Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκ στον ελληνικό στίβο

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Κώστας Σπανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στις 12.20 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ν. Μουδανιών.
Ο 51χρονος τεχνικός προσέκρουσε με το αυτοκίνητο του σε σταθμευμένο ημιφορτηγό στο ύψους του κόμβου Προφήτη. Σύμφωνα με το τμήμα Τροχαίας που διεξάγει την προανάκριση , αμέσως μετά το τρακάρισμα κατέβηκε από το αυτοκίνητό του αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σωριάστηκε στο οδόστρωμα.
Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στον τόπο του τροχαίου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ο ίδιος νωρίτερα είχε ειδοποιήσει, προφανώς γιατί είχε αισθανθεί αδιαθεσία. Οι τραυματιοφορείς επιχείρησαν να του κάνουν ανάνηψη χωρίς όμως επιτυχία.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ και εάν τελικά ήταν παθολογικά (πιθανότατα έμφραγμα) ή οφειλόταν στην σύγκρουση θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται τις επόμενες μέρες . Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις της Τροχαίας η πρόσκρουση δεν δικαιολογεί τον θάνατο του.
Ο Κώστας Σπανίδης που ήταν παντρεμένος με την πρωταθλήτρια της δισκοβολίας του ΠΑΟΚ Γεωργίας Γιαννακίδου ενώ είχε συνδέσει το ονομά του με τις μεγάλες επιτυχίες στο ίδιο αγώνισμα της Τασούλας Κελεσίδου η οποία είχε αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: