Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Γιατί μπορεί ο Αδωνις και η Ραχήλ και δεν μπορούν ο Πύρρος και ο Ντέμης;

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για το κλίμα εμφυλίου πολέμου που επικρατεί στη χώρα και τον τσαμπουκά των περισσοτέρων ότι μόνο η δική τους άποψη είναι σωστή!
Η χώρα βαδίζει στο γκρεμό. Ανεξαρτήτως του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ που θα βγει το βράδυ της Κυριακής, την Δευτέρα θα ζούμε σε μία βαθύτατα «πληγωμένη» Ελλάδα, μία χώρα που θα πρέπει να επιλέξει το κακό από το χειρότερο.
Και δεν είναι το θέμα οι τράπεζες και το αν και πότε θα ξανανοίξουν, τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ, το πλήγμα στον τουρισμό, ή η στάση εμπορίου, όσο ο διχασμός των Ελλήνων.
Οσα χρόνια ζω, πρώτη φορά βιώνω ένα τόσο διχαστικό κλίμα, με τους μεν, να είναι όχι απλώς αντίπαλοι των δε, αλλά κυριολεκτικά εχθροί. Πρώτη φορά υπάρχει τόσο έντονος φανατισμός που φτάνει στα όρια του μίσους, πρώτη φορά οι μισοί θέλουν να καταστρέψουν τους άλλους μισούς ή να τους αφήσουν να χαθούν στη φτώχεια και την ανέχεια τους.
Το να «πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» το ζούμε και το ακούμε πλέον καθημερινά και πλέον κανείς δεν δέχεται την άποψη του άλλου, όποια κι αν είναι αυτή, αφού είναι διαφορετική από τη δική του.
Δεχόμαστε τις απόψεις των πολιτικών, που έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάντια και δεν επιτρέπουμε καν να μιλήσουν ο Πύρρος Δήμας, ο Ντέμης Νικολαϊδης ή οποιοσδήποτε άλλος μη πολιτικός, εκφράζει τη γνώμη του!
Ο Πύρρος, αυτός που έκανε κάποτε την Ελλάδα υπερήφανη, τώρα «ντροπιάζει» όσους διαφωνούν με τη γνώμη του και δεν δέχονται το προσωπικό του βίωμα, το οποίο κατέθεσε σε ένα ξέσπασμα ψυχής. Γιατί, όμως, να μην μπορούμε να ακούμε τον Πύρρο χωρίς να τον αποδοκιμάζουμε ή να τον χαρακτηρίζουμε υπηρέτη των αφεντικών του (ποιων άραγε;) την ίδια ώρα που δεχόμαστε τις στριγκλιές του Aδωνι Γεωργιάδη από κανάλι σε κανάλι, τις προσωπικές αήθεις επιθέσεις της Ραχήλ Μακρή, τους θεατρινισμούς του Παύλου Χαϊκάλη, τον ανεκδιήγητο Φίλη και όσους διχάζουν τον κόσμο εξυπηρετώντας τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα τους;
Γιατί να μην έχει γνώμη ο Ντέμης Νικολαϊδης που άφησε την ασφάλεια της σιγής του κι επέλεξε να εκτεθεί, εκφράζοντας την αγωνία του για όσα κρίνονται στο δημοψήφισμα, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε αποφύγει; Και δεν το λέω για τη συγκεκριμένη άποψη των δύο, χωρίς καν να με ενδιαφέρει τι ψηφίζουν και υποστηρίζουν. Το λέω για το δικαίωμα τους να μιλούν, δικαίωμα που έχει ο κάθε πολίτης της χώρας, να εκφράζεται, να κρίνει και να ψηφίζει!  
Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, ζούμε στιγμές και σκηνές που μας γυρίζουν πίσω σε σκοτεινές σελίδες τις οποίες κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει. Xαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στη Λάρισα, όταν ένας περαστικός έχασε τις αισθήσεις του κι άφησε την τελευταία πνοή του στο δρόμο και κανείς απ΄όσους ήταν στην κοντινή ουρά σε ΑΤΜ δεν πήγε να τον βοηθήσει για να μην χάσει τη σειρά του.
Αυτό που αναζητείται λοιπόν σε αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ, όσο η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα και η ενότητα. Η διαίρεση οδηγεί στην καταστροφή, ειδικά σε μία χώρα που έχει πληρώσει επανειλημμένα το διχασμό με συνεχόμενους εμφύλιους και πολλά, μα πολλά θύματα!
Κι όσο συνεχίζεται η ίδια συμπεριφορά από τους περισσότερους, πολύ φοβάμαι ότι νέες μαύρες σελίδες θα προστεθούν στο βιβλίο της πατρίδας μας, ειδικά αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι οριακό, υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η σπασμένη σφεντόνα!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αραδιάζει τις σκέψεις του για το δημοψήφισμα και αναρωτιέται σε τι διαφέρει θάνατος από θάνατο.      
H φράση "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" μάλλον εφευρέθηκε για το δίλημμα στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο αλαλιασμένος Έλληνας πολίτης, την ερχόμενη Κυριακή. Ψηφίζουμε το μη χείρον και προσευχόμαστε στον θεό των αγορών και των τραπεζών.
* Οσοι επιλέγουν τον γκρεμό, ψηφίζουν "Ναι": ναι στην υποτέλεια και στην οριστική μετατροπή της Ελλάδας σε οικονομική αποικία χρέους των Ευρωπαίων. Θα μας δανείζουν χρήματα στο διηνεκές, για να τους τα ξαναδίνουμε πίσω με τόκο. Και με αντίτιμο τον αργό θάνατο της ελληνικής κοινωνίας. Μέχρι να φτάσει η ώρα της αναπόφευκτης χρεωκοπίας και να ησυχάσουμε μια και καλή.
* Οσοι προσανατολίζονται προς το ρέμα, ψηφίζουν "Οχι": υπερήφανο όχι στην πλήρη υποταγή και ταυτόχρονα ναι στην αβεβαιότητα και στη διόλου δημιουργική ασάφεια. Θα πάμε σε νέα διαπραγμάτευση με υποτυπωδώς ενισχυμένη θέση (αφού μιλάμε για πλειοψηφία του 51-55%), απέναντι σε εξαγριωμένους δανειστές που κρατούν στα χέρια όλα τα φύλλα της τράπουλας. Και με το φάντασμα της αναπόφευκτης χρεωκοπίας να μας χαμογελά σαρδόνια.
Είναι σαν να διαλέγεις τον θάνατό σου. Να βουτήξουμε από το μπαλκόνι ή να πιούμε κώνειο; Να βγάλουμε από το συρτάρι το περίστροφο ή να τραβήξουμε τα σωληνάκια; Να πεθάνουμε από ντροπή ή να λιμοκτονήσουμε;
Η αγορά δεν πρόκειται να ανακάμψει στο κοντινό μέλλον, όποια κι αν είναι η ετυμηγορία του πάνσοφου λαού, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Ούτε οι τράπεζες θα ανοίξουν σύντομα.
Τις δεκαετίες της σπατάλης και της διαφθοράς, η κοινωνία θα συνεχίσει να τις πληρώνει για πολλά χρόνια. Με χρήματα, με δυστυχία, με ύφεση και με αιμορραγία φαιάς ουσίας. Με μίσος και με φασισμό.
"Θα γίνουμε Βουλγαρία, Λεττονία, Βενεζουέλα, Ζάμπια και Αλβανία", κλαυθμηρίζουν οι Ευρωπαίοι του καραγκιόζ μπερντέ. "Ευρωλιγούρηδες", τους αποκαλεί ο Ζουράρις. Εγώ δεν θα το πάω τόσο μακριά.
Διεκδικώ τον τίτλο του πολυταξιδεμένου της παρέας και σας έχω πολύ άσχημα νέα, σε απ'ευθείας μετάδοση από τον τρίτο κόσμο. Αυτές οι χώρες που λέτε μάς έχουν ήδη ξεπεράσει. Εμείς είμαστε πια οι ξυπόλητοι, όχι αυτοί.
Οι Εσθονίες και οι Κολομβίες έχουν πια ανάπτυξη, μικρή αλλά κανονική, και όχι σαν τη μουσαντένια του Σαμαρά. Έχουν παραγωγή, έχουν κράτος πρόνοιας, έχουν συλλογική συνείδηση. Και ισχυρό κοινωνικό ιστό.
Ναι, ακόμα και η Ζάμπια. Όποιος νιώθει τη ζαχαρένια του να χαλάει, δεν έχει παρά να αναζητήσει τις δηλώσεις του (Ελληνα) προέδρου του Ελληνοζαμπιανού Επιμελητηρίου: "Εμάς κολακεύει η σύγκριση, όχι τη Ζάμπια".
Ναι, ακόμα και η Αλβανία μάς ξεπέρασε, αγαπητέ Πύρρο. Η Αλβανία του 2015, όχι του 1985.
Σκέψου το λίγο. Στέκει σήμερα η έννοια "Αλβανός οικονομικός μετανάστης στην Ελλάδα"; Μόνο ως σύντομο ανέκδοτο. "Ελληνας οικονομικός μετανάστης στην Αλβανία"; Κακομελέτα κι έρχεται...
                                         *************
Η αντανακλαστική μου αντίδραση, όταν έμαθα τα καθέκαστα για το δημοψήφισμα, ήταν να ψηφίσω "Ναι". Αφήστε με να σας εξηγήσω το σκεπτικό, πριν μου φορέσετε κουκούλα γερμανοτσολιά.
Σκέφτηκα να ψηφίσω "Ναι", διότι, απλούστατα, δεν πιστεύω στον Έλληνα.
Το "Οχι" μπορεί να μη συνοδεύεται απαραίτητα από Grexit, αλλά οπωσδήποτε εμπεριέχει αυτό το ενδεχόμενο. Το Grexit, είτε μας αρέσει είτε όχι, ισοδυναμεί με χρεωκοπία.
Η χρεωκοπία και η επιστροφή στη δραχμή θα φέρουν δεκαετίες απόλυτης φτώχειας και απομόνωσης. Τις δεκαετίες απόλυτης φτώχειας και απομόνωσης θα κληθεί να τις χειριστεί ο Έλληνας.
Ο Έλληνας που ζει για να μισεί. Ο Έλληνας, που δεν μπορεί να χειριστεί σωστά ούτε την εποχή της ευμάρειας και της ευημερίας.
Ο Έλληνας, που κατόρθωσε να μετατρέψει την ευμάρεια σε χρεωκοπία. Ο Έλληνας, που έμαθε να ζει με δανεικά.
Ο ´Ελληνας, που πιστεύει ´οτι φταίνε για όλα οι άλλοι. Ο Έλληνας, που επαναστατεί μόνο στο Φέισμπουκ.
Ο Έλληνας, και το διαλυμένο του κράτος, το χτισμένο εξ ολοκλήρου πάνω σε κινούμενη άμμο.
Στον καιρό της χρεωκοπίας, όταν αυτή έρθει (με "Ναι" ή με "Οχι"), ο νεοέλληνας θα κληθεί να αλλάξει το dna του και να μάθει άγνωστες λέξεις.
Να ανασκουμπωθεί και να ιδρώσει. Να γίνει αυτάρκης. Να δουλέψει και να παράγει. Να μείνει ψύχραιμος. Να συνεργαστεί με τον διπλανό του. Να πνίξει τον καλοπερασάκια που κρύβει μέσα του.
Να καθαρίσει το σπίτι του. Να απομονώσει τους απατεώνες ακόμα κι αν αυτοί εμφανίζονται στον καθρέφτη του. Να μάθει να ζει με τα λίγα.
Να αποτινάξει την ψευδαίσθηση του μεγαλείου.
Οι Έλληνες ήταν πάντοτε μονιασμένοι. Το απέδειξαν σε όλους τους εμφυλίους.
                                           *****************
Να γιατί σκέφτηκα, αρχικά, να ψηφίσω "Ναι". Επειδή φοβάμαι τον Έλληνα περισσότερο απ'όσο φοβάμαι τη χρεωκοπία.
Τη χρεωκοπία, όμως, το επαναλαμβάνω, τη θεωρώ σχεδόν αναπόφευκτη. Δεν μπορεί να επιβιώσει μία οικονομία με τους δείκτες της ελληνικής. Η μοναδική προοπτική που προσφέρει μία ελπίδα είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.
Αλλά αυτή δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, εάν δεθούμε χειροπόδαρα με το "Ναι". Το "Ναι" αφαιρεί κάθε δικαίωμα διαμαρτυρίας και διαπραγμάτευσης.
Το "Ναι" είναι "γιες" και "ουί" και κυρίως "γιαβόλ". Σημαίνει: "Ναι, νικήσατε, ναι, ηττηθήκαμε".
Νικήσατε, όχι μόνο εσείς οι φραγκολεβαντίνοι. Οι ξένοι, άλλωστε, έχετε κάθε δικαίωμα στη νίκη και στους πανηγυρισμούς. Αν ήμουν στη θέση σας, οξένος, ούτε εγώ θα υποχωρούσα σε αυτόν τον απίθανο Μπαλκάνιο εταίρο που έχει μάθει να ζει με ελεημοσύνη.
Η Ελλάδα πήγε στον πόλεμο χωρίς όπλα, με μια σπασμένη σφεντόνα στην τσέπη. Με το χέρι απλωμένο και με ένα, μοναδικό επιχείρημα: "Λυπηθείτε μας, πεινάμε". Σε ώτα μη ακουόντων, ανάλγητων γραφειοκρατών. Καλομαθημένων, όσο κι εμείς.
Αλλά εμείς καλομάθαμε χάρη στα δικά τους δανεικά. Αυτοί καλόμαθαν χάρη στις δικές μας υποκλίσεις. Συνήθισαν να μας θεωρούν παράσιτο. Και έχουν δίκαιο.
Τους καλόμαθαν τα κατεβασμένα μας βρακιά. Με τι κουράγιο θα τα κατεβάσουμε ξανά, τώρα που πλησιάζει στην τελική της σύγκρουση η μητέρα των μαχών;
Νικήσατε, αν υπερισχύσει το "Ναι", και εσείς οι Έλληνες. Η πέμπτη φάλαγγα που εκπορεύεται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και βρίσκει την πολιτική της έκφραση στα κόμματα της προηγούμενης διακυβέρνησης.
Αυτοί που, εβδομάδες τώρα, πανηγυρίζουν για την αποτυχία του Τσίπρα στη διαπραγμάτευση. Τον βλέπουν πελαγωμένο και τρέχουν να του βάλουν την κρίσιμη τρικλοποδιά, για να γκρεμοτσακιστεί μια ώρα αρχύτερα.
Το "σιωπηρό πραξικόπημα" για το οποίο έγραφε ο οξυδερκής Στέλιος Κούλογλου από τον Μάρτιο κιόλας βρίσκεται πια σε πλήρη εξέλιξη, με πρόθυμη ερπύστρια την ιδιωτική τηλεόραση. Τα δελτία της ντροπής.
Απορώ μάλιστα γιατί πλήρωσαν οι "Μένουμε Ευρώπη" για τηλεοπτικό σποτάκι, όταν η δουλειά γίνεται τζάμπα και χωρίς αιδώ...
Εγώ έκλεισα την τηλεόραση οριστικά και αμετάκλητα, αλλά το συστημικό τόξο δεν με έχει ανάγκη. Η πλύση εγκεφάλου έχει στόχο τους ευκολόπιστους, τους τρομαγμένους, τους φοβικούς, τους αφελείς και τους γερόντους.
Αυτοί αποτελούν το κομμάτι του εκλογικού σώματος που μπορεί να κάνει τη διαφορά υπέρ του "Ναι". Οι συνταξιούχοι, που φοβούνται ότι θα πεινάσουν στα στερνά τους. Οι νέοι, με το 50% της ανεργίας, πιστεύουν -λανθασμένα- ότι δεν έχουν τίποτε να χάσουν.
Πιστεύω, και ελπίζω, ότι η τρομακτική εκστρατεία τρόμου, συνωμοσιολογίας και παραπλάνησης ("ψηφίζουμε για ευρώ ή δραχμή") θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.
Το ίδιο, άλλωστε, συνέβη τον Ιανουάριο. Οι Σαμαράδες φέρθηκαν στον ψηφοφόρο σαν να ήταν αυτός κρετίνος, και πλήρωσαν ακριβά το τίμημα για το τσουνάμι της προπαγάνδας. Για την ακρίβεια, το πληρώνουν ακόμη.
                                          ******************
Αν ήμουν κυνικός, θα ψήφιζα "Ναι". Έχω περισσότερα να χάσω από το "Οχι", παρά από το "Ναι".
Μπορεί σήμερα να δικαιούμαι επίδομα ανεργίας (αφού η εξωτερική συνεργασία με τη Gazzetta είναι πια η μοναδική μου δουλειά), αλλά -δόξα στο Γιαραμπή- αντέχω ακόμη να πληρώσω τους φόρους μου.
Και τους πληρώνω μέχρι τελευταίας δεκάρας, εικοσιεφτά χρόνια, από τότε που πρωτοδούλεψα. Είμαι από τους μαλάκες εγώ, όχι από τους πονηρούς.
Τα επιδόματα, άλλωστε, κρέμονται από μία λεπτή κλωστή, εφ'όσον η χώρα ξεμείνει χωρίς συμφωνία. Μετά βίας βρέθηκαν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουνίου. Πού θα βρούμε ρευστό για τον Ιούλιο;
Δεν είμαι όμως κυνικός, ούτε δέχομαι να νικηθώ από τον φόβο. Θα ψηφίσω "Όχι", διότι αυτό, τουλάχιστον, μου δίνει μία πιθανότητα. Μία ελπίδα.
Αρνούμαι την άνευ όρων υποταγή και τη θεσμική  υποτέλεια. Προτιμώ να το παλέψω ως το τέλος. Έστω, με τη σπασμένη μου σφεντόνα.
"Όχι", κι ας μου βγει και σε κακό. Το "Ναι" είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μου βγει σε κακό.
Προσοχή, δεν ειναι Grexit αυτό που επιλέγω. Αυτό το θεωρώ εφιάλτη. Πιστεύω ότι και το "Όχι" θα καταλήξει σε συμφωνία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Τη θέλουν η νύφη, ο γαμπρός και ο πεθερός. Και, το σημαντικότερο, η πεθερά. Μόνο ο Λαφαζάνης διαφωνεί...
Συγγνώμην, αλλά μου είναι αδύνατο να συμπαραταχθώ με τον Σαμαρά, τον Βορίδη, τον Άδωνι, τους βιομηχάνους, τους αρχιερείς της διαπλοκής, τους νταβατζήδες, τους μεγαλοεργολάβους, τον Πρετεντέρη, τον Μπάμπη, τον Πορτοσάλτε.
Ή μήπως ενδιαφέρεται αυτός ο εσμός για την Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ευρώπη; Η διαπλοκή νοιάζεται μόνο για τη νομή της εξουσίας, οι δε καναλάρχες για τη ματαίωση της φορολόγησης με την οποία τους απειλεί -για πρώτη φορά η θρασύτατη σημερινή κυβέρνηση...
Όταν οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες με το λερωμένο πολιτικό μητρώο με καλούν να πω "Ναι", εγώ αυτομάτως θα πω "Όχι". Όταν ο ξένος δάκτυλος μου αρνείται το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας, εγώ θα πασχίσω να το κερδίσω με το σπαθί μου, δηλαδή με την ψήφο μου.
Θα προσπαθήσω, και εγώ, να γίνω ένας καλύτερος Έλληνας μέσα από τις δυσκολίες. Δεν θα είμαι ο πρώτος ούτε, πιστεύω, ο τελευταίος. Όποιος θέλει, ας ακολουθήσει. Οταν νικηθεί ο φόβος, τότε, ναι, θα ξαναπιστέψω στον Έλληνα.
Δεν θα είναι βέβαια δαγκωτό το "Όχι" μου. Θα είναι διστακτικό. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο δυσοίωνο δίλημμα της Κυριακής. Δεν θα κερδίσει κανένας, όλοι θα χάσουμε. Θάνατος από θάνατο, ελάχιστα διαφέρει.
Εάν πάλι η κάλπη βγάλει "Ναι", τότε ναι, θα το δεχθώ. Δεν πρόκειται να μισήσω κανέναν από αυτούς το υπερψήφισαν, είτε είχαν για κίνητρο τον φόβο είτε την ιδεολογία.
Ο διχασμός είναι πιο επικίνδυνος και από την υποτέλεια και από τη δημοσιονομική χρεωκοπία. Όταν συνδυαστούν και τα τρία μαζί, το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό. Οδηγεί το αυγό του φιδιού στην επώαση.
Τότε θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε όχι Βουλγαρία, αλλά Γερμανία. Γερμανία του μεσοπολέμου. Μια βόμβα με αναμμένο φυτίλι.
                                          ****************
Και κάτι τελευταίο. Εάν πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας του "Ναι", εγώ θα την ξαναψηφίσω. Και θα προσπαθήσω να αναδείξω την Αριστερά αυτοδύναμη, χωρίς το οπισθοδρομικό και τελικά επικίνδυνο δεκανίκι του ΑΝΕΛ.
Προτιμώ να χειριστεί την παρατεταμένη κρίση μία άφθαρτη κυβέρνηση με ανθρώπινο πρόσωπο, παρά η συμμορία των λύκων που μας έσπρωξε ως τον γκρεμό.
Όπως έχω ξαναγράψει, την κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα την κρίνω από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ούτε από τα αναμφισβήτητα σφάλματα στρατηγικής. Αυτή τη θεωρώ εξαρχής χαμένο στοίχημα, με μοναδικό πιθανό κέρδος τα "σπόρια".
Πιστεύω ότι θα μας εξοντώσουν, για παραδειγματισμό. Αν όχι την Ελλάδα, σίγουρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τους ...κομμουνιστές.
Η Ευρώπη των τραπεζιτών δεν θα ηττηθεί από μία δράκα κατσαπλιάδες. Τι θα γίνει αν ο ρακένδυτος Έλληνας δείξει τον δρόμο της αντίστασης στον ισχυρό Ισπανό, Ιταλό ή και Γάλλο;
Την κυβέρνηση Τσίπρα θα την κρίνω από τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, από το φιλολαϊκό της προφίλ, από τις κινήσεις ενάντια στη διαφθορά, από το σύγχρονο βλέμμα, από τις αντιστάσεις της απέναντι στον σκοταδισμό, από τις επιδόσεις της στην παιδεία και στον πολιτισμό.
Από την αύρα της αξιοπρέπειας. Από όλα αυτά που έγραψα την Κυριακή των εκλογών. Και σε ορίζοντα τετραετίας, ει δυνατόν και μεγαλύτερο. Όχι εξαμηνίας. Το τέρας της Ελλάδας δεν νικιέται τόσο εύκολα.
Μέχρι τώρα, δεν με έχει απογοητεύσει, ούτε γοητεύσει. Οι ενδείξεις είναι αναμφίβολα θετικές. Μολονότι πρωτόπειρη και πελαγωμένη, είναι, σίγουρα, καλύτερη και προτιμότερη από τις προηγούμενες.
Και αξίζει μία δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα της την προσφέρουν, ακόμα κι αν είναι άδοξη η έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μιραλάς κι η επόμενη ημέρα...!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις τεράστιες δυσκολίες που θα έχει ο Ολυμπιακός «του Τσάμπιονς Λιγκ».
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Ολυμπιακός κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να φέρει τον Μιραλάς. Και αυτό που σας γράφω θα το θυμηθείτε στην πορεία. Θα το δείτε μπροστά σας. Εφόσον φυσικά γίνει νορμάλ η κατάσταση στην Ελλάδα.
ADVERTISEMENT
Διότι η όλη επιχείρηση του Ολυμπιακού για ένα πολύ δυνατό ρόστερ και την επόμενη σεζόν θα εξαρτηθεί ασφαλώς από την ομαλοποίηση της κατάστασης στην χώρα μας. Να είσαι Ελλάδα κι εκτός Ευρώ και να έχεις ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, από πλευράς μπάτζετ και έμψυχου υλικού, γίνεται;
Θα μπορεί ο Ολυμπιακός σε καθεστώς δραχμής να φέρει το Μιραλάς και να έχει Ρομπέρτο, Τσόρι, Κασάμι κι όλους τους άλλους ξένους και να κρατήσει Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς και Μαζουάκου; Να κάνει μεταγραφές στιλ Ριέρα, Σαβιόλα, Αφελάϊ, Αμπιντάλ; Η, αγορές των 2-2,5 εκ. Ευρώ (τύπου Μασάντο); Θα έρχονται στη χώρα μας ελεύθεροι παίκτες όπως οι Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Ρόμενταλ, Μοντέστο; Η, και δανεικοί όπως οι Μαρκάνο, Μακούν, Ορμπάϊθ, Βαλντέζ, Κάμπελ;
Για κάθε ελληνική ομάδα το πρόβλημα θα είναι τεράστιο και ήδη κι οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν κι αυτοί σοβαρά προβλήματα, άλλοι να ολοκληρώσουν κι άλλοι να κάνουν τις μεταγραφές που θέλουν. Απλά ο Ολυμπιακός έχοντας συνηθίσει να έχει κάθε χρόνο ρόστερ επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, θα κινδυνεύσει να επηρεαστεί περισσότερο. Σε τι  βαθμό; Ουδείς μπορεί να προβλέψει.
Δηλαδή, έχει κανείς καμία αμφιβολία για το πώς ο Ολυμπιακός μαζεύει κάθε χρόνο εννιά και 10 βαθμούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πως κατάφερε να φτάσει σε ένα 2-0 επί ολόκληρης Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και  σε νίκες επί Γιουβέντους, Ατλέτικο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ;
Ο Ολυμπιακός έχει 37 πόντους στους ομίλους των τεσσάρων τελευταίων ετών του Τσάμπιονς Λιγκ, πολύ απλά γιατί έχει ένα ρόστερ επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως αποδεικνύεται κι από το ότι αυτοί που φεύγουν από τον Ολυμπιακό, Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν. Εφτά πρώην παίκτες του, οι Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σάμαρης, Φέϊσα, Μαρκάνο, Κάμπελ έπαιξαν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ με άλλες ομάδες…
Άμα δεν πληρώσεις να φέρεις παίκτες επιπέδου και δεν τους τα σκάσεις, δεν μπορείς την σήμερον ημέρα να είσαι ανταγωνιστικός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια, όπου ακόμη κι οι Λούντογκορετς και Στεάουα και Μάριμπορ βασίζονται σε καλούς ξένους παίκτες!!! Ο δε Ολυμπιακός
 θα εκτεθεί στο σοβαρότατο κίνδυνο, ν
α αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αλλάξει επίπεδο από αυτό που πραγματικά είναι τώρα, δηλαδή μία ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Αν θελήσουμε να αναζητήσουμε την επόμενη ημέρα, κάπου εκεί θα καταλήξουμε φίλοι μου. Πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και τέτοιες βλακείες-αυτές μακριά από εμένα. 31 χρόνια στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού όποιοι με διαβάζουν και με ακούνε ξέρουν καλά πόσο μακριά είναι αυτές από εμένα.
Κι ειλικρινά θα ήθελα οι αναγνώστες να καταλάβουν και σε πόσο αμήχανη - δύσκολη θέση είμαστε αυτό τον καιρό κι εμείς οι ρεπόρτερ, που ενώ «ο κόσμος καίγεται» σε όλη την Ελλάδα μας, είμαστε υποχρεωμένοι, λόγω της δουλειάς, να ασχολούμαστε με τις μεταγραφές και τα ρόστερ και τα φιλικά κλπ, κλπ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τιάγκο Σίλβα: Η πτώση!!

Ο Γκρέγκορ Βασκονσέλος γράφει για ένα ακόμα αποτυχημένο τουρνουά της Σελεσάο, το οποίο αντανακλάται στον πρώην αρχηγό...
Η καριέρα του Τιάγκο Σίλβα θα έπρεπε να καθορίζεται από τα πολλά τρόπαια που έχει κατακτήσει, αφού ανάρρωσε από μια σοβαρή περίπτωση φυματίωση για να γίνει, τουλάχιστον για ένα διάστημα, ένα από τα καλύτερα σέντερ μπακ του κόσμου. Ωστόσο, η εικόνα που έρχεται για να καθορίσει την τελευταία  του χρονιά είναι το κλάμα του στον ώμο του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι.
ADVERTISEMENT
Ήταν μια πρωτοφανής εικόνα ευαισθησίας από έναν άντρα που για πολλούς είναι ο ιδανικός ηγέτης. Αλλά από τη στιγμή που τα δάκρυα ξεκίνησαν πριν τον εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ με την Κροατία, δεν σταμάτησαν ποτέ.

Το εξημερωμένο θηρίο
Το θηρίο, όπως ήταν το παρατσούκλι του όταν έπαιζε στη Φλουμινένσε, ήταν πληγωμένο. Γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του με τα χέρια του κοιτάζοντας το χορτάρι του Μινεϊράο, όταν οι λιγότερο έμπειροι συμπαίκτες του έπαιρναν θέση για την διαδικασία των πέναλτι στους 16 απέναντι στη Χιλή. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι ζήτησε να χτυπήσει το τελευταίο πέναλτι. Μετά και από τον Ζούλιο Σέζαρ. Μετά από αυτό και τα δάκρυα, ο αρχηγός ξεκίνησε να παρακμάζει.
Το γκολ με την Κολομβία στα προημιτελικά θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της επιστροφής. Ωστόσο, μια χαζή δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να χάσει τον ημιτελικό. Μετά ήρθε η Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε και παρότι ο Σίλβα δεν ήταν καν στον αγωνιστικό χώρο, ένιωσε στους ώμους του μέρος του βάρους.

Όταν ο Ντούνγκα, γνωστός για τη σκληράδα του από τότε που αγωνιζόταν, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, το πρώτο που έκανε ήταν να δώσει το περιβραχιόνιο στον Νεϊμάρ. Όχι μόνο αυτό. Ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε τον εαυτό του να κάθεται στον πάγκο των αναπληρωματικών, αφού ο Νταβίντ Λουίζ και ο Μιράντα έγιναν βασικοί.
«Αισθάνομαι σαν να μου πήραν κάτι που μου ανήκει και είμαι λυπημένος», είπε ο αμυντικός της Παρί. «Ο Νέιμαρ δεν ήρθε σε εμένα. κανείς δεν μου μίλησε. Αυτό με αναστατώνει». Ο Ντούνγκα δήλωσε: «Σέβομαι την ιστορία του καθενός, αλλά επίσης περιμένω από τους παίκτες να σέβονται την ιεραρχία. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε πως θα παίξει η Σελεσάο και με ποιους».
Τα ρεπορτάζ έλεγαν ότι οι δηλώσεις του Σίλβα εξαγρίωσαν τον Ντούνγκα, ο οποίος δεν ήθελε να βγει προς τα έξω ένα εσωτερικό ζήτημα. Δημιούργησε ζητήματα στα αποδυτήρια. Οι εμφανίσεις απέναντι στην Γαλλία και την Χιλή ίσως βοήθησαν. Μετά το λάθος του Νταβίντ Λουίζ στο πρώτο ματς με το Περού, ο Σίλβα επέστρεψε στην 11άδα. Απέναντι στην Βενεζουέλα, σημείωσε ένα ζωτικής σημασίας βολέ και έδειξε τον τιμωρημένο Νεϊμάρ στις κερκίδες, σαν να του λέει: "περασμένα-ξεχασμένα".



«Το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ. Δεν είναι καν παρελθόν»
Αλλά σε μια στιγμή, όλα επέστρεψαν απέναντι στην Παραγουάη. Η σέντρα του Ντερλίς Γκονσάλες είχε φτάσει το κεφάλι του Ρόκε Σάντα Κρους, αλλά ο Σίλβα είχε πηδήξει με χέρι σηκωμένο, σαν σε μπλοκ στο βόλεϊ. Πέναλτι-καρμπόν σαν αυτό που είχε κάνει στο ματς της Παρί με την Τσέλσι.



Ο έμπειρος σέντερ μπακ, όπως και έναν χρόνο πριν, δεν ήταν στη λίστα των πέντε που θα χτυπούσαν πέναλτι. Δεν αισθάνεται καλά από την άσπρη βούλα από τότε που αστόχησε απέναντι στην Παραγουάη στο προηγούμενο Copa America.  «Ο Τιάγκο Σίλβα, ξανά, νικήθηκε από τα ίδια του τα νεύρα σε μια αποφασιστική στιγμή για την Σελεσάο», είπε ο σχολιαστής του SporTv.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο, όταν ρωτήθηκε αν η Βραζιλία έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, απάντησε: «Όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Μόνο η Αργεντινή έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω του Μέσι. Μείναμε έξω λόγω των λαθών των αθλητών μας». Είναι άδικο να απομονώσουμε την κριτική στον Σίλβα, όταν όλη η Βραζιλία ήταν κακή, από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Αλλά με εξαίρεση την κατάκτηση του Συνομοσπονδιών το 2013, ο αμυντικός της Παρί έχει συνδέσει την θητεία του στην εθνική με ντροπιαστικούς αποκλεισμούς σε μεγάλα τουρνουά.
Αυτό είναι το αίσθημα που κυριαρχεί στην χώρα, ανεξάρτητα με την ποιότητά του. Πολύ συχνά αποδεικνύεται ανεπαρκής στις σημαντικές στιγμές και ίσως η καριέρα του στη Σελεσάο να φτάνει στο τέλος της...




Περιμένοντας την ευκαιρία...
Φαίνεται ότι ούτε ο Σίλβα ούτε ο Λουίζ έχουν την εμπιστοσύνη του Ντούνγκα μετά το Copa America. Ο τελευταίος, έχοντας απολαύσει αρκετή καλή πίστη από τους Βραζιλιάνους λόγω των... selfie του, των χαμογέλων του στις νίκες και τον δακρύων του στις ήττες, φαίνεται ότι τελικά δεν θα στηριχθεί από τον Ντούνγκα μετά την εμφάνιση με το Περού. Αλλά τα κακά νέα για κάποιον είναι συνήθως καλά για κάποιον άλλο. Και αυτός που πιθανόν να ευνοηθεί από την συγκυρία είναι ο συμπαίκτης τους στην Παρί, Μαρκίνιος, την πόρτα για τον οποίο έχει χτυπήσει επανειλημμένα η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέγεται ότι ετοιμάζει νέα πρόταση, μετά την άρνηση που δέχθηκε τον Φεβρουάριο.

Στοιχειωμένος
Ο Σίλβα είχε την ευκαιρία να ηγηθεί της Βραζιλίας σε ένα εντός έδρας Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο Γουέμπλεϊ. Απέτυχε και στα δύο. Το αστέρι του στην πατρίδα του έχει πέσει, αλλά στο Park des Princes της γαλλικής πρωτεύουσας θεωρείται ακόμα ένας υψηλού επιπέδου αρχηγός ο οποίος δεν δείχνει ότι θα πείσει. Ο 30χρονος παραμένει ριζωμένος στο παρελθόν από τα φαντάσματα που ακόμα τον στοιχειώνουν και φαίνεται ότι η Βραζιλία ίσως πρέπει να τον αφήσει για να προχωρήσει....

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ταιριάζει ο Αρντά Τουράν στην Μπαρτσελόνα;

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος «ακτινογραφεί» το μέσο της Ατλέτικο Μαδρίτης και αναρωτιέται αν ο Τούρκος ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της Μπαρτσελόνα.
Μια ακόμη μεταγραφική κίνηση είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η Μπαρτσελόνα. Ο Τούρκος μέσος Αρντά Τουράν ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του Καμπ Νου και να φορέσει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» για τα επόμενα 5 χρόνια. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην εκπληκτική πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης τις τελευταίες τρεις σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη και ήταν ένας από τους αγαπημένους του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ίσως αυτό το... εκρηκτικό στο χαρακτήρα και των δύο να αποτέλεσε το σημείο επαφής μεταξύ τους. Αυτές οι «εκρήξεις» του Τούρκου, όπως αυτή τον περασμένο Ιανουάριο που πέταξε το παπούτσι του στον επόπτη, ταιριάζουν όμως στην αγωνιστική ταυτότητα της Μπαρτσελόνα;
Περισσότερες κίτρινες από γκολ και ασίστ
Θα πει κανείς πως και ο Χαβιέ Μασεράνο είναι ένας ιδιαίτερα σκληρός ποδοσφαιριστής, ωστόσο είναι βασικός στην Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός, όμως, είναι ένας ποδοσφαιριστής με αμυντική προσήλωση, αντίθετα με τον Τούρκο, ο οποίος είναι μεσοεπιθετικός. Και τα νούμερα του Αρντά Τουράν στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Βιθέντε Καλντερόν είναι ενδεικτικά. Σε 177 αγώνες με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις, ο 28χρονος μέσος έχει περισσότερες κίτρινες κάρτες, απ’ ότι γκολ ή ασίστ. 41 φορές έχει «κιτρινιστεί», την ώρα που έχει σημειώσει 22 τέρματα και έχει... σερβίρει άλλα 32 στους συμπαίκτες του. Αριθμοί, που πολλές φορές δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση καταγράφουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Τούρκου.




Αντίθετος με το μοντέλο της Μπάρτσα
Ο Αρντά Τουράν, λοιπόν, είναι ένας μεσοεπιθετικός, με πολλά αμυντικογενή χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έκαναν πολύτιμο στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως χρειάζονται σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα; Σίγουρα οι Καταλανοί θέλουν έναν περισσότερο δημιουργικό ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση, που να προωθεί γρήγορα το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να κρατάει την μπάλα περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Ο Ιβάν Ράκιτιτς προσαρμόστηκε αμέσως στο αγωνιστικό μοντέλο των Καταλανών, ο Αρντά Τουράν μπορεί να τα καταφέρει; Προς τα παρόν, τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με την αγωνιστική φιλοσοφία προπονητών, όπως ο Σιμεόνε ή ο Μουρίνιο, αλλά και ομάδων από την Ιταλία, όπως η Γιουβέντους.
Ίσως ο (πιο ακριβός) Πογκμπά να έχει να προσφέρει περισσότερα, σε βάθος χρόνου, στην Μπαρτσελόνα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

O Κολομβιανός Ρολντάν διαιτητής του τελικού!!

Ο Βίλμαρ Ρολντάν είναι ο «εκλεκτός» της CONMEBOL για να διαιτητεύσει τον τελικό του Copa America ανάμεσα σε Χιλή και Αργεντινή.
Ο Κολομβιανός διαιτητής σφύριξε ως τώρα στα παιγνίδια ανάμεσα σε Αργεντινή και Παραγουάη για τη φάση των ομίλων (2-2) και τη νίκη του Περού επί της Βολοιβίας (3-1) στα προημιτελικά.
ADVERTISEMENT
Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Αλεξάντερ Γκουσμάν και Κριστιάν ντε λα Κρους, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βενεζουελάνος Χοσέ Αργκότε.
Για το μικρό τελικό ορίστηκε ο Ραούλ Ορόσκο απ' τη Βολιβία, με βοηθούς τον Χουάν Πάμπλο Μοντάνε και τον Χαβιέρ Μπουστίγιος και τέταρτο διαιτητή τον Άντριου Κούνια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συμβουλές Σάντος στη Χιλή για τον τελικό!!

Ως ο μόνος προπονητής που νίκησε την Αργεντινή απ' το Νοέμβριο του 2014, ο Φερνάντο Σάντος συμβουλεύει τη Χιλή ενόψει του τελικού του Copa America.
H «αλμπισελέστε» είχε γνωρίσει την ήττα απ'τη «Selecção» με 1-0 σε επίσημο φιλικό, έκτοτε όμως και για 8 αγώνες αγνοεί το αρνητικό αποτέλεσμα. Μόνος αγώνας μάλιστα που δεν κέρδισε ήταν αυτός στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με την Παραγουάη.
ADVERTISEMENT
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ρωτήθηκε από την εφημερίδα «El Mercurio» για το τι πρέπει να προσέξει η Χιλή κόντρα στην ομάδα του Μέσι: «Η Αργεντινή είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Για να την κερδίσει κανείς πρέπει να κάνει το τέλειο παιγνίδι και, φυσικά, να είναι τυχερός».
Αναφορικά με τα σημεία - «κλειδιά»: «Θέλει προσοχή ο Μέσι, δεν γίνεται να τον μαρκάρει κανείς μόνο με έναν παίκτη, το μόνο που αποκτά έτσι είναι προβλήματα. Είναι προτιμότερη μια άμυνα ζώνης. Πρέπει να περιορίσεις τις ευκαιρίες που θα έχει να πάρει τη μπάλα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα «μυστικά κονδύλια» Παναθηναϊκού στην ανάκριση!!

Ε, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια ο άλλος όταν θαρρεί, σχεδόν είναι σίγουρος, πως τον πολεμάνε, τον ξευτυλίζουν. Θα κάνει χρήση του οπλισμού του, όση δύναμη πυρός διαθέτει στο παρασκήνιο, για αντιπερισπασμό. Έτσι λένε στην πιάτσα. Ότι δουλέψανε τα ηλεκτρονικά καλώδια και το αποτέλεσμα είναι οι κλήσεις που πήρανε μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί πολυμετοχικότητας και συγκεκριμένα τη διετία 2008-10.
Άιντε πάλι, να ανοίξει ο «φάκελλος» της κατάρας, έτσι λέω την πολυμετοχικότητα, που έβαλε τα πακέτα της αιωνιότητας στο ταμείο της ΠΑΕ και, τελικά, προκάλεσε την οικονομική της καταστροφή της καταστροφή. Το «σύρμα», λέγεται, που έπεσε ήταν να διερευνηθούν τα «μυστικά κονδύλια» της ΠΑΕ, δηλαδή χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν όχι με διαφάνεια.
Η κλήση στους κυρίους που θα καταθέσουν σχετικά αύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου στον 24ο πταισματοδίκη αναφέρει αδικήματα 26 και 26 του ποινικού κώδικα, όπως και τον νόμο περί αθλητισμού 2725. Ποια είναι η απορία μου, με την ευκαιρία.
Τι θα καταθέσει ο κληθείς «βαρδινογιαννικός» πρόεδρος της ΠΑΕ Γόντικας, αλλά και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που «διεκδικούν» κάποια πακέτα που είχαν τσοντάρει στην πολυμετοχικότητα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ για τον Πατέρα ένα γνωστό λαμόγιο της πιάτσας, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Επώνυμο λαμόγιο της πιάτσας τα έλεγε με τον Μαρινάκη. Κι άρχισε να στολίζει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νίκο Πατέρα.
«Πρόεδρε Βαγγέλη, το ξέρεις, όμως να στο πω κι εγώ, πίσω από τον Αλαφούζο που σε πολεμάει είναι ο Πατέρας. Αυτός κατευθύνει την εκστρατεία εναντίον σου».
Γιατί ξηγήθηκε έτσι το γνωστό λαμόγιο; Όλο και κάτι να τσιμπήσει από τον εφοπλιστή. Και ό, τι είμαι στις υπηρεσίες σου. Ό, τι θέλεις εγώ καθαρίζω από την πλευρά μου, με όσες άκρες κουμαντάρω.
Ένας κολλητός του σκούληκα, όταν έμαθε τα καθέστατα από τον ίδιον, τον κύτταξε κατ' ευθείαν στα μάτια και του ρίχνει δυο μούντζες στη μούρη. «Πάρτα, μαλάκα, κρίμα την ηλικία σου, γέρασες και μυαλό δεν έβαλες!».
-Ποιο λάθος έκανα, ρε;
«Βρε μαλάκα», λέει ο κολλητός του λαμόγιου, «γιατί μπερδεύεσαι όταν πολεμάνε δυο θηρία, δυο βουβάλια, που σήμερα σκοτώνονται κι αύριο, δεν ξέρεις, μπορεί να τα βρούνε. Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν».
Το λαμόγιο σκέφθηκε για μια στιγμή μόνο αν μάθει τι είπε σε βάρος του ο Πατέρας και επιτόπου έχασε το χρώμα του.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ρεκόρ μεταγραφής με Μπιέλαντ η Μπρέντφορντ!!

Το ποσό των 3 εκατ.ευρώ, που αποτελεί και ρεκόρ μεταγραφής για τον σύλλογο, διέθεσε η Μπρέντφορντ για να πάρει τον Αντρέας Μπιέλαντ από την Τβέντε!  
Οι «bees» έκαναν μεταγραφή – μήνυμα των προθέσεών τους ενόψει της επόμενης σεζόν, με τον 26χρονο Δανό αμυντικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.
«Φέρνει στην ομάδα μας εμπειρία και θα είναι ιδανικό για τους υπόλοιπους νεαρούς ποδοσφαιριστές να πάρουν βοήθεια και συμβουλές από εκείνον» τόνισε ο κόουτς της Μπρέντφορντ, Μαρίνους Ντικούιζεν.
Ο Μπιέλαντ ξεκίνησε την καριέρα του από την Λίνγκμπι της πατρίδας του, έπειτα μεταπήδησε στη Νόρτζελαντ, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Δανίας και από το 2012 βρισκόταν στην Τβέντε.
*Πηγή: England365.gr*

«Δοκιμάζεται» από τη Ρέντινγκ ο Αλ Χαμπσί!!

Στις προπονήσεις της Ρέντινγκ συμμετέχει αυτές τις μέρες ο έμπειρος πορτιέρο, Αλί Αλ Χαμπσί, περνώντας από μια είδους... δοκιμασία για να κερδίσει συμβόλαιο συνεργασίας.  
Ο διεθνής με την εθνική ομάδα του Ομάν, τερματοφύλακας, αποχώρησε από τη Γουίγκαν και για τις επόμενες μέρες θα συμμετέχει στο πρόγραμμα των «royals» υπό το βλέμμα του Στιβ Κλαρκ.
Όπως ξεκαθαρίστηκε από την ομάδα, υπάρχει η πιθανότητα οι δύο πλευρές να συνεργαστούν από την επόμενη σεζόν, με τον Αλ Χαμπσί να «κουβαλάει» και εμπειρία περισσότερων από 100 παιχνιδιών επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ...
*Πηγή: England365.gr*

Οριστικά στην Έβερτον ο Ενέν!!

Ο Νταβίντ Ενέν είναι κι επίσημα κανονικό μέλος της Έβερτον, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έπειτα από τη συμφωνία των «ζαχαρωτών» με τον Ολυμπιακό.  
Ο Βέλγος άσος αγωνίστηκε πέρυσι με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ και φέτος αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός, προκειμένου ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τον δει αρχικά σε επίπεδο Football League.
Η μεταγραφή λέγεται πως κόστισε περίπου 200.000 λίρες, με τον παίκτη να εκφράσει την ικανοποίησή του λέγοντας: «Αισθάνομαι ότι στην Έβερτον μπορώ να εξελιχθώ και η Αγγλία είναι μια χώρα όπου πάντα ένας νέος ποδοσφαιριστής μπορεί να βελτιωθεί».
*Πηγή: England365.gr*

Απέκτησε Γουόρντ η Νότιγχαμ!!

Στη δεύτερη μεταγραφή της την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο προχώρησε η Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του ακραίου της Ντέρμπι, Τζέιμι Γουόρντ.  
Στη Νότιγχαμ Φόρεστ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζέμι Γουόρντ.
Ο 29χρονος δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Ντέρμπι Κάουντι με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος.
Η Φόρεστ κινήθηκε άμεσα και εξασφάλισε την υπογραφή του, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να είναι τετραετούς διάρκειας.
*Πηγή: England365.gr*

Επίσημα στην ΚΠΡ ο Πολτέρ!!

Συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ΚΠΡ υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σεμπάστιαν Πολτέρ, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του από τη Μάιντς.  
Ο Γερμανός επιθετικός αποτελεί το πέμπτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα των Ρέιντζερς, με τον Κρις Ράμσεϊ να ξεκινάει την πρώτη του γεμάτη σεζόν στον πάγκο του συλλόγου.
«Ήταν ένα ποδοσφαιρικό όνειρο να παίξω στην Αγγλία και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου (24 ετών) είναι σημαντικό να παίξω σε μια ομάδα όπως η ΚΠΡ. Ξέρω ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται δύναμη, όμως θα φροντίσω να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται» είπε ο Πολτέρ. 
*Πηγή: England365.gr*

Ευκαιρία για... ιστορία από τον Όξφορντ!!

Ο 16χρονος αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Ρις Όξφορντ, θα γράψει ιστορία αν επιλεχθεί τελικά και πάρει χρόνο συμμετοχής στο αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Λούζιτανς για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.  
Τα «σφυριά» κάνουν απόψε... ποδαρικό για τη σεζόν 2015-2016 με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον σύλλογο από την Ανδόρρα, στην τελευταία χρονιά χρήσης του «Άπτον Παρκ».
Αν ο Ρις Όξφορντ παίξει, θα γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του λονδρέζικου συλλόγου που πήρε χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς, στην ηλικία των 16 ετών, ρεκόρ που διατηρεί τα τελευταία 93 χρόνια ο Μπίλι Γουίλιαμς.
*Πηγή: England365.gr*

Ανανέωσε για έξι χρόνια στη Σάντερλαντ ο Κάτερμολ!!

Με εισήγηση του Ντικ Άντβοκατ, ο Λι Κάτερμολ υπέγραψε νέο εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σάντερλαντ!  
Το... αγαπημένο παιδί της εξέδρας στο «Στάδιο του Φωτός», τα έδωσε όλα για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Άντβοκατ, δήλωνε εντυπωσιασμένος με αποτέλεσμα να δώσει εντολή για να γίνει κάθε προσπάθεια διατήρησης του 27χρονου χαφ στο ρόστερ της ομάδας για πολλά χρόνια.
Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Λι Κάτερμολ έβαλε την υπογραφή του σε νέο εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις «μαυρόγατες», παραμένοντας στον σύλλογο μέχρι το 2010!
«Είναι καθοδηγητής και ηγέτης μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες και τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά σημαντικός» είπε ο κόουτς της Σάντερλαντ. 
*Πηγή: England365.gr*

Παραμένει στη Λέστερ ο Χάμοντ!

Το συμβόλαιό του έφτασε στη λήξη του, όμως, η Λέστερ του πρότεινε τελικά την ανανέωση γι' ακόμα έναν χρόνο, με τον Ντιν Χάμοντ να συνεχίζει στις «αλεπούδες».  
Ο 32χρονος μέσος, πραγματοποίησε μόλις 12 εμφανίσεις την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έδωσε μάχη για να επιβιώσει στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά στο φινάλε φόρτσαρε και κέρδισε την παραμονή με το σπαθί της.
Παρά το γεγονός ότι την Τρίτη έμεινε ελεύθερος, σήμερα τελικά υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τη Λέστερ κι έτσι, ο Χάμοντ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ρόστερ του συλλόγου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
*Πηγή: England365.gr*

Συζητάει με Ατλέτικο για Αλντερβάιρελντ η Τότεναμ!!

Αποφασισμένη να κάνει δικό της τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ είναι η Τότεναμ, η οποία βάσει πληροφοριών του «Sky Sports», αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει συζητήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης!
Να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή με την απόκτηση του Τόμπι Αλντερβάιρελντ ευελπιστεί η Τότεναμ.
Την ώρα που και η Σαουθάμπτον ενδιαφέρεται για την αγορά του 26χρονου από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τα «σπιρούνια» αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με το «Sky Sports», να ξεκινήσουν συζητήσεις με τους «ροχιμπλάνκος», επιδιόκωντας την όσο το δυνατόν γρηγορότερη συμφωνία.
Μετά τον μονοετή δανεισμό του τη φετινή σεζόν, οι «Άγιοι» θέλουν να κάνουν δικό τους τον Βέλγο, ωστόσο η Ατλέτικο είναι πρόθυμη να παραχωρήσει τον παίκτη στον σύλλογο που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα.
*Πηγή: England365.gr*

«Βομβαρδισμός» φωτογραφιών για τον Τζέραρντ! (vid)

Μια πρώτη... καλή γεύση από τη ζωή στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ πήρε ο Στίβεν Τζέραρντ, τον οποίο περιμεναν δεκάδες φωτογράφοι έξω από εστιατόριο και τον ... «βομβάρδισαν» με φωτογραφίες μόλις τον είδαν να βγαίνει! Ταπεινός και με πολύ ευχάριστη διάθεση ο θρύλος της Λίβερπουλ που ρωτούσε να του πουν... μυστικά για να μην τυφλώνεται απ΄τα φλας!  
Ο «Stevie G» δέχθηκε βομβαρδισμό φωτογραφιών από τους παπαράτσι μόλις ολοκλήρωσε το δείπνο του με τη γυναίκα του σε εστιατόριο του Λος Άντζελες, όμως δεν έδειχνε να ενοχλείται ιδιαίτερα...
Περισσότερο ήταν αμήχανος, όμως το χαμόγελο δεν έφευγε από τα χείλη του και δεχόταν να βγει ποζάρει κιόλας με ορισμένους φωτογράφους, αλλά και να υπογράψει αυτόγραφα! «Δεν τυφλώθηκες, έτσι;» ρώτησε έναας εκ των παπαράτσι για να πει ο Τζέραρντ: «Δεν είμαι συνηθισμένος σε τόση προβολή και δημοσιότητα... Έχετε κανένα μυστικό να μου πείτε για τα αποφεύγω;» για να προκαλέσει γέλιο...
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: England365.gr*

Και για Μπελαραμπί η Σίτι!!

Το ενδεχόμενο να κινηθεί για τον Καρίμ Μπελαραμπί της Μπάγερ Λεβερκούζεν εξετάζει, σύμφωνα με τη «Sun», η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας στα «σκαριά» πρόταση 25 εκ. λιρών.
Ακόμα ένα όνομα προστέθηκε στα πάμπολλα που φέρεται να βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα της Μάντσεστερ Σίτι.
Ο λόγος για τον 25χρονο ακραίο της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Καρίμ Μπελαραμπί.
Ο Γερμανός διεθνής ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μπουντεσλίγκα τη φετινή σεζόν, ενώ σημείωσε και το πρώτο του γκολ με τη «Νασιοναλμαντσάφτ» τον περασμένο μήνα κόντρα στο Γιβραλτάρ.
Η τιμή του ανέρχεται στα 25 εκ. λίρες, ποσό που δεν κρίνεται υπερβολικό για τα δεδομένα των «πολιτών».
*Πηγή: England365.gr*

Μένει στη Μίντλεσμπρο ο Φρεντ!

Στη Μίντλεσμπρο βλέπει το μέλλον του ο Τζορτζ Φρένντ, ο οποίος δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει από τον σύλλογο, παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.
Απόλυτα συγκεντρωμένος στις επερχόμενες υποχρεώσεις του με τη Μίντλεσμπρο είναι ο Τζορτζ Φρένντ.
Ο 27χρονος αμυντικός βρίσκεται στη λίστα αρκετών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Γουέστ Μπρομ μάλιστα να έχει καταθέσει πρόταση 3 εκ. λιρών για την απόκτησή του, δίχως ωστόσο επιτυχία.
«Δεν πάω πουθενά, αγαπώ τη Μίντλεσμπρο. Δεν έχω δει μεγάλη φημολογία, αλλά ακούς πράγματα και πραγματικά είναι κολακευτικό», ήταν τα λόγια του Φρένντ.
*Πηγή: England365.gr*

Αβέβαιοι στη Μπάγερν για Σβάινσταϊγκερ!!

Μπορεί ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να... ονειρεύεται για την επόμενη σεζόν την τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα με τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο ο Αθλητικός Διευθυντής των Βαβαρών, Ματίας Ζάμερ, δεν εμφανίστηκε σίγουρος για το μέλλον το Γερμανού στον σύλλογο!
«Βασικά, τίποτα δεν αποκλείεται. Είναι ένας τρελός κόσμος», με αυτά τα λόγια, ο Αθλητικός Διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Ματίας Ζάμερ, δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ από το «Allianz Arena».
Τι και αν ο Γερμανός μέσος γνωστοποίησε την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Βαβαρούς, με απώτερο σκοπό να κερδίσει την ερχόμενη σεζόν το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιο της Μπουντεσλίγκα; Στο Μόναχο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
«Έχει ξεκάθαρα εκφράσει ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά ας δούμε. Περιμένουμε ακόμα», συμπλήρωσε ο Ζάμερ.
*Πηγή: England365.gr*

Πασαρέλα... στο Νησί!! (pics)

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης είχε πει πως «κάθε άντρας είναι δημιούργημα της στολής του» και εκτός από τον πόλεμο η φράση ταιριάζει γάντι και στο γήπεδο. Το england365.gr σας παρουσιάζει τι θα... φορεθεί στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη σεζόν.  
Γουέστ Χαμ
Ροπή προς το παλιό και μια τάση «ρετρολαγνίας» φανερώνουν οι φετινές εμφανίσεις των «σφυριών». Η Γουέστ Χαμ αποφάσισε στο ενδυματολογικό κομμάτι να γυρίσει το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1904. Οι νέες εμφανίσεις της ομάδας θέλουν να θυμίσουν στους φίλους του συλλόγου την πρώτη χρονιά στο «Μπόλιν Γκράουντ» και για αυτό το λόγο έχουν έντονο το «παλιακό» ύφος.

Έβερτον
Καμία έκπληξη δεν κρύβουν οι εμφανίσεις των «ζαχαρωτών» που εμπιστεύονται εδώ και καιρό την Umbro και αυτό δεν αλλάζει.

Άρσεναλ
Στα ίδια χρώματα αλλά με διαφορετική φιλοδοξία θα κινηθεί η Άρσεναλ, που θέλει να ταυτίσει τις φετινές εμφανίσεις με την επιστροφή στην κορυφή. Η νέα φανέλα, δημιούργημα της Puma, παρουσιάστηκε σε μια λαμπερή εκδήλωση στο «Emirates», παίρνοντας λάμψη από τον Τιερί Ανρί που έκανε τα αποκαλυπτήρια.

Νιουκάστλ
Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο κιτς εμφανίσεις της επόμενης σεζόν και όχι άδικα. Και αυτό διότι η καινούρια εμφάνιση με την οποία θα παρουσιαστούν οι «καρακάξες» έχει λίγο από όλα. Ανάμεσα στο παραδοσιακό μαύρο-άσπρο παρεμβάλλεται το μπλε της «Wonga» που μπερδεύει το σύνολο.

Σαουθάμπτον
Επιστροφή στην Adidas μετά από ένα χρόνο αναζήτησης για τη Σαουθάμπτον που διατηρεί τη ρίγα. Διαφορετική και πρωτότυπη σε σχέση με άλλες εμφανίσεις είναι η επιλογή της εταιρίας να βάλει το σήμα της στο κέντρο της φανέλας.

Τότεναμ
Μια διαγώνια μαύρη λωρίδα που χωρίζει στη μέση τη λευκή φανέλα ήταν ικανή να χωρίσει στα δύο τους οπαδούς των «σπιρουνιών». Άλλοι τη βρίσκουν μοντέρνα και όμορφη και άλλη εντελώς ξένη με το ύφος της ομάδας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όλοι συμφωνούν στο ότι το πρόσωπο της καμπάνιας, ο Χάρι Κέιν, είναι το πλέον κατάλληλο. Ιδιαίτερη και ρετρό είναι η εμφάνιση του τερματοφύλακα.

Κρίσταλ Πάλας
Κυρίως «βαβούρα» κάνουν οι νέες εμφανίσεις της Κρίσταλ Πάλας από τη Macron. Οι γραμμές στα μανίκια, θεωρούνται περιττές και δεν αρέσουν στους φίλους της ομάδας.

Λίβερπουλ
Σε νέα εποχή όσον αφορά την ένδυση περνάει η Λίβερπουλ που εγκαινιάζει της νέα της συνεργασία με τη New Balance. Ποικιλία σε εμφανίσεις στα παραδοσιακά χρώματα των «κόκκινων», με τη μαύρη εμφάνιση του τερματοφύλακα να κάνει τη διαφορά, κυρίως εξαιτίας της επιλογής να τονιστούν οι αγκώνες, όπως γινόταν παλαιότερα.

Στόουκ
Παραδοσιακή ερυθρόλευκη με ρίγα είναι η φετινή εμφάνιση της Στόουκ που δεν απαρνιέται τις καταβολές της. Εντυπωσιακή πάντως είναι η μαύρη εκτός έδρας εμφάνιση. Μοναδική διαφορά η έναρξη της συνεργασίας επίσης με τη New Balance, που μπαίνει δυναμικά στο εμπορικό παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ.

*Πηγή: England365.gr*

«Χτυπάει» Ενζόνζι η Μονακό!!

Σύμφωνα με πηγές του «Foot Mercato», η Μονακό ετοιμάζει πρόταση 8 εκ. ευρώ για την αγορά του Στίβεν Ενζόνζι από τη Στόουκ.
Τη δική της προσπάθεια για την απόκτηση του Στίβεν Ενζόνζι θα κάνει η Μονακό.
Όπως αναφέρει το «Foot Mercato», οι Μονεγάσκοι ετοιμάζουν πρόταση 8 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Γάλλου μέσου, το οποίου το συμβόλαιο με τη Στόουκ λήγει το 2016.
Ήδη Λέστερ και Σεβίλλη έχουν φάει «πόρτα» και μένει να δούμε αν η πρόταση της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφέρει «καρπούς».
*Πηγή: England365.gr*

Τελειώνει του Γκουέγιε στην Άστον Βίλα!!

Σε συμφωνία με τη Λιλ για την αγορά του Σενεγαλέζου μέσου, Ιντρίσα Γκουέγιε, έναντι 9 εκ. λιρών, έχει έρθει η Άστον Βίλα, βάσει πληροφοριών του «Sky Sports».
Οι ιατρικές εξετάσεις και η συμφωνία στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του μένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ιντρίσα Γκουέγιε από την Άστον Βίλα.
Οι «χωριάτες» έχουν δώσει σύμφωνα με το «Sky Sports», τα χέρια με τη Λιλ για την αγορά του παίκτη έναντι 9 εκ. λιρών, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσό που έχουν δώσει για μεταγραφή εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά από αυτό για τον Σαρλς Ενζόγκμπια το 2011.
Ο 25χρονος Σενεγαλέζος μέσος αναμένεται σήμερα (2/7) στα Μίντλαντς για τα διαδικαστικά, πριν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα από την Άστον Βίλα.
*Πηγή: England365.gr*

Σεβασμός σε Τσεχ από Μουρίνιο!!

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πετρ Τσεχ, για όλα όσα προσέφερε τα τελευταία 11 χρόνια που υπηρέτησε την Τσέλσι, φρόντισε να πει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μίλησε με μεγάλο σεβασμό για τον νυν πλέον κίπερ της Άρσεναλ.
Μετά από 11 χρόνια, ο Πετρ Τσέχ αποχαιρέτησε το «Στάμφορντ Μπριτζ», συνεχίζοντας την καριέρα του στην Άρσεναλ.
Το συγκεκριμένο «διαζύγιο» ήταν ίσως το ιδανικότερο απ' όλες τις πλευρές, με τις δύο πλευρές να χωρίζουν με τις καλύτερες αναμνήσεις. Οι δηλώσει άλλωστε του Ζοσέ Μουρίνιο για τον Τσέχο τερματοφύλακα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
«Ο Πετρ ήταν ένας πολύ καλός υπηρέτης για την Τσέλσι για 11 χρόνια και βοήθησε αυτόν τον σύλλογο να κερδίσει οτιδήποτε υπήρχε. Πάντα έλεγα ότι θέλω να μείνω, αλλά κατάλαβα ότι ο Πετρ θέλει να φύγει για να παίζει βασικός κάθε εβδομάδα», δήλωσε αρχικά.
«Κάποιες φορές πρέπει να σεβαστείς τις επιθυμίες κάποιου που έχει κερδίσει τόσο πολύ τον σεβασμό με τις υπηρεσίες του και τις δράσεις του στον σύλλογο. Υποστηρίζω την απόφαση του ιδιοκτήτη να τιμήσει τον παίκτη έτσι», υπογράμμισε στη συνέχεια, για να προσθέσει:
«Η επιτυχία του Τσεχ σε αυτόν τον σύλλογο πάντα θα υπάρχει και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έκανε».
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει για Μπέγκοβιτς η Τσέλσι!!

Έτοιμη να επιστρέψει με νέα πρόταση, η οποία θα ανέρχεται στα 8 εκ. λίρες, για την απόκτηση του Άσμιρ Μπέγκοβιτς από τη Στόουκ, παρουσιάζεται από την «Telegraph», η Τσέλσι.
Το κενό του Πετρ Τσεχ, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα από την Άρσεναλ, θέλει να καλύψει άμεσα η Τσέλσι.
Ο Άσμιρ Μπέγκοβιτς της Στόουκ αποτελεί ιδανική περίπτωση για τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είδε την πρώτη πρόταση, ύψους 6 εκ. λιρών, να απορρίπτεται από τους «πότερς».
Όπως αναφέρει η «Telegraph», οι «μπλε» αναμένεται να επιστρέψουν με νέα πρόταση, βελτιωμένη κατά δύο εκατομμύρια λίρες, ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά, η Στόουκ θα πει το «ναι» για την πώληση του Βόσνιου κίπερ.
*Πηγή: England365.gr*

Δικαιουλάκος: «Για αυτό οι Έλληνες ξεχωρίζουμε»

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος θα είναι ένας εκ των ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου «Αθήνα 2015» του ΣΕΠΚ και θα αναλύσει το «χτίσιμο» της ομαδικής άμυνας, επισημαίνοντας πως οι άνθρωποι του αθλητισμού και όχι μόνο, πρέπει να μορφώνονται συνεχώς.
Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, μίλησε στο Sepk.gr για τη σημασία της επιμόρφωσης, τον αμυντικογενή χαρακτήρα των Ελλήνων προπονητών, αλλά και το επίπεδο τους, που βρίσκεται κατά τη γνώμη του στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής δουλεύει επί σειρά ετών στο εξωτερικό και μπορεί να μιλήσει από πρώτο χέρι για τη θέση που έχουν οι Έλληνες προπονητές στον ευρωπαϊκό χάρτη. Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να μεταδώσει αυτές τις εμπειρίες και τις εικόνες του στα πλαίσια του Σεμιναρίου, στο οποίο θα μιλήσει για το “χτίσιμο της ομαδικής άμυνας”, ένα θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
“Η μόρφωση δεν πρέπει να σταματάει ποτέ, ανεξάρτητα των προβλημάτων και των συνθηκών, όπως αυτές οι δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας. Είναι το μοναδικό εφόδιο και όπλο για την πορεία ενός ανθρώπου, είτε στο μπάσκετ, είτε γενικότερα στην κοινωνία” ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή.
Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αποκομίσει πολλά από τα Σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει. “Μου έχουν μείνει όλα! Έχω πάει σχεδόν σε όλα που έχει διοργανώσει στην Ελλάδα ο ΣΕΠΚ, ενώ έχω ταξιδέψει και στο εξωτερικό ακόμη και στην Αμερική, με τη βοήθεια του Συνδέσμου. Δεν μπορώ να πω ότι έχω αντιγράψει όλα όσα έχω δει, αλλά και η παραμικρή ιδέα μπορεί να γεννήσει άλλες μεγαλύτερες. Και αυτό μου έχει μείνει. Πρόκειται για μια εσωτερική αναζήτηση την οποία περιμένω πως και πως κάθε καλοκαίρι. Ανυπομονώ για το πότε θα έρθει το Σεμινάριο για να μιλήσω με προπονητές, να ικανοποιήσω τη δίψα για το καινούργιο” τόνισε σχετικά.
Αναφερόμενος στο δικό του θέμα υπογράμμισε ότι “είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους Έλληνες προπονητές, οι οποίο μάλιστα έχουν αναπτύξει και μια σχετική σχολή. Η τακτική και η ομαδική άμυνα είναι σήματα κατατεθέν και είναι στοιχεία για τα οποία μας θαυμάζουν στο εξωτερικό. Από τη δική μου πλευρά, θα προσπαθήσω να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Ελπίζω να φανούν οι ιδέες μου χρήσιμες στους προπονητές. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές είναι αμυντικογενείς και θα βρουν το θέμα ενδιαφέρον”.
Η ομιλία του δεν αφορά μόνο τους προπονητές που ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ. Το αντίθετο μάλιστα όπως δηλώνει: “Δεν υπάρχουν διαφορές στην προπονητική προσέγγιση. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο, ή την κατηγορία, αλλά το μπάσκετ είναι ένα. Οι περισσότερες ασκήσεις εξάλλου και η συνολική φιλοσοφία είναι επηρεασμένη από ομάδες του ΝΒΑ και της Euroleague”.
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε και στο επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, αλλά και την άποψη των Ευρωπαίων: “Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι Έλληνες έχουμε ξεπεράσει τη φήμη των Σέρβων, η οποία χτίζεται εδώ και δεκαετίες. Το κατακτήσαμε σε πολύ σύντομο διάστημα. Όλοι όσοι βγήκαμε στο εξωτερικό αναδείξαμε τον Έλληνα προπονητή, όχι μόνο σε ότι αφορά τις γνώσεις ή τα αποτελέσματα που είναι βασικά, αλλά ακόμη για την αντίληψη περί σεβασμού των παικτών, της ομάδας και της χώρας που μας φιλοξενεί. Άπαντες έχουν την καλύτερη γνώμη για τους Έλληνες προπονητές”.

Στο Διεθνές Σεμινάριο θα μιλήσουν ακόμη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Μάικ Λονγκαμπάρντι, ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Γιώργος Βαβέτσης.
*Πηγή: superbasket.gr*

Από την Ζαλγκίρις στην Λιέτουβος ο Γκουντάιτις!

Την απόκτηση του 22χρονου Αρτούρας Γκουντάιτις ανακοίνωσε η Λιέτουβος Ρίτας, με τον οποίο συμφώνησαν για 2+1 χρόνια.
Ο 22χρονος σέντερ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της Ζαλγκίρις, η οποία εισέπραξε 200.000 ευρώ για το μπάι άουτ του παίκτη, που είχε πέρυσι κατά μέσο όρο 6,5 πόντους και 4 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.
Τα δικαιώματα του Γκουντάιτις στο ΝΒΑ, απέκτησαν οι Κινγκς μετά από ανταλλαγή.
*Πηγή: superbasket.gr*

«Μένει στην Εφές ο Περπέρογλου»

Στην Εφές Αναντολού θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Στράτος Περπέρογλου, καθώς η Εφές δεν είχε καμία διάθεση να τον αφήσει να φύγει από την ομάδα.
Ο Ελληνας διεθνής, έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν με την τουρκική ομάδα, αλλά φαινόταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με το sportado.com,η Εφές δεν ήταν διατιθέμενη να πληρώσει ούτε μέρος του συμβολαίου του για τον αποδεσμεύσει, εκτός κι αν ο ίδιος ήθελε να φύγει χωρίς να εισπράξει.
Ο «Πέρπε», πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αποφάσισε τελικά να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την Εφές και να παραμείνει κάτοικος Τουρκίας.
*Πηγή: superbasket.gr*

Αυστραλός… ξανά ο Τσίλντρες!!

Στην Αυστραλία θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Τζος Τσίλντρες, καθώς οι Sydney Kings ενημέρωσαν πως υπέγραψαν εκ νέου με τον πρώην NBAer…
Ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού έπαιξε στην Αυστραλία τη χρονιά που πέρασε και θα βρίσκεται εκεί και τη νέα σεζόν. Οι Sydney Kings ήρθαν σε νέα συμφωνία με τον Τζος Τσίλντρες και θα τον έχουν στο ρόστερ του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοίνωσαν επίσημα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Παραίτηση Σιγάλα από το ΣΕΦ!!

Ο Γιώργος Σιγάλας ενημέρωσε μέσω επιστολής για την παραίτηση του από τη θέση του συντονιστή διευθυντή στο ΣΕΦ.
Αναλυτικά:
“Κύριε Υπουργέ,
Με την κάτωθι και γνωρίζοντας την επικείμενη διαδικασία αντικατάστασης θα ήθελα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Η συγκεκριμένη στιγμή επιλέχτηκε όντας βέβαιος ότι το Στάδιο θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του με την παρουσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Προσωπικά πιστεύω ότι στα δυόμιση χρόνια παρουσίας μου στη θέση του Αναπληρωτή και μετέπειτα Συντονιστή Διευθυντή μπορέσαμε και κρατήσαμε το Στάδιο σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών σε συνεργασία με τους εκάστοτε Προέδρους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Σταδίου και κυρίως με όλους τους εργαζόμενους.
Μπορέσαμε να απομακρύνουμε κατά επανάληψη τους όποιους φόβους των εργαζομένων μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας εκτελώντας απρόσκοπτα το έργο τους.
Μπορέσαμε και προετοιμάσαμε και καταθέσαμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο τους προβληματισμούς και τις ανάγκες που προκύπτουν απ’ τα τόσα χρόνια λειτουργίας του Σταδίου αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης χρήσης και εσόδων.
Κυρίως όμως για πρώτη φορά στα χρονικά μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του Σταδίου για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του 2015 (πιθανών και όλο το 2015 με τη δέουσα προσοχή) χωρίς καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το Στάδιο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της πρώτης σελίδας της παρουσίας της χώρας μας στη σύγχρονη παγκόσμια αθλητική ιστορία.
Είμαι ευγνώμων για την τιμή και την ευκαιρία που είχα να υπηρετήσω έναν χώρο μέσα στον οποίο έχουν γραφτεί και κεφάλαια της δικής μου αθλητικής ιστορίας”.
*Πηγή: superbasket.gr*

«Χτύπημα» με Μονρό οι Μπακς!

Σημαντική ενίσχυση για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο που... ψηλώνουν με τον δυναμικό Γκρεγκ Μονρό!

«Χτύπημα» με Μονρό οι Μπακς
Σούπερ κίνηση για τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η ομάδα του Μιλγουόκι προσέφερε μάξιμουμ συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια στον Γκρεγκ Μονρό και τον έπεισε να φορέσει την φανέλα της.

Ο παίκτης θα έχει λαμβάνειν για αυτή την τριετία περίπου 50 εκατ. δολάρια και αναμένεται να... καλύψει τα καλάθια. Ο ύψους 2.11 σέντερ προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με τους Πίστονς, όπου είχε κατά μέσο όρο 15.9 πόντους και 10.2 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Πατσούλια στο Ευρωμπάσκετ η Γεωργία!!

Ο Ζάζα Πατσούλια και όλα τα αστέρια της Γεωργίας συμπεριλαμβάνονται στην προεπιλογή για το Ευρωμπάσκετ. Αντίπαλος της Ελλάδας η ομάδα του Κοκόσκοφ.

Με Πατσούλια στο Ευρωμπάσκετ η Γεωργία
Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ανακοίνωσε τη 18μελη προεπιλογή της Γεωργίας για το Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου). Ανάμεσα στους εκλεκτούς βρίσκεται ο Ζάζα Πατσούλια των Μπακς, αλλά και οι Γκιόργκι Σερμαντίνι, Βίκτορ Σανικίτζε, Τορνίκε Σενγκέλια και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, ενώ νατουραλιζέ είναι ο Τζέικομπ Πούλεν.

Όταρ Πχακάτζε, Μπέκα Τσιβτσιβάτζε, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, Ντούντα Σανάτζε, Νόνταρ Γκογκότζε, Μπέσο Λεζάβα, Γκεόργκι Τσιντσάτζε, Τζέικομπ Πούλεν, Μιχαήλ Τσόσουα, Λέβαν Πατσάτσια, Τορνίκε Σενγκέλια, Μπέκα Μπουργιανάτζε, Νίκα Μετρεβέλι, Ζάζα Πατσούλια, Βίκτορ Σανικίτζε, Τορνίκε Σενγκέλια, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, Γκίγκα Γιανελίτζε, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Γκιόργκι Σαραμπίτζε.

Η Γεωργία στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την ΠΓΔΜ. *Πηγή: sport-fm.gr*