Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση Γκαλιάνι η απόσυρση στο Μιλανέλο!!

Απόφαση Γκαλιάνι η απόσυρση στο Μιλανέλο
Τις δικές του εξηγήσεις για την υποχρεωτική παραμονή των παικτών στο Μιλανέλο προσπάθησε να δώσει ο συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο ισχυρός άντρας της Μίλαν ξεκαθάρισε πως η ιδέα ήταν αποκλειστικά δική του, πως δεν είναι βέβαιος αν θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά πως όλα αυτά έγιναν κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Η «απόσυρση» των παικτών μιας ομάδας στο προπονητικό κέντρο και η υποχρεωτική παρουσία τους εκεί ακόμα και μετά το τέλος των προπονήσεων, θεωρείται ακραία πρακτική στην Ιταλία. Το να στερείς από τους παίκτες το δικαίωμα να επιστρέφουν στο σπίτι τους και στις οικογένειές τους, θεωρείται η μέγιστη «σιωπηρή» τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί σε μια ομάδα της γειτονικής χώρας. Μια πρακτική που από τη Δευτέρα έχει υιοθετήσει η Μίλαν.

Από την ώρα που έγινε γνωστό πως οι παίκτες της Μίλαν δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας, αλλά θα μείνουν κλεισμένοι στο Μιλανέλο μέχρι το Σάββατο, όλοι έψαχναν να βρουν τον «πνευματικό πατέρα» αυτής της απόφασης. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι, μιλώντας στην «Corriere dello sport» αποκάλυψε ποιος σκέφτηκε αυτή τη λύση.
«Είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την απόφαση. Ούτε ο Μπερλουσκόνι, ούτε ο Αλέγκρι μου ζήτησαν να αποσυρθούν οι παίκτες στο προπονητικό κέντρο. Μόνος μου το σκέφτηκα, μόνος μου το ανακοίνωσα στον προπονητή», ομολόγησε ο Γκαλιάνι.

Ο λόγος που οδήγησε τον Γκαλιάνι στο να «ασπαστεί»μια ακραία τακτική ποιος είναι; «Με το να μείνουν μέσα στο κέντρο οι παίκτες μας, τους δίνεται η ευκαιρία να κάτσουν και να σκεφτούν την περίοδο που περνάει η ομάδα, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να βρουν τρόπους να ξεφύγει η ομάδα από αυτή την κατάσταση που δεν αρέσει σε κανένα. Πρέπει να σκεφτούν τι συμβαίνει στη Μίλαν. Αγωνιστικά δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα η απόφαση αυτή, αλλά στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρει κιόλας», τόνισε ο Γκαλιάνι.

Το «μπαλάκι» περνάει στους παίκτες, λοιπόν, που καλούνται να δείξουν σημάδια βελτίωσης, τόσο με τη Μάλαγα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και με τη Τζένοα στο Καμπιονάτο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: