Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Europa League: Αποτελέσματα 3ου προκριματικού


Το μόνο ευχάριστο από τα πρώτα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, είναι η νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στη Νορβηγία με αντίπαλο την Βαλερένγκα με 2-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
17:00 Ντινάμο Τιφλίδας - Ερυθρός Αστέρας 2-0
18:00 Πέτροβατς – Στουρμ 1-2
18:30 Ραμποτνίτσκι – Οντένσε 3-4
18:30 Χόνκα – Καραμπάχ 0-1
19:40 Μακάμπι Νετάνια – Γαλατάσαραϊ 1-4
20:00 Φρέντρικσταντ – Λεχ 1-6
20:00 Γκέτεμποργκ - Χάποελ Τελ Αβίβ 1-2
20:00 Τρόμσο – Σλάβεν 2-1
20:00 Μπρόντμπι – Λέγκια 1-1
20:00 ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Ντέρι 1-0
20:00 Μέταλουργκ Ντόνετσκ –Λιουμπλιάνα 2-0
20:00 Βαλερένγκα – ΠΑΟΚ 1-2
20:00 Βέτρα – Φούλαμ 0-3
20:00 Βοϊβοντίνα – Αούστρια 1-1
20:15 Ραπίντ - ΑΠΟΠ/Κινύρας 2-1
20:30 Βαντούζ – Λίμπερετς 0-1
20:30 Ζίλινα – Χάιντουκ 1-1
20:45 Στεάουα – Μάδεργουελ 3-0
21:00 Βασλούι – Ομόνοια 2-0
21:00 Πολόνια – Μπρέντα 0-1
21:15 Σλάβιγια – Κόσιτσε 0-2
21:30 Μπρουζ – Λάχτι 3-2
21:30 Ρέιντερς – Αμβούργο 0-4
21:45 Σεντ Πάτρικς - Κρίλια Σοβέτοβ 1-0
21:45 Αϊντχόφεν - Τσέρνο Μόρε 1-0
21:45 Σεβόινο – Λιλ 0-2
21:45 Φενέρμπαξε – Χόνβεντ 5-1
21:45 Αμπερντίν – Σίγμα 1-5
21:45 Χέλσινμποργκ – Σαράγεβο 2-1
21:45 Ρόμα – Γκεντ 3-1
22:00 Ριέκα – Μέταλιστ 1-2
22:15 Ρέικιαβικ – Βασιλεία 2-2
22:30 Μπιλμπάο - Γιανγκ Μπόις
22:45 Μπράγκα - Έλφσμποργκ

Στο χειρουργείο ο Εστογιανόφ


Την πόρτα του χειρουργείου αναμένεται να περάσει εντός της ημέρας ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, προκειμένου να αποκασταθεί το κάταγμα στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού.

Ο ιατρός της ομάδας, Γιώργος Κατσιφαράκης, που τον εξέτασε, διαπίστωσε ότι μόνο έτσι μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Ουρουγουανού άσου. Το διάστημα που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης υπολογίζεται στους δύο μήνες, ενώ θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε περίπου τρεις!

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί τους ανθρώπους του Πανιωνίου στην αναζήτηση ενός χαφ, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το αγωνιστικό κενό της απουσίας του Εστογιανόφ.

Aπεβίωσε ο Μπόμπι Ρόμπσον


Μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες των αγγλικών γηπέδων όλων των εποχών, ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, "έσβησε" την Παρασκευή σε ηλικία 76 ετών μετά από πολύχρονη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο

"Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε σήμερα ότι ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον έχασε τη μακρά και θαραλλέα μάχη με τον καρκίνο. Πέθανε πολύ ήσυχα αυτό το πρωί στο σπίτι του με τη γυναίκα και την οικογένειά του στο πλευρό του.

Η κηδεία του Σερ Μπόμπι θα είναι ιδιωτική, μόνο για τα μέλη της οικογένειάς του. Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί σε μελλοντική ημερομηνία για τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του.

Η κυρία Ρόμπσον και η οικογένειά του θα εκτιμούσε ιδιαίτερα εάν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή γίνεται σεβαστή η επιθυμία τους για να παραμείνει αυτή η στιγμή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας", ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Ο Ρόμπσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως παίκτης το 1950 για λογαριασμό της Φούλαμ, ενώ έπαιξε επίσης για τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και την Εθνική Αγγλίας (20 συμμετοχές με τα "λιοντάρια") ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός με την σπουδαία προπονητική καριέρα του όπου πέρασε από τον πάγκο των Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν, Πόρτο και Νιούκαστλ.

Αναμφισβήτητα, από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν η τρίτη θέση που οδήγησε την Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1990 καθώς και η ανάδειξή του σε Ευρωπαίο προπονητή της χρονιάς το 1997, ενώ από το γάμο του με την "εκλεκτή της καρδιάς του" Έλσι απέκτησε τρεις γιους.

Άνθρωπος που θεωρείτο ήρωας στο Νιούκαστλ, έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα στο "Σεντ Τζέιμσις Παρκ", όπου 33.000 οπαδοί των "καρακάξων" (έκατσε στον πάγκο της ομάδας από το 1999 μέχρι το 2004) παρακολούθησαν έναν φιλανθρωπικό αγώνα προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για το "Ίδρυμα Μπόμπι Ρόμπσον", το δημιούργημά του στον πόλεμο κατά του καρκίνου.

Μάλιστα, ένας από τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους σε αυτό το φιλικό ήταν και ο Πολ Γκασκόιν, ο οποίος δήλωσε για τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον:

"Ο Σερ Μπόμπι είναι ένας θρύλος σε όλο τον κόσμο. Ήταν ο άνθρωπος που με κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Αγγλίας. Πολεμάει τον καρκίνο για πέμπτη φορά.

Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να τον αντιμετωπίσεις μία φορά, όμως αυτός το κάνει για πέμπτη φορά".

Το εντυπωσιακό είναι πως από το 1991 ο Ρόμπσον αντιμετωπίζε πρόβλήματα υγείας εξαιτίας του καρκίνου, ενώ τον Αύγουστο του 2008 παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να βγει νικητής στη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες.

"Η κατάστασή μου χαρακτηρίζεται στατική και δεν έχει αλλάξει από την τελευταία χημειοθεραπεία μου...

Πρόκειται να πεθάνω αργά ή γρήγορα. Όμως όλοι πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή και εγώ απόλαυσα κάθε λεπτό της ζωής μου", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο τζέντλεμαν των αγγλικών και ευρωπαϊκών γηπέδων.

Λουίς Φαμπιάνο:"Θέλω να αγωνιστώ στην Μίλαν"


O Λουίς Φαμπιάνο εξακολουθεί να ελπίζει ότι η μεταγραφή του στην Μίλαν θα έχει αίσιο τέλος.
Οι συζητήσεις των "ροσονέρι" με την Σεβίλλη οδηγήθηκαν σε ναυάγιο, ωστόσο τις τελευταίες ώρες προέκυψαν σενάρια για νέα κρούση από τον ιταλικό σύλλογο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έκρυψε ότι επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Μίλαν. "Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην Μίλαν.

Η Μίλαν έκανε καλά πράγματα όταν συζήτησαν οι δύο ομάδες αλλά όταν μετά οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο οικονομικό, εξαφανίστηκε. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι", ανέφερε πιο χαρακτηριστικά.

Ηρακλής Πιλότο: "Οφείλω να δυναμώσω"


Ο μεγάλος άτυχος της φετινής προετοιμασίας του Ηρακλή ο Νούνο Πιλότο που όπως διαπιστώθηκε στην χθεσινή μαγνητική υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης ακόμα και για έξι μήνες τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Πράτο Άλο Στέλβιο της Ιταλίας.

Μία συνέντευξη που ήρθε λίγο πριν από την αναχώρηση του 27χρονου Πορτογάλου μέσου για την πατρίδα του και συγκεκριμένα για το Οπόρτο όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα παραμείνει για 20 μέρες πραγματοποιώντας και την αποθεραπεία του.

"Νιώθω πολύ απογοητευμένος και στεναχωρημένος γιατί ένας τραυματισμός και ένας τέτοιος τραυματισμός είναι ότι το χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Αυτά τα πράγματα όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να γυρίσω στην Πορτογαλία, να εγχειριστώ και να πάνε όλα καλά και το συντομότερο δυνατόν να γυρίσω και πάλι στις υποχρεώσεις με την ομάδα μου", ήταν το πρώτο σχόλιο του Πιλότο.

Για το πώς τραυματίστηκε είπε: "Συνέβη στην προπόνηση. Έβαλα το βάρος στο αριστερό πόδι έμεινε το βάρος στο δεξί και έγινε η ζημιά. Δεν είχα πιστέψει ότι είχε συμβεί κάτι το σοβαρό αλλά στην μαγνητική φάνηκε η ζημιά", ενώ για το αν τον πεισμώνει ο τραυματισμός του δεδομένου ότι είναι από τα νέα πρόσωπα στην ομάδα του Ηρακλή τόνισε: "Αυτές οι δύσκολες στιγμές δυναμώνουν έναν ποδοσφαιριστή. Οφείλω να δυναμώσω. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσω ότι μου συνέβη και να τα βγάλω πέρα".

Για την συμπαράσταση που είχε από όλη την ομάδα σχολίασε πως: "Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να μου πούνε. Κάποιοι το έχουν περάσει δύο και τρεις φορές και με βοήθησαν με την εμπειρία τους ενώ και όλοι οι υπόλοιποι μου ευχήθηκαν ότι το καλύτερο".

Κι όσο για το αν ήταν ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα του ο Πιλότο σχολίασε πως: "Είχα έναν τραυματισμό χαμηλά στο δάχτυλο του ποδιού μου όπου είχα σπάσει το μετατάρσιο με αποτέλεσμα να μείνω εκτός για έξι μήνες αφού η πρώτη επέμβαση δεν είχε πετύχει", ενώ για το τι του είπε ο Όλεγκ Προτάσοφ δήλωσε πως: "Όπως όλοι οι υπόλοιποι στην ομάδα έτσι και ο κόουτς μου ευχήθηκε να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό".

Τέλος για το τι θα ήθελε να πει από πλευράς του στην υπόλοιπη ομάδα εν όψει των υποχρεώσεών της ο Πιλότο τόνισε: "Είμαι πολύ σίγουρος για την ομάδα. Πιστεύω ότι θα έχουμε επιτυχίες στο πρωτάθλημα με μένα να φροντίζω να ενημερώνομαι για την πορεία ενώ φυσικά είμαι σίγουρος για την συμπαράσταση του κόσμου μας".

ΠΑΟΚ: 4.800 μαγικά χαρτάκια για την Βαλερένγκα


4.800 είναι τα εισιτήρια που θα διατεθούν από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (03/08) για τον επαναληπτικό της Πέμπτης (06/08) στα πλαίσια του Γ' προκριματικού γύρου του Europa League με την Βαλερένγκα στο γήπεδο της Τούμπας στον δρόμο προς τα πλέι οφ του θεσμού και όπως γίνεται κατανοητό αναμένεται να γίνουν «καπνός».
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε: "Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 03.Αυγ.2009 μέχρι και την Πέμπτη 06.Αυγ.2009, θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας, για την διάθεση εισιτηρίων του αγώνα εναντίον της Valerenga Fotball για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League".

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων θα είναι το εξής:
Δευτέρα: 10:00-17:00
Τρίτη: 10:00-17:00
Τετάρτη: 10:00-17:00
Πέμπτη: 10:00 - έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα 1: 80 €
Θύρα 2,3: 60 €
Θύρα 5,6: 40 €
Θύρα 4α: 20 €
Θύρα 7, 7α: 25 € ενώ σημειώνεται πως αγορές εισιτηρίων γίνονται και μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω του διαδικτύου και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας.

ΠΑΟΚ: Επέστρεψε η αποστολή


Με ικανοποίηση για τη νίκη στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» με το 2-1 κόντρα στην Βαλερένγκα, αλλά και την κόπωση του ταξιδιού, επέστρεψε το πρωί της Παρασκευής (31/7) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης η αποστολή του ΠΑΟΚ από το Οσλο.

Ο Γιώργος Φωτάκης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που συνδύασα το επίσημο ντεμπούτο μου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με μια ευρωπαϊκή νίκη. Κάναμε μια καλή εμφάνιση και είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας χαφ και συμπλήρωσε: «Ξέραμε ότι δεν ήμασταν 100% έτοιμοι σε φυσική κατάσταση, αλλά είχαμε κατοχή μπάλας ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο με τη βροχή δεν μπορούσε να παιχτεί μπάλα, αλλά και πάλι δημιουργήσαμε δύο καλές ευκαιρίες. Κερδίσαμε δίκαια, ήμασταν καλύτεροι, μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ». Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης, ο άσος του Δικεφάλου είπε: «Είμαστε με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση».

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε ρεπό για σήμερα στους ποδοσφαιριστές, ωστόσο από αύριο θα μπουν σε καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων μέχρι την προσεχή Πέμπτη, που είναι ο αγώνας ρεβάνς με την νορβηγική ομάδα στο γήπεδο της Τούμπας.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη φάση του τέρματος που σημείωσε στο 37ο λεπτό του αγώνα, και θα εξετασθεί από τον γιατρό της ομάδας. Ο Βόσνιος φορ αισθανόταν έντονες ενοχλήσεις στο πόδι και η συμμετοχή του στο παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η παρουσίαση του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, του Ισπανού Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος άρχισε ήδη προπονήσεις με την νέα ομάδα του. Ο παίκτης, σύμφωνα με την εκτίμηση των ανθρώπων του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, χρειάζεται τριών εβδομάδων εντατικές προπονήσεις για να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο ατομικής φυσικής κατάστασης, παρόμοιο με αυτό των συμπαικτών του.

Ανακοίνωσε Εντίνιο η Μάλαγα


Παίκτης της Μάλαγα είναι πλέον ο Εντίνιο καθώς ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Πορτογάλου επιθετικού. Ο Εντίνιο θα παρουσιαστεί και επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (31/7), μαζί με τον Αλμπερ Λούκε που αποκτήθηκε από τον Αγιαξ.

«Η Μάλαγα και η ΑΕΚ έφτασαν σε συμφωνία για τον επιθετικό Αρνάλντο Εντι Λόπες ντα Σίλβα, «Εντίνιο». Ο παίκτης, θα παρουσιαστεί και επίσημα στις 13.30 (σ.σ. ώρα Ελλάδας)» στο γήπεδο «Ροσαλέδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση ενώ αναφορά γίνεται και στην κλήση του Εντίνιο από τον Κάρλος Κεϊρός στην Εθνική Πορτογαλίας.

Για τη μεταγραφή φαίνεται πως η Μάλαγα έκανε πίσω στην απαίτηση που είχε ν’ αλλάξουν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με την ΑΕΚ και δέχθηκαν την... πίεση που τους άσκησε η διοίκηση του «Δικεφάλου», δεχόμενοι την αρχική τους συμφωνία. Ετσι, ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την Μάλαγα και η ΑΕΚ θα βάλει άμεσα στα ταμεία της 500.000 ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό (επιπλέον 500.000 ευρώ) θα καταβληθεί στην Ενωση σε ένα χρόνο. Οσον αφορά το «πρόβλημα» του Εντίνιο στο γόνατο, δεν απασχολεί πλέον την ΑΕΚ και το «φορτώνονται» οι Ισπανοί αν προκύψει κάτι στο μέλλον, χωρίς να... κινδυνεύει η δεύτερη δόση.

Έκανε λιποαναρρόφηση ο Ρονάλντο!


O τραυματισμός που υπέστη στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη φανέλα της Κορίνθιανς αναμένεται να τον κρατήσει για περίπου πέντε εβδομάδες εκτός δράσης, όμως ο Ρονάλντο κατάφερε έστω και μέσα από μία άτυχη στιγμή να... ωφελήσει τον εαυτό του.

Όπως αποκάλυψαν τα ΜΜΕ της πατρίδας του, το "φαινόμενο" άδραξε της ευκαιρίας και προχώρησε αυτή την εβδομάδα στο νοσοκομείο "São Luiz" σε αφαίρεση λίπους από το σώμα του μέσω λιποαναρρόφησης, κάτι που είχε αρχικά προγραμματίσει να κάνει το Δεκέμβριο, στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος στη Βραζιλία.

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως η εγχείρηση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, με τους χειρουργούς να σχεδιάζουν να του αφαιρέσουν 1,6 λίτρα πάχους από την κοιλιακή χώρα αλλά τελικά να αφαιρούν περίπου 700 μιλιγκράμ πάχους.

Να σημειωθεί πως δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος της ομάδας που να ήταν ενημερωμένος για την πρόθεση του Βραζιλιάνου άσου, με την επανεμφάνισή του στα γήπεδα να υπολογίζεται για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Κοβάσεβιτς: «Τεχνικός διευθυντής ο Τζόρτζεβιτς»


Τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού θα αναλάβει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, όπως αποκάλυψε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην «El Mundo Deportivo». Όταν ο Σέρβος ρωτήθηκε αν θα γίνει προπονητής των «ερυθρόλευκων», απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω. Ο Τζόρτζεβιτς θα γίνει τεχνικός διευθυντής, αλλά ζήτησε να ξεκουραστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κοβάσεβιτς:

Τι θα κάνεις στο μέλλον;

«Θα επιστρέψω στην Αθήνα. Θα μείνω τουλάχιστον ένα χρόνο στην Αθήνα όπου η ζωή είναι φανταστική και όλοι με αγαπάνε. Τον ερχόμενο Ιούνιο και θα δω τι θα κάνω. Ήταν το πρώτο μου καλοκαίρι που δεν έκανα προετοιμασία και ομολογώ πως ήταν λίγο περίεργα.

Δεν το σκέφτομαι όμως. Κατάλαβα πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία μου και η οικογένεια μου. Επίσης, δεν μπορώ να ξεγελάσω τον εαυτό μου, γιατί το ποδόσφαιρο θα το σταματούσα φέτος ή του χρόνου. Απολαμβάνω τη ζωή μου με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου. Ο γιος μου και η κόρη μου είναι σε μία πολύ σημαντική ηλικία και θέλω να είμαι δίπλα τους, όσο περισσότερο γίνεται».

Σε τι σκέφτεσαι να δουλέψεις;

«Σίγουρα σε κάτι σχετικό με το ποδόσφαιρο. Δεν ακόμα τι. Δεν έχω κάποιο οικονομικό πρόβλημα, αλλά είμαι "άρρωστος" με το ποδόσφαιρο και θα κάνω κάτι πάνω σε αυτό».

Θα γίνεις προπονητής του Ολυμπιακού;

«Αυτό δεν το ξέρω. Ο Τζόρτζεβιτς θα γίνει τεχνικός διευθυντής, αλλά ζήτησε να ξεκουραστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Του αρέσει να ψαρεύει και θέλει να χαλαρώσει λίγο έπειτα από τόσα χρόνια που έπαιζε μπάλα».

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Προφορική συμφωνία με Μπράνκο


Σε προφορική συμφωνία με τον Σερζ Μπράνκο ήρθαν οι διοικούντες τον Λεβαδειακό. Ο Καμερουνέζος μέσος παρακολούθησε τη χθεσινή προπόνηση των Βοιωτών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή του. Τη σεζόν που μας πέρασε έπαιξε στη Β’ Γερμανίας με τη φανέλα της Ντούισμπουργκ (13 συμμετοχές). Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Μπουντεσλίγκα, με Άϊντραχτ και Στουτγκάρδη, ενώ έχει περάσει από Ρωσία (σ.σ. Σίνικ, Σόβετοφ) και Αγγλία (σ.σ. ΚΠΡ). Η θέση του Μπράνκο στο «χορτάρι» είναι στα αριστερά της μεσαία γραμμής, ως ακραίος.

Τσέλσι: Νέα σενάρια για Πίρλο


Νέα σενάρια για την απόκτηση του Αντρέα Πίρλο από προέκυψαν στην Τσέλσι μετά και από τα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο που ανέφεραν ότι ο ίδιος αποκάλυψε ότι αποχωρεί από την Μίλαν.
Ο 30χρονος άσος μετά το παιχνίδι με την Ίντερ στις ΗΠΑ φέρεται να είπε στους συμπαίκτες του:"Αυτό ήταν το τελευταίο μου ντέρμπι".

Από τη στιγμή που ο Κάρλο Αντσελότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι προέκυψαν σενάρια για την απόκτηση του Πίρλο και παρότι σύμφωνα με όσα αναφέρονταν η πρόταση ύψους 14,5 εκατ. ευρώ μαζί με τους Πιζάρο και Μανσιέν ως έμψυχα ανταλλάγματα απορρίφθηκε από τους "ροσονέρι", οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο Πίρλο έχει συμβόλαιο με την Μίλαν έως το 2011 με ετήσιες απολαβές ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ και ενώ πλέον η Τσέλσι του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 6,5εκατ. ευρώ.

Συμφώνησε με Κρους για 1+1 η Λάτσιο


Έτοιμη να ανακοινώσει διπλό μεταγραφικό "χτύπημα" είναι η Λάτσιο. Όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η "Corriere dello Sport", ο Κλαούντιο Λοτίτο "έκλεισε" οριστικά την Πέμπτη (30/7) τους Χούλιο Κρους και Ράσμους Μπένγτσον, με τους δύο παίκτες να αναμένεται εντός της ημέρας να υπογράψουν συμβόλαια συνεργασίας με τους "λατσιάλι".

Όσον αφορά στον Χούλιο Κρους, ο οποίος είχε "φλερτάρει" έντονα και με τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της θερινής μεταγραφικής περιόδου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με οψιόν από την πλευρά του για έναν ακόμα χρόνο, με τις απολαβές του να φτάνουν τα 2.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο "El Jardinero" θα ταξιδέψει στο Πεκίνο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λάτσιο κόντρα στην πρώην ομάδα του Ίντερ, στο πλαίσιο του ιταλικού Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου στη "Φωλιά του Πουλιού".

Με την επικείμενη έλευση του 34χρονου φορ, ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι μπορεί πλέον να στηρίζεται σε μία ικανότατη τριπλέτα, με την παρουσία των Τομάσο Ρόκι και Μάουρο Σάρατε, ενώ όλα δείχνουν πως ο Γκόραν Πάντεφ οδηγείται σιγά σιγά προς την πόρτα της εξόδου του "Ολίμπικο".

Εν τω μεταξύ, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ράσμους Μπέγκτσον της Τρέλεμποργκ θα υπογράψει την Παρασκευή πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της "αιώνιας πόλης", με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει μόλις τα 400.000 ευρώ.

Για τον συγκεκριμένο παίκτη, οι άνθρωποι της Λάτσιο κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα, με τον 23χρονο στόπερ να φτάνει την Πέμπτη στη Ρώμη και να ξεναγείται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο Κλαούντιο Λοτίτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπένγκτσον ήταν ένας από τους σταρ στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, γεγονός που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Σεβίλλη, Αμβούργου, Άλκμααρ και Αϊντχόφεν για την απόκτησή του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανακοινώθηκε ο Σκαρντοβέλι


Τον 24χρονο Βραζιλιάνο αμυντικό Βάντερσον Σκαρντοβέλι ανακοίνωσε για τα επόμενα τρία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σκαρντοβέλι συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας και άφησε καλές εντυπώσεις στον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Ο ατζέντης του παίκτη είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας και ο Βραζιλιάνος υπέγραψε τελικά συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Vanderson Scarduelli με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών (3) ετών".

Ηρακλής Χωρίς Πιλότο για έξι μήνες


Η ατυχία όχι μόνο χτύπησε αλλά γκρέμισε την πόρτα του Νούνο Πιλότο καθώς ο Πορτογάλος μέσος του Ηρακλή αναμένεται να μείνει εκτός γηπέδων για τους επόμενους έξι μήνες έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο.

Ο Πορτογάλος μέσος που αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι με σκοπό να δυναμώσει την μεσαία γραμμή των "κυανολεύκων" ένιωθε ενοχλήσεις από την προετοιμασία της Αυστρίας και δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από δυσάρεστα.

Ο 27χρονος άσος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και όπως διαπιστώθηκε υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο χρόνος της απουσίας του υπολογίζεται πως θα είναι περίπου έξι μήνες και στον Ηρακλή τα βάζουν με την τύχη τους αφού πλέον ο Όλεγκ Προτάσοφ καταστρώνει σχέδια δίχως έναν παίκτη που υπολόγιζε πολύ.

Ολυμπιακός: Τα βρήκε με Γκονζάλες ...


Πρόταση-μομούθ προς τον Μαρκ Γκονζάλες από τον Ολυμπιακό αποκαλύπτουν οι Ισπανοί, θέτοντας νέα δεδομένα στα σενάρια για την απόκτηση του Χιλιανού άσου από την Μπέτις. Συγκεκριμένα, η ισπανική ιστοσελίδα «latercera.com» αναφέρει σε δημοσίευμά της πως οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει σε όλα με την πλευρά του αριστερού χαφ για συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές για τον παίκτη ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ), ενώ η χρονική διάρκεια της ενδεχόμενης συνεργασίας δεν αναφέρεται, αλλά γίνεται λόγος για θετική απάντηση από την πλευρά του παίκτη.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς εκείνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι να τα βρουν Ολυμπιακός και Μπέτις, με τους «ερυθρόλευκους» να προσφέρουν στην ισπανική ομάδα 5,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη και τη διοίκηση των «βερδιμπλάνκος» ν’ απαιτεί καταβολή 10 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στο ενδιαφέρον της αγγλικής Γουίγκαν, που όμως δεν έχει πολλές πιθανότητες να κάνει δικό της τον Γκονζάλες. Γι’ αυτό και καταλήγουν πως άνθρωπος της διοίκησης του Ολυμπιακού θα μεταβεί σύντομα στη Σεβίλλη για να κλείσει τη συμφωνία.

Πιέζει για Ρεάλ ο Αλόνσο


Ο Τσάμπι Αλόνσο επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Πέμπτη (30/7) επισημοποίησε τις προθέσεις του στην Λίβερπουλ παραδίνοντας στον Μπενίτεθ αίτημα μεταγραφής στους «μερένγκες».

Η Ρεάλ θέλει να προσθέσει τον Ισπανό διεθνή μέσο στον «γαλαξία» των αστεριών της αλλά ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ επιμένει να ζητά 41 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του την στιγμή που η Ρεάλ πρόσφερε 33 εκατ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liverpool Echo» ο Αλόνσο ασκεί έντονες πιέσεις στον Μπενίτεθ να τον αφήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ. Ο Αλόνσο έφτασε στο Λίβερπουλ την Πέμπτη (30/7) ύστερα από τις διακοπές του στην Ισπανία, αποφασισμένος να βάλει τέλος στο σίριαλ της μεταγραφής του.

Την Τετάρτη (29/7) η Λίβερπουλ πούλησε στην Ρεάλ τον Αλβάρο Αρμπελόα και όλα δείχνουν ότι οι δύο ομάδες θα συμφωνήσουν και στην περίπτωση του Αλόνσο καθώς έπονται νέες διαπραγματεύσεις.

Στη Ντνίπρο ο Καστίγιο


Ο Νέρι Καστίγιο θα παραμείνει στο ουκρανικό πρωτάθλημα αλλά όχι στην Σαχτάρ καθώς η κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να παραχωρήσει τον Μεξικάνο πρώην άσο του Ολυμπιακού στην Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφοσκ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ντνίπρο, ο Καστίγιο θα φορά την φανέλα με το νούμερο «99» και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα του Βλάντιμιρ Μπεσόνοφ στην σαββατιάτικη (1/8) αναμέτρηση με την Ζάρια για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Σαχτάρ απέκτησε τον Καστίγιο από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007 έναντι 20 εκατ. ευρώ. Αγωνίστηκε σε μόλις οκτώ παιχνίδια σε διάστημα έξι μηνών πριν δοθεί δανεικός στην Μάντσεστερ Σίτι. Τον Ιανουάριο του 2009 επέστρεψε στην ομάδα του Ντόνετσκ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού.

Η Ντνίπρο έχει στην εφετινή καλοκαιρινή μεταγραφή περίοδο αποκτήσει έναν ακόμα παίκτη δανεικό από την Σαχτάρ, τον επιθετικό, Εβγκένι Σελέζνιεφ.

Η Μπάγερν κατέκτησε το "Άουντι Καπ"

Στα πέναλτι κρίθηκαν οι δύο τελευταίοι αγώνες του «Άουντι Καπ», που διεξήχθη στο Βερολίνο. Η Μπάγερν πήρε το τρόπαιο επικρατώντας 7-6 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον κανονικό αγώνα (δεν υπήρχε παράταση) να ολοκληρώνεται ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Στο μικρό τελικό, η Μπόκα Τζούνιορς νίκησε 4-3 τη Μίλαν, με το σκορ στο 90λεπτο να είναι στο 1-1. Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Σίλβα στο 26' αλλά ο Βιάτρι ισοφάρισε για την Μπόκα, τρία λεπτά πριν το τέλος.

Τραυματίστηκε σοβαρά ο Εστογιανόφ


Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Φαμπιάν Εστογιανόφ. Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο πόδι σε μια φάση της προπόνησης και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα!

Ο Εστογιανόφ θα επιστρέψει από το Βέλγιο όπου γίνεται η προετοιμασία του Πανιωνίου για να εξεταστεί στο πόδι και για να διαπιστωθεί το ακριβές διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Το κακό είναι ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για το κάταγμα κάνουν λόγο για απουσία περίπου ένα μήνα. Το σίγουρο είναι πως ο Ουρουγουανός θα χάσει την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.