Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτή είναι η Τσιμπούλκοβα!


Τον τελευταίο καιρό απασχολούσε τα ΜΜΕ μόνο με τις εξωγηπεδικές της δραστηριότητες. Αυτή τη φορά όμως, η Τσιμπούλκοβα «θυμήθηκε» ότι -εκτός από όμορφη γυναίκα- είμαι και καλή τενίστρια και το απέδειξε κόντρα στην Κουζνέτσοβα. Η Τσεχοσλοβάκα απέκλεισε τη σπουδαία Κουζνέτσοβα με 2-0 σετ (7-5, 7-6) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν.

Έτσι, τα μίντια ασχολούνται με το κατόρθωμα της Τσιμπούλκοβα που αφορά το άθλημα της (αφού ήταν το αουτσάιντερ) και όχι με τα… καμώματά της που φιλοξενούνταν συνεχώς σε φυλλάδες με νέα από τη showbiz. Θυμίζουμε, ότι ο νέος έρωτας της Τσιμπούλκοβα είναι από το χώρο του τένις και δεν είναι άλλος από τον Γιούργκεν Μέλτζερ. Το νέο ζευγάρι απασχολούσε τα ΜΜΕ με συνεχείς φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις, αλλά ήρθε η αποψινή εμφάνιση της Τσιμπούλκοβα να μας θυμίσει ότι υπάρχουν κι άλλοι λόγοι -εκτός από τους προφανείς- για να τη θυμόμαστε.

Πάντως, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον αγαπημένο της, μια και ο Μέλτζερ αναμένεται να πει «αντίο» στη διοργάνωση, αφού πολύ δύσκολα θα περάσει στα ημιτελικά με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ. Όσον αφορά τη Τσιμπούλκοβα, θα αγωνιστεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Σαράποβα – Βοσνιάσκι, με φόντο την πρόκριση στις «4».

Στους άντρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσβησε το «όνειρο» του Μάρντι Φις να κάνει κάτι καλό στην πατρίδα του. Ο «Νόλε» απέκλεισε τον Αμερικανό με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-1) και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Γκαέλ Μονφίλς. Ο Γάλλος δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε τελικά του συμπατριώτη του Γκασκέ με 3-0 (6-4, 7-5, 7-5).

Ικανοποίηση Δερμιτζάκη – Κίνηση για να έρθει συντομότερα ο Ελ Ζαρ

Ικανοποίηση Δερμιτζάκη – Κίνηση για να έρθει συντομότερα ο Ελ Ζαρ

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο φιλικό παιχνίδι με τον Πανθρακικό, εμφανίστηκε στην σημερινή προπόνηση ο Παύλος Δερμιτζάκης. Στον έλληνα τεχνικό άρεσε το γεγονός πως οι παίκτες που αγωνίστηκαν δεν έδειχναν να κάνουν αγγαρεία και προσπάθησαν να τον πείσουν πως αξίζουν θέση στην ενδεκάδα. Ζήτησε βέβαια ανάλογη προσπάθεια και στην συνέχεια. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι του δικεφάλου, προσπαθούν να επισπεύσουν την άφιξη του Ελ Ζαρ στην Θεσσαλονίκη. Για τον λόγο αυτό υπάρχει σκέψη να βρεθεί άνθρωπος της ομάδας στην Γαλλία, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, για να μην χρειαστεί ο Μαροκινός να μεταβεί ξανά στην πατρίδα του για να πάρει έγγραφα και να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

ΑΡΗΣ: Και με τη… βούλα Αλφάρο Πορτίγια

ΑΡΗΣ: Και με τη… βούλα Αλφάρο Πορτίγια

Ενίσχυσης συνέχεια για την ομάδα του Άρη, καθώς όπως αναμενόταν πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε επίσημα από τους «κίτρινους» η απόκτηση του 23χρονου Ισπανού χαφ Αλφάρο Πορτίγια, που τις τελευταίες ημέρες δοκιμαζόταν από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στις καθημερινές προπονήσεις. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόκτηση του Αλφάρο Πορτίγια Σουάρεζ μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Έχει γεννηθεί στις 28 Απριλίου του 1986. Έχει ύψος 1.80 και είναι 75 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης φτάνοντας μέχρι και την Ατλέτικο Β, από την οποία έμεινε ελεύθερος πριν υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. Στον Άρη θα αγωνίζεται με το νούμερο 15″.

Πλήρες όνομα: Alvaro Portilla Suarez
Αρ. φανέλας : 15
Ημ. Γέννησης: 28-4-1986
Ύψος: 1.80
Βάρος: 75 κ.
Θέση: Μέσος
Χώρα: Ισπανία

«Χαρούμενος που ήρθα στον Άρη»

Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ο Ισπανός μέσος μίλησε στο www.arisfc.gr σημειώνοντας την χαρά του για το γεγονός ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μετακίνησή μου στον Άρη. Ανυπομονώ να μπω και εγώ στους ρυθμούς της ομάδας και να φανώ χρήσιμος. Έρχομαι σε μία ομάδα με πολύ φανατικό κοινό, αλλά κι ένα πολύ μεγάλο προπονητή, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Για μένα αποτελεί μεγάλη τιμή να δουλέψω μαζί του και θεωρώ ότι με την βοήθεια των συμπαικτών μου μπορούμε να υλοποιήσουμε τους φετινούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Χάνει Αρη και Μπάρτσα ο Σπυρόπουλος


Δέκα μέρες εκτός θα μείνει οριστικά ο Νίκος Σπυρόπουλος που υπέστη διάταση εσώ πλάγιου του αριστερού γόνατου και θα χάσει τα ματς με Αρη και Μπαρτσελόνα. Προπονήθηκαν Σισέ και Ζιλμπέρτο.Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε μετά την προπόνηση της Κυριακής, ο Νίκος Σπυρόπουλος.Η αρχική εκτίμηση δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αφού ο αριστεροπόδαρος άσος των νταμπλούχων Ελλάδος, υπέστη τελικά διάταση εσώ πλάγιου του αριστερού γόνατου.

Αυτό σημαίνει ότι ο σκόρερ του ματς με την Γεωργία, θα χάσει τα δύο παιχνίδια με Αρη για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα αλλά και της πρεμιέρας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

ΟΚ οι Σισέ και Ζιλμπέρτο

Σε αντίθεση με τον Ελληνα αμυντικό, ο Νίκος Νιόπλιας είδε στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας πως μπορεί να υπολογίζει χωρίς πρόβλημα σε δύο σημαντικά του "όπλα". Αυτά των Τζιμπρίλ Σισέ για την γραμμή κρούσης αλλά και του Ζιλμπέρτο Σίλβα για την μεσαία γραμμή.

Στη σημερινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις φυσικής κατάστασης, δίτερμα με περιορισμούς και ελεύθερο δίτερμα στο μισό γήπεδο.

Οι Δημούτσος και οι Ιωαννίσης ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Στη προπόνηση συμμετείχαν και οι Σταμπολζίεφ, Φέτσης, Μπουτζίκος και Κουσίδης.

Εκλεισε το Μαρακανά ενόψει Μουντιάλ 2014


Το διάσημο στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο έκλεισε τις θύρες του για περισσότερο από 2 χρόνια, προκειμένου να γίνει γενική ανακαίνιση ενόψει του Μουντιάλ 2014. Το ισόπαλο αποτέλεσμα στον αγώνα μεταξύ των Φλαμένγκο και Σάντος, που διεξήχθη την Κυριακή, ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν το Μαρακανά κλείσει για τα έργα ανακαίνισης, που όπως υπολογίζεται θα στοιχίσουν περίπου 310 εκατομμύρια ευρώ.

Το στάδιο Μαρακανά προορίζεται να φιλοξενήσει αγώνες για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013 και το Μουντιάλ 2004, μεταξύ των οποίων και τον τελικό της διοργάνωσης. Επίσης, θα παίξει βασικό ρόλο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, στο Ρίο.

Το Μαρακανά κατασκευάστηκε για το Μουντιάλ του 1950, ενώ ο Πελέ σημείωσε σε αυτό το στάδιο το πρώτο του γκολ με την εθνική Βραζιλίας, από τα συνολικά 1.000 της μεγάλης καριέρας του. Αρχικά το στάδιο ήταν το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στον κόσμο (200.000), αλλά με το πέρασμα των χρόνων οι θέσεις του μειώθηκαν σε 88.000.

Μετά την ανακαίνισή του, με νέες εισόδους και εξόδους που θα πληρούν τα στάνταρντ ασφαλείας της FIFA και την κατασκευή μπαρ, εστιατορίων και του κέντρου Τύπου, θα μπορεί να φιλοξενήσει 83.000 θεατές.

Σοκ στον ελληνικό στίβο

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Κώστας Σπανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στις 12.20 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ν. Μουδανιών.
Ο 51χρονος τεχνικός προσέκρουσε με το αυτοκίνητο του σε σταθμευμένο ημιφορτηγό στο ύψους του κόμβου Προφήτη. Σύμφωνα με το τμήμα Τροχαίας που διεξάγει την προανάκριση , αμέσως μετά το τρακάρισμα κατέβηκε από το αυτοκίνητό του αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σωριάστηκε στο οδόστρωμα.
Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στον τόπο του τροχαίου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ο ίδιος νωρίτερα είχε ειδοποιήσει, προφανώς γιατί είχε αισθανθεί αδιαθεσία. Οι τραυματιοφορείς επιχείρησαν να του κάνουν ανάνηψη χωρίς όμως επιτυχία.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ και εάν τελικά ήταν παθολογικά (πιθανότατα έμφραγμα) ή οφειλόταν στην σύγκρουση θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται τις επόμενες μέρες . Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις της Τροχαίας η πρόσκρουση δεν δικαιολογεί τον θάνατο του.
Ο Κώστας Σπανίδης που ήταν παντρεμένος με την πρωταθλήτρια της δισκοβολίας του ΠΑΟΚ Γεωργίας Γιαννακίδου ενώ είχε συνδέσει το ονομά του με τις μεγάλες επιτυχίες στο ίδιο αγώνισμα της Τασούλας Κελεσίδου η οποία είχε αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Επιστροφή και χαμόγελα! «Έξτρα» εισιτήρια για Περιστέρι

Μετά το ρεπό της Κυριακής, η ομάδα του Ηρακλή επανήλθε σήμερα στις προπονήσεις, αρχίζοντας και την προετοιμασία για την αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ατρόμητο.Οι Κομπαγιάσι και Σζοτ συνέχισαν τη θεραπεία, αλλά πέρασαν και σε ανεβασμένων ρυθμών ατομικό πρόγραμμα. Η εκτίμηση αυτής της στιγμής είναι, πως αν η κατάστασή τους εξελιχθεί ομαλά, στα μέσα της εβδομάδας θα περάσουν, αμφότεροι, σε πλήρεις ρυθμούς και θα τεθούν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την επικείμενη αναμέτρηση.

Πιο εντατικούς ρυθμούς ακολουθεί και στο δικό του ατομικό πρόγραμμα ο Κρέτσι. Από την σημερινή προπόνηση απουσίασαν ο αδειούχος Ντάνι, ο οποίος επιστρέφει οδικώς από τη Ρουμανία με την οικογένειά του και ο Βέλλιος, ο οποίος βρίσκεται στις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων.

Αύριο, Τρίτη 07/09, το πρόγραμμα είναι διπλό, με προπονήσεις στις 09:00 και στις 18:00, στην Μίκρα. Στην πρωινή προπόνηση θα ισχύσει το καθεστώς της Media Day και, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υπάρξει σύντομη τοποθέτηση ποδοσφαιριστή της ομάδας προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Και… εφεδρικά εισιτήρια για Περιστέρι!

Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου η σύσκεψη των μέτρων τάξης της επικείμενης αναμέτρησης Ατρομήτου – Ηρακλή. Σε αυτή αποφασίστηκε να χορηγηθούν 1.100 εισιτήρια για τη Θύρα 1 του Σταδίου, για τις ανάγκες των φίλων του «Γηραιού», ενώ υπάρχει η προοπτική να παραχωρηθούν επιπλέον 200 εισιτήρια για τη Θύρα 2 του Σταδίου, αν και εφόσον παραστεί η σχετική ανάγκη. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αρχικός αριθμός εισιτηρίων αποδειχθεί αρκετός η Θύρα 2 θα παραμείνει κλειστή.

Αν περισσέψουν εισιτήρια από την πλευρά των φιλοξενουμένων, θα επιστραφούν και θα διατεθούν από ειδικό εκδοτήριο έξω από τη Θύρα 1 του Σταδίου πριν την αναμέτρηση. Η ΠΑΕ Ηρακλής απέστειλε έγγραφο ανταποδοτικότητας στην ΠΑΕ Ατρόμητος, διασφαλίζοντας ίδιο πλαίσιο εξυπηρέτησης σε επίπεδο εισιτηρίων σχετικά με τον αγώνα του δευτέρου γύρου. Από πλευράς των Θεσσαλονικιών στη σύσκεψη παρέστη ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, κ. Λαυρέντης Αργυρόπουλος.

Ρήξη χιαστών ο Αλαντιέρ. Στρέφουν αλλού το ενδιαφέρον τους οι «κίτρινοι»

Την προσοχή τους σε άλλες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών πλην του Ζερεμί Αλαντιέρ είναι αναγκασμένοι να στραφούν πλέον οι άνθρωποι του Άρη.Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον σοβαρό τραυματισμό του 27χρονου φορ κατά την διάρκεια προπόνησης του με την ομάδα της Γουέστ Χαμ. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπέστη ρήξη χιαστών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες.

Ο τραυματισμός του πρώην άσου της Μίντλεσμπρο ήρθε την ώρα που οι «κίτρινοι» ήταν κοντά στο να τα βρούνε μαζί του και όπως είναι λογικό πια, κάθε προηγούμενη διαπραγμάτευση θεωρείται ως μη γενόμενη. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς είναι υποχρεωμένοι να… ψάξουν αλλού για αξιόλογο ελεύθερο επιθετικό με το όνομα του Γκιγιέρμο Φράνκο να είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Η καθυστέρηση ελέω… ΟΠΑΠ και οι πληρωμές από το Γιουρόπα!

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από την συζήτηση που είχαν πριν από την σημερινή προπόνηση οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Παντελή Κωνσταντινίδη.Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση που υπάρχει σε κάποιες πληρωμές, ωστόσο ο «σβούρας» για λογαριασμό της διοίκησης τους υποσχέθηκε πως σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί.

Μάλιστα, τους εξήγησε πως η καθυστέρηση αυτή προέκυψε από τα χρήματα που δαπάνησε η ΠΑΕ για τα έργα που έγιναν το καλοκαίρι στην Τούμπα. Οι εργασίες αυτές θα γινόταν αρχικά με την χορηγία του ΟΠΑΠ, ωστόσο μετά την ακύρωση της, η διοίκηση «φορτώθηκε» με έξοδα που δεν ήταν στον αρχικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» δεν ανησυχούν, καθώς όπως ενημέρωσε τους παίκτες ο Παντελής Κωνσταντινίδης, περιμένουν ένα σημαντικό ποσό από την ΟΥΕΦΑ για την είσοδο της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, κάποια έξτρα χρήματα θα υπάρξουν στα ταμεία και από τα μίνι διαρκείας που πωλούνται για τα ευρωπαϊκά παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Χατζηβρέττας: Κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι

Τον απολογισμό της ως τώρα προετοιμασίας του Άρη στο Μπόρμιο της Ιταλίας, έκανε ο Νίκος Χατζηβρέττας με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα των «κιτρίνων».Ο αρχηγός των Θεσσαλονικιών εξέφρασε την πεποίθηση του για μία καλύτερη αγωνιστική χρονιά και υπογράμμισε πως η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια.

Αναφερόμενος αρχικά στην προετοιμασία της ομάδας στο Μπόρμιο της Ιταλίας δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ να παίξουμε κάποια φιλικά παιχνίδια. Μέχρι στιγμής όλα όσα μας λένε οι προπονητές μας πάνε καλά. Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια και πιστεύω ότι κάθε μέρα που θα περνάει θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

Για το γεγονός ότι στα έως τώρα παιχνίδια της ομάδας αυτό που χαρακτηρίζει το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ είναι το πνεύμα της ομαδικότητας, ο έμπειρος παίκτης είπε: «Η ομαδικότητα είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το σύγχρονο μπάσκετ και αυτό που πρέπει να έχει μια ομάδα για να πετύχει. Και σε αυτό το κομμάτι τα πάμε πολύ καλά έως τώρα. Με την ίδια συγκέντρωση και με το ίδιο μυαλό όλα τα πάνε καλά. Άλλωστε όπως μας τονίζει και ο προπονητής μας η ομαδικότητα φέρνει τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες».
Σχετικά με τη φιλοσοφία του προπονητή της ομάδας, Σαρόν Ντρούκερ, σχολίασε: «Ο προπονητής μας βασίζεται στην καλή λειτουργία τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση ώστε να έχουμε καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού μας».

Όσον αφορά τους επόμενους αγώνες του Άρη στο Κύπελλο και στα προκριματικά του Eurocup ο γκαρντ του Άρη τόνισε: «Νομίζω ότι τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Πιστεύω ότι στους αγώνες θα παρουσιαστούμε έτοιμοι ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Για το αν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από πέρυσι επισήμανε: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από πέρυσι. Την περασμένη χρονιά είχαμε πρόβλημα χημείας μεταξύ μας και έτσι δεν είχαμε το αποτέλεσμα του επιθυμούσαμε. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε καταλάβει τα λάθη μας και θα δουλέψουμε ώστε να μη τα επαναλάβουμε».
Ερωτηθείς για τον εαυτό του και για το αν αισθάνεται πιο άνετος σε σχέση με την περσινή χρονιά επισήμανε: «Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Κριτήριο τόσο για μένα όσο και για την ομάδα δεν είναι τα φιλικά παιχνίδια. Θέλω ειλικρινά να βοηθήσω την ομάδα στα επίσημα παιχνίδια και αυτό θα κάνω με όλες μου τις δυνάμεις ».
Καταλήγοντας ο αρχηγός της ομάδας μας δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα στους φίλους του Άρη όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011: «Οι φίλοι του Άρη στηρίζουν και αγαπούν την ομάδα.Το έχουν αποδείξει εμπράκτως. Πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να τους δώσουμε το ερέθισμα να μας στηρίξουν. Χρειαζόμαστε πολύ την υποστήριξή τους τη φετινή χρονιά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ώστε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να ευχαριστιέται να το βλέπει».

Οριστικά στις 13 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Α1

Οριστικά, πλέον, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΕΣΑΚΕ.Αναλυτικά:
«Η κλήρωση του 19ου πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 16121 Αθήνα) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1. Το πρωτάθλημα μπάσκετ ΟΠΑΠ 2010-2011 θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου του 2010. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το νέο λογότυπο του ΕΣΑΚΕ και θα βραβευτούν οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος 2009-10. Συγκεκριμένα, θα βραβευτεί ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος 2009-10, Μάικ Μπατίστ, η καλύτερη πεντάδα, που αποτελείται από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάικ Μπατίστ, Κώστα Καϊμακόγλου, Ντρου Νίκολας και Τζος Τσίλντρες, ο κορυφαίος προπονητής της περυσινής σεζόν, Γιώργος Μπαρτζώκας και ο καλύτερος νέος παίκτης, Νίκος Παππάς. Επίσης, θα απονεμηθούν βραβείου ήθους στις ΚΑΕ Κολοσσός ΒΑΠ και Πανελλήνιος, λόγω μη τιμωρίας τους από τον αθλητικό δικαστή. Οι απονομές θα ολοκληρωθούν με τη βράβευση του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή Ελλάδας και του Ολυμπιακού ως κυπελλούχου Ελλάδας. Ώρα προσέλευσης στην εκδήλωση: 19:15».

Στήριξη Καπέλο σε Ρούνεϊ

Μπορεί η κοινή γνώμη στην Αγγλία να είναι εναντίον του Γουέιν Ρούνεϊ για τα... καμώματά του, ωστόσο ο Φάμπιο Καπέλο τον στηρίζει και μάλιστα τόνισε πως θα τον συμπεριλάβει στο βασικό σχήμα για το ματς με την Ελβετία. «Ξέρω τους παίκτες όταν θέλουν να παίξουν - και αυτός επιθυμεί πραγματικά. Θα είναι επίσης σε καλή κατάσταση αύριο. Ελπίζω ότι οι επιδόσεις του Ρούνεϊ αύριο θα είναι οι ίδιες με αυτές στο Γουέμπλεϊ. Είμαστε επικεντρωμένοι στο παιχνίδι και όχι στην ιδιωτική ζωή των παικτών» τόνισε ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρούνεϊ, που δείχνει να ξεπερνά το σοκ των αποκαλύψεων.

Σάντος: «Να βγάλουμε θέληση για νίκη!»

Να βγάλουν οι παίκτες της Εθνικής μας μες στον αγωνιστικό χώρο την θέλησή τους για νίκη κόντρα στην Κροατία ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος στις δηλώσεις του. Μιλώντας στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό σημαντικό αγώνα με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Euro 2012 ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος δήλωσε αρχικά: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Γεωργία. Η Κροατία είναι πιο οργανωμένη ομάδα . Είναι πιο ποιοτική.

Το παιχνίδι με την Γεωργία σίγουρα δεν ήταν καλό. Όμως δείξαμε θέληση για τη νίκη στο Β' ημίχρονο. Αυτή την θέληση πρέπει να την βγάλουμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αυτήν την θέληση περιμένω να δω».

Σχετικά με το σύστημα ο ίδιος είπε: «Το 4-4-2 θα είναι το σύστημά μας απλά χρειάζεται χρόνος για να το συνηθίσουν οι παίκτες μας. Για το ματς με την Κροατία πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάτι που θα κάνει τους παίκτες μας να νιώσουμε πιο άνετα».

Αναφορικά με την Κροατία τόνισε επιπροσθέτως: «Ο αντίπαλος είναι ξεκάθαρος και στις τρεις γραμμές και αυτό θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Έχει και αυτός μειονεκτήματα και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Θα μαρκάρουμε όλους τους παίκτες αλλά θα το κάνουμε αυτό ωςμάδα, όχι ατομικά».

Αλλάζει σύστημα

Με σύστημα 4-2-3-1 πρόκειται να κατεβάσει την Εθνική στο παιχνίδι με την Κροατία ο Σάντος. Ο Τζαβέλλας θα είναι λογικά ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Σπυρόπουλου ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Τοροσίδης.

«Δεν εγκαταλείπει την Εθνική ο Μπάλακ»

Την πεποίθηση ότι ο Μίκαελ Μπάλακ δεν θα εγκαταλείψει την Εθνική Γερμανίας εξέφρασε ο τεχνικός των Πάντσερ Γιόακιμ Λεβ. «Είμαι 100% πεπεισμένος ότι δεν θα το κάνει, δεν καταλαβαίνω, άλλωστε, γιατί θα έπρεπε να το κάνει», είπε ο προπονητής που οδήγησε την Νασιοναλμανσάφτ στην τρίτη θέση του κόσμου, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Το θέμα είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες μέσω του γερμανικού Τύπου, δημοσιεύματα του οποίου ήθελαν τον μέσο της Λεβερκούζεν να αποσύρεται. «Υπάρχει μεγάλη φημολογία επί του θέματος, όμως εγώ δεν έχω την παραμικρή αίσθηση ότι θέλει να βάλει τέλος στο κεφάλαιο εθνική», πρόσθεσε ο Λεβ.

Ο 33χρονος άσος δεν κλήθηκε για τα πρώτα δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2012, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας από τραυματισμό στον αστράγαλο. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η θέση του έμπειρου μέσου είναι κλεισμένη από τους Σάμι Κεντίρα και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, γεγονός που θα μπορούσε να τον ωθήσει στην απόφαση να αποσυρθεί από τα Πάντσερ.

Οκκάς: «100% ΠΑΟΚ»

Δύο τίτλοι και πολλές όμορφες στιγμές θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τρίχρονης παρουσίας του Γιάννη Οκκά στον ΠΑΟΚ όπως την περιγράφει ο ίδιος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ο 33χρονος επιθετικός μιλώντας στο “Αθλητικό Metropolis” αναφέρθηκε στα χρόνια που πέρασε στον «Δικέφαλο» του Βορρά, τους λόγους που αποχώρησε ενώ φανέρωσε την πίστη του ότι τα αποτελέσματα από το στοίχημα των «ασπρόμαυρων» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στο τέλος θα τους δικαιώσουν.

Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει και την προσπάθεια της Εθνικής Κύπρου να φτάσει στα τελικά κάποιας διοργάνωσης, επαινώντας το έργο του Άγγελου Αναστασιάδη, προϊόν του οποίου είναι και το πρόσφατο 4-4 επί της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ…

Για την εμπειρία του από τον ΠΑΟΚ: «Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια της ζωής και της καριέρας μου στην Θεσσαλονίκη και μου λείπει πολύ. Πανηγύρισα δύο κύπελλα όμως δυστυχώς είχαμε πολλά προβλήματα τότε και πήρα την απόφαση να φύγω. Ουσιαστικά αναγκάστηκα».

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε: «Χαρήκαμε πολύ. Δεν το συζητώ. Όχι μόνο γιατί αντίπαλος ήταν η Φενέρμπαχτσε αλλά και γιατί ο ΠΑΟΚ πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είμαι 100% ΠΑΟΚ».

Για τα δικά του προγνωστικά στο στοίχημα του ΠΑΟΚ να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος. Εγώ ξέρω γιατί το πιστεύω. Γιατί έχω παίξει σε αυτή την ομάδα. Ξέρω την τεράστια δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ. Ο κόσμος μπορεί να παρασύρει την ομάδα μέχρι την κορυφή. Έχει φοβερή δύναμη ο ΠΑΟΚ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα. Γιατί εγώ είδα και τα καλά του ΠΑΟΚ αλλά και τα προβλήματα που προέκυπταν τότε. Είχαμε πολύ καλή ομάδα όμως όλα αυτά δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να πάρει την φόρα που χρειαζόταν για να σταθεροποιηθεί στην κορυφή. Κάπου κολλούσε το πράγμα. Τώρα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Σκοπός, συγκέντρωση και όχι καθημερινές γκρίνιες και μουρμούρες για τα χρήματα. Εύχομαι πραγματικά να πάνε καλά τα πράγματα».

Για το αν του έμεινε ένα μικρό παράπονο που έπαιξε τότε στον ΠΑΟΚ και όχι σε μία κατάσταση όπως την σημερινή: «Αν δεν υπήρχαν τότε αυτά τα προβλήματα σίγουρα δεν θα έφευγα από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που μπορεί να σου προσφέρει πολλά. Εγώ πανηγύρισα δύο κύπελλα στον ΠΑΟΚ και ένιωσα αν μπορώ να το πω την κορυφή. Είδα απίστευτα πράγματα και γι΄ αυτό είπα πως πέρασα πολύ όμορφα χρόνια.

Ναι, θα ήθελα να είμαι στον σημερινό ΠΑΟΚ με αυτή την κατάσταση όμως ο χρόνος δεν μπορεί να φέρει πίσω πράγματα ή να αλλάξει δεδομένα. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ, να χαίρεται ο κόσμος του που το έχει τόσο πολύ ανάγκη. Προσωπικά με βοήθησε πολύ η ομάδα αυτή και θα την αγαπώ για πάντα»

Για το ματς της Κύπρου με την Πορτογαλία και αν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει ότι θα έρθει ισόπαλο 4-4: «Ποτέ δεν θα μπορούσα φυσικά να το πιστέψω. Όμως η εξέλιξη του αγώνα μας έφερε σε αυτό το 4-4. Πιστεύω ότι γενικά μας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση γιατί προηγηθήκαμε δύο φορές και ισοφαρίσαμε βέβαια στο τέλος. Όμως ξεκινήσαμε πολύ καλά και όταν σκοράρεις τέσσερις φορές εκτός έδρας, το πιο λογικό είναι να κερδίζεις. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια πάντως σε γενικές γραμμές ώστε να κρατήσουμε ψηλά την εθνική».

Για την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της εθνικής τόνισε: «Το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεται ήδη έξι χρόνια στον πάγκο λέει πολλά. Αυτό όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Κύπρο γίνεται πολύ σπάνια. Ο Βενγκέρ, ο Φέργκιουσον και ο… Ρεχάγκελ έμειναν τόσα χρόνια στις ομάδες. Ο κ. Αναστασιάδης έχει βάλει την σφραγίδα του σε αυτή την εθνική Κύπρου».

Για το αν η Κύπρος είναι έτοιμη για να βρεθεί σε μία τελική φάση πλέον διοργάνωσης είπε: «Και ποίος δεν θα το ήθελε κάτι τέτοιο. Όμως στην Κύπρο δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε έτσι. Οφείλουμε να έχουμε μέτρο στα όνειρα μας. Είμαστε μία μικρή χώρα που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Για την δική του πορεία στην εθνική, καθώς τον επόμενο μήνα, κόντρα στη Νορβηγία θα φθάσει τις 100 συμμετοχές υπογράμμισε: «Νιώθω τυχερός που δεν είχα τραυματισμούς και ήμουν πάντα κοντά στην εθνική τα τελευταία χρόνια».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

«Μπορεί το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές εκτός ΠΑΟΚ που θεωρούν πως το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ένας από αυτούς και πιστεύει πως μπορεί να «κοντράρει» τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων μίλησε σήμερα (6/9) για τη μεγάλη επιτυχία των «μικρών», για τη συνεργασία του στην Εθνική με Σάντος και Βρύζα, αλλά και για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε με καλές προοπτικές για τον ΠΑΟΚ.

«Η αλήθεια είναι πως ψάχναμε χρόνια μια τέτοια "φουρνιά" παικτών, που θα φέρουν επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Ελπίδων. Η γενιά των παικτών που γεννήθηκαν το 88-89 είναι τέτοια, έχει πολλά παιδιά με ταλέντο και είμαι τυχερός που τους έχω στην ομάδα».

Μεταξύ άλλων ο Γ.Χ. μίλησε για τον Γιακουμή, που εκείνος καθιέρωσε στην Εθνική: «Τον είδα πέρυσι με τον Αγροτικό Αστέρα σε ένα καταπληκτικό σερί δώδεκα αγώνων, όπου κράτησε την εστία του ανέπαφη. Μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων, τον κ. Μολακίδη, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να παίξει στην Εθνική. Μετά και τους τελευταίους αγώνες με την Εθνική Ελπίδων και αυτός και άλλοι παίκτες πήραν μεταγραφή σε μεγαλύτερες ομάδες».

Όσον αφορά τη συνεργασία του με Σάντος και Βρύζα στις Εθνικές ομάδες, ο Γεωργιάδης σχολίασε: «Σίγουρα είναι πολύ καλό ότι συνεργάζομαι στην ομοσπονδία με 2 πρώην συνεργάτες στον ΠΑΟΚ. Ο κ. Βρύζας έχει γνώσεις και εμπειρία, αλλά δεν περίμενα να ασχοληθεί με την προπονητική. Για να είμαι ειλικρινής, με εξέπληξε αυτή η κίνηση. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και βρέθηκε στην Εθνική μαζί με τον κ. Σάντος».

Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος και τις προοπτικές που υπάρχουν, ανέφερε: «Αρχικά πίστευα ότι με τα χρήματα που έδωσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φέτος, θα είχαμε ένα πρωτάθλημα που θα παιζόταν μεταξύ τους. Τώρα όμως που έχουμε δει τις ομάδες, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα φέτος. Αυτές οι 3 ομάδες πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος το φετινό πρωτάθλημα. Ελπίζω να γίνει μεγάλη μάχη, να δούμε όμορφα παιχνίδια και να έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Θέλουν Νάβας «Μπάρτσα» και Ρεάλ


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα δύο «μεγαθήρια» του ισπανικού ποδοσφαίρου, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, το αν θα ανανεώσει τελικά το συμβόλαιό του με τη Σεβίλλη ο διεθνής εξτρέμ Χεσούς Νάβας.

Ο 25χρονος Ισπανός έχει περάσει όλη τη ζωή του στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας (αγωνίζεται επτά χρόνια στην πρώτη ομάδα) και το 2006 έφτασε μια «ανάσα» από την Τσέλσι, αλλά δεν θέλησε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τον τελευταίο καιρό πάντως έχει ξεπεράσει κάποιες ψυχολογικές φοβίες που τον ταλαιπωρούσαν και κατάφερε να ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική με την εθνική, όπου κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το συμβόλαιο του Νάβας εκπνέει το καλοκαίρι του 2011 και εάν αποφασίσει να μην το επεκτείνει ο ραδιοσταθμός «Cadena Ser» θεωρεί ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα κινηθούν από τον Ιανουάριο για να τον «κλείσουν».

ΣΟΚ: Πέθανε από έμφραγμα ο Σπανίδης!


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του χαμού του τεχνικού διευθυντή και αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ Κώστα Σπανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ώρες, «προδομένος» από την καρδιά του. Ο 51χρονος προπονητής υπέστη έμφραγμα μυοκαρδίου και δυστυχώς εξέπνευσε λίγο αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί πως επρόκειτο για τον προπονητή της πρωταθλήτριας μας Τασούλας Κελεσίδου.

Μίλησε στους παίκτες ο Κωνσταντινίδης

Μίλησε στους παίκτες ο Κωνσταντινίδης

Μία πρώτη συζήτηση είχε με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παντελής Κωνσταντινίδης λίγο πριν την έναρξη της πρωϊνής προπόνησης. Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα ζητήματα του εσωτερικού κανονισμού, μίλησε με τους παίκτες για οργανωτικά και οικονομικά θέματα και έπειτα παρακολούθησε την προπόνηση. Λίγο πριν, ο τεχνικός διευθυντής του δικεφάλου είχε κουβέντα και με τον αντιπρόεδρο Ηλία Βιολίδη που βρέθηκε στην προπόνηση δίχως πάντως να μιλήσει στους παίκτες. Οι διεθνείς με την εθνική ελπίδων επέστρεψαν κανονικά στις προπονήσεις ενώ απόντες είναι βεβαίως οι διεθνείς με την εθνική ανδρών, Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς.

Φάμπρεγκας: «Δεν θα έφευγα με τίποτα»


Ο Σεσκ Φάμπρεγκας έμεινε στην Άρσεναλ παρά τη θέλησή του, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ισπανικό Τύπο. Τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο Ισπανός μέσος θεωρούταν σίγουρο ότι θα γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα, όμως οι Λονδρέζοι απαντούσαν αρνητικά σε κάθε είδους πρόταση του καταλανικού συλλόγου.

«Η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι μπορούσε για να με αποκτήσει από την Άρσεναλ, όμως οι Άγγλοι μου είπαν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να με αφήσουν να φύγω. Στο τέλος έπρεπε να παραμείνω στην ομάδα. Τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ εμένα και του Βενγκέρ θα παραμείνουν μυστικά», τόνισε ο διεθνής άσος.

Αύριο (13:00) μιλάει ο Ζαγοράκης


Αύριο (13:00) μιλάει ο Ζαγοράκης

Μία συνέντευξη Τύπου που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα παραχωρήσει αύριο στις 13:00 ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο κ. Ζαγοράκης αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον δικέφαλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ανακοίνωσε Τάρμπερτ και Λιούις ο Ηρακλής

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ανακοίνωσε Τάρμπερτ και Λιούις ο Ηρακλής

Στην ανακοίνωση δύο μεταγραφών προχώρησε σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή. Ο Κέλβιν Τόρμπερτ και ο Νικ Λιούις ανήκουν από σήμερα στο δυναμικό των «κυανόλευκων». Αναλυτικά οι ανακοινώσεις: «Συμβόλαιο ενός χρόνου υπέγραψε με τον Ηρακλή, ο Κelvin Torbert. Ο 27χρονος Αμερικανός είναι απόφοιτος του Μίσιγκαν και την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τη Μόνς. Σε 23 αγώνες, είχε μ.ο 14,3 πόντους και 3,8 ριμπάουντ. O Aμερικανός Νick Lewis έστειλε στα γραφεία της ΚΑΕ Ηρακλής υπογεγραμμένο συμβόλαιο ενός έτους. Ο 27χρονος σέντερ με ύψος 2.07 είναι απόφοιτος του Σαν Ντιέγκο και την περσινή σεζόν συμμετείχε στο Γαλλικό Πρωτάθλημα με τη Ροάν, έχοντας μ.ο 8,2 πόντους και 3, 5 ριμπάουντ».

Η Τζέμα παίζει συνέχεια ...μπάλα!


Η Τζέμα Λουίζ Άτκινσον, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι 26 ετών, γεννημένη στις 15 Νοεμβρίου του 1984 στο Μπέρι του Μάντσεστερ.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου έγινε γνωστή κυρίως ως "πρώην του Κριστιάνο Ρονάλντο", ωστόσο ο νυν άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με τον οποίο είχε σχέση. Στη Γιουνάιτεντ πρόλαβε να ...αγαπηθεί και με τον Άλαν Σμιθ (που πλέον αγωνίζεται στη Νιούκαστλ), ενώ εντός του βεληνεκούς της βρέθηκαν τόσο ο Ντάρεν Μπεντ της Σάντερλαντ όσο και ο Μάρκους Μπεντ της Μπέρμιγχαμ!

Τι λέει η ίδια για τη ροπή της προς τους ποδοσφαιριστές και τις φήμες που αναφέρουν πως δεν την ενδιαφέρουν τόσο οι ίδιοι όσο τα παχιά τους πορτοφόλια; "Δεν έχει σχέση με τα χρήματα ούτε μού αρέσει υπερβολικά όταν ένας άντρα παίζει μπάλα. Ωστόσο, η σωματική διάπλαση του άντρα παίζει σημαντικό ρόλο για μένα και συνήθως οι ποδοσφαιριστές έχουν ένα τέλειο σώμα"!Η Τζέμα οφείλει πολλά φυσικά στο κορμί της (με ύψος 1,75μ. και αναλογίες 93-62-93), το οποίο τής άνοιξε πολλές πόρτες στο χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ, καθώς αποτελεί αγαπημένο μοντέλο εσωρούχων πολλών εταιριών με διαφημίσεις που ...κόβουν την ανάσα.

Εννοείται πως πολύς λόγος έχει γίνει για την αυθεντικότητα του στήθους της, το οποίο "ήταν αυθεντικό πριν αναγκαστώ να χάσω πολύ βάρος εξαιτίας μιας εξαντλητικής δίαιτας στην οποία υποβλήθηκα", όπως δηλώνει η ίδια. Τι έγινε μετά; "Μειώθηκε ο όγκος του στήθους μου και αναγκάστηκα να το επαναφέρω στην πρότερη κατάστασή του". Ο τρόπος... προφανής!
Φυσικά οι αισθησιακές πόζες της προκαλούν ακόμα και τους ίδιους τους φωτογράφους μόδας, με έναν εξ αυτών να δηλώνει μετά από μια φωτογράφηση για καμπάνια εταιρίας μαγιό: "Πόζαρε με έξι διαφορετικά μαγιό και κάθε της εμφάνιση ήταν πιο σέξι από την προηγούμενη. Ευτυχώς ήμασταν σε παραλία και φύσαγε αεράκι..."!

Ταραχή προκάλεσε η πρώτη φωτογράφησή της για το περιοδικό "Nuts", ωστόσο ο μεγαλύτερος σάλος γύρω από το όνομά της, μεγαλύτερος ακόμα κι από την περίοδο της σχέσης της με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προκλήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας "Boogie Woogie", στην οποία η Τζέμα εμφανίστηκε δίπλα σε ονόματα όπως η Γκίλιαν Άντερσον, Αμάντα Σέιφριντ και Χέδερ Γκράχαμ. Σε μια σκηνή της ταινίας η Τζέμα εμφανίζεται να κάνει λεσβιακό σεξ με την Τζέιμι Ουίνστον, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει έντονη φημολογία περί των σεξουαλικών της προτιμήσεων στα βρετανικά ταμπλόιντ!

Τη φημολογία φούντωσε και η ίδια η Ουίνστον, δηλώνοντας στο περιοδικό "Zoo": "Η Τζέμα είναι μία από τις κατακτήσεις μου. Προτιμώ να γυρίζω σκηνές σεξ με γυναίκες, γιατί με χαλαρώνουν και με διασκεδάζουν περισσότερο".Λίγες μέρες πριν το Μουντιάλ, η Τζέμα άνοιξε κόντρα με τη Βικτόρια Μπέκαμ, καθώς η τελευταία αισθάνθηκε ...απειλή από μέρους της (και από το πλούσιο ...ποδοσφαιρικό βιογραφικό της), όταν η πρώτη έκανε δηλώσεις σχετικές με τον τραυματισμό του Ντέιβιντ Μπέκαμ: "Στενοχωριέμαι πολύ που υποφέρει. Είναι κρίμα που δεν θα τον δούμε στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου". Η Βικτόρια λέγεται πως έγινε έξαλλη και πως άρχισε να ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει κάπου ...φωτιά πίσω από τον καπνό που σήκωσαν οι δηλώσεις ...συμπαράστασης της Τζέμα προς τον σύζυγό της.
Επειδή πολλές φορές έχει αναφερθεί πως είναι κόρη του περίφημου Μίστερ Μπιν, Ρόουαν Άτκινσον, η ίδια η Τζέμα ξεκαθαρίζει: "Μού αρέσει πολύ, αλλά δεν είναι μπαμπάς μου. Νομίζω πως την κόρη του τη λένε Λίλι Γκρέις"!

Φράνκο: «Μιλάω με Άρη, αλλά δεν υπάρχει ακόμη πρόταση»


Στην αποκάλυψη πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Άρη προέβη ο Γκιγέρμο Φράνκο.Ο Μεξικανός επιθετικός έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Εξέδρα» και τόνισε πως ακόμη δεν έχει δεχθεί επίσημη πρόταση από τους «κίτρινους», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει σύντομα το θέμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Μιλάω με τον Αρη. Με θέλει, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση. Δεν πρόκειται για φιλολογικό ενδιαφέρον, μα ακόμα υπολείπονται κάποιες βασικές παράμετροι για να προχωρήσει το ζήτημα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μου είπαν πως με θέλει ο Κούπερ και εγώ θα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Τις προσεχείς ημέρες θα είμαι σε θέση να πάρω απόφαση για την επόμενη ομάδα μου. Σαφώς και θα ήταν θετικό για εμένα να κατατεθεί μία συγκεκριμένη και καλή πρόταση, ώστε να έρθω στον Αρη».

Ρίχνει στη μάχη τον «νέο Ραούλ» ο Μουρίνιο!


Αποφασισμένος να δώσει την ευκαιρία στον Άλβαρο Μοράτα να παίξει με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως γράφει η «Marca». Οι τραυματισμοί του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Καρίμ Μπενζεμά έχουν αφήσει στον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης μόνο τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Έτσι, ο Πορτογάλος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον 17χρονο επιθετικό, αφού θέλει να έχει δύο παίκτες στη γραμμή κρούσης στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Οσασούνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ικανοποίησε τον «Special One» με την παρουσία του στις προπονήσεις, αφού δείχνει μεγάλη διάθεση να δουλέψει και να αγωνιστεί με τη φανέλα της «βασίλισσας».

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ο Μοράτα είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι (σ.σ.: ύψος 1,91 μ.), έχει καλό σουτ και κινείται με άνεση στις αντίπαλες άμυνες, έχοντας πολύ καλό χειρισμό της μπάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Ισπανός χαρακτηρίζεται «νέος Ραούλ», αφού η πρώην αρχηγός των «μερένχες» είχε παίξει και εκείνος στα 17 του χρόνια με την πρώτη ομάδα.

«Για πάντα στη Γιούβε»


Την επιθυμία του να παραμείνει στη Γιουβέντους και μετά τη λήξη του συμβολαίου του εξέφρασε με τοποθέτηση του ο Νικολά Λεγκροτάλιε.

Ο Ιταλός αμυντικός μίλησε για το εν λόγω θέμα «Sky Sport», δηλώνοντας:

«Το συμβόλαιο μου λήγει, αλλά θέλω να παραμείνω στη Γιούβε για μια ζωή. Από φυσική κατάσταση νιώθω καλύτερα και από τότε που ήμουν 20 ετών, αλλά για να παραμείνω στην ομάδα χρειάζεται να το θέλει και ο σύλλογος».

'ΒΟΜΒΑ' ΑΠΟ ΤΖΙΓΓΕΡ-«Σας παραχωρώ τον ΠΑΟ!»


'ΒΟΜΒΑ' ΑΠΟ ΤΖΙΓΓΕΡ: «ΑΝΤΡΕΑ, ΝΙΚΟ, ΣΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΩ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ». «ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ». «ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΤΕΡΑ».Τη δωρεάν παραχώρηση του 25% από τις μετοχές που έχει στην κατοχή του, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παραχωρεί στους Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, προκειμένου να αναλάβουν τη συνολική διαχείριση και διοίκηση της ομάδας (το 'μπλογκ' των Πατέρα, Βγενόπουλου, και των μελών της πρώην ΠΕΚ συγκεντρώνουν περισσότερο από 25% της ΠΑΕ)! Ουσιαστικά, δηλαδή, χαρίζει ένα ποσοστό ικανό να μετατρέψει σε μεγαλομετόχους τους Βγενόπουλο-Πατέρα, αν φυσικά αποδεχτούν την πρότασή τους.

Ο Τζίγγερ έστειλε επιστολή στους δύο εκ των μεγαλομετόχων τού 'τριφυλλιού' για να τους γνωστοποιήσει τη θέση του, συμπληρώνοντας ότι ενώ ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα εξαιρετικό δυναμικό, υπάρχει μια 'άρρωστη' και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων τού συλλόγου που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό.

Ακόμα, ο Γ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι παραχωρεί για δύο χρόνια δωρεάν την Παιανία για τη χρήση της ομάδας, συμπληρώνοντας ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα ως νέο πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη νέα μετοχική της σύνθεση. Παρόλα αυτά θέτει ως απαράβατο όρο να μην πωληθεί κανείς πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Αναλυτικά:


Αγαπητοί Ανδρέα και Νίκο, Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας, ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου. Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους. Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας. Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας. Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού. Από πλευράς μου, θεωρώ ότι εξήντλησα τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά. Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του. Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια. Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις. Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση. Ανδρέα και Νίκο, Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου. Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας. Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό. Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας. Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση. Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω. Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα, θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες".

Καραγκούνης: "Στα δύσκολα δείχνουμε χαρακτήρα"


Η Εθνική ομάδα έχει δείξει στο παρελθόν πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα και αυτό θα πράξει και τώρα, όπως τόνισε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης, λίγο πριν ανεβεί στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή στο Ζάγκρεμπ.

Ο άσος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η Εθνική θα πρέπει να προσέχει πρώτα αμυντικά να μην δέχεται γκολ, έτσι ώστε να μην γεμίζει με άγχος, όπως έγινε με τη Γεωργία την Παρασκευή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

"Θα ήμασταν πιο άνετοι αν είχαμε πάρει τη νίκη με την Γεωργία, αλλά ακόμη κι έτσι έχουμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Παίζουμε με μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες στην Ευρώπη, σε ένα παιχνίδι που είναι πιο δύσκολο μετά από το αποτέλεσμα στο πρώτο μας παιχνίδι.

Ακόμη είμαστε στην αρχή. Έχουμε το χρόνο να αντεπεξέλθουμε. Είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι ο αντίπαλος είναι δύσκολος αλλά στα δύσκολα έχουμε δείξει χαρακτήρα. Μην ξεχνάμε ότι έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα. Χρειάζεται και χρόνο για να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα", είπε αρχικά ο Καραγκούνης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ομάδας.

"Σίγουρα, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα μέσα σε τέσσερις ημέρες. Στο παιχνίδι με την Κροατία θα τα δώσουμε όλα όπως κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Γεωργία. Πρέπει να προσέξουμε να μην δεχόμαστε γκολ και να μην γεμίζεις με άγχος. Κάτι που δεν έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια και αρκετό χρόνο μπροστά μας μέχρι να τελειώσουμε τη φάση αυτή".

Τα γενέθλια της Τούμπας


Σήμερα συμπληρώνονται 51 χρόνια από την ημέρα που για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στο γήπεδο της Τούμπας.

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 1959 όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για πρώτη φορά αντίπαλο στην Τούμπα. Η πρώτη φιλοξενούμενη ήταν η ΑΕΚ με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν των έτερων Κωνσταντινοπουλιτών με 1-0 χάρη σε γκολ του Κιουρτζή.

Ο ΠΑΟΚ πριν από το γήπεδο που βρίσκεται στην Τούμπα αγωνιζόταν στη περιοχή «Συντριβανίου» της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, επειδή το γήπεδο δεν χωρούσε την ομάδα αποφασίστηκε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να αγοράσει συνολικά 30 στρέμματα της Τούμπας πληρώνοντας στο ταμείο εθνικής αμύνης 1.500.000 δραχμές τα οποία κατανεμήθηκαν σε δόσεις για δέκα συναπτά έτη.

Νιώθει υποτιμημένος ο «Ρόνι»


Φουριόζος από το περυσινό πρωτάθλημα, ξεκίνησε ο Ροναλντίνιο τη φετινή σεζόν, όμως η μείωση αποδοχών που σκοπεύει να του κάνει η διοίκηση της Μίλαν δεν φαίνεται να του αρέσει. Ο 30χρονος άσος επιθυμεί η μείωση των απολαβών του να μην είναι μεγαλύτερη από 50% και αυτό θα παίξει σημαντικό για την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «ροσονέρι». Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην Ιταλία, η διοίκηση της Μίλαν του έχει κάνει πρόταση για νέο συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να μειώνονται σε 4 εκατομμύρια ευρώ από τα 8 που παίρνει τώρα.

Με αυτές τις συνθήκες πάντως, ο Βραζιλιάνος που διανύει την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του δύσκολα θα παραμείνει στο Μιλάνο. Μάλιστα, σε λιγότερο από έξι μήνες θα έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε σύλλογο.

Παίρνει... «ρόπαλο» ο Ντάνι!


Πανέτοιμος να αγωνιστεί στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με την φανέλα του Ηρακλή είναι ο Ντάνι, αφού ο Πορτογάλος άσος του «Γηραιού» είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Πολύ πιθανό να αγωνιστεί στην βασική ενδεκάδα της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Ατρόμητο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Γηραιού», Ντάνι.
Στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ έδειξε πως είναι καλός κόφτης, βλέπει γήπεδο, έχει καλή πάσα και η πρώτη εικόνα του δείχνει... ενδεκάδα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 28χρονος παίκτης είχε παίξει σε έξι αγώνες με την Κλουζ και εμφανίζεται έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στους Περιστεριώτες.

Παράλληλα, ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Μαρίνος Ουζουνίδης θεωρεί ότι η ήττα από τον Πανσερραϊκό θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του, λέγοντας:

«Είναι καλύτερα που χάσαμε τώρα σε φιλικό παιχνίδι, παρά να χάσουμε στη συνέχεια σε επίσημο αγώνα. Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Συνεχίζουμε δυνατά».

Ο Αρης της... Λατινικής Αμερικής!


Ο Κάρλος Ρουίς Γκουτιέρες δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα στο «Βικελίδης» είναι καλύτερη και από τη Λατινική Αμερική. Τι είπε για την Γουατεμάλα, τον κόσμο του Άρη αλλά και τον ίδιο.

Ο άσος από τη Γουατεμάλα μίλησε στην εφημερίδα «SUPER ARIS».

Αναλυτικά:

- Με όσα ελάχιστα πρόλαβες να δεις ως τώρα, πιστεύεις ότι ταιριάζει ο ψυχισμός ενός ανθρώπου από τη Γουατεμάλα με αυτόν του ΑΡΗ;

«Νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα. Αν και πρόλαβα να αγωνιστώ λίγες φορές ως τώρα, έζησα απίστευτες καταστάσεις. Να σας πω την αλήθεια, μου προκάλεσαν πολύ μεγάλη έκπληξη, γιατί ειλικρινά δεν φανταζόμουν να βρω στην Ευρώπη, ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή της Λατινικής Αμερικής».

- Να ξέρεις ότι φέτος θα αγωνίζεσαι στο πιο «λάτιν» γήπεδο της Ευρώπης.

«Προσωπικά, θεωρώ το Κλεάνθης Βικελίδης ακόμα πιο “καυτό”, γιατί συνδυάζει το πάθος, την ένταση και την ατμόσφαιρα της Λατινικής Αμερικής, με την αμεσότητα που υπάρχει στα αγγλικά γήπεδα ανάμεσα στον παίκτη και στον οπαδό, ό,τι πιο υπέροχο, που λόγω των συρματοπλεγμάτων, χάνεται στη Λατινική Αμερική».

- Πώς κύλησε το διάστημα κατά το οποίο περίμενες με ανυπομονησία την έκδοση της μπλε κάρτας σου;

«Εκείνες τις μέρες κυριολεκτικά τις βίωσα με απόγνωση, αφού η πίεση που μου δημιουργήθηκε, ήταν τεράστια. Ήταν κάτι που ούτε από εμένα εξαρτιόταν, ούτε από τον ΑΡΗ. Ήταν καθαρά κάτι που προέκυψε από τους ανθρώπους της προηγούμενης ομάδας μου και την έλλειψη έστω και της παραμικρής διάθεσης συνεργασίας.

Ευτυχώς όμως, έστω και αργά, δόθηκε η λύση και έτσι μπορώ και εγώ να αισθάνομαι πολύ πιο ήρεμος τώρα».

- Με το γκολ που πέτυχες στο πρώτο ματς με την Αούστρια, αισθάνθηκες να «ξεμπουκώνεις»;

«Ακριβώς. Εκείνη την ώρα ένοιωθα ότι πετούσα πάνω από τις πλάτες μου ένα βάρος… 100 κιλών, πετυχαίνοντας ένα τέρμα που πραγματικά με έκανε ευτυχισμένο. Ήταν όντως ένα ξέσπασμα για μένα, όχι μόνο για όλη αυτή την ιστορία με την μπλε κάρτα, άλλα και σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όσους ανθρώπους εδώ και τόσα χρόνια μ’ αγαπούν και με στηρίζουν.

Αναφέρομαι στην οικογένειά μου και φυσικά σε όλους τους συμπατριώτες μου, για τους οποίους νοιώθω ότι έχω πολύ μεγάλη ευθύνη».

- Αμέσως μετά από το γκολ, έτρεξες αμέσως στη Θύρα 3…

«Ήταν κάτι τελείως αυθόρμητο, ακριβώς έτσι όπως το αισθάνθηκα εκείνη την ώρα. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω, ανταποδίδοντας τη στήριξη που μας παρείχατε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ευχή μου είναι να συνεχίσω να σκοράρω και να πανηγυρίζω κάθε γκολ μπροστά σας…».

- Πάντως, καλύτερο ξεκίνημα για έναν επιθετικό από το να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου του παιχνιδιού με τη φανέλα της νέας του ομάδας, δεν υπάρχει.

«Αυτό νομίζω είναι ένα νόμισμα που έχει δυο όψεις. Όντως, είναι ιδανικό να ξεκινάς μια νέα καριέρα σκοράροντας σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Σε γεμίζει, όμως, παράλληλα με πολύ περισσότερες ευθύνες. Ο κόσμος πλέον έχει απαιτήσεις από το πρόσωπό σου και αυτό σε κάνει να πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθεια με ακόμη μεγαλύτερη θέληση και υπευθυνότητα».

- Γνωρίζεις τον προκάτοχό σου, Χαβιέ Κάμπορα; Έκανες κάποιους να τον ξεχάσουν πολύ γρήγορα…

«Λίγα πράγματα ξέρω γι’ αυτόν, μόνο σαν όνομα. Από την πλευρά μου, ελπίζω η προσφορά μου να είναι μεγάλη, ώστε φεύγοντας κάποια στιγμή από την ομάδα, να έχω γράψει τη δική μου ιστορία στον Σύλλογο».

- Χώρα της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής δίχως “El Classico”, δεν νοείται να υπάρχει. Ποιο είναι αυτό στη Γουατεμάλα;

«Είναι της πρωτεύουσας, Γουατεμάλα Σίτι, ανάμεσα στη πρώην ομάδα μου, τη Μουνισιπάλ, που έχει και τα περισσότερα Πρωταθλήματα στη χώρα, και την Κομουνικαθιόνες. Στους “κόκκινους” και τους “άσπρους”, δηλαδή, αντίστοιχα».

- Ένταση υπάρχει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις;

«Τεράστια. Στη χώρα μου, ο κόσμος ζει το ποδόσφαιρο με φοβερό πάθος, ανάλογο με αυτό των Βραζιλιάνων και των Αργεντινών. Δυστυχώς δεν ήταν και λίγες οι φορές που τους “μιμηθήκαμε”, θρηνώντας ακόμα και νεκρούς. Η πραγματική τραγωδία, όμως, σ’ όλη αυτή την κατάντια, ξέρετε ποια είναι; Ότι γίνονται επεισόδια με τέτοια συχνότητα και έκταση, που φθάσαμε σε σημείο να θεωρούμε τέτοια γεγονότα ως φυσιολογικά».

- H μαφία έχει εισχωρήσει και στο ποδόσφαιρο;

«Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για κάτι που δεν γνωρίζω, αφού απ’ τη Γουατεμάλα έφυγα στα 19 μου χρόνια, περίπου εδώ και μια δεκαετία, δηλαδή».

- Είναι αλήθεια ότι σε διεθνές επίπεδο η Εθνική σας ομάδα δεν έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις μέχρι τώρα. Ποιος ο λόγος γι’ αυτό;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, αφού απ’ την CONCACAF προκρίνονται απευθείας μόνο τρεις ομάδες και η τέταρτη παίζει μπαράζ με κάποιο μεγαθήριο συνήθως της Λατινικής Αμερικής. Τα δύο εισιτήρια, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι καπαρωμένα σχεδόν πάντα από ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ για το τρίτο ερίζουν αρκετές ομάδες, όπως η Τζαμάικα, η Κόστα Ρίκα, οι Ονδούρες, το Τρίνινταντ & Τομπάγκο και εμείς».


«Πρεσβευτής» της Γουατεμάλας…

- Τόσο σε προηγούμενες συνεντεύξεις που παραχώρησες, όσο και σε αυτήν, είναι συχνές οι αναφορές που κάνεις στην πατρίδα και τους συμπατριώτες σου. Αισθάνεσαι κατά κάποιον τρόπο «πρεσβευτής» της Γουατεμάλας;

«Είναι ένας τίτλος που όσο κι αν θέλω να αποποιηθώ, δεν γίνεται. Είμαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Γουατεμάλας που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και βέβαια, που έχει σκοράρει σε αυτήν. Όσο κι αν δεν το θέλω, θα το “κουβαλάω” πάντα.

Νοιώθω να έχω τεράστια ευθύνη προς όλους τους συμπατριώτες μου και ιδιαίτερα προς όλους τους συναδέλφους μου, καθώς μέσω εμού, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανοίξουν για αυτούς τα σύνορα, γνωρίζοντας ο κόσμος για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Και να σας πω και κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρετε. Γνωρίζω καλά ότι ο κόσμος του ΑΡΗ είναι τεράστιος, αλλά τώρα μέσα σε εσάς να… υπολογίζετε από φέτος και 12 εκατομμύρια Γουτεμαλτέκους, που θέλουν σαν τρελοί ο ΑΡΗΣ να πάει μπροστά…».

- Φανταζόμαστε ότι παρακολούθησαν οι συμπατριώτες σου τα ματς με την Αούστρια.

«Φυσικά, αφού υπήρξαν κάποιες ιστοσελίδες που αγόρασαν τα δικαιώματα αυτών των παιχνιδιών. Οι εικόνες που μου περιέγραφαν οι δικοί μου άνθρωποι, ήταν συγκλονιστικές. Όλη η χώρα ένοιωσε πολύ μεγάλη υπερηφάνεια για μένα.

Στη γενέτειρά μου, μάλιστα, στήθηκε γιορτή, ενώ όπως μου μετέφεραν, στα κρατικά ΜΜΕ της χώρας μου, το κυριότερο αθλητικό θέμα συζήτησης εκείνων των ημερών ήταν ο ΑΡΗΣ της Θεσσαλονίκης, ο ΑΡΗΣ της Μακεδονίας, ο ΑΡΗΣ της Ελλάδας… Και φυσικά, τα δυο πρώτα γκολ Γουατεμαλτέκου στην Ευρώπη».

- Δυστυχώς, αυτά που γνωρίζουμε για τη χώρα σου, είναι ελάχιστα. Σαν καλός «πρεσβευτής» που είσαι, θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για αυτήν;

«Αυτό που πιστεύω, είναι ότι η Γουατεμάλα είναι μια μικρή χώρα, γεμάτη όμως από υπέροχους ανθρώπους, με καλοσύνη και ζεστή καρδιά. Πραγματικά χαίρομαι που διαπίστωσα, ερχόμενος εδώ, ότι μοιάζουμε σε πολλά. Ο κόσμος είναι το ίδιο ζεστός και με το ίδιο ταμπεραμέντο, κάτι που με κάνει να νοιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου».

- Υπάρχει, πάντως, μια αίσθηση επικινδυνότητας για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει στη χώρα σου. Πού οφείλεται αυτό;

«Το μεγάλο πρόβλημα, όχι μονάχα της Γουατεμάλας, αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, είναι το εμπόριο ναρκωτικών. Η χώρα μου τυγχάνει να είναι το τελευταίο “σύνορο” ανάμεσα στο Μεξικό και τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, οπότε είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τη γεωστρατηγική της σημασία για τα καρτέλ και τις συμμορίες που ελέγχουν τη διακίνησή τους.

Ο πόλεμος που γίνεται μεταξύ των συμμοριών, ιδιαίτερα για τον έλεγχο των αεροδρομίων, είναι τρομακτικός και χωρίς όρια…».

- Αν αισθάνεσαι για οποιονδήποτε λόγο άσχημα και θέλεις να διακόψουμε αυτή την κουβέντα, θα θέλαμε να μας το πεις…

«Όχι, συνεχίστε…».

- Η “Mara Salvatrucha” έχει απλώσει και στη Γουατεμάλα τα πλοκάμια της;

«Η συγκεκριμένη συμμορία δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια από μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, που αργότερα απελάθηκαν στη χώρα τους. Εκεί βρήκαν το καταφύγιο και την ευκαιρία σιγά-σιγά να επεκταθούν, αρχικά σε όλες τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και κατόπιν, σε όλες σχεδόν τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Μαζί με την “18th Street”, αποτελούν σήμερα δύο από τις πιο βίαιες, οργανωμένες και επικίνδυνες συμμορίες σε ολόκληρο τον κόσμο».

- Πώς αισθάνεται ο απλός λαός για όλα αυτά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του;

«Έχει μάθει να ζει καθημερινά με τον τρόμο. Τόσο το εμπόριο ναρκωτικών, όσο και οι απαγωγές παιδίων και γυναικών, είναι φαινόμενα που κυριολεκτικά αποτελούν μάστιγα για ολόκληρη την Κεντρική Αμερική.

Δυστυχώς, όσο κι αν με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση, αποτελεί μια πραγματικότητα, που μαζί με τα συσσωρεμένα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας, είναι οι αιτίες που ωθούν πολύ κόσμο, ακόμα και με παράνομο τρόπο, να προσπαθεί να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ».

- Ολοκληρώνοντας κάποια στιγμή την ποδοσφαιρική σου καριέρα, τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θα επιστρέψεις για να ζήσεις μόνιμα στη χώρα σου ή θα προτιμήσεις τη «σιγουριά» των ΗΠΑ;

«Την τελευταία δεκαετία μένω μόνιμα στο Ντάλας, έχοντας συνηθίσει πλέον τον τρόπο ζωής εκεί. Η σύζυγός μου είναι Αμερικανίδα, ενώ με την καριέρα που έκανα εκεί, κατάφερα να μεταφέρω σχεδόν όλη μου την οικογένεια στις ΗΠΑ, οπότε όπως είναι κατανοητό, βλέπω το μέλλον μου στη συγκεκριμένη χώρα».

- Είναι ρατσιστές οι Αμερικάνοι απέναντι στους Λατινοαμερικάνους;

«Μιλώντας για τη δική μου περίπτωση, θα έλεγα ότι δεν το αισθάνθηκα ποτέ αυτό κι από κανέναν. Σε κάποιες πολιτείες, όμως, είναι αλήθεια ότι τελευταία παρατηρείται έξαρση κάποιων τέτοιων γεγονότων, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι το γενικευμένο. Άλλωστε, σε μια αχανή χώρα με τόσα εκατομμύρια ανθρώπους, είναι και λογικό να υπάρχουν ορισμένοι με τέτοιες ιδέες…».


«Ο πιο καλόψυχος και ταπεινός συμπαίκτης…»

- Για έναν χρόνο αποτελούσες συμπαίκτη του Ντέιβιντ Μπέκαμ στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. «Ευχή ή κατάρα»;

«Ξέρετε, η εικόνα που έχει σχηματίσει ο κόσμος για αυτόν, είναι τελείως αντίθετη με την πραγματική του. Όσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο, δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο καλόψυχο και ταπεινό συμπαίκτη. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που κυριολεκτικά έχει κερδίσει τα πάντα στη ζωή του. Έναν άνθρωπο ο οποίος είναι μέσα στους δέκα πιο αναγνωρίσιμους στον κόσμο».

- Υπάρχει κάποιο περιστατικό μεταξύ σας που θα ήθελες να μας διηγηθείς;

«Κάτι συγκεκριμένο δεν θα ήθελα να πω, αφού οι στιγμές που μοιραστήκαμε όλοι μαζί στην ομάδα, ήταν πάρα πολλές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας που κάναμε στη Χαβάη. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω, όμως, είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλοαναθρεμμένο παιδί, με μια εξαιρετική σύζυγο και οικογένεια, του οποίου η μεγάλη ποδοσφαιρική αξία ούτε στο ελάχιστο μπορεί να συγκριθεί με την αξία του σαν άνθρωπος».

- Όλη αυτή η υπέρμετρη δημοσιότητα, ήταν κάτι που επεδίωκε;

«Δεν θα το έλεγα, αφού ήταν σε τέτοια έκταση, που του έκανε τη ζωή αφόρητα δύσκολη. Βρισκόταν στην Αμερική και όπως καταλαβαίνετε, οι πάντες γύρω του ήθελαν ένα “κομμάτι” απ’ αυτόν.

Όπου κι αν πηγαίναμε σαν ομάδα, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Πριν επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο, γινόταν έλεγχος στο εσωτερικό του, ενώ στην αίθουσα αναμονής δεν καθόμασταν ποτέ με τους υπόλοιπους επιβάτες, για να μην έρθουν σε οποιαδήποτε είδους επαφή μαζί του.

Υπήρξαν, μάλιστα, ακόμα και περιπτώσεις που ταξίδευε ξεχωριστά από την υπόλοιπη αποστολή. Ακόμα και στα ξενοδοχεία, δεν έμενε με κάποιον συμπαίκτη στο δωμάτιο, αλλά με πέντε άτομα της προσωπικής του ασφάλειας. Όλη αυτή η κατάσταση τον είχε κουράσει, αλλά όσο κι αν ήθελε, δεν μπορούσε να την αποφύγει…».

Φωτο Ημερας

Τουλάχιστον κερδίσαμε τη Γεωργία στην εξέδρα...

Χαλκιάς: «Είμαι έτοιμος για δράση»


Έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά». Ο διεθνής τερματοφύλακας επέστρεψε στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Πανθρακικό, ύστερα από τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός δράσης περισσότερο από ένα μήνα.

«Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι το πιο σημαντικό», ανέφερε ο 36χρονος γκολκίπερ και πρόσθεσε:

«Πέρασα δύσκολες ημέρες με τον τραυματισμό και εύχομαι κανείς αθλητής να μην μένει εκτός αγωνιστικών χώρων εξαιτίας τραυματισμών. Είμαι έτοιμος για δράση, για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα την δεδομένη χρονική στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Κώστας Χαλκιάς και τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

Μέσι: «Θα δείτε θέαμα»!


Σίγουρος ότι όσοι παρακολουθήσουν το φιλικό Αργεντινή-Ισπανία στο Μπουένος Άιρες θα ευχαριστηθούν το θέαμα που θα προσφέρουν οι δύο ομάδες εμφανίστηκε ο Λιονέλ Μέσι, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca». «Ελπίζουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε μια ωραία παράσταση στους θεατές που θα έρθουν να δουν μια σπουδαία αναμέτρηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μέσι

Είσαι ενθουσιασμένος για το αυριανό φιλικό με την Ισπανία ή θεωρείς ότι είναι ένα φιλικό για να προετοιμαστεί καλύτερη εθνική ομάδα της πατρίδας σου;

«Η αλήθεια είναι ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Θα γίνει ένα ανοιχτό ματς, επειδή η Ισπανία κρατάει πολύ την μπάλα και δεν είναι να την πάρει. Η φιλοσοφία των δύο ομάδων είναι παρόμοια. Η Αργεντινή έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω ότι θα είναι μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας. Αυτό το πράγμα είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

Τι λένε οι συμπαίκτες σου και οι φίλοι σου από την Μπαρτσελόνα;

«Με ρωτάς αν έχουμε βάλει στοιχήματα; Όχι, επειδή υπήρχε το φιλικό της Ισπανίας με το Λιχτενστάιν και ήταν σημαντικό ματς για την προκριματική φάση του Euro 2012. Από την πλευρά μας, ελπίζουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε μια ωραία παράσταση στους θεατές που θα έρθουν να δουν μια σπουδαία αναμέτρηση».

Έχεις αποφασίσει σε ποιον θα δώσεις τη φανέλα σου μετά το τέλος του φιλικού; Στον φίλο σου τον Σεσκ Φάμπρεγκας;

«Δεν ξέρω. (γέλια). Από τότε που έγινε γνωστό πως θα διεξαχθεί αυτό το ματς δεν έχω σκεφτεί αυτό το πράγμα. Θα το διαπιστώσουμε στο γήπεδο, όταν θα έχει τελειώσει ο αγώνας και θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Τι συναισθήματα σου άφησε το πρόσφατο Μουντιάλ;

«Τα πάντα είναι καλά και σε κάνουν να μεγαλώνεις σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου σε Μουντιάλ και θέλω να μάθω από αυτά που έζησα. Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, τότε κάνεις λάθος. Τέλος πάντων, το Μουντιάλ ανήκει στο παρελθόν και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Μίλησες με τον Ντι Μαρία μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης; Πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει εκεί;

«Ο Ντι Μαρία είναι σπουδαίος παίκτης και δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Έχει δείξει κάποια πράγματα στα φιλικά που έπαιξε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης».

Συλλήψεις για τα επεισόδια στη Σουρωτή


Η αστυνομία Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων (μεταξύ των οποίων και ενός ανηλίκου), για την επίθεση κατά οπαδών στον Αγιο Αθανάσιο. Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση δύο εξ αυτών, ένας 21 ετών και ένας 24, συμμετείχαν και στα επεισόδια της Σουρωτής κατά τη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου Νέων του ΠΑΟΚ με τον Αρη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας: "Συνελήφθησαν την 03-09-2010, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 6 ημεδαποί, ηλικίας 21,22, 27, 24, 17 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών», «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», για παραβάσεις σχετικά με τις «εκρηκτικές ύλες», για παράβαση του «Νόμου περί Όπλων», για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και για «Ληστεία».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την Προανάκριση, την 00.20 ώρα της 02-09-2010, ο 17χρονος, εφοδιασμένος με βόμβα μολότοφ την οποία είχε κατασκευάσει νωρίτερα με τη βοήθεια 2 συνεργών του και συνοδευμένος από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και άλλα άτομα που αναζητούνται, μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και μολότοφ, επιτέθηκαν κατά οπαδών που βρίσκονταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Aρη.

...Σε βάρος του 24χρονου και ενός εκ των 21χρονων, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για «Συμπλοκή, Σύσταση και Συμμορία», «Διακεκριμένη περίπτωση Φθοράς», «Απρόκλητες, Επικίνδυνες και βαριές Σωματικές Βλάβες», παράβαση «Ν. περί Όπλων» και για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», πράξεις που έλαβαν χώρα την 07-10-2009 στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (4/9) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθως παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή".

Ισόπαλη η Λάρισα στην πρώτη του Γκέρεμι


Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Λάρισας με τα Τρίκαλα. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και σε αυτό συνέβαλλε η παρουσία του Γκέρεμι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Καμερουνέζος έδειξε να θέλει ακόμα λίγο χρόνο για να φτάσει τους συμπαίκτες του σε φυσική κατάσταση.

Το σκορ άνοιξε ο Στεπάνοβιτς στο 31', αλλά ο Τουμέρ Μετίν ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 1-1. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά στην επανάληψη το σύνολο του Παπακώστα ανέβασε την απόδοση του αποκτώντας τα ηνία του αγώνα, χωρίς να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των Τρικάλων.

Λάρισα: Βιέρα (75' Σωτηρίου), Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος (80' Καρανίκας), Βελάσκο (80' Λούγκος), Ταλ, Ιγκλέσιας (46' Γκέρεμι), Ρομέου (80' Γκαμπέτας), Μετίν (75' Ρέντζας), Κανόμπιο (80' Σιατραβάνης), Μακίνουα (75' Σίμιτς), Αμπουχατζίρα (46' Μπλάζεκ).

Τρίκαλα: Πουρής, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Κοντογουλίδης, Ρούσεφ (85' Σαββίδης), Μανουσάκης (78' Μπαριέντος), Γιώτας, Σκάγκλια (70' Τελκίσκι), Ντόικιτς, Μπουκουβάλας (60' Μπακομήτρος), Στεπάνοβιτς (62' Μίνγκας).

«Έχουμε την ποιότητα»


ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ. «ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»Στα αίτια της ισοπαλίας με την Γεωργία και στις δυσκολίες του επόμενου αγώνα με την Κροατία αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα (με την Γεωργία)», ισχυρίστηκε αρχικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. «Αυτό που δούλευε στις προπονήσεις δεν υλοποιήθηκε στο γήπεδο. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και αυτό μας έκανε νευρικούς και αγχωμένους και ήταν δύσκολο να ελέγξουμε το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Σάντος που ανέλυσε την λογική με την οποία η «γαλανόλευκη» θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τους Κροάτες.

«Εναντίον της Κροατίας θα χρειαστεί να αμυνθούμε πολύ περισσότερο από όσο κάναμε απέναντι στην Γεωργία. Η δυσκολία μας έχει να κάνει με το πώς θα παραταχθεί η επιθετική μας γραμμή διότι οι αντίπαλοι μας φαίνετται πως βγάζουν εύκολα αντεπιθέσεις. Πρέπει να μάθουμε να οργανωνόμαστε καλύτερα και να καλύπτουμε σωστά τις ζώνες και τους χώρους. Με την Κροατία θα προσαρμοστούμε πιο καλά αλλά πρέπει να στήσουμε ένα πιο κοντινό πάσινγκ γκέιμ»

Για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού μετά την ισοπαλία της Παρασκευής.«Οι παίκτες πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι: έχουμε την ποιότητα. Δεν είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Πρέπει να διορθώσουμε τα αρνητικά και να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία αυτού του παιχνιδιού και είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Ο Σάντος μίλησε και για τα θετικά που εντόπισε και στάθηκε στην συμπεριφορά της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Γεωργιανούς.«Στο δεύτερο ημίχρονο, δείξαμε επιθυμία και αποφασιστικότητα. Πήγαμε πρώτοι στην μπάλα και τους πιέσαμε. Αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες και θα μας χρειαστεί αυτή η νοοτροπία απέναντι στην Κροατία».

Σπανούλης: "Αφήνω τα χρήματα να με κυνηγούν"


Ο Βασίλης Σπανούλης με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο περιοδικό "Βήμα ΜΕΝ", αποκάλυψε πως άφησε τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό, γιατί ζητούσε ένα νέο αγωνιστικό κίνητρο στην καριέρα του και όχι οικονομικό. Επίσης τόνισε ότι στην Ελλάδα οι οπαδοί δεν διαθέτουν παιδεία για να δεχθούν επιχειρήματα...

Αποσπάσματα της συνέντευξης:
- Η ερώτηση που θα ήθελαν όλοι να σου κάνουν είναι γιατί άφησες τον παντοκράτορα Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο; Δεν νομίζω να ήσουν Ολυμπιακός τόσο καιρό και να το έκρυβες; "Δεν θέλω να πουλήσω οπαδιλίκι. Δεν το έκανα ποτέ στη ζωή μου, ούτε όταν ήταν το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Δεν θα το κάνω και τώρα. Ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα, καλύτερα να προσέχεις τι λες. Η κατάσταση ξεφεύγει πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις".

- Ναι, αλλά ποιο ήταν τελικά το κίνητρο για τη μεταγραφή; "Είναι θέμα προσωπικό, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μου. Έπειτα από χρόνια θέλεις μια αλλαγή στη ζωή σου. Ένα νέο κίνητρο, μια καινούργια ζωή. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Όταν παίρνεις μια απόφαση να φύγεις από κάπου αλλού αν υποθέσουμε ότι σε θέλουν και οι δύο- πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Γίνεται να φύγεις αν περνάς καλά κάπου; Δεν γίνεται. Οπότε, υπήρχε κάποιος λόγος να αφήσω τον Παναθηναϊκό".

- Τι ακριβώς ήταν αυτό όμως; Εφόσον δεν ήταν τα χρήματα, ήταν κάποιος αγωνιστικός λόγος; "Νιώθω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσω. Είναι σαφές πως δεν υπάρχει πολλή ψυχραιμία και σίγουρα δεν έχουμε την οπαδική παιδεία να δεχθούμε λογικά επιχειρήματα. Ό,τι και να ειπωθεί από την πλευρά μου θα μεταφερθεί διαφορετικά. Εγώ ξέρω να παίζω μπάσκετ. Όπου και αν έπαιξα, ήμουν σωστός επαγγελματίας, ξέρω να τιμάω το συμβόλαιό μου ως το τελευταίο ευρώ και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε οτιδήποτε μου ζητηθεί. Ήμουν σωστός τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό, κύριος. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για κάτι".

- Ξέρεις όμως ότι έχει αλλάξει η ζωή. Ότι όλα θα είναι διαφορετικά πλέον, πιο θορυβώδη. "Ναι, το ξέρω. Γνωρίζω ότι πολλά θα γραφτούν και θα ειπωθούν για μένα. Ήδη γράφονται εμετικά πράγματα. Θα τα διαβάσω αλλά, επειδή δεν ισχύουν, νομίζω ότι δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω. Οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν με ποια κριτήρια αποφασίζω στη ζωή μου, ξέρουν ότι αναζητώ νέες προκλήσεις, νέα πράγματα. Και αν αυτοί γνωρίζουν, εμένα μου αρκεί. Μπάσκετ δεν ξεκίνησα να παίζω τώρα, μια ζωή αυτό κάνω. Οι δυσκολίες υπάρχουν, μερικές προκύπτουν και από τις επιλογές μου. Αλλά αν υπάρχουν αρρωστημένοι, κακοπροαίρετοι, που λένε ψέματα για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους, δεν μπορώ να κάνω κάτι".

- Πάντως, το δικό σου συμπέρασμα είναι ότι οι λόγοι που έφυγες ήταν αγωνιστικοί. Ότι ήθελες πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα... "Ήθελα κάτι καλύτερο στη ζωή μου, μια νέα πρόκληση. Ξέρεις, νιώθω ότι σε αυτό το θέμα ό,τι και να πω θα παρεξηγηθεί. Ο ένας θα το διαβάσει από μια σκοπιά, ο άλλος από κάποια άλλη και τα πράγματα θα μπερδευτούν περισσότερο. Ας το καλύτερα, να μιλήσω στο γήπεδο, εκεί τα λέω καλύτερα. Ίσως να μιλήσω για τους πραγματικούς λόγους της μεταγραφής ύστερα από πολλά χρόνια και δεν ξέρω ποιος θα ενδιαφέρεται τότε".

- Και τώρα τα χρήματα. Ακόμη και αν δεν γίνονται όλα για αυτά, παραμένει γεγονός ότι είσαι η πιο ακριβή μεταγραφή. Αυτό δεν φέρνει πίεση; "Μπα, όχι για μένα. Δεν παίζουν μπάσκετ τα λεφτά. Δεν σουτάρεις καλύτερα επειδή παίρνεις περισσότερα λεφτά. Στην καριέρα μου ακολουθώ ένα μότο: Δεν κυνηγάω τα λεφτά, αφήνω να με κυνηγούν αυτά. Μου το είπαν στο ξεκίνημα και το ακολούθησα. Λειτούργησε. Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να παίζω καλό μπάσκετ. Να πετυχαίνω στόχους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Να ιδρώνω και να το χαίρομαι. Ε, αν έρχονται και τα χρήματα, να πω όχι;".

- Για την βία και για το αν θα φύγουν ποτέ από το παρκέ μόλις γίνουν επεισόδια σε παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: "Δεν έχει τύχει ακόμη. Πρέπει μάλλον να το κάνουμε. Είναι αδιέξοδο. Στον Παναθηναϊκό ήξερα πολύ κόσμο, φίλους και γνωστούς, που αγαπούσαν το μπάσκετ, τον αθλητισμό. Έρχονταν στα "μικρά" παιχνίδια και όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό δεν εμφανίζονταν στα γήπεδα. Το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά των φίλων του Ολυμπιακού. Όμως, από τη στιγμή που η πολιτεία είναι ανίκανη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς οι παίκτες. Ούτε για μας είναι πάντα εύκολο να είμαστε ψύχραιμοι (όπως διαπίστωσαν όλοι στον αγώνα με τη Σερβία), αλλά αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Γενικώς, θέλουμε να παίζουμε σε γήπεδα που δεν πετάνε βίδες, κινητά, κέρματα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς δίπλα στα κεφάλια μας".

- Εκτός από τα επεισόδια, σε ενοχλούν οι βρισιές, οι φωνές; "Μπορείς να υποστηρίζεις μια ομάδα με πολλούς τρόπους. Κανείς δεν είπε να συμπεριφέρονται οι οπαδοί σαν να βρίσκονται στο θέατρο. Αλλά όταν πετούν πράγματα, περνάμε από το επίπεδο του αγώνα σε αυτό του εγκλήματος. Με λίγα λόγια, αν πέφτει κανένα μπινελίκι, δεν ασχολούμαι. Αν όμως φοβάμαι ότι θα πεθάνω, ναι. Είναι πραγματικά τύχη που δεν έχει χτυπήσει σοβαρά κανένας παίκτης. Κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί και τότε όλοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Στο Βερολίνο παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Είχε έρθει η μητέρα μου στο γήπεδο και, για πρώτη φορά σε ντέρμπι, δεν ανησυχούσα μήπως πάθει κάτι. Όλοι οι μάγκες ήταν ήρεμοι εκεί, με τη γερμανική αστυνομία. Αρα;".

Στιγματισμένη αποτυχία


Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ είναι αλήθεια ότι μας έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες. Ωστόσο η παρουσία της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, μόνο ως αποτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Μάλιστα η αποτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη για δύο λόγους. Διότι είχαν καλλιεργηθεί τεράστιες προσδοκίες και γιατί έγινε επιλογή αντιπάλου...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων που έδωσε πριν την έναρξη της διοργάνωσης, είχε εντυπωσιάσει τους πάντες και όλοι έλεγαν ότι είναι ένα από τα φαβορί μαζί με τις ΗΠΑ και την -αποδυναμωμένη λόγω των απουσιών των Καλδερόν και Γκασόλ- Ισπανία.

Όμως τα επεισόδια στην αναμέτρηση με τη Σερβία, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας ημέρας του τουρνουά "Ακρόπολις", αποσυντόνισαν τους πάντες. Τη διοίκηση της ομοσπονδίας, την τεχνική ηγεσία, μα πάνω από όλους τους παίκτες. Η αυτοσυγκέντρωση και ταυτόχρονα το... eye of the tiger, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Το "καμπανάκι" μετά τη φιλική ήττα από τις ΗΠΑ "χτύπησε", όμως δεν το άκουσε κανένας.

Με την έναρξη του τουρνουά, η Εθνική, η οποία δεν είχε στις τάξεις της τους τιμωρημένους Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, δυσκολεύτηκε, αλλά βρήκε λύσεις και έστω και δύσκολα πέτυχε το δύο στα δύο. Η επιστροφή των προαναφερόμενων γέμιζε αισιοδοξία όλη την ομάδα, όμως στο ματς με την Τουρκία φάνηκε ότι υπήρχαν χτυπητές αδυναμίες.

Η ήττα αυτή μας έβαλε σε... σκέψεις οι οποίες αποδείχθηκαν καταστροφικές. Η Ελλάδα έπαιξε για να χάσει με τη Ρωσία, προκειμένου να μη βρει στο δρόμο της τις ΗΠΑ και αυτό το πλήρωσε εις διπλούν. Πρώτον γιατί βρήκε στο δρόμο της την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006, Ισπανία, η οποία αποτελεί κάτι παραπάνω από τον κακό μας δαίμονα και δεύτερον γιατί στη FIBA δεν άρεσε καθόλου η "επιλογή" μας, κάτι που φάνηκε στο ματς με τους "φούριος ρόχας".

Η διαιτησία ήταν εις βάρος των διεθνών μας, κάποιες αποφάσεις ήταν προκλητικά υπέρ των Ισπανών, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί την απόλυτη δικαιολογία για τον αποκλεισμό. Και είναι προς τιμήν των Ελλήνων παικτών που δεν το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία μετά το ματς (σ. σ. αν και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είχαν πλέον το δικαίωμα να το κάνουν, όταν ήταν οι ίδιοι αυτοί που λίγα 24ωρα νωρίτερα έπαιξαν με... μειωμένη απόδοση για να εξυπητετηθεί ο σκοπός του μεταλλίου).

Η επόμενη μέρα
Η επόμενη μέρα που ξημερώνει για την "επίσημη αγαπημένη", περιλαμβάνει πολλές αλλαγές. Η αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ηλικία μόλις 30 ετών, σηματοδοτεί το τέλος μίας σπουδαίας εποχής. Το κενό που αφήνει πίσω του ο εκ των κορυφαίων μπασκετμπολιστών στην ιστορία του αθλήματος, είναι πολύ μεγάλο, όμως είναι δεδομένο ότι υπάρχει "βάθος".

Σε ότι αφορά τον Γιόνας Καζλάουσκας, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής μας. Όσο για το ποιός θα είναι ο αντικαταστάτης του, μάλλον είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση, ωστόσο υπάρχουν ήδη στο τραπέζι της ομοσπονδίας κάποια ονόματα (σ. σ. κυρίως Ελλήνων τεχνικών)...

Εκτός ο Σπυρόπουλος, αμφίβολος ο Τοροσίδης


Χωρίς τον σκόρερ του αγώνα με τη Γεωργία θα παραταχθεί η Εθνική μας ομάδα στην Κροατία. Ο Νίκος Σπυρόπουλος τραυματίστηκε στην τελευταία φάση της προπόνησης και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ αμφίβολος είναι και ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο άσος του Παναθηναϊκού σε μία μονομαχία με τον Κώστα Μήτρογλου στο τέλος της προπόνησης της Κυριακής, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και όπως διαπιστώθηκε αντιμετωπίζει πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, κάτι που δεν του επιτρέπει τη συμμετοχή στον αγώνα της Τρίτης.

Οσο για τον Τοροσίδη, ένοιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε, δεν έδειξε κάτι κακό, ωστόσο η συμμετοχή του θα κριθεί στην προπόνηση της Δευτέρας.

Απάντησε στον Ηρακλή η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ δεν άφησε ασχολίαστη την ανακοίνωση του Ηρακλή σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Βασίλης Μπορμπόκης στο φιλικό του "Γηραιού" με τον Πανσερραϊκό και απάντησε τονίζοντας πως " δεν δέχεται υποδείξεις από καμία ομάδα της Super League και όχι μόνο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σε συνέχεια της ατυχούς ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο συνεργάτης της ομάδας μας, κος Βασίλης Μπορμπόκης, κατά το χθεσινό ΦΙΛΙΚΟ αγώνα που θέλησε να παρακολουθήσει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε να τονίσει τα ακόλουθα:

1. Δημιουργούνται απορίες, για την «επιλεκτική προστασία», που φαίνεται να παρέχει η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στους θεατές που παρακολουθούν τους αγώνες της στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και ιδιαίτερα από τη θύρα των επισήμων, αφού μοιάζει αδιανόητο σε χώρο έκφρασης πολιτισμού, κατά τα άλλα, να χρειάζεται να είσαι διαπιστευμένος για να μη δεχτείς επίθεση από «αγνώστους».

2. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει μάθει να λειτουργεί «εν κρυπτώ» και να αποποιείται ευθυνών σε κανένα επίπεδο δράσης και σκοπός της είναι πάντα η καθαρότητα και η ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δύο έννοιες που δυστυχώς, συμπεριφορές σαν τη χθεσινή πράξη και τη σημερινή ανακοίνωση του επίσημου Ηρακλή, δείχνουν να εκλείπουν από ανθρώπους και ομάδες που "πάσχουν" για την εξυγίανση και τη νομιμότητα.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, έχοντας συνεχή παρουσία στην Α' Εθνική από καταβολής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων έως σήμερα, γνωρίζει απόλυτα τις επίσημες διαδικασίες αποστολής εγγράφων φιλοξενίας, όταν αυτές χρειάζονται και υποδείξεις δεν δέχεται από καμία ομάδα της Super League και όχι μόνο.

4. Η «τύφλωση» Διοικήσεων, παραγόντων και ανθρώπων ασφαλείας, αλλά και η επίκληση κάθε απίθανου λόγου για λάθη που υποβαθμίζουν την ποιότητα και τις αξίες του αθλητισμού, είναι σύνηθες φαινόμενο για τους «θύτες», αλλά η ΑΕΚ συνεπής στην ιστορία της, θα συνεχίσει να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη των αξιών αυτών και της άμιλλας που προάγει προς κάθε κατεύθυνση.