Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σαββίδης «Να συμμετάσχω στη δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης»

Την επιθυμία του να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να γίνει μια τεράστια δύναμη εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας πως ο σκοπός της εμπλοκής του δεν είναι να κερδίσει χρήματα.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» ανάφερε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν τη κατεύθυνση είναι η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, μία ομάδα που όπως χαρακτήρισε μεταφέρει όλη την ενέργεια της Πόλης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο περιοδικό «Ελλάδα»:

Για το ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ που άρχισε με το δάνειο:
«Τον ΠΑΟΚ, τον παρακολουθώ και τον αγαπώ όλη μου την ζωή. Πιο εντατικά άρχισα να ενδιαφέρομαι από το 2006 όταν για πρώτη φορά ήθελα να φανώ χρήσιμος σ' αυτήν την ομάδα. Η ομάδα αυτή μεταφέρει όλη την ενέργεια της Πόλης και αφού είμαστε απόγονοι εκείνης της αυτοκρατορικής πόλης, έτσι κι αλλιώς πονάμε αυτή την ομάδα. Και αφού διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, οι περισσότεροι Έλληνες της Ρωσίας πήγαν στον Βορρά της Ελλάδας και αυτόματα έγιναν φίλοι και οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση η κρίση άγγιξε όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και αθλητικά την Ελλάδα, και έπρεπε να σωθεί αυτή η ομάδα που από το 1926 είναι από τις αγαπημένες ομάδες του ποντιακού ελληνισμού. Από τις επαφές μου με την Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων, μας έγινε πρόταση να σώσουμε αυτή την ομάδα. Εμείς μελετήσαμε την πρόταση αυτή και αρχικά δανειοδοτήσαμε την ομάδα με 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να μπει στην Ευρώπη».

Για το αν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια επικερδής επιχείρηση:
«Πρώτος στόχος μας είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης. Αυτή η ομάδα έχει εκπληκτικούς φιλάθλους κι αυτό είναι μια τεράστια δύναμη. Έχει πάνω από 125 χιλιάδες φανατικών οπαδών και με τέτοια δύναμη ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι από τους κορυφαίους συλλόγους. Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα κερδίσω χρήματα, αλλά να συμμετάσχω στην δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης. Γι' αυτό θα προσπαθήσω».

Για το ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο στις παγκόσμιες σχέσεις:
«Εννοείται πως κάθε δική μας παρέμβαση στην Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη χωρίς να αφήσει κάποιο στίγμα. Εμείς όλο και περισσότερο δένουμε με αφανείς κλωστές την Ελλάδα με την Ρωσία κι εμείς ως Έλληνες της Ρωσίας ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα, όπως και πριν 500 ή 1000 χρόνια τότε που η Ρωσία έπαιζε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ελληνικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: