Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πέταξε το… δώρο του Παναθηναϊκού!!

Πέταξε το… δώρο του Παναθηναϊκού!
Ο ΠΑΟ της έκανε το… χατίρι να νικήσει την Ούνιξ στο Καζάν. Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ έχασε με 85-72 από την Αρμάνι στο Μιλάνο και μαζί την πρόκριση για τους «8» της Ευρωλίγκας.

Οι Τούρκοι διατήρησαν μια επαφή με το σκορ και μαζί τη διεκδίκηση για τη νίκη μέχρι το ημίχρονο, αλλά κατέρρευσαν στο δεύτερο. Αν είχαν καταφέρει να επικρατήσουν των αδιάφορων Ιταλών θα ήταν αυτοί που θα προκρίνονταν αντί των Ρώσων που υπέστησαν ανώδυνη ήττα από τους «πράσινους» μέσα στην έδρα τους.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές που επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα, ο Μαλίκ Χέρστον με 27 πόντους και 11/16 δίποντα και ο Ομάρ Κουκ με 10 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους «διασώθηκε» ο Τζέιμς Γκιστ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το ματς
Οι γηπεδούχοι με τη φόρα των τελευταίων πολύ καλών εμφανίσεών τους κυριάρχησαν τα πρώτα τριάμισι λεπτά. Ωστόσο, από το 9-8 που ήρθε με δίποντο του Χέρστον, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με σερί 6-0 πήραν και προβάδισμα πέντε πόντων (9-14) με δίποντο του Μπογκντάνοβιτς, αλλά και 11-16 με λέι απ του Πρέλτζιτς. Ο Ραντόσεβιτς μείωσε στο 20-21 με λέι απ με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και ένα επιμέρους 9-5 για τους Ιταλούς.

Τα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Από τα μέσα και μετά η Αρμάνι άρχιζε να «χτίζει» μια διαφορά, προσπαθώντας να ξεφύγει στο σκορ. Αυτή έφτασε τη μέγιστη τιμή της για το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι -μέχρι εκείνο το σημείο- με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (46-40) και ήρθε με επιμέρους 16-9 από την τελευταία φορά που οι Τούρκοι προηγήθηκαν (30-31 με δύο εύστοχες βολές από τον Μπογκντάνοβιτς). Ο Χέρστον ήταν ο πρωταγωνιστής με 7 συνεχόμενους πόντους.

Με τους Μπουρούση, Φώτση και Τζεντίλε να ανεβάζουν απόδοση και να βοηθούν τον Χέρστον, η Αρμάνι πήρε και διαφορά 11 πόντων (66-55) με γκολ φάουλ του τρίτου με την λήξη της τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, μόνο ο Μπογκντάνοβιτς προσπαθούσε να κρατήσει την «Φενέρ» στη διεκδίκηση της νίκης και της πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Νέβεν Σπάχια ήταν να μειώσει στους 7 (76-69) με κάρφωμα του Γκιστ μετά από ασίστ του Ατσούρ περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, ένα επιμέρους 9-2 από τους γηπεδούχους έριξε την ψυχολογία των αντιπάλων τους, για το τελικό 85-72 που έθεσε τους Τούρκους εκτός συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 46-40, 66-55, 85-72.


Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Μαντσινέλι, Χέρστον, Φώτσης, Κουκ, Ρόκα, Φίλοϊ, Μπουρούσης, Μέλι, Μπρέμερ, Τζεντίλε, Ραντόσεβιτς.

Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς, Τουρκσάν, Ατσούρ, Βίντμαρ, Πεκέρ, Γκιστ, Σαβάς, Ντεμιρέλ, Καντάν, Τόμας, Μπογκντάνοβιτς, Πρέλτζιτς.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: