Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Όλα κρίνονται!!

Όλα κρίνονται
Το διήμερο της Ευρωλίγκας θα κρίνει ποιες ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά και θα αναδείξει τα ζευγάρια των play offs, που θα γίνουν 20 Μαρτίου με 5 Απριλίου και από τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες του Final 4 της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου) στις τρεις νίκες. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα σενάρια σε όλους τους ομίλους, τα πιθανά σταυρώματα στα προημιτελικά και το σενάριο που μπορεί να φέρει αντιμέτωπους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Τουρκία.

5ος Όμιλος

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι σίγουρα πρώτη και θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με τον δεύτερο του έκτου ομίλου. Ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος αν νικήσει τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ με 2+ πόντους, ενώ η τουρκική ομάδα θα πάρει εκείνη την πρόκριση εφόσον νικήσει ή χάσει με έναν πόντο. Ο δεύτερος του ομίλου θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με τον πρώτο του έκτου ομίλου έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1/3, 19:45)
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ (1/3, 21:45)

Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1, Γαλατάσαραϊ 3-2, Ολυμπιακός 2-3, Αναντολού Εφές 1-4.

6ος Όμιλος

Ο πιο ανοικτός όμιλος από όλους, αφού πέραν της αποκλεισμένης Ουνικάχα, όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Η Σιένα προκρίνεται ως πρώτη με νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης ή εφόσον χάσει η Μπιλμπάο στη Μάλαγα. Οι πρωταθλητές Ιταλίας αποκλείονται μόνο αν χάσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 38 πόντων. Η Μπιλμπάο περνά σε κάθε περίπτωση αν χάσουν οι Μαδριλένοι στην Ιταλία, αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία με τη «βασίλισσα». Τα πράγματα περιπλέκονται αν η Ρεάλ νικήσει στην Ιταλία και η Μπιλμπάο χάσει στη Μάλαγα. Σε αυτή την περίπτωση η πρόκριση και η κατάταξη εξαρτάται από τη διαφορά με την οποία θα κερδίσουν οι Ισπανοί. α) αν η Ρεάλ νικήσει με 1-22 πόντους διαφορά, η Σιένα θα είναι πρώτη και η Μπιλμπάο δεύτερη. β) αν η Ρεάλ νικήσει με 23-29 πόντους, η Σιένα θα είναι πρώτη και η «βασίλισσα» δεύτερη. γ) αν η Ρεάλ νικήσει με 30-37 πόντους, θα είναι πρώτη αφήνοντας τη Σιένα δεύτερη. δ) αν η Ρεάλ νικήσει με 38+ πόντους, θα είναι πρώτη και η Μπιλμπάο δεύτερη.

Ουνικάχα Μάλαγα-Μπιλμπάο (1/3, 21:45)
Σιένα-Ρεάλ Μαδρίτης (1/3, 21:45)

Βαθμολογία: Σιένα 4-1, Μπιλμπάο 3-2, Ρεάλ Μαδρίτης 3-2, Ουνικάχα Μάλαγα 0-5.

7ος Όμιλος

Ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί μαθηματικά στα προημιτελικά. Αν νικήσει την Ούνιξ στο Καζάν, θα είναι πρώτος και θα αναμετρηθεί με πλεονέκτημα έδρας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προημιτελικά. Αν χάσει, θα είναι δεύτερος και θα παίξει με την Μπαρτσελόνα έχοντας μειονέκτημα έδρας, ενώ η ρωσική ομάδα θα πάρει την πρόκριση και την πρωτιά αντιμετωπίζοντας τους Ισραηλινούς. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ περνά ως δεύτερη με νίκη στην Ιταλία επί της βαθμολογικά αδιάφορης Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και ταυτόχρονα ήττα της Ούνιξ στο Καζάν.

Ούνιξ Καζάν-Παναθηναϊκός 19:30
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 19:30

Βαθμολογία: Ούνιξ Καζάν 3-2, Παναθηναϊκός 3-2, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-3, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 2-3.

8ος Όμιλος

Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στον όμιλο. Η Μπαρτσελόνα είναι μαθηματικά πρώτη και η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεύτερη, αφού ακόμη κι αν χάσει στη Βαρκελώνη και η Καντού νικήσει στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, υπερτερεί των Ιταλών στην ισοβαθμία.

Ζαλγκίρις Κάουνας-Καντού 19:45
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι 21:45

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 5-0, Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-2, Καντού 2-3, Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5.

Τα σταυρώματα στα προημιτελικά:

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπιλμπάο, Ρεάλ ή Σιένα
2. Σιένα ή Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός ή Γαλατάσαραϊ
3. Ούνιξ Καζάν ή Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
4. Μπαρτσελόνα – Ούνιξ Καζάν ή Παναθηναϊκός ή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Τα ζευγαρώματα στο Final 4:

Νικητής 1 – Νικητής 3
Νικητής 2 – Νικητής 4

* Ελληνικός «εμφύλιος» στα ημιτελικά του Final 4 είναι εφικτός μόνο αν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προκριθούν ως δεύτεροι.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: