Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κερδίζει, αλλά… αλλάζει!!

Το νταμπλ δεν φέρνει εφησυχασμό στον Παναθηναϊκό. Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει βελτιωτικές κινήσεις.Τι γίνεται με Αλβέρτη, τα συμβόλαια που λήγουν, ποιοι είναι κοντά στην παραμονή και ποιοι στην έξοδο.

Κερδίζει, αλλά… αλλάζει
Μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για τον Παναθηναϊκό με την κατάκτηση του νταμπλ. Όμως οι δύο τίτλοι δεν «κουκουλώνουν» τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της σεζόν, που παραλίγο έλειψε να στοιχίσουν ακριβά και στα οποία πιθανώς οφείλεται η απουσία της ομάδας από το Final Four. Με γνώμονα το «εχθρός του καλού, το καλύτερο», η διοίκηση της ΚΑΕ ετοιμάζει μια σειρά από αλλαγές.

Άξιος ο Αλβέρτης, αλλά…

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπο του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Χρίστηκε προπονητής εν μια νυκτί, παρέλαβε την ομάδα σε δυσχερέστατη θέση, αλλά δούλεψε πολύ και δικαιώθηκε. Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως δεν θα παραμείνει στον πάγκο για την επόμενη σεζόν. Οι «πράσινοι» φαίνεται να χρειάζονται έναν πιο έτοιμο και έμπειρο προπονητή, που θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα της επόμενης περιόδου. Το όνομα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει ακουστεί ως πιθανού υποψηφίου και σίγουρα έχει εξεταστεί, ενώ πιθανώς να πέσουν κι άλλα στο τραπέζι. Όσο για τον «Φράγκι», άγνωστο είναι αν θα του προταθεί να μείνει σαν μέλος ενός νέου τεχνικού τιμ ή να επιστρέψει στο πόστο του τιμ μάνατζερ.

Κόσμος θα πάει και θα έρθει

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν καλό κορμό παικτών, που όμως απαιτεί προσθαφαιρέσεις για να δυναμώσει το δέντρο. Όλα δείχνουν πως από την ομάδα αποχωρούν οι Ζακ Ράιτ και Ραμέλ Κάρι, που πρόσφεραν με εκλάμψεις και θα αναζητηθεί στη θέση τους ένας πιο αποτελεσματικός ξένος γκαρντ. Απίθανο μοιάζει να παραμείνει και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έχει υψηλό συμβόλαιο (περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο) και πιθανώς να χειρουργηθεί για να απαλλαγεί από το πρόβλημα στον αχίλλειο. Όλα δείχνουν πως το τέλος εποχής έφτασε και για τον Μάικ Μπατίστ, που αγωνίστηκε ελάχιστα φέτος. Οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν συμβόλαια που λήγουν.

Από εκεί κι έπειτα ακλόνητος είναι φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης (που παρεμπιπτόντως μέσα στο καλοκαίρι παντρεύεται με θρησκευτικο γάμο), που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. «Δεμένοι» μέχρι το 2015 είναι και οι Τζέιμς Γκιστ και Στεφάν Λάσμε, ενώ για δύο χρόνια ακόμη έχουν συμβόλαια ο Αντώνης Φώτσης, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, αλλά και οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς. Πρόθεση είναι αμφότεροι να αξιοποιηθούν περισσότερο του χρόνου, όπως και να πάρουν ευκαιρίες οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Διαμαντάκος, που επίσης έχουν συμβόλαια. Ο Μάικ Μπράμος δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο, ενώ οψιόν επέκτασης (+1) και για τις δύο πλευρές υπάρχει στη συμφωνία με τον Γιόνας Ματσιούλις.

Τι ψάχνει

Όσον αφορά στις μεταγραφές, οι νταμπλούχοι έχοντας ένα μπάτζετ περίπου στα φετινά επίπεδα, αναμένεται να κινηθούν σίγουρα για δύο γκαρντ, έναν ψηλό που να παίζει με πλάτη και πιθανώς έναν φόργουορντ. Παράλληλα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην αγορά για έμπειρους (Νικ Καλάθης), αλλά και εξελίξιμους παίκτες (όπως ο γκαρντ Λευτέρης Μποχωρίδης του Άρη ή ο φόργουορντ Γιώργος Τσαλμπούρης του Πιερικού/Αρχέλαου) για να ανανεωθεί ο κορμός.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: