Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Χάβος: «Γεννημένοι για μεγάλα παιχνίδια»

Περήφανος για την πρόκριση της ομάδας του και βραχνιασμένος μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος, αφιερώνοντας την επιτυχία στους φιλάθλους και τον Πάμπλο Κοντρέρας.

«Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική. Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας και είναι πολύ θετικό ότι συνεχίζουμε και στους τρεις στόχους μας. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τη νίκη αυτή τη χρωστούσαμε στον κόσμο μας, που δεν μας άφησαν να τον έχουμε κοντά μας, όσο και στον Πάμπλο Κοντρέρας, που λόγω ενός σοβαρού προβλήματος δεν ήταν μαζί μας. Του την αφιερώνουμε. Είχαμε ένα μεγάλο τραύμα από την απώλεια του πατέρα του. Μας κόπηκαν τα πόδια από αυτό που συνέβη και θεωρώ πως επηρέασε την εμφάνισή μας στο ματς με τον Άρη. Όλα τα παιδιά ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη στον συμπαίκτη τους. Ήταν πολύ σημαντικό για μας», τόνισε.

Για τον τρόπου που έστησε την ομάδα του είπε: «Η αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας είναι πολύ σημαντική. Καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και πετύχαμε ένα γκολ. Η δουλειά μου είναι να προπονώ, να δοκιμάζω διάφορα σχήματα και να βάζω στο γήπεδο ό,τι κρίνω καλύτερο».

Αναφορικά με τις άδειες κερκίδες, είπε: «Είναι πολύ άσχημο να παίζεις χωρίς κόσμο, ειδικά για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Αυτό το θέαμα δεν είναι όμορφο για κανέναν».

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της πορείας της ομάδας του στο θεσμό. «Είχα πει πριν τις γιορτές ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη στη λειτουργία της στη συνέχεια μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε. Δουλεύουμε σωστά, υπάρχει ανταπόκριση από τους παίκτες και ποιότητα. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Θα πάνε όλα καλά. Είμαι σίγουρος. Ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο Μάκης Χάβος δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Ερνέστο Βαλβέρδε. «Ο κύριος Βαλβέρδε είναι μεγάλος προπονητής και τον σέβομαι απόλυτα. Δεν θέλω να σχολιάσω τα λεγόμενά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: