Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Πανιώνιος Πανθρακικός 3-1

Ο Πανιώνιος επικράτησε 3-1 του Πανθρακικού στη Νέα Σμύρνη για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, φτάνοντας πλέον τους 17 βαθμούς και ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση του πίνακα, προσπερνώντας την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αν και βρέθηκαν κάποιες στιγμές σε παθητικό ρόλο, στο τέλος απέδειξαν ότι διαθέτουν σαφώς ποιοτικότερη ομάδα από τον ουραγό της βαθμολογίας.

Ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και έφτασε γρήγορα στο γκολ, με τον Εστογιανόφ να ανοίγει το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπάλαμπαν, στα 35` δευτερόλεπτα. Ο κροάτης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ενγκαμπί και ο ουρουγουανός δεν αστόχησε στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Το πρώτο ημίχρονο πάντως δεν κύλλισε όπως ξεκίνησε, καθώς ο Πανιώνιος είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 11ο λεπτό, αλλά από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν πρωτοβουλία. Ο Πανθρακικός που έχει καθηλωθεί στην τελευταία θέση του πίνακα, λειτούργησε με το ένστικτο της επιβίωσης και τα έπαιξε όλα για όλα ανοίγοντας το παιχνίδι του και κυνηγώντας κάτι παραπάνω από τις εντυπώσεις.

Με το "μαχαίρι" στα δόντια
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους "κυανέρυθρους" να είναι μπροστά στο σκορ, ενώ το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική ευκαιρία με τον Καζάκη και να ισοφαρίζουν τελικά στο 60` με καταπληκτικό γκολ του Ρομπέρ. Η συνέχεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με τους παίκτες των δύο ομάδων να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν και τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου.

Ολα αυτά μέχρι το 84ο λεπτό, όταν ο Ομο έδωσε στην ομάδα του το "φιλί της ζωής" γράφοντας σε κενή εστία το 2-1, έπειτα από σέντρα του Εστογιανόφ και πάσα του Ριέρα. Ο νιγηριανός αμυντικός μάλιστα χάρισε το δεύτερο τρίποντο της ομάδας του στα τελευταία λεπτά για φέτος, καθώς με δικό του γκολ ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει και του Ατρομήτου και πάλι στη Νέα Σμύρνη και πάλι στα τελευταία λεπτά. Το τελικό 3-1 έγινε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τον Σίτο Ριέρα να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό τέρμα, με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: