Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ματσούκας: «Πηγαίναμε με… αυτόματο πιλότο»

Τον έντονο προβληματισμό του μετέφερε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο ο Λευτέρης Ματσούκας που τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι αποτυχημένη χρονιά. Υπάρχει μερίδιο ευθύνης δικό μας, της διοικητικής ανυπαρξίας… Δεν υπήρχε κάποιος να μας προστατεύσει. Έτσι δεν μπορούν να ανέβουν ομάδες. Πηγαίναμε από τον Γενάρη και μετά με αυτόματο πιλότο.
Με «όπλο» το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ο μόνος που μπορούσαμε να πλησιάσουμε να μιλήσουμε ήταν ο κ. Τσαλίκης.

Δεν υπήρχε κανένας άλλος. Δε νομίζω ότι μπορεί μια ομάδα να προχωρήσει έτσι. Από Ιανουάριο ιδιαίτερα στα εκτός ήμασταν μόνοι. Εμείς, ο προπονητής, το τιμ, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και ο κ. Τσαλίκης. Ήμασταν απροστάτευτοι τελείως μόνοι μας».

Για το αν αυτό ίσχυε και για τη διαιτησία, είπε:

«Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στη Football League που έχουν ακουστεί τόσα. Δεν ξέρω αν υπάρχει όντως παράγοντας διαιτησία σαν δικαιολογία, αλλά σίγουρα σε κάποια παιχνίδια αδικηθήκαμε πολύ. Τελειώσαμε στα 14 παιχνίδια των Play off κι εγώ δεν θυμάμαι με πόσες κόκκινες. Τέσσερις, πέντε, έξι;».

Για το τι χρειάζεται τη νέα σεζόν η ομάδα, απάντησε:

«Να υπάρχει προγραμματισμός, να βγαίνουν τα νούμερα. Το οικονομικό έλλειμα δεν το γνωρίζω. Χρειάζεται ένας δυνατός επενδυτής. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το έχουμε δει σε πολλές ομάδες αυτό, όχι μόνο στον Ηρακλή».

Για το ότι η ομάδα για τρίτη σεζόν θα παίξει στη Football League σχολίασε:

«Στις συνειδήσεις του κόσμου του Ηρακλή τείνει να γίνει εφιαλτικό. Είναι πολύ ανησυχητικό. Μπορούν να το αλλάξουν όσοι θα παίξουν στην ομάδα και ο άνθρωπος που θα τη διοικήσει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κανένα δώρο από τον Θεό. Η ομάδα πρέπει να στηθεί σοβαρά με προγραμματισμό και χρήματα».

Ο Λευτέρης Ματσούκας συμφώνησε στην άποψη πως ο Ηρακλής χρειάζονταν παίκτες τον χειμώνα:

«Τον Ιανουάριο σε συνέντευξη Τύπου είχε πει ο κ. Όγιος ότι προτιμώ τα λεφτά για τις προκαταβολές για νέους παίκτες να δοθούν στους υπάρχοντες, λόγω προβλημάτων. Είχαμε χαρεί γιατί βλέπαμε ότι μας δείχνει εμπιστοσύνη και ότι θέλει εμείς που βρισκόμαστε στην ομάδα να είμαστε καλά.

Το είπαν πολλοί, κι εγώ το λέω, πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζονταν ενίσχυση τον Γενάρη. Το αν ήταν πρόβλημα του κ. Όγιος ή διοικητικό, δεν το γνωρίζω.

Τα τελευταία παιχνίδια τα λένε όλα. Πήγαμε στην Κέρκυρα με 17 παίκτες, κάποιοι ήταν τραυματίες. Δεν είχαμε βάθος, υπήρχαν παίκτες που έφαγαν όλη την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, δεν είχαμε εναλλακτικές λύσεις. Το «λένε» τα παιχνίδια μόνα τους».

Ο Λευτέρης Ματσούκας ρωτήθηκε σχετικά με το αν Νίκη Βόλου και Κέρκυρα ήταν καλύτερες από τον Ηρακλή:

«Το είχαμε συζητήσει με τους συμπαίκτες μου και το πιστεύω ακόμα. Η ομάδα μας είχε το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία. Ήταν πάρα πολύ καλή, δεν υστερούσε σε τίποτα από άλλες ομάδες. Απλά είχαν διοικητική ηρεμία, οι πληρωμές μπορεί να μην ήταν τόσο πίσω όσο σ? εμάς.

Είμαστε 5 μήνες απλήρωτοι. Είχανε την ηρεμία που δεν είχαμε εμείς. Δεν αναφέρομαι στην πίεση του κόσμου. Το γνωρίζαμε πως μ? αυτή θα ζήσουμε, μ? αυτή θα πορευτούμε. Ίσα-ίσα υπήρχαν παιχνίδια στα οποία μας βοήθησε».

Για το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Ηρακλής επί Όγιος κι επί Παπαδόπουλου, σχολίασε:

«Η σεζόν για τον Ηρακλή ήταν κομβική. Δεν θα θυμόταν κανένας αν παίρναμε την άνοδο τι ποδόσφαιρο αποδώσαμε. Στη Β? Εθνική χρειάζεται να έχεις αποτελέσματα. Ούτε καλό ποδόσφαιρο και θέαμα. Δεν ξέρω αυτό αν με τον κ. Όγιος ή με τον κ. Παπαδόπουλο έγινε, αλλά χρειαζόμασταν αποτελέσματα. Αισθάνθηκα σε κάθε ματς ότι παίζουμε για το αποτέλεσμα.

Ο Ηρακλής έπρεπε πάντα να κερδίζει. Ήταν υποχρεωμένος. Μέχρι και στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ που υπήρχε διαφορά κατηγορίας και μπάτζετ, υπήρχε απαίτηση για τη νίκη. Ο Ηρακλής είναι ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Το γνωρίζουμε όλοι μας».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: