Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις Κούπερ

Παρά την βαριά ήττα στην Τούμπα, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ διέκρινε καλά διαστήματα και δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης δεν είχε καθόλου τύχη.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ υποστήριξε ότι η ομάδα του στάθηκε άτυχη, ενώ ανέφερε και τα κομβικά σημεία του αγώνα. "Η διαφορά ήταν ότι εμείς δεν μετατρέψαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο κομβικά σημεία στο παιχνίδι. Καταρχήν το πρώτο πέναλτι, γιατί πιστεύω ότι μέχρι εκείνο το σημείο όλα ήταν ισορροπημένα, με την ομάδα μου να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ έριξε την ψυχολογία της ομάδας μου και λίγο πολύ οδήγησε στο να χάσουμε την ηρεμία μας. Το δεύτερο σημείο ήταν τα πρώτα 45 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου όπου κάναμε ένα πέναλτι που δεν χρειαζόταν καθόλου. Μετά το 3-0 η ομάδα έχασε κάθε ίχνος οργάνωσης και ηρεμίας όπως είχε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι.

Θα ψάξουμε να βρούμε τα όποια θετικά στοιχεία, αν και μετά από τέτοιο αποτέλεσμα, είναι δύσκολο να βρεθούν. Χρειαζόμαστε δουλειά, να βελτιώσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε την θέληση και την δίψα των παικτών για τη νίκη, διότι πολλές φορές αυτό σου γυρνάει μπούμερανγκ. Πόσο μάλλον σήμερα. Θεωρώ πάντως ότι η αντίδραση της ομάδας ήταν καλή. Είχε πάθος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έπαιξε λάθος. Υπήρχε έλλειψη οργάνωσης στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξουμε πολλά, απλά καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή τα λόγια περισσεύουν. Το αποτέλεσμα είναι σκληρό για μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από τις πιθανότητες που είχαμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στην πορεία".

"Δεν ψάχνω δικαιολογίες στον διαιτητή"
Σε ερώτηση σχετική με το πρώτο πέναλτι, αρνήθηκε να εκφράσει άποψη όπως και γενικότερα για την διαιτησία. "Δεν θα ψάξω να δικαιολογηθώ πίσω από τις αποφάσεις των διαιτητών. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να βρεθούν σε κακή μέρα. Το κακό ήταν ότι το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές. Ισως αυτό να είναι μέρος της δυναμικής και του κλίματος σε αυτά τα ντέρμπι. Δεν είναι πάντως του χαρακτήρα μου να βρω δικαιολογίες καταφεύγοντας στον διαιτητή. Συν τοις άλλοις, το πρωτάθλημα είναι μακρύ και ότι σου στερείται από την διαιτησία μπορεί να σου δοθεί σε άλλο παιχνίδι. Προσωπικά, θέλω να δω τα λάθη μας".

"Υπερβολικό το σκορ"
Ο Κούπερ ρωτήθηκε επίσης για το αν ο ίδιος δεν θεωρείται δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που επικαλέστηκε την τύψη. "Σας είπα ότι θεωρώ υπερβολικό το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό και κερδοφόρο παιχνίδι από τη στιγμή που έκανε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε σε αντίθεση με μας. Απλά λέω ότι εμείς είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κόκε. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, ούτε αμφισβητώ ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, απλά ήταν υπερβολικό το αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν 20% πιθανότητες να πάει η μπάλα στο δοκάρι. Δεν είπα ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε λόγω τύχης, αλλά σίγουρα το ποσοστό της τύχης ήταν πολύ μεγαλύτερο για τον ΠΑΟΚ".

"Σκληρό μάθημα, αλλά έχουμε το υλικό για να βελτιωθούμε"
Σε ερώτηση σχετικά με τα καλά σημεία που διέκρινε απάντησε ότι "είδα καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές εναλλαγές παιχνιδιού σε κάποια σημεία. Πρέπει να βελτιωθούμε και είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω μια μεγάλη επιθυμία από τους ποδοσφαιριστές για να φθάσουν στο σημείο που πρέπει. Γι' αυτό λέω ότι είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση, αλλά όχι ως προς τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Είχαμε ανοργάνωτη διάταξη και κάποιες φορές τρέχαμε χωρίς λόγο. Θα πρέπει να βρούμε επίσης τον αγωνιστικό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με ισάξιους ποδοσφαιριστές. Παρά την βαριά ήττα, παραμένω φιλόδοξος. Ηταν ένα σκληρό μάθημα και για μένα, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει το κατάλληλη υλικό για να βελτιωθούμε".


"Πρέπει να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική"
Δύσκολη εβδομάδα προέβλεψε ο Τόνι Κάλβο, τονίζοντας ότι "όταν δέχεσαι τέσσερα γκολ δεν μπορείς να ψάξεις για δικαιολογίες. Πρέπει να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική. Ακολουθεί μια δύσκολη εβδομάδα για μας, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε. Μπήκαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και δεν γνωρίζαμε πώς ήμασταν πίσω στο σκορ με 2-0. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να αντιδράσουμε", είπε. Ο Κάλβο ρωτήθηκε επίσης για το πρώτο πέναλτι, σημειώνοντας ότι "η φάση εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνεται τέτοιο πέναλτι σε αυτό το παιχνίδι. Είναι μια σκληρή ήττα, είχαμε τις ευκαιρίες για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν μας ήθελε και η τύχη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: