Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εκατό μέρες προθεσμία!!

Εκατό μέρες προθεσμία
Τόσες έχει ο Φερνάντο Σάντος μέχρι την πρεμιέρα του EURO 2012 προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και οι διεθνείς για να βρουν κέφι για μπάλα, κάτι που λογικά όμως, δεν θα τους λείψει στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας. Ισοπαλία 1-1 για την Εθνική Ελλάδας στο φιλικό κόντρα στο Βέλγιο, σε ένα ματς που θα θυμούνται μόνο Καρνέζης και Φορτούνης αφού συνδυάστηκε με το ντεμπούτο τους.

Νωθρό και υποτονικό σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Σαλπιγγίδη στο 9’ που εκμεταλλεύτηκε δώρο της αντίπαλης άμυνας, αλλά ανταπόδωσε το δώρο στο 32’ επιτρέποντας στον Τσάντλι να ισοφαρίσει.

Τιμήθηκε πριν τη σέντρα η μνήμη του πρώτου Έλληνα ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής προερχόμενος από ομάδα της επαρχίας και συγκεκριμένα τον ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Πέτρο Βουζουνεράκη που έφυγε από τη ζωή το 1999 και ο γιος του παρέλαβε την τιμητική πλακέτα.



Ενδεχομένως για ένα τέταρτο η Εθνική Ελλάδας να παρουσίασε στο γήπεδο ορισμένα από τα στοιχεία που θα θέλει να βλέπει από τους παίκτες του ο Φερνάντο Σάντος. Βλέπετε, τα πράγματα είχαν κυλήσει ιδανικά αφού μόλις στο 9’ ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της βελγικής άμυνας και προσπάθεια του Γκέκα και πετυχαίνοντας πιθανότατα το πιο εύκολο γκολ του με το εθνόσημο, έβαλε τη «γαλανόλευκη» μπροστά στο σκορ.

Η εξέλιξη του αγώνα απέδειξε πως η άνεση με την οποία εξουδετέρωναν τις όποιες απειλές οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν μάλλον φαινομενική, αφού μόλις οι Βέλγοι κατάλαβαν πού πατούσαν και πού βρίσκονται άρχισαν τα δύσκολα. Η ποιότητα των κεντρικών τους χαφ - Ντεφούρ, Βίτσελ και Φελαϊνί που κυριάρχησαν- αλλά και η καλή μέρα του Αζάρ (στα ρηχά κινήθηκε ο Μιραλάς) έφεραν προβλήματα καθώς δεν υπήρχε αντίδοτο στις επελάσεις από τα πλάγια και τις κάθετες-ξυράφι από τον άξονα. Η μοίρα το θέλησε, πάντως, το γκολ της ισοφάρισης να μην προέλθει από κάποια τέτοια ωραία ενέργεια αντιπάλου, αλλά από ομαδικό λήθαργο στην καρδιά της άμυνας. Στο έβδομο (έναντι κανενός για τους Έλληνες) που κέρδισαν οι Βέλγοι ούτε ο Καρνέζης στο ντεμπούτο του, ούτε κανένας από τους αμυντικούς… φιλοτιμήθηκε να κινηθεί προς την μπάλα, επιτρέποντας στον Τσάντλι να στείλει τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, αποτέλεσμα που μάλλον αδικεί τους Βέλγους.

Στο δεύτερο ημίχρονο απλά δόθηκε η ευκαιρία στους δύο τεχνικούς να δοκιμάσουν πράγματα που δεν θα ήθελαν να αναγκαστούν να τα δουν για πρώτη φορά στο χορτάρι σε επίσημο ματς. Οι Βέλγοι λάνσαραν σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ο Σάντος έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Φορτούνη να χριστεί διεθνής, ενώ ο Πορτογάλος δοκίμασε και τον Παπασταθόπουλο ως δεξί μπακ, μια θέση πάντως, που δεν είναι καθόλου άγνωστη στον Σωκράτη σε επίπεδο συλλόγων.

Από φάσεις… μηδέν! Όσο περισσότερο περνούσε η ώρα η παρουσία μέσα στο γήπεδο μετατράπηκε σε αγγαρεία για τους πιο πολλούς από τους 22 ποδοσφαιριστές των οποίων οι κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο ήταν τόσο βαριές όσο το… χαλάζι που για λίγα λεπτά έκανε την εμφάνισή του στον κρητικό ουρανό.

Πάντως, η είσοδος κάποιων παικτών όπως ο Χριστοδουλόπουλος ή ο Φορτούνης που αισθάνονται πως έχουν πράγματα να αποδείξουν στο Σάντος, έφερε τουλάχιστον κάποια σουτ προς την εστία του Μινιολέ, χωρίς όμως, να… ιδρώσει κιόλας ο Βέλγος τερματοφύλακας.

*Πριν την έναρξη του αγώνα η ΕΠΟ τίμησε τη μνήμη του Πέτρου Βουζουνεράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1999 και υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής επαρχιακής ομάδας (αγωνιζόταν στον ΟΦΗ) που έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας. Ήταν Οκτώβριος του 1970 στη Σαραγόσα σε ματς κόντρα στην Ισπανία (ήττα 2-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα) όταν ο Λάκης Πετρόπουλος του έδωσε ευκαιρία περνώντας τον ως αλλαγή, να γράψει ιστορία.






ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (46’ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φωτάκης (64’ Χριστοδουλόπουλος), Μανιάτης (46’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46’ Φορτούνης), Γκέκας (86’ Φετφατζίδης), Σαμαράς (77’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μάκος, Λυμπερόπουλος.

ΒΕΛΓΙΟ: Μινιολέ, Αλντερβέιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λόμπαρτς, Ντεφούρ (82’ Ναϊνγκολάν), Αζάρ (46’ Λουκακου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64’ Βερτόνγκεν), Βίτσελ (57’ Ντεμπελέ), Τσάντλι.

Στον πάγκο: Κουρτουά, Ζιλέ, Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Σίμονς, Ντε Μπρούινε, Ντε Σελά.

Διαιτητής: Στάλχμαρ (Σουηδία). Βοηθοί: Φλινκ (Σουηδία), Βάρνμαρκ (Σουηδία).

πηγή: sportfm.gr

American Dream!!

American Dream
Οι Αμερικανοί με γκολ του Κλίντ Ντέμπσεϊ κέρδισαν μέσα στην Ιταλία την σκουάντρα ατζούρα με 1-0 και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Οι «γείτονες» μας, απογοήτευσαν το κοινό τους και εν αντιθέσει με τους αντιπάλους τους, έδειξαν πως θέλουν πολύ δουλειά για να κατέβουν ως φαβορί στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Αφού το 4-4-2 του Τσέζαρε Πρατέλι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο Νοτσερίνο με τον Πίρλο προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τους Τζιοβίνκο και Μάτρι αλλά τα γερά κορμιά των καλογυμνασμένων Αμερικανών και το 4-2-3-1 που παρατάχθηκαν, δεν άφησε τους «μακαρονάδες» να πετύχουν κάποιο γκολ.

Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζιο, Μπαρτζάλι, Ογκμπόνα, Κρισίτο, Πίρλο, Νοτσερίνο, Μαρκίζιο, Μότα, Μάτρι, Τζιοβίνκο

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τσερούντολο, Γκούντσον, Μποκανέγκρα, Τζόνσον, Έντου, Μπράντλει, Γουίλιαμς, Σι, Άλτιντορ, Ντέμπσεϊ.

πηγή: sportfm.gr

Την πάτησε στο τέλος η Τσεχία!!

Την πάτησε στο τέλος η Τσεχία
Λίγα λεπτά χώριζαν την Τσεχία από τη νίκη στο Δουβλίνο επί της Ιρλανδίας, αλλά η εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στο Euro 2012 δέχτηκε στο φινάλε την ισοφάριση από το συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Μίλαν Μπάρος από την κάθετη πάσα του Γιαν Ρέζεκ στο 50’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 87’ ο Σάιμον Κοξ, που είχε περάσει ως αλλαγή 15 λεπτά νωρίτερα, πλάσαρε από δύσκολη γωνία κάτω από τα πόδια τον Πετρ Τσεχ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ιρλανδία: Γκίβεν, Ο’ Σέι, Ο’ Ντέι, Λέντζερ, Γουόρντ, Νταφ (63’ Νταφ), Άντριους, Γουίλαν (63’ Χαντ), ΜακΓκίντι (79’ ΜακΚλιν), Κιν (71’ Γουόλτερς), Λονγκ (71’ Κοξ).

Τσεχία: Τσεχ, Σελασιέ (66’ Πίλαρ), Λιμπέρσκι, Σίβοκ, Κάντλετς, Πετρζέλα (66’ Ράιτοραλ), Ρέζεκ (88’ Πέκχαρτ), Στάινερ (59’ Κόλαρ), Πλασίλ, Μπάρος (59’ Λάφατα), Γίρατσεκ (46’ Χούμπσμαν).

πηγή: sportfm.gr

Αποσύρθηκε ο Γιανκουλόφσκι!!

Αποσύρθηκε ο Γιανκουλόφσκι!
Την απόφασή του να πει «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας των σοβαρών και απανωτών τραυματισμών του στο γόνατο, έκανε γνωστή ο Μάρεκ Γιανκουλόφσκι.

«Είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι θα γυρίσω μετά από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς. Μόλις τραυματίστηκα ξανά αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου. Η υγεία και η οικογένειά μου είναι ό,τι σημαντικότερο έχω. Πέτυχα στην καριέρα μου, τόσο όσο αγωνιζόμουν στην εθνική όσο και σε συλλογικό επίπεδο», ήταν τα λόγια του 34χρονου παλαίμαχου, πλέον, αμυντικού.

Ο διεθνής μπακ έκανε σπουδαία καριέρα κυρίως στο ιταλικό πρωτάθλημα με τις φανέλες των Νάπολι, Ουντινέζε και Μίλαν. Ήταν για χρόνια «πιστός» στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο αποφάσισε να γυρίσει- έπειτα από 11 χρόνια- στην ομάδα της καρδιάς του, Μπάνικ Οστράβα.

Από εδώ και στο εξής θα εκτελεί χρέη συμβούλου της τσέχικης ομάδας.

πηγή: sportfm.gr

Σλοβακικό μήνυμα στην Ελλάδα!!

Σλοβακικό μήνυμα στην Ελλάδα
Σαφές μήνυμα στην Ελλάδα πως δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 έστειλε η Σλοβακία, νικώντας με 2-1 την Τουρκία σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Προύσα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Βάις στο 24’ και στο Στοκ στο 39’, ενώ οι γηπεδούχοι απλώς κατάφεραν να μειώσουν με τον Τοπράκ στο 85’.

Τουρκία: Μπολάτ, Γκονούλ, Τοπράκ, Ερκίν (80’ Καλντιρίμ), Καγιά, Εκίτσι (58’ Γιλμάζ), Σαχίν, Τοπάλ, Τουράν (75’ Ποτούκ), Αντίν (60’ Τορούν), Πεκτεμέκ (69’ Ερντίνκ).

Σλοβακία: Πέρνις, Ζάμπαβνικ, Χούμποτσαν, Πέκαρικ, Σκρτελ (62’ Σαλάτα), Στοκ (61’ Μπρέζνανικ), Βάις (68’ Χολόσκο), Κούτσκα (84’ Τσεχ), Κόπουνεκ, Χάμσικ (92’ Γεζ), Μπάκος (47’ Σέστακ).

πηγή: sportfm.gr

Έβγαλε τα συμπεράσματά του!!

Έβγαλε τα συμπεράσματά του
Χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας του έβγαλε ο Ντικ Άνβοκααντ, αφού η Ρωσία επικράτησε 2-0 της Δανίας σε φιλικό χάρη σε τέρμα του Σιρόκοφ μόλις στο 4’ αλλά και του Αρσάβιν στο 45’.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι είναι αντίπαλοί μας στο EURO στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς χάρη στο τέρμα του Σιρόκοφ. Από εκεί και πέρα η Ρωσία είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Αρσάβιν στο 45’.

Δανία: Σόρενσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Μπίελαντ, Πόουλσεν (70’ Σιλπμερμπάουερ), Έρικσεν (67’ Πόουλσεν), Ζίμλινγκ, Κβιστ, Ρόμενταλ (45’ Μίκελσεν), Κρον-Ντελι (45’ Σον), Μπέντνερ (63’ Γιούνκερ)

Ρωσία: Γκαμπούλοφ, Ανιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ (63’ Γκλουσάκοφ), Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (71’ Μπιλιαλελντίνοφ), Τζαγκόγιεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ

πηγή: sportfm.gr

Ποιος είπε ότι με αυτούς δεν τα βάζει;

Ποιος είπε ότι με αυτούς δεν τα βάζει;
Απαντήσεις σε όσους τον αμφισβητούσαν και ισχυρίζονταν πως δεν σκοράρει με την Αργεντινή, έδωσε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα πέτυχε τρία γκολ και οδήγησε την ομάδα της πατρίδας του σε νίκη επί της Ελβετίας.

Οι «μπιανκοσελέστε» άνοιξαν το σκορ με τον Μέσι στο 20’, ενώ ο Σακίρι έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 50’. Εκεί που όλα έδειχναν πως θα μείνει το 1-1, ο άσος της Μπαρτσελόνα με ένα τέρμα στο 88’ και ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 3-1 δίνοντας τις απαντήσεις του.

Ελβετία: Μπενάλιο (46’Βούλφλι), Λιχτστάινερ (58’ Τζίγκλερ), Σεντέρος, Αφολτέρ, Ινλέρ, Τσάκα, Ροντρίγκεζ, Ντζεμαλί (66’ Στόκερ), Μεχμέντι (82’ Εμεγκάρα), Φράι (46’Ντερτιγιόκ), Σακίρι

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Σόσα (81’ Ιγκουαίν), Μέσι, Ροντρίγκεζ (71’ Σάλβιο), Μασεράνο, Καμπανιάρο, Αγκουέρο, Φερνάντεζ, Μπράνα (46’Γκάγκο).

πηγή: sportfm.gr

Ομπράντοβιτς: «Προσαρμοστήκαμε και νικήσαμε»

Ομπράντοβιτς: «Προσαρμοστήκαμε και νικήσαμε»
Στην προσαρμογή του Παναθηναϊκού στις απαιτήσεις του αγώνα και την καλή του άμυνα απέδωσε τη νίκη επί της Ούνιξ στο Καζάν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Περιμέναμε ένα περίπλοκο και γεμάτο ένταση ματς. Ξέραμε πως η Ούνιξ είναι πολύ καλή ομάδα και είχαμε την εμπειρία από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Αντιμετωπίσαμε μία δυνατή άμυνα κι έπρεπε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας. Κάναμε καλή δουλειά από τη δική μας πλευρά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ η Ούνιξ αντιμετώπισε προβλήματα στην επίθεση χωρίς τον Λάιντεϊ», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, που είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους αντιπάλους.

«Η Ούνιξ ξέρει πώς να παίζει και να αξιοποιεί τους παίκτες της. Θέλω να συγχαρώ τον Εβγκένι Πασούτιν για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει. Στο ντεμπούτο της στην Ευρωλίγκα η Ούνιξ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις κι έφτασε στα προημιτελικά».

Αναφορικά με τα παιχνίδια στον προημιτελικό κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία δεν έχω δει παρά μερικά λεπτά φέτος. Θα κάνουμε την ανάλυση όταν θα έρθει η ώρα και θα προετοιμαστούμε. Επιστρέφοντας στο σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να κάναμε να σκοράρουμε αρκετή ώρα, αλλά πάντα βρίσκαμε τη σωστή λύση. Δεν σκοράραμε, αλλά είχαμε σωστές επιλογές. Αυτό δείχνει ότι παίζουμε ως ομάδα και θέλω να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Σε ότι αφορά την αρχική πεντάδα, θα ήθελα να πω ότι ήταν μια επιλογή που απλά δείχνει ότι έχουμε 12 παίκτες. Όλοι είναι σημαντικοί. Ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά. Κάποιοι είναι σε καλή κατάσταση, κάποιοι όχι, αλλά χρειαζόμαστε να είναι έτοιμοι οι πάντες να βοηθήσουν την ομάδα».

«Αντίο» με νίκη για Καντού!!

«Αντίο» με νίκη για Καντού
Με νίκη ολοκλήρωσε την φετινή συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα η Καντού, 77-71 επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας, σε άνευ ενδιαφέροντος παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Top-16. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μαρκιοσβίλι με 32 πόντους, θετικότατος για ένα ακόμη βράδυ ο Σερμαντίνι με 16. Χωρίς νίκη ολοκλήρωσαν την δεύτερη φάση οι Λιθουανοί, που ήταν εξαιρετικά άστοχοι και είχαν μοναδικό διακριθέντα τον Ράκοβιτς.

Ο αγώνας:

«Χέρι-χέρι» πήγαιναν οι δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο (10-10), αφού οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμή τους στη ρακέτα και οι φιλοξενούμενοι τα σουτ έξω από τα 6.75, αλλά και τον σταθερά ανεβασμένο Σερμαντίνι. Με έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ και τους Γιαβτόκας-Γιανκούνας να κάνουν πάρτι στη ρακέτα, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 23-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Καντού να κάνει ένα 11-0 με τρίποντες «βόμβες» του Μαρκιοσβίλι (29-23 στο 14΄). Ο ίδιος παίκτης έκανε και στη συνέχεια «σμπαράλια» τα αμυντικά συστήματα των Λιθουανών (19π. μέχρι εκείνο το σημείο), για να δώσει προβάδισμα επτά πόντων για την Καντού (39-32 στο 18΄). Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Κάουνας, ήταν να μειώσει στους τέσσερις (39-35) στην ανάπαυλα.

Πιο συγκεντρωμένη ήταν στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου η Ζαλγκίρις, ισοφάρισε σε 44-44 στο 25΄. Το ματς είχε κακό ρυθμό, πολλά άστοχα σουτ και έτσι καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει μεγάλο προβάδισμα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (50-50). Η άνοδος του Ράκοβιτς, βοήθησε την γηπεδούχο να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ (57-54 στο 34΄). Η φιλοξενούμενη ή πιο συγκεκριμένα ο σεληνιασμένος Μαρκιοσβίλι, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αφού με τρίποντο του τελευταίου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, είχαμε και πάλι ισοπαλία (62-62). Οι παίκτες του Τριφούνοβιτς φάνηκε σε εκείνο το σημείο να χάνουν εντελώς την επαφή με το ματς, ο Σερμαντίνι έκανε ένα προσωπικό 5-0 και η Καντού προηγήθηκε 67-62, δυόμιση λεπτά πριν την εκπνοή. Οι Ιταλοί, αποδείχθηκαν ψύχραιμοι και στις βολές στο τέλος και «σφράγισαν» με νίκη 77-71 την διόλου άσχημη επανεμφάνισή τους στην Ευρωλίγκα

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 35-39, 50-50, 71-77.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Πόποβιτς 15 (2). Λιπκεβίτσιους 3, Καλνιέτις 12 (2), Ντελινινκάιτις, Ράκοβιτς 14, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 7, Γιαβτόκας 9, Κουζμίνσκας 4, Σαλένγκα 2, Ουίμς 5, Κόλινς.
Καντού (Αντρέα Τρινκιέρι): Μαρκιοσβίλι 32 (5), Λέουνεν, Μαρκονάτο 4, Μαντζαρίνο 4 (1), Πέρκινς 8, Ντιβιάτς, Σερμαντίνι 16, Σιντσιαρίνι 6 (1), Μπολοζονέλα, Μερόνι, Μπρούνερ 2.

Γήπεδο: «Ζαλγκίρις Αρίνα»
Διαιτητές: Ράντοβιτς, Κόντε, Μαντίγια

πηγή: sportfm.gr

Απόλυτη «Μπάρτσα»

Απόλυτη «Μπάρτσα»
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 70-67 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς για τον όγδοο όμιλο της Ευρωλίγκας και παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στο Top 16. Η ομάδα του «λαού», αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι στην επανάληψη επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους κι έκαναν μια καλή πρόβα εν όψει Ούνιξ Καζάν.

Η «Μπάρτσα» προηγήθηκε με 57-44 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο ματς και πλησίασαν μέχρι και τον πόντο (68-67), 6’’ πριν το τέλος. Ο Πιτ Μάικλ (κορυφαίος με 20π. και 7 ριμπ.) με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού το τρίποντο του Γκάι Πνίνι στο τέλος δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 19-21, 34-33, 51-44, 70-67.

Μπαρτσελόνα: Σάδα, Χουέρτας 10, Πέροβιτς 9, Βάσκεθ 3, Γουάλας 8, Ίνγκλες 8, Εντόνγκ 2, Ραμπασέδα 6, Πέρεθ, Λόρμπεκ 4, Μάικλ 20.

Μακάμπι: Παπαλουκάς, Χέντριξ 24, Σμιθ 6, Ελιάχου, Μάλετ, Πνίνι 9, Οχαγιόν 9, Σέγιερ, Σχορτσανίτης 4, Λάνγκφορντ 15.

πηγή: sportfm.gr

Ο ΠΑΟ που αρέσει στον ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟ που αρέσει στον ΠΑΟΚ
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sday.gr για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ δείχνει να προτιμά τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ αντί του Ολυμπιακού.

Αν οριοθετήσουμε ως αφετηρία της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στην πεντάδα, τον αγώνα με τον ΠΑΟ, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Η προετοιμασία θα είναι λειψή, οι τραυματίες δεν είναι απόλυτα έτοιμοι και ο Μπόλονι δεν θα έχει στη διάθεσή του μια πλήρη ομάδα. 
 
Ο Ετο (κοίτα που ο Ετο έγινε… απαραίτητος) μένει εκτός σχεδίου, ο Ίβιτς δεν θα είναι 100% έτοιμος. 
 
Στην ουσία δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό από όσα προηγήθηκαν μέχρι τώρα, όσο ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε δύο ταμπλό και προσπαθούσε να ανταποκριθεί εξίσου ικανοποιητικά. Στην Ευρώπη τα κατάφερε μια χαρά, μέχρι εκεί που φτάνουν τα ποδάρια του (όπως λένε οι παλιοί) και στην Ελλάδα, όχι ότι έθελξε, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών και σε συνάρτηση με την αποψίλωση στην οποία υποβλήθηκε, δεν υποχώρησε από τις αρχικές εκτιμήσεις για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. 
 
Όλοι μας γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται να καταθέσουμε δα να γίνει ολόκληρη τεχνική μελέτη, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να τεθεί εκτός πεντάδας. Οτιδήποτε διαφορετικό το θεωρούμε παράλογο και ανοίγουμε το βλέμμα μας στον ελληνικό ποδοσφαιρικό ορίζοντα, αντικρίζοντας μια ομάδα που σκέφτεται σοβαρά να μπει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ. Σε αυτό το επίπεδο θα κάνει υπολογισμούς… Θα ήθελε να μπει στα πλέι-οφ με τον ΠΑΟ κι όχι με τον Ολυμπιακό, γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, δεν τον… έχει. Θα ήθελε να έχει άμεσο αντίπαλο τον ΠΑΟ γιατί υπάρχουν περιθώρια ακόμη να αποδείξει ότι είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και δεν υπολείπεται, όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό. 
 
Δοθείσης της ευκαιρίας (δηλαδή, ο αγώνας με τον ΠΑΟ, την ερχόμενη Κυριακή), ο ΠΑΟΚ δεν παίζει σε ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Είναι σημαντικότερο από τον προηγούμενο αγώνα του πρωταθλήματος και εξίσου σημαντικός όσο και οι εναπομείναντες, αφού μέσα από αυτούς θα κερδίσει την καλύτερη θέση στην εκκίνηση των πλέι-οφ. 
 
Η διαφορά με τους πρωτοπόρους είναι τεράστια και δεν μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι διαφορετικό, εκτός από ό,τι μπορεί να προκύψει στα πλέι-οφ.
 
Ίσως είναι υπερβολικό κι αυτό που κάνουμε, τοποθετώντας δηλαδή σχεδόν στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού τον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ (εφόσον βρεθούν στα πλέι-οφ), ενώ η υπάρχουσα βαθμολογική διαφορά, όπως διαμορφώνεται από τη μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα, είναι απαγορευτική.
πηγή: sday.gr

Καζάν… ντιπί!!

Καζάν… ντιπί
Πολίτικο γλυκό ετοιμάζεται να κεράσει τους φίλους του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Ούνιξ στο Καζάν με 68-63 και εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας πλεονέκτημα έδρας βλέποντας ξεκάθαρα το Final 4 της Πόλης. Κλειδί η άμυνα για τους «πράσινους», που δίνουν τα δύο πρώτα ματς στο ΟΑΚΑ, στις 20 και 22 Μαρτίου.

Φουλ της επίθεσης

Με πεντάδα-έκπληξη άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός. Έξω Διαμαντίδης, έξω Σάτο, έξω Μπατίστ, και μέσα ο ξεχασμένος Μάριτς, ο Σμιθ που προερχόταν από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού, καθώς και οι Λόγκαν, Καλάθης και Περπέρογλου. Με μοχλό στην επίθεση τον Αμερικανό γκαρντ, οι «πράσινοι» έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, ωστόσο ήταν ευάλωτοι στην επίθεση, όπου η Ούνιξ με τους ΜακΚάρτι (που έκανε και δύο εντυπωσιακές τάπες στον Μάριτς) και Γουίλκινσον έβρισκε λύσεις διατηρώντας το προβάδισμα, 12-10. Το τρίτο φάουλ του Τζαβάι μετά από τριάμισι αγωνιστικά λεπτά, σε συνδυασμό με τη σταδιακή είσοδο των Διαμαντίδη και Μπατίστ, αλλά και τη βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς των «πράσινων» έφεραν τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού (12-13 και 14-17). Με τον 35άρη ΜακΚάρτι να συνεχίζει να κάνει θραύση η Ούνιξ πήρε προσωρινά το προβάδισμα (21-19), αλλά το τρίποντο του Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσε ιδανικά το πρώτο δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους (21-22).

Ό,τι έχτιζε, το γκρέμισε

Οι γηπεδούχοι είδαν και τον (αμφίβολο μέχρι το τζάμπολ) Βερεμένκο να φορτώνεται με τρίτο φάουλ στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός ορθώνοντας αμυντικό τείχος απέναντι στους άστοχους παίκτες του Πασούτιν και συνεχίζοντας να είναι παραγωγικός στην επίθεση, έφτασε να προηγείται με 30-21 χάρη σε γκολ-φάουλ του Βουγιούκα (που όμως αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο αμέσως μετά). Η Ούνιξ χρειάστηκε 4:30 λεπτά για να… κουνήσει το διχτάκι στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά οι «πράσινοι» με δημιουργό τον Διαμαντίδη κι εκτελεστές τους Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους έφτασε στο +11 (29-40). Ό,τι έχτιζε ο Παναθηναϊκός το γκρέμισε στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του ημιχρόνου, όταν δέχτηκε με δύο τρίποντα του Ντόμερκαντ (ένα άμεσο κι ένα με τρεις βολές σε «νεκρό» χρόνο) κι ένα του Γουίλκινσον, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα (38-40).

Αν ήταν πιο εύστοχος…

Οι φωνές του Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια για τη χαλάρωση στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαν αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση, αλλά κρατώντας για περισσότερα από τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ τη ρωσική ομάδα, ξέφυγε με έξι (38-44). Θα μπορούσε να είχε αυξήσει πολύ περισσότερο το προβάδισμά του αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχος, αλλά αντ’ αυτού η Ούνιξ με τον Βερεμένκο δεν επέτρεπε στους πρωταθλητές Ευρώπης να ξεφύγουν. Η αποβολή του Λευκορώσου ένα λεπτό πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καλό νέο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κλείσουν την περίοδο με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων (48-52).

Θρίλερ μέχρι τέλους

Με… κρυφό όπλο τον Άλεξ Μάριτς, που πέτυχε έξι συνεχείς πόντους, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο του ματς και έφτασε στο +8 (63-55) στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ωστόσο, ένα ακόμη κακό διάστημα έδωσε τη δυνατότητα στην Ούνιξ να πλησιάσει, μειώνοντας στο καλάθι (61-63), τρία λεπτά πριν το φινάλε. Το τρίποντο του Καϊμακόγλου 1:14 για το τέλος έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (61-66), Ντόμερκαντ και Γουίλκινσον αστόχησαν σε διαδοχικές προσπάθειες για τρεις και η νίκη δεν χανόταν πλέον.

Ο Παναθηναϊκός με το τελικό 68-63 εξασφάλισε την πρωτιά στον έβδομο όμιλο, απέφυγε νέο συναπάντημα στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα και αντ’ αυτής (που θα αντιμετωπίσει την Ούνιξ με πλεονέκτημα έδρας) θα βρει στο δρόμο του τη Μακάμπι Τελ Αβίβ των Σχορτσανίτη και Παπαλουκά έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Τα δύο πρώτα ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ στις 20 και 22 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στο Ισραήλ.



Δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68.

Ούνιξ (Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7, Σαβρασένκο, ΜακΚάρτι 11, Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19, Γουίλκινσον 10.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 2, Καλάθης, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους 10.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λάτισεφς (Λετονία).

πηγή: sportfm.gr

«Χτίζει» τις επόμενες γενιές!!

«Χτίζει» τις επόμενες γενιές!
Ήταν που ήταν δύσκολη η πρόκριση, τώρα έγινε δυσκολότερη. Σε ένα παιχνίδι που δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνο της Τρίπολης και το μυθικό 5-4, η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων ηττήθηκε 1-0 από την αντίστοιχη της Γερμανίας.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από τον Φουνκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος, όταν μετά από ένα μακρινό σουτ του Γερμανού, ο Καπίνο έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του. Σε κακή μέρα ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, ενώ αντίθετα πολύ καλός ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος «έσωσε» κιόλας την Εθνική μας από γκολ στο 47’. Οι διεθνείς μας έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τριανταφύλλου στο 38’.

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Χάλε και μάλιστα στις εξέδρες βρέθηκαν 6.200 φίλοι του ποδοσφαίρου. Πλέον η υπόθεση πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, ενώ απομένουν τρία παιχνίδια με τους Σαν Μαρίνο, Βοσνία και Κύπρο.

Γερμανία (Ράινερ Αντριόν): Τερστέγκεν, Γιούνγκ, Κίρχοφ, Νόιμαν, Γιάντσκε, Φουνκ, Ρούντι (89’ Χόρνσου), Γκουντογκάν, Εμλάπα, Λασόγκα (78’ Μπάιστερ), Έσβαιν (86’ Φόλαν).

Στον πάγκο: Λένο, Ντιντάβι, Βούκτσεβιτς, Φόγκτ.

Ελλάδα (Γιώργος Γεωργιάδης): Καπίνο, Σκόνδρας, Κουρμπέλης, Ποτουρίδης, Σταφυλίδης, Ταχτσίδης (83’ Αποστολόπουλος), Βλαχοδήμος, Πέτσος, Τριανταφύλλου, Μαυρίας (67’ Γιαννιώτας), Βέλλιος (71’ Γιάννου)

Στον πάγκο: Γκέλιος, Μπουγαΐδης, Μάνταλος, Ανάκογλου.

Η βαθμολογία:

Γερμανία 24 (8)
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 10 (6)
Λευκορωσία 10 (6)
Ελλάδα 9 (7)
Κύπρος 6 (7)
Σαν Μαρίνο 0 (6)

πηγή: sportfm.gr

Πέταξε το… δώρο του Παναθηναϊκού!!

Πέταξε το… δώρο του Παναθηναϊκού!
Ο ΠΑΟ της έκανε το… χατίρι να νικήσει την Ούνιξ στο Καζάν. Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ έχασε με 85-72 από την Αρμάνι στο Μιλάνο και μαζί την πρόκριση για τους «8» της Ευρωλίγκας.

Οι Τούρκοι διατήρησαν μια επαφή με το σκορ και μαζί τη διεκδίκηση για τη νίκη μέχρι το ημίχρονο, αλλά κατέρρευσαν στο δεύτερο. Αν είχαν καταφέρει να επικρατήσουν των αδιάφορων Ιταλών θα ήταν αυτοί που θα προκρίνονταν αντί των Ρώσων που υπέστησαν ανώδυνη ήττα από τους «πράσινους» μέσα στην έδρα τους.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές που επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα, ο Μαλίκ Χέρστον με 27 πόντους και 11/16 δίποντα και ο Ομάρ Κουκ με 10 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους «διασώθηκε» ο Τζέιμς Γκιστ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το ματς
Οι γηπεδούχοι με τη φόρα των τελευταίων πολύ καλών εμφανίσεών τους κυριάρχησαν τα πρώτα τριάμισι λεπτά. Ωστόσο, από το 9-8 που ήρθε με δίποντο του Χέρστον, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με σερί 6-0 πήραν και προβάδισμα πέντε πόντων (9-14) με δίποντο του Μπογκντάνοβιτς, αλλά και 11-16 με λέι απ του Πρέλτζιτς. Ο Ραντόσεβιτς μείωσε στο 20-21 με λέι απ με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και ένα επιμέρους 9-5 για τους Ιταλούς.

Τα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Από τα μέσα και μετά η Αρμάνι άρχιζε να «χτίζει» μια διαφορά, προσπαθώντας να ξεφύγει στο σκορ. Αυτή έφτασε τη μέγιστη τιμή της για το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι -μέχρι εκείνο το σημείο- με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (46-40) και ήρθε με επιμέρους 16-9 από την τελευταία φορά που οι Τούρκοι προηγήθηκαν (30-31 με δύο εύστοχες βολές από τον Μπογκντάνοβιτς). Ο Χέρστον ήταν ο πρωταγωνιστής με 7 συνεχόμενους πόντους.

Με τους Μπουρούση, Φώτση και Τζεντίλε να ανεβάζουν απόδοση και να βοηθούν τον Χέρστον, η Αρμάνι πήρε και διαφορά 11 πόντων (66-55) με γκολ φάουλ του τρίτου με την λήξη της τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, μόνο ο Μπογκντάνοβιτς προσπαθούσε να κρατήσει την «Φενέρ» στη διεκδίκηση της νίκης και της πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Νέβεν Σπάχια ήταν να μειώσει στους 7 (76-69) με κάρφωμα του Γκιστ μετά από ασίστ του Ατσούρ περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, ένα επιμέρους 9-2 από τους γηπεδούχους έριξε την ψυχολογία των αντιπάλων τους, για το τελικό 85-72 που έθεσε τους Τούρκους εκτός συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 46-40, 66-55, 85-72.


Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Μαντσινέλι, Χέρστον, Φώτσης, Κουκ, Ρόκα, Φίλοϊ, Μπουρούσης, Μέλι, Μπρέμερ, Τζεντίλε, Ραντόσεβιτς.

Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς, Τουρκσάν, Ατσούρ, Βίντμαρ, Πεκέρ, Γκιστ, Σαβάς, Ντεμιρέλ, Καντάν, Τόμας, Μπογκντάνοβιτς, Πρέλτζιτς.

πηγή: sportfm.gr

Σκορπάει ασυστόλως η Ντνιεπρ!!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ 42 εκατ.ευρώ σε 2 χρόνια έχει εξοδεύσει η ομάδα με την οποία ο Μανωλάς έχει έρθει σε προφορική συμφωνία.
Σκορπάει ασυστόλως η Ντνιεπρ!
Οι Ουκρανοί σκορπάνε λεφτά ασυστόλως! 42 εκατ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια για μεταγραφές έχουν εξοδεύσει, ενώ ο Χουάντε Ράμος τους κοστίζει 17 εκατ. Ευρώ!
Θα κώλωναν να δώσουν 3 εκατ. Ευρώ για τη μεταγραφή του Μανωλά (1 εκατ. ευρώ πριμ μεταγραφής και περίπου 2 εκατ. ευρώ στον παίκτη για 3,5 χρόνια);

πηγή: sportdog.gr

Οι "Λύκοι" για Τόρο!!

Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ένας παίκτης που εξετάζεται σοβαρά από την Βόλφσμπουργκ βάσει των όσων γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ.
Οι "Λύκοι" για Τόρο!
Ο τεχνικός της ομάδας της Μπουντεσλίγκας, Φέλιξ Μάγκατ, μελετά πολύ προσεκτικά την περίπτωση του ακραίου αμυντικού του Ολυμπιακού, καθώς του αρέσει ιδιαίτερα.
Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Τοροσίδης είναι ψηλά στην λίστα της Βόλφσμπουργκ. Οι Γερμανοί κοστολογούν τον παίκτη με το ποσό των 9 εκατ. ευρώ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Μ' αυτά τα λεφτά ο παίκτης γίνεται... λύκος». Θυμίζουμε πως στην ομάδα αυτή αγωνίζεται ο Βιεϊρίνια και ανήκει ο Κυργιάκος (που έχει δοθεί δανεικός στην Σάντερλαντ).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν χάνονται αυτά... (ΦΩΤΟ)

Μια απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει είχε στο φιλικό κόντρα στην Κύπρο ο Νατσάζιτς της Σερβίας.
Δεν χάνονται αυτά... (ΦΩΤΟ)
Ο αμυντικός της Σερβίας 2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0 βγήκε τετ α τετ με τον Μάστρου αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα η προσπάθειά του να αναχαιτιστεί.

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Buzzer beater από... σπόντα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχει το νικητήριο καλάθι που μπήκε κατά την εκπνοή του αγώνα μπάσκετ. Δείτε το βίντεο.
Buzzer beater από... σπόντα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δεν υπάρχει επειδή ο τύπος που το έβαλε είχε πρόθεση να σώσει την μπάλα πριν βγει έξω και εκείνος έβαλε τρίποντο από το κέντρο.
Από σπόντα δηλαδή το έβαλε... Ούτε που το περίμενε.

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

"Δεν θέλει να εμπλακεί με την ΕΠΟ ο Ζαγοράκης"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, μίλησε για την πιθανότητα ο Θοδωρής Ζαγοράκης να δεχθεί να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ και άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σ. Πιλάβιο.
"Δεν θέλει να εμπλακεί με την ΕΠΟ ο Ζαγοράκης"
Η προεκλογική περίοδος στην ΕΠΟ έχει ξεκινήσει και ο Ν. Τζώρτζογλου για άλλη μια φορά μίλησε για την πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία της ομοσπονδίας ο Θ. Ζαγοράκης. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε προτείνει πριν από καιρό το όνομά του Ζαγοράκη. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του, διαπίστωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλει να ασχοληθεί.
“Προς το παρόν δεν το σκέφτεται. Δεν θέλει να ασχοληθεί”, τόνισε στην εκπομπή Έφεση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά του Σ. Πιλάβιου, τονίζοντας ότι η ΕΠΟ δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για το σκάνδαλο με τα στημένα. Μίλησε για το θέμα των αδειοδοτήσεων και άφησε αιχμές, ενώ μίλησε και για τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών, τονίζοντας ότι τα μέλη τους έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί.
Πηγή: soccerplus.gr

«Βασίλη ζωντανός για πάντα Αρειανός»!!

Τον Βασίλη Τσιβιλίκα, που δεν είναι πια ανάμεσά μας, αποχαιρέτησε με επίσημη συλλυπητήρια ανακοίνωση η ΠΑΕ Αρης, καθώς ο εκλιπών ηθοποιός ήταν οπαδός των "'κιτρίνων":
«Βασίλη ζωντανός για πάντα Αρειανός»!
Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Τσιβιλίκα που έφυγε από την ζωή εντελώς ξαφνικά και άδικα στα 70 του χρόνια. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς στην Ελλάδα και φυσικά γνωστός για τα αρειανά του αισθήματα.
Βασίλη ζωντανός, για πάντα Αρειανός»

"Γίνονταν περίεργα πράγματα στον Λεβαδειακό"...!!

Ο παλιός φορ του Λεβαδειακού και νυν του Πανιωνίου, ο Πατρίκ Ντιμπαλά, έκανε μια δήλωση σε βελγικη ιστοσελίδα που σηκώνει πολλές ερμηνείες...
"Γίνονταν περίεργα πράγματα στον Λεβαδειακό"...
Οταν η κουβέντα έφτασε στη θητεία του στο Λεβαδειακό, ο Κογκολέζος είπε: "Εκεί γίνονταν περίεργα πράγματα, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Ισως μιλήσω μετά το τέλος της καριέρας μου...".
Ο Ντιμπαλά είπε και κάτι άλλο ενδιαφέρον: "Ο Πανιώνιος δεν μου χρωστά χρήματα. Στα αποδυτήρια όμως αποφεύγω το θέμα για να μη ζηλεύουν οι Ελληνες συμπαίκτες μου".
Πηγή: contra.gr

"Κλείδωσε" η φανέλα!!

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει οριστικά η συμφωνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με εταιρεία αθλητικής ένδυσης για την επόμενη σεζόν. Πάντως, όλα δείχνουν ότι η γνωστή αγγλική UMBRO θα κερδίσει σε αυτό τον ανταγωνισμό, μία εταιρία με την οποία ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει δειγματισμό και έχει προχωρημένες επαφές.
"Κλείδωσε" η φανέλα
Αυτές οι επαφές θα κορυφωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο κατά το οποίο οι παράγοντες του ΠΑΟΚ θα βρίσκονται στην Αθήνα.
Το τελευταίο διάστημα αυτή η εταιρία δεν ήταν και η μόνη με την οποία έγιναν συζητήσεις. Πριν καταλήξουν, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν συζητήσεις και με την Lotto αλλά και με την NIKE, ενώ το ενδεχόμενο ανανέωσης με την Puma είχε ξεγραφεί από νωρίς. Αυτό που πλέον αναμένεται η οριστική συμφωνία με τις ανακοινώσεις.
Πηγή: paok24.gr

Τι ψάχνει και τι περιμένει ο ανακριτής των "στημένων"

Την Τρίτη με την κατάθεση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Κ. Θωμαΐδη άρχισε ο νέος κύκλος καταθέσεων μαρτύρων για την υπόθεση των στημένων αγώνων στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γ. Καλόφωνο.
Τι ψάχνει και τι περιμένει ο ανακριτής των "στημένων"
Ο νέος ανακριτής που χειρίζεται αυτήν την πρωτοφανή σε μέγεθος και βάθος υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
- Επιχειρεί να διαπιστώσει αν στους ύποπτους για χειραγώγηση ποδοσφαιρικούς αγώνες επιχειρήθηκε να υπάρξει α) βαθμολογικό όφελος, β) στοιχηματικό όφελος, γ) βαθμολογικό και στοιχηματικό όφελος.
- Θέλει να συγκεντρώσει νέα στοιχεία που πιθανόν θα προκύψουν από καταθέσεις προσώπων, που έχουν ήδη καταθέσει – όπως ο πρώην διαιτητής Σ. Βοργιάς – και ενδεχομένως καινούργια, που θα κριθεί αναγκαίο να καταθέσουν.
- Επιθυμεί την απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ και περιλαμβάνονται σε 82 cd.
- Προετοιμάζει το χρονοδιάγραμμα της κλήσης των 68 προσώπων, στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
- Περιμένει στοιχεία από το ΣΔΟΕ που έχει ανοίξει λογαριασμούς και έχει παρακολουθήσει τη ροή του χρήματος. Κάποια στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια των αρχών προερχόμενα από την Κύπρο δεν κρίνονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά.
Πηγή: soccerplus.gr

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Θωμά Μητρόπουλο!

Μετά από μήνυση του αθλητικού δικαστή Κώστα Αντιπαριώτη για απάτη και πλαστογραφία, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον πρώην ιδιοκτήτη του Αιγάλεω και του Ηλυσιακού Θωμά Μητρόπουλο...
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Θωμά Μητρόπουλο!
Πηγή: dikisports.blogspot.com

«Δεν έπρεπε να παίξουμε Ευρώπη»

Λανθασμένη ήταν η απόφαση του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε πως ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν κατάφερε να βάλει χρήματα στα ταμεία του, αλλά αναγκάστηκε να δώσει και άλλα 150 χιλιάδες ευρώ.
«Δεν έπρεπε να παίξουμε Ευρώπη»
Ο Πρέλεβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4». Αναλυτικά δήλωσε:
Αρχικά, ο Πρέλεβιτς τόνισε: "Έχω πει πολλές φορές ότι η εξυγίανση είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη λύση για την ομάδα. Το θέμα είναι ποιος έχει τις ψυχικές δυνάμεις να το κάνει και να πάρει το προσωπικό κόστος να το προχωρήσει. Αυτή η στρατηγική είναι μονόδρομος αλλά ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει την ομάδα να χάνει".
Για τις αλλαγές που έγιναν στο αγωνιστικό: "Οι αλλαγές δεν έγιναν με στόχο να αποδυναμωθεί η ομάδα, μάλιστα μερικοί παίκτες που ήρθαν είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν. Σίγουρα πάντως όλες έγιναν για οικονομικούς λόγους ενώ στην περίπτωση του Καλαμπόκη, ούτε ο παίκτης ήθελε να φύγει, ούτε εμείς να τον αφήσουμε. Ο παίκτης είχε συμβόλαιο και ήταν πληρωμένος αλλά υπήρχε και το ηθικό θέμα, όταν έρχεται μια τέτοια πρόταση από έναν τόσο οργανωμένο σύλλογο, μια πρόταση που μπορεί να τον εξασφαλίσει μέχρι το τέλος της καριέρας του, ίσως δεν μπορείς να του κόψεις τον δρόμο. Ο παίκτης έφερε την προταση και μας ρώτησε "τι κάνουμε τώρα;", δεν ήθελε να φύγει αλλά ήταν μια κατάσταση από την οποία κερδισμένοι βγήκαν όλοι, και η ομάδα και ο παίκτης, ήταν για το συμφέρον όλων η αποχώρηση του από την ομάδα".
Για τυχόν λάθη που έγιναν: "Φυσικά και έγιναν λάθη, πολλά μάλιστα, λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι κάθονται σπίτι και πίνουν φραπέ, αν και εκεί μπορεί να κάνεις λάθος στο καλαμάκι που θα διαλέξεις. Το μεγαλύτερο λάθος πιστεύω ήταν ότι παίξαμε Ευρώπη φέτος, αλλά είχαμε υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις ότι θα παίρναμε εμείς τον ένα προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας και δηλώσαμε συμμετοχή, τελικά δεν μας τον έδωσαν και δεν δεν μπορούσαμε τότε να κάνουμε πίσω.Οι αγώνες φέτος σε Ευρωλίγκα και Eurocup μας έβαλαν μέσα 150.000 ευρώ. Θα μπορούσαμε να μην παίξουμε αλλά δεν το κάναμε, και ο λόγος δεν ήταν για να μην μπούμε στην «μαύρη λίστα» της Uleb. Δεν υπάρχουν τέτοια, οι άνθρωποι είναι λογικοί, ξέρουν το άθλημα και την αγορά και κατανοούν τα προβλήματα. Ειδικά για το Eurocup το είχα πει από την αρχή, αν δεν έχεις πολλά εισιτήρια σε αυτή την διοργάνωση δεν αξίζει να παίζεις γιατί μπαίνεις μέσα".
Για τη στήριξη από τον κόσμο: "Παράπονο δεν έχω από κανέναν, ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Σίγουρα όμως η μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου θα είχε βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Είχα όμως δηλώσει από την αρχή ότι θα έκανα εξυγίανση φέτος στην ομάδα, δεν το έκρυψα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ο στόχος πρέπει να είναι η βιωσιμότητα της ομάδας, θα μπορούσα να πω ότι στόχος είναι η 3η θέση και να τον πετύχω βάζοντας μέσα την ομάδα κατά 2 εκ. ευρώ αλλά είναι σωστό αυτο; Θα μπορούσα να το κάνω και να βγω και φωτογραφίες μετά αλλά δεν το ήθελα αυτό. Ο στόχος είναι σε κάθε χρήση από εδώ και πέρα η ομάδα να έχει έστω και ένα ευρώ λιγότερο χρέος. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όμως θα πρέπει να υπάρξει συλλογική συνείδηση, από όλους, διοίκηση και κόσμο, αλλιώς δεν πρόκειται να πετύχει ποτέ. Από όλες τις ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, ξέρετε ποια ακολούθησε αυτή ακριβώς την λογική και έχει μάλιστα μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα; Το Περιστέρι και λίγο ο Κολοσσός Ρόδου. Για το καταφέρουν αυτό όμως είχαν και ένα μικρό κορμό παικτών, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν κορμό ως ομάδα και στην συνέχεια να κάνεις μόνο προσθήκες, τότε μπορείς να φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα με λίγα χρήματα, δεν γίνεται με άλλο τρόπο. Όλες οι ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και το μυστικό είναι οι επιλογές του καλοκαιριού, αν είναι πολύ καλές αποκτάς πλεονέκτημα".
Για το μέλλον του στη διοίκηση του ΠΑΟΚ: "Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η θητεία της διοίκησης και τότε πρέπει να παραδώσουμε την ομάδα αλλά δεν ξέρω ακόμη αν θα συνεχίσουμε ή όχι".
Για την αποχώρηση του κ. Πανάκα: "Η αποχώρηση του κ. Πανάκα έγινε για προσωπικούς λόγους, όπως τους ανέφερε, σίγουρα άφησε κενό και προσπαθούμε να το καλύψουμε. Δεν είναι όμως εύκολο να βρεις κάποιο επιχειρηματία που να έχει χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με τον ΠΑΟΚ, αυτή την εποχή οι επιχειρηματίες μόνο χρόνο δεν έχουν, είναι δύσκολες οι εποχές. Οι ομάδες θέλουν χρόνο από όσους ασχολούνται"
Για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος και του μπάσκετ γενικότερα: "Θα πρέπει όλες οι ομάδες να είναι ενωμένες αλλά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν είναι μαζί μας. Αν γινόταν μια δίκαιη, αναλογική μοιρασιά των χρημάτων του ΟΠΑΠ θα βλέπατε πόσο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα είχαμε. Τώρα όμως οι 2 μεγάλοι παίρνουν το 70% των χρημάτων και οι υπόλοιποι μοιραζόμαστε το 30%, πως θα γίνει λοιπόν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα επιβιώσουν οι ομάδες;. Μια από τις λύσεις που προωθούμε επίσης είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή, που θα φροντίζει ώστε τα έσοδα των ομάδων να πηγαίνουν και στα παλιά χρέη αλλά και στο ρόστερ που θα έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Έτσι δεν θα έχουμε πρόβλημα πιστεύω".
Για τις διαφορές στο μπάσκετ του σήμερα με την εποχή που αγωνιζόταν: "Το μπάσκετ έχει αλλάξει πάρα πολύ, τώρα είναι κυρίως ταχύτητα και δύναμη. Εμείς παίζαμε και με το ταλέντο αλλά τώρα δεν φτάνει αυτό μόνο, επίσης δεν είχαμε επαφές τότε και η επίθεση ήταν 30 δευτερόλεπτα. Άλλο μπάσκετ παίζεται τώρα, έχει αλλάξει πάρα πολύ το άθλημα".
Για το θέμα Μπόγιοβιτς: "Δεν θέλω να μπλέκομαι στα αγωνιστικά, στο θέμα αυτό όμως ο Μπόγιοβιτς θα πρέπει να μας απαντήσει, ο ΠΑΟΚ είπε ότι έχει να πει για το θέμα αυτό και είναι τώρα στο χέρι του".
Πηγή: novasports.gr

"Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές"

Ο Αλέξης Κούγιας αφού ασχολήθηκε με τα στημένα παιχνίδια, ασχολείται πλέον με το θέμα του ντόπινγκ, καθώς στα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2 δεν γίνονται έλεγχοι...
"Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές"
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή έδωσε σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου και ανέφερε: «Εμείς, όπως γνωρίζετε, έχουμε πρωταγωνιστήσει στα τελευταία 2,5 χρόνια για την καθαρότητα των πρωταθλημάτων, είμαστε αυτοί που καταγγείλαμε τα στημένα παιχνίδια, όταν ακόμα και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σιωπούσε. Είμαστε εμείς που στέλναμε έγγραφα στους Αθλητικούς δικαστές και λέγαμε τι γίνεται στα πρωταθλήματα. Τώρα έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση».
Προσθέτοντας πως: «Αυτό που σήμερα καταγγέλλουμε είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή και υγεία. Αν πραγματικά δεν υπάρχει ανταπόκριση, το επόμενο βήμα της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα είναι να ενημερώσει πρώτα την Εισαγγελία Εφετών Πατρών και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και ακολούθως την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Ελπίζω ότι τουλάχιστον στην Football League και Football League 2 θα έχουμε αιματολογικές εξετάσεις, άμεσα. Δεν θέλω να ταπεινώσω τη σημερινή συνέντευξη με το αγωνιστικό κομμάτι, δεν θέλω να πω ότι πλήττεται και ο υγιής ανταγωνισμός. Όταν εσύ αγωνίζεσαι με τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι με καθαρά παιδιά και υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι ντοπαρισμένοι σαν άλογα. Και πολλές φορές πρόκειται για παίκτες μεγάλης ηλικίας. Είναι και ανάγκη επιβίωσης».
Πηγή: sentra-goal.gr

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΕΣΑΚΕ και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, εγκαινιάζεται η συνεργασία μας με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αρχής γενομένης από την 21η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ 2011-12.
Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Κύριο μέλημα της συνεργασίας είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και κυρίως η συμμετοχή της νέας γενιάς στην έννοια και στις εκφάνσεις της Εκεχειρίας.
Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι ένας διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Κινήματος. Αποστολή του είναι η προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, η εξυπηρέτηση της ειρήνης, της φιλίας και της διεθνούς κατανόησης, η αποδοχή του διαφορετικού, η επικράτηση της συνεργατικής λογικής έναντι των άσκοπων ανταγωνισμών, καθώς βέβαια και η ανάπτυξη μίας κουλτούρας Εκεχειρίας στην καθημερινότητά μας.
Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας [ΔΚΟΕ] ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2000 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα, με στόχο την αναβίωση της αρχαίας παράδοσης της Εκεχειρίας, σύμφωνα με την οποία διασφαλιζόταν τόσο η κατάπαυση του πυρός όσο και η ασφαλής μεταφορά αθλητών και θεατών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
{Στην ιστοσελίδα www.olympictruce.org υπάρχει πλήρης αναφορά στις δράσεις, εκδόσεις και την ιστορία του Κέντρου.}
Οι αγώνες που έχουν επιλεγεί από κοινού με το Διεθνές Κέντρο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για την εφαρμογή της συνεργασίας μας είναι οι ακόλουθοι:
21η αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ
22η αγωνιστική ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ
23η αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
24η αγωνιστική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

πηγή: sportdog.gr

"Χορεύοντας"... τέσσερις αμυντικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με όλη την άμυνα της Εθνικής Βοσνίας τα έβαλε ο Λούκας στο χτεσινό φιλικό της "σελεσάο"! O 20χρονος μεσοεπιθετικός της Σάο Πάουλο "κανόνισε"... τέσσερις αμυντικούς και παραλίγο να βάλει το γκολ της χρονιάς!
"Χορεύοντας"... τέσσερις αμυντικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεια σου Σταύρο με τα ωραία σου!

Καμένη γη άφησε στην ΑΕΚ η διοίκηση Αδαμίδη, καθώς μετά τις "επιτυχίες" με Τζιμπούρ και Σκόκο, ένα ακόμα περιουσιακό στοιχεία της ομάδας δεν αξιοποιήθηκε σωστά.
Γεια σου Σταύρο με τα ωραία σου!
Γιατί μπορεί η "Ένωση" να βάλει ένα ποσό στα ταμεία της από την πώληση του Μανωλά, αλλά αυτό δεν είναι, σίγουρα, εκείνο που θα μπορούσε αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δηλαδή; Αν το συμβόλαιο του Κωστάκη δεν έληγε σε λίγους μήνες, με αποτέλεσμα οι "κιτρινόμαυροι" να μην έχουν διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια τους, στις συζητήσεις με τους Ουκρανούς. Πόσα χρήματα να ζητήσουν για την πώληση ενός παίκτη, το συμβόλαιο του οποίου έχει ισχύ για τρεις-τέσσερις μήνες ακόμα;
Την ώρα, μάλιστα, που το 30% της συμφωνίας θα πάει στα ταμεία του Θρασύβουλου... Να θυμίσουμε πως η διοίκηση Αδαμίδη είχε έρθει σε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη για την ανανέωση της συμφωνίας τους, χωρίς ποτέ να πέσουν οι υπογραφές! Όπως ακριβώς είχε γίνει και στην περίπτωση του Τζιμπούρ, πριν ο "τρομοκράτης" καταλήξει τσάμπα στον Ολυμπιακό...
Ένα μείγμα των υποθέσεων Τζιμπούρ και Σκόκο, δηλαδή, είναι η περίπτωση του Μανωλά, καθώς μπορεί ο Έλληνας άσος τελικά να πουλήθηκε (και να μπήκαν κάποια χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ), όχι όμως στην τιμή που θα ήθελε η ΑΕΚ. Κοινό στοιχείο και των τριών υποθέσεων;
Η εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, της διοίκησης Αδαμίδη που, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα και την πονάνε πραγματικά, με το ξεπούλημα του Μανωλά ολοκλήρωσε το έργο της στον σύλλογο...

πηγή: sportdog.gr

«Ψεύδεται ο Ντεμόλ»

«Ψεύδεται ο Ντεμόλ»
Ψευδείς χαρακτήρισε ο Θωμάς Μητρόπουλος τις καταγγελίες του Στεφάν Ντεμόλ πως όταν εργαζόταν στο Αιγάλεω τού είχε ζητηθεί να στήσει αγώνα.

«Ο κύριος Ντεμόλ ψεύδεται ασύστολα», δήλωσε στο «Mega» ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Αιγάλεω και πρόσθεσε: «Ουδέποτε έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αντιθέτως τα εισιτήρια για τις Βρυξέλλες έγιναν μετά από ήττα που είχε στο Ηράκλειο - που έχασε το παιχνίδι. Έχασε το παιχνίδι και μετά απολύθηκε. Αυτό έγινε. Δεν γνωρίζω γιατί τα είπε αυτά, πάντως τότε απολύθηκε μετά από ήττα στο Ηράκλειο. Ψεύδεται ασύστολα μ΄ αυτό που είπε. Ουδέποτε του έχω ζητήσει κάτι τέτοιο. Και είμαι 30 χρόνια στην μπάλα, δεν είμαι χθεσινός».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε πλησιάσει κάποιος άλλος παράγοντας του Αιγάλεω τον Βέλγο τεχνικό: «Δεν υπάρχει περίπτωση. Κανείς δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο».

πηγή: sportfm.gr

«Δεν θα είναι η Ξάνθη εξιλαστήριο θύμα»

«Δεν θα είναι η Ξάνθη εξιλαστήριο θύμα»
Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού κατά της διαιτησίας εκλήφθηκε από τη διοίκηση της Skoda Ξάνθης ως μέσο πίεσης εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων το ερχόμενο Σάββατο στα Πηγάδια για την 23η αγωνιστική. Με ανακοίνωσή τους οι Ακρίτες κάνουν λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού ως άμυνα από τους Αγρινιώτες, ενώ αναφέρουν πως «… η Ξάνθη δεν θα είναι το εξιλαστήριο θύμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επειδή τα κραξίματα του κόσμου και η μουρμούρα παίρνουν και δίνουν σε μια πολύ συμπαθητική πόλη της Ελλάδος, επειδή ο αποπροσανατολισμός είναι και αυτό ένα στοιχείο άμυνας, ένα είναι σίγουρο: Η SKODA ΞΑΝΘΗ, ομάδα που κατάφωρα έχει αδικηθεί από διαιτησίες αλλά έχει «σιγήσει» με την οποιαδήποτε μορφή ανακοίνωσης ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να είναι το εξιλαστήριο θύμα, που ζητά άμεσα ή έμμεσα συμπαθής ομάδα της Superleague».

* Στα της προετοιμασίας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα εν όψει της αναμέτρησης του Σαββάτου (19:30). Η προπόνηση της Πέμπτης αφιερώθηκε κυρίως στην κατοχή μπάλας.

Αρχηγός ο Γιορίς!!

Αρχηγός ο Γιορίς
Το χρίσμα δόθηκε… Ο νέος αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012 είναι ο Ούγκο Γιορίς.

Ο τερματοφύλακας της Λιόν αποτέλεσε επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού των «τρικολόρ», Λοράν Μπλαν.

Ωστόσο ο Μπλαν φρόντισε με δηλώσεις του σχετικά με το θέμα να διευκρινίσει ότι τα «αρχηγικά» καθήκοντα θα μοιράζονται.

πηγή: sportfm.gr

Εγχείρηση στο τέλος της σεζόν ο Αγιού!!

Εγχείρηση στο τέλος της σεζόν ο Αγιού
Την πρόθεσή του να υποβληθεί σε εγχείρηση στο τέλος της σεζόν για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που έχει με τον ώμο του εξέφρασε ο Αντρέ Αγιού. Ο ίδιος ο παίκτης της Μαρσέιγ με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας αποκάλυψε τις σκέψεις του, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σφίξει τα δόντια για λίγο χρονικό διάστημα ακόμη.

«Έχω βγάλει τον ώμο μου αρκετές φορές. Δυστυχώς συμβαίνει εύκολα πια. Εάν κάνω εγχείρηση τώρα θα χάσω όλη τη σεζόν. Πρέπει να σφίξω τα δόντια μου και να κρατήσω λίγο ακόμη».

πηγή: sportfm.gr

Αυξήθηκε η ζημία στην Άστον Βίλα!!

Αυξήθηκε η ζημία στην Άστον Βίλα
Ζημία 53, 9 εκατ. λιρών ανακοίνωσε η Άστον Βίλα για το έτος που ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα του περσινού Μαΐου. Αύξηση μεγαλύτερη των 15 εκατομμυρίων παρατηρήθηκε στο ποσό, συγκριτικά με τα 37,6 εκατ. λίρες του αμέσως προηγούμενου χρόνου.

Στα 53,9 εκατομμύρια, συμπεριλαμβάνονται και αυτά τα οποία δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Ντάρεν Μπεντ, αλλά δεν έχουν αφαιρεθεί τα ποσά που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου έπειτα από τις πωλήσεις των Άσλεϊ Γιάνγκ και Στιούαρτ Ντάουνινγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Παράλληλα, όσον αφορά τον τομέα των εσόδων, παρουσιάστηκε αύξηση κατά 15% με τη βοήθεια των διαφημιστικών εταιρειών.

πηγή: sportfm.gr

Πάει για Αλμπιόλ η Σίτι!!

Πάει για Αλμπιόλ η Σίτι
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Ραούλ Αλμπιόλ είναι η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φέρεται πως επιθυμεί να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της αγγλικής ομάδας με την προσθήκη του Ισπανού στόπερ.

Ο 26χρονος παίκτης αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2009 στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως τη φετινή σεζόν έχει περιοριστεί στις έντεκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, ο διεθνής παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα και αυτή αναμένεται να φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ.

πηγή: sportfm.gr

Πάρκερ, ο αρχηγός!!

Πάρκερ, ο αρχηγός!
Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας απέκτησε νέο κάτοχο, με τον Σκοτ Πάρκερ να είναι αυτός που θα το φορέσει, το βράδυ της Τετάρτης, κόντρα στην Ολλανδία. «Παγωμάρα» σε Μέσα και κοινό, για την απόφαση του Στιούαρτ Πιρς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τον μέσο της Τότεναμ για να ηγηθεί των συμπαικτών του στο παιχνίδι κόντρα στους «οράνιε», στο «Γουέμπλεϊ», βάζοντας έτσι τέλος στο σίριαλ που είχε αρχίσει εδώ και καιρό.

Ο Τζον Τέρι έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μετά την εξέλιξη της υπόθεσης με τον Άντον Φέρντιναντ, με τον αμυντικό της Τσέλσι να κατηγορείται ότι του επιτέθηκε ρατσιστικά.

Αν και ο Σκοτ Πάρκερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τους Λονδρέζους φέτος, στα αγγλικά Μέσα εμφανίζονταν οι Στίβεν Τζέραρντ και Τζο Χαρτ ως τα φαβορί για το …χρίσμα του αρχηγού. Αμέσως μετά τη γνωστοποίησης της απόφασης του Πιρς, ο σχολιασμός σε social media και φόρα «πήρε φωτιά», με τους Άγγλους να χωρίζονται σε ..στρατόπεδα, σε αυτούς που συμφωνούν και σε αυτούς που διαφωνούν με την επιλογή Πάρκερ.

Πηγή: england365.gr

Σίλβα: «Είμαι χαρούμενος στην Αγγλία»

Σίλβα: «Είμαι χαρούμενος στην Αγγλία»
Ευτυχισμένος που αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε ο Νταβίντ Σίλβα. Επίσης, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τόνισε ότι επιθυμεί να τιμήσει το συμβόλαιό που έχει με τους «πολίτες». Ο διεθνής άσος ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν στην αγγλική ομάδα, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, ο 26χρονος παίκτης δεν ακούει τις «σειρήνες» που προέρχονται από την πατρίδα του.

«Στη Βαλένθια ήμουν χαρούμενος, όμως λόγω κάποιων καταστάσεων έπρεπε να φύγω. Η Σίτι μου έδειξε περισσότερο από κάθε άλλον πως με θέλει», ανέφερε αρχικά ο Σίλβα και πρόσθεσε:

«Ο Μαντσίνι με εμπιστεύεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Είμαι χαρούμενος στην Αγγλία, έχω ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό μου και θα ήθελα να μείνω εδώ. Δεν θα ήθελα να γυρίσω στην Ισπανία».

πηγή: sportfm.gr

Έψαξε για σπίτι στο Λονδίνο ο Μουρίνιο!!

Έψαξε για σπίτι στο Λονδίνο ο Μουρίνιο!
Στον προσκήνιο επανέρχεται η φημολογούμενη αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Άπαντες στην ισπανική ομάδα εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα παραμείνει στην ομάδα, όμως εκείνος χθες ταξίδεψε για το Λονδίνο και έψαχνε για σπίτι μαζί με τη σύζυγό του.

Πριν από αρκετό καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο «Special One» σκοπεύει να φύγει από τους Μαδριλένους στο τέλος της σεζόν και όλο αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Αντίθετα για εκείνον το κάνουν οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της «βασίλισσας».

Ο Μουρίνιο πήγε με την Ματίλντε – όπως είναι το όνομα της γυναίκας του – στο Λονδίνο και ξόδεψαν αρκετές ώρες για να βρουν το ιδανικό σπίτι. Στις πέντε πήγαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου και επέστρεψαν στη Μαδρίτη, έχοντας βρει ένα σπίτι που θα το κλείσουν την επόμενη εβδομάδα.

Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ είναι οι πιθανοί προορισμοί του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της πρώτης τον Σεπτέμβριο του 2007.

πηγή: sportfm.gr

«Ψάχνεται» για Ραμί η Μπαρτσελόνα!!

«Ψάχνεται» για Ραμί η Μπαρτσελόνα
Το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση του Αντίλ Ραμί στο τέλος της σεζόν εξετάζουν στην Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Θουμπιθαρέτα θέλει να ενισχύσει την αμυντική γραμμή των «μπλαουγκράνα» αυτό το καλοκαίρι και ο Γάλλος στόπερ της Βαλένθια είναι ψηλά στη σχετική λίστα.

Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι ο καταλανικός σύλλογος θέλει σταδιακά να αντικαταστήσει τον Κάρλες Πουγιόλ με τον 26χρονο παίκτη.

Άλλωστε, στην «Μπάρτα» βλέπουν ότι δύσκολα θα πάρουν τον Τιάγκο Σίλβα από τη Μίλαν και για αυτό στράφηκαν στον Ραμί, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 35 αγώνες και έχει πετύχει τρία γκολ.

πηγη: sportfm.gr

Με το ίδιο …νόμισμα η Μπαρτσελόνα!!

Με το ίδιο …νόμισμα η Μπαρτσελόνα
Την έχει πάθει κάμποσες φορές και είναι αποφασισμένη να πληρώσει τις αγγλικές ομάδες με το ίδιο νόμισμα. Η Μπαρτσελόνα έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ και η Τσέλσι θα δώσει μάχη για να κρατήσει τον 16χρονο άσο στις τάξεις της.

Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της, με κορυφαία περίπτωση αυτή του Σεσκ Φάμπρεγκας.

Ωστόσο, η ώρα της …εκδίκησης φαίνεται πως έφτασε και αυτή τη φορά το «θύμα» είναι η Τσέλσι.

Ο Λόφτους-Τσικ αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα «αστέρια» των ακαδημιών των Λονδρέζων και οι πρωταθλητές Ισπανίας σκοπεύουν να κινηθούν για την απόκτησή του. Η πρώτη επαφή των σκάουτερς της Μπαρτσελόνα με τον 16χρονο άσο έγινε, μέσα στο 2011, όταν τον είδαν να αγωνίζεται με την εθνική Αγγλίας, κόντρα στην αντίστοιχη της Ουαλίας.

Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» δεν παίζουν μόνοι τους για την απόκτησή του, αφού και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ έχουν στη μεταγραφική τους λίστα το όνομα του παίκτη των «μπλε».

Πηγή: england365.gr

«Ποιος θα δώσει τόσα χρήματα για μένα;»

«Ποιος θα δώσει τόσα χρήματα για μένα;»
Την άποψη ότι καμία ομάδα δεν θα μπει σε διαδικασία να καλύψει την ρήτρα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, προκειμένου να τον αποκτήσει, εξέφρασε ο Χάβι Μαρτίνεθ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να πληρώσει τόσα χρήματα για μένα. Τα 40 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά και δεν νομίζω ότι τα αξίζω», τόνισε ο ισπανός μέσος στην «Mundo Deportivo» με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα προορίζει τον 23χρονο για αντικαταστάτη του Σεϊντού Κεϊτά, που αναμένεται να αποχωρήσει από τους Καταλανούς το καλοκαίρι.

Όσο για το ποια είναι η δική του επιθυμία, ο Μαρτίνεθ δηλώνει προσηλωμένος στην ομάδα του. «Σενάρια πάντα υπάρχουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είναι ωραίο να βλέπεις το όνομά σου στις εφημερίδες, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνεις και αυτό δείχνει ότι την κάνεις καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που μιλούν για μένα αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Αυτό μου αρκεί, οπότε θα προσπαθήσω να μην δίνω προσοχή σε φήμες», τα λόγια του.

Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του Μαρτίνεθ με την Μπιλμπάο λήγει το 2016.

πηγή: sportfm.gr

Χιμένεθ: «Ντρέπομαι για την εικόνα της Σαραγόσα»

Χιμένεθ: «Ντρέπομαι για την εικόνα της Σαραγόσα»
Ιδιαίτερα προβληματισμένος για την εικόνα που παρουσιάζει η Σαραγόσα εμφανίστηκε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ υποστήριξε ότι θα ήταν δειλός αν επέλεγε τη λύση της παραίτησης και δήλωσε ντροπιασμένος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, 12 βαθμούς μακριά από την 17η, που ισοδυναμεί με σωτηρία.

«Ντρέπομαι για τα πάντα και για όλους στην ομάδα. Έχουμε χάσει τον δρόμο μας, είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Η Σαραγόσα όμως δεν είναι οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση ή ο τοπικός Τύπος. Η ομάδα είναι τα πάντα και όλοι πρέπει να την στηρίξουν. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όταν χάνω ένα ματς, σκέφτομαι πώς θα νικήσω το επόμενο. Αυτό ελπίζω να κάνουμε στην συνέχεια και θέλω να περάσω το συγκεκριμένο μήνυμα και στους παίκτες. Ακόμη και όταν δεν τα καταφέρνουμε, τουλάχιστον να έχουμε προσπαθήσει. Η κατάσταση αυτή δεν με χαροποιεί. Νιώθω ντροπή και αυτό θα αλλάξει μόνο αν αλλάξει η εικόνα της ομάδας», τα λόγια του 48χρονου προπονητή, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποχώρησής του.

«Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα αποφασίσω εάν πρέπει να φύγω. Θεωρώ ότι θα ήταν δειλό από μέρους μου να παραιτηθώ, είναι θέμα υπερηφάνειας. Είμαι επαγγελματίας, εάν η δουλειά μου δεν βοηθά τη Σαραγόσα και έκανα λάθος με την απόφαση μου να έρθω εδώ τότε δεν πρέπει να με πληρώνουν. Αλλά αυτή την απόφαση θα την πάρει ο πρόεδρος», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

«Πιο ελκυστική από Μπάγερν η Ντόρτμουντ»

«Πιο ελκυστική από Μπάγερν η Ντόρτμουντ»
Στους λόγους για τους οποίος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά το καλοκαίρι και όχι στην Μπάγερν Μονάχου, που ενδιαφερόταν επίσης για την απόκτησή του, στάθηκε με δηλώσεις του στην γερμανική «Bild» ο Μάρκους Ρέους.

«Η Ντόρτμουντ είναι πιο ελκυστική από την Μπάγερν. Έχει να κάνει και με το προαίσθημα που έχεις για το ποιος προπονητής θα βοηθήσει περισσότερο στην εξέλιξή σου. Το Ντόρτμουντ μπορεί να μην είναι η μητρόπολη του ποδοσφαίρου, αλλά για μένα είναι το μέρος με τις καλύτερες προοπτικές», τόνισε ο 22χρονος επιθετικός της Γκλάντμπαχ, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ποσό των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ που έβγαλαν από τα ταμεία τους οι πρωταθλητές Γερμανίας για να τον αποκτήσουν.

«Τα χρήματα που ξόδεψε η Ντόρτμουντ ήταν αρκετά. Βέβαια, πάντα ονειρευόμουν να κοστίζω όσο ο Ζιντάν ή ο Ροναλντίνιο, αλλά ακόμη είμαι μακριά από αυτά τα δεδομένα. Όπως και να έχει, το ποσό που έδωσαν είναι άξιο προσοχής», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Αγώνας δρόμου για Ίβιτς!!

Αγώνας δρόμου για Ίβιτς
Ατομικό πρόγραμμα, αλλά σε έντονο ρυθμό, ακολούθησε ο Βλάνταν Ίβιτς στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» παρακολουθούν με αγωνία την πορεία του Σέρβου που -αν συνεχίσει έτσι- δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πάντως, οι απουσίες των διεθνών δεν επιτρέπου στον Λάζλο Μπόλονι και τους συνεργάτες του να ξεκινήσουν την ουσιαστική προετοιμασία για το σπουδαίο ματς με το «τριφύλλι» πριν την επιστροφή τους. Άλλωστε, δεν είναι ένας ή δύο παίκτες που λείπουν, αλλά επτά!

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, ενώ καλά είναι τα νέα και για τον Παναγιώτη Γλύκο, ο οποίος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα των τερματοφυλάκων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Έτο και Κατσικάς, που πάντως δεν αναμένεται να επιστρέψουν σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

πηγή: sportfm.gr

Καβάνι: «Η Νάπολι είναι μεγάλος σύλλογος»

Καβάνι: «Η Νάπολι είναι μεγάλος σύλλογος»
Χαρούμενος με τη ζωή στην Ιταλία και συγκεκριμένα τη Νάπολι εμφανίστηκε ο Έντινσον Καβάλι, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του «Hablemos de Futbol». Ο Ουρουγουανός επιθετικός φημολογείται ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από το εξωτερικό, όμως εκείνος δηλώνει πως θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά για να αφήσει το «Σαν Πάολο».

«Ο καθένας θα ήθελε να είναι μέρος ενός μεγάλου συλλόγου, αλλά θεωρώ ότι η Νάπολι είναι μία τέτοια ομάδα. Έχουμε τέλειο ρόστερ, η πόλη είναι γαλήνια και εργάζομαι σκληρά για να τα καταφέρω», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και συνέχισε:

«Είμαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνω. Ζω μία από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Τη φετινή σεζόν ο Καβάνι έχει παίξει σε 33 ματς (2759 λεπτά συμμετοχών), έχοντας 23 γκολ και 5 ασίστ στο ενεργητικό του.

πηγή: sportfm.gr

Επιμένουν οι Ιταλοί για Βίλας-Μπόας!!

Επιμένουν οι Ιταλοί για Βίλας-Μπόας
Φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ είναι ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η «Gazzetta dello Sport» υποστηρίζει ότι σύντομα θα περάσει την πόρτα της εξόδου ο Κλαούντιο Ρανιέρι και πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο Πορτογάλος προπονητής της Τσέλσι.

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα προβληματική για τους «νερατζούρι», αφού βρίσκονται στην εβδόμη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και έχουν πάρει μόλις έναν βαθμό από τους δεκαοχτώ που θα μπορούσαν να πάρουν στα τελευταία ματς.

Ο Βίλας-Μπόας ήταν στη λίστα της ιταλικής ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η Τσέλσι έδωσε 15 εκατ. ευρώ για να πάρει τον 34χρονο τεχνικό από την Πόρτο. Επίσης, ο Μάσιμο Μοράτι παρακολουθεί την περίπτωση του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανακοινώσει αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα.

πηγή: sportfm.gr

«Κατασκοπευτική» αποστολή από Γιουβέντους!!

«Κατασκοπευτική» αποστολή από Γιουβέντους
Την ευκαιρία να «τσεκάρει» από κοντά τον Λεάντρο Νταμιάο και τον Φερναντίνιο είχε ο Φάμπιο Παρατίτσι.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους βρέθηκε στην Ελβετία και παρακολούθησε την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Βοσνία / Ερζεγοβίνη.

Ο σκάουτερ ήταν στα επίσημα του γηπέδου που διεξήχθη το παιχνίδι και θέλησε να δει τρεις Βραζιλιάνους:

τον Λεάντρο Νταμιάο της Ιντερνασιονάλ, τον Φερναντίνιο της Σαχτάρ και τον Ντεντέ της Βάσκο Ντα Γκάμα που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία επικράτησε με σκορ 2-1 των Βόσνιων.

πηγή: sportfm.gr