Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ Άρης 4-1 !

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Δικέφαλος του Βορρά διέσυρε τον Αρη με 4-1, σ' ένα παιχνίδι που όσοι ανήκουν στην ασπρόμαυρη οικογένεια θα το εξιστορούν για χρόνια. Το πάρτι στις κερκίδες της Τούμπας είχε στηθεί από νωρίς και απογειώθηκε από το 60' και μετά, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Μουσλίμοβιτς είχε ήδη δώσει προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων. Είχαν προηγηθεί δύο γκολ από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι των Ιβιτς και Βιτόλο και άλλο ένα του βόσνιου επιθετικού. Στο ντεμπούτο του Κούπερ, ο Αρης παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Νέτο. Στάθηκε και άτυχος βέβαια, καθώς ο Κόκε σε δύο περιπτώσεις βρήκε το δοκάρι του Κρέσιτς.

Πολλά νεύρα λίγο, ποδόσφαιρο
Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, τα πολλά νεύρα και οι εννιά κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Καλόπουλος κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο της Τούμπας. Χαρακτηριστικό είναι πως παίχτηκαν μόλις 15 λεπτά καθαρού αγώνα. Ο Δικέφάλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πολύ δυνατό του ξεκίνημα αλλά ο Ιβιτς δεν βρήκε στόχο, στην πρώτη ευκαιρία του ντέρμπι. Ο Αρης ισορρόπησε γρήγορα και ανέλαβε την πρωτοβουλία, επιδιώκοντας να επιτεθεί κυρίως από την πλευρά του Κάλβο. Από τα πόδια του ξεκίνησε η μεγαλύτερη ευκαιρία των κίτρινων αλλά ο Κόκε σημάδεψε το δοκάρι.

Ασπρόμαυρη υπεροχή
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Ο Καλόπουλος έδειξε πέναλτι σε χέρι του Νέτο (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι κίτρινοι) και ο Ιβιτς άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας στο 20'. Στην συνέχεια, οι πολλές αψιμαχίες δεν επέτρεψαν σε καμία από τις δύο ομάδες να βρει ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να προφυλάσσει τα νώτα του και τον Αρη να ψάχνει να βρει διαδρόμους. Ο Κόκε έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία στο 37' αλλά η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν εκ νέου, καθώς ο Μουσλίμοβιτς, μετά από φάουλ του Γκαρσία, νίκησε τον Σηφάκη στο 45' και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Θρίαμβος και πάρτι στις εξέδρες
Με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση συνεχίστηκε το πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες, καθώς ο ΠΑΟΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με την έναρξη της επανάληψης. Ο Καλόπουλος καταλόγισε για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Αράνο στον Βιεϊρίνια και ο Βιτόλο, που σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα, έγραψε το 3-0 στο 48'. Ο Αρης με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να αντιδράσει αλλά το σκορ δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Η ομάδα του Κούπερ πάντως, ήταν άτυχη αφού ο Κόκε στο 58' σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι.

Ο Νέτο το γκολ της τιμής
Ο ΠΑΟΚ όμως, χωρίς να πατήσει φρένο, φόρτωσε και με τέταρτο τέρμα την εστία του Σηφάκη. Δράστης ο Μουσλίμοβιτς που στο 60' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-0. Με την ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο να τους αποθεώνει, οι παίκτες του Σάντος είχαν υπερισχύσει πλήρως και τα τελευταία τριάντα λεπτά πήραν την μορφή τυπικής διαδικασίας. Με την μορφή του αγώνα, ο Αρης άξιζε ένα γκολ και τελικά το πέτυχε στο 84', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: