμάς. Και οι δύο θέλουμε να συνεχίσουμε στο Champions League. Μπορεί οι πιθανότητες να δείχνουν πως μπορούμε να συνεχίσουμε στο Europa League, όμως εμείς σκεφτόμαστε το Champions League. Το ματς είναι τελικός για εμάς», ανέφερε αρχικά ο 28χρονος φορ και πρόσθεσε:

«Είναι περίπλοκο αυτό γιατί θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Θέλουμε επίσης να πάρουμε βαθμούς. Αυτό επιθυμεί και ο Ζαρντίμ. Πρέπει να πάρουμε πόντους από αυτό το ματς. Θα κάνουμε τα πάντα. Δεν είμαι προπονητής, αλλά η Μονπελιέ είναι δυνατή και της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Έχει γαλλική νοοτροπία, έχει νέα ταλέντα, αλλά λίγη εμπειρία και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Το πλάνο για τη Γαλλία

Την εμφάνιση του «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ θέλει να επαναλάβει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με την Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να παρατάξει με προσεκτική τακτική αμυντική λειτουργία τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα ψάξουν το γκολ με καλές αντεπιθέσεις. Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των στημένων φάσεων, κάτι που φανερώθηκε στη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μοιρασμένες πιθανότητες αν ο Κάρολ ή ο Μέγιερι θα υπερασπιστεί την εστία των πρωταθλητών Ελλάδας στο «Stade de la Mosson». Από εκεί και πέρα, την αμυντική τετράδα αναμένεται να αποτελέσουν - από δεξιά προς αριστερά - οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης μαζί με τον Μοντέστο, ενώ τρίτος στον άξονα θα είναι ο Μασάντο. Στην επίθεση θα παίξουν οι Φουστέρ, Αμπντούν και Τζεμπούρ.

Ίσως σημειωθεί έκπληξη

Θέση στο αρχικό σχήμα, όμως, διεκδικούν ο Γκρέκο και ο Ντιακιτέ. Ο Ιταλός θα είναι στον άξονα, αν ο Μανιάτης παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας ή στα άκρα της μεσαίας γραμμής αντί του Αμπντούν, όπως είχε συμβεί στο ματς με την Άρσεναλ.

Από την πλευρά του, ο Αφρικανός μπορεί να αγωνιστεί ως δεξί μπακ, κάτι που είχε γίνει στην Αγγλία, και στο κέντρο, όμως στη συνέχεια δεν τον εμπιστεύτηκε ο Ζαρντίμ. Αν παίξει ο Ντιακιτέ στα δεξιά, τότε πιθανότητα, ο Τοροσίδης θα μείνει στον πάγκο, εκτός του χρησιμοποιήσει ως αριστερό μπακ και ο Χολέμπας πάει στα χαφ (κάτι που έκανε σε αρκετά ματς ο Ερνέστο Βαλβέρδε).

Η αποστολή

Λίγο μετά τη μία και μισή ο Ολυμπιακός έφτασε στο Μονπελιέ με τριάντα λεπτά καθυστέρηση, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Λεονάρντο Ζαρντίμ και αργότερα θα ακολουθήσει η προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδας στο γήπεδο της Μονπελιέ εν όψει του αυριανού αγώνα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε μαζί του όλους τους διαθέσιμους παίκτες: Κάρολ, Μέγερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Φουστέρ, Μοντέστο, Μανιάτης, Φέισα, Ντιόγο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Λυκογιάννης, Μασάντο, Κοντρέρας και Ντιακιτέ. Εκτός έμειναν οι Σιόβας, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης και Παπάζογλου.

Την αποστολή συνοδεύουν οι Κοβάσεβιτς, Μώραλης, Καραπαπάς και Βερνίνος, ενώ είναι πιθανό να είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιάννης Βρέντζος. Δεν θα πάει στη Γαλλία ο Βαγγέλης Μαρινάκης.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Τους έχω εμπιστοσύνη με Ολυμπιακό…»

«Τους έχω εμπιστοσύνη με Ολυμπιακό…»
Ο Ρενέ Ζιράρ θα κοουτσάρει εξ αποστάσεως τη Μονπελιέ στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στη Γαλλία. Ο τεχνικός των πρωταθλητών τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για χειρονομία προς τον προπονητή της Σάλκε, Χουμπ Στέβενς και δεν του επιτρέπεται η παρουσία στον πάγκο ή στα αποδυτήρια. Πάντως ο ίδιος δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του ότι θα τα καταφέρει και δίχως αυτόν.

«Τουλάχιστον παίζουμε εντός έδρας κι όχι εκτός. Έτσι δεν θα έχω άλλους γύρω μου να με ενοχλούν. Όταν είσαι στην κερκίδα σε ξένο γήπεδο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί», δήλωσε και πρόσθεσε: «Μου αρέσει να είμαι κοντά στη δράση, να συμμετέχω κι εγώ στο παιχνίδι, να το ζω από κοντά. Γι’ αυτό και η τιμωρία μου είναι κάτι ενοχλητικό για μένα. Θα μπορούσα να μείνω και στο σπίτι μου, αλλά δεν αντέχω στη σκέψη να μην είμαι στο γήπεδο».

Όσο για το αν ανησυχεί για την εφαρμογή του πλάνου του από τους παίκτες του χωρίς τον ίδιο στον πάγκο, είπε: «Θα σχεδιάσω εγώ το ματς με τους συνεργάτες μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ακολουθείται πάντα το πλάνο. Είναι δική τους ευθύνη να το κάνουν, αλλά τους έχω εμπιστοσύνη και είναι μεγάλα παιδιά. Το σύνολο έχει περισσότερη σημασία από τις μονάδες».



πηγή: sport-fm.gr
 

Ινιέστα: «Πήραμε το μάθημα από τη Σπαρτάκ»

Ινιέστα: «Πήραμε το μάθημα από τη Σπαρτάκ»
Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μοιάζει το ακλόνητο φαβορί για την αποψινή αναμέτρηση απέναντι στη Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Αντρές Ινιέστα αρνείται να υποτιμήσει τους Σκωτσέζους. Ο Ισπανός μέσος τόνισε πως η νίκη με την ψυχή στο στόμα επί της Σπαρτάκ Μόσχας για την πρώτη αγωνιστική, έχει γίνει μάθημα για τους «μπλαουγκράνα».

Ο Ινιέστα δήλωσε εντυπωσιασμένος από την απόδοση της ομάδας του Νιλ Λένον κόντρα στη Μπενφίκα και τη Σπαρτάκ Μόσχας και ξέρει ότι οι Καταλανοί δεν πρέπει να εφησυχάσουν ενόψει του αγώνα στο «Καμπ Νου»: «Η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη ομάδα από την Σέλτικ, όμως είχαμε και την πρόσφατη εμπειρία της Σπαρτάκ Μόσχας. Κάθε λάθος μπορεί να αλλάξει τη ροή του ματς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό».

Την ίδια ώρα ο άσος της Μπαρτσελόνα δηλώνει… θαυμαστής της ομάδας του: «Είμαστε απίστευτο σύνολο. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Εγώ, αν ήμουν θεατής, θα αγόραζα εισιτήριο για κάθε ματς της Μπαρτσελόνα γιατί θα ήξερα ότι το θέαμα είναι εγγυημένο». 



πηγή: sport-fm.gr