Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Σημαντική για την παραμονή μας η νίκη»

«Σημαντική για την παραμονή μας η νίκη»
Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του και από την απόδοση του Μαϊκοσουέλ, εμφανίστηκε στα μικρόφωνα της «Rai 2» ο Φραντζέσκο Γκουιντολίν. Ο προπονητής της Ουντινέζε επανέλαβε πως η φετινή χρονιά δεν θυμίζει τις δύο προηγούμενες και πως η ομάδα του θα παλέψει ως το τέλος για την παραμονή της στη Serie A, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του Πίντσι, που τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια.

Η χρονιά που «τρέχει» είναι δύσκολη για την Ουντινέζε και οι οπαδοί της δεν πρέπει να έχουν υψηλές προσδοκίες. Αυτό προκύπτει κάθε φορά που ο Φραντζέσκο Γκουιντολίν μιλάει για τους στόχους της ομάδας του, κάνοντας σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, όταν η ομάδα του Φριούλι κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος στόχος φέτος είναι η παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Για το λόγο αυτό η νίκη της Ουντινέζε επί της Πεσκάρα με 1-0 αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον προπονητή της ομάδας, κάτι που φάνηκε από όσα είπε μετά τη λήξη του αγώνα σε δημοσιογράφους της «Rai2». «Το είπα πολλές φορές. Η χρονιά φέτος είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Πρέπει να συνηθίσουμε στη νέα πραγματικότητα. Η ομάδα δεν θα παλέψει για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για την παραμονή της. Για αυτό είναι σημαντική η νίκη μας, που ήρθε με παίκτη λιγότερο, επί μιας αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους με μας».

Μια νίκη που ήρθε χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μαϊκοσουέλ. «Είμαι χαρούμενος που πέτυχε το γκολ, αφού μέχρι τώρα όλοι τον θυμούνται για το ατυχές περιστατικό με το πέναλτι που έχασε και μας κόστισε τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι παίκτης με ποιότητα και απλά πρέπει να προσαρμοστεί. Η θέση του πίσω από τον Ντι Νατάλε του ταιριάζει και πιστεύω πως θα πάει ακόμα καλύτερα στα επόμενα ματς», σημείωσε ο Γκουιντολίν.

Ο τραυματισμός του Πίντσι πόσο θα επηρεάσει; «Ο Πίντσι θα απουσιάσει στα επόμενα παιχνίδια και αυτό θα είναι πρόβλημα για μας. Ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα γιατί τον έχουμε όλοι ανάγκη. Η απώλειά του είναι σημαντική», τόνισε ο Γκουιντολίν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: