Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Διαμαντίδης: «Στα δύσκολα φαίνεται ποιος είναι δίπλα σου…»

Σαν πραγματικός αρχηγός μίλησε ο Διαμαντίδης. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού συνεχάρη (και) τον Πεδουλάκη, παραδέχθηκε ότι δεν είναι όπως παλιά και τόνισε ότι στα δύσκολα φαίνεται πάντα ποιος σε στηρίζει.

Διαμαντίδης: «Στα δύσκολα φαίνεται ποιος είναι δίπλα σου…»
Όπως αρμόζει σε αρχηγό πρωταθλήτριας και έναν μεγάλο αθλητή μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό με τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, μην ξεχνώντας να συμπεριλάβει σε αυτά και τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι αυτή η ομάδα έχει γαλουχηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κατακτά τίτλους, αναφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο και στην προσωπική του απόδοση.

Έτσι, παραδέχθηκε ότι δεν είναι όπως παλιά κι ότι τα αθλητικά του προσόντα λιγοστεύουν, ωστόσο τόνισε ότι στα δύσκολα φαίνεται ποιος είναι δίπλα σου, γι’ αυτό προσπαθεί να κρύβει τις αδυναμίες μου και να βοηθάει με την εμπειρία τους συμπαίκτες του.


Αναλυτικά όσα είπε ο Διαμαντίδης

Για την κατάκτηση του νταμπλ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και όλο το τιμ. Τον κόσμο τον πρόεδρο, στον κόουτς τον Πεδουλάκη που έχει συμβολή στην φετινή επιτυχία. Τέλειωσε μια μεγάλη χρονιά, είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τόσα χρόνια η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για τον σημερινό τελικό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και ήταν δύσκολα. Ήμασταν αποφασισμένοι για τον τίτλο, ενδεχομένως φοβηθήκαμε στο τέλος, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Τώρα… ξεκούραση.

Οι ομάδες δεν είναι ρομπότ. Όλοι θέλουν να παίζουν καλά. Σαφώς δεν μπορείς να είσαι πάντα στο πικ που θέλεις. Σίγουρα σε τέτοια ματς χρειάζεσαι ψυχολογία και ανθρώπους που σε βάζουν στο “είναι” αυτών των αγώνων. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει γαλουχηθεί με τέτοιο τρόπο -από όλους όσους την απαρτίζουν εντός κι εκτός αποδυτηρίων- για να παίζει όπως ξέρει και να κατακτά τίτλους. Είναι πολύ καλό που η ομάδα συνεχίζει με τίτλους και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι»
.

Για την προσωπική του απόδοση: «Έχω πάρει πάρα πολλές χαρές στον Παναθηναϊκό, αλλά ο αθλητισμός έχει και άσχημες μέρες. Στα δύσκολα φαίνεται ποιος είναι πραγματικά δίπλα σου. Κι εγώ παίκτης είμαι και επηρεάζομαι αρκετά. Μπαίνω κάθε φορά στο παρκέ, δεν θεωρώ ότι είμαι βαρόμετρο, πάντα θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Ξέρω, είμαι στα 34 μου, δεν είμαι όπως παλιά και προσπαθώ κάθε φορά να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Ξέρω πως τα αθλητικά μου προσόντα λιγοστεύουν. Προσπαθώ μέσα από την εμπειρία, μέσα από το πλάνο να παίρνουν ό,τι καλύτερο. Προσπαθώ όπως όλοι μας να κρύβω τις αδυναμίες μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: