Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

NBA τελικοί «The Movie»… to be continued!! (vid)

Οι περυσινοί συγκλονιστικοί τελικοί του NBA βρήκαν νικητές τους Μαϊάμι Χιτ κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τη σειρά των αγώνων να μετατρέπεται… σε ταινία, προάγγελο των φετινών τελικών.

NBA τελικοί «The Movie»… to be continued (vid)
Μαϊάμι Χιτ vs Σαν Αντόνιο: Μέρος 2ο. Αυτή την «ταινία» θα παρακολουθήσουν όλοι οι φανς του ΝΒΑ σε μια σειρά τελικών που μόνο φαβορί δεν υπάρχει.

Η «αυλαία» ανοίγει απόψε στην έδρα των back to back πρωταθλητών, Μαϊάμι Χιτ, όμως το ESPN μας θυμίζει τους περυσινούς τελικούς με την μορφή πραγματικής ταινίας, ως «ορεκτικό» των φετινών αγώνων.

Απολαύστε το…


Πηγή: sport-fm.gr

Γκατουζ-άκης!!

Την «μπαλωθιά» με τον Τζενάρο Γκατούζο έριξε τελικά ο ΟΦΗ! Οι Κρητικοί έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και κάτω από άκρα μυστικότητα έπεισαν τον εμβληματικό Ιταλό να κάτσει την επόμενη σεζόν στον πάγκο τους

Γκατουζ-άκης!
Μια ακόμα μορφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου -μετά τον Ρικάρντο Σα Πίντο- θα κάτσει στον πάγκο του ΟΦΗ!

Κάτω από άκρα μυστικότητα, οι Κρητικοί συνέχισαν τις επαφές με τον Τζενάρο Γκατούζο και κατάφεραν τελικά να τον πείσουν να μετακομίσει στην Κρήτη!

Παρόλο που η υπόθεση του μεγάλου Ιταλού άσου έδειχνε να οδηγείται σε ναυάγιο, ο Μάνθος Πουλινάκης δεν την παράτησε και (ταξιδεύοντας μάλιστα στο Μιλάνο το περασμένο Σ/Κ) ενέτεινε τις προσπάθειες να τον «ψήσει» για το πρότζεκτ της ομάδας.

Αυτές, λοιπόν, είχαν αίσιο τέλος την Πέμπτη, όταν ο ΟΦΗ έκανε το μεγάλο «μπαμ» και με μια λιτή ανακοίνωση 17 λέξεων επισημοποίησε τη συνεργασία μαζί του για την επόμενη σεζόν.

Έτσι, ο Γκατούζο θα έχει την ευκαιρία -σε ένα σύλλογο με κόσμο ανάλογα παθιασμένο με τον ίδιο- να κάνει ένα βήμα μπροστά στην προπονητική του καριέρα. Αυτή που ξεκίνησε (ως παίκτης-τεχνικός) το χειμώνα του 2013 στη Σιόν και συνεχίστηκε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στην Παλέρμο (απ’ όπου αποχώρησε τελικά λίγους μήνες μετά).

Όσο για τους συνεργάτες του, οι ενστάσεις που είχαν κάποιοι εξ αυτών δεν αποδείχθηκαν τελικά πρόβλημα, καθώς ο Γκατούζο θα έχει ένα δικό του βοηθό και το υπόλοιπο τιμ αναμένεται να στελεχωθεί από Έλληνες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Απαντάει» για Περπέρογλου ο Ολυμπιακός!!

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Στράτος Περπέρογλου έχει συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές έναντι 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά. Δεν έχει πει τη τελευταία του λέξη ο Ολυμπιακός.

«Απαντάει» για Περπέρογλου ο Ολυμπιακός!
Εδώ και αρκετές ημέρες, το... φλερτ ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τον Στράτο Περπέρογλου ήταν έντονο. Η πρόταση στον διεθνή φόργουορντ που μένει ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους», είναι δελεαστική και η πίεση προς τον ίδιο να πει το «ναι» αφόρητη. Όπως πρώτο είχε γράψει το www.sport-fm.gr στις 24 Μαΐου, ο παίκτης εξέταζε σοβαρά την προσφορά της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως προτού αποφασίσει οριστικά, θα άκουγε και την πλευρά του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Eurohoops.net, ο Σέρβος, πρώην τεχνικός της ελληνικής ομάδας, εκμυστηρεύτηκε κατά τη παρουσίασή του από την Εφές, πως η συμφωνία με τον Περπέρογλου είναι οριστική και πως για τα επόμενα δύο χρόνια, ο παίκτης θα φοράει τη φανέλα της ομάδας έναντι 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά.

Στον Ολυμπιακό, ο Περπέρογλου αμειβόταν φέτος με 500 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, γνωρίζουν τη πρόταση της Εφές, όμως δεν παραδίδουν τα όπλα σε ότι αφορά με την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Άμεσα, θα επικοινωνήσουν με τον ίδιο και τον μάνατζέρ του για να καταθέσουν τη δική τους προσφορά, που για να αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα, θα πρέπει να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτά που εισέπραττε φέτος ο παίκτης και κοντά, αν όχι ίδια, στα χρήματα που προτείνει η Εφές.

Οι επόμενες ώρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του παίκτη που δείχνει να είναι πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να έχει πει τη τελευταία του… λέξη ο Ολυμπιακός. Πηγή: sport-fm.gr

Εποχή Καλαϊτζίδη στον Άρη!!

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι ο νέος προπονητής του Άρη και στις πρώτες του δηλώσεις στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας με ωφέλιμους παίκτες.

Εποχή Καλαϊτζίδη στον Άρη
Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του Άρη ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προπονητή της ομάδας.

Ο νέος τεχνικός των «κίτρινων» ευχαρίστησε τον Δήμο Δασυγένη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις του Άρη.

«Με την ολοκλήρωση αυτής της συνεργασίας επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Στεφανίδη και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ., αλλά ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον Δήμο Δασυγένη. Είναι τιμή για εμάς τους προπονητές γιατί είναι σημαντικό να σου εμπιστεύονται και να σου αναθέτουν το αγωνιστικό. Ιδιαιτέρως, όταν η πρόταση αυτή προέρχεται από την ΠΑΕ Άρης, της οποίας η ιστορία είναι μεγάλη, και τους ανθρώπους που έχουν αναπτυγμένη την ατομική ευθύνη.

Κλειδί για να ανοίξει αυτή η πόρτα της συνεργασίας ήταν η ταύτιση των θέσεων και των μεθόδων συνεργασίας μας για την παραγωγή ποδοσφαιρικού έργου. Στόχος μας είναι η συμφωνία για το πώς θα δημιουργηθεί μια ομάδα, που θα την απολαύσουν όλοι, όπως και το να επιστρέψει η ομάδα στο φυσικό της χώρο, την Super League. Η δική μου δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο και εκεί πρέπει να καταθέσω το έργο μου», δήλωσε αρχικά ο κ. Καλαϊτζίδης, που στη συνέχεια απάντησε σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Για το υλικό της ομάδας: «Μέχρι στιγμής έχω προλάβει να δω 10 αγώνες. Είδα ποδοσφαιριστές, που έχουν την ικανότητα να σηκώσουν το φορτίο στη Β΄ Εθνική, αλλά και με την κατάλληλη εκπαίδευση ν΄ αναδειχθούν, που θα είναι προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και του συλλόγου τους.

Ο λόγος της αξιολόγησης γίνεται για να εκτιμήσεις ποια παιδιά έχουν συγκεκριμένες ικανότητες για να συνεισφέρουν στην υλοποίηση του στόχου. Έχω τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση ότι όποιος εκτιμηθεί ότι μπορεί να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, θα μείνουν. Πάντα σε συνάρτηση με τα οικονομικά μεγέθη της ομάδας. Συνδυασμός ικανότητας και οικονομικού μπορούμε να δημιουργήσουμε την ομάδα εκείνη, που θα υλοποιήσει άμεσα τον στόχο μας».

Για τους συνεργάτες του και τους μεταγραφικούς στόχους: «Έχω πει στη διοίκηση ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μου. Υπολείπονται δύο θέσεις. Παρέλειψα να πω ότι το μοντέλο που θα κινηθούμε εγώ θα είμαι μάνατζερ-προπονητής. Δηλαδή ό,τι αφορά το αγωνιστικό θα περνάει από μένα. Θα εισάγουμε στη διοίκηση τις προτάσεις μου και αυτή θ΄ αποφασίζει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, που μπορεί να είναι ωφέλιμοι, θα είναι στόχοι της ομάδας.

Δεν είναι το ζητούμενο από πού είναι η καταγωγή τους ή αν είναι Αρειανοί, αλλά το κατά πόσο είναι ωφέλιμοι. Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν. Αυτό λειτουργεί ως οδηγός για το αν θ΄ αποφασίσεις να τον επιλέξεις και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα της λάθος επιλογής».

Για τον Δήμο Δασυγένη: «Ήταν ένας από τους ανθρώπους με τους οποίους είχα μια πρώτη συζήτηση. Με προϊδέασε, μου δημιούργησε την πίστη και την πεποίθηση ότι όλα τα στελέχη της διοίκησης δουλεύουν με το σωστό πλάνο και μετά γνωρίστηκα με τα μέλη της διοίκησης. Είναι μια προσωπικότητα, που κανείς μπορεί να πει ότι μόνο ωφέλησε τον Άρη».

Για το ενδεχόμενο μη δυνατότητας μεταγραφών: «Δεν έγινε τέτοια αναφορά. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα επιτραπούν οι μεταγραφές. Πολλές οι ομάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εκτιμώ ότι για όλες τις ομάδες θα γίνουν μεταγραφές. Εμείς είμαστε σε φάση αξιολόγησης, ώστε οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να συμπληρώνουν τους ήδη υπάρχοντες».

Για τον Χαριστέα: «Εμείς τον εκτιμούμε, τον σεβόμαστε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που άνοιξε επιτέλους η πόρτα του Άρη σε παίκτες όπως ο Χαριστέας και ο Κούης, που τίμησαν τη φανέλα. Ο Χαριστέας δήλωσε ότι θα είναι πάντα κοντά στον Άρη, όχι στη συγκεκριμένη διοίκηση. Και είμαστε σίγουροι ότι με τις δυνατότητες και τις εμπειρίες του και από το πόστο που θα έχει, θα βοηθήσει την ομάδα. Οι σημαίες πρέπει να τιμώνται από τις ομάδες τους». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάνε Εθνική Σπανούλης-Περπέρογλου!!

Το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό συζητιέται από χθες έντονα, χωρίς να είναι τίποτα οριστικό. Το βέβαιο είναι πως ούτε αυτός, ούτε ο Στράτος Περπέρογλου θα αγωνιστούν φέτος με την Εθνική.

Δεν πάνε Εθνική Σπανούλης-Περπέρογλου!
Το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και τον Ολυμπιακό να προβληματίζεται για το τι μέλει γενέσθαι ενόψει της νέας σεζόν.

Η φημολογία που θέλει τον Βασίλη Σπανούλη να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει από την ΚΑΕ να λυθεί το συμβόλαιό του λόγω του ότι είναι απογοητευμένος από τις αποδοκιμασίες του κόσμου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα στους τελικούς, ευσταθεί, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ο διεθνής γκαρντ, έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια χωρίς buy out, είναι δεδομένο πως όλες οι ομάδες στην Ευρώπη δεν θα έχουν πρόβλημα να πληρώσουν γη και ύδωρ στον Ολυμπιακό για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του, όμως τίποτα αυτή τη στιγμή δεν είναι τελεσίδικο.

Ο Σπανούλης θα ηρεμήσει από την ένταση των τελικών –για μία ακόμα φορά θεωρεί πως κάποιοι δεν σεβάστηκαν τη προσπάθειά αυτού και των συμπαικτών του- θα συναντηθεί με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον ηγέτη της ομάδας και τη νέα σεζόν. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που υποστηρίζουν πως δύσκολα ο 32χρονος παίκτης θα αποχωρήσει τώρα που η ομάδα απέτυχε.

Η μοναδική πληροφορία που τούτη την ώρα είναι δεδομένη, αφορά το αν θα αγωνιστεί ο Λαρισαίος άσος με την Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Η απάντηση είναι «όχι» και δεν έχει να κάνει με την γνωστή κόντρα της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ΕΟΚ για την ασφάλιση των παικτών.

Ο Σπανούλης, έχει αποφασίσει να απέχει για ένα χρόνο από το αγαπημένο του αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο που τον άφησαν εκτός για ενάμιση μήνα φέτος δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως και το καλοκαίρι θέλει να ξεκουραστεί, για να είναι απόλυτα έτοιμος και υγιής τη νέα σεζόν. Τις επόμενες ημέρες, θα μιλήσει με τον Φώτη Κατσικάρη και θα θέσει εαυτό εκτός ομάδας, κάτι που λογικά θα γίνει σεβαστό από την ομοσπονδία, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις παικτών.

Ένας ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού που δεν θα παίξει φέτος με το εθνόσημο, είναι ο Στράτος Περπέρογλου. Ο διεθνής φόργουορντ, έχει αποφασίσει να απέχει για τους ίδιους λόγους, καθώς η θλάση που τον ταλαιπώρησε φέτος και γενικότερα η κόπωση που έχει από τις συνεχόμενες συμμετοχές στις μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική, τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την απόφαση.

Και για τους δύο, ο,τιδήποτε αποφασίσει η ΚΑΕ για τους διεθνείς δεν έχει σχέση με την απόφασή τους να μην δώσουν το παρών στα γήπεδα της Ισπανίας και δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Από εκεί και έπειτα, μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των «ερυθρόλευκων» στο θέμα της Εθνικής, αν και το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι οι παίκτες να μην πάνε στο μουντομπάσκετ. Πηγή: sport-fm.gr

«Προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Φάμπρεγας»

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εικάζουν οι βρετανικές ιστοσελίδες ότι θα καταλήξει ο Σεσκ Φάμπρεγας. Διαβάστε το γιατί…

«Προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Φάμπρεγας»
Η νέα ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό υποστηρίζουν βρετανικά δημοσιεύματα τα οποία έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα που θέλουν τον άσο της Μπαρτσελόνα να οδεύει στην Τσέλσι.

Πώς εξηγούν την αλλαγή αυτή;

Ο βρετανικός Τύπος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια απόφαση των υπευθύνων της ισπανικής ομάδας οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τους στο γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Έτσι οι Καταλανοί υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που η Γιουνάιτεντ δεν συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν αποτελεί και έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο τους στην προσπάθεια που θα καταβάλουν και πάλι για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, θεωρούν ότι εάν ο Φάμπρεγας καταλήξει στη Τσέλσι τότε θα ενισχύσουν μια ομάδα η οποία συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μπορεί να… καταστρέψει τα όνειρά για το «ευρωπαϊκό».Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται και ανακοινώνονται!

Στην Ελλάδα θα έρθουν εντός της ημέρας ο τεχνικός Χοσέ Γκρανέρο, με τον συνεργάτη του, Κίκε Ερνάντεθ και θα ανακοινωθούν άμεσα από τη Βέροια.

Έρχονται και ανακοινώνονται
Το τυπικό κομμάτι απομένει για να αποτελέσει ο Χοσέ Γκρανέρο τον νέο προπονητή της Βέροιας και σύντομα θα ολοκληρωθεί και αυτό. Ο Ισπανός τεχνικός θα βρεθεί στην Ελλάδα εντός της ημέρας, μαζί με τον βοηθό του, Κίκε Ερνάντεθ για να υπογράψουν τα συμβόλαια τους.

Επιπλέον, θα έχουν συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της «Βασίλισσας του Βορρά», Γιώργο Αρβανιτίδη για τε μεταγραφικά ζητήματα. Ο πρώην προπονητής των Άρη, Λεβαδειακού που θα εκτέλεσει χρέη βοηθού και ο 51χρονος κόουτς κοιτάζουν κυρίως την αγορά της πατρίδας τους, που τη γνωρίζουν πολύ καλά. Εξελίξεις σε αυτό το θέμα θα υπάρξουν όπως φαίνεται στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη.
Πηγή: sport-fm.gr

Έλειπε ο Σουάρες, είχε Καβάνι! (video)

Απόντος του Λουίς Σουάρες, ο Έντισον Καβάνι πήρε το «όπλο» του και... καθάρισε για την Ουρουγουάη στο φιλικό (2-0) με τη Σλοβενία, πετυχαίνοντας ένα γκολ και βγάζοντας μια ασίστ στον Στουάνι.

Έλειπε ο Σουάρες, είχε Καβάνι (video)
Με ένα γκολ του Έντισον Καβάνι στο 37ο λεπτό και άλλο ένα του Κριστιάν Στουάνι, που δέχθηκε την ασίστ του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν, η Ουρουγουάη νίκησε με 2-0 τη Σλοβενία σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο. Δεν αγωνίστηκε ο Λουίς Σουάρες, που παραμένει αμφίβολος για το ματς με την Κόστα Ρίκα για το πρώτο ματς των «γαλάζιων» στο Μουντιάλ.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Μπ. Περέιρα (Φουτσίλε 46'), Κάσερες, Γκοντίν (Χιμένες 46'), Ροντρίγκες (Α. Περέιρα 75'), Γκαργκάνο (Γκονζάλες 46'), Αρεβάλο, Ραμίρες (Στουάνι 46'), Φορλάν, Καβάνι

Σλοβενία (Κάτανετς): Χαντάνοβιτς, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπρέτσκο (Στρούνα 83'), Σάμαρντζιτς, Στεφάνοβιτς (Μερτέι 70'), Ίλισιτς (Λαζάρεβιτς 75'), Κούρτιτς, Ρότμαν, Νοβάκοβιτς (Μπέζιακ 67'), Κιρμ (Πέτσνικ 61')


Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτερα ο Παπασταθόπουλος!

Σε καλύτερη κατάσταση ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βάσει της εικόνας που έδειξε στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής.

Καλύτερα ο Παπασταθόπουλος
Σαφώς καλύτερή η κατάσταση του τραυματισμού του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο διεθνής μας κεντρικός αμυντικός στην τελευταία χρονικά προπόνηση της Εθνικής έκανε ατομικό πρόγραμμα αλλά έδειξε να αισθάνεται το πόδι του καλύτερα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Φυσικά και θα συνεχίσει το ίδιο πρόγραμμα στις επόμενες ημέρες με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος για να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με την Κολομβία, το πρώτο από τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η προπόνηση της Εθνικής έγινε στη Νέα Υόρκη στο προπονητικό κέντρο των Red Bulls ενόψει του επόμενου φιλικού αγώνα με την Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο ξεκίνημα του προγράμματος, οι παίκτες της Εθνικής χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ και έκαναν χαλαρό τρέξιμο και διατάσεις και πάσες.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας, στις σέντρες και τα τελειώματα των φάσεων. Πηγή: sport-fm.gr

Στο… ρελαντί!! (video)

Η Αργεντινή επικράτησε εύκολα του Τρίνινταντ και το τελικό 3-0, μπορεί να χαρακτηριστεί και… φτωχό. Από ένα γκολ για τους Παλάσιο, Μασεράνο, Ροντρίγκες. Έχασε το άχαστο ο Μέσι.

Στο… ρελαντί (video)
Ο Ροντρίγκο Παλάσιο «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό για την Αργεντινή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της φιλικής αναμέτρησης με το Τρίνινταντ με το γκολ που πέτυχε, ενώ ο Μέσι είχε αστοχήσει προ κενής εστίας ένα λεπτό νωρίτερα. Δοκάρι είχε στο 51’ το «αστέρι» της Μπαρσελόνα και στη συνέχεια της φάσης σκόραρε ο Μασεράνο. Το τελικό σκορ (3-0) διαμόρφωσε στο «Monumental» στο 64’ ο Ροντρίγκες. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε ο Γκάγκο.

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Ντεμικέλις (Μπασάντα 46'), Καμπανιάρο, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο (Αλβάρες (70'), Γκάγο (Μπίλια 46'), Ντι Μαρία (Πέρες (63'), Παλάσιο (Φερνάντες 76'), Μέσι, Λαβέτσι (Ροντρίγκες 56').

Τρινιντάντ (Χαρτ): Ουίλιαμς, Χόιτε, Μίτσελ (71’ Χοϊτέ), Μπατό, Μαρσάλ, Τζ. Τζόουνς (86’ Γουίντσεστερ), Μπουκό (71’ Τζορτζ), Χάιλαντ, Πελτιέ, Γκουέρα (60’ Μολίνο), Κ. Τζόουνς (77’ Πλάθα).


Η ευκαιρία του Μέσι 



Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκαθαρίζει για Παπαδόπουλο!!

Φουντώνουν οι φήμες ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της λύσης του συμβολαίου του Παπαδόπουλου με τον Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ να περιμένει στη… γωνία. Προχωράει και του Κοροβέση.

Ξεκαθαρίζει για Παπαδόπουλο
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν μόνο αποχωρήσεις στην ΑΕΚ και όχι κάποιο μεταγραφικό νέο. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να σημειωθεί κάποια εξέλιξη εντός της εβδομάδας, ενώ στο επίκεντρο για τους «κιτρινόμαυρους» βρίσκονται οι Παπαδόπουλος, Κοροβέσης, Κουρμπέλης.

Πιο γρήγορα είναι πιθανόν να προχωρήσει το θέμα του έμπειρου επιθετικού. Ο «Παπ» θα έχει άμεσα επαφή με τη διοίκηση του Ατρόμητου, για να λύσει το συμβόλαιο του και από την Τετάρτη ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Στην Ένωση παρακολουθούν το θέμα και εφόσον αποτελέσει παρελθόν από τους Περιστεριώτες ο έμπειρος επιθετικός, θα «φορτσάρουν» για τον κλείσουν.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι υπήρξε συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη για τον Νίκο Κοροβέση. Στην ΑΕΚ έβαλαν στο τραπέζι το θέμα και κατέληξαν πως θα κινηθούν για την απόκτηση του. Πρόκειται για παίκτη, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλη την αριστερή πλευρά, αλλά κυρίως από το κέντρο και μπροστά. Δεν αγωνίζεται με την ίδια ευκολία ως αριστερό μπακ. Έχει χρησιμοποιηθεί εκεί, αλλά είναι «δυνατός» κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Το «φλερτ» με τον Δημήτρη Κουρμπέλη διατηρείται από τα μέσα της σεζόν και αποτελεί ειλημμένη απόφαση πως θα δραστηριοποιηθούν στην ΑΕΚ για την απόκτηση του. Το θέμα πάντως αναμένεται να το αναλάβει προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και αν ρίξει τις απαιτήσεις του ο Αστέρας, ο νεαρός μεσοαμυντικός θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάει για Νιόπλια!

Ο Εργοτέλης αναζητά άλλες λύσεις για την τεχνική του ηγεσία καθώς –βάσει των πληροφοριών- ο Νίκος Νιόπλιας δεν αποτελεί μια από τις σκέψεις των υπευθύνων.

Δεν πάει για Νιόπλια
Ο Εργοτέλης αναζητά άλλες λύσεις για την τεχνική του ηγεσία καθώς –βάσει των πληροφοριών- ο Νίκος Νιόπλιας δεν αποτελεί μια από τις σκέψεις των υπευθύνων.

Ναι μεν υπήρξε επαφή του Εργοτέλη με τον Νίκο Νιόπλια, αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην κρητική ομάδα έχουν ρίξει το βάρος σε άλλες περιπτώσεις.

Το ίδιο και για τον Σάκη Τσιώλη, που αρχικά είχε αναφερθεί. Το κασέ του είναι μάλλον απλησίαστο για τον Εργοτέλη. Οσο για τον Νίκο Αναστόπουλο, που και το δικό του όνομα είχε γραφτεί στα ΜΜΕ, οι πληροφορίες λένε ότι δεν βολιδοσκοπήθηκε καν από τους «κιτρινόμαυρους».

Οι ξένοι υποψήφιοι…
Ποιοι έχουν προταθεί κι εξετάζονται, αλλά χωρίς μεγάλα βήματα; Ο πρώην τεχνικός του Αρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, είναι ένας από αυτούς.

Επίσης, ο πρώην συνεργάτης του Μίτσελ, Βίκτορ Σάντσεθ, αλλά και ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Σε δεύτερο πλάνο είναι οι περιπτώσεις των Παύλου Δερμιτζάκη, Γιάννη Χατζηνικολάου και Μουράτ Σεροπιάν.

Οι διοικούντες τον Εργοτέλη, πάντως, δεν έχουν αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους κι ενίοτε βγάζουν προς τα έξω διάφορα απίθανα, όπως το ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε συζητήσεις με κανέναν.

Αυτό που διαδίδουν τώρα είναι ότι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά του Αγίου Πνεύματος, αν κι επί της ουσίας αυτό δεν λέει κάτι.Πηγή: sport-fm.gr

Αναζητά επενδυτή!!

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένονται τα αποτελέσματα των επαφών του Στεφανίδη με τους υποψήφιους επενδυτές του Άρη.

Αναζητά επενδυτή
Ο Παναγιώτης Στεφανίδης συνεχίζει τις επαφές με τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές για την πώληση του Άρη και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένονται τα αποτελέσματα των επαφών του.

Αν –τελικά- υπάρξει συμφωνία με κάποιον που θέλει ενισχύσει την ομάδα τότε ο Άρης λύνει όλα του τα προβλήματα.

Αν όχι, υπάρχουν τρία εναλλακτικά σενάρια, τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ΠΑΕ, «ΚΜΑ» και νομικών, εκ των οποίων τα δύο περνούν από τα δικαστήρια και το τρίτο (ΑΦΜ) προκαλεί αντιδράσεις.

Η πρώτη λύση και αυτή που θα παλέψουν μέχρι τέλους στον Αρη είναι η εξεύρεση ενός επενδυτή, ο οποίος με 7 εκατ. ευρώ παίρνει το 67% των μετοχών μέσω της ΑΜΚ και γίνεται αφεντικό χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό νομικό εργαλείο.

Προφανώς και είναι το ιδανικό σενάριο, αλλά και αυτό που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Αν δεν βρεθεί επενδυτής, η πρώτη εναλλακτική λύση (με συμμετοχή της ομάδας στη Football League) είναι η υπαγωγή στο άρθρο 106ια, για την υλοποίηση του οποίου χρειάζεται (εκτός από την απόφαση του δικαστηρίου), ένας αξιόχρεος επενδυτής με οικονομική επιφάνεια που θα καλύψει το ενεργητικό της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη λύση προκρίνεται από την παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ και προς αυτή την κατεύθυνση (εξεύρεση πόρων) γίνονται οι περισσότερες κινήσεις.

Η δεύτερη λύση που προτάθηκε από τον Γιώργο Γαλανό είναι η εκούσια εκκαθάριση με συμμετοχή της ομάδας στη Γ' κατηγορία. Η συγκεκριμένη λύση αρχίζει να βρίσκει ερείσματα, αλλά εκτός από το ότι είναι η πιο επώδυνη, κρύβει και πολλούς κινδύνους που αποκαλύφθηκαν με το παράδειγμα της Λάρισας.

Η τρίτη λύση αφορά την αγορά ΑΦΜ, αλλά προς το παρόν γίνονται μόνο επιδερμικές συζητήσεις επ' αυτού, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις. Από νομικής πλευράς, πάντως, είναι η πιο εύκολη, μια και αρκεί να βρεθεί μια ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία και να παίξει ο Αρης σε αυτή με άλλο ΑΦΜ.

Για την ώρα η συγκεκριμένη επιλογή αντιμετωπίζεται ως λύση ανάγκης και θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον δεν μπορεί να υλοποιηθεί κάποια από τις παραπάνω. Πηγή: sport-fm.gr

Οι πρώτοι στόχοι του Άγγελου!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει θέσει προτεραιότητα στο μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ την απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός «οκταριού».

Οι πρώτοι στόχοι του Άγγελου
Την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών έχει θέσει ως προτεραιότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σε ένα οκτάρι και σε έναν εξτρέμ. Δηλαδή, ενός ποιοτικού παίκτη που θα παίζει από περιοχή σε περιοχή και θα κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και έναν ακραίο, έναν γρήγορο παίκτη με ατομική ενέργεια, γκολ και τελικές πάσες.

Με βάση όλες τις πληροφορίες αυτές οι δύο θα είναι και οι πρώτες μεταγραφές που θα κάνει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Ίσως μάλιστα να είναι και σημαντικές μεταγραφές με παίκτες που θα κοστίσουν…

Βρύζας και Αναστασιάδης έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένο μεταγραφικό πλάνο, έχουν βάλει προτεραιότητες και όλα δείχνουν ότι η αρχή δεν θα αργήσει να γίνει…Πηγή: sport-fm.gr

Χρειάζεται χρόνος!!

Στον Παναθηναϊκό θέλουν να τελειώσουν άμεσα τα θέματα των Αμπέντ-Σίλντενφελντ, αλλά η στάση κυρίως της Νιούκαστλ όπως και της Ντιναμό Μόσχας βάζουν «φρένο» στις εξελίξεις. Κανένα θέμα με Μόρα-Φυτανίδη

Χρειάζεται χρόνος
Να έχουν έναν ισχυρό κορμό, όταν θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν στις 28 Ιουνίου θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας, ώστε να χειριστούν με την ησυχία τους τα μεταγραφικά υπόλοιπα θέμα. Προτεραιότητα αποτελεί να διατηρηθούν στο ρόστερ οι Αμπέντ, Σίλντενφελντ, αλλά φαίνεται πως θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσουν αυτά τα θέματα.

Αρχικά, φαινόταν ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί η λύση για τον Αλγερινό μέσο που ανήκει στη Νιούκαστλ, καθώς αναμένεται να κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της και ο 22χρονος παίκτης ήταν από τους πρώτους υποψήφιους γα αποχώρηση. Ωστόσο, ο αγγλικός σύλλογος έχει αναθεωρήσει όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του τεχνικού της, Άλαν Πάρντιου. Όμως, η πρώην ομάδα του Νίκου Νταμπίζα με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, καθυστερεί τις εξελίξεις και θα πρέπει να περιμένουμε για κάτι οριστικό.

Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Σίλντεφελντ, καθώς εξαρτάται από τη Ντιναμό Μόσχας, όπου ανήκει ο Κροάτης στόπερ. Επιπλέον, ο ρώσικος σύλλογος δεν βιάζεται, καθώς ο 29χρονος στόπερ έχει μπροστά του το Μουντιάλ της Βραζιλίας και μπορεί να ανεβάσει την τιμή του. Όπως είναι κατανοητό, κάτι τέτοιο δεν θα ευνοήσει τον Παναθηναϊκό.

Ούτε Μόρας, ούτε Φυτανίδης

Κυκλοφόρησε η φήμη χθες ότι ο Παναθηναϊκός έχει στα υπόψιν του τον Βαγγέλη Μόρα, με τους «πράσινους» να το διαψεύδουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέρυσι, υπήρξε ενδιαφέρον για τον 33χρονο στόπερ, αλλά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Ο αμυντικός της Βερόνα, δεν έπεσε κάτω από τις 300.000 ευρώ και η μεταγραφή «χάλασε».

Επιπλέον, δεν ασχολείται το «τριφύλλι» ούτε με τον Σωκράτη Φυτανίδη. Για τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου, υπήρξε κινητικότητα επίσης το καλοκαίρι του 2013, αλλά η προκαταβολή που ζήτησε, κρίθηκε υψηλή για τα δεδομένα της ομάδας και δεν προχώρησε το θέμα και δύσκολα θα γίνει κάτι και φέτος.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις και πάλι για Τρέχο!!

Ο Μίτσελ ήθελε και… θέλει τον Τρέχο στον Ολυμπιακό και οι υπεύθυνοι σκέφτονται το ενδεχόμενο απόκτησής του. Τι έχει προηγηθεί με τον Αργεντινό άσο...

Σκέψεις και πάλι για Τρέχο
Το ενδεχόμενο απόκτησης του Όσκαρ Τρέχο εξετάζουν και πάλι στον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός απασχόλησε στο παρελθόν τους ερυθρόλευκους και πλέον τους… απασχολεί και πάλι καθώς ο Μίτσελ παραμένει υπέρ της ιδέας να τον έχει υπό των εντολών του.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών επανέφερε το όνομά του στην σύσκεψη που έγινε με τους Ισά, Λορένθο και Καρεμπέ. Έτσι στον Πειραιά οι υπεύθυνοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος για να μπουν σε διαπραγματεύσεις με την Τουλούζ.

Το… παρελθόν του Τρέχο
Ηταν ένας από τους παίκτες που είχε ζητήσει ο Μίτσελ πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Οσκαρ Τρέχο μόλις είχε τελειώσει μια εξαιρετική σεζόν με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στη Σεγούντα Ντιβισιόν και είχε μπει στο «ερυθρόλευκο» ραντάρ. Εντούτοις, η Τουλούζ τον κέρδισε.

Με τις πωλήσεις των Βάις (κυρίως) και Μήτρογλου το όνομά του επέστρεψε στα μεταγραφικά τον Γενάρη.

Αλλωστε ο Αργεντινός (με ιταλικό διαβατήριο) παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ παρά το γεγονός ότι η φετινή Τουλούζ έπαιζε 3-5-2 και αρκετές φορές ο Τρέχο ήταν δεύτερος επιθετικός.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να ήταν πολύ παραγωγικός σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν του, αλλά τελείωσε τη χρονιά με 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 2 γκολ και μία ασίστ. Πέρυσι ο Τρέχο είχε 5 γκολ και 10 ασίστ σε 38 ματς στην Σπόρτινγκ Χιχόν.

Η περίπτωση λοιπόν του Αργεντινού επέστρεψε τον Γενάρη και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την Τουλούζ (παρά το γεγονός ότι τον είχε αποκτήσει μόλις πριν από έξι μήνες) αλλά ο τραυματισμός του βασικού επιθετικού, Εντεν Μπεν Μπασάτ, ανάγκασε τον γαλλικό σύλλογο να τον κρατήσει.Πηγή: sport-fm.gr

Επικράτησε στο τέλος η Χιλή! (video)

Με δυο γκολ (Βάργκας, Πινίγια) στο τελευταίο δεκάλεπτό η Χιλή έκαμψε την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας. Δύο ασίστ από τον Αλέξις Σάντες Βασικός και πάλι ο Ρόι Κάρολ.

Επικράτησε στο τέλος η Χιλή (video)
Με τον Αλέξις Σάντσες να βγάζει ασίστ στο 79’ και 82’ και τους Βάργκας, Πινίγια να πετυχαίνουν τα γκολ η Χιλή επικράτησε 2-0 της Βόρειας Ιρλανδίας, που δεν συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα μπήκε στο 60ο λεπτό στο ματς και πήρε από το... χέρι την ομάδα του. Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι πρόκειται για φιλικό, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος ήταν σε θέση off-side, όταν δέχθηκε την πάσα μέσω της οποίας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Χιλή (Σαμπαόλι): Ερέρα, Ρόχας, Μένια, Βαλδίβια (Βιδάλ 77'), Ίσλα, Ορεγιάνα (Βάργκας 59'), Ντίας, Μεδέλ (Πινίγια 77'), Σίλβα, Καρμόνα (Αρανγκουίς 59'), Παρέδες (Σάντσες 60').

Β.Ιρλανδία (Ο'Νιλ): Κάρολ, Χιουζ, Φέργκιουσον (Λάφερτι 71'), Κ. ΜακΛάγκλιν, Ρ. ΜακΛάγκλιν (ΜακΓκιν 71'), ΜακΚόλουγκ, Ντέιβις, Κλίνγκαν, Έβανς (Ντόνελι 89'), Νόργουντ (Στιλ 84'), ΜακΚέι (Μάγκενις 62').


Πηγή: sport-fm.gr

Είναι μια ώρα δύσκολη…!

Η επόμενη μέρα μιας σεζόν που ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο προμηνύεται δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Ποια τα ανοικτά ζητήματα, με πρώτα των Μπαρτζώκα και Σπανούλη. Οι ακλόνητοι και οι «φευγάτοι».

Είναι μια ώρα δύσκολη…
Η χρονιά ήταν αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό, όπως ομολόγησαν μετά παρρησίας τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Βασίλης Σπανούλης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την απώλεια του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για πρώτη φορά μετά το 2009 με άδεια χέρια και το καλοκαίρι αναμένεται θερμό, καθώς υπάρχουν μια σειρά από ανοικτά ζητήματα.

Κεφάλαιο Μπαρτζώκας

Όλα ξεκινούν από τον προπονητή. Κι όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε τεράστιο μερίδιο στην περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας, έτσι και φέτος επωμίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για την αποτυχημένη χρονιά. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015, αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως θα το εξαντλήσει. Ο ίδιος δέχεται κριτική για τις επιλογές παικτών που έκανε, τόσο το καλοκαίρι όσο και μεσούσης της περιόδου, όσο και για το κοουτσάρισμά του στους τελικούς, όπου συχνά έδειχνε να κυριεύεται από νεύρα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε συνάντηση που θα έχει προσεχώς με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και δεν αποκλείεται να μη συνεχιστεί η συνεργασία. Εδώ και καιρό, άλλωστε, φήμες θέλουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι στα υπόψη των Πειραιωτών, που εφόσον προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή αναμένεται να στραφούν ξανά στην ελληνική σχολή.

«Σύννεφα» για Σπανούλη

Η χθεσινή αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη όταν δέχτηκε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του προκαλεί ερωτηματικά για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει κλειστό συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με 2 εκατ. ευρώ ετησίως και για να φύγει δεν αρκεί απλά να το θελήσει ο ίδιος και να συναινέσει η ομάδα του, αλλά και να αποζημιωθούν αμφότεροι. Η αλήθεια είναι πως ο 32χρονος άσος είναι φανερά ενοχλημένος από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε για τις εμφανίσεις του απέναντι στον Παναθηναϊκό (εκεί αποδίδεται και η περίφημη αντίδρασή του μετά το νικητήριο τρίποντο στον αγώνα του Top 16). Είναι αυτό αρκετό για να οδηγήσει στην αποχώρηση του παίκτη που άλλαξε τη μοίρα του μπασκετικού Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια;

Αμφιβολίες για Περπέρογλου

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αρκετά ζητήματα συμβολαίων. Από τον κορμό παικτών που θέλουν να κρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» λήγει μόνο αυτό του Στράτου Περπέρογλου (λήγει και του Δημήτρη Κατσίβελη), που έχει δελεαστική πρόταση από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο ίδιος θα συζητήσει πρώτα με τους Πειραιώτες, αλλά είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν τα λεφτά των Τούρκων, από τη στιγμή που το μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν θα είναι στα ίδια επίπεδα με το φετινό.

Από εκεί κι έπειτα, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι Σίμονς, Σερμαντίνι και Κόλινς, έστω κι αν ο τελευταίος κέρδισε τις εντυπώσεις στο φινάλε και δεν πρέπει να αποκλειστεί τελείως το ενδεχόμενο έκπληξης. Οι υπόλοιποι αναμένεται να παραμείνουν και δεν αποκλείεται να γίνουν, είτε το καλοκαίρι είτε μέσα στη διάρκεια της επόμενης σεζόν, συζητήσεις με κάποιους από εκείνους που θα μένουν ελεύθεροι σε έναν χρόνο για να τους «δέσει» η ομάδα προτού προκύψουν… μνηστήρες.

Γυρίζει ο Χάινς;

Στα μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί σίγουρα για έναν ξένο γκαρντ, που θα αντικαταστήσει έστω και καθυστερημένα τον Έισι Λο, έναν φόργουορντ εφόσον φύγει ο Περπέρογλου (χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προωθηθεί ο Παπαπέτρου) και τουλάχιστον έναν ξένο ψηλό (γιατί υπάρχει πιθανότητα το ρόλο του τρίτου σέντερ να παίξει ο Καββαδάς). Για την τελευταία θέση υποψήφιος, αλλά υπό προϋποθέσεις είναι ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ δεν αξιοποιήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αλλάζει προπονητή και μειώνει το μπάτζετ της. Αν ο Χάινς αποδεσμευτεί, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να δώσει τα… πεταμένα λεφτά του συμβολαίου του Μπέγκιτς σε εκείνον, παρότι το κασέ του στη ρωσική ομάδα ήταν μεγαλύτερο.

*Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επιμένουν πως αν δεν πάρουν στα χέρια τους τα ασφαλιστήρια από την ΕΟΚ και δεν καλυφθούν από όσα θα δουν, δεν θα αφήσουν κανέναν τους να παίξει στην Εθνική, ακόμη και τους τρεις της Νέων Ανδρών.Πηγή: sport-fm.gr

Ζερβίνιο-Ντρογκπά και… γκολ!! (video)

Με τους Ντρογκμπά-Ζερβίνιο πρωταγωνιστές και στα δύο γκολ η εκ των αντίπαλων της Ελλάδας στο Μουντιάλ, Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 2-1 του Ελ Σαλβαδόρ, που μείωσε με την εύστοχη πέναλτι του Αλβάρες.

Ζερβίνιο-Ντρογκπά και… γκολ (video)
Η Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε στο «Toyota Stadium» του Τέξας 2-1 σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ, με τους Ντιντιέ Ντρογκπά και Ζερβίνιο να συμμετέχουν και στα δύο τέρματα της εκ των αντιπάλων της Ελλάδος στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ. Ο 36χρονος φορ έφτιαξε το πρώτο γκολ των Ιβοριανών, το οποίο πέτυχε ο Ζερβίνιο στο 8ο λεπτό και ο επιθετικός της Λιλ ανταπέδωσε, βγάζοντας ασίστ στον αρχηγό της ομάδας, που έκανε το 2-0 στο 42ο λεπτό.

Ο Ερνάντεζ Αλβάρες μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 76’, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Στον πάγκο έμεινε ο Γιάγια Τουρέ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Κ.Τουρέ, Μποκά (Τζάκπα 73'), Μπάμπα, Οριέ, Τιοτέ (Ντιομαντέ 73'), Σερέι Ντιέ, Ντρογκμπά (Μπονί 63'), Καλού (Για Κονάν 82'), Ζερβίνιο, Γκραντέλ (Μπολί 83').

Ελ Σλβαδόρ: Καρίγιο, Λαρίν, Μολίνα, Μπάριος, Γκαρθία, Σέρεν (86’ Ρεντέρος), Ρεντέρος, Μενγιβάρ (66’ Σόσα), Φλόρες (53’ Σάντα Μαρία), Αλάς (72’ Αλβάρες), Μπλάνκο (63’ Αγκίλα).


Πηγή: sport-fm.gr

Κερδίζει, αλλά… αλλάζει!!

Το νταμπλ δεν φέρνει εφησυχασμό στον Παναθηναϊκό. Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει βελτιωτικές κινήσεις.Τι γίνεται με Αλβέρτη, τα συμβόλαια που λήγουν, ποιοι είναι κοντά στην παραμονή και ποιοι στην έξοδο.

Κερδίζει, αλλά… αλλάζει
Μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για τον Παναθηναϊκό με την κατάκτηση του νταμπλ. Όμως οι δύο τίτλοι δεν «κουκουλώνουν» τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της σεζόν, που παραλίγο έλειψε να στοιχίσουν ακριβά και στα οποία πιθανώς οφείλεται η απουσία της ομάδας από το Final Four. Με γνώμονα το «εχθρός του καλού, το καλύτερο», η διοίκηση της ΚΑΕ ετοιμάζει μια σειρά από αλλαγές.

Άξιος ο Αλβέρτης, αλλά…

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπο του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Χρίστηκε προπονητής εν μια νυκτί, παρέλαβε την ομάδα σε δυσχερέστατη θέση, αλλά δούλεψε πολύ και δικαιώθηκε. Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως δεν θα παραμείνει στον πάγκο για την επόμενη σεζόν. Οι «πράσινοι» φαίνεται να χρειάζονται έναν πιο έτοιμο και έμπειρο προπονητή, που θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα της επόμενης περιόδου. Το όνομα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει ακουστεί ως πιθανού υποψηφίου και σίγουρα έχει εξεταστεί, ενώ πιθανώς να πέσουν κι άλλα στο τραπέζι. Όσο για τον «Φράγκι», άγνωστο είναι αν θα του προταθεί να μείνει σαν μέλος ενός νέου τεχνικού τιμ ή να επιστρέψει στο πόστο του τιμ μάνατζερ.

Κόσμος θα πάει και θα έρθει

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν καλό κορμό παικτών, που όμως απαιτεί προσθαφαιρέσεις για να δυναμώσει το δέντρο. Όλα δείχνουν πως από την ομάδα αποχωρούν οι Ζακ Ράιτ και Ραμέλ Κάρι, που πρόσφεραν με εκλάμψεις και θα αναζητηθεί στη θέση τους ένας πιο αποτελεσματικός ξένος γκαρντ. Απίθανο μοιάζει να παραμείνει και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έχει υψηλό συμβόλαιο (περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο) και πιθανώς να χειρουργηθεί για να απαλλαγεί από το πρόβλημα στον αχίλλειο. Όλα δείχνουν πως το τέλος εποχής έφτασε και για τον Μάικ Μπατίστ, που αγωνίστηκε ελάχιστα φέτος. Οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν συμβόλαια που λήγουν.

Από εκεί κι έπειτα ακλόνητος είναι φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης (που παρεμπιπτόντως μέσα στο καλοκαίρι παντρεύεται με θρησκευτικο γάμο), που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. «Δεμένοι» μέχρι το 2015 είναι και οι Τζέιμς Γκιστ και Στεφάν Λάσμε, ενώ για δύο χρόνια ακόμη έχουν συμβόλαια ο Αντώνης Φώτσης, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, αλλά και οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς. Πρόθεση είναι αμφότεροι να αξιοποιηθούν περισσότερο του χρόνου, όπως και να πάρουν ευκαιρίες οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Διαμαντάκος, που επίσης έχουν συμβόλαια. Ο Μάικ Μπράμος δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο, ενώ οψιόν επέκτασης (+1) και για τις δύο πλευρές υπάρχει στη συμφωνία με τον Γιόνας Ματσιούλις.

Τι ψάχνει

Όσον αφορά στις μεταγραφές, οι νταμπλούχοι έχοντας ένα μπάτζετ περίπου στα φετινά επίπεδα, αναμένεται να κινηθούν σίγουρα για δύο γκαρντ, έναν ψηλό που να παίζει με πλάτη και πιθανώς έναν φόργουορντ. Παράλληλα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην αγορά για έμπειρους (Νικ Καλάθης), αλλά και εξελίξιμους παίκτες (όπως ο γκαρντ Λευτέρης Μποχωρίδης του Άρη ή ο φόργουορντ Γιώργος Τσαλμπούρης του Πιερικού/Αρχέλαου) για να ανανεωθεί ο κορμός.Πηγή: sport-fm.gr

Το ρίσκο της αλλαγής για την Εθνική!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την Εθνική Ποδοσφαίρου στο δρόμο για το Μουντιάλ.

Το ρίσκο της αλλαγής για την Εθνική
Και τώρα, τι; Αλλάζουμε ή μένουμε όπως ξέρουμε; Το φιλικό με τη Νιγηρία δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Να πάμε κλασσικά με άμυνα και την γνωστή ενδεκάδα ή να πάμε με άλλο προσανατολισμό; Ο Σάντος θα αποφασίσει, αλλά μας μπήκαν ιδέες. Μπορεί όμως να αντέξει τέτοια αλλαγή στυλ η εθνική μας. Απομένουν μόλις δέκα μέρες για το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ. Να ξεχάσουμε όσα ξέραμε ή να μείνουν στη σιγουριά.

Η εθνική κόντρα στην Πορτογαλία ή αυτή με τη Νιγηρία είναι η καλή; Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Ισοπαλία χωρίς γκολ. Αυτή που μας άρεσε ήταν εκείνη με τους Νιγηριανούς. Ηταν όμως άλλος ο αντίπαλος. Τα φιλικά επίσης είναι για δοκιμές. Δεν παίζεις πάντα στον ίδιο ρυθμό ούτε εσύ μήτε ο αντίπαλος.

Το θέμα μάλλον δεν πρέπει να είναι η ενδεκάδα, αλλά το πως θα βάλουμε γκολ. Αυτό δεν ήρθε ούτε τώρα. Μέσα στο 2014 η εθνική δεν έχει βρει δίχτυα. Η ανησυχία είναι προφανής. Για να μην πάμε σε ονόματα, πρέπει να πούμε ότι στα φιλικά οι επιθετικοί μας δεν δείχνουν να πατάνε καλά στο γήπεδο. Φάσεις δύσκολα φτιάχνουμε. Αν δεν γίνει ατομική ενέργεια περιοχή εύκολα δεν βλέπουμε. Υπάρχει ένα άγχος. Με τη Βολιβία χρειάζεται το γκολ η ομάδα μας. Δεν θα κερδίσει κάποιο τρόπαιο μήτε κάποιον μεγάλο αντίπαλο. Η ψυχολογία όμως θα αλλάξει.

Οταν τα «άσφαιρα» ματς αυξάνονται η αμφιβολία δημιουργείται και αυξάνεται. Δεν ξέχασαν τη μπάλα που ξέρουν. Αλλοίμονο. Μεγάλοι παίκτες είναι όλοι τους και μας έχουν χαρίσει χαρές. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ικανοτήτων. Μόνο αμφιβολία για το πως θα πάει η μπάλα μέσα. Ολα αυτά με βάση τα όσα βλέπουμε στα φιλικά. Είναι τεστ, αλλά κάτι δείχνουν. Μια νίκη επί της Κολομβίας θα κάνει να τα ξεχάσουμε όλα. Πάντα όμως πριν από τέτοιες διοργανώσεις ο κόσμος γίνεται... προπονητής και κάνει τις δικές του αναλύσεις. Τα θέλει όλα.

Η Ελλάδα δεν έγινε Βραζιλία για να σκοράρει σαν πολυβόλο παίζοντας μπαλάρα. Πάει με αυτά που ξέρει. Αν μια αλλαγή μπορεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της ομάδας και να μπλοκάρει τον τρόπο που φέρνει αποτελέσματα τότε καλύτερα να την αφήσουμε για άλλη φορά...
Πηγή: sport-fm.gr

Χειροκρότημα στο ΣΕΦ!

Περίπου 30 φίλοι του Ολυμπιακού παρά την πίκρα για την απώλεια του πρωταθλήματος βρέθηκαν στο ΣΕΦ και χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας.

Χειροκρότημα στο ΣΕΦ
Παρά την απογοήτευση για την απώλεια του πρωταθλήματος, περίπου τριάντα φίλοι του Ολυμπιακού απέδειξαν πως οι καλοί φίλαθλοι φαίνονται στα δύσκολα.

Πήγαν στο ΣΕΦ και υποδέχτηκαν την αποστολή με χειροκρότημα και μηνύματα συμπαράστασης εκφράζοντάς τους ευχαριστίες για όσα τους έχουν χαρίσει τα τελευταία χρόνια και ζητώντας να δώσουν απαντήσεις την επόμενη σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Διαμαντίδης!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την αγκαλιά Αλβέρτη - Διαμαντίδη στα αποδυτήρια, τον φετινό Παναθηναϊκό που ανέτρεψε κάθε μπασκετική λογική, τον Πεδουλάκη που έχει μερίδιο στην επιτυχία και την επόμενη ημέρα που ξεκινάει και τελειώνει από το μοντέλο του προπονητή.
Το κοντέρ έγραψε «34», η αναμνηστική φωτογραφία του Αλβέρτη με τον Διαμαντίδη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ αποτυπώνει τους απόλυτους πρωταγωνιστές και ο Παναθηναϊκός δικαιούται να πανηγυρίζει για την επίτευξη ενός νταμπλ σε μια χρονιά που παρουσίασε το χειρότερό του πρόσωπο.
Τι κι αν έκανε λάθη, τι κι αν πέρασε ένα κάρο δυσκολίες, τι κι αν προσπάθησε να ανατρέψει κάθε έννοια μπασκετικής λογικής, ο χαρακτήρας του νικητή του χάρισε ένα ακόμη τρόπαιο και παράλληλα έκανε εχθρούς και φίλους να αναρωτηθούν «αφού όχι και τώρα, τότε πότε;».
Ποιος να το 'λεγε δύο μήνες νωρίτερα, ακόμη και σ' αυτούς τους δύο με τα πολλά αστέρια και τις καριέρες γεμάτες τίτλους, πως θα έφτανε η στιγμή που θα πανηγύριζαν αγκαλιά στα αποδυτήρια σε μια χρονιά που τα πάντα πήγαιναν στραβά...
Μια χρονιά που ξεκίνησε ανάποδα, συνεχίστηκε ακόμη πιο ανορθόδοξα, αλλά κατάφερε να «ισιώσει» στο φινάλε, απλά και μόνο επειδή ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα νικητή και δύο ηγέτες, έναν στον πάγκο κι έναν στον παρκέ, που σπάνια βγαίνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει σε μια χρονιά που έκανε τα περισσότερα λάθη από κάθε άλλη φορά. Η μπασκετική λογική λέει πως «ό,τι χτίζεις το καλοκαίρι, το απολαμβάνεις το χειμώνα», με την έννοια πως οι μεταγραφές του καλοκαιριού και η «χημεία» της ομάδας καθορίζει στην ουσία και την επίτευξη των στόχων. Ο Παναθηναϊκός έκανε λοιπόν λάθη που σε συνδυασμό με τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν έκαναν τη φετινή σεζόν να μοιάζει πιο δύσκολη από κάθε άλλη...
Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς...
- Οι Παππάς και Γιάνκοβιτς... απόλαυσαν όλη τη σεζόν από τον πάγκο, με τον πρώτο να εξαφανίζεται μετά τον πρώτο καλό μήνα και τον δεύτερο να παίρνει ευκαιρία μόνο στον τελικό.
- Ο Κάρι γύρισε άλλος παίκτης μετά τον τραυματισμό του.
- Ο Ούκιτς δεν θα πρεπε να παίζει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
- Ο Κινέζος ήταν ανέκδοτο
- Ο Μαυροκεφαλίδης δεν είχε καμία σχέση με τη φιλοσοφία του Πεδουλάκη
- Ο Μπατίστ αποκτήθηκε για αντί - Σόφο, αλλά δεν έβαλε πλάτη ποτέ
- Ο Μπράμος είναι άφαντος εδώ και δύο μήνες
- Ο Ράιτ δεν θα περνούσε από το ΟΑΚΑ σε άλλες εποχές
- Ο Γκιστ με τον Λάσμε είχαν προβλήματα τραυματισμών...
Και ο Πεδουλάκης άρχισε να επικρίνεται για το επιθετικό μπάσκετ που θα έπρεπε να παίζει, αλλά το οποίο δεν ήταν ποτέ της φιλοσοφίας του!
Σε όλα αυτά, ήρθε η απόφαση χωρίς μπασκετική λογική για την αντικατάσταση του «Αρτζι» μεσούσης της περιόδου και μάλιστα από άνθρωπο που δεν ήταν προπονητής, αλλά κλήθηκε να διαχειριστεί - επιτυχημένα όπως αποδείχτηκε - μια δύσκολη κατάσταση.
Ακόμη κι αν τώρα ο Γιαννακόπουλος και ο Αλβέρτης αισθάνονται δικαιωμένοι για το πείραμα, το βέβαιο είναι πως η βάση της σκέψης δεν βασιζόταν σε μπασκετική λογική.
Θα πείτε «who cares?» μετά την επίτευξη του νταμπλ, αλλά μάλλον είναι σημαντικό για να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας του Παναθηναϊκού. Αποδεικνύεται άλλωστε πως εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει κάτι που δεν εξηγείται με πολλά λόγια, αλλά με... τίτλους.
Πώς άλλωστε να ερμηνεύσεις ότι ο Διαμαντίδης σε μια χρονιά που ήταν απελπιστικά μόνος του στην περιφέρεια, κατάφερε να γίνει ο MVP των τελικών με 37-38 λεπτά συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι; Πώς μπορείς να εξηγήσεις το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο ως προπονητής κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα το υλικό από τον προκάτοχό του; Πώς να εξηγήσεις ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όντας σαν ομάδα λιγότερο ποιοτικός και γεμάτος από τον αντίπαλό του;
Κι όμως, η απάντηση είναι στη φωτογραφία που βλέπετε...Ο μεν Αλβέρτης, απόλυτος άρχοντας των αποδυτηρίων εδώ και κάμποσα χρόνια, κατάφερε να «μιλήσει» στη γλώσσα των παικτών και να προσθέσει στο rotation παίκτες που ήταν χαμένοι.
Ο Μαυροκεφαλίδης βρήκε την υγεία του, ο Φώτσης πήρε τον σεβασμό που απαιτούσε, ακόμη και ο Μπατίστ αισθάνθηκε σημαντικός όσο πρόλαβε να αγωνιστεί. Δίπλα του, γιατί ουσιαστικά αυτός είναι το δεξί του χέρι, ένας σπουδαίος Διαμαντίδης που επιβεβαιώνει την άποψη των Αμερικανών πως «η ομάδα πάει μέχρι εκεί που πάει ο ηγέτης της».
Ενας παίκτης - ορχήστρα που στα 34του καλύπτει με το μυαλό του τις σωματικές αδυναμίες, αποδεικνύοντας πως όσο τον βαστούν τα πόδια του θα είναι το Νο1 σ' αυτό που κάνει. Δεν είναι θέμα ταλέντου, είναι θέμα μπασκετικής ευφυίας, αντίληψης και ηγετικής ικανότητας, στοιχεία που είναι αδύνατον να τα βρει κανείς μαζεμένα σε περισσότερους από πέντε παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Η δήλωσή του στην συνέντευξη Τύπου είναι μνημειώδης. Είναι η απόλυτη επιβεβαιώση για την ευφυία και την αντίληψή του. «Ξέρω πως τα αθλητικά μου προσόντα λιγοστεύουν. Ούτε ο πιο γρήγορος παίκτης είμαι, ούτε πηδάω τόσο πολύ, αλλά προσπαθώ μέσα από την εμπειρία να τα καταφέρνω. Σαφώς και έχω εκτεθεί αλλά προσπαθώ σε κάθε αγώνα», είπε ενώπιον όλων, την στιγμή που δικαιούται να πάρει σπίτι του το φετινό τρόπαιο. Η επίγνωση που έχει ο Διαμαντίδης αποδεικνύει πως ξέρει καλύτερα από 'σας κι από 'μας το πότε θα βάλει το τέλος. Κι όταν το βάλει θα 'ναι σίγουρα στην κορυφή κι όχι κάπου στη μέση...
Ανεξάρτητα από την επιτυχία ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αλλαγές και προσθήκες στο ρόστερ και το πρώτο ζητούμενο για τον Γιαννακόπουλο είναι να αποφασίσει το μοντέλο του προπονητή. Αν έχει την άποψη πως οι μεγάλες ομάδες πλέον δεν χρειάζονται μεγάλο προπονητή, τότε θα απευθυνθεί πιθανότατα στον Αλβέρτη για να «χτίσει» την επόμενη χρονιά. Αν πάλι πιστεύει πως ο προπονητής είναι βασικό «εργαλείο» της επιτυχίας, τότε θα αναζητήσει έναν άνθρωπο με την σχετική εμπειρία που θα είναι σε θέση να υπηρετήσει το πλάνο της ελληνοποίησης. Πρώτα λοιπόν θα αποφασιστεί το μοντέλο κι εν συνεχεία θα γίνει η επιλογή του προσώπου.
Υ.Γ.1: Παρά τα λάθη, τις ανασφάλειες, τις κακές επιλογές ο Πεδουλάκης έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία του Παναθηναϊκού κι οφείλουν να το αναγνωρίσουν άπαντες μ' ένα «ευχαριστώ». Βασισμένο στη δική του «συνταγή» ήταν το πλάνο της νίκης, ειδικά στους δύο τελευταίους τελικούς που εφαρμόστηκε πιστά το Γκιστ - Σπανούλης.

Υ.Γ2: Είναι σαφές πως οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν με την ανοχή των αρμοδίων οργάνων. Ο Γιαννακόπουλος αγνόησε την τρίμηνη ποινή που του επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής και κάθισε στα επίσημα του ΟΑΚΑ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η στάση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Χαλβατζάκη που βρισκόταν μία θέση μπροστά του και στο τέλος του παρέδωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Λεπτομέρεια; Ο ΕΣΑΚΕ, ο δικαστής δηλαδή της λίγκας, είχε τιμωρήσει τον Γιαννακόπουλο με τρίμηνο αποκλεισμό.
Υ.Γ.: Την καζούρα ως έναν βαθμό των παναθηναϊκών στον Σπανούλη την καταλαβαίνω, αλλά την απαξίωση και τις ύβρεις μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού δεν μπορεί να την συλλάβει ο νους μου. Σαφέστατα και ο αρχηγός έχει ευθύνη για την αποτυχημένη χρονιά, δεδομένο είναι ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά προφανώς οι περισσότεροι ξεχνούν πού βρισκόταν ο Ολυμπιακός προτού «ντυθεί» στα ερυθρόλευκα ο Σπανούλης... Και η απαξίωση έχει όριο...
Πηγή: gazzetta.gr

Οι διαφορές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος εντόπισε τις αγωνιστικές διαφορές μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και κάποιες λεπτές γραμμές στο δρόμο για τον τίτλο πρωταθλήματος που βάφτηκε πράσινος.
Διαμαντίδης παρών- Σπανούλης μετά το 1-2 απών!
'Ολοι περίμεναν και είναι λογικό, τον Διαμαντίδη να ξεφουσκώνει στα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια, καθώς έπαιζε για δύο και για τρεις συμπαίκτες του, ενώ τα 35λεπτα συμμετοχής θα τον επιβάρυναν. Ο Σπανούλης βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ και στα επόμενα δύο ματς, εξαφανίστηκε! Μόνον silver alert δεν έβαλε ο Ολυμπιακός για τον V Span!
Η άμυνα του Γκιστ ήταν το κλειδί για την εξουδετέρωση του Σπανούλη, ωστόσο το πρόβλημα φάνηκε να είναι και ψυχολογικό. Προφανώς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Ακόμη και όταν μείωσε στους 8π ο Ολυμπιακός στον πέμπτο τελικό (79-71) έκανε χαλαρή πάσα που κόπηκε εύκολα από τον Διαμαντίδη. Δεν το πίστεψε δηλαδή! Με το ακριβό συμβόλαιό του, σίγουρα ο Ολυμπιακός και η διοίκησή του θα περίμεναν περισσότερα από το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Αντίθετα, ο Διαμαντίδης ήταν σταθερός σε όλους τους τελικούς και βρήκε τρόπο να προσφέρει ακόμη και στον πέμπτο τελικό, όταν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έκανε δύο γρήγορα φάουλ. Με όλες τις αλλαγές που έγιναν στα γκαρντ, τα προβλήματα, ο Διαμαντίδης κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, έγινε ο ηγέτης του ΠΑΟ και στους τελικούς και έβαλε τη σφραγίδα του.
Λεπτή κόκκινη γραμμή
Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας το ματς μπολ στο σπίτι του, στο ΣΕΦ και έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση. Έφτασε στην πηγή, γέμισε τη στάμνα και την έσπασε! Γιατί όταν έχεις δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο έχεις καταφέρει να φύγεις νικητής από το ΟΑΚΑ και αντί να κάνεις το 3-1 σε νίκες, δίνεις στον Παναθηναϊκό και μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια την ευκαιρία να ξαναπάρει το πλεονέκτημα έδρας, είσαι άξιος της μοίρας σου!
Και πράσινη στήριξη
Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε συμπαγής και δεν διαλύθηκε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο που έχασε το πλεονέκτημα. Ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό της ομάδας (θύρα 13 στο Κάραβελ κ.α.), η διοίκηση Γιαννακόπουλου στήριξε τον Αλβέρτη και τους παίκτες και η ομάδα πήγε ενωμένη να τα δώσει όλα στο ΣΕΦ και τα κατάφερε. Πηγαίνοντας στον πέμπτο τελικό με κατάμεστο το ΟΑΚΑ, είναι σαν να στέλνεις ένα έντομο προς τον ιστό της αράχνης!
Λερναία Ύδρα
'Οσοι περίμεναν κλειστό σκορ στον τελευταίο τελικό, βάσει των όσων είχαν δείξει οι αιώνιοι όλη τη χρονιά, έπεσαν έξω. Όσοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει σε τόσο υψηλό σκορ έπεσαν έξω. Αυτό συνέβη μάλιστα δύο φορές και στους δύο τελευταίους τελικούς, όπου ο ΠΑΟ εξέπληξε θετικά με το ότι έτρεξε και πέτυχε πολλούς πόντους. Στον πέμπτο τελικό μάλιστα έφτασε τους 53 πόντους στο ημίχρονο, έναντι 32 του Ολυμπιακού!
Στους πολύτιμους Διαμαντίδη και Λάσμε προστέθηκε και ο Γκιστ στους δύο τελευταίους τελικούς, ενώ κατά διαστήματα βοήθησαν οι Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις (περισσότερο στον πρώτο τελικό και τον πέμπτο), Κάρι και Ούκιτς. Και ο Φώτσης όταν μείωσε ο Ολυμπιακός στους 6π (74-68) στον πέμπτο τελικό, πέτυχε καλάθι και βολή! Αντίθετα, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν στα τελευταία κρίσιμα ματς αυτό τον πλουραλισμό που είδαμε ακόμη και στην Ευρωλίγκα. Πού ήταν ο Σλούκας; Ο Μάντζαρης; Ο Σερμαντίνι έπαιξε λίγο. Ο man of the match του τρίτου τελικού Πέτγουέι, χάθηκε...Έμεινε με τον μονοδιάστατο Κόλινς να ψάχνει το δρόμο προς το καλάθι.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξελιχθεί μέσα από τους τελικούς, θαρρείς και ο Αλβέρτης κρατούσε άσους στο μανίκι του. Κλειδί βέβαια ήταν η αποθεραπεία του Γκιστ, που μόλις γύρισε γεμάτος ενέργεια, κάλυψε τα όποια κενά. Στον πέμπτο τελικό υπήρξε και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα του Ολυμπιακού, όπου οι διάδρομοι θύμισαν αεροδρόμιο, στο πρώτο ημίχρονο, που κρίθηκε και το ματς.
Η κραυγή του Αλβέρτη
Ο τελικός των τελικών έληξε, το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο και ο Φράγκι έβγαλε μία κραυγή. Ήταν το ξέσπασμα, ένα μεγάλο βάρος του είχε φύγει, καθώς κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της καρδιάς του στο απάνεμο λιμάνι. Θα φανεί ή όχι στη συνέχεια αν θα... δέσει, το σίγουρο είναι ότι οι δεσμοί του με το σύλλογο από όποιο πόστο κι αν έχει θητεύσει είναι ισχυροί. Έγραψε ήδη και την δική του ιστορία ως παίκτης και ως προπονητής, αυτό το χρυσό παιδί του Παναθηναϊκού. Ο τρόπος που έγινε η ανατροπή έδωσε μεγαλύτερη χαρά στον Αλβέρτη. Μην ξεχνάμε ότι ανέλαβε μεσούσης της σεζόν μετά το αντίο με τον Πεδουλάκη και η ευθύνη ήταν τεράστια.
Αν ο Παναθηναϊκός έχανε το πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας, θα ήταν το χειρότερο ξεκίνημα στη νέα καριέρα του Φράγκι!
ΥΓ. Ειδικά σε τελικούς θα πρέπει να καταργηθούν οι θέσεις κοντά στον αγωνιστικό χώρο. NBA  όπως φάνηκε από όλα όσα συνέβησαν με δηλώσεις, ανακοινώσεις, πράξεις, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ!
Πηγή: gazzetta.gr

Τέλος μετά από 44 χρόνια!!

"Σκυλίσια Μέρα" με την παραίτηση ενός προπονητή που έκανε ρεκόρ παραμονής στον πάγκο της ίδιας ομάδας. Ήταν 5 Ιουνίου 2005 όταν ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο τότε 66χρονος Γκι Ρου, έπειτα από 44(!!!) χρόνια στον πάγκο της Οσέρ, ανακοίνωνε κι επίσημα την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Και, μάλιστα, αυτή η απόφαση ήρθε μόλις μια μέρα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, με τη νίκη 2-1 επί της Σεντάν, για τέταρτη φορά στην ιστορία της γαλλικής ομάδας.
Ο Γκι Ρου ανέλαβε την Οσέρ το 1961 και την οδήγησε στο νταμπλ το 1996.
Στην καριέρα του έδωσε 890 ματς, με 375 νίκες, 256 ισοπαλίες και 259 ήττες.
Η καριέρα του ταυτίστηκε απόλυτα με τη συγκεκριμένη ομάδα, αφού και σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μόνο εκεί. Από το 1952-1961!

Πηγή: sportdog.gr

MLS: Σωτήριος Φίνλεϊ για Κρου! (videos)

Χάρη σε γκολ του Έθαν Φίνλεϊ στο 88ο λεπτό, οι Κολόμπους Κρου πήραν εντός έδρας 1-1 με τη Ρέαλ Σολτ Λέικ στο MLS.
Γενικά ήταν ανώτεροι, αλλά έχασαν πολλές ευκαιρίες με κορυφαία το άστοχο πέναλτι του Φεντερίκο Ιγκουαϊν στο 12ο λεπτό, ενώ στο 56ο ο Λούις Τζιλ έδωσε προσωρινές διαστάσεις… εφιάλτη στη βραδιά των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ. Σε άλλο σημερινό ματς της βορειοαμερικανικής λίγκας, οι Κολοράντο Ράπιντς παραχώρησαν 0-0 στους Σικάγο Φάιρ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόμπους Κρου-Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-1
Κολοράντο Ράπιντς-Σικάγο Φάιρ 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
13
23
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
13
21
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
14
19
Χιούστον Ντάιναμο
15
17
Κολόμπους Κρου
14
17
Τορόντο
10
16
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
14
15
Σικάγο Φάιρ
13
14
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
15
14
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
10
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
14
29
Ρέαλ Σολτ Λέικ
14
25
Κολοράντο Ράπιντς
14
22
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
12
20
Ντάλας
15
18
Λος Άντζελες Γκάλαξι
11
16
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
12
16
Πόρτλαντ Τίμπερς
14
16
Σίβας ΗΠΑ
13
10
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Με «σπρώξιμο» η Σπορτ Ρεσίφε!! (video)

Στο τελευταίο ματς του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος πριν από τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ, η Σπορτ Ρεσίφε κατέβαλε την Μπαΐα με 1-0.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Μάικ στο 73ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 52ο λόγω αποβολής του 27χρονου τερματοφύλακα, Μαρσέλο Λόμπα, με δεύτερη κίτρινη. Από το πρώτο ημίχρονο, πάντως, οι ποδοσφαιριστές της Μπαΐα εξέφρασαν την αντίθεσή τους με πολλές αποφάσεις του διαιτητή, ενώ η παραπάνω αποβολή χειροτέρευσε την κατάσταση. Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με δεύτερη κίτρινη στον Ρονιέρι στο 84ο λεπτό, οπότε οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, ενώ αναφέρουμε πως η 10η αγωνιστική του Brasileiro θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου, μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
9
19
Φλουμινένσε
9
16
Κορίνθιανς
9
16
Σάο Πάολο
9
16
Ιντερνασιονάλ
9
16
Γκρέμιο
9
15
Γκοΐας
9
15
Ατλέτικο Μινέιρο
9
14
Σάντος
9
14
Σπόρτ Ρεσίφε
9
14
Παλμέιρας
9
13
Ατλέτικο Παραναένσε
9
13
Κρισιούμα
9
11
Μποταφόγκο
9
9
Μπαΐα
9
8
Σακεποένσε
9
8
Κοριτίμπα
9
7
Βιτόρια
9
7
Φλαμένγκο
9
7
Φιγκουιρένσε
9
4
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Η περηφάνια δεν μετριέται με τις νίκες!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα έγιναν στον πέμπτο τελικό και στέλνει ένα γράμμα στους φίλους του Ολυμπιακού που κράζουν την ομάδα τους. 
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα εντελώς διαφορετικό χρώμα στο τελευταίο αγωνιστικό blog, αλλά τα πράγματα στη δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα θες...
Στον πέμπτο και τελευταίο τελικό ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποφασισμένος, έπαιξε σαφέστατα πολύ πολύ πολύ καλύτερα και νίκησε δικαιότατα. Ο τρόπος που νίκησε ήταν τέτοιος που για πρώτη φορά ο χαμένος δεν ασχολείται με την διαιτησία (άψογοι και με ελάχιστα -λογικά- λάθη).
Ο Ολυμπιακός σε ένα ματς που έκρινε τίτλο δεν εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ στα πρώτα 30 λεπτά. Όπως είπαν παίκτες και προπονητές είχαμε μείνει στον τρόπο που χάθηκε ο τέταρτος τελικός». Λυπάμαι για αυτό διότι σε αυτό το επίπεδο οι παίκτες ειδικά, οφείλουν να προετοιμάζουν το ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού μόνοι τους. Δε χρειάζονταν κανέναν Μπαρτζώκα για να μπουν μέσα στο ματς που κρίνει τίτλο και να γυαλίζει το μάτι τους.
Η άμυνα ήταν «μπάτε σκύλοι, αλέστε και αλεστικά μη δίνετε». Τα ποσοστά των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακά (70% δίποντα, 38% τρίποντα και 89% βολές).
Ο Ολυμπιακός στην επίθεση ήταν στατικός και έχω την εντύπωση πως πήγε να γυρίσει το παιχνίδι (όταν το έφτασε στους 6 πόντους στο 37') περισσότερο λόγω... Παναθηναϊκής αφέλειας. Φυσικά και δε τον ενοχλούσε καθόλου ποιος θα ευθυνόταν για την ανατροπή αν την ολοκλήρωνε. Με το σκορ 74-68 ο Φώτσης πέτυχε καλάθι και φάουλ, ακολούθησε δίποντο από επιθετικό ριμπάουντ του Ματσιούλις και... γεια σας.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Το τριήμερο μεταξύ τέταρτου και πέμπτου τελικού και τι δε διάβασα. Οτι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (αυτό θα συμβεί όταν και ο ήλιος βγει από τη Δύση). Οτι ο Βασίλης Σπανούλης έχει κλείσει στην Εφές και παίζει το τελευταίο του ματς. Λοιπόν, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει δύο χρόνια ακόμη κλειστό συμβόλαιο χωρίς buy out να θυμίσω εγώ. Αφήστε που αισθάνεται τόσο πληγωμένος αυτή τη στιγμή που θεωρώ απίθανο να αλλάξει γειτονιά και να παίξει για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ξέρετε, αυτόν που έφυγε από τον Ολυμπιακό γιατί δε θα ξανά προπονούσε ποτέ σύλλογο παρά μόνο για ένα καλοκαίρι την εθνική του ομάδα και θα ασχολιόταν με τα περιστέρια του.
Την επόμενη μέρα θα την ορίσουν ΜΟΝΟ οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφός μου, ούτε εσείς.
Κάποιοι θα έρθουν, κάποιοι θα φύγουν. Λογικό. Το «ποιοι» θα αρχίσουμε να το ερευνούμε από αύριο.
Στην αποτυχία όπως και την επιτυχία ευθύνες έχουν όλοι.
ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝ
Ο Ολυμπιακός δεν είναι υποχρεωμένος να κερδίζει σε όποιο ματς γουστάρουμε μόνο και μόνο για να έχουμε να την λέμε στον φίλο μας τον βάζελο στη δουλειά. Δε διαθέτει καμία δεξαμενή ψυχικού αποθέματος. Θα μπορούσε να την διαθέτει, αν ήσουνα πάντα δίπλα του. Αλλά δεν είσαι.
Σε μια νύχτα, κι άλλη μια 365 περίπου μέρες μετά, σε έκανε μάγκα κι από τότε θεωρείς ότι έπιασες τον ταύρο από τα κέρατα κι όλα τα κύπελλα από δω και στο εξής σου ανήκουν. Δεν είναι έτσι.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, αν έχεις εσύ κάποιον πάνω από το κεφάλι σου που σε γιουχάρει κάθε φορά που κάνεις κάποιο λάθος στη δουλειά, μετά θα το διορθώσεις αυτόματα και θα είσαι μες την τρελή χαρά? Όχι ε? Ο Βασίλης Σπανούλης δηλαδή γιατί να μπορεί? Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αυτός που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού. Είναι αυτός που σε πήρε από το χέρι και σε οδήγησε σε ένα Final 4. Είναι αυτός που παραμέρισε τον εγωισμό που του καταλογίζεις σε κάθε αψυχολόγητη προσπάθεια για καλάθι τριών πόντων όταν κάνει αυτό το ένα βήμα πίσω και έδωσε ΤΗΝ ασίστ στον Πρίντεζη στην Πόλη, ο οποίος έβαλε ΤΟ καλάθι. Είναι αυτός που και σε κάκιστη μέρα να βρίσκεται, αναγκάζει τους προπονητές της αντίπαλης ομάδας να διαμορφώσουν όλο το παιχνίδι τους γύρω από αυτόν. Είναι ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης. Με ποιο δικαίωμα αποθεώνεις έναν άνθρωπο τη μια μέρα και τη στιγμή που σε χρειάζεται περισσότερο, όταν παίζει απέναντι από την ομάδα που έχει πρόβλημα στην τελική να αντιμετωπίζει, τον γιουχάρεις και τον κάνεις να παλεύει με τα φαντάσματά του 2 φορές περισσότερο?
Οι πρόεδροι κι ο προπονητής μας -που αν το όνομά του ήταν Μπαρτζώκοβιτς κανένα πρόβλημα δε θα υπήρχε- έχουν καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό μέχρι στιγμής. Και δεν εννοώ τα 2 σερί ευρωπαϊκά. Αγγελόπουλοι κάντε κάτι, λες. Ε ΚΑΝΟΥΝ. Σκύλιασαν τα καλά παιδιά του μπάσκετ και δε σταματάνε πουθενά. Πήγαν να τα παρατήσουν, να αποδεχτούν ότι δεν αλλάζει τίποτα, αλλά έμειναν γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν και μέχρι στιγμής δε σε χαλάει αυτό αφού σου χάρισαν τα πάντα. Δύο φορές μάλιστα. Εσύ? Θες να είσαι μέρος της αλλαγής ή θες κάθε Κυριακή του Μαΐου κι από μια φιέστα για να είσαι ικανοποιημένος? Τι στο διάολο θέλεις? Θα κοιτάς για πολλή ώρα το δέντρο? Γιατί από πίσω χάνεις ένα πραγματικά υπέροχο δάσος. Ο φίλαθλος που σέβεται τον εαυτό του, θα συνεχίσει να λατρεύει αρρωστημένα αυτή την ομάδα, αυτόν τον προπονητή και αυτούς τους προέδρους με τα λάθη τους, τα στραβά τους, τα κακά τους και τα κόμπλεξ τους. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός μας. Πρέπει να μάθεις να δέχεσαι όλες τις ήττες όπως ακριβώς χαίρεσαι για όλες τις νίκες.
ΥΓ: Μπρεντ, Έϊσι, Γκιόργκι, Μπράιαντ, Βασίλη, Στράτο, Ιωάννη, Κώστα, Μάρντι, Σέντρικ, Ματ, Γιώργο, Δημήτρη, Βαγγέλη, Βασίλη, Δημήτρη και Αντρέα σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθεια που κάνατε και τον ιδρώτα που ρίξατε. Γιώργο, Χρήστο, Μίλαν, Χρήστο, Αντρέα μαζί με τους υπόλοιπους από τον πάγκο επίσης σας ευχαριστώ. Παναγιώτη και Γιώργο ένα διάλειμμα κάνατε.
ΥΓ 2: Στο περασμένο blog μάζεψα όλη τη... ΘΥΡΑ 13 η οποία με έκραζε. Δικαίωμα της και σεβαστό ακόμη κι αν πίσω από ένα αστείο ψευδώνυμο με πρόσβαλαν αρκετοί. Ας είναι. Μέρος της δουλειάς είναι κι αυτό. Δικαίωμα μου όμως είναι και για μένα να είμαι Ολυμπιακός. Και αυτό το ξέρετε όταν κάνετε το κλικ. Αν προτιμάτε το «δεν είμαι τίποτα ή το είμαι μόνο Εθνική Ελλάδας» με γεια σας με χαρά σας, αλλά δεν υπάρχει. Όλοι κάτι είμαστε. Εγώ είμαι Ολυμπιακός. Έχετε και το βιντέακι που στέλνατε σωρηδόν να σας το θυμίζει. Στα μάτια μου είμαι ένας αντικειμενικός Ολυμπιακός. Στα μάτια σας μπορεί να είμαι ο πιο κάφρος Ολυμπιακός της οικουμένης. Απλά μην κάνετε κλικ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά και ο moderator ψυχή έχει. Είναι τόσο εύκολο.
ΥΓ 3: Συγχαρητήρια στον Φραγκίσκο Αλβέρτη γιατί πήρε μία ομάδα σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και την έκανε πρωταθλήτρια. Συγχαρητήρια και στον Δημήτρη Διαμαντίδη που στη χειρότερη σεζόν της καριέρας του βρήκε τη δύναμη σε πέντε τελικούς να ηγηθεί της ομάδας του. Από έναν Ολυμπιακό για να μην ξεχνιόμαστε.
ΥΓ 4: Χρονιά χωρίς τίτλους φυσικά και είναι αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό. Το «γιατί» από αύριο θα το συζητάμε.
ΥΓ 5: Ευχαριστώ Μπ. Χ για την άδεια... Σου χρωστάω δώρο έτσι κι αλλιως.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μουρίνιο, αγοράζει την ομάδα που ζήλεψε…!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το σχέδιο του Special One, να ενώσει δύο ομάδες σε μία, αγοράζοντας ποιότητα και κυρίως χρόνο με τέσσερις ή και πέντε παίκτες της Ατλέτικο!  
Ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα και είναι πολλά αυτά, τα έχει πετύχει περισσότερο με το μυαλό του και λιγότερο με την δουλειά του. Όχι, δεν υποστηρίζω ότι δεν δουλεύει ο Ζοσέ Μουρίνιο, υποστηρίζω ότι είναι ο πιο έξυπνος προπονητής που γνώρισε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Ο Ζοσέ φέτος απέτυχε. Και ας προσπαθεί με τα διάφορα mind games να κρύψει την αποτυχία. Ηταν όμως σχεδόν λογική αυτή η αποτυχία, όχι μόνο γιατί επί της ουσίας την είχε προαναγγείλει, αλλά και γιατί ήταν η πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Τσέλσι. Η απαίτηση για τίτλο, ασφαλώς και δεν ήταν δεδομένη και έτσι μπόρεσε να ξεφύγει από την πίεση της ερώτησης “Ναι, αλλά τι πήρες φέτος με την Τσέλσι Ζοσέ;”.

Η επόμενη όμως σεζόν θα του… προσφέρει αφόρητη πίεση. Οτιδήποτε λιγότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του Τσάμπιονς Λιγκ (ένα από τα δύο) θα είναι αποτυχία για τον Ζοσέ και την Τσέλσι. Αν και την επόμενη σεζόν μείνει χωρίς τίτλο είναι πιθανό ακόμη και να απομακρυνθεί από τον Αμπράμοβιτς. Συνεπώς οι όποιες δικαιολογίες τελειώνουν και μαζί τους και η πίστωση χρόνου.
Η φετινή Τσέλσι, μας έδειξε ότι είχε μεν τον χαρακτήρα του προπονητή της, αλλά είχε και πολλά που της έλειπαν. Ο Μουρίνιο ξέρει πλέον ότι έχοντας στα χέρια του μία ομάδα, βασικά στελέχη της οποίας είχαν μεγαλώσει αρκετά, ο μόνος δρόμος για να βελτιώσει την εικόνα της είναι η ενίσχυση και η ανανέωση.
 
Για αυτό δεν έμεινε ο Ασλεϊ Κόουλ, για αυτό δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Φράνκι Λάμπαρντ και του Σάμουελ Ετό, για αυτό είναι πιθανόν να φύγουν ακόμη δύο τρεις παίκτες, όπως ο Φερνάντο Τόρες ή ο Ντεμπά Μπα, ακόμη και ο Τζον Ομπι Μίκελ.
 
Από την άλλη ξέρει ότι η ανανέωση σε ηλικία και κυρίως σε πρόσωπα και το χτίσιμο μίας νέας ομάδας, η οποία θα έχει τουλάχιστον τέσσερις πέντε νέους παίκτες στην ενδεκάδα της είναι επικίνδυνο και θέλει χρόνο για να αποδώσει. Χρόνο πλέον δεν έχει. Οση πίστωση είχε, την εξάντλησε πέρυσι. Τι κάνει λοιπόν; Αγοράζει παίκτες και μαζί τους αγοράζει και τον χρόνο, διότι το μεγάλο πορτοφόλι του Αμπράμοβιτς του το επιτρέπει.
Πώς αγοράζει χρόνο; Μα κάνοντας μεταγραφές από μία και μόνη ομάδα. Την Ατλέτικο η οποία εκτός των άλλων και την ανάγκη των χρημάτων έχει και δεν μπορεί να πείσει κάποιους παίκτες της να μείνουν για πάντα σε αυτήν.
Η ομάδα που φέτος, απέκλεισε εύκολα και την Τσέλσι του Μουρίνιο από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, μπροστά από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, δεν είναι εύκολο να αντισταθεί στα εκατ. ευρώ και τις ορέξεις των μεγάλων της Ευρώπης. Ο Μουρίνιο το ξέρει και αγοράζει ότι καλύτερο έχει η Ατλέτικο προκειμένου να... κόψει δρόμο.
Επί της ουσίας το καλοκαίρι ο Μουρίνιο θα προσπαθήσει να “παντρέψει” δύο ομάδες σε μία. Θα προσπαθήσει δύο έτοιμα παζλ (την Τσέλσι που έφτιαξε αυτός και την Ατλέτικο που έφτιαξε ο Σιμεόνε) να τα μετατρέψει σε ένα μεγαλύτερο.
Ο Κουρτουά επιστρέφει, ο Τιάνγκο έχει ήδη υπογράψει στους μπλε ως ελεύθερος, ο Ντιέγκο Κόστα πέρασε και από ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώνεται από μέρα σε μέρα. Επιπλέον ο Φελίπε Λούις φαίνεται έτοιμος για να ακολουθήσει τους τρεις πρώην συμπαίκτες του στο Λονδίνο και δεν αποκλείεται να υπάρξει και πέμπτος παίκτης. Ο Μιράντα ή ο Γκοντίν.
Πέντε βασικοί της Ατλέτικοι και άλλοι έξι της περσινής Τσέλσι γίνονται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα ομάδα.
Ο Μουρίνιο με τα λεφτά που έχει στη διάθεσή του θα μπορούσε εύκολα να κάνει καλές μεταγραφές. Ενδεχομένως και να βρει καλύτερους παίκτες από τον Ντιέγκο Κόστα, τον Φελίπε Λουίς, τον Τιάγκο και τον Μιράντα ή τον Γκοντίν, παίκτες όμως αυτούς του επιπέδου που να έχουν υπάρξει συμπαίκτες για τουλάχιστον δύο χρόνια στην ίδια ομάδα δεν μπορούσε να βρει.
Από ποια άλλη ομάδα στον κόσμο ο Μουρίνιο θα μπορούσε να πάρει πέντε βασικούς παίκτες και να είναι όλοι υψηλού επιπέδου; Από καμία είναι η απάντηση. Θα μπορούσε να πάρει έναν από την Ρεάλ, έναν από την Μπάγερν, έναν από την Μπαρτσελόνα, έναν από την Γιουβέντους και έναν από την Παρί για παράδειγμα. Δεν είναι όμως εύκολο να συνθέσεις αυτό το παζλ με τα πολλά διαφορετικά κομμάτια και να το κάνεις να φέρει τίτλους από την πρώτη σεζόν. Αν όμως πάρεις πέντε παίκτες από την ίδια ομάδα, τότε το πράγμα γίνεται σαφώς ευκολότερο...
 
Ο Μουρίνιο το ξέρει. Και για αυτό με τα λεφτά του Αμπράμοβιτς, αγοράζει μαζί με την ποιότητα και χρόνο. Χρόνο που δεν έχει στην διάθεσή του και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να τον κερδίσει...

Πηγή: gazzetta.gr

Φιλική νίκη η Αλγερία!!

Θετικές εντυπώσεις άφησε στο φιλικό με τη Ρουμανία η Αλγερία, η οποία επικράτησε 2-1. Επεισοδιακό ματς με διακοπή. Ετοιμη για Μουντιάλ η Αλγερία, η οποία επικράτησε 2-1 της Ρουμανίας σε ένα επεισοδιακό φιλικό το οποίο διακόπηκε λόγω ρίψης αντικειμένων στο γήπεδο. Ο Μπεντάλέμπ άνοιξε το σκορ στο 22'΄αλλά οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν έξι λεπτά αργότερα με τον Τσίπτισιου. Μάλιστα, είχαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Καλύτερη η Αλγερία στο β' μέρος, πήρε τον έλεγχο και ο Σουντανι στο 66' διαμόρφωσε το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο 43' το ματς διακόπηκε εξαιτίας ενός μπουκαλιού που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

 Πηγή: gazzetta.gr

Αυτή ήταν η πιο μεγάλη μαγκιά του Διαμαντίδη!!

«Ντου από Παντού» για την κίνηση που έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι έδειξε τι σημαίνει να είναι κάποιος μεγάλος παίκτης.Πολλοί θα πούνε για το μεγάλο παιχνίδι που έκανε κι απόψε ο Διαμαντίδης. Δεν διαφωνώ. Σούπερ ήταν. Πρωταγωνιστής. Κινητήριος μοχλός και σήμερα, αλλά και στο ΣΕΦ την Κυριακή για να κάνει ο Παναθηναϊκός το 1-2, 3-2.

Εκεί, όμως, που νομίζω ότι έκλεψε την παράσταση περισσότερο ακόμα κι από το παρκέ ήταν με τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς.

Με μπαρούτι
Είχε προηγηθεί, λοιπόν, μια πολύ δύσκολη περίοδος με εκατέρωθεν κατηγορίες, χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και όλοι φοβόντουσαν ότι μπορεί να μην πάνε καλά οι τελικοί. Το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Απεριόριστο σεβασμό…
Τελειώνει το ματς, λοιπόν, και ο Διαμαντίδης δηλώνει: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχει χαρακτήρα, μεγάλους παίκτες και ποιότητα. Σαφώς και είναι δύσκολη ομάδα. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στον Ολυμπιακό».

… Εχθρός
Υπάρχουν και οι οπαδοί που είναι τυφλωμένοι. Που στο πρόσωπο του Διαμαντίδη βλέπουν έναν «εχθρό» ό,τι κι αν γίνει. Που στο πρόσωπο του Σπανούλη βλέπουν έναν «εχθρό» ό,τι κι αν γίνει. Που ίσως να προτιμούσαν να λέει το αντίθετο ο κάθε παίκτης τέτοιου επιπέδου.

Και η λογική
Ναι, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι οπαδοί. Υπάρχουν κι άλλοι, που μπορεί κανείς να τους συναντήσει σ’ όλες τις ομάδες, και που ανεξάρτητα ποιόν σύλλογο υποστηρίζουν, είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Και νιώθουν ωραία όταν ακούν μια τέτοια κουβέντα. Διότι δεν είναι όλα φανατίλα σ’ αυτόν τον τόπο. Παίζει μπάλα και η λογική. Και η αγάπη προς τον αθλητισμό, όχι μόνο προς την κάθε ομάδα.

Αυτό χρειάζεται
Αυτές τις δηλώσεις χρειαζόμαστε στον ελληνικό αθλητισμό. Μόνο αυτές! Να χάνει ο Ολυμπιακός και να βγαίνει ο παίκτης του Παναθηναϊκού και να δείχνει σεβασμό στον αντίπαλο. Να χάνει ο Παναθηναϊκός και να ακούει από τον παίκτη του Ολυμπιακού ότι «κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα». Κι αυτό να ισχύει και στο ποδόσφαιρο και παντού. Μεταξύ ολυμπιακών, παναθηναϊκών, αεκτζήδων, παοκτσήδων, αρειανών.

Έχει ξαναγίνει
Θα πει κάποιος «είναι ουτοπικά αυτά». Ναι, αλλά ο Διαμαντίδης σήμερα εξύψωσε τον Ολυμπιακό, απογειώνοντας παράλληλα μ’ αυτόν τον τρόπο και την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Όπως θυμάμαι στο πρόσφατο και λίγο πιο μακρινό παρελθόν ότι οι κορυφαίοι παίκτες των δυο αιωνίων, αλλά και οι προπονητές έχουν μιλήσει με αλληλοσεβασμό πολλές φορές πριν από μεγάλα ματς. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Άριστη συμπεριφορά
Και γενικά, οι μπασκετμπολίστες και των δυο ομάδων που αγωνίστηκαν σ’ αυτούς τους πέντε τελικούς αξίζουν χίλια συγχαρητήρια. Σε ένα τέτοιο κολασμένο σκηνικό όπως σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων, απέδειξαν πόσο ο ένας υπολογίζει τον άλλον. Ήταν άριστη η συμπεριφορά τους και δεν ξέφυγαν ούτε λεπτό. Ούτε δυναμίτισαν κι άλλο το κλίμα. Κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό σημάδι ότι κάτι, κάποτε, κάπως μπορεί να αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο. Να μάθουμε να χάνουμε και να κερδίζουμε, δηλαδή. Όλοι. Στον αθλητισμό, στην πολιτική, στην ζωή, παντού.Πηγή: sportdog.gr