Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Δεν δέχεται κανείς να υπογράψει για την Empire»



«Δεν δέχεται κανείς να υπογράψει για την Empire»
Νέες εξηγήσεις για τη μήνυση του Γιώργου Κιντή εναντίον του Δ.Σ.της «Empire» έδωσε ο Βασίλης Πουλάκος.

Μετά τη συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας παρείχε επιπλέον διευκρινίσεις.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι η ζημιά 3,5 εκατ. οφείλεται σε κακοδιαχείριση και πριν εξηγήσει γιατί συμψηφίστηκαν τα 5 εκατ., αποκάλυψε ότι δεν δημοσιεύτηκε ισολογισμός επειδή… δεν δέχεται να υπογράψει κανείς.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πουλάκος στο «aek365»

Για τους λόγους που έγινε η μήνυση: «Οι κατηγορίες που κυρίου Κιντή είναι τρεις: Ότι η Empire 1924 έχει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ότι δεν δημοσιεύθηκε ισολογισμός της εταιρείες για το 2011 και ότι υπάρχει μια εγγραφή απαίτησης και ταυτόχρονα υποχρέωσης της ΠΑΕ προς τον ίδιο συμβαλλόμενο (σ.σ. Puma) 4.994.106,81 ευρώ στον ισολογισμό που δημοσιεύθηκε στις 30/6/2011, που κατά την άποψή του δεν δικαιολογείται».

Για τις ζημιές 3,5 εκατ. ευρώ: «Αυτές οι ζημίες δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα των χρήσεων από το 2005. Είναι συνέπεια του γεγονότος ότι αυτή η εταιρεία είναι ζημιογόνος από την ημέρα της ίδρυσής της, λόγω της διαχείρισης που έγινε και ο κ. Κιντής θα μπορούσε τόσα χρόνια ως μέτοχος να ζητήσει εξηγήσεις από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα, οι υποχρεώσεις της Empire ήταν πολύ μεγαλύτερες και μειώθηκαν σε αυτό το ποσό, έπειτα από συμφωνία που έγινε με την Puma».

Για τους λόγους που η Empire 1924 δεν δημοσίευσε ισολογισμό για το 2011, αλλά και το γεγονός ότι πρόεδρός της παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης: «Ο λόγος που δεν δημοσιεύθηκε ισολογισμός είναι ότι κανείς δεν δέχεται να τον υπογράψει. Η Empire είναι μια προβληματική επιχείρηση και ο κ. Αδαμίδης ήδη αντιμετωπίζει ποινικές κυρώσεις για τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο. Για το λόγο αυτό ο κ. Δημητρέλος δεν δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία και της Empire και να τον "απαλλάξει" από τα καθήκοντα του.

Για να δημοσιευθεί ισολογισμός πρέπει να υπογράψουν τρία άτομα. Εγώ σας δηλώνω τώρα ότι ως οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, τον υπογράφω. Τον υπογράφει και ο κ. Αδαμίδης, ως πρόεδρος. Βρείτε μου ένα μέλος του ΔΣ να υπογράψει. Ποιος θα δεχθεί να υπογράψει, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία αυτή τη στιγμή; Γι' αυτό δεν έγινε και ΓΣ της εταιρείας, που θα είχε ως θέμα και την ανάδειξη νέου ΔΣ, αφού κανείς δεν δέχεται να αναλάβει τη διοίκησή της»
!

Για την υπόθεση Puma και την εγγραφή των 4.994.106,81 ευρώ στον ισολογισμό της ΠΑΕ στις 30/6/2011: «Θεωρώ ότι ο κ. Κιντής φαντάζεται πως η ΠΑΕ εκμεταλλεύτηκε ενεργητικό της Empire ύψους σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για να διαγράψει αντίστοιχα χρέη της προς την Puma (μιλάμε για εμπορεύματα, όχι για χρήματα) και πως μέσω αυτής της διαδικασίας η ΠΑΕ βγήκε… κερδισμένη, αλλά ο ίδιος ζημιώθηκε ως μέτοχος της Empire. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Για το πώς εξηγεί ο ίδιος το τι συνέβη: «Στην προσπάθειά μας να έρθουμε σε μια συμφωνία με την Puma για οφειλές προηγούμενων χρήσεων, ακολουθήσαμε δύο ξεχωριστές διαδικασίες. Η πρώτη αφορά αυτά τα 5 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα ήταν συσσωρευμένες υποχρεώσεις της ΑΕΚ προς την Puma και ταυτόχρονα απαιτήσεις της από την Puma.

Αυτό συνέβη επειδή όλο το αθλητικό υλικό που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ για την πρώτη ομάδα της, αλλά και για όλα τα τμήματα υποδομής, η Puma τα τιμολογούσε (σ.σ.: δηλαδή, τα... χρέωνε) για δικούς της λόγους και ταυτόχρονα τα συμψηφίζαμε μέσω χορηγίας της εταιρίας προς την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μέχρι τη στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το ποσό και αποφασίσαμε να διαγραφούν ταυτόχρονα οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις μας.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια ξεχωριστή διαπραγμάτευση, μέσω της οποίας συμφωνήσαμε ως Empire με την Puma να επιστρέψουμε αθλητικό υλικό που υπήρχε στις αποθήκες, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως… φανέλες Ριβάλντο, αλλά αφορά γενικά κάποια εμπορεύματα, προκειμένου να σβηστούν απαιτήσεις της Puma από την Empire και οι υποχρεώσεις της εταιρείας να μειωθούν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ετσι κι έγινε προς όφελος της Empire.

Όλα αυτά που σας λέω και αφορούν και τις δύο ξεχωριστές συμφωνίες υπάρχουν στα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράψαμε με τη νέα, το τονίζω αυτό: Με τη νέα διοίκηση της Puma»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: