Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη Κυρία παντού!!

Οι "Ρετρό Ιστορίες" γυρίζουν το χρόνο στο 2003, όταν οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, με "μαέστρο" τον Μαρτσέλο Λίπι, ηχογράφησαν με συγκλονιστικό τρόπο τον ύμνο της Μεγάλης Κυρίας, κάνοντας τους τιφόζι των Μπιανκονέρο να τραγουδούν ξανά και ξανά το διάσημο "il mio canto libero".
Μεγάλη Κυρία παντού!
Τι δουλειά έχει ο ΝτελΠιέρο, ο Μπουφόν, ο Φεράρα, ο Πεσότο, ο Τζαμπρότα, ο Κόντε, ο Νέντεβεντ, ο Ιουλιάνο, ο Μοντέρο, ο Τρεζεγκέ, ο Καμορανέζι, ο Τυράμ, ο Τακινάρντι και ο Λίπι σε ένα στούντιο; Οι συγκεκριμένοι παίκτες, τη σεζόν 2002-03, όταν η Γιούβε είχε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας της, ηχογράφησαν τον ύμνο της ομάδας, το διάσημο "il mio canto libero"  των Μπατίστι και Μόγκολ, δημιουργώντας ένα δίσκο τα έσοδα του οποίου δόθηκαν για την ανακαίνιση του νοσοκομείου Γκασλίνι στο Τορίνο, για καρκινοπαθή παιδιά.

Ο συγκεκριμένος δίσκος, που έγινε ανάρπαστος στην Ιταλία, αλλά και τα έδοδα της εκδήλωσης στην όπερα του Τορίνο (1ο βίντεο), καθώς και τα έσοδα από τις διαφημίσεις που προκάλεσε η καλλιτεχνική απόπειρα των Γιουβεντίνων έπιασαν τελικά τόπο, ενώ μαζί με τους παίκτες της Γιούβε, στο δίσκο συμμετείχαν διάσημοι Ιταλοί τραγουδιστές, όπως ο Έρος Ραμαζότι, ο Τζιάνι Μοράντι και ο Ντανιέλε Σιλβέστρι.
Οι ίδιοι οι τραγουδιστές μάλιστα, παρατήρησαν ότι "ο ενθουσιασμός και η ευσυνειδησία των παικτών της Γιούβε και ιδίως του ΝτελΠιέρο, του Μπουφόν, του Πεσότο, του Κόντε, του Φεράρα και του Τζαμπρότα, που ερμήνευσαν τα σόλο του "il mio canto libero" ήταν πρωτοφανής για διάσημους αθλητές, που συχνά αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία ανάλογες πρωτοβουλίες".
Δείτε τα... κατορθώματα και το τρακ των Μπιανκονέρι στην Όπερα του Τορίνο, αλλά και το video clip (2ο βίντεο), που σκηνοθέτησε η Άννα Ανιέλι, ανηψιά του "Αβοκάτο", του θρυλικού πατριάρχη της Γιούβε, Τζιάνι Ανιέλι, που είχε πεθάνει λίγους μήνες νωρίτερα.

πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: