Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μπουγιουκλής: «Θα... ματώνουμε τη φανέλα»

Ο Δημήτρης Μπουγιουκλής φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο ΟΑΚΑ. Επίσης αναφέρθηκε στον πήχη που έχει βάλει φέτος η ομάδα αλλά και το στόχο ο οποίος είναι σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουν για τη νίκη.


Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ανεβασμένη ομάδα. Φάνηκε, όμως, ότι καταφέραμε να αλλάξουμε την κακή εικόνα του Άρη η οποία δεν άρμοζε στην ομάδα. Το θετικό είναι ότι ακόμη και όταν μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές παραμείναμε θετικοί στο γήπεδο και δείξαμε πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε ακόμη και τη νίκη».

Για την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο ΟΑΚΑ:

«Συνήθως έτσι συμβαίνει. Με την αλλαγή προπονητή αλλάζει κατευθείαν και η ψυχολογία στα αποδυτήρια, οι παίκτες θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω στους νέους. Εμείς ρίξαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχολογία. Ειδικά μετά τα δύο άτυχα αποτελέσματα που είχε η ομάδα συναντήσαμε παίκτες πεσμένους ψυχολογικά. Μας βοήθησε πολύ και η διακοπή να δουλέψουμε και στο κομμάτι της ψυχολογίας αλλά και στο τακτικό».

Για το κομμάτι της τακτικής με τα τρία χαφ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ:

«Για να πάρουμε κάτι θετικό, είχαμε πει με τα παιδιά, ότι θα πρέπει να έχουμε πολλά τρεξίματα, να πρεσάρουμε, να μην αφήσουμε τους τρεις χαφ του Παναθηναϊκού και τους επιθετικούς Κουίνσι, Τοτσέ και Χριστοδουλόπουλο να φανούν επικίνδυνοι. Δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, είχαμε και την επιλογή του Μπάμπη (σ.σ: Οικονομόπουλο), ενός παιδιού που το ξέραμε καλά από τα τμήματα υποδομής και μας δικαίωσε για την επιλογή μας».

Για το αν ικανοποιήθηκε από την εικόνα της ομάδας:

«Και οι τρεις του κέντρου πήγανε πολύ καλά. Γενικά, όμως, όλη η εικόνα μας ικανοποίησε. Αυτό είπαμε και στα παιδιά. Πρέπει όμως να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα, δεν κάναμε κάτι. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γεννωμένης από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε να πάμε σε αυτό το παιχνίδι για τη νίκη».

Για το υλικό της ομάδας:

«Είναι πλεονέκτημα αυτό που έχουμε, ότι ξέρουμε τους παίκτες, είναι παιδιά που τα έχουμε δουλέψει από τις Ακαδημίες. Παιχνίδι με παιχνίδι θα πάρουν τις εμπειρίες που χρειάζεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο για να ανεβάσουν απόδοση. Αυτό που θέλουμε είναι να προσθέτουμε πόντους για να καταφέρουμε να σταθεροποιηθούμε στην βαθμολογία».

Για το που έχει μπει ο πήχης φέτος:

«Είναι γεγονός ότι όλοι έχουνε συνειδητοποιήσει πως ο πήχης είναι πιο χαμηλά. Τα οικονομικά που ταλανίζουν την ομάδα έχουν ρίξει και το μπάτζετ. Ο κόσμος του Άρη όμως έχει δείξει ότι στηρίζει και παρά τις ήττες είδαμε ότι βρέθηκε μαζικά στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι στις τέσσερις πρώτες ομάδες με τα περισσότερα εισιτήρια».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα:

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά που έχουμε να κάνουμε, αυτό είπαμε και στα παιδιά. Από εκεί και περά με την κατάλληλη προσπάθεια που θα γίνει θα εμφανιστούμε ακόμη καλύτεροι».

Για το στόχο της ομάδας:

«Σε κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουμε για τη νίκη. Θα παίζουμε ποδόσφαιρο που θα αρέσει. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία ομάδα με τρεξίματα, πρέσινγκ, σωστή τακτική, καλή κυκλοφορία, να παίζει πειθαρχημένο ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει αυτό:

«Τουλάχιστον θα το παλέψουμε. Όπως κινηθήκαμε με τον Παναθηναϊκό, έτσι θα κινηθούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια, τουλάχιστον θα προσπαθούμε να ματώνουμε τη φανέλα και να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο».

Για το αν τον ενδιαφέρει η μονιμοποίηση στον πάγκο του Άρη:

«Το μόνο που κοιτάμε είναι το πως θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα σαν Άρης. Εμείς και αν φύγουμε από τον πάγκο, πάλι κοντά θα είμαστε».

Για το αν βοηθάει ότι γνωρίζουν τους ποδοσφαιριστές από μικρά παιδιά:

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα παιδιά, την φιλοσοφία, τις απαιτήσεις, τον τρόπο σκέψεις τους. Το θέμα είναι κάποια από αυτά να αντιληφθούν ότι παίζουν σε ένα τεράστιο σύλλογο. Το δείξαμε και με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είναι επίσης μεγάλη ομάδα, πήγαμε χωρίς φόβο, μοιρολατρία. Αυτό είπαμε από την αρχή όταν αναλάβαμε: ότι φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε χωρίς φόβο, να παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Θα επιδιώξουμε την σταθεροποίηση της ομάδας. Όλοι αποσπάσαμε θετικά σχόλια από την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Δεν αρμόζει στον Άρη να είναι χαμηλά στην βαθμολογία, χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: