Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Φέρνει Ντρόμπνιακ ο Ηρακλής

Τον Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ φέρνει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια. Ο Σέρβος σέντερ, γνωστός από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ, έχει συμφωνήσει προφορικά με τους ανθρώπους του «Γηραιού» και φτάνει αύριο στη συμπρωτεύουσα για να επικυρωθεί η συμφωνία.

H ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους «4»

Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος παρά την ήττα της με 2-3 από τον Παναθηναϊκό. Ήρωας της αναμέτρησης ο Μίτσελ και μοιραίος ο Καρνέζης, ο οποίος στο 97', δέχθηκε γκολ από το φάουλ του Ισπανού από τη σέντρα!

Ούτε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο σενάριο. Η ΑΕΚ έχοντας το υπέρ της 2-0 και το γκολ του Λαγού από το 13' πίστεψε ότι είχε σφραγίσει το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο με μία κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, ανέτρεψε κάθε δεδομένο και προγνωστικό.
Οι «πράσινοι» με τον Σισέ να σκοράρει για πρώτη φορά εις βάρος της ΑΕΚ στο 21', τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να «παίρνει το είμαι του πίσω» για τις όσες ευκαιρίες - γκολ έχει χάσει κόντρα στην «Ένωση» στα προηγούμενα παιχνίδια του κόντρα στο «δικέφαλο» και τον Βύντρα στο 63' έπαιρναν δικαιότατα τη. μπουκιά μέσα, από το στόμα της «Ένωσης» που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει.
Μετά από ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους Σισέ, Λέτο, Ντιόπ και Μπάχα και ενώ όλοι στο «πράσινο στρατόπεδο» πανηγύριζαν την πρόκριση, η μοίρα έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στον Ορέστη Καρνέζη και τον Παναθηναϊκό και χάρισε στον Μίτσελ και στην ΑΕΚ ένα «δώρο Θεού».
Το νέο νούμερο 11 της ΑΕΚ με ένα φάουλ γέμισμα «κρέμασε» τον άπειρο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της ομάδας του.

Τα αρχικά πλάνα των δύο τεχνικών
Τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ, όσο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, επέλεξαν την ίδια τακτική προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του στόχους τους, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ισπανός και ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησαν το 4-3-3, ώστε να θωρακίσουν τα μετόπισθεν να αποκτήσουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα όταν κάνουν επίθεση να έχουν πολλές επιλογές.
Ο προπονητής του «δικεφάλου» επανέφερε τον Σάχα κάτω από το γκολπόστ και χρησιμοποίησε ως αμυντική τετράδα τους Γιάχιτς και Καράμπελα στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τους Μανωλά και Νασούτι ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντιόπ, Μάκος και Καφές ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τον πρώτο να αναλαμβάνει το ρόλο του «καθαρού» αμυντικού μέσου. Σκόκο (στο δεξί άκρο της επίθεσης), Λαγός (στο αριστερό) και Λυμπερόπουλος (κορυφή), συνέθεταν την επιθετική τριπλέτα της «Ένωσης»

Από την άλλη ο ομόλογός του των «πρασίνων», όπως και στο πρώτο παιχνίδι έβαλε τον Καρνέζη να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του. Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι (αντί του Μπουμσόνγκ) και Καντέ, ήταν η αμυντική τετράδα του «τριφυλλιού» (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ο αμυντικός μέσος των φιλοξενούμενων, έχοντας μπροστά του τους Κατσουράνη και Νίνη. Χριστοδουλόπουλος και Λέτο ήταν στις δύο πτέρυγες (με αντίθετα πόδια και τον Αργεντινό να παίζει ακόμα και ως φορ), ενώ ο Σισέ αποτελούσε την αιχμή του «πράσινου δόρατος».
«Κιτρινόμαυρο» το ξεκίνημα, «πράσινη» ανατροπή
Το παιχνίδι είχε από το πρώτο δευτερόλεπτο το χαρακτήρα που επιβάλλει ένα καλό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκού. Πολλές φάσεις, νεύρα, κλωτσιές, πάθος και γκολ! Οι «πράσινοι μόλις στο 3' με τον Σισέ απείλησαν πρώτοι, άγγιξαν το γκολ ωστόσο η μπάλα δεν έκανε το. χατίρι του Γάλλου φορ.
Η συνέχεια άνηκε στους «κιτρινόμαυρους». Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στα επόμενα δέκα λεπτά δημιούργησε τρεις προϋποθέσεις για να σκοράρει με την τρίτη στο 13' να αποδεικνύεται και. φαρμακερή! Ο Λυμπερόπουλος με έξυπνη κάθετη πάσα βρήκε το Λαγό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ, «τρύπησε» τον Καρνέζη και άνοιξε το σκορ βάζοντας φωτιά στο κυριολεκτικά παγωμένο «Σπύρος Λούης».
Το γρήγορο γκολ της «Ένωσης» έδωσε για λίγα λεπτά την αίσθηση πως όλα είχαν κριθεί, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατέθεσε τα όπλα και δικαιώθηκε για αυτή του την επιλογή. Στο 21' ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Καντέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σισέ που είχε ξεφύγει της προσοχής των κεντρικών αμυντικών της ΑΕ με κοντινή κεφαλιά πήρε το αίμα του πίσω για τη φάση του 3' φέρνοντας το ματς στα ίσα!
Ο Παναθηναϊκός με τον Νίνη να ψάχνει με κάθετες πάσες τους Σισέ και Λέτο και τον Κατσουράνη να ανεβαίνει αρκετά ψηλά, συνέχισε να ψάχνει το γκολ. Ο Σισέ -ξανά- στο 27' δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ελέω Μανωλά, ενώ στο 40' ο Σάχα είπε «όχι» στον Γάλλο σε ένα τετ α τετ όπου ο Σισέ ήταν έτοιμος να. πανηγυρίσει.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έφερε τα πάνω κάτω. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος που στο ματς του πρωταθλήματος είχε χάσει ένα γκολ από αυτά που χαρακτηρίζονται. άχαστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα εκπληκτικό βολέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Σάχα και έβαλε για τα καλά τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης!
Βύντρα ο. ήρωας, Μίτσελ ο. λυτρωτής
Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας ότι η πρόκριση δεν είναι. μακριά, ξεκίνησε δυναμικά στο β' σαρανταπεντάλεπτο θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα της χάριζε το εισιτήριο για τους «4». Μόλις στο 50' οι «πράσινοι» δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και «υποχρέωσαν» τον Χιμένεθ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.
Ο Ισπανός τεχνικός βλέποντας την ΑΕΚ να παίζει αδικαιολόγητα πολύ πίσω, έριξε στη μάχη τον  νεοεποκτηθέντα Μπάχα και τοποθέτησε πίσω του τον Λυμπερόπουλο μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 56' άγγιξαν για το «χρυσό» γκολ. Πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης φάσης ήταν ο Σισέ και ο Σάχα, με τον Αργεντινό να στερεί και πάλι τη δόξα από το Γάλλο στην καρφωτή κεφαλιά του τελευταίου.
Το πολυπόθητο γκολ που χάριζε την πρόκριση στην ομάδα του Παναθηναϊκού ήρθε στο 63'. Σε μία φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ των «πρασίνων», ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σαριέγκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βύντρα με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε για τρίτη φορά τα δίχτυα του Σάχα να. σπαρταρίσουν!
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι μην αντέχοντας να βλέπουν την ομάδα τους να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας του θεσμού αποφάσισαν να δράσουν. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν επίδειξη της ανοησίας τους. Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά
Μετά την επανέναρξη του ματς, η ΑΕΚ έψαξε να βρει το γκολ που θα της έδινε και πάλι το πάνω χέρι της πρόκρισης και ο Παναθηναϊκός κοίταξε να διατηρήσει το σκορ πρόκρισης. Ο Χιμένεθ στο 71' πήρε τη θέση του Λαγού και στο 73' ο Παππάς απέβαλλε για καθυστέρηση τον Βύντρα. Ο Φερέιρα αμέσως έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο και έριξε στο ματς τον Μαρίνο για να αμυνθεί πιο σωστά η ομάδα του.
Ο χρόνος κυλούσε και οι κινήσεις στη σκακιέρα συνεχίζονταν. Μέσα ο Σιμάο, έξω ο Νίνης, μέσα ο Μίτσελ έξω ο Μάκος. Στο 81' ο Μανωλάς με κεφαλιά απείλησε την εστία του Καρνέζη, στο 84' ο Ντιόπ δεν βρήκε στόχο και στο 86' ο Σκόκο από θέση βολής κέρδισε απλά ένα. κόρνερ.
Στο 87' ο Σισέ κλώτσησε άλλη μία ευκαιρία να τελειώσει το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού, στο 88' ο Σαριέγκι προ του Λυμπερόπουλου παραχώρησε κόρνερ και έκανε τα τελευταία δευτερόλεπτα ακόμα πιο. Χιτσκοκικά! Με τον Σισέ στο 90' να χάνει μία ακόμα ευκαιρία και τον Αρετόπουλο να δείχνει άλλα 7 λεπτά επιπλέον χρόνου, το θρίλερ συνεχίστηκε.
Λέτο και Μπάχα είχαν την ευκαιρία να βάλουν οριστικό τέλος στο ματς στο 94' και στο 95' αντίστοιχα, όμως δεν τα κατάφεραν.  Όλα έδειχναν ότι η μπίλια είχε κάτσει στο. πράσινο, όμως ο επίλογος δεν είχε γραφτεί. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Μίτσελ έκανε από τη σέντρα, φάουλ γέμισμα στην περιοχή και ο Καρνέζης που δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας «κρέμασε» την ομάδα του και χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση!
Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδας
Φάση: Προημιτελικός, β' αγώνας
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάκας (Λάρισας), Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές (52΄ Μπαχά), Νασούτι, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάκος (79 Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (71΄ Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος
Στον πάγκο: Μοσχονάς, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Νταντόμο, Μπλάνκο, Μπάχα

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης (79΄ Σιμάο), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (74΄Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης (89΄Πλεσί), Σπυρόπουλος
Στον πάγκο: Καπίνος, Γκοβού, Πλεσί, Μαρίνος, Σιμάο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος

Έφαγε… γιούχα και έφυγε από την Τούμπα!

Σε… κακό του βγήκε του Παναγιώτη Ψωμιάδη η ιδέα να πάει στην Τούμπα να δει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.
Έφαγε… γιούχα και έφυγε από την Τούμπα!
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσερχόμενος στο γήπεδο, αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν ήδη εντός του γηπέδου, αλλά και άλλους που ήταν εκτός, και λόγω των αποδοκιμασιών στο πρόσωπο του αποχώρησε.
Αντίθετα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης που ήταν ήδη στο γήπεδο παρακολούθησε την αναμέτρηση.
 

Βιεϊρίνια: «Δεν γνωρίζετε τι περάσαμε στην Αθήνα»

Ένας εκ των κορυφαίων της συνάντησης του παιχνιδιού ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δήλωσε πως ο ίδιος αλλά και οι συμπαίκτες του έπαιξαν για τους απόντες.

Δηλαδή, τον Πάμπλο Κοντρέρας που έλειπε λόγω του θανάτου του πατέρα του, αλλά και του λαού του «δικέφαλου» οι οποίοι απουσίαζαν λόγω της τιμωρίας της έδρας.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στην αντιπαλότητα των δύο ομάδων λέγοντας: «Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι περάσαμε στην Αθήνα».

«Παίξαμε για τον Κοντρέρας αλλά και για τον κόσμο μας, μιας και ξέραμε πως ακόμη κι αν δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, ήταν μαζί μας»

Όσον αφορά την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, ο Πορτογάλος τόνισε: «υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις αντιπαλότητα, όμως γνωρίζετε τι είχαμε περάσει και εμείς στην Αθήνα. Πρέπει να σταματήσει η αντιπαλότητα, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι περάσαμε στην Αθήνα. Για να σταματήσει, πρέπει να συμβάλουν και οι δύο ομάδες, όχι μόνο η μία. Για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να μιλήσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Χρειαζόμαστε το στήριγμα των φιλάθλων μας αλλά όχι να πετούν αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς τότε την πληρώνει η ομάδα».

Όσο για τον αντίπαλο που προτιμά, συμπλήρωσε: «Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Με όποια κι αν παίξουμε θα είναι δύσκολος αντίπαλος».

Φάμπρεγκας: «Στο ημίχρονο λέγονται πολλά»

Δικαιωμένος για την απόφαση της Ομοσπονδίας να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα της λεκτικής του επίθεσης στο διαιτητή της αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Έβερτον αισθάνεται ο Σεσκ Φάμπρεγκας.

Ο Σαχά από εμφανέστατη θέση οφσάιντ σκόραρε το πρώτο γκολ των «ζαχαρωτών» στην ήττα τους με 2-1 στο «Έμιρεϊτς» και ο Φάμπρεγκας διαμαρτυρήθηκε έξαλλος στον διαιτητή της αναμέτρησης και συνέχισε τη διαμαρτυρία του και στα αποδυτήρια.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες τόνισε ότι ήταν αηδιαστικός ο τρόπος που μίλησε ο μέσος των «κανονιέρηδων», επισημαίνοντας ότι έπρεπε να αποβληθεί ή τουλάχιστον να τιμωρηθεί τώρα.

Τελικά το θέμα δεν προχώρησε και ο Φάμπρεγκας δήλωσε δικαιωμένος: «Έγινε πολύ συζήτηση για αυτά που φέρεται να έχω πει στους διαιτητές στο ημίχρονο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σέβομαι όλους τους διαιτητές. Φυσικά ήμουν αγανακτισμένος. Όπως ήταν άλλωστε 60.000 οπαδοί της Άρσεναλ στο γήπεδο. Πάντα λέγονται πράγματα καθώς πηγαίνουν οι ομάδες στα αποδυτήρια και οι διαιτητές το γνωρίζουν αυτό και δεν το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους»

Χάβος: «Γεννημένοι για μεγάλα παιχνίδια»

Περήφανος για την πρόκριση της ομάδας του και βραχνιασμένος μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος, αφιερώνοντας την επιτυχία στους φιλάθλους και τον Πάμπλο Κοντρέρας.

«Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική. Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας και είναι πολύ θετικό ότι συνεχίζουμε και στους τρεις στόχους μας. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τη νίκη αυτή τη χρωστούσαμε στον κόσμο μας, που δεν μας άφησαν να τον έχουμε κοντά μας, όσο και στον Πάμπλο Κοντρέρας, που λόγω ενός σοβαρού προβλήματος δεν ήταν μαζί μας. Του την αφιερώνουμε. Είχαμε ένα μεγάλο τραύμα από την απώλεια του πατέρα του. Μας κόπηκαν τα πόδια από αυτό που συνέβη και θεωρώ πως επηρέασε την εμφάνισή μας στο ματς με τον Άρη. Όλα τα παιδιά ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη στον συμπαίκτη τους. Ήταν πολύ σημαντικό για μας», τόνισε.

Για τον τρόπου που έστησε την ομάδα του είπε: «Η αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας είναι πολύ σημαντική. Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και πετύχαμε ένα γκολ. Η δουλειά μου είναι να προπονώ, να δοκιμάζω διάφορα σχήματα και να βάζω στο γήπεδο ό,τι κρίνω καλύτερο».

Αναφορικά με τις άδειες κερκίδες, είπε: «Είναι πολύ άσχημο να παίζεις χωρίς κόσμο, ειδικά για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Αυτό το θέαμα δεν είναι όμορφο για κανέναν».

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της πορείας της ομάδας του στο θεσμό. «Είχα πει πριν τις γιορτές ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη στη λειτουργία της στη συνέχεια μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε. Δουλεύουμε σωστά, υπάρχει ανταπόκριση από τους παίκτες και ποιότητα. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Θα πάνε όλα καλά. Είμαι σίγουρος. Ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο Μάκης Χάβος δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Ερνέστο Βαλβέρδε. «Ο κύριος Βαλβέρδε είναι μεγάλος προπονητής και τον σέβομαι απόλυτα. Δεν θέλω να σχολιάσω τα λεγόμενά του».

Μπρούνο Τσιρίλo-Αξίζαμε τη νίκη......Ένταση και μετά τη λήξη του αγώνα!...

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν λόγο για δίκαιη πρόκριση επί του Ολυμπιακού ενώ οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν όρεξη για πολλά λόγια...

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αρχικά δήλωσε: "Κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Θέλαμε πολύ αυτή την πρόκριση στα ημιτελικά. Αξίζαμε τη νίκη γιατί θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάποια μεγάλη ευκαιρία και δεν απείλησε την εστία μας. Παίξαμε καταπληκτικά και αυτό μας κάνει περήφανους. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ήταν κρίμα που δεν είχαμε γεμάτο γήπεδο".

Ο Ιταλός αμυντικός δεν ξέχασε και τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος είναι στην Χιλή για την κηδεία του πατέρα του. Αλλωστε ο ίδιος ο Τσιρίλο μετά το γκολ ανέμιζε την φανέλα του συμπαίκτη του, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε: "Ήταν μία άσχημη στιγμή για τον Πάμπλο με το θάνατο του πατέρα του και θέλαμε τη νίκη και την πρόκριση για να του την αφιερώσουμε".

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα από την δική του πλευρά, τόνισε: "Ο κόσμος μας ήθελε και το κύπελλο και πλέον δεν μπορούμε να του το προσφέρουμε. Δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ και έτσι αποκλειστήκαμε. Η πρόκριση όμως χάθηκε στην έδρα μας, όπου είχαμε πολλές ευκαιρίες και δοκάρια".


Ένταση και μετά τη λήξη του αγώνα!
Εστίες έντασης υπάρχουν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, όπου μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας άρχισαν να συμπλέκονται με αστυνομικούς.
Οι οπαδοί, που παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέριες της περιοχής, μετά το σφύριγμα της λήξης επιχείρησαν να προσεγγίσουν το γήπεδο για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν σχηματίσει κλοιό, σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων, τους εμπόδισαν. Τότε ομάδες νεαρών άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, στο ύψος του δημοτικού κολυμβητηρίου και στη συμβολή των οδών Κλεάνθους με Ανατολικής Θράκης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και οβίδων κρότου-λάμψης, ενώ διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπράκη.
Η κατάσταση εκτονώνεται σταδιακά, ενώ σε λίγη ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις θα θέσουν σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου, για την ομαλή αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το γήπεδο της Τούμπας.

Βόμβες στην Μπάρι

Η Μπάρι βρίσκεται στην τελευταία θέση της φετινής Serie A και οι οπαδοί της ομάδας της Νότιας Ιταλίας βρήκαν ένα καινούργιο τρόπο για να ξεσπάσουν. Έτσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης επιτέθηκαν στο σπίτι του προέδρου του συλλόγου, Βιντσέντσο Ματαρέζε. «Γύρω στη 1.30 το βράδυ, κάποιοι μεθυσμένοι ήρθαν έξω από το σπίτι μου, φώναζαν υβριστικά συνθήματα και έριξαν μια αυτοσχέδια βόμβα. Είναι μία αχαρακτήριστη πράξη που δεν μας αξίζει ως σύλλογος», τόνισε ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας του «Σαν Νικόλα»

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν την έναρξη του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟ. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι φίλοι του «Δικεφάλου» προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Αποτέλεσμα ήταν η δυναμική παρέμβαση της Αστυνομίας με χρήση δακρυγόνων έξω από τη θύρα 2.

Για αρκετή ώρα η κατάσταση στο χώρο περιμετρικά του γηπέδου ήταν έκρυθμη, αλλά τελικά επανήλθε η ηρεμία.

Στα χέρια Μουσλίμοβιτς και Αβραάμ

Τσακώθηκαν οι δύο παίκτες μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.
Στα χέρια Μουσλίμοβιτς και Αβραάμ
Σε πανηγύρια ξέσπασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του «Δικεφάλου» στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, Μουσλίμοβιτς και Αβράαμ ήρθαν στα χέρια λίγο πριν μπούνε στη φυσούνα.
Ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τους χώρισαν και έτσι δεν χάλασε το πανηγυρικό κλίμα…

Έχουν χέρια και τα άδεια καθίσματα στην Ελλάδα;

Να και κάτι ακόμα που μάθαμε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι και τα… καθίσματα πετάνε αντικείμενα.
Έχουν χέρια και τα άδεια καθίσματα στην Ελλάδα;
Ποιος άλλος δηλαδή θα μπορούσε να πετύχει το κεφάλι του Μιραλάς όταν έβγαινε εκτός αγωνιστικού χώρου μετά την αποβολή του;
Όταν ένας αγώνας γίνεται… κεκλεισμένων των θυρών, τότε μόνο μια άδεια καρέκλα με χέρια μπορεί να κάνει αυτή την απρέπεια…Πηγη sportdog,gr

Κατά κράτος νίκη Χάβου επί Βαλβέρδε

Τι να λέμε, ρε παιδιά; Εμείς και για τον Βαλβέρδε και για όλους είμαστε ακριβοδίκαιοι.
Κατά κράτος νίκη Χάβου επί Βαλβέρδε
Λέμε και τα καλά τους, όμως ακούνε από τον σκύλο και τα σχολιανά τους. Ούτε φοβόμαστε να γράψουμε ό,τι βλέπουμε. Ο Χάβος στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε την ταυτότητα του Βάσκου με την τακτική που έκανε. Μπλόκαρε όλα τα ατού των ερυθρόλευκων ο Χάβος, που ήταν πολύ διαβασμένος για το ματς, κι όταν ο Βαλβέρδε έριξε μέσα ό,τι είχε και δεν είχε, πάλι υπήρχαν απαντήσεις από τον ΠΑΟΚ για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση στο τέλος.
Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει από την δεξιά του πλευρά, αλλά δεν μπορούσε, όπως γράψαμε και στο ημίχρονο. Στο β’ ο Βαλβέρδε έκανε και τις τρεις αλλαγές μέχρι το 60’. Εκεί ο Χάβος έβαλε αριστερό μπακ τον Λίνο και μπροστά του έφερε τον φοβερό Βιερίνια, ο οποίος μπορεί να είναι τεχνίτης μεγάλος, αλλά παίζει και για την ομάδα. Τρέχει, μαρκάρει, κάνει τα πάντα. Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής από τους λίγους στην superleague.
Το παράδοξο είναι ότι ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο του αγώνα δεν προσπάθησε να αποκτήσει λίγη ποικιλία στο παιχνίδι του και γι’ αυτό έκανε όλες κι όλες δυο ευκαιρίες, εκ των οποίων η μια με δέκα παίκτες. Από αριστερά ο Μπράβο δεν έκανε προωθήσεις καθόλου, ο Μιραλάς δεν υπήρχε στο ματς αφού μόνο σαν σέντερ φορ αποδίδει, ενώ και ο Φετφατζίδης δεν φάνηκε. Στον άξονα ο Ιμπαγάσα τα βρήκε σκούρα με τον σκληρό Γκαρσία.
Όπως, βέβαια, και ο Μιραλάς φαίνεται ότι είναι χάλια. Και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Έδειξε τι νεύρα έχει και στην αποβολή του. Αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται κι αυτός. Κανείς, πάντως, δεν έχει καταλάβει τόσο καιρό πώς γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που σκοράρει συνέχεια σαν σέντερ φορ να αλλάζει θέση ξαφνικά για να χωρέσουν όλοι στην ενδεκάδα Πηγη sportdog.gr

Στους "4" ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με γκολ του Σαλπιγγίδη πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στην άδεια Τούμπα. Ο Δικέφαλος περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟ-ΑΕΚ.Έστω και χωρίς κόσμο στην Τούμπα, η θέληση, το πάθος και η δίψα των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν μεγαλύτερη στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό και έτσι η νίκη και η πρόκριση ήρθε για τους παίκτες του Μάκη Χάβου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος σ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν η μοναδική ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες, έπαιξε φανταστική άμυνα και στο τέλος καπάρωσε δίκαια ένα από τα 4 εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Εξαιρετικό στήσιμο και κοουτσάρισμα από τον Μάκη Χάβο, που είχε πλάνο και οι παίκτες του το τήρησαν κατά γράμμα. Ποιο ήταν αυτό; Καταρχήν η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, χωρίς μάλιστα να δεχτεί ούτε μια ευκαιρία (δεν το έχει κάνει ποτέ ξανά φέτος ο Ολυμπιακός) και στην συνέχεια ένα γκολ που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Έτσι και έγινε!

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τον Δικέφαλο να έχει ευκαιρίες και τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή, ενώ στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και οι Πειραιώτες απλά παρακολουθούσαν ανίκανοι να αντιδράσουν και να απειλήσουν. Το γκολ του Σαλπιγγίδη ήρθε φυσιολογικά και το 1-0 διατηρήθηκε χαλαρά από τους παίκτες του Μάκη Χάβου.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Π. Τρύφων (Δράμας)

Τέταρτος: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: 51' Λίνο / 50' Τζιμπούρ, 55' Αβραάμ Παπαδόπουλος

Γκολ:  57' Σαλπιγγίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Φετφατζίδης).

Η μάχη των πάγκων

Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος. Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ ήταν ο Κώστας Χαλκιάς, σέντερ μπακ ήταν οι Μαλέζάς, αριστερά ήταν ο Σαβίνι και δεξιά ο Σνάουτσνερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς, στο αριστερό άκρο ήταν ο Λίνο, ενώ δεξιά ο Βιεϊρίνια. Όσο για την κορυφή της επίθεσης εκεί επιλέχθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και λίγο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, φυσικά και δεν άλλαξε το επιτυχημένο 4-4-1-1, ξεκινώντας  τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, ενώ προτίμησε προς έκπληξη όλων, τον Ντένις Ρόμενταλ αντί του Ζαουάντ Ζαϊρί. Κατά τ' άλλα, την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης όπως συνηθίζεται σε ματς του Κυπέλλου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, αριστερά ήταν ο Ραούλ Μπράβο και δεξιά ο Τοροσίδης. Στα χαφ, ο Μοδέστο είχε δίπλα και λίγο πιο μπροστά τον Ιμπαγάσα, αριστερά προτιμήθηκε, ενώ πίσω από τον Τζιμπούρ ήταν ο Φουστέρ.

Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα δεν θύμιζε ντέρμπι, αφού η απουσία του κόσμου έκανε ψυχρή την ατμόσφαιρα, έστω κι αν ακούγονταν κάποια συνθήματα από λιγοστούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν δυνατά σαν να έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους και λίγο έλειψαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα και συγκεκριμένα λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου λεπτού, οι γηπεδούχοι έπιασαν την άμυνα του Ολυμπιακού στον ύπνο, ο Βιεϊρίνια έκανε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και αφού ο Νικοπολίδης ακούμπησε όσο έπρεπε, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε. Στην συνέχεια της φάσης, οι Θεσσαλονικείς είχαν κι άλλη ευκαιρία, όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Νικοπολίδη, όμως ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός την κατοχή

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να δημιουργούν πιο σημαντικές φάσεις. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 17ο λεπτό, όπου ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε κάθετη για τον Ίβιτς, που βγήκε στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ. Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου 20λεπτου, όλα όμως άλλαξαν. Οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και δεν άργησαν να πάρουν τον έλεγχο και τα ηνία της αναμέτρησης. Κι όμως παρά την κατοχή που είχαν οι "ερυθρόλευκοι" (60-40%) δεν κατάφερναν να βρουν χώρους προς την εστία του Κώστα Χαλκιά. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους, έπαιζαν 10 παίκτες πίσω από την σέντρα και κρατούσαν με νύχια και με δόντια το μηδέν. Όσο για το επιθετικό κομμάτι, ο Μάκης Χάβος, πόνταρε στις αντεπιθέσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που βέβαια δεν είδαμε στο πρώτο μέρος.

Η πίεση πάντως του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να αποφέρει καρπούς στο 27', όμως ο επόπτης σταμάτησε μια σημαντική φάση για οφσάιντ στον Τζιμπούρ. Συγκεκριμένα, ο Μοδέστο έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γαλλοαλγερινό, εκείνος έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι έστω κι αν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ ήταν πιο μπροστά.

Η φάση του Τζιμπούρ ήταν μια παρένθεση, αφού μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου το σκηνικό ήταν ίδιο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Μοναδική καλή στιγμή μέχρι το 45' ήταν ένα σουτ του Μιραλάς στο 35', όπου η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Κάπως έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα, που βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο επόπτης έκανε ένα ακόμη λάθος αυτή την φορά εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε κάθετη για τον Σαλπιγγίδη, εκείνος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη, όμως η φάση σταμάτησε ως οφσάιντ. Η φάση ήταν σίγουρα αμφισβητούμενη, αφού ο "Σάλπι" ήταν ελάχιστα εκατοστά πιο πίσω από το πόδι του Μελμπεργκ. Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια πως μιλάμε για ελάχιστα εκατοστά διαφορά και δεν ήταν εύκολο να φανεί.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης πάντως, θύμιζαν πολύ το πρώτο μέρος, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε και πάλι μια καλή ευκαιρία. Δημιουργός και εκτελεστής ήταν και πάλι ο Βιεϊρίνια, όμως το σουτ του εξουδετέρωσε με δεύτερη προσπάθεια ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο "Σάλπι" έδειξε τον δρόμο της πρόκρισης (1-0)

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε κι αν στο 55' ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε να κάνει καλά το κοντρόλ και έτσι έχασε σημαντική ευκαιρία, δεν ήταν το ίδιο άστοχος και στο 57ο λεπτό. Ο Ίβιτς κέρδισε την κεφαλιά από τον Μέλμπεργκ, ο "Σάλπι" με δυνατό σουτ νίκησε τον Αντώνη Νικοπολίδη και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, σκορπώντας ενθουσιασμό στην άδεια Τούμπα.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει και το έκανε τρία λεπτά μετά το γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Φετφατζίδης μπήκε στην θέση του Τζιμπούρ και ο Πάντελιτς αντικατέστησε τον Φουστέρ. Ακόμη και έτσι πάντως, οι Πειραιώτες δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν τον Δικέφαλο, διασπώντας την αλάνθαστη άμυνα των γηπεδούχων.

Και οι τρεις αλλαγές του Ισπανού, δεν βοήθησαν καθόλου τους "ερυθρολεύκους" και τίποτα δεν φαινόταν ικανό να σταματήσει τους παίκτες του Μάκη Χάβου στον δρόμο προς την πρόκριση. Ακόμη και στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν ευκαιρίες. Στο 74' μάλιστα, είχαν κερδίσει ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση , αφού ο Νικοπολίδης μπλόκαρε λίγο έξω από την περιοχή. Η εκτέλεση δεν έφερε γκολ, αλλά ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι, αφού ο Μιραλάς που ήταν στο τοίχος, άπλωσε το χέρι και έδιωξε την μπάλα. Σωστές και δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Από 'κει και πέρα, οι γηπεδούχοι "ροκάνιζαν" τον χρόνο, είχαν θωρακίσει για τα καλά τα μετόπισθεν και απλά παρακολουθούσαν τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να προσπαθούν πανικόβλητοι να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Μάταια όμως! Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ μεγάλο νικητή, δίχως μάλιστα να απειληθεί ούτε σε μια φάση.

Αφιέρωση στον Κοντρέρας

Στον απόντα Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος είναι στη Χιλή λόγω του θανάτου του πατέρα του, αφιέρωσε το γκολ του Σαλπιγγίδη ο Μπρούνο Τσιρίλο.
Αφιέρωση στον Κοντρέρας
Ο Ιταλός αμυντικός έβγαλε την φανέλα του Χιλιανού και την έδειχνε μετά το τέρμα που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης.

Το πήρε επάνω του

Εκτός αποστολής άφησε τους Φερνάντο Γκάγκο και Πέδρο Λεόν ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πήρε τους δυο ποδοσφαιριστές στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τη ρεβάνς του κυπέλλου Ισπανίας με αντίπαλο την Σεβίλλη.
Αιτία για την απόφαση του τεχνικού της «βασίλισσας» στάθηκε το επεισόδιο που είχαν οι δυο ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Οσασούνα, όπου οι «μερένχες» γνώρισαν την ήττα 1-0. Ο Μουρίνιο φέρεται να ξεκαθάρισε στους παίκτες του, πως δε θα ανεχτεί από κανέναν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές

Φατί: "Θα λύσουμε το πρόβλημα"

Αποφασισμένος να λύσει μαζί με τους συμπαίκτες του οξύ επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα, εμφανίστηκε ο Ρικάρντο Φατί με δηλώσεις του στο Novasports.gr. Ο Γάλλος μέσος του Αρη υπογράμμισε πως μεγάλο ρόλο παίζει και η ατυχία που καταδιώκει την ομάδα, όμως πολύ σύντομα όπως είπε τα δεδομένα θα αλλάξουν...

-Ρικάρντο, σ' ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα σου έμεινε στο μηδέν. Που εντοπίζεις το πρόβλημα;
«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να εντοπίσω. Είναι φανερό πως η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, ωστόσο η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα κάναμε πολλές φάσεις, όμως δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε κάποιο γκολ. Νομίζω ότι κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει. Θα το λύσουμε το πρόβλημα, είμαι σίγουρος γι αυτό»
-Θα βοηθήσουν σ' αυτό και οι νέοι παίκτες;
«Σίγουρα, ναι! Είναι όλοι τους πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και θα μας βοηθήσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος»
-Είναι άτυχος ο Αρης φέτος;
«Στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και σε κάποια ματς στην Ευρώπη, είναι και άτυχος. Θέλω να πιστεύω ότι από δω και στο εξής η τύχη θα σταματήσει να μας γυρίζει την πλάτη»
-Αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΚ;
«Εχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια, αρχικά την ΑΕΚ, μετά τον Ολυμπιακό και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»
Με Σηφάκη η προπόνηση
Με τον Μιχάλη Σηφάκη να γυμνάζεται κανονικά, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρη για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (Σάββατο, 19:30, Novasports). Ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν αντιμετωπίζει, λοιπόν, το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα (δεν υπάρχουν ούτε τιμωρημένοι) κι έτσι μπορεί απερίσπαστος να καταστρώσει τα πλάνα του γι αυτό το κρίσιμο ματς σε ότι αφορά το κυνήγι της εισόδου στην προνομιούχο πεντάδα του πρωταθλήματος. Θεωρείται βέβαιο πως ο Νέρι Καστίγιο θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα, ενώ πιθανότητες συμμετοχής στο βασικό σχήμα έχει και ο Μαρσέλο Μπομπαντίγια, αντί του Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε τον Σέρχιο Κόκε στη κορυφή της επίθεσης, όπως συνέβη σε ένα μεγάλο κομμάτι του β' ημιχρόνου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Ισπανός τα πήγε περίφημα. 

Το πρωί της Πέμπτης οι παίκτες του Αρη θα προπονηθούν και πάλι στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, πριν ο Μιχαλήτσος καταλήξει στην αποστολή που θα πάρει μαζί του στην Αθήνα. Η ομάδα θ' αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι…αντι-Torres

Οι αντικαταστάτες του Τόρρες στην επίθεση της Λίβερπουλ. Ο Φερναντο Τόρρες είναι πλέον κάτοικος Λονδίνου, σε μία μεταγραφή που ολοκληρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ισπανός σέντερ-φορ -που δήλωσε γραπτώς στην Λίβερπουλ ότι θέλει να αποχωρήσει- κόστισε 58.6 εκατομμύρια ευρώ για την Τσέλσι με τον Αμπράμοβιτς να δίνει σχεδόν τρεις φορές περισσότερα (σ.σ. 20 εκατομμύρια ευρώ) από τα χρήματα που είχε κοστίσει ο παίκτης για να μετεγγραφεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «κόκκινοι» δαπάνησαν σε χρόνο μηδέν 41 εκατομμύρια ευρώ για τον Άντι Κάρολ της Νιουκάστλ και 26.9 εκατομμύρια ευρώ για τον Λουίς Σουάρες του Άγιαξ.

Θα καταφέρουν άραγε οι επιθετικοί αυτοί να πιάσουν έστω την απόδοση του Τόρρες κάνοντας την επιθυμητή απόσβεση; Για να δούμε τι λέει η ιστορία αλλά και το Football Manager 2011 για τα δύο νέα αυτά αποκτήματα της Λίβερπουλ.

Andy Carroll (ST, 6/1/1989, CA: 135, PA: 155)
Εδώ η επιστήμη πραγματικά σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο νεαρός σέντερ-φορ ύψους 1.91 έχει ξεκινήσει ιδανικά την φετινή σεζόν, αλλά στο Football Manager 2011 είναι ένας επιθετικός με στατιστικά επιπέδου…ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι αργός, με πολύ αδύναμα μακρινά σουτ και διακρίνεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι. Η συνταγή αυτή βέβαια στο παρελθόν είχε αποτύχει για την Λίβερπουλ (βλέπε Peter Crouch), αλλά στην περίπτωσή μας τα 41 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα υπερβολικό ποσό για έναν τέτοιο παίκτη, που στην τελική θεωρείται μη εξελίξιμος. Ο Άγγλος έχει μόλις μία συμμετοχή στην Εθνική Αγγλίας, 5 συμμετοχές και 2 γκολ στην Εθνική Ελπίδων και 80 συμμετοχές με 31 γκολ στην Νιουκάστλ. Φέτος έκανε καλή αρχή με 11 συμμετοχές σε 19 αγώνες.
Dribbling 11, Finishing 14, First Touch 16, Heading 17, Technique 12, Off The Ball 15, Acceleration 9, Pace 13, Jumping 18, Stamina 12, Strength 18

Luis (Alberto) Suarez (AM RL/ST, 24/1/1987, CA: 163, PA: 178)
Αγωνίζεται ιδανικά σε οποιαδήποτε θέση της επίθεσης. Ο Ουρουγουανός είχε πετύχει στον Άγιαξ 81 γκολ σε 110 συμμετοχές, ενώ στην Εθνική Ουρουγουάης έχει καταφέρει να πετύχει 16 γκολ σε 38 συμμετοχές. Παρ’ ότι σκοράρει…κατά ρυπάς, στο FM 2011 διακρίνεται κυρίως για την τεχνική του και την αποφασιστικότητά του. Δεν είναι πολύ γρήγορος παίκτης, ενώ με ύψος 1.81, όπως έχει δείξει η ιστορία δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα στο ψηλό παιχνίδι. Παρόλα αυτά, το FM τον θεωρεί πολύ εξελίξιμη περίπτωση με ένα Potential Ability στο 178.
Crossing 14, Dribbling 15, First Touch 16, Passing 15, Technique 17, Creativity 15, Determination 18, Off The Ball 15, Acceleration 15, Pace 14, Jumping 12, Stamina 13, Strength 12.

Υπόσχεση επανόρθωσης από Ταπούτο

Ο Αρης υπέστη ντροπιαστική ήττα στο Αλεξάνδρειο από τη Γκέτινγκεν κι ο Χρήστος Ταπούτος υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει με τους συμπαίκτες του να... ρεφάρουν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Ο φόργουορντ των «κιτρίνων» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μ' Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» του Aris FM και μίλησε για...

...τη ήττα από τη Γκέτινγκεν: «Εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα πολύ να κοιμηθώ. Ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε χθες. Με τον τραυματισμό μου έχασα λίγο το παιχνίδι και για 10 λεπτά δεν είχα επαφή με αυτό. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζεις στο Αλεξάνδρειο, με μια ομάδα υποδεέστερη από την δικιά μας ,να δέχεσαι μέσα σε πέντε λεπτά είκοσι πόντους και να χάνεις τον αγώνα. Τώρα πρέπει να τρέξουμε και να κυνηγήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

...τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδος: «Δε νομίζω πως έχουμε λάθος νοοτροπία. Απλά, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι θέμα συγκέντρωσης. Πολλές φορές το μυαλό μας ,ειδικά σε παιχνίδια που κερδίζουμε με μεγάλη διαφορά, δεν είναι συγκεντρωμένο όσο πρέπει, δεν είμαστε αφοσιωμένοι 100% στο τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι. Είναι, βέβαια, λογικό όταν κερδίζεις με μεγάλη διαφορά να χαλαρώνεις. Επειδή, όμως, έχουμε κάνει και άλλες φορές το ίδιο λάθος ξανά και ξανά θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο. Σίγουρα ο κόσμος στεναχωριέται , πληγώνεται και κάνει κριτική. Το σημαντικότερο, όμως, όταν χάνουμε τέτοια παιχνίδια είναι ότι αδικούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς κι είναι κρίμα για αυτή την ομάδα, διότι έχουμε κι ικανότητες και ταλέντο. Φυσικά δουλεύουμε, προσπαθούμε και μοχθούμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι πολλές φορές κάνουμε παιδαριώδη λάθη τα οποία είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Αν δεν έχουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο σαράντα λεπτά σε ένα παιχνίδ,ι αυτό το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται συνέχεια και δε θα μπορούμε να βρούμε λύσεις».

...την προσέλευση του κόσμου στο Αλεξάνδρειο: «Γενικά έχω γκρινιάξει αρκετές φορές για την μικρή προσέλευση του κόσμου. Αν το δω τελείως αντικειμενικά κι σαν απλός  φίλαθλος δίνω πολλά ελαφρυντικά στον κόσμο. Κι εγώ θα αγανακτούσα και δε θα ερχόμουν να παρακολουθήσω μία ομάδα που δεν είναι αξιόπιστη αγωνιστικά. Υπάρχει πίκρα ,προβληματισμός ειδικά για τα λίγα άτομα που έρχονται πιστά σε κάθε παιχνίδι και μας στηρίζουν. Χθες υπήρχαν και κάποιες αντιδράσεις, οι οποίες είχαν μικρή έκταση, που θεωρώ ότι ήταν απόλυτα δικαιολογημένες. Εγώ προσωπικά νιώθω άσχημα απέναντι σε αυτό τον κόσμο που, από την αρχή της χρονιάς, του έχουμε δώσει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Από την μεριά μας οι παίκτες Θα δίνουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο, αλλά καμιά φόρα αυτό δεν φτάνει και δεν ξέρω τι πρέπει να αλλάξει για να βρει το δρόμο της η ομάδα. Σε μία ομάδα και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Καμιά φορά δε βλάπτει να κάνουμε αυτοκριτική. Από εκεί και πέρα επειδή αρκετές φορές μετά από μια ήττα έχουμε μιλήσει μεταξύ μας κι έχουμε πει ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις αυξομειώσεις στην απόδοση μας. Βέβαια, η ομάδα μετά από ήττες δείχνει καλό πρόσωπο, για ένα ή δύο ματς όμως. Αυτή τη φορά πρέπει να βάλουμε ένα  οριστικό τέλος».

...το προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (5/2): «Είναι ένα σημαντικό κι ιδιαίτερο παιχνίδι για όλους μας και νομίζω είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε την ψυχή μας, γιατί σε τέτοια παιχνίδια μόνο αυτό μετράει. Είναι θετικό για εμάς ότι παίζουμε χωρίς κόσμο. Από εκεί και πέρα πρέπει τα ξεχάσουμε όλα, να μπούμε μέσα και να παίξουμε σαν σκυλιά να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Από μόνο του, όπως είπα, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Για εμάς όμως είναι ιδιαίτερο και για το λόγο ότι έχει έρθει μια άσχημη ήττα ,η αρνητική  κριτική από τον κόσμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο να δείξουμε ποιοι είμαστε . Το συγκεκριμένο παιχνίδι εγώ το θεωρώ ως ευκαιρία, γιατί μια καλή εμφάνιση και νίκη στην έδρα στου ΠΑΟΚ μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα και στον κόσμο. Ο Αρης θα κοιτούσε αν παίζει ο Παπαδόπουλος, αν λεγόταν Λάρισα ή Τρίκαλα, χωρίς να θέλω να προσβάλω αυτές τις ομάδες, και δεν τον ενδιαφέρει αν στον ΠΑΟΚ παίζει ο Παπαδόπουλος ή ο Κόμπε Μπράιαντ. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάει και να κερδίσει τον αγώνα. Τίποτα άλλο».

...τη σχέση της ομάδος με τον κόσμο: «Στεναχωριόμαστε πολύ που πικραίνουμε τον κόσμο μας. Ξέρουμε ότι υπάρχει γκρίνια. Το να συνεχίσω να λέω να στηρίξουν την ομάδα είναι δεδομένο. Εμείς πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε την ψυχή μας. Παίζουμε στον Άρη και πρέπει να παίζουμε για τον Άρη. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ούτε ποιος είναι ο προπονητής ούτε αν έχει κόσμο στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με την δουλεία μας, να παίζουμε για τη φανέλα που φοράμε για να μπορέσει ξανά ο κόσμος να μας αγκαλιάσει, να μας πιστέψει και να ξαναρθεί στο γήπεδο. Αυτό είναι το ζητούμενο της ομάδας. Εμείς οι ίδιοι τον γλυκάναμε στην αρχή, αλλά εμείς τον πικραίνουμε κιόλας. Από σήμερα πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο, να αφήνουμε όλα τα προβλήματα μας έξω από αυτό, να είμαστε δεμένοι και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει».

Κι όμως ο Πάπας ήταν ποδοσφαιριστής

Πως θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος II ήταν ποδοσφαιριστής στα νιάτα του; Φυσικά και θα γελάγατε, αλλά είναι αλήθεια. Εκτός μάλιστα από τον πρώτο τη τάξει της Καθολικής εκκλησίας, με το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη είχαν ασχοληθεί, και με πολύ μεγάλη επιτυχία μάλιστα, μεγάλα ονόματα που ούτε καν μπορείτε να διανοηθείτε.

Ποιοι ήταν αυτοί; Απλά συνεχίστε να διαβάζετε...


Alain Prost (Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Formula 1)

Πολύ πριν ο Αρσέν Βενγκέρ πάρει το προσωνύμιο «Ο Καθηγητής», το είχε καπαρώσει ο Αλαίν Προστ, για το τρόπο που οδηγούσε το μονοθέσιό του. Πριν ασχοληθεί όμως με τα... τετράτροχα, ο Προστ ήταν ποδοσφαιριστής. Στην ηλικία των 14 είχε ήδη ασχοληθεί με την πάλη, το ρόλερ σκέιτινγκ και την μπάλα, παρά το γεγονός ότι ήταν μικροκαμωμένος. Στα 15 του και ενώ έπαιζε στα «μικρά» της Σεντ Ετιέν, τον έβαλε ο πατέρας του να δοκιμάσει να οδηγήσει καρτ, το οποίο έμελε να χαράξει και την μετέπειτα πορεία του. Τέσσερα Παγκόσμια πρωταθλήματα, 51 νίκες σε Grand Prix και μερικές επικές μάχες με τον Άιρτον Σένα απέδειξαν ότι διάλεξε τον σωστό δρόμο.

Σίμεν Άγκντεσταϊν (Σκακιστής)

Ο Νορβηγός γκραν μάστερ είχε καταφέρει το απίστευτο επίτευγμα να εκπροσωπεί τη χώρα του τόσο στο σκάκι, όσο και στο ποδόσφαιρο ταυτόχρονα, έχοντας μάλιστα κατακτήσει στα 15 του, τον πρώτο του εθνικό τίτλο στο επιτραπέζιο άθλημα. Ο Άγκντεσταϊν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιν, φτάνοντας μάλιστα μέχρι την εθνική Νορβηγίας, πριν υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς και αναγκαστεί να διακόψει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα, σε ηλικία μόλις 20 χρονών κι ενώ είχε ήδη τον τίτλο του γκραν μάστερ στο σκάκι από τα 18.

Λουτσιάνο Παβαρότι (Τενόρος της όπερας)

Ο επί μία ζωή οπαδός της Γιουβέντους, έπαιζε ως νεαρός ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μόντενα και μάλιστα έκανε δοκιμαστικά για να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα, αλλά απέτυχε. Κατόπιν τούτου η μητέρα του τον προέτρεψε να επιστρέψει στις σπουδές του, αλλά ο ίδιος προτίμησε να ακολουθήσει την καρδιά του και να γίνει τελικά ένας θρύλος της όπερας.

Σον Κόνερι (Ηθοποιός)

Κι όμως δεν πρόκειται για λάθος. Ο Σον Κόνερι, πολύ πριν γίνει ο διασημος “Τζέιμς Μποντ” είχε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Σκωτσέζος ηθοποιός απέρριψε την πρόταση των 25 λιρών την εβδομάδα από τους «κόκκινους διαβόλους» για να αφοσιωθεί στην καριέρα του. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο καλό θα ήταν το δίδυμο με τον Τζορτζ Μπεστ, αλλά στον γυναικείο πληθυσμό της Αγγλίας θα έκανε σίγουρα πάταγο.

Νίκι Μπυρν (Ποπ Τραγουδιστής)

Ο μελωδικός τραγουδιστής των Westlife ήταν παίκτης της Λιντς, πριν ασχοληθεί με το πεντάγραμμο. Ήταν μάλιστα μέλος της ομάδας νέων των «παγωνιών» που κατέκτησε το FA Cup το 1997 στη συγκεκριμένη κατηγορία, πριν αφεθεί ελεύθερος από την αγγλική ομάδα επειδή ήταν πολύ κοντός για τερματοφύλακας. Ο Νίκολας Μπέρναρντ Τζέιμς Άνταμ Μπυρν, όπως είναι το πλήρες όνομά του, περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της Ιρλανδίας, πριν τον ανακαλύψει ο Λούις Γουόλς και τον μετατρέψει σε ποπ είδωλο.

Στιβ Βογκ (Παίκτης Κρίκετ)

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ της Αυστραλίας ήταν τόσο καλός αθλητής στα ...νιάτα του που έπαιζε και ποδόσφαιρο ταυτόχρονα με το κρίκετ. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Μαρκ, αποβλήθηκε στον πρώτο του αγώνα κρίκετ ως «πάπια», χωρίς να καταφέρει δηλαδή να σκοράρει ούτε έναν πόντο. Αυτό θα αποτελούσε και την στροφή του στο ποδόσφαιρο μια και καλή, όπου έπαιζε στην ομάδα του Δυτικού Σίδνεϊ, αν δεν ήταν ο παππούς του, ο οποίος τον έπεισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο κρίκετ και εξελιχθεί ένας ήρωας στο άθλημα για τη χώρα του.

Αλμπέρ Καμί (Φιλόσοφος)

Ξεχάστε τον Ερίκ Καντονά, ο Καμί ήταν ένας αυθεντικός Γάλλος φιλόσοφος. Όντας νεαρός ακόμα, ο Καμί φορούσε τη φανέλα της Ρασίνγκ Ουνιβερσιτέρ από την Αλγερία, παίζοντας στη θέση του τερματοφύλακα, έχοντας μάλιστα γίνει γνωστός για τις γενναίες εξόδους του και το πάθος που επεδείκνυε. Κάθε ελπίδα όμως για καριέρα του Γαλλοαλγερινού φιλοσόφου διακόπηκε απότομα, όταν έπαθε φυματίωση, με αποτέλεσμα να σταματήσει να αγωνίζεται και να ...καταλήξει να κερδίσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Δηλώνοντας μάλιστα την αγάπη του για το άθλημα είχε πει: «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και τις υποχρεώσεις το χρωστάω στο ποδόσφαρο».

Χούλιο Ιγκλέσιας (Τραγουδιστής)

Ο αγαπημένος γιος της Μαδρίτης ήταν ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες της Ρεάλ, έχοντας μάλιστα τεράστιες προοπτικές να διαπρέψει στον χώρο, πριν ένα φοβερό αυτοκινητικό ατύχημα τον τραυματίσει σοβαρά και του κόψει κάθε ελπίδα να συνεχίσει να παίζει μπάλα επαγγελματικά. Ενώ ανάρρωνε στο νοσοκομείο, μια νοσοκόμα του έδωσε μια κιθάρα για να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του στα χέρια και τα δάχτυλά του και ο Ισπανός έφτασε να πουλήσει πάνω από 300.000.000 δίσκους.

Ροντ Στιούαρτ (Τραγουδιστής)

Ο Ροντ Στιούαρτ κάλπαζε προς μια μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο, έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπρέντφορντ. Για να βγάλει όμως τα προς το ζειν καθάριζε τις μπότες των συμπαικτών του, ενώ αργότερα έσκαβε τάφους. Τελικά αποφάσισε να παρατήσει την μπάλα επειδή όπως υποστήριξε το τραγούδι ήταν πιο εύκολο, ενώ μπορούσε να μεθάει συνέχεια.

Κάρολος Γιόζεφ Βοζτίλα (Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος)

Πριν πάρει τον δρόμο του Κυρίου, ο νεαρός Κάρολος ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα της πόλης του, την Βαντόβιτσε. Ο μετέπειτα Ποντίφικας ήταν γνωστός για το καλογυμνασμένο σώμα του και θεωρείτο ένα από τα ταλέντα του πανεπιστημίου της Κρακοβίας. Ενώ βρισκόταν στο Βατικανό μάλιστα, διατηρούσε τον ενθουσιασμό του για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα για τους τερματοφύλακες. Το 2001 έδωσε στον Σέι Γκίβεν μία παπική ευχή, όταν ο Ιρλανδός πορτιέρο παντρεύτηκε.

Δακρυγόνα στην Τούμπα

Περίπου 350 οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν μαζεμένοι κοντά στο γήπεδο οπού και «μονομάχησαν» με αστυνομικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι φίλοι του «δικεφάλου» βρίσκονταν στην διασταύρωση των οδών Κλεάνθους και Παπάφη, διακόσια περίπου μέτρα μακριά από το γήπεδο.

Έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, αφού, χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Αυξάνονται τα προβλήματα για ΠΑΟΚ ενόψει ντέρμπι

Ολοένα και πληθαίνουν τα προβλήματα για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλο, ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη (Σάββατο, 05/02, 17:00), για την 16η αγωνιστική της Α1. Εκτός από το άδειο –λόγω τιμωρίας- PAOK Sports Arena και την αποχή του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά» απέκτησε ακόμα τρεις… πονοκεφάλους. Πρόκειται για τους Ρόουλ Μάρσαλ, Ρόμπερτ Ντόζιερ και Τόντορ Γκετσέφσκι.

Ο πρώτος ταλαιπωρείται από τράβηγμα, ο δεύτερος έχει υποστεί διάστρεμμα στο αριστερό πόδι, ενώ ο Σκοπιανός σέντερ δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει το διάστρεμμα που «κληρονόμησε» πριν το ματς με τον Ηρακλή για την 15η αγωνιστική. Μάλιστα την Τετάρτη υπεβλήθη σε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.

Στον ΠΑΟΚ, αισιοδοξούν πως όλοι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους για το παιχνίδι με τους «κίτρινους».

Όσον αφορά στα χρήματα που οφείλονται στον «Λάζο», οι συζητήσεις των διοικούντων την ΚΑΕ και τον εκπροσώπου του παίκτη συνεχίζονται και σήμερα οπότε και να αναμένεται να «κλείσει» το θέμα. Αυτό σημαίνει πως είτε οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί, είτε θα υπάρξει συναινετική λύση της συνεργασίας τους.

ΤΣΕΛΣΙ: Έτοιμος ο Τόρες κόντρα στη Λίβερπουλ!

Έτοιμος να αγωνιστεί είναι ο Φερνάντο Τόρες, εναντίον της προηγούμενης ομάδας του, της Λίβερπουλ, την Κυριακή, στο ντέρμπι της πρέμιερ λιγκ κόντρα στη Τσέλσι. Ο Ισπανός διεθνής στράικερ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι, όπως επιβεβαίωσε και ο τεχνικός των «μπλε», Κάρλο Αντσελότι: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και θα μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή. Προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι έτοιμος, αφού είχε παίξει στον τελευταίο αγώνα της Λίβερπουλ και είχε καλή απόδοση.»

Έρχεται στην Αθήνα η Αντριάνα!


Η σέξι Αντριάνα Σκλεναρίκοβα-Καρεμπέ θα βρίσκεται στη χώρα μας την Παρασκευή και θα μείνει μέχρι την Δευτέρα...Το σέξι μοντέλο έρχεται για να υπογράψει το «χρυσό» συμβόλαιο με γνωστή εταιρεία ρούχων, για φωτογράφηση καλοκαιρινής κολεξιόν. Η σύζυγος του Κριστιάν Καρεμπέ θα μείνει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και θα αναχωρήσει την Δευτέρα.

Ήθελε και Λουκάκου η Τσέλσι!

Το αφεντικό τρελάθηκε! Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αιφνιδίασε τους πάντες με τις μεταγραφές των Τόρες και Λουίζ, ενώ νωρίτερα η Τσέλσι κατέθεσε πρόταση 30 εκατ. ευρώ στην Άντερλεχτ για τον Λουκάκου! Τι κι αν όλοι περίμεναν η Τσέλσι να συνεχίσει τη... σφιχτή οικονομική της πολιτική, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μας επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Οι «μπλε» δεν έμειναν μόνο στις μεταγραφές των Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ και Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι, οι οποίοι κόστισαν περίπου 83 εκατ. ευρώ, καθώς ο τεχνικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν φαν Χόλσμπεκ, αποκάλυψε ότι η Τσέλσι κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου!

Βέβαια, η αγγλική ομάδα δεν περίμενε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για να κάνει την κίνησή της για τον 17χρονο επιθετικό, ενώ η πρότασή της απορρίφθηκε. «Η Τσέλσι ήθελε τον Λουκάκου από τώρα, όμως έπειτα από συνεννόηση με τον μάνατζέρ του αποφασίσαμε να απορρίψουμε την πρόταση. Δεν είναι έτοιμος ακόμη να κάνει αυτό το βήμα και τον θέλουμε στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Όσο για την τιμή του, αυτή αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ», ήταν οι δηλώσεις του  Φαν Χόλσμπεκ.

Ηρεμία και συγκέντρωση εν΄ όψει ΑΕΚ

Έτσι όπως έχει η κατάσταση οι δέκα εναπομείναντες αγώνιστικές του πρωταθλήματος, έχουν τον χαρακτήρα του «τελικού» για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» καλούνται να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, αν θέλουν να βρίσκονται στα play-off και να κερδίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η αρχή είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Αντίπαλος είναι η ΑΕΚ και όσο δύσκολη και αν φαντάζει η αποστολή, ο Μιχαλήτσος και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να φύγουν με «γεμάτα» τα χέρια από το Ολυμπιακό Στάδιο.
Η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Ένωση, ξεκίνησε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία έδωσαν για πρώτη φορά «ραντεβού» , μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και άρχισαν την δουλειά για το ντέρμπι.
Το κλίμα την χθεσινή μέρα ήταν σχετικά καλό, καθώς από την μια υπάρχει ικανοποιήσει για την εμφάνιση και την προσπάθεια που έγινε στο ματς της Κυριακής και από την άλλη παραμένει το άγχος και η πίεση για να προλάβουν το… «τρένο» των play-off. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος προσπάθησε από την πλευρά του να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του και να τους φτιάξει την ψυχολογία για την δύσκολη εβδομάδα που τους περιμένει. Άλλωστε έμεινε ευχαριστημένος από την θέληση που έδειξαν οι παίκτες του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πλέον θα επιδιώξει -έχοντας ακόμη μια εβδομάδα στη διάθεση του- να βελτιώσει κάποια πράγματα που έχει εντοπίσει. Στόχος παικτών και τεχνική ηγεσίας εξάλλου, είναι να μην αφήσουν να τους επηρεάσει το ότι έχει προηγηθεί και να αφοσιωθούν 100% στο αγωνιστικό «κομμάτι» και την δουλειά που πρέπει να γίνει, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει στο ΟΑΚΑ.

Τελειώνει τον Ολυμπιακό στη Τούμπα

Κόντρα στις λογικές της αστυνομοκρατίας, κόντρα στο πανίσχυρο και θεόρατο κατεστημένο και με όπλο την δύναμη και την πίστη του αδικαίωτου κυνηγημένου κόσμου του, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο της πρόκρισης, με μόνο στόχο τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, το πλέον «χαϊδεμένο» σωματείο της χώρας και το πιο ευνοημένο από καταστάσεις και συγκυρίες.
Στο σημερινό ντέρμπι της άδειας Τούμπας, αναμετρώνται η λογική με το παράλογο, η επανάσταση με το κατεστημένο. Ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση όσο τίποτα άλλο και έχει την δύναμη να υποτάξει τον ΟΣΦΠ και να τον ξεπετάξει από την διοργάνωση του Κυπέλλου.
Στην προσπάθειά του αυτή δυστυχώς δεν θα έχει τον ουσιαστικό αιμοδότη και υποστηρικτή του, τον ανυπέρβλητο κόσμο του, ο οποίος όμως θα του δώσει κουράγιο και δύναμη όπως κάθε φορά όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
Αν και τα αγωνιστικά προβλήματα δεν του λείπουν με τις τρείς σημαντικές απουσίες, ο ΠΑΟΚ είναι οπλισμένος με την θέληση και την πίστη για να ξεπεράσει όλα αυτά τα τεχνητά ή συγκυριακά εμπόδια και να φτάσει στη νίκη ή τέλος πάντων στην ποθητή πρόκριση. Και είναι αυτό μια απαίτηση των χιλιάδων φίλων του σε όλη την χώρα, αλλά και έξω από αυτήν, που διψούν για την κατάκτηση του κυπέλλου.Πηγη Μετροσπορτ

Παράσχος : «Θα ανακάμψουμε με δουλειά»

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ηρακλής θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Παράσχο. Ο νέος προπονητής των κυανόλευκων για πρώτη φορά βρέθηκε στην Μίκρα και γνώρισε τους ανθρώπους της ΠΑΕ αλλά και τους παίκτες. Έδειξε να είναι αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση και πιστεύει στις ικανότητες που υπάρχουν από τους παίκτες. Σχολιάζοντας την επιστροφή του στην ομάδα είπε :
« Η ζωή κύκλους κάνει και μετά από 13 χρόνια επιστρέφω στην ομάδα του Ηρακλή. Τότε είχαμε μια πολύ καλή πορεία και έφυγα τις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτό δεν είχε παίξει κάποιο ρόλο και πάντα είχα καλές αναμνήσεις από την ομάδα. Τότε είχαμε διαφορετικούς στόχους και τώρα έχουμε διαφορετικούς. Τότε η ομάδα είχε βρεθεί τα ημιτελικά του κυπέλλου και κυνηγούσαμε την συμμετοχή μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τώρα είμαστε σε μια δύσκολη θέση και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η βαθμολογική μας κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και νομίζω ότι υπάρχει το απαραίτητο υλικό να ανακάμψουμε. Για αυτό τον λόγο άλλωστε τόλμησα να επιστρέψω και να αναλάβω τον Ηρακλή».

Παραταγμένες κλούβες στην Τούμπα

Θέσεις …μάχης έχουν πάρει ήδη στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας εκατοντάδες αστυνομικοί, έχοντας παρατάξει δεκάδες κλούβες περιμετρικά του γηπέδου. Εκτός από την περιοχή όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, αποκλεισμένη από αστυνομικούς είναι και εκείνη όπου διαμένει η αποστολή του Ολυμπιακού, την οποία θα συνοδεύσει ισχυρότατη δύναμη.

Λίγο πριν το μεσημέρι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν με γερανούς σταθμευμένα οχήματα, από τη λεγόμενη «κόκκινη» ζώνη, η οποία θα σχηματιστεί σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων από το γήπεδο της Τούμπας, και να τοποθετούν τις ειδικές κορδέλες, ενώ δικυκλιστές πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.

Δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα αρχίσουν να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι και να σχηματίζονται φραγμοί από λεωφορεία της αστυνομίας. Μέχρι να αποχωρήσουν οι αποστολές θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το γήπεδο, θα γίνουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, ενώ η είσοδος στο γήπεδο για όσους έχουν διαπιστευθεί, θα γίνεται με λίστα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Θυμίζεται ότι ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας μίας αγωνιστικής που έχει επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ματς πρωταθλήματας τον Ολυμπιακού Βόλου.

"Τόρες; Ποιός είναι αυτός;"

Μεγάλες αγάπες, μεγάλα μίση. Τι κι αν βρισκόμαστε στο 2011 που όλα έχουν την τιμή τους. Για κάποιες ομάδες φιλάθλων η άκρως εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου δεν είναι ικανή να τους πείσει να αποδεχτούν ως κάτι φυσιολογικό την αλλαγή φανέλας.Ακόμα και αν ο Τόρες δεν έγινε και δε θα γίνει ποτέ Τζέραρντ, το Kop είχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το Nino... Ο Ισπανός αγαπήθηκε, έγινε σύνθημα ακόμα και τατουάζ στα σώματα των φανατικών του Άνφιλντ.

Πολλοί ταυτίστηκαν με την ιδέα Τόρες και πίστεψαν στη διαφορετικότητα του. Τα 50 εκατομμύρια λίρες του Αμπράμοβιτς, γκρέμισαν τον μύθο τους... Από το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα άρχισαν οι αντιδράσεις.

Στα forum των φίλων της Λίβερπουλ γίνεται ένας "πόλεμος" σχολίων με την πλειονότητα αυτών να είναι ιδιαίτερα αιχμηρά...

Ο τίτλος του θέματος είναι "Πώς θα θυμόμαστε τον Τόρες;"."Ποιόν;" είναι η πρώτη απάντηση ενός φίλου της Λίβερπουλ που θέλει άμεσα να ξεχάσει το όνομα Τόρες..1.) Όπως τον Όουεν: Δεν θα τον θυμόμαστε!
2) Αυτό που έκανε ο Τόρες με κάνει να θυμάμαι την ταινία "Ρόκι" όπου ο Τόμι γύρισε και πυροβόλησε τον Ρόκι!
3) Δε θα το πιστέψτε, αλλά τον Μπάμπελ θα τον θυμάμαι περισσότερο...
4) Θα τον θυμάμαι σαν Λόρδο...
5) Σαν την πρώην σύζυγο μου!
6) Θα τον θυμάμαι για τα γκολ του, όχι όμως για τον τρόπο που έφυγε.
7) Σαν ψεύτη...
8) Σαν ένα καλό παιδί που φέρθηκε άσχημα
9) Σκόραρε κάποια γκολ αλλά ποτέ δεν έγινε "κόκκινος" γιατί το πορτοφόλι του ήταν "μπλε"!
10) Fernando Traiterrr... Ωχ συγνώμη, ξέχασα κιόλας πώς τον λένε..

Γιώργος Κωστίκος-«Δεν έχει ταυτότητα ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η ομάδα του δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητά της από την αρχή της σεζόν. Αναφέρθηκε στο σημερινό ματς του Κυπέλλου αλλά και στο μέλλον του Δικεφάλου.
O Γιώργος Κωστίκος μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6

-Για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί:

«Δημιουργείται από διάφορα γεγονότα. Βεβαίως και υπάρχει μια δόση υπερβολής».

-Για τους στόχος του ΠΑΟΚ:
«Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι να μη δεχθεί γκολ, γιατί έχει με το μέρος του το αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι. Βέβαια, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να επιδιώξει να πετύχει ένα γκολ πρώτος».

-Εάν η ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Καταρχάς, πρέπει να πούμε ότι δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Είτε μιλάμε για την Τούμπα είτε για το Καραϊσκάκη. Τώρα, από τη στιγμή που είναι άδειο το γήπεδο υπάρχουν θετικά και αρνητικά.
Μπορούμε να πούμε πως ο κόσμος δεν θα είναι, για να πιέσει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, μπορούμε να πούμε πως είναι θετικό και για τον ΠΑΟΚ, ίσως να είναι περισσότερο χαλαρός, κάτι που δεν αποκλείεται να τον ευνοήσει.
Βλέπουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει λύσεις από παίκτες. Αυτό οφείλεται στον κ. Μαρινάκη, ο οποίος μπήκε ορεξάτος και έχει κάνει καλές επιλογές. Κι άλλοι έχουν μπει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν έκαναν καλές επιλογές.
Βλέπουμε πως τα λεφτά δεν είναι το παν. Πρέπει να επιλέξεις τους κατάλληλους που -και αυτοί με τη σειρά τους- μπορούν να επιλέξουν σωστά με τη σειρά τους».


-Πώς διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο παιχνίδι:
«Μεγάλο ρόλο παίζει η κατοχή. Αν ο ΠΑΟΚ δώσει τον δικό του ρυθμό και αν έχει την κατοχή, θα δημιουργήσει ανασφάλεια και ο Ολυμπιακοςδεν θα μπορεί να βγάλει επίθεση. Ο Ολυμπιακος θέλει γρήγορο ρυθμό».

-Το βασικό χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν:
«Έχει περάσει πολλά κύματα. Δεν έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν μέχρι σήμερα. Έχει πολλούς τραυματισμούς, έφτασε στο σημείο να μην έχει αμυντικά χαφ και αναγκάστηκε να παίξει ο Τσουκαλάς, για παράδειγμα. Ακόμη κι έτσι παίρνει τα αποτελέσματα».

-Για τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ:
«Η εκτίμησή μου είναι πως ο ΠΑΟΚ θα βρει τη λύση. Ίσως να μην είναι η λύση που θέλει ή ονειρεύεται ο κόσμος, δηλαδή να έχει την ευμάρεια του Ολυμπιακού».

-Παίκτες που θα παίξουν ρόλο από κάθε ομάδα:
«Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλο παίκτη τον Γκαρσία, ο οποίος είναι και ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα. Ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης παίζουν ρόλο, αλλά και η απουσία του Κοντρέρας.
Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακος σε όλες τις γραμμές έχει λύσεις. Σημαντικά σημεία είναι η απόδοση του Μιραλάς, η αποτελεσματικότητα του Πάντελιτς, ο Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, ο Μέλμπεργκ, ο Τοροσίδης. Ο Ολυμπιακοςέχει παίκτες καλούς και με προσωπικότητα που ο κάθε ένας μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι».

Επαναληπτική …Καραμπίνη!

H Ελληνίδα που …αναστάτωσε την Ουκρανία, με τη φωτογράφισή της στο Playboy Δεκεμβρίου. Κυρίες και κύριοι, η Τζόρτζια Καραμπίνις ή, αν προτιμάτε, Γεωργία Καραμπίνη.
 

Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια - Tenorio.


Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Μεγάλο σε ποσότητα το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα, όχι καί πολύ μεγάλο σε ποιότητα.Έχει όμως κάποια σοβαρά πρωταθλήματα, κυρίως σε premier Αγγλίας καί Campionato.Πάμε ευθύς αμέσως στα σημερινά να δούμε τις επιλογές της στήλης.


Chievo - Napoli   (2)

Σε καλή κατάσταση δείχνουν να είναι καί οι δύο ομάδες.Σε σαφώς πολύ καλύτερη φόρμα καί γενικά με καλύτερη εικόνα η Napoli.Άμυνα γρανίτης οι φιλοξενούμενοι καθώς δεν δέχoνται τέρμα για 4 σερί παιχνίδια. Όπως μίλησα καί με τον φίλο μου τον Francesco απο την Ιταλία, μού λέει το παίρνουμε το παιχνίδι. Αντε ρε Francesco μαζί σου, fortsa Napoli ..

Eπιλογή το διπλό της Napoli σε απόδοση (2,55)


Blackburn - Tottenham  (2)

Δεν είναι καί στα πολυ καλά τους τόσο η Blackburn όσο καί η Tottenham.Η Blackburn απο την πλευρά της παρουσιάζει αστάθεια καί στην αποδοσή της αλλά καί ως προς τα αποτελέσματα της.Ενδεικτικό είναι ότι στα τελευταία 6 παιχνίδια το πάει σερί εναλάξ από ήττα σε νίκη.Αν επιβεβαιωθούν τα στατιστικά το πάει τώρα γιά ήττα. Βέβαια δεν θα στηριχτούμε σε αυτό το γεγονός καί μόνο, αλλά στο γεγονός ότι η Tottenham είναι ανώτερη σαν σύνολο καί σε ποιότητα υλικού.

Έχω την εντύπωση πως είναι η ώρα γιά νίκη της Tottenham, καί μάλιστα στην απόδοση (2,40) μιά χαρά την βρίσκω, ρισκάρουμε καί περιμένουμε.


Αυτά τα δύο σημεία είναι έτσι καί τα πιό ζεστά μου, υπάρχει καί το διπλό της Germinal γιά όσους θέλουν καί εναλακτική λύση, αλλα λόγου της ανωμαλίας τού πρωταθλήματος καί των ομάδων,θα δω πως θα το βολέψω.


Charleroi - Germinal  (2)

Σε πάρα πολύ δύσκολη αγωνιστική καί βαθμολογική κατάσταση η ομάδα της Charleroi.Βρίσκεται καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 8 βαθμούς εώς τώρα.Σε 23 παιχνίδια μετρά μόλις 1 νίκη 5 ισοπαλίες καί 17 ήττες παρακαλώ.Οπως δείχνουν τα πράμματα μάλλον θα πεί good bye γιά άλλες πολιτείες αν συνεχίσει σε αυτό το τέμπο.

Από την άλλη όχι ότι καί η Germinal βγάζει μάτια, αλλά τουλάχιστον εκεί υπάρχει ίχνος ζωής σε αντίθεση με την Charleroi. Καταρχήν όσο αφορά τώρα τις αποδόσεις στο συγκεκριμένο μάτς, στα μάτια μου το φαβορί είναι η Germinal καί όχι η Charleroi.

Στις επιλογές μου το διπλό  της Germinal σε απόδοση (2,50)




Καλά να είστε , καλά να περνάτε , τα ταπεινά μού σέβη ...

Ο «αληθινός» φόβος

"Στρατιωτική" επιχείρηση έχει στηθεί για την πρόληψη γεγονότων στην Τούμπα. Μήπως όμως, ο κρατικός μηχανισμός ανησυχεί, όχι το ποδόσφαιρο, αλλά για τις καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτήσει η οργή του λαού και το αίσθημα της αδικίας που βιώνει;
Ο «αληθινός» φόβος
Το ποδόσφαιρο γίνεται για ακόμα μία φορά αντικείμενο συζήτησης και ο φόβος πλανάται για όσα θα διαδραματιστούν στο γήπεδο της Τούμπας. Η αστυνομία έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση, ο υπαρχηγός κ.Ραχωβίτσας σε μία από τις σπάνιες φορές, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να επιβλέψει προσωπικά την κατάσταση και οι φίλοι του ΠΑΟΚ εμφανίζονται πιθανοί διασαλευτές της τάξης. Βεβαίως, αυτοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα, προβλέπουν (κι εύχονται) ότι στην Τούμπα δε θα ανοίξει μύτη. Και όλοι συμφωνούν ότι τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία είναι υπερβολικά. Ωστόσο, ποιος είναι ο αληθινός φόβος της αστυνομίας; Μήπως δεν είναι το ποδόσφαιρο; Μήπως δεν είναι τα γεγονότα που θα συμβούν, ή δε θα συμβούν στην Τούμπα; Τροφή για σκέψη δίνουμε…
Στην Ελλάδα, ο απλός κοσμάκης βιώνει την εποχή του ΔΝΤ, της αδικίας και της ατιμωρησίας, αυτών που πλούτισαν εις βάρος του σε ένα κράτος που κολυμπάει στην διαφθορά και το οδήγησαν στη φτώχεια, όσο και τη μιζέρια. Το κοινωνικό στάτους έχει αλλάξει. Η κατάσταση είναι έκκρυθμη και όσο ο κόσμος αισθάνεται ότι αδικείται (δικαίως ή αδίκως), ο φόβος της εξέγερσης σε οποιαδήποτε μορφή της θα γιγαντώνεται. Μήπως αυτό είναι που τρομοκρατεί την αστυνομία και το κράτος;
Τη στιγμή που στην Αίγυπτο, ο λαός τα κάνει μπάχαλο ζητώντας δημοκρατία, η σπίθα δεν είναι απίθανο να ανάψει οπουδήποτε. Ηδη στην Ιορδανία ο σεϊχης καθαίρεσε τον πρωθυπουργό του, τοποθέτησε άλλον με ρητή εντολή να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις… Το κύμα των εξεγέρσεων είναι απρόβλεπτο. Και το ποδόσφαιρο (όταν μάλιστα ο κόσμος θεωρεί ότι αποτελεί μία μικρογραφία της κοινωνίας, όπου επικρατεί η σαπίλα) είναι ένα δυναμικό πεδίο αφετηρίας καταστάσεων. Η μαζικότητα του κόσμου και ο οργή που κουβαλάει ευνοούν… Αρα, μήπως αυτός είναι ο φόβος της Αστυνομίας και του κράτους, που μόνο τον στρατό δεν έστειλε στη Θεσσαλονίκη; Για σκεφτείτε…Πηγη sportdog.gr

Ο Ρούνεϊ υπολογίζει την Τσέλσι

Παρά την διαφορά των δέκα βαθμών που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Τσέλσι, ο Γουέιν Ρούνεϊ, θεωρεί ότι οι «μπλε» έχουν την ικανότητα να παρουσιαστούν πιο δυνατοί στη συνέχεια χάρη και στην ενίσχυση την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

«Δεν έχουμε ξεγράψει την Τσέλσι. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και γνωρίζουμε πως αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα σερί, τότε είναι αυτοί. Αλλά ξέρουμε από την άλλη ότι είναι καθαρά στο χέρι μας και ευελπιστούμε να τον κατακτήσουμε».

Ο Ρούνει επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις σκοράροντας δυο φορές στον αγώνα με την Άστον Βίλα και δίνοντας την ασιστ για το τρίτο:

«Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου και παράλληλα πολύ χαρούμενος που σκόραρα. Πάντα θέλεις να σκοράρεις ως επιθετικός. Είμαι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις μου, εκτός από το παιχνίδι με την Μπλάκπουλ. Ευελπιστώ να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει».

Στη Θεσσαλονίκη ο Μαρινάκης

Από κοντά αναμένεται να δει τον επαναληπτικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» μετέβη σήμερα στην συμπρωτεύουσα και θα πάει στην Τούμπα το απόγευμα για να δει την προσπάθεια της ομάδα του για να πάρει την πρόκριση.

Από την πλευρά του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών περιμένουν ανάλογη φιλοξενία από τον Θοδωρή Ζαγοράκη με εκείνης που έτυχε ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» όταν πήγε στο Καραϊσκάκη.

Κυρ-Πέτρο, ο Γιώργος πού θα πάει;

Και ο Παναθηναϊκός ενόχλησε τον Θεοδωρίδη για Γεωργιάδη, ενώ σειρά έχουν πάρει ήδη ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Χοντρό παιχνίδι θα παιχθεί το καλοκαίρι.
Κυρ-Πέτρο, ο Γιώργος πού θα πάει;
Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέμεινε -τελικά- στον Πανσερραϊκό και το καλοκαίρι αναμένεται μεγάλη «σφαγή» για το ποιος θα τον αποκτήσει.

Ήδη η ΑΕΚ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της προσπαθώντας στην κυριολεξία μέχρι την τελευταία στιγμή των μεταγραφών να τον αποκτήσει από τώρα.

Ωστόσο, ο Πέτρος Θεοδωρίδης δεν υπέκυψε στις πιέσεις της «Ένωσης», αλλά και του ποδοσφαιριστή, ο οποίος δημόσια εξέφρασε την επιθυμία να φύγει.

Έτσι, αναμένεται η ΑΕΚ να επανέλθει για τον νεαρό άσο το καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δεν αναμένεται να παίξει μόνο της παιχνίδι.

Γιατί πολύ απλά αναμένονται να διεκδικήσει τον παίκτη και ο Παναθηναϊκός, ενώ κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίζει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Βεβαίως, αξίζει να σημειώσουμε εδώ τη προχθεσινή δήλωση του Πέτρου Θεοδωρίδη, ο οποίος δήλωσε τις προάλλες ότι αν ο Πανσερραϊκός υποβιβαστεί δεν πρόκειται να παραχωρήσει κανέναν παίκτη το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός -μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Γεωργιάδη στην ΑΕΚ τον Γενάρη- επικοινώνησε με τον Θεοδωρίδη και του διεμήνυσε ότι θέλει να έχει τον πρώτο λόγο για τον παίκτη το καλοκαίρι.

Ο Παναθηναϊκός, λόγω της νέας σφιχτής οικονομικής πολιτικής, στρέφεται στην ελληνική αγορά και ο άσος των Σερρών βρίσκεται ψηλά στη λίστα του. Έτσι, το «τριφύλλι» επιδίωξε από τώρα μια πρώτη επαφή με τον Θεοδωρίδη, προκειμένου το καλοκαίρι να γίνουν πιο εύκολα οι διαπραγματεύσεις.

Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν ήταν η κίνηση του Παναθηναϊκού να στείλει τώρα δανεικό για έξι μήνες τον Ντάνιελ Φερνάντες στις Σέρρες. Με αυτόν τον τρόπο οι «πράσινοι» άνοιξαν για τα καλά τον δίαυλο επικοινωνίας με την ομάδα τον Θεοδωρίδη κι αυτό θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμένεται να κονταροχτυπηθούν το καλοκαίρι για τον Γεωργιάδη δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού, που «χτυπάει» ό,τι κινείται από την ελληνική αγορά, βλέποντας τις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας να μάχονται για τον Γεωργιάδη δεν αποκλείεται να κάνει κι αυτός την κίνησή του.

Εξάλλου, οι σχέσεις με την ομάδα των Σερρών είναι άριστες (παίζουν εκεί δανεικοί Παπάζογλου, Σουμπίνιο) και θα είναι εύκολο για τον Μαρινάκη να αποκτήσει -αν το θελήσει- πλεονέκτημα για τον Γεωργιάδη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι αναμένεται να παιχθεί χοντρό παιχνίδι για τον Γεωργιάδη, που έχει εξελιχθεί ήδη σε ένα από τα πιο hot ονόματα του ελληνικού πρωταθλήματος.
 

Ο πανηγυρισμός του κόστισε... έξι μήνες!

Έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο τερματοφύλακας της Βιτόρια, Σάουλο, ο οποίος μπορεί να λύτρωσε την ομάδα του με γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις, τραυμαίστηκε όμως στους ξέφρενους... πανηγυρισμούς του! Ο Σάουλο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις το ματς της Βιτόρια με την Σπορτ και από την χαρά του να πανηγυρίσει την προσωπική του επιτυχία, τερματοφύλακας γαρ, χτύπησε σοβαρά και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιά που θα τον αφήσει έξι μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων!

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΕΚ : G-G (1,65)
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ : OVER (1,65)
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ : OVER (1,70)
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ : G-G (1,60)
(ΑΠΟΔ.ΤΕΤΡΑΔΑΣ 7,40)

2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 2 (2,25)
ΤΣΕΖΕΝΑ : Χ (3,15)
ΡΕΑΛ.Μ : OVER 3,5 (2,15)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 15,24)

Σε κλοιό η Τούμπα

Σε ισχυρό αστυνομικό κλοιό είναι από το πρωϊ η Τούμπα ενόψει του επαναληπτικού του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Πτήσεις άρχισε και το ελικόπτερο.Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης όταν οι πρώτες διμοιρίες είχαν παραταχθεί έξω από την θύρα των επισήμων, όπου θα παρακολουθήσουν το ματς οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Οσο περνάει η ώρα, από το πρωϊ της Τετάρτης, τόσο περισσότεροι αστυνομικοί συρρέουν στο γήπεδο για να δημιουργήσουν τον κλοιό των 200 μέτρων, στον οποίο απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε...

Το ελικόπτερο ξεκίνησε τις πτήσεις του, ενώ το παιχνίδι θα γίνει - ύστερα από αίτημα του Ολυμπιακού - με την παρουσία τριών εισαγγελέων...

Τα μέτρα θα κορυφωθούν μετά τις 4 όταν θα ξεκινήσει το λεωφορείο του Ολυμπιακού από το ξενοδοχείο για το γήπεδο.

Ευθύνες στον Πατέρα!

Με επιστολή του σε αθλητική εφημερίδα ο Φάνης Βουτσαράς κάνει γνωστό ότι ο Νικόλας Πατέρας ήταν γνώστης της... πραγματικότητας για τα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν στον Παναθηναϊκό από την διαχείριση των χρημάτων.

«Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο κ.Πατέρας είχε πολλές φορές προειδοποιηθεί από εμένα προσωπικά ότι η οικονομικά διαχείριση θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον…», αναφέρει στην επιστολή του στη Goalnews ο τέως γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχίζει:

«…εντούτοις εκείνος κατ’ εξακολούθηση επέλεξε να αγνοεί αυτές τις προειδοποιήσεις, λέγοντας ότι θα βρει ο ίδιος λύση», καταλήγει.

Σε αυτή την επιστολή, ο κ.Βουτσαράς συμφωνεί με τη θέση του Νικόλα Πατέρα ότι δεν πρέπει να αδικείται κανένας από όσους προσέφεραν στην ομάδα, αλλά διευκρινίζει για τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ότι ήταν ενήμερος για τις οικονομικές κινήσεις στην ΠΑΕ ως μέλος της διοικούσας επιτροπής.

«Πράγματι συμμετείχα στη διοικούσα επιτροπή, της οποίας όμως ο ρόλος τις περισσότερες φορές αναλωνόταν στην επικύρωση ειλημμένων αποφάσεων του τότε προέδρου, για τις οποίες δεν είχα εκ των προτέρων επίσημη ή, ανεπίσημη ενημέρωση», αναφέρει σχετικά.

Αντού: «Νέα αρχή»

Να κάνει μια καλή χρονιά στην Τουρκία, με τη φανέλα της Ρίζεσπορ υποστήριξε πως θέλει ο Φρέντι Αντού. Ο Αμερικανός επιθετικός έχει παει σε τέσσερις ομάδες από το 2007, όταν και μεταγράφηκε στην Μπενφίκα.

«Η Ρίζεσπορ αποτελεί μια νέα αρχή για μένα και θέλω να πετύχω εδώ που ήρθα» είπε ο πρώην παίκτης του Άρη, μιλώντας στη “Dogan”, πριν προσθέσει: «Έχουμε μια καλή ομάδα και αισθάνομαι πως έχουμε πιθανότητες να ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκα της Τουρκίας».

Στο νοσοκομείο Μπονέρα και Λεγκροτάλιε

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λάτσιο (0-0) ήρθαν και δύο τραυματισμοί αμυντικών για να ολοκληρώσουν το… σκηνικό για τη Μίλαν. Οι Νικόλα Λεγκροτάλιε και Ντανιέλε Μπονέρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα με χτυπήματα στο κεφάλι και οι δύο.

Ο πρώτος συγκρούσθηκε με τον επιθετικό των «λατσιάλι», Λίμπορ Κότζακ και αντικαταστάθηκε από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ η κατάστασή του θα εκτιμηθεί σήμερα. Ο έτερος αμυντικός των «ροσονέρι» δεν ήταν τόσο σοβαρά και ύστερα από κάποιες εξετάσεις επέστρεψε σπίτι του.

«Μεγάλο βήμα η Σεβίλλη»

Ενθουσιασμένοι με τη μεταγραφή τους στη Σεβίλλη εμφανίστηκαν οι Ιβάν Ράκιτιτς και Γκάρι Μέντελ, αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή τους στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» τη Δευτέρα. Αμφότεροι περιέγραψαν τη «μετακόμισή» τους στην ομάδα της Ανδαλουσίας ως μεγάλο βήμα στην καριέρα τους.  
Ο Κροάτης διεθνής Ράκιτιτς πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη από τη Σάλκε και παραδέχτηκε ότι στόχος του είναι η κατάκτηση τροπαίων με τη νέα του ομάδα. «Εχω μεγάλες φιλοδοξίες και θέλω να βοηθήσω τη Σεβίλλη να πάρει ακόμα περισσότερες νίκες από αυτές που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Από την πρώτη στιγμή είχα την αίσθηση ότι με θεωρούν σημαντικό και έχω έρθει σε ένα σύλλογο υψηλών προδιαγραφών. Θα φορέσω με υπερηφάνεια τη φανέλα του», σχολίασε.
Οσο για τον Χιλιανό διεθνή Μέντελ, ήρθε στη Σεβίλλη από την Μπόκα Τζούνιορς και έχει παρόμοιες προσδοκίες με τον συμπαίκτη του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι εδώ και θέλω να κερδίσω πράγματα, τα οποία πιστεύω ότι αυτή η ομάδα αξίζει. Είναι χαρά μου να ανήκω στο δυναμικό της Σεβίλλης και ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων της. Περιμένουν πολλά από μένα και ελπίζω να βοηθήσω», υποστήριξε ο Μέντελ.

Το ντέρμπι άρχισε νωρίς

Επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού υπήρξε τα ξημερώματα της Τετάρτης επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και μολότοφ κατά του συνδέσμου. Οι περίπου εκατό, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οπαδοί του «τριφυλλιού», βγήκαν από τον σύνδεσμο και στην συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στις γύρο περιοχές.

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας το επεισόδιο έλαβε τέλος. Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της αναμέτρησης των δυο ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος έχουν αυξηθεί, κυρίως στις περιοχές της Αθήνα για τον φόβο αντιποίνων από την πλευρά των «πράσινων».