Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αναζητά επενδυτή!!

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένονται τα αποτελέσματα των επαφών του Στεφανίδη με τους υποψήφιους επενδυτές του Άρη.

Αναζητά επενδυτή
Ο Παναγιώτης Στεφανίδης συνεχίζει τις επαφές με τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές για την πώληση του Άρη και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένονται τα αποτελέσματα των επαφών του.

Αν –τελικά- υπάρξει συμφωνία με κάποιον που θέλει ενισχύσει την ομάδα τότε ο Άρης λύνει όλα του τα προβλήματα.

Αν όχι, υπάρχουν τρία εναλλακτικά σενάρια, τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ΠΑΕ, «ΚΜΑ» και νομικών, εκ των οποίων τα δύο περνούν από τα δικαστήρια και το τρίτο (ΑΦΜ) προκαλεί αντιδράσεις.

Η πρώτη λύση και αυτή που θα παλέψουν μέχρι τέλους στον Αρη είναι η εξεύρεση ενός επενδυτή, ο οποίος με 7 εκατ. ευρώ παίρνει το 67% των μετοχών μέσω της ΑΜΚ και γίνεται αφεντικό χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό νομικό εργαλείο.

Προφανώς και είναι το ιδανικό σενάριο, αλλά και αυτό που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Αν δεν βρεθεί επενδυτής, η πρώτη εναλλακτική λύση (με συμμετοχή της ομάδας στη Football League) είναι η υπαγωγή στο άρθρο 106ια, για την υλοποίηση του οποίου χρειάζεται (εκτός από την απόφαση του δικαστηρίου), ένας αξιόχρεος επενδυτής με οικονομική επιφάνεια που θα καλύψει το ενεργητικό της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη λύση προκρίνεται από την παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ και προς αυτή την κατεύθυνση (εξεύρεση πόρων) γίνονται οι περισσότερες κινήσεις.

Η δεύτερη λύση που προτάθηκε από τον Γιώργο Γαλανό είναι η εκούσια εκκαθάριση με συμμετοχή της ομάδας στη Γ' κατηγορία. Η συγκεκριμένη λύση αρχίζει να βρίσκει ερείσματα, αλλά εκτός από το ότι είναι η πιο επώδυνη, κρύβει και πολλούς κινδύνους που αποκαλύφθηκαν με το παράδειγμα της Λάρισας.

Η τρίτη λύση αφορά την αγορά ΑΦΜ, αλλά προς το παρόν γίνονται μόνο επιδερμικές συζητήσεις επ' αυτού, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις. Από νομικής πλευράς, πάντως, είναι η πιο εύκολη, μια και αρκεί να βρεθεί μια ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία και να παίξει ο Αρης σε αυτή με άλλο ΑΦΜ.

Για την ώρα η συγκεκριμένη επιλογή αντιμετωπίζεται ως λύση ανάγκης και θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον δεν μπορεί να υλοποιηθεί κάποια από τις παραπάνω. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: