Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μαγκιά του Πιλάβιου η στροφή για Σάντος!!

Μαγκιά του Πιλάβιου η στροφή για Σάντος
Ήταν έξυπνη και έγκαιρη η στροφή του Σοφοκλή Πιλάβιου στο θέμα της παραμονής του Φερνάντο Σάντος. Δεν έκανε κάτι μαγικό, ούτε σοφό. Στην πραγματικότητα έβαλε το ζήτημα στη διάσταση που του πρέπει, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες για την ΕΠΟ και την Ελλάδα: πρώτα το Euro 2012 και η πορεία της Εθνικής σε αυτό, και μετά υπάρχει χρόνος για να μάθουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και η ομοσπονδία αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τον Πορτογάλο ή με κάποιον άλλο προπονητή.
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να αντιληφθεί κανείς ότι η υπόθεση προπονητής είναι πολύ μεγάλης σημασίας για μια εθνική που άλλαξε ταυτότητα, νοοτροπία και μέγεθος στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 11 χρόνων. Κι αν η επιλογή από τον Οτο Ρεχάγκελ στον Σάντος έμοιαζε εύκολη, η επόμενη αλλαγή είναι πολύ δύσκολη. Και γίνεται δυσκολότερη λόγω συνθηκών, επειδή αφενός δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα προπονητής έτοιμος και ικανός για αυτή τη δουλειά και αφετέρου η ΕΠΟ δεν έχει πορτοφόλι για να ψωνίσει έναν κατάλληλο από την ξένη αγορά. Γι’ αυτό και είναι λογικό να θέλει η ομοσπονδία να ακούσει πριν από το καλοκαίρι την απόφαση του Πορτογάλου. Αν όμως είναι να ρισκάρει μέσα από αυτή την κατάληξη της διαπραγμάτευσης την πορεία στο προσεχές Euro, τότε ας χάσει λίγο χρόνο στην αναζήτηση του επόμενου. Διότι διαφορετικά θα κάνει μια μεγάλη τρύπα στο νερό και θα βάλει σε κίνδυνο την προσπάθεια του καλοκαιριού αλλά και την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία σήμερα μπορεί να προσελκύσει καλό προπονητή αλλά αύριο, αν γίνει μπάχαλο, θα συναρπάζει μόνο τυχοδιώκτες.

Ο Πιλάβιος επέλεξε να διαχωρίσει το επικοινωνιακό από το ουσιαστικό μέρος αυτής της υπόθεσης. Καλά κάνει. Διότι δεν θα ενοχληθεί κανείς αν ο Σάντος αφήσει ανοιχτό το θέμα μέχρι το τουρνουά και ανακοινώσει εκ των υστέρων την απόφασή του να φύγει. Αντίθετα, η κατάσταση που θα δημιουργηθεί προ Euro αν ο Πορτογάλος ανακοινώσει απόφαση για «αντίο» θα βλάψει. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ το κατάλαβε. Και το πρόλαβε.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: