Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις Κούπερ

Παρά την βαριά ήττα στην Τούμπα, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ διέκρινε καλά διαστήματα και δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης δεν είχε καθόλου τύχη.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ υποστήριξε ότι η ομάδα του στάθηκε άτυχη, ενώ ανέφερε και τα κομβικά σημεία του αγώνα. "Η διαφορά ήταν ότι εμείς δεν μετατρέψαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο κομβικά σημεία στο παιχνίδι. Καταρχήν το πρώτο πέναλτι, γιατί πιστεύω ότι μέχρι εκείνο το σημείο όλα ήταν ισορροπημένα, με την ομάδα μου να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ έριξε την ψυχολογία της ομάδας μου και λίγο πολύ οδήγησε στο να χάσουμε την ηρεμία μας. Το δεύτερο σημείο ήταν τα πρώτα 45 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου όπου κάναμε ένα πέναλτι που δεν χρειαζόταν καθόλου. Μετά το 3-0 η ομάδα έχασε κάθε ίχνος οργάνωσης και ηρεμίας όπως είχε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι.

Θα ψάξουμε να βρούμε τα όποια θετικά στοιχεία, αν και μετά από τέτοιο αποτέλεσμα, είναι δύσκολο να βρεθούν. Χρειαζόμαστε δουλειά, να βελτιώσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε την θέληση και την δίψα των παικτών για τη νίκη, διότι πολλές φορές αυτό σου γυρνάει μπούμερανγκ. Πόσο μάλλον σήμερα. Θεωρώ πάντως ότι η αντίδραση της ομάδας ήταν καλή. Είχε πάθος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έπαιξε λάθος. Υπήρχε έλλειψη οργάνωσης στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξουμε πολλά, απλά καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή τα λόγια περισσεύουν. Το αποτέλεσμα είναι σκληρό για μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από τις πιθανότητες που είχαμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στην πορεία".

"Δεν ψάχνω δικαιολογίες στον διαιτητή"
Σε ερώτηση σχετική με το πρώτο πέναλτι, αρνήθηκε να εκφράσει άποψη όπως και γενικότερα για την διαιτησία. "Δεν θα ψάξω να δικαιολογηθώ πίσω από τις αποφάσεις των διαιτητών. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να βρεθούν σε κακή μέρα. Το κακό ήταν ότι το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές. Ισως αυτό να είναι μέρος της δυναμικής και του κλίματος σε αυτά τα ντέρμπι. Δεν είναι πάντως του χαρακτήρα μου να βρω δικαιολογίες καταφεύγοντας στον διαιτητή. Συν τοις άλλοις, το πρωτάθλημα είναι μακρύ και ότι σου στερείται από την διαιτησία μπορεί να σου δοθεί σε άλλο παιχνίδι. Προσωπικά, θέλω να δω τα λάθη μας".

"Υπερβολικό το σκορ"
Ο Κούπερ ρωτήθηκε επίσης για το αν ο ίδιος δεν θεωρείται δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που επικαλέστηκε την τύψη. "Σας είπα ότι θεωρώ υπερβολικό το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό και κερδοφόρο παιχνίδι από τη στιγμή που έκανε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε σε αντίθεση με μας. Απλά λέω ότι εμείς είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κόκε. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, ούτε αμφισβητώ ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, απλά ήταν υπερβολικό το αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν 20% πιθανότητες να πάει η μπάλα στο δοκάρι. Δεν είπα ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε λόγω τύχης, αλλά σίγουρα το ποσοστό της τύχης ήταν πολύ μεγαλύτερο για τον ΠΑΟΚ".

"Σκληρό μάθημα, αλλά έχουμε το υλικό για να βελτιωθούμε"
Σε ερώτηση σχετικά με τα καλά σημεία που διέκρινε απάντησε ότι "είδα καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές εναλλαγές παιχνιδιού σε κάποια σημεία. Πρέπει να βελτιωθούμε και είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω μια μεγάλη επιθυμία από τους ποδοσφαιριστές για να φθάσουν στο σημείο που πρέπει. Γι' αυτό λέω ότι είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση, αλλά όχι ως προς τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Είχαμε ανοργάνωτη διάταξη και κάποιες φορές τρέχαμε χωρίς λόγο. Θα πρέπει να βρούμε επίσης τον αγωνιστικό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με ισάξιους ποδοσφαιριστές. Παρά την βαριά ήττα, παραμένω φιλόδοξος. Ηταν ένα σκληρό μάθημα και για μένα, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει το κατάλληλη υλικό για να βελτιωθούμε".


"Πρέπει να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική"
Δύσκολη εβδομάδα προέβλεψε ο Τόνι Κάλβο, τονίζοντας ότι "όταν δέχεσαι τέσσερα γκολ δεν μπορείς να ψάξεις για δικαιολογίες. Πρέπει να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική. Ακολουθεί μια δύσκολη εβδομάδα για μας, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε. Μπήκαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και δεν γνωρίζαμε πώς ήμασταν πίσω στο σκορ με 2-0. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να αντιδράσουμε", είπε. Ο Κάλβο ρωτήθηκε επίσης για το πρώτο πέναλτι, σημειώνοντας ότι "η φάση εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνεται τέτοιο πέναλτι σε αυτό το παιχνίδι. Είναι μια σκληρή ήττα, είχαμε τις ευκαιρίες για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν μας ήθελε και η τύχη".

ΠΑΟΚ Άρης 4-1 !

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Δικέφαλος του Βορρά διέσυρε τον Αρη με 4-1, σ' ένα παιχνίδι που όσοι ανήκουν στην ασπρόμαυρη οικογένεια θα το εξιστορούν για χρόνια. Το πάρτι στις κερκίδες της Τούμπας είχε στηθεί από νωρίς και απογειώθηκε από το 60' και μετά, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Μουσλίμοβιτς είχε ήδη δώσει προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων. Είχαν προηγηθεί δύο γκολ από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι των Ιβιτς και Βιτόλο και άλλο ένα του βόσνιου επιθετικού. Στο ντεμπούτο του Κούπερ, ο Αρης παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Νέτο. Στάθηκε και άτυχος βέβαια, καθώς ο Κόκε σε δύο περιπτώσεις βρήκε το δοκάρι του Κρέσιτς.

Πολλά νεύρα λίγο, ποδόσφαιρο
Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, τα πολλά νεύρα και οι εννιά κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Καλόπουλος κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο της Τούμπας. Χαρακτηριστικό είναι πως παίχτηκαν μόλις 15 λεπτά καθαρού αγώνα. Ο Δικέφάλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πολύ δυνατό του ξεκίνημα αλλά ο Ιβιτς δεν βρήκε στόχο, στην πρώτη ευκαιρία του ντέρμπι. Ο Αρης ισορρόπησε γρήγορα και ανέλαβε την πρωτοβουλία, επιδιώκοντας να επιτεθεί κυρίως από την πλευρά του Κάλβο. Από τα πόδια του ξεκίνησε η μεγαλύτερη ευκαιρία των κίτρινων αλλά ο Κόκε σημάδεψε το δοκάρι.

Ασπρόμαυρη υπεροχή
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Ο Καλόπουλος έδειξε πέναλτι σε χέρι του Νέτο (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι κίτρινοι) και ο Ιβιτς άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας στο 20'. Στην συνέχεια, οι πολλές αψιμαχίες δεν επέτρεψαν σε καμία από τις δύο ομάδες να βρει ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να προφυλάσσει τα νώτα του και τον Αρη να ψάχνει να βρει διαδρόμους. Ο Κόκε έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία στο 37' αλλά η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν εκ νέου, καθώς ο Μουσλίμοβιτς, μετά από φάουλ του Γκαρσία, νίκησε τον Σηφάκη στο 45' και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Θρίαμβος και πάρτι στις εξέδρες
Με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση συνεχίστηκε το πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες, καθώς ο ΠΑΟΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με την έναρξη της επανάληψης. Ο Καλόπουλος καταλόγισε για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Αράνο στον Βιεϊρίνια και ο Βιτόλο, που σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα, έγραψε το 3-0 στο 48'. Ο Αρης με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να αντιδράσει αλλά το σκορ δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Η ομάδα του Κούπερ πάντως, ήταν άτυχη αφού ο Κόκε στο 58' σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι.

Ο Νέτο το γκολ της τιμής
Ο ΠΑΟΚ όμως, χωρίς να πατήσει φρένο, φόρτωσε και με τέταρτο τέρμα την εστία του Σηφάκη. Δράστης ο Μουσλίμοβιτς που στο 60' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-0. Με την ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο να τους αποθεώνει, οι παίκτες του Σάντος είχαν υπερισχύσει πλήρως και τα τελευταία τριάντα λεπτά πήραν την μορφή τυπικής διαδικασίας. Με την μορφή του αγώνα, ο Αρης άξιζε ένα γκολ και τελικά το πέτυχε στο 84', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ανησυχία για Μέσι


Ανησυχία επικρατεί στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, αναφορικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού του Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση του Σαββάτου με την Αθλέτικο Μπιλμπάο.

Το πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό ενδέχεται να κρατήσει εκτός δράσης τον Αργεντίνο, για τα δύο επόμενα κρίσιμα ματς της ομάδας, με Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης για Champions League και Primera Division αντίστοιχα.

Το γεγονός πως υπάρχει πιθανότητα για τους πρωταθλητές Ισπανίας να στερηθούν τον καλύτερό τους παίκτη σε μία τόσο κρίσιμη εβδομάδα, δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά και τον συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα», Ντάνι Άλβες.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω και τα καλύτερα συναισθήματα την δεδομένη στιγμή, το ίδιο πιστεύω πως ισχύει και για τον Μέσι», σχολίασε ο 38χρονος τεχνικός.

«Είναι πολύ κακά νέα αυτά του τραυματισμού του “Λίο”. Είναι πάρα πολύ σημαντικός για εμάς, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος», οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου μπακ.

Νέα γκέλα για Μπάγιερν


Χαρακτήρα ομάδας ικανής να κατακτήσει τον τίτλο έδειξε η Λεβερκούζεν παίρνοντας πολύτιμο βαθμό, 1-1, από την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντς Αρένα» για τη 13η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Γιούπ Χάινκες (που έκλεισε την περσινή σεζόν στον πάγκο των Βαυαρών) παρέμεινε μόνη πρώτη, με 27 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν έξι λιγότερους.

Το σκορ άνοιξε με δυνατό σουτ ο Γκόμεζ στο 8’, αλλά μόλις έξι λεπτά μετά ο Κίσλινγκ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ ισοφάρισε με το ένατο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ είχε την υπεροχή και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, με τον Ρενέ Άντλερ να πραγματοποιεί αρκετές σωτήριες αποκρούσεις. Οι φίλαθλοι της Μπάγερν έδειξαν σε αρκετές περιπτώσεις τη δυσαρέσκειά τους αποδοκιμάζοντας τους παίκτες και τον Λουίς Φαν Γκάαλ. Ο Φάνης Γκέκας δεν χρησιμοποιήθηκε από τις «ασπιρίνες».

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν (Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπάντστουμπερ, Τίμοστσουκ, Φαν Μπόμελ, Μίλερ (69’ Όλιτς), Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε (77’ Μπάουμγιοχαν), Γκόμεζ.

Λεβερκούζεν (Χάινκες): Άντλερ, Σβάαμπ (71’ Σαρπέι), Φρίντριχ, Χίπια, Κάστρο, Βιντάλ, Ράιναρτς, Μπαρνέτα (82’ Μπέντερ), Κρόος, Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/11 16:30

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-3
(59’ Ντεζαγκά, 79’ πεν. Γκραφίτε-56’, 64’ Μπουνιάκου, 90’ Κλούγκε)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(82’ Κουζμάνοβιτς-49’ Ράμος)

Σάλκε-Ανόβερο 2-0
(69’ Φαρφάν, 90’ Μόραβεκ)

Κολωνία-Χόφενχαϊμ 0-4
(5’ Εντουάρντο, 11’ Ομπάσι, 46’, 90’ πεν. Ιμπίσεβιτς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 1-2
(86’ πεν. Σβέγκλερ-54’ αυτ. Ρους, 65’ Μπράουβερς)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-6
(33’, 57’ Αλμέιδα, 55’ Μάριν, 67’ Οζίλ, 73’ πεν. Νάλντο, 82’ Ρόζενμπεργκ)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 0-0

Κυριακή 22/11

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 1-1
(8’ Γκόμεζ-14’ Κίσλινγκ)

Αμβούργο-Μπόχουμ 18:30

Νίκη για Μπλάκμπερν



Το πρώτο εκτός έδρας «τρίποντό» της για τη φετινή σεζόν, με σκορ 2-0, πήρε η Μπλάκμπερν στην έδρα της Μπόλτον, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα «ρόδα» που είχαν πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες μακριά το “Ίγουντ Παρκ”, πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Νταν στο 32’ και το αυτογκόλ του Ρίκετς στο 73’.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/11/09

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(50' Σκρτελ, 77' Μπεναγιούν / 69' Αντεμπαγιόρ, 76' Άιρλαντ)

Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ 1-0
(16' Μπόιερ)

Μπέρνλι-Άστον Βίλα 1-1
(9' Κάλντγουελ / 86' Χέσκεϊ)

Τσέλσι-Γουλβς 4-0
(5' Μαλουντά, 12', 22' Εσιέν, 56' Τζο Κόουλ)

Χαλ Σίτι-Γουέστ Χαμ 3-3
(27' Κόουλ αυτ., 44' Ζαγιάτε, 45' + 1' Μπουλάρντ (πεν.) / 5' Φράνκο, 11' Κόλισον, 69' Ντα Κόστα)

Σάντερλαντ-Άρσεναλ 1-0
(71' Μπεντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 3-0
(35' Φλέτσερ, 67' Κάρικ, 76' Βαλέντσια)

Σαρωτική η Τότεναμ


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερμέν Ντεφόε, ο οποίος σημείωσε πέντε τέρματα, η Τότεναμ επικράτησε με σκορ 9-1 της Γουίγκαν, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «πετεινοί» κατάφεραν μάλιστα να σημειώσουν πέντε από τα τέρματά τους σε διάστημα 18 λεπτών (51’-69’) στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Σχάρνερ στο 57’.

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός 78-87

Μόνο την νίκη θα θέλουν να θυμούνται στον Ολυμπιακό μετά την δεύτερη επίσκεψη τους στην Πυλαία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Α1! Οι "ερυθρόλευκοι ναι μεν κέρδισαν με 87-78, αλλά στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Θοδωρή Παπαλουκά την τελευταία στιγμή λόγω... γρίπης, έχασαν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ελέω της αποβολής του και κατέβαλαν με μεγάλη δυσκολία την σθεναρή αντίσταση του "δικέφαλου του Βορρά". Συγκλονιστικός ο Μίλος Τεόντοσιτς με 15 πόντους και 13 ασίστ!

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο ΠΑΟΚ όπως και στο παιχνίδι του Κυπέλλου μπήκε φουριόζος στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 7-1 χάρη σε τρίποντο του Κρις Μονρό. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν καθυστέρησε να έρθει με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είχε την πολύτιμη αρωγή της περιφερειακής του γραμμής. Ο Ουέιφερ βγήκε από την ναφθαλίνη και όντας βασικός για πρώτη φορά φέτος οδήγησε με τρίποντο τη διαφορά στο +5 για τους φιλοξενούμενους (13-8).

"Λάζος" από τα παλιά!

Η είσοδος του Λάζαρου Παπαδόπουλου προκάλεσε "πονοκέφαλους" στην αμυντική διάταξη της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος άλλαξε στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις σέντερ (Σχορτσιανίτη, Γλυνιαδάκη και Μπουρούση)! Ο τελευταίος έμελε να αποδειχτεί ένας... Ολυμπιακός μόνος του, καθώς πέτυχε ούτε λίγο ούτε πολύ 9 διαδοχικούς πόντους διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου (25-21).

Πρόβλημα στην... "αεροπορία"

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι και άρχισαν να αποσπώνται από τον ΠΑΟΚ. Ο Τεόντοσιτς πέτυχε με το "καλημέρα τρίποντο (28-21), ενώ η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στο +15 με καλάθι του Τσίλντρες και τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 11-0 (39-24). Χαμένα ριμπάουντ (15-22) και 5 λεπτά χωρίς κάποια επιθετική ανάσα αποδείχτηκαν τα βασικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, που με σπασμωδικές κινήσεις πάραυτα μείωσε με το τέλος του ημιχρόνου στους 6 (42-48).

Εκρηξη του "Σόφο" και... διακοπή!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια (55-44), όμως τα γνωστά συμπτώματα του ελληνικού αθλητισμού έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Σχορτσιανίτης υπέπεσε σε δύο διαδοχικά φάουλ, υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς των οπαδών του ΠΑΟΚ και του ίδιου, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας για λίγα λεπτά. Η αποβολή του "Σόφο" ελέω των άσεμνων χειρονομιών του, οι οποίες έλαβαν προς απάντηση τους... αντικείμενα εντός του αγωνιστικού χώρου, αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους.

Ο Ντρόμπνιακ συνετέλεσε στα θεμέλια της ανατροπής ο Γκρέγκορι ισοφάρισε (60-60) και ο Μονρό χάρισε το προβάδισμα στον "δικέφαλο του Βορρά" (63-62), για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο συνήθης ύποπτος, Κλέιζα (65-63).

Είχε τον έλεγχο

Χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ σχήμα (Χαλπερίν, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλος και Μπουρούσης), ο Ολυμπιακός έραβε μπροστά, αλλά... έμπαζε πίσω. Χεράκι-χεράκι όδευαν οι δύο ομάδες με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος να διατηρούν... διακρτικά το πάνω χέρι, έχοντας μία διαφορά της τάξεως των 5 και 6 πόντων.

Τρίποντο-μαχαιριά

Η κακή περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ, έδωσε την ευκαιρία στον Τεόντοσιτς να επιχειρήσει σουτ ελεύθερος έξω από τη γραμμή των 6.25 και να σκορπίσεις τις ελπίδες των γηπεδούχων για το ροζ φύλλο. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο σερί του.

2η η Μίλαν

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στο Τζουτζέπε Μεάτσα, όπου η Μίλαν επικράτησε με 4-3 της Κάλιαρι και πέρασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ένα βαθμό περισσότερο από τη Γιουβέντους, που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Ο Τότι έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τη Ρόμα για ακόμα μία φορά, καθώς πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη επί της Μπάρι. Λάτσιο και Νάπολι έμειναν στο 0-0, ενώ η Σαμπντόρια επικράτησε με 2-1 της Κίεβο και βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Μίλαν – Κάλιαρι 4-3 (5’Ζέεντορφ, 39΄Μποριέλο, 40’Πάτο, 62’Ροναλντίνιο(πεν.) – 9’Μάτρι, 30’Λατσάρι, 69’Νενέ)

Οι δύο ομάδες έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις που είχαν, καθώς πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών είχαν μπει δύο γκολ. Ο Ζέεντορφ άνοιξε το σκορ για τους μιλανέζους στο 5ο λεπτό, μετά από άψογη συνεργασία με τον Μποριέλο. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τον Μάτρι να κάνει το 1-1 στο 8’ και να φτάνει τα πέντε συνολικά γκολ για την φετινή περίοδο.

Στο 30ο λεπτό ο Ντίντα πραγματοποίησε διπλή απόκρουση αλλά την τρίτη φορά ο Λατσάρι τον νίκησε και με κοντινό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Κάλιαρι με 2-1. Δεν πρόλαβαν όμως να χαρούν για πολύ το προβάδισμά τους οι φιλοξενούμενοι, καθώς στο 38’ ο Μποριέλο ισοφάρισε σε 2-2 και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πάτο έγραψε το 3-2.

Σε ανάλογους ρυθμούς κύλησε και η επανάληψη με την κάθε ομάδα να πετυχαίνει από ένα γκολ. Στο 60’ ο Αστόρι έριξε τον Μποριέλο στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και από εκεί ο Ροναλντίνιο δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ των "ροσονέρι". Οκτώ λεπτά αργότερα ο Νενέ, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο πέντε λεπτά νωρίτερα, διαμόρφωσε το τελικό 4-3, με την Κάλιαρι να μην μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο.

Ρόμα – Μπάρι 3-1 (6’(πεν.), 14’, 28’Τότι – 74’ Αντρεόλι (αυτ.) )

Τον Φραντσέσκο Τότι είχε να αντιμετωπίσει η Μπάρι ουσιαστικά, με τον αρχηγό να πετυχαίνει χατ τρικ για τους ρωμαίους πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 30λεπτο. Στο 6’ ο ιταλός άσος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους και 8 λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 με ένα εκπληκτικό σουτ. Στο 28’... ολοκλήρωσε το έργο του και νίκησε για τρίτη φορά τον Ζιλέτ. Το γκολ της τιμής για την Μπάρι ήρθε από πόδια ρωμαίου, καθώς ο Αντρεόλι έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο (21/11):
Μπολόνια – Ιντερ 1-3 (23’Ζαλαγιέτα – 22’Μιλίτο, 41’Μπαλοτέλι, 72’Καμπιάσο)
Φιορεντίνα – Πάρμα 2-3 (26΄,62΄Τζιλαρντίνο – 30’ Αμορούζο,52΄Μποζίνοφ,67΄Λανζαφάμε)

Κυριακή (22/11):
Λίβορνο – Τζένοα 2-1 (21’Λουκαρέλι, 90’Πουλτσέτι – 63’Κρισκίτο)
Μίλαν – Κάλιαρι 4-3 (5’Ζέεντορφ, 39΄Μποριέλο, 40’Πάτο, 62’Ροναλντίνιο(πεν.) – 9’Μάτρι, 30’Λατσάρι, 69’Νενέ)
Νάπολι – Λάτσιο 0-0
Παλέρμο – Κατάνια 1-1 (4’Μιλιάτσιο – 55’Μαρτίνεζ)
Ρόμα – Μπάρι 3-1 (6’(πεν.), 14’, 28’Τότι – 74’ Αντρεόλι)
Σαμπντόρια - Κίεβο Βερόνα 2-1 (19’Ρόσι, 65’Πατσίνι – 81’Μαντοβάνι)
Σιένα – Αταλάντα 0-2 (52’Τριμπότσι, 68’Ακουαφρέσκα(πεν.) )

Πανιώνιος Πανθρακικός 3-1

Ο Πανιώνιος επικράτησε 3-1 του Πανθρακικού στη Νέα Σμύρνη για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, φτάνοντας πλέον τους 17 βαθμούς και ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση του πίνακα, προσπερνώντας την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αν και βρέθηκαν κάποιες στιγμές σε παθητικό ρόλο, στο τέλος απέδειξαν ότι διαθέτουν σαφώς ποιοτικότερη ομάδα από τον ουραγό της βαθμολογίας.

Ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και έφτασε γρήγορα στο γκολ, με τον Εστογιανόφ να ανοίγει το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπάλαμπαν, στα 35` δευτερόλεπτα. Ο κροάτης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ενγκαμπί και ο ουρουγουανός δεν αστόχησε στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Το πρώτο ημίχρονο πάντως δεν κύλλισε όπως ξεκίνησε, καθώς ο Πανιώνιος είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 11ο λεπτό, αλλά από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν πρωτοβουλία. Ο Πανθρακικός που έχει καθηλωθεί στην τελευταία θέση του πίνακα, λειτούργησε με το ένστικτο της επιβίωσης και τα έπαιξε όλα για όλα ανοίγοντας το παιχνίδι του και κυνηγώντας κάτι παραπάνω από τις εντυπώσεις.

Με το "μαχαίρι" στα δόντια
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους "κυανέρυθρους" να είναι μπροστά στο σκορ, ενώ το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική ευκαιρία με τον Καζάκη και να ισοφαρίζουν τελικά στο 60` με καταπληκτικό γκολ του Ρομπέρ. Η συνέχεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με τους παίκτες των δύο ομάδων να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν και τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου.

Ολα αυτά μέχρι το 84ο λεπτό, όταν ο Ομο έδωσε στην ομάδα του το "φιλί της ζωής" γράφοντας σε κενή εστία το 2-1, έπειτα από σέντρα του Εστογιανόφ και πάσα του Ριέρα. Ο νιγηριανός αμυντικός μάλιστα χάρισε το δεύτερο τρίποντο της ομάδας του στα τελευταία λεπτά για φέτος, καθώς με δικό του γκολ ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει και του Ατρομήτου και πάλι στη Νέα Σμύρνη και πάλι στα τελευταία λεπτά. Το τελικό 3-1 έγινε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τον Σίτο Ριέρα να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό τέρμα, με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής.

ΠΑΟ Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ κι έχασε ευκαιρία να πάει με μεγάλο βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκη" με τον Ολυμπιακό, μετά την γκέλα των ερυθρολεύκων με τον ΠΑΣ. Οι πράσινοι αφού πέταξαν πάλι ένα ημίχρονο έπρεπε να μείνει ο Αστέρας με 10, λόγω της αποβολής του Λαδάκη, και να δεχτούν νωρίτερα γκολ για να πάρουν μπρος. Ακόμα κι έτσι, έσωσαν κάπως την παρτίδα με το 1-1 από τον Σισέ, ενώ στο τέλος είχαν φοβερή γκίνια και δεν μπόρεσαν να πάρουν την πολύτιμη αυτή νίκη...

Χαλαρά και με λάθη
Το απρόοπτο πρόβλημα με τον Ζιλμπέρτο ανάγκασε τον Τεν Κάτε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του, ξεκινώντας στη βασική 11άδα τον Σιμάο. Πρόβλημα ανασταλτικά δεν είχε πάντως ο Παναθηναϊκός, αλλά στην ανάπτυξη. Οι πράσινοι στο ξεκίνημα έκαναν λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση, με εξαίρεση την κεφαλιά του Κατσουράνη στο 20` από την ενέργεια του Νίνη, δείχνοντας μπλοκαρισμένοι από το αμυντικογενές παιχνίδι του Αστέρα.

Βρήκε φάσεις
Η καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού, με την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 31`, προήλθε από στημένο του Νίνη, με τους δύο παίκτες μαζί με τον Σισέ και τις προσωπικές ενέργειες τους να είναι ο,τι καλύτερο είχαν να αντιπαρατάξουν οι πράσινοι στο αμυντικό "μπλόκο" των φιλοξενούμενων. Η πίεση γινόταν όλο και πιο έντονη, αλλά τελικά στην ουσία ο Παναθηναϊκός "πέταξε" ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά το κακό γι` αυτούς ήταν οτι και τις λίγες φάσεις που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να τις κάνουν γκολ, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα.

Ψυχρολουσία...
Ασχημο ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο μέρος, με βεβιασμένες και λάθος επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι πράσινοι το πλήρωσαν και ο Ουντότζι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζόρβα κάνοντας το 1-0 στο 61`, φορτώνοντας με ακόμα περισσότερο άγχος τους γηπεδούχους...

Η είσοδος του Ρουκάβινα και κυρίως η -αυστηρή- αποβολή του Λαδάκη μετά το γκολ δημιούργησαν νέα δεδομένα στο ματς, που πήρε την αναμενόμενη μορφή. Η πίεση των γηπεδούχων είχε γίνει ακόμα πιο έντονη ενώ οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήταν συνέχεια πίσω από την μπάλα.

Αλά... Σισέ και γκίνια!
Το υπέροχο προσωπικό γκολ του Σισέ στο 75` έφερε το ματς στα ίσα και δημιούργησε ενθουσιασμό, αλλά ο Ρουκάβινα, που είχε μπει αντί του Νίνη στο 79` έχασε αυτό που δεν... χάνεται! Το τελευταίο 10λεπτο ήταν φυσικά μονόλογος του Παναθηναϊκού αλλά χωρίς ουσία εξαιτίας των αρκετών λαθών που έγιναν, αλλα έστω κι έτσι ο Πετρόπουλος έγινε μοιραίος χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 87`, ενώ ο Σαριέγκι είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις!

Ηρακλής Ατρόμητος 2-2

Μέσα από τα χέρια του έχασε τη νίκη ο Ατρόμητος, με αποτέλεσμα να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Καυτανζόγλειο. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με 2-0 του Ηρακλή μέσα σε τέσσερα λεπτά, χάρη σε δύο όμορφα γκολ των Μπρίτο (18’) και Περόνε (22’), εκμεταλλευόμενοι την άσχημη εμφάνιση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο «γηραιός» δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη...

Οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 55ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ιάκομπ! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έριξε το ρυθμό της, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πιέσουν και να κάνουν τη μία φάση μετά την άλλη…

Για ακόμη μία φορά, λυτρωτής για τον Ηρακλή ήταν ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος εκτέλεσε τον Μιχαηλίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα, όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας τον Ατρόμητο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Εκδίκηση Μπρίτο…

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις... διαθέσεις τους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τους Μιλάνο, Επστάιν και Ντίκα, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μιχαηλίδη. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να «απαντήσει» στο 11’, ωστόσο η κεφαλιά του Αναστασάκου, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του σημείου του πέναλτι, ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κοβαλέφσκι.

Στο 17’ η συνεργασία Φαβάλι, Αναστασάκου και Μπρίτο έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής, ωστόσο το σουτ του δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή. Ο Μπρίτο, όμως, πήρε «εκδίκηση» ένα λεπτό αργότερα, όταν η γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Ατρομήτου τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον Κοβαλέφσκι και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, αλλά ο Ατρόμητος σημείωσε αμέσως το δεύτερο γκολ του! Ο Μπρίτο εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Γιαννούλη και «τροφοδότησε» τον Περόνε, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε εκ νέου την εστία του Κοβαλέφσκι. Ένα λεπτό μετά ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ, ωστόσο το σουτ του Αποστολόπουλου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

«Ηρωας» ο Βέλλιος

Στο ημίχρονο οι φίλαθλοι του Ηρακλή αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Ατρομήτου στο 54’. Ο Ιάκομπ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Νάστου και πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαηλίδη για να «γράψει» το 1-2. Από εκεί και πέρα, ο «γηραιός» δεν σταμάτησε να πιέζει τους Περιστεριώτες με τους Επστάιν και Κονέ, αλλά τη λύτρωση στην ομάδα του Σάββα Κωφίδη χάρισε για ακόμη μία φορά ο Βέλλιος…

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μιχαηλίδης έκανε λάθος, καθώς έκανε κεφαλιά-πάσα στον Βέλλιο και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, χαρίζοντας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, όπως άλλωστε είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη…

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Μπόσνιακ, Παπαστεριανός - Περόνε

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης (86' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Ντιέ, Επστάιν, Μιλάνο, Ντίκα (35' Μπόσνιακ), Γιάκομπ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νάστος, Μελισσάς (87' Ολιβέιρα), Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι, Μπρίτο (89' Σφακιαννάκης), Περόνε (74' Κάμπας), Αναστασάκος.

Η Κέρκυρα συνεχίζει δυνατά

Ακάθεκτη συνεχίζει η Κέρκυρα την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πέρασε νικηφόρα από την Καλαμάτα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 και παραμένει μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Δόξα Δράμας, η οποία επιβλήθηκε της Ρόδου με 1-0 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του πίνακα. Την Δόξα μιμήθηκε ο Παναιτωλικός, ο οποίος κατέκτησε το "τρίποντο" στον Εύοσμο, κερδίζοντας 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα και πλησίασε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Η Κέρκυρα συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την Σούπερ Λίγκα, καθώς κέρδισε, με γκολ του Σίλβα, την Καλαμάτα εκτός έδρας και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Β` Εθνικης. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχει καταφέρει να "χτίσει" και μία διαφορά έξι βαθμών από τους ισόβαθμους στην δεύτερη θέση, Εθνικό και Δόξα Δράμας.

Στην δεύτερη θέση του πίνακα, σε ισοβαθμία με τον Εθνικό, ανέβηκε η Δόξα Δράμας, μετά την εκτός έδρας νίκη της 1-0 επί της Ρόδου. Το γκολ για τους δραμινούς πέτυχε ο Παρμαξίδης, πέντε λεπτά πριν την εκπνοή του 90λεπτου.

Στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας πλησίασε ο Παναιτωλικός, ο οποίος έφυγε από τον Εύοσμο με το "τρίποντο" της νίκης, 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0, με γκολ των Ζουρούδη και Θεοδωρίδη, ενώ οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2, με πέναλτι του Μπεκιάρη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκορερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (20/11)
Πανσερραϊκός - Εθνικός 0-1 (74` Ροντρίγκο)

Σάββατο (21/11)
Πιερικός - ΟΦΗ 1-2 (37` Μακρής - 26` Οργκανίστα, 82` Μανούσος)

Κυριακή (22/11)
Ηλιούπολη - Διαγόρας 2-0 (45` Παραράς, 64` Δημήτρης)
Ρόδος - Δόξα Δράμας 0-1 (85` Παρμαξίδης)
Θρασύβουλος - Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 (39` Ντελγκάδο, 44`, 60` Καραμαλίκης)
Ιωνικός - Αιγάλεω 2-1 (15` Γεωργίου, 67` Κεφαλούκος - 87` Τσαμπούρης (π))
Καλαμάτα - Κέρκυρα 0-1 (73` Σίλβα)
Αγροτικός Αστέρας - Παναιτωλικός 1-2 (62` Μπεκιάρης (π) - 31` Ζουρούδης, 45` Θεοδωρίδης)

Ο πλακούντας στο ποδόσφαιρο !

Σε μια εναλλακτική, αλλά και αμφιλεγόμενη μέθοδο αποφασίζουν να στραφούν όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές προκειμένου να ξεπεράσουν γρηγορότερα τους τραυματισμούς τους. Πρόκειται για έκχυση ή μασάζ με πλακούντα και ο τελευταίος που εμπιστεύεται τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, στην προσπάθειά του να επιστρέψει γρηγορότερα από το αναμενόμενο στην αγωνιστική δράση. Τα δημοσιεύματα, όμως, που υποστηρίζουν ότι ο πλακούντας που χρησιμοποιείται είναι ανθρώπινος και αμφιβόλου προέλευσης, καθώς και η δίωξη που έχει ασκηθεί στην Μαριάννα Κοβάσεβιτς, τη σέρβα φυσιοθεραπεύτρια που εφαρμόζει τη συγκεκριμένη μέθοδο, προκαλούν ερωτηματικά...

Ο Φαν Πέρσι τραυματίστηκε στον δεξί αστράγαλο στη φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ολλανδίας με την Ιταλία (14/11), όταν συγκρούστηκε με τον Τζόρτζιο Κιελίνι και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 εβδομάδες. Για να επιταχύνει την περίοδο ανάρρωσης, ο άσος της Αρσεναλ αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι τη Σερβία, ακολουθώντας τα βήματα πολλών συναδέλφων του, όπως οι Ντάνκο Λάζοβιτς, Γκλεν Τζόνσον, Γιόσι Μπεναγιούν, Αλμπερτ Ριέρα, Φάμπιο Αουρέλιο και Ορλάντο Ενγκελααρ. Ο άσος της Αϊντχόβεν υποστηρίζει ότι, αν και οι αρχικές προβλέψεις για τον άσχημο τραυματισμό του στον αστράγαλο έκαναν λόγο για απουσία 6 εβδομάδων, κατάφερε με τις μεθόδους της Κοβάσεβιτς να επιστρέψει... εν μια νυκτί, εξηγώντας:

"Η Μαριάννα είναι εκπληκτική. Εσωσε τισ καριέρες πολλών σέρβων και ξένων παικτών. Θεραπεύει αλάνθαστα κάθε είδους μυικούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων ρήξεων συνδέσμων. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ηλεκτρισμού και του θαυματουργού της τζελ, που είναι αποκλειστικό προϊόν της. Ο ηλεκτρισμός περνά μέσα από ένα ειδικό ραβδί που έχει και το τζελ, το οποίο διαχέεται στο τραυματισμένο σημείο".

"Είμαι καλά, είμαι ευτυχισμένος. Η γυναίκα είναι ένα θαύμα", δήλωσε ενθουσιασμένος ο Φαν Πέρσι στη σέρβικη εφημερίδα Alo, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Επόμενος στη λίστα της Κοβάσεβιτς, η οποία "κουράρει" επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τα τελευταία 7 χρόνια, είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος ήδη ταξίδεψε στο Βελιγράδι, αν και αρνείται ότι θα χρησιμοποιήσει πλακούντα, παρά μόνο ειδικά λάδια μασάζ.

Παρ'όλα αυτά, αν και οι ποδοσφαιριστές δείχνουν εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη μέθοδο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις αρχές της γειτονικής χώρας. Ο σέρβος υπουργός υγείας, Τόμιτσα Μιλοσάβλιεβις, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα στο εργαστήριο της Κοβάσεβιτς, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το αν διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά η γιατρός παραμένει άφαντη, ενώ το ιατρείο είναι κλειστό.

Οι αρχές προσπάθησαν να ακολουθήσουν παίκτες της Premier League που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να συναντήσουν την Κοβάσεβιτς, αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν, καθώς η γιατρός φέρεται να τους υποδέχεται σε κάποια άγνωστη τοποθεσία, πιθανότατα το διαμέρισμά της.

Τις αμφιβολίες του για τις μεθόδους της σέρβας φυσιοθεραπεύτριας - μια επίσκεψη στην οποία κοστίζει 45 ευρώ - εξέφρασε και ο Αρσέν Βενγκέρ που εξήγησε ότι δεν περιμένει θαύματα και ιδιαίτερα πρόωρη επιστροφή του παίκτη του στην δράση, αλλά παρ'όλα αυτά έδωσε την συγκατάθεσή του για το ταξίδι.

Ενα άλλο σημείο τριβής είναι αν ο πλακούντας που χρησιμοποιείται είναι ανθρώπινος ή αλόγου. Πιστεύεται ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο κάνει εισαγωγή ανθρώπινου πλακούντα από τη Ρωσία και το εκχύλισμα διαχέεται έπειτα στους τραυματισμένους ιστούς. Το γεγονός ότι δεν διευκρινίζεται η προέλευση του συγκεκριμένου πλακούντα κάνει αρκετές οργανώσεις να αντιδρούν, καθώς είναι "κοινό μυστικό" ότι μέρος της ποσότητας του πλακούντα που χρησιμοποιείται στην ιατρική και τη βιομηχανία καλλυντικών προέρχεται από εκτρώσεις.

Ο ανθρώπινος πλακούντας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη δυτική ιατρική, καθώς, όντας πλούσιος σε αιμοφόρα αγγεία, μπορεί να επιταχύνει την περίοδο ανάρρωσης του τραυματία μεταφέροντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά που μαλακώνουν τους ιστούς και τους κάνουν να θεραπεύονται ομαλότερα.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι ιατρικής όπως αυτή δεν είναι άγνωστες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Δρ Χανς Μίλερ Βόλφαρτ είχε εκχύσει αίμα μοσχαριών για να επιταχύνει την αποθεραπεία πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών όπως ο Μάικλ Οουεν και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ενώ ο Δρ Ρίτσαρντ Στέντμαν, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους αμερικανούς επιστήμονες, έχει χρησιμοποιήσει ιστό νεκρών ανθρώπων για να θεραπεύσει κατεστραμμένους χιαστούς, ακόμα και σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

Tenorio...Στοίχημα...

Καλημέρα

Σημεία που αξίζουν προσοχής στο σημερινό πρόγραμμα,
ο άσσος για την ΣΟΣΙΕΔΑΔ(2,10) προβάδισμα στην έδρα και την εμπειρία
των βάσκων,καλή χρυσή η Καρταγένα, αλλά μου αρέσει αρκετά η τιμή του άσσου για πιθανή νίκη των γηπεδούχων.

Η ΣΤΟΟΥΚ ίσως να είναι μιά επιλογή στο 2,15

Ασσος για την ΣΕΝΤ-ΕΤΙΕΝ, Πιθανός και ο άσσος της ΕΣΠΑΝΙΟΛ,επίσης
απο ισπανία δεν μου αρέσει ο φαβοριτισμός της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Διπλό επιβίωσης για την ΦΛΟΥ(1,95) στη Βραζιλία εκεί όπου θέλω να επιλέξω και το διπλό της ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ παρά τις απουσίες
της στο σημερινό παιχνίδι...πολύ δύσκολο μάτς μου αρέσει όμως το διπλό..

Καλά να περνάτε τα σέβη μου...